Pelargonium tulpan

Geranium tulpan - en beskrivning av anläggningen med ett foto, odling och underhåll hemma

Pelargonium pelargon eller tulpan - det är blomman rummet, som älskar för skönheten och enkelheten i underhåll. Med det dekorera balkonger, fönsterbrädor, rekreationsområden och andra inredningselement. Tulip Pelargonium orättvist överskuggas av andra sorter av geranium, och i själva verket hennes otroliga skönhet av blommor och ovanligt milda färger.

Vad är en tulpan pelargon

Kännetecknande för tulpan Pelargonium från andra arter av pelargon är dess blommor. Som namnet antyder, knopparna av växterna är i form av en tulpan. Deras längd inte överstiger en centimeter. Cirka 8 blomblad bildar Terry. I en stjälk tulpan pelargon blomställning är en som innefattar ca 50 knoppar. De bildar en magnifik bukett, kan dekorera varje hörn av ditt hem.

Det finns en version som tulpan Pelargonium visades genom mutations sorter vanliga pelargoner. Men uppfödare av kennel Andrea (USA) förneka det. Den första typen av pelargon tulpan avlades i denna kennel. De uppkallat efter kvinnorna i familjen av uppfödare: Lilian Patricia, Emma och andra. Något senare sorter skapades och Red Pandora Mårbacka Tulpan. Alla typer av olika höjd på skotten, formen på kronbladen och blad. Tall pelargoner utvidgas till 70-80 cm. Tillsammans med dem, det är hybrid, dvärg sorter, kungliga och andra arter.

Pelargonium rozebudnaya Red Pandora har en korall röda blommor. Externt knopparna inte mer som en tulpan, men drottningen av blommor - Rose. Kronblad i blomman så mycket, så att knoppen inte helt avslöjas. Idag finns många sorter rozebudok men Pelargonium Red Pandora tar en värdig plats bland dem i rangordningen av florist.

I Pelargonium Herma spektakulära röd-orange knoppar. Värdet av detta slag är prakt blomställningar och långa blomning. Knopparna på anläggningen hölls från april till och med september. De har ett lyxigt utseende. Att välja en tulpan Pelargonium inte göra dig att ångra det. Diversifiera din blomsterträdgård, kan du använda andra typer av krukväxter.

Fördelarna med denna klass omfattar en kompakt krona av anläggningen. Geranium tulpan Lilian Andrea buskar väl, inte har stora mellanrum. Denna Pelargonium blommar ymnigt och under lång tid. Knopparna har en ljus crimson färg. I de olika kronblad Lilian Andrea ursprungliga form, det pekade något på uppsidan. Bladen av denna art Pelargonium grön, något sammetslen vid beröring.

Variety tulpan Pelargonium Mårbacka Tulpan gemensamt kallas "okuvlig blonde". Alla de ursprungliga vita tyulpanchikov med en rosa skiftning. Blomställningar bildar en frodig bukett. I Pelargonium Mårbacka Tulpan ljust gröna blad av en rund form, de ser mycket snyggt och estetiskt tilltalande. Växterna växte kräver regelbunden krona bildning.

Detta är den första zoner Pelargonium sort med blommor som tulpaner, som har fötts upp av uppfödare 1966. I de olika Patricia Andrea klassiska tulpanlökar formulär. Blomman ädla röda karmin nyans med mjuka rosa höjdpunkter. Geranium Patricia Andrea har gröna blad med en glansig yta och ojämna kanter.

Denna anläggning är mycket växte kräver regelbunden krona bildning. Med rätt skötsel och tid beskärning blommor är otroligt vackra. Sällsynta vattning kan dåligt påverka bladen, de vridna, rida där uppe. Grade Emma fran Bengtsbo - rosa pelargon arter tulpan. Kronblad ljusrosa har en avlång form.

1

Växande tulpan pelargon

Florister vet att vanliga Pelargonium - en mycket krävande växt. Men många är bekymrade över hur hemma beter tulpan geranium, och hur man tar hand om det? Trots växt enkelheten, bör följa de följande villkoren för jordbruksteknik: planterade i ett visst jordsammansättning, ger tillräckligt ljus för att upprätthålla en acceptabel temperatur och så vidare.

För odling av tulpan Pelargonium lämplig universell primer, som säljs i blomsteraffärer eller stormarknader. Dess sammansättning innefattar lika proportioner av trädgårdsjord, torv, och lite sand, som tjänar som ett sprängmedel. Enligt detta recept kan du förbereda marken för växterna. Det viktiga är god dränering. Om det är frånvarande, då tiden rötterna ruttnar. Wetland marken kan leda till stagnation av vatten och ytterligare pogibaniyu växter.

