Pelargonium tulpan foto

Historien om tulpan pelargon och framför allt ta hand om växter

Fantastisk växt geranium, som i stället för grönskande paraplyer verkar blomställningar är mer som eleganta buketter av små halvöppna tulpaner först presenterades för fans av kultur i 1966.

50 års historia tulpan geranium

Det hände i USA i Andrea familjen plantskola, där det var uppfödd tulpan geranium, så uppkallad efter den ovanliga formen av blommor.

Den första i historien av pelargon sort med blommor, och den återstående hälften öppet under blomningsperioden, hette Patricia Andrea. Amerikanska uppfödare Robert och Ralph Andrea var så brinner få det tulpan pelargoner som under senare år har de lyckats få några mer spektakulära arter. Några av dem namngavs som första klass, för att hedra nära och kära uppfödare kvinnor.

Europeiska odlare träffade såsom fototulpan pelargoner, bara 20 år efter publiceringen av de första växterna. När denna färg orsakas inte bara ett genuint intresse, men också en hel del kontroverser.

Man tror att den tulpan geranium komplex i val, och den är ansluten med strukturen av blomman och den begränsade tillgången på ståndare och pistill. Därför är en halv-talet fanns inte mer än två dussin sorter och hybrider av dessa underbara växter i världen.

Men bland experterna finns det en annan förklaring av arten av den ovanliga formen av blommor. Kanske denna typ av pelargon har inte artificiellt föds upp och var resultatet av en naturlig spontan mutation av vissa varianter av zoner pelargoner med enkla platta vispar. Skeptiker framgångsrik familj plantskola Andrea kallas även förmodade förfäder tulpan sorter - gamla Grandi pelargon som produceras i Frankrike i början av XIX och XX-talen.

Alla närvarande befintliga sorter av pelargon blommor i form av små tulpaner - är föremål för drömmar florist-älskare som inte är likgiltiga för de blommande prydnadsväxter.

I detta fall är anläggningen allvarligt skiljer sig från varandra. I undergruppen är både lång prover höjd skott med upp till 70-80 cm, men bland tulpan pelargoner och verkliga dvärg hybrider och sorter.

Växter skiljer sig i tillväxttakten, färg, form, och även antalet kronblad i Corolla. I genomsnitt, innehåller varje blomma från 6 till 9 balkar, som kan vara plana eller formade för att ha ojämna kanter. Den inre delen av kronans centimeter alltid målade klarare än den som är vänd utåt. Lush buketter, tulpan blommor av pelargoner, som på bilden, består av 20-40 blommor.

Foto tulpan pelargoner häpnadsväckande mängd färger och prydnadsväxter med färgglada lockigt blad. De som vill bli ägare till sådana anläggningar är mer och mer för varje år.

1

Funktioner bryr tulpan pelargoner

I vården av tulpan pelargon nästan lika picky som sina släktingar med de vanliga blommor. Med rätt uppmärksamhet de är villiga att blomma, växa och föröka sig. För plantering av prydnadsväxter kan användas som en universell färdig blandning och substratet oberoende ställdes genom att blanda lika delar trädgårdsjord, torv, sand och en liten mängd för att förläna smuts sprödhet.

Pelargoner är rädda för vattendränkt jord och stillastående vatten i den, så att botten av krukan hälls en kraftfull dräneringsskikt.

Planterade plantor året bör inte saknar i solljuset. Bäst av allt tulpan pelargon känna den ljusa men diffust ljus. Om du tar hand om belysning av buskar, kan blom visas på vintern. De skuggade områdena tulpan pelargon skott försvagas, sträckte. Lövverk vid underskott av solen blir blek, av knopparna inte kan bildas och öppna.

Rummet pelargoner inte kräver särskilda villkor för förvar. Det viktigaste är att på sommaren luften värmdes till 20-26 ° C, och atmosfären skulle vara vid 5-7 ° C svalare. Växter tolererar inte utkast, som bättre skyddar tulpan geranium. I favör av blomning, torr varm luft som kommer från värmningsanordningarna.

Under de varmare månaderna, när behovet av fukt är hög, tulpan pelargon vattnas varannan dag, se till att vattnet inte stagnera. På vintern är vattning utförs mycket mindre ofta, men zasushivat lerkärl rum under blomman i någon omöjliga fall.

Gödsling spendera från vår till höst, med hjälp av flytande komplexa verktyg med en liten mängd kväve, annars anläggningen kommer att ge en hel del blad, men blommande pelargoner kommer inte att vara glad pompa

Liksom andra arter av blommande pelargoner, tulpan sorter måste beskäras och klämmas. Verksamheten syftar till att:

 • förbättra formen av busken;
 • orsaka förgrening skott;
 • gör blomma formulär fler blomknoppar.

Som ett resultat, är anläggningen mer dekorativ och attraktiv, och blommorna är mycket mer genomarbetade än tidigare trimning ingår i den systematiska hand om tulpan pelargon.

Förutom att nypa toppar av skotten bör tas bort överdrivna blommor och gröda-vuxit enormt förlängning odlade groddar.

Skär av topparna - perfekt plantmaterial för förökning. Eftersom tulpan geranium frön, som på bilden, är inte alltid lätt att hitta, och deras grobarhet för nybörjare kulturälskare kan orsaka problem sticklingar var det vanligaste sättet att få nya anläggningar.

Sticklingar är på våren eller efter slutförandet av mass blomning - under hösten. Root pelargon möjligt i vanligt vatten, lätt substrat av torv och sand eller rotbildning stimulator i lösning. Efter den första skära rötterna planterade i marken och sätta ett ljust fönster.

Den enda funktion tulpan geranium, som kan möta odlare, är framväxten av skott med normala blommor. I detta fall är det bättre att skära en stjälk vid basen. Vi utesluter inte sådana överraskningar och växande växter från sticklingar. Tendens att spontana mutationer tyder på att sorten inte sitter fast ordentligt, men det hindrar inte de dekorativa och förvånansvärt attraktiva miniatyr "tulpaner".

Om du har en fråga, kan du be den i kommentarerna till denna artikel nedan!

Våra experter svarar på din fråga inom en snar framtid (1-2 dagar), registrera dig för kommentar i tid för att få meddelande om svaret!

gillar hur man köper tulpan pelargon frön

Vi säljer inte frön. Fråga runt på din lokala blomsteraffär. Dessutom köpte många odlare frön från nätbutiker.

cveti-sad.ru

Geranium tulpan

Vad geranium "start" på fönsterbrädan? Du vill alltid något ovanligt att ingen annan ... och det var. Intressant och attraktivt sortgrupp.

För kännare av fina Pelargonium - geranium tulpan.

Blommorna är mycket lik tyulpanchiki eftersom inte helt öppen. Vi får en mycket bra, små posies.

Detta och tlichayutsya från andra hybrider - nästan icke-laddering butonovidnymi blommor, är formen påminner mycket om t yulpany med 6-9 kronblad.

Det fanns massor yulpanovidnye Pelargonium 1966 i Boston. P ervaya tulpan Pelargonium uppfödd av amerikanska uppfödare Robert och Ralph Andrea (Robert & Ralph Andrea) var sort som heter «Patricia Andrea».

Det finns nu totalt 14 sorter, och de är alla mycket olika. Det är höga och tenderar upp unga damer, det finns små inte bråttom att växa smulor. Färgskalan är stor: från blekrosa - en galen galen crimson nyans!

Dessutom var dekorerad sig ganska unik löv.

Tulip sorter av Pelargonium är ännu inte helt stabil och strävar efter att återställa den ursprungliga föräldraformen. För att förhindra detta och för att normalisera utvecklingen av blomställningar, tillräckligt för att trimma helt öppna blommor.

Vård tulpan Pelargonium

Vård av plantering, beskärning och gödsel som i zoner pelargon.

T hans sortgrupp är inte särskilt förtjust i direkt sol, varmt väder och alltför torrt. Under sådana förhållanden, hoppade gener förfäder och blommor utvecklas fullt ut. Dessa gängor företrädesvis omedelbart bort. Bara tyulpanchiki mycket förtjust i vattnet. Särskilt i varmt väder. Med god bevattning utseende förbättras märkbart.

Pelargonium befrukta under våren och sommaren, var 2 veckor för det vattenlösliga gödningsmedel med ett högt innehåll av kalium. Nyper skotten kommer att främja bättre rotskottsstadiet, och borttagning av vissna blommor rikligare blomning.

Dessa Pelargoner blommar bättre och utvecklas på ett säkert ställe, de är utmärkta anläggningar för loggior, uteplatser och verandor.

Dessa små insatser är värda i samlingen växte så vacker ...

Geranium tulpan villigt och mycket långvariga blommor, som utgör en stor hatt.

En annan intressant plats. Klicka på en bild!

 • Geranium tulpan: 13 kommentarer

  Denna Pelargonium - geranium se mig tills du hade! Mycket elegant anläggning. I själva verket, blommor är anmärkningsvärt lik tyulpanchiki.

  Även om detta är sällsynt. Men låt oss hoppas att snart denna skönhet kommer att vara mer sannolikt si våra samlingar.

  Mycket intressanta saker, vilken skönhet. Tack, lärde för första gången på en pelargon, nu vet jag vad jag ska leta efter.

  Ja, den fantastiska skönhet. Mycket ovanliga blommor.

  Jag har en sådan växande pelargoner. Mycket vackert! Nu drömmen rozebudnuyu köpa.

  Ja, rozebudnye också fortfarande sällsynt, jag har också detta ännu.

  Vilken vacker växt! Jag såg en annan geranium, men detta har aldrig träffat. Fantastiska skönhet!

  Ja, vacker. Smycka någon samling.

  Den otroliga skönhet. Verkligen det ser ut som en tulpan. Den levande, förresten aldrig sett

  Geran- skönhet! Det återstår bara nayti- där du kan köpa!

  Mycket ovanligt och mycket vackert! Jag vill ha samma pelargoner, var att få det?

  Aldrig sett en sådan blomma, och det är ett hem eller trädgård, berätta var du kan hitta mycket vacker

  Och jag har i dag så blommade. Jag älskar henne

  Geranium tulpan: Foto exotiska sorter av pelargon som tar hand om det, där man kan köpa

  Geranium finns i två versioner - rum och trädgård. Både idag är populära och efterfrågade. Det finns knappast ett hus på fönsterbrädan där du ser rummet geranium. Och hur bra det är i blomkompositioner!

  Med god vård blommar året runt. Och uppfödare har försökt och de förde denna kultur inte bara med blommor, med en mängd olika färger, men också den fantastiska formen. Till exempel i många år nu oförtjänt bortglömda tulpan geranium.

  Funktioner av anläggningen och dess egenskaper

  Geranium rummet eller på annat sätt - Pelargonium - representant för familjen geranium. Denna anläggning är lätt att sköta och avel. Det är några av de vanligaste arterna av geranium:

  1. doftande: Blommor är inte rikligt, men kännetecknas av en stark lukt som kommer från bladen;
  2. royal: blommor ljusa, stora blommor, men det finns praktiskt taget ingen lukt;
  3. zonal: universell bra och till odlingsrummet och sängar;
  4. plyuschelistnaya: hang-Downing form, odlas i krukor;
  5. unik: en liten men forntida grupp av färger, som hänvisar till de höga, bildar en vedartad skaft;
  6. Pelargonium angel: medelstora anläggningar, som påminner om penséer, med doftande blad, växande "open air".

  Geranium tulpan skiljer sig från de andra medlemmarna av familjen blommor, som tulpaner unblown. Flower inte stor, bara en centimeter. Separat skulle han inte ha sett så imponerande, men på varje stjälk ligger fluffig blomställning består av 30-50 blommor. Det är som en lyx bukett.

  Blommorna är mjuka eller mättad färg från rosa till vinrött. Beläggning av den inre loben ytan ljusare, medan den yttre - märkbar strimmor. Inte mycket vanligt, och bladen är stela och glänsande. Växthöjd kan variera avsevärt: från 30 till 70 cm.

  Ursprunget av växterna är inte särskilt vanligt. I Amerika finns det en kennel, Boston, Andrea. År 1966 var det där som lanserades och presenteras för domstolen allmänheten den första tulpan sort. Enligt en version - en mutation av arter. Enligt en annan - resultatet av hybridiseringen (erhållen genom att korsa två olika sorter).

  Första klass med sådana blommor kallas patricia Andrea.På bara några år lyckats få flera sorter, som uppkallat efter kvinnors familjer uppfödare: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian och Linea.

  Hur ta hand om pelargoner i rummet kultur?

  Idag finns det många frivilliga som vill bekanta sig med intressanta växter närmare. Många är intresserade av frågan: vilka villkor kräver ovanliga skönhet? Och om de vanliga pelargoner ganska anspråkslös, vad habitat kostym tulpan geranium?

  I vården av det är så nepreveredliva som vanligt pelargoner. Den växer bra, blommor och föröka sig. Men vissa villkor fortfarande jordbruksmetoder ska utföras:

  jord. Du kan köpa en universell mix eller gör din egen med hjälp av en trädgårdsjord och torv i lika proportioner, lägga till lite sand för glapp. Mycket god dränering är viktigt, annars rötterna kan ruttna.

  lätt. Geranium bör vara i ett väl upplyst rum, men älskar det spridda ljuset. Efter kontakt med arket starkt solljus, kan en brännskada uppstå. Om det finns året runt för att skapa en vinter höjdpunkt, blommorna på plantan. Om du lägger en degel av kulturer i halvskugga, kommer det att förlängas, blek, minskad period av blomningen. En del av knopparna bildas inte alls.

  temperatur. Pelargonium gillar inte plötsliga temperaturförändringar. På sommaren, måste vi upprätthålla t = + 21- + 26C, t = vinter + 14- + 16C. Detta är den optimala förutsättningar för blomning. Kultur tolererar inte utkast och varm luft som kommer från uppvärmningsanordningar.

  vattning. Sommar vattning utförs med en periodicitet på 4 gånger i veckan, bara en vinter gånger i veckan. Även pelargoner inte gillar fukt, men även torkning lerkärl clod är önskvärt. Om nedre bladen verkar bruna fläckar, då du vattna sin "vackra tulpan" är inte tillräckligt. Under potten bör vara en pall, som är att dränera fukt.

  matning. Utförs i höst och sommar, en eller två gånger i månaden med flytande gödsel med fosfor och kalium. Med täta gödsling, speciellt kvävegödsel, är det bra att växa gröna delen av anläggningen, och blommande faller i glömska.

  reproduktion. Det huvudsakliga sättet - sticklingar. Apikala sticklingar skärs i slutet av sommaren, placeras i vatten. Rotsystemet utvecklas snabbt, utan tillväxt stimulantia. Jordblandningen användes som för den vuxna kultur. Efter plantering, krukan med handtag sätta på den upplysta sidan. Överlevnadsgraden för sticklingar av bra.

  Funktioner tulpan geranium, som du behöver veta

  Om okunnighet om reglerna för vård unik sorts återgång till sin ursprungliga form - common geranium. Blommorna är helt expanderat och blomman upphör att vara unik. För att undvika detta måste du följa vissa regler:

  • toppning skott för att förläna rotskottsstadiet och ståt;
  • borttagande av döda eller povyadshih blommor på den plats där det kommer att finnas ett nytt;
  • Om blommorna börjar att öppna upp, att förlora i form av en tulpan, ta bort dem omedelbart,
  • Försök att hålla anläggningen från utkast eller stark vind (om Pelargonium bärs under sommaren på gatan).

  Subgrupp tulpan pelargoner komplicerat hybridisering (parning sorter), så det är gles, representeras av 14 sorter och hybrider. Men de skiljer sig i att hälften skildes blommor samlas i blomställning-gäng. Unika blommor och frodig blomning - "chip" av denna kultur.

  Förtrogen med sorter av ovanliga skönhet: Grattis på födelsedagen, fru Charles, Marie-Louise, Mårbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Red Pandora, rosa Pandora Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

  Emma fran Bengstbo

  Var kan jag köpa tulpan geranium?

  Efter att ha sett bilden, och bekanta sig med egenheter av växter, kommer många odlare vill köpa en pelargon i din samling. Var hittar du den?

  Tyvärr är den vackra och ovanliga sorter av Pelargonium i vårt land fortfarande inte särskilt vanligt. Men det är lätt att åtgärda. Du måste leta efter den sort som tilltalar dig, och fyller upp blommor insamling ljusa och fantastiska växter - pelargoner tulpan. Och sedan i ditt hem kommer inte bara nya färger, men den positiva aura som alltid följer denna kultur.

  Om grade Maria Luisa säger författaren av videokanalen och husmor av butiken "Flower Town" - Olga Kosenko.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  23 + = 27