Pelargonium sorter foto titel

Slag och betyg room pelargon bilden beskrivning

Krävande att ta hand, blomning under flera månader och är så ljusa Pelargonium på grund av likheten kallas ofta pelargoner. Ändå är detta en separat stor familj, till en fotorums arter och sorter av geranium hjälpa reda ut den befintliga mångfalden av dessa fantastiska växter infödda till Sydafrika.

Växer på windowsills, balkonger och altaner på inomhus geranium, som på bilden kan se ut som en örtartade subshrub eller växter med upprätt stjälkar, eller flyter. Alla pelargoner är av högsta dekorativ effekt. Uppmärksammas inte bara enkla eller dubbla blommor i alla former och färger, men också den unika bladen.

De kan vara bred, nästan rundade, skulpterade robust, palmate, slät korrugerad, grön och färgstark.

Lång känd för krukväxter pelargoner som spektakulära och härdiga växter, ledde till att de senaste hundra åren:

 • Den erhölls genom en stor variation av sort former Pelargonium;
 • öppna tama och vilda arter;
 • Det fanns interspecifika hybrider.

Därför är den nuvarande klassificeringen ett slags växtälskare cirka 250 olika arter och sorter av krukväxter gradering antagits i det internationella samfundet trädgårdsmästare erbjuder att använda deras identifiering baserat på yttre tecken, som på bilden, sorter och arter av pelargon rum:

 • Stellar - stel rum pelargon, deras sorter och hybrider;
 • Tulip - tulpan Pelargonium;
 • Unika - room pelargon enda;
 • Zonal - zoner eller gränsar inhemska sorter av pelargoner.
 • Ängel - room pelargon änglar;
 • Färgade lövverk - brokiga sorter;
 • Kaktus - kaktusovidnye Pelargonium;
 • Ivy-leaved - plyuschelistnye pelargon, som kan vara av standarddimensioner, och dvärg och miniatyr;
 • Miniature och Dwarf - miniatyr och dvärg växter krukväxter pelargoner;
 • Regal - Regal geranium;
 • Doftande blad - doftande pelargoner.

Eller gränsar zoner Pelargonium (Pelargonium zonale)

Alla typer av hybrider och sorter av denna art Geranium rummet, som på bilden, växer bra i ett hem på balkonger och även på stadens rabatter. Det är en obestridlig ledare i popularitet och antalet odlade sorter som föds upp, som har cirka 75 tusen i dag.

Bland andra inhemska perenna pelargoner zoner växt känns lätt igen på den karakteristiska färgen på bladen. På en ljus grön bakgrund klart synliga mörkare områden, som gav namnet på arten av inomhus pelargoner, som på bilden. Zonal Pelargonium blommor kan vara så enkelt och frotté.

Beskriva sorter av pelargoner i bilden, och namnen på växterna med hjälp av följande gradering på antalet kronblad i corolla:

 • nemahrovye blommor består av fem kronblad - Single;
 • halv dubbla blommor inkludera från 6 till 9, betecknas kronblad Semi-Double;
 • dubbla blommor geranium består av 8 eller fler kronblad - Dubbel.

Terry sorter kallas ibland för Pion- pelargoner, något fel. Denna grupp av växter i klassificeringen av erkänts av det internationella samfundet inte.

Zonal pelargon blommor skiljer sig inte bara i storlek och prakt. Långt borta är de dagar då fönstren prydd endast röda pelargoner.

1

Beroende på vilken typ och art av Pelargonium behagar ögon paraply blomställningar av alla nyanser av rosa, grädde, vinrött och crimson. Inte ovanligt växter med vit, flerfärgad och även med gula Corolla, som geranium sorter foto med titeln First Yellow förbättras.

Men det är inte alla styrkor i rummet geranium. Särskild uppmärksamhet från odlare använder sorter med osedvanlig typ form av blomman.

Rosaceae (Rose-knopp Zonal pelargoniums)

Ett exempel är rozovidnaya, som på bilden, geranium med dubbla pråliga blommor i struktur och utseende påminner om en miniatyr engelska rosor.

Denna typ av rum geranium, har sina namn och foto färger varit kända sedan förra århundradet i världen. Den första informationen om växterna publicerades i "bulletin Royal Society of Horticultural Britain" 1876. Men i vårt land Rosaceae grade - medan inte utbredd och finns endast i samlingarna av de mest entusiastiska trädgårdsmästare.

Tulpan rum pelargon (Tulipe-knopp pelargonium)

Ett århundrade senare, odlare kom hem pelargon växter med blommor som även vid tidpunkten för full blom, inte har beskrivits, finns kvar i knoppstadiet.

Som ett resultat av detta, på bilden rummet pelargon kallas tulpan. Start sorter gav en spontan mutation, och finns idag några sorter och hybrider tulpan geranium i växande eller avel ibland försöka återgå till den naturliga formen.

Stellate room geranium (Stellar Zonal Pelargonium)

I mitten av förra århundradet, florist Australien lyckats få ett rum pelargon som har den ursprungliga formen av corolla inte liknar de redan existerande sorter.

På grund av de akut-vinklad minskat rum pelargon kronblad, foto, kallad stel.

För närvarande tillgängliga florist sorter och hybrider, inte bara med enkla och dubbla blommor i alla färger, men stel Pelargonium med ljusa multicolor blad.

Kaktusovidnye hem pelargon (Cactus Pelargonium)

Inkom till början av XX-talet kaktusovidnye pelargon idag är extremt sällsynta. Utmärkande för dessa anläggningar - stora blommor med minskat, ibland nål-liknande kronblad som ger fälgen slarviga ovårdade utseende.

Gvozdikotsvetnye Pelargonium (Carnation Pelargonium)

Krukväxter pelargoner i bilden, häpnadsväckande mängd blommor, färger och typer. En av de mest ovanliga - gvozdikotsvetnaya zonal Pelargonium sort med tandade kronblad, vilket ger likhet med blommor nejlikor.

Pelargoniums plyuschelistnye (Ivy-leaved Pelargonium)

De flesta sorter ampelnyh rum geranium, som på bilden tillhör en stor grupp av Pelargonium och blad som liknar en tät grönska murgröna. På grund av denna likhet är många sorter med enkla och stora dubbla blommor och kallas plyuschelistymi.

Ampelnye geranium, som på bilden, är det en växt med krypande eller strömmande stjälkar, når längdmeter. I den kultur av dessa sorter är oumbärliga för vertikal trädgårdsarbete, och att dekorera amplar. Krukväxter Pelargonium och används som en marktäckande växter.

Lämnar ampelnye geranium tjock, läderartade, till skillnad från zoner arter, helt slät.

Mycket intressanta brokiga former plyuschelistnoy geranium, som på bilden.

Kungliga Pelargonium (Regal Pelargonium)

Många rum geranium erhölls genom avel och hybridisering mellan arter. Genom sådana insatser var kunglig Pelargonium med blommor upp till 7 cm i diameter.

Den egenheten dessa sorter och hybrider är inte bara storleken på enkel och semi-double corolla, men också i deras flera färger. På kronbladen nödvändigtvis fläckar, ränder eller fläckar av kontrasterande färger.

Pelargonium änglar (Ängel Pelargonium)

Pelargonium Angels i utseende liknar växternas royal "sort. Men blommorna är något mindre, och de befintliga sorter erhölls från korsningar med lockigt Pelargonium grandiflorum.

Änglar - detta är i grunden ampelnye geranium, som på bilden, som utgör en magnifik krona av skott med medelstora monokrom bladverk.

Pelargoniums uniques (Unik Pelargonium)

Hybridkraftverk som produceras från Pelargonium kungliga och lysande, kom att kallas unikt. Denna grupp hör till de äldsta sorterna, men det är inte så lätt att hitta växter i samlingarna av trädgårdsmästare.

Även om blommor av denna art, som i fotorummet pelargon, liknar de kungliga planterar blommor, men de är mycket mindre. Men bladverket ofta sprucken, krympt, liksom en mycket trevlig doft.

Till exempel kan en grön bild i foto geranium sorter som heter Paton s Unique har en söt fruktig doft.

Doftande pelargon (doftande-leaved Pelargonium)

Det var doften av krossas bladen av pelargoner och uppmärksammade personen i denna anläggning. Fram till förra århundradet, var i fokus i valet av krukväxter pelargoner inte på skönheten av blommor och smaken, eftersom växterna var "levande deodoranter."

Liknande sorter och hybrider Geranium populärt i dag. De har inte träffat en ljus blommande blomma kluster, eller form, men används för smaksättning och matlagning rätter, och hushålls dofter för förvaring av linne eller kläder.

Beroende på art och sort, som på bilden, lämnar rum pelargoner kan lukta alla sorters frukt, mynta och rosor, muskot, morot eller nålar.

Geranium: art, omsorg, namn, foto

Amatör trädgårdsmästare att utforma rabatter och fönsterbänkar används pelargon, som är känd för enkelhet underhåll. Fantastisk färg lockar landskapsarkitekter och hemmafruar som vill skapa en speciell atmosfär i rummet. Geranium, som påverkar artrikedom, blev en favorit för trädgårdsmästare, eftersom uppfattningen var att denna anläggning blommar i hemmet där sann kärlek liv.

I likhet blomma kallas "eagle fot", "grabelnikom9raquo;" vägkanten nål ". Ordet "geran9raquo; Det kommer från de grekiska geranos, som betyder "zhuravel9raquo;. I Europa kom fabriken i 17-talet från Afrika, efter att ha vunnit den aristokratiska skönhet och en unik smak och förfinades förutom lyxlägenheter. Med tiden har blomman migrerat till trösklarna medlemmar av andra klasser, förvärva demokratiska status.

Vackra trädgårdar och fönsterbänkar - Geranium

Det hände så att forskarna under en lång tid kunde inte bestämma sig för att sätta likhetstecken mellan geranium och Pelargonium men i medvetandet hos en lekman, dessa anläggningar är identiska. Idag, landskapsarkitekter föredrar att använda krävande anläggning för dekoration, inte bara inomhus, men även i trädgården och parken. På territoriet i vårt land spridda över 40 arter av trädgård pelargon. Förtjänade populär som en värdig tål särskilt kallt klimat, och arter av pelargon (foton presenteras i artikeln) av värmeälskande sorter. Växter skiljer sig i tillväxtbetingelser, tidpunkten för blomning, höjd:

 • lång (från 50 cm) - det här är georgiska, äng, rödbrun, skog, platt, vacker, liten stalkad;
 • undersized (under en halv meter) - Dalmatian, Himalaya, ashy, storkronad.

Trädgårdarna föredrar designen av blomsterbäddar och omgivande områden av hårda växter. Genom att använda sorter av pelargoner som har visat sig bra i ett tempererat klimat, kan du dekorera terrängen utan mycket besvär. Växter kan tacka ägare med långa blommande och saftiga gröna. Med tanke på sidans egenskaper, dess storlek och skuggning är det lätt att hitta alternativ som motiverar förväntningarna på dem.

Ägare bör ägna större uppmärksamhet åt de tillgängliga på platsen av platsen sorter av pelargoner, som i tid kommer att visa de bästa egenskaperna och "kommer att registrera 9raquo; i bekväma förhållanden för dem.

Vinnande sorter av pelargon för landskapet

Alla vet Geranium pratense, och annars är ängen geranium, idag en frekvent besökare till blommorna. Denna art var inte efterfrågan förut, men nu har allt förändrats. Fläktar av opretentiösa växter vet vilka geraniumsorter har. Med bilder och namn på de mest populära sorterna presenterar vi dig idag, och du kommer att kunna välja en intressant kombination av gröna husdjur till din smak. Välvalda alternativ gör att du kan förvandla territoriet, locka ögonen och beundra även de mest sofistikerade landskapsdesignerna. För bakgrunden använder du som regel en stark och lång rad olika sommarskidor, anmärkningsvärt rosa med lavendel nyanser av terryblommor. Efterfrågan är också hög med de ursprungliga snidade bladen Splish-Splash, men efter blomning rekommenderas att trimma busken, för att inte förringa skönheten hos nya skott. Slående med Plenum Violaceums charm med mörkblå korgar, gjutning av en lila nyans. Och även om terryblommor är små, förstör det inte det allmänna intrycket. Men en sådan sort som Double Jewel orsakar inte speciell entusiasm för blommodlarna på grund av de otaliga färgerna och den stora storleken på den kollapsande busken för det andra året.

Av de nyanslagna alternativen är fru Kendall Clark (för den färdiga platstypen) idealisk. Denna rikligt blommande växt av kort storlek (högst 40 cm) fängslar med ljusblå kronblad, genomträngda med känsliga vita vener. Och älskare av vita färger lockas av deras långa blommande halvmarmoriska sort - eleganta Laura.

Rödblad ängen geranium blir en värdig dekoration av terrasser och blomsterbäddar. Sådana alternativ ser bra ut i förgrunden. Den lila nyansen av bladen av Midnight Reiter och Purple Heron kommer att ge en skönhet till blomsträdgården. Den snidade mörka grönska och kompakta rotsystemet av Hocus Pocus, Black Beauty, Okey Dokey kommer säkert att komma till domstol. Och lila fläckar på bladen av Midnight Clouds och mjuka rosa blommor kommer att bli en vinnande touch när du formar territoriet.

Flocknäva - krupnokornevischnaya geranium, beundransvärt, eftersom det är perfekt acklimatiserad i skuggan och under den brännande solen, växer och anpassar i varje hörn av trädgårdslandet.

Legenden och fantastiska fakta om pelargoner

Växten är sedvanlig för varje floriculturalist som beror på uppfödaren från England, George Tradescuana, som var fascinerad av sin uppfödningsprocess. Och med födelsen av varje ny sort gav han det ursprungliga namnet, som var förknippat med en ängel eller en fjäril. Skapas av honom sorter av pelargoner förbluffade inte bara av skönhet, men också av medicinska egenskaper. Så, den kungliga sorten namngavs eftersom växten räddade monarken från sömnlöshet. Det finns legenden kopplade till pelargoner, som har nått våra tider.

 1. Den östra legenden säger att i antikens tider en weed, som lockade inga människor, höll profeten Mohammed, som hade stigit ner från bergen, hängde sina våta kläder. Växten sprider tyget, så att kappen torkas ut snabbt under solens strålar. Därför dekorerade profeten busken med underbara blommor och utstrålade den mest känsliga doften.
 2. Kranens legend, kämpade från packen och fallit från impotens i fältet under det frostiga regnet, orsakar synd. Lugnt fryst i ensamhet, var fågeln täckt av fallande snö. Kasta farväl till livet, kranen släppte en teardrop. På vår plats på våren växte en underbar växt med blommor som liknade en himmelsk azurblå, som fågeln längtade efter, växte.
 3. I Tyskland pratade de om en skomakare som gillade att dricka och hittade en underbar växt efter en fest på vägen. När han presenterade blomman för sin fru, hade hon inhalat sin doft, förändrat sig om skandalen på grund av hennes mans beroende av öl. Hon planterade blomman i vattnet, och när rötterna uppträdde transplanterades det i en kruka, varefter lugn, ro och kärlek bosatte sig i huset, och makan slutade missbruka alkohol.
 4. Enligt den slaviska tron ​​lockar kronbladens kronblad uppmärksamheten hos älskaren. De sys i en dukväska och bär med dem.
 5. I öst är det vanligt att placera blomkrukor med vita pelargoner vid ingången till huset för att skrämma bort ormarna.

Möt närmare - vacker pelargon! Varianter och sorter

Inte bara i trädgården kan du hitta en vacker blomma. En värdig dekoration av fönsterbrädorna i många århundraden är pelargon, en mängd som blommodlarna stymied, eftersom deras ögon är utspridda från sin mångfald. Uppfödare förde ut nya sorter, olika i form, färg av blomställningar och löv. Rumsberanium klassificeras i flera grupper:

 • zonal;
 • ampel (ivy-leaved);
 • doftande;
 • kunglig;
 • saftiga.
 • För att inte göra ett misstag vid valet är det nödvändigt att noggrant studera sorter av pelargonrum. Bilder och titlar hjälper till att bestämma framtida ägare.

Den vanligaste är zonal geranium. Denna växt med en rak bagage och vågiga blad blommar kraftigt under hela året, vilket ger glädje till hushållens medlemmar. Knoppar kan vara enkla, samlade i fem, halv dubbla - upp till åtta och dubbelt över åtta kronblad. Vad är Zonal geranium arter och sorter? Bilder (rumskönhet presenteras på dem i all sin prakt), som används i artikeln, visar olika alternativ. Den mest populära bland folket:

 • Bracco Pastel är en oslagbar sort med riklig blomning. Denna art har en blomma med vita kronblad och ett rosa centrum.
 • Den rika röda Rumba Fire hänvisar till den icke-matchade och gläder sig ägaren med att sprida rubinblomlock.
 • Ängelrosa pelargon ser ut som en pansy i utseende.
 • Rosebuds röda överraskar likheten av sina blommor med knopparna på rosor.
 • Kunglig lax har stora blomställningar, vars mitt är mörkt.

Och hur tycker du om den här typen av geranium? tulip

Bland det stora sortimentet av blommor finns ett slag som påminner om Holland. Nybörjare trädgårdsmästare ställer frågan: "Vad är geranium arter och sorter?" Photo (rum skönhet avbildas på dem, slående våldsamma blomning) av dessa färger locka beundrande blickar fans av prydnadsväxter. En av de chica alternativ som hänför sig till de zoner sorter, är den ursprungliga pelargon, som har knoppar som liknar tulpaner. Kronblad i en mängd av 6-9 stycken. tills slutet inte avslöjas. Breeders of America gav världen 1966, sorten, som erhölls genom mutation av pelargon Fiat. Av särskilt värde är arter som har ett stort antal oöppnade knoppar och blombuketter högen. De växer busk, så de behöver ägarens uppmärksamhet, som måste korrigera kronan. Stalken skärs efter roten för att uppnå skönhet och önskat resultat. Elegansen i denna sortiment lockar folk som är angelägna om sin favoritaffär, som om så önskas växer verkliga mästerverk. Speciellt populär bland skönhetens finsmakare är tulpanpjäs, vars sorter slår fantasin i form av blommor. Det är Happy Happy och Patricia Andre, Red Pandora och Koni, Victoria Andre och Maria-Louise.

Populariteten av pelargoner är stor, vilket förklaras inte bara av blommans prakt, men också av den delikata aromen som växten utsöndrar. Fluffy geranium skapar ett gynnsamt klimat i rummet, vilket bidrar till rening av luften. Bladens doft är efterfrågan inom parfym- och livsmedelsindustrin, det används aktivt vid framställning av blandningar för tekompositioner. Doftande version av geranium rum, som är bekant för fans av denna växt, odlas på windowsills inte för blommor, men för det sneda vackra löv som används av blomsterhandlarna för bakgrunden. Även i medicin noteras en positiv effekt av växtens arom, vilken:

 • har antibakteriell effekt
 • hjälper till med migrän
 • hjälper till att skydda kroppen i virussjukdomar;
 • Effektivt vid svullnad hos överviktiga människor;
 • sparar för hypertensiva kriser.

Erfarna hemmafruar strävar efter att installera en pott av sådana pelargoner i varje rum, eftersom lukten avstöter insekter (flugor, malar, myggor). Efter att ha gnid bladen kan du lukta minten, färskt äpple, ros eller citron. betyg:

 • Choklad Pepparmint (eller Felt Geranium) är en lågväxande växt med hängande skott, flöjtiga blad, i mitten där det finns en chokladfläck som utstrålar mytens doft. På blomblad av rosa färg finns lila fjädrar.
 • Cis Sunburst, eller Curled geranium, som har en grund, böljd papperliknande fläckig grön lövverk med en guldgräns, som har lukt av citron.
 • Attar of Roses, eller Golovataya - växer upp till 45 cm, har stora löv som avger ett rikt doft av ros. Blommorna är ljusa med en lilansfärg och ett burgundercenter.
 • Ffragrans - geranium, som har lukt av muskotnöt. Trots plantens opretthet, måste blommodlarna göra några ansträngningar för att odla en vacker pelargon hemma.

Varianter (med bilder och namn), vård och egenskaper vid odling - det här är de viktigaste punkterna som är intressanta för nybörjare blommaodlare-älskare. Det bredaste sortimentet tillåter den oerfarna värdinnan att förvärva en sådan plantamulett i huset. Saken för små - lär dig hur du bryr dig om ett grönt husdjur.

Funktioner av odling och vård: temperaturregim, reproduktion

På sommaren känns geranium bekvämt vid en temperatur på +20 ... +28 ° C och + 30 ° C för det är inte kritiskt. På vintern, när växten inte blommar, är det tillräckligt 11-15 ° C, men det är inte önskvärt att tillåta droppar upp till 8 ° C eller mer.

Förökas geranium sticklingar och frön. Vuxen växt med grov stam är nödvändig för att föryngra. Apikal stjälk med fem blad är avskurna strax under noden i en liten vinkel. Efter bearbetning freshen skiva humate eller träkol placeras i processbehållaren med jord (en blandning av lika delar av torv, sand och torv). Regelbundet besprutas jord, som efter tre veckor rot sticklingar, som sedan transplanteras in i krukor. Unga plantor (oavsett arten av pelargon), ta hand om denna rätt, vänligen inom sju månader från den första färgen.

Frön planteras i fuktig jord, förhindrar torkning lerkärl koma. Mognat temperatur 22 ... 24 ° C. Efter 14 dagar de första skotten visas. En hacka rådde plantor i krukor med 9 cm i diameter innan.

Idag, varje matte enkelt växa geranium sorter som inte skiljer sig lynnig disposition. Färger lämpliga lokaler med god och måttlig belysning. Hon känner sig bekväm på alla fönster långa sommardagar, och på vintern är att föredra att placera den på södra fönstret. Sun anläggningen rekommenderas inte att temperera utkast eller vänster under den brännande. HELIOFILISK blomma, placeras i skuggan, har små blad, tunna stjälkar och det är osannolikt att blomma.

Att bry sig ordentligt: ​​vattning, luftfuktighet, gödsling

Geranium föredrar frisk luft och måttlig fuktighet. Hon fruktar varken torr eller fuktig luft. Anläggningen kräver inte sprutning. Summer behöver riklig vattning, men överdriv inte i denna fråga, så att vattnet från sumpen rinna bättre. På vintern, fylla blomman är inte värt det, du måste se till att det lerkärl rummet var inte alltför torrt och fukt kommer att orsaka rotröta. För bevattning rekommenderas att använda regnvatten, smält snö eller den överstående vatten.

Anläggningen kräver en universell krukväxtjord (lövfällande jord eller humus, sod, flod sand). Att mata användnings gödselmedel innehållande kväve, kalium, fosfor (för våldsamt blomning), kompletterade med spårämnen av järn, magnesium, bor, koppar, mangan, kalcium och zink, som förhindrar röta av rotsystemet. Vinter gröna husdjur behöver matas en gång i månaden, och på våren och sommaren - två veckor.

Under hösten grödor producerar varje år ta bort gulnade blad, vilket innebär att endast ett fåtal noder på skotten. Skivor beströs med trä eller aktivt kol.

Liksom alla växter har geranium skadedjur som kan påverka det strukturella tillståndet av blomman. Bland dem vita flygare, som lägger sig på den motsatta sidan av bladen, där den multiplicerar snabbt, livnär sig på växten SAP. Små mal bryter anläggningen. Vid detektering av inkräktare krävs insekticid besprutning krona blomma. Geranium lämnar på den nedre sidan och små insekter lösa gröngrå färg. Denna aphid livnär sig på växtsaft, vilket leder till uppkomsten av små fläckar och vissnande blomma. För att bli av denna parasit är värt samma som på whitefly. Med rätt skötsel blomma under många år kommer att ge glädje till ägarna.

Så, för att sammanfatta resultaten sammanfattningen. Vi diskuterade vad som är pelargon arter. Foto sovrum skönhet som är representerad i alla dess former, visar att det är värt att dekorera alla rum: hus, lägenhet, kontor, daghem, en terrass café eller förortsområde. Välj ett par arter att se - du kommer inte ångra!

Rums geranium: bilder, arter och sorter

Pelargonium (Geranium) - är suffrutescent eller örtartade blomma, geranium, som tillhör gruppen. Mer än 400 sorter av det finns i alla hörn av världen. Den fick sitt namn från det grekiska namnet på formen av frukten, som liknar kranar näbb och i Tyskland är denna blomma kallas "näsan av en stork."

I Europa var Pelargonium importerades från Afrika i 17-talet. Märklig lukt och prydnadsväxter har vunnit sin stora popularitet i aristokratiska kretsar, och sedan började dyka upp pelargoner i trädgårdarna i andra klasser. I vårt land Pelargonium kom i den 18: talet och sedan dess har blivit den mest favorit blomma nästan alla trädgårdsmästare. Detta beror på dess vackra blommor, dynamisk tillväxt och opretentiöst i vården.

Pelargonium arter: foto och beskrivning

I naturen finns det cirka 250 arter av pelargon. Utvecklings uppfödare bidragit till att skapa många hybrider och sorter som kännetecknas av sin form, färg av blad och blomställningar. Pelargonium rum är uppdelat i flera grupper:

Denna blomma är den mest populära sorten, liksom många arter som har ett stort antal varianter. Alla sorter av geranium relativt stabil och kännetecknas av frodig blomning. I de flesta fall hela klassrummet pelargon direkt trunk rika avstår lövverk form och omger en brun eller röd nyans. Bladen av denna sort är ludna och samtidigt skapar en märklig lukt.

Formen av de zoner Pelargonium blommorna är:

 • Terry - på blommorna fler än 8 lober;
 • Semi-double - på blommorna till 8 kronblad;
 • Vanligt - har 5 kronblad.

Formen på denna sort av blommor, är också annorlunda:

 • Tulpan, som en sluten tulpan blommor;
 • Rozebudy med rosa eller röd knopp liknande form är inte helt öppen ros;
 • Cactus med vridna och smala kronblad, som påminner om röda krysantemum;
 • Stel, blad och blommor av samma form som stjärnorna;
 • Formosa, med blommor i form av kedjehjul och dissekerades i 5 delar lövverk;
 • Deacon, små blommor samlas i en bukett av lila, röda och rosa nyanser.

Färgning kronbladen är också utmärker sig genom sin mångfald. De kan vara flera färger, två-färg eller svartvitt, med eller utan en ram. Separat isolerade blommor, som kallas "fågelägg", De har mörka fläckar äggrunda med prickade prickar och ränder. Blommande sorter av pelargoner sker under sommaren, och om anläggningen inte sätts på vintern i ett vilotillstånd, kan det blommar året runt.

Zonal pelargoner delas och höjd:

 • Mikrominiatyr - 14 cm;
 • Dvärg - 14-25 cm;
 • Normala - 25-70 cm;
 • Irene - upp till 70 cm.

Namnet på den här typen av pelargon ges av färgerna på bladen med klart definierade områden, en central del och bezel har en annan nyans. Kant kan vara röd, vit, blå och vinröda färger. Den mellersta arket är mycket olika, och med en svart, silver eller guld. Det finns sorter med tri-färgad bladverk.

Det anses vara den mest attraktiva anläggningar av denna sort. Den har mycket stora blommor i olika färger: rosa, vit, lila, vinrött och rött. blommor kan nå en diameter på 16 cm., och samma storlek i höjd.

Hybrider av denna anläggning har börjat dyka upp på 19-talet, och blev en kunglig pelargon rum en favorit hos trädgårdsmästare överallt. dess stora blommor frotté eller vanliga former är räfflade eller vågiga kronblad, som hela tiden är streck eller mörk fläck, som är ett utmärkande drag av detta slag. Två kronblad ovanpå större och mer sammetslen än andra.

Anläggningen kan nå en höjd på 15 cm. Om du tittar på bilder från Royal geranium, kan man se att de grova och taggiga blad är mycket lik lönnlöv, och på samma gång är både monofoniska och ljus.

Denna mångfald är Pelargonium mest nyckfulla blomman av alla pelargoner, samtidigt blomningen är mycket mindre än den andra (inte mer än 4 månader) och sker först efter två år av tillväxt.

Denna mångfald av pelargon har de mest trevliga dofter, för det fick sitt namn, samt erkännande av trädgårdsmästare. Om du noga röra bladväxter, kan du omedelbart känna olika starka smaker, bland dem du kan känna en citron, ros, jordgubbe, ingefära, mynta.

Hittills härrör hybrider som luktar äpple, muskot, lila, mandel, tall och även ananas och kiwi.

Blommorna i denna lilla rum Pelargonium och oftast har lila eller rosa, såväl som annan form. Ljusa incised bladverk är 5-7 delar. På bilden kan man se att bladen pelargon ser ut Terry.

Användningen av doftande Pelargonium

Från denna sort extrakt geranium olja, som har ett stort antal unika egenskaper, och har en stor tillämpning inom medicin, parfym, kosmetika, liksom i matlagning. Denna olja läggs till sirap för drycker, gelé och godis. Ett par droppar olja för att rengöra, som finns ibland dålig mjölk.

Bladen av denna sort läggs till te, kakor och frukt rätter. Med hjälp av dem gjorde doftande socker. Varför i en glasskål placerade lager av socker och blad. Bank 14 dagar utsättas för solen. Efter att bladen avlägsnas och omedelbart socker som används för framställning av olika maträtter.

Denna mångfald av pelargoner är ampelnye typ av plantor. Bräcklig och pull-down skotten i denna anläggning kan vara upp till 1 m. Blanka blad rik grön färg i form av stjärnor som påminner om murgröna, som gav namnet till denna blomma.

Blommor i sin linda kan vara frotté, semi-dubbel storlek och enkelt att 5 cm. Deras färg kan variera från rent vitt till svart och blå. Blommande sker försommaren till sen höst.

Det ser bra som dekoration loggior och balkonger, speciellt när i ett suspenderat kruka planterad flera arter med olika färg av knoppar.

Denna typ kännetecknas av violotsvetnymi pelargon knoppar som "Pansy ögon" som en blomma. Växt till 35 cm. Höjd (vid konstant beskäras) Det har en ganska elegant form frodig förgrening och opretentiöst i vården. Blommande fortsätter hela sommaren kan blommorna vara rosa, vit, lila, violett med mörka ränder eller fläckar på de två övre lober.

Åldern på dessa färger går tillbaka mer än ett sekel. Enda erhölls genom att korsa lysande och kungliga sorter. De mörkgröna blad av växten skärs starkt och har en lätt kryddig doft. Blommor mycket som en kunglig pelargon, men något mindre i storlek. Som regel har de en mitten av vit och röd färg på bladen. Sorter av rosa och vitt är knappa. Vissa typer av olika mörka ränder och fläckar.

Detta är en ganska ovanlig typ av pelargon. Planterna, som är lignifierade underifrån, är starkt välvda och grenade. Med ökad torrhet i luften och svag vattning lämnar buskhallen. Växten har ganska bisarra former som liknar olika fantastiska varelser. Grenarna har ibland spines. Denna blomma är vanligtvis vald för dekoration av bonsai, och i rollen som exotiska växter för att dekorera rummet. Av de 10 sorterna av denna växt, kan man som regel finna pelargon kortios, hunchbacked, fluffig, köttig, vinklad och tjock-stalkad.

Populariteten av denna sort av pelargoner förtjänade på bekostnad av dess starkt dissekerade, pubescenta, ljusgröna blad av komplex form. Busken är ganska lång, den kan växa till 1,5 meter. När du rör vid börjar bladen att avge en stark citronsmak.

För de unika helande egenskaperna hos många arter av pelargoner kallar bulgarerna det "kurort". Och i själva verket fungerar det bra för många sjukdomar:

 • Tandvärk passerar om du håller pelargonet ett tag i din mun;
 • Inflammation och känsla av smärta i otit kan avlägsnas med mosade blad av doftande pelargonium, om du sätter dem i öronkanalen;
 • Infusionen av pelargoner är utmärkt för stress och neuros och behandlar gikt och förkylning.
 • Geraniumplåten fäst vid handleden stabiliserar trycket;
 • Vid en klåda använder sår, ödem och ett eksembad från löv;
 • Doften av denna blomma eliminerar irritabilitet, sömnlöshet och huvudvärk;
 • Dessutom hjälper växten husdjur med behandling av öronmyt;
 • Decoctions av rötter och löv används för njursjukdom, salt deponering och diabetes.

När vi talar om pelargonium kan vi inte misslyckas med att nämna den eteriska oljan som tillverkas av denna växt. Idag är det inte längre tillräckligt med kosmetika, parfym, konfekt och tvålindustrin utan tillämpning. Också utan denna olja är färgning och förband av vissa hudtyper omöjligt.

I folkmedicin används ett par droppar olja utspädd i ett glas vatten för att behandla sår, urinväg, diarré, diabetes, blödning.

Även denna olja är en anthelmintisk substans. Bad med olja används för eksem, brännskador, högt blodtryck och huvudvärk.

Men glöm inte att, liksom alla folkliga behandlingsmetoder, Användning av pelargoner har vissa kontraindikationer, medan det inte kan ersätta läkemedelsbehandling. Därför måste du konsultera en läkare innan du behandlar det.

Geranium rengör helt luften, tar bort obehagliga dofter (till exempel rök). Samtidigt kämpar hon bra med moths, flugor och myggor.

Denna blomma anses vara en talisman som skyddar huset från många problem och tillåter inte människor att komma in med det med dåliga avsikter. Anläggningen har en positiv energi, eftersom många vidskepelser och tecken i samband med det har en positiv riktning.

Om denna blomma är i huset, då hushållen drabbas nästan aldrig av stress och strider inte mot varandra. Enligt gamla föreställningar skyddar geraniumolja från onda ögon, mörka krafter och andra onda andar. Och tjejerna bar små påsar med pelargoner för att locka till sig. Och damerna i åldern bidrog de till att bevara ungdomar och attraktivitet.

Blomstrande vita pelargoner var ett tecken på att lägga till familjen, eftersom det är vanligt att ge det till par som inte kan ha barn länge. Samtidigt skyddar vit pelargon fortfarande från förstörelse och katastrofer.

Men den röda pelargonen är användbar för de par som alltid står i konflikt med varandra. Denna blomma ger lugn till huset och tar bort alla negativa känslor.

En viktig roll i den rosa pelargonen. Hon kan återuppliva parets släckta känslor under en lång tid tillsammans. Det ger tillbaka känslor, passion och angelägenhet i relationer. Den används också mot trolldom. Eftersom det är en blomma av glädje, rekommenderas det att hålla det i hem där kreativa människor bor.

också det finns en uppfattning att pjäs, särskilt rött, hjälper sina ägare att hantera pengar korrekt, som medföljer materiellt välbefinnande. Och om du installerar den i närheten av azaleakruven, kan inte inflödet av pengar undvikas.

Astrologer säger att rums geranium snabbt kan släcka raseri och ilska, neutralisera negativ energi i rummen, utveckla en humoristisk känsla och slappna av i nerverna.

På platser där det finns pelargoner är det aldrig en orm.

Om den här växten faktiskt har åtminstone några av de föreskrivna egenskaperna är frågan om att plantera pelargonet hemma försvinner i sig själv. Det kommer troligen att vara möjligt att dekorera ditt hem och sätta på sig många problem i familjen och hemmet .

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 8 = 10