Pelargonium behöver bra ljus. Det är nödvändigt att förhindra direkt solljus, kan det orsaka brännskador på bladen. Belysning har en direkt inverkan på den period av blommande växter. Om pelargoner ger tillräckligt med ljus med hjälp av lampor på vintern, kan Pelargonium blommar året runt. Om vi ​​sätter anläggningen i en mörk plats, kommer det att vända blek, förlorar fluffighet knoppar, förkorta blomning.

Pelargonium gillar inte utkast, fluktuationer snabba temperatur. Rumstemperatur under tillväxten av denna art av geranium bör hållas inom + 21-26 + 14-16 sommar och vinter. Anläggningen tolererar inte värme från hushållsvärmeapparater. Under optimala förhållanden, kommer belysning och temperaturförhållanden pelargoner vara en lång, riklig blomning.

Även Pelargonium inte gillar fukt, men torkning av marken kan också dåligt påverka tillståndet i anläggningen. På sommaren måste det vattnas till 4 gånger i veckan. På vintern är detta belopp minskas till 1. Om bladen verkar mörka fläckar, sedan plantera tillräckligt med fukt. Pot Pelargonium måste vara ett fack som överflödigt vatten inte stagnera i marken.

Under våren vuxna plantor ska klippas. Detta gör det möjligt att spara frodiga blommor, vackra formen på kronan, och på det hela taget friska, tilltalande utseende. För att göra detta, ta bort de gamla och mycket höga skott, var och en av dem lämna minst 5 knoppar. PLATS omhändertagande bör behandlas med träkol, och sedan mata pelargon med hjälp av speciella gödselmedel.

Pelargonium tulpan matas sommaren och hösten 1-2 gånger i månaden. För den lämplig flytande gödselmedel med en hög halt av spårelement såsom fosfor och kalium. Om du överdriva det med dressing, den geranium förlora sin estetiska utseende. Gröna bladgrönsaker delen kommer att växa, blomma och blekna i bakgrunden eller till och med försvinna ett tag.

Reproduktion tulpan pelargon

Pelargonium tulpan förökas genom sticklingar. I slutet av sommaren, är den övre delen av anläggningen klippa och placeras i vatten. Rötter utvecklas självständigt och snabbt, utan ytterligare tillväxt stimulatorer. Efter rotbildning stjälkar planteras i beredd jord, som en kruka placerad i ett väl upplyst rumstemperatur med en acceptabel regim. Denna art av pelargon är en bra överlevnad.

Du kan köpa frön av denna art av geranium. De bör planteras i mitten av vintern. Kraftigt fördjupa frön i marken är inte nödvändigt, bara lite strö marken. Med mat film, paket eller glas växthus. När de första skotten verkar nödvändigt att göra kupirovku (ta bort kärnan, för att stimulera tillväxten av rotsystemet av anläggningen). Efter ingreppet, vara igen planterade en planta på samma djup som fröet. Efter 2 månader anläggningen kan transplanteras in i en pott.

Sjukdomar och skadedjur tulpan geranium

Alla familjemedlemmar zoner pelargoner träffa samma sjukdomar och skadedjur:

växt rost visas på blad som vita cirklar med gråmögel på undersidan av bladen bildade gråa pulver fläckar. Dessutom kan frysning av pelargon blad ändrar färg och skott på rött. Om du märker att din anläggning är sjuk, är det nödvändigt att omedelbart påbörja behandling. Tulip Pelargonium kräver mer uppmärksamhet och omsorg, jämfört med de vanliga pelargoner, men dess ursprungliga utseende drar på sin sida fler och fler beundrare.

Till hem skönhet ber dig och dina nära och kära riklig blomning under en lång tid, följa dessa riktlinjer för vård:

 1. Gör regelbundna nyper skott.
 2. Inspektera Bush för sjukdomar och skadedjur.
 3. Avyttra vyanuschih och torkade blommor.
 4. Ge tillräcklig belysning och kontrollera temperaturen i rummet.

Var kan man köpa tulpan geranium

När du ser den här typen av geranium bor eller ett foto, kanske du vill köpa dig denna skönhet. Köp Pelargonium tulpan blomma kan vara specialiserade stormarknader eller nätbutiker. Priset för denna typ av pelargon varierar 400-1000 rubel, beroende på sort, ålder och växande region, om det gäller leverans till din stad.

Geranium tulpan: Foto exotiska sorter av pelargon som tar hand om det, där man kan köpa

Geranium finns i två versioner - rum och trädgård. Både idag är populära och efterfrågade. Det finns knappast ett hus på fönsterbrädan där du ser rummet geranium. Och hur bra det är i blomkompositioner!

Med god vård blommar året runt. Och uppfödare har försökt och de förde denna kultur inte bara med blommor, med en mängd olika färger, men också den fantastiska formen. Till exempel i många år nu oförtjänt bortglömda tulpan geranium.

Funktioner av anläggningen och dess egenskaper

Geranium rummet eller på annat sätt - Pelargonium - representant för familjen geranium. Denna anläggning är lätt att sköta och avel. Det är några av de vanligaste arterna av geranium:

 1. doftande: Blommor är inte rikligt, men kännetecknas av en stark lukt som kommer från bladen;
 2. royal: blommor ljusa, stora blommor, men det finns praktiskt taget ingen lukt;
 3. zonal: universell bra och till odlingsrummet och sängar;
 4. plyuschelistnaya: hang-Downing form, odlas i krukor;
 5. unik: en liten men forntida grupp av färger, som hänvisar till de höga, bildar en vedartad skaft;
 6. Pelargonium angel: medelstora anläggningar, som påminner om penséer, med doftande blad, växande "open air".

Geranium tulpan skiljer sig från de andra medlemmarna av familjen blommor, som tulpaner unblown. Flower inte stor, bara en centimeter. Separat skulle han inte ha sett så imponerande, men på varje stjälk ligger fluffig blomställning består av 30-50 blommor. Det är som en lyx bukett.

Blommorna är mjuka eller mättad färg från rosa till vinrött. Beläggning av den inre loben ytan ljusare, medan den yttre - märkbar strimmor. Inte mycket vanligt, och bladen är stela och glänsande. Växthöjd kan variera avsevärt: från 30 till 70 cm.

Ursprunget av växterna är inte särskilt vanligt. I Amerika finns det en kennel, Boston, Andrea. År 1966 var det där som lanserades och presenteras för domstolen allmänheten den första tulpan sort. Enligt en version - en mutation av arter. Enligt en annan - resultatet av hybridiseringen (erhållen genom att korsa två olika sorter).

Första klass med sådana blommor kallas patricia Andrea.På bara några år lyckats få flera sorter, som uppkallat efter kvinnors familjer uppfödare: Patricia, Carmen, Victoria, Lillian och Linea.

Hur ta hand om pelargoner i rummet kultur?

Idag finns det många frivilliga som vill bekanta sig med intressanta växter närmare. Många är intresserade av frågan: vilka villkor kräver ovanliga skönhet? Och om de vanliga pelargoner ganska anspråkslös, vad habitat kostym tulpan geranium?

I vården av det är så nepreveredliva som vanligt pelargoner. Den växer bra, blommor och föröka sig. Men vissa villkor fortfarande jordbruksmetoder ska utföras:

jord. Du kan köpa en universell mix eller gör din egen med hjälp av en trädgårdsjord och torv i lika proportioner, lägga till lite sand för glapp. Mycket god dränering är viktigt, annars rötterna kan ruttna.

lätt. Geranium bör vara i ett väl upplyst rum, men älskar det spridda ljuset. Efter kontakt med arket starkt solljus, kan en brännskada uppstå. Om det finns året runt för att skapa en vinter höjdpunkt, blommorna på plantan. Om du lägger en degel av kulturer i halvskugga, kommer det att förlängas, blek, minskad period av blomningen. En del av knopparna bildas inte alls.

temperatur. Pelargonium gillar inte plötsliga temperaturförändringar. På sommaren, måste vi upprätthålla t = + 21- + 26C, t = vinter + 14- + 16C. Detta är den optimala förutsättningar för blomning. Kultur tolererar inte utkast och varm luft som kommer från uppvärmningsanordningar.

vattning. Sommar vattning utförs med en periodicitet på 4 gånger i veckan, bara en vinter gånger i veckan. Även pelargoner inte gillar fukt, men även torkning lerkärl clod är önskvärt. Om nedre bladen verkar bruna fläckar, då du vattna sin "vackra tulpan" är inte tillräckligt. Under potten bör vara en pall, som är att dränera fukt.

matning. Utförs i höst och sommar, en eller två gånger i månaden med flytande gödsel med fosfor och kalium. Med täta gödsling, speciellt kvävegödsel, är det bra att växa gröna delen av anläggningen, och blommande faller i glömska.

reproduktion. Det huvudsakliga sättet - sticklingar. Apikala sticklingar skärs i slutet av sommaren, placeras i vatten. Rotsystemet utvecklas snabbt, utan tillväxt stimulantia. Jordblandningen användes som för den vuxna kultur. Efter plantering, krukan med handtag sätta på den upplysta sidan. Överlevnadsgraden för sticklingar av bra.

Funktioner tulpan geranium, som du behöver veta

Om okunnighet om reglerna för vård unik sorts återgång till sin ursprungliga form - common geranium. Blommorna är helt expanderat och blomman upphör att vara unik. För att undvika detta måste du följa vissa regler:

 • toppning skott för att förläna rotskottsstadiet och ståt;
 • borttagande av döda eller povyadshih blommor på den plats där det kommer att finnas ett nytt;
 • Om blommorna börjar att öppna upp, att förlora i form av en tulpan, ta bort dem omedelbart,
 • Försök att hålla anläggningen från utkast eller stark vind (om Pelargonium bärs under sommaren på gatan).

Subgrupp tulpan pelargoner komplicerat hybridisering (parning sorter), så det är gles, representeras av 14 sorter och hybrider. Men de skiljer sig i att hälften skildes blommor samlas i blomställning-gäng. Unika blommor och frodig blomning - "chip" av denna kultur.

Förtrogen med sorter av ovanliga skönhet: Grattis på födelsedagen, fru Charles, Marie-Louise, Mårbacka Tulpan, Viktoria Andrea, Carmen Andrea, Patricia Andrea, Emma fran Bengstbo, Red Pandora, rosa Pandora Conny, Apple Blossom, Herma, Linnea Andrea.

Emma fran Bengstbo

Var kan jag köpa tulpan geranium?

Efter att ha sett bilden, och bekanta sig med egenheter av växter, kommer många odlare vill köpa en pelargon i din samling. Var hittar du den?

Tyvärr är den vackra och ovanliga sorter av Pelargonium i vårt land fortfarande inte särskilt vanligt. Men det är lätt att åtgärda. Du måste leta efter den sort som tilltalar dig, och fyller upp blommor insamling ljusa och fantastiska växter - pelargoner tulpan. Och sedan i ditt hem kommer inte bara nya färger, men den positiva aura som alltid följer denna kultur.

Om grade Maria Luisa säger författaren av videokanalen och husmor av butiken "Flower Town" - Olga Kosenko.

Tulip Pelargonium: vård, beskrivning, foto

Men endast ett fåtal fans av krukväxter vuxit nyligen Pelargonium. Denna blomma var ett av kännetecknen för "meschanstva9raquo; och mycket populär inte används. Att se att det kan vara, förutom att endast i skolor eller daghem. Idag Pelargonium åter bli populär och modet. Det fanns en hel del olika, ofta mycket vackra och lättskötta sorter. Bland de senare och Pelargonium tulpan (Tulipa Pelargonium).

Ibland är det inte alltför erfaren älskare av krukväxter kallas Pelargonium pelargon, vilket är helt fel. Födelseplatsen för blomman är den sydligaste punkten av Afrika - Godahoppsudden. Det var här ett par hundra år sedan sjömän köpte den första Pelargonium för europeiska botanister. I själva verket, till en början, var detta växt hänföras specifikt till pelargoner. All materia i näbben frukt, vilket är det viktigaste inslaget i denna familj. Senare dock forskarna delat släktet Geranium i två delar. Vinterhärdiga växter kallas riktig geranium och termofil - Pelargonium. Externt det senaste från den första kan urskiljas av särdragen hos strukturen av blomman. Proportionalitet knoppar - det är vad som är olika pelargoner. Pelargonium tulpan på samma sätt som vanligt, har blommor med stora övre och nedre små kronblad. Utomhus, denna sort i villkoren för ryska vintern kan inte.

Egentligen tulpan Pelargonium kallas främst för den ovanliga, mycket fin form blommor. I princip är strukturen på dem på samma sätt som i andra arter. Men tulpan blommor Pelargonium aldrig helt avslöjas. På grund av detta de likna effektivt samlas i en bukett tyulpanchiki.

Vilka är de olika typer och var man kan köpa tulpan Pelargonium

Sorter av denna växt älskare krukväxter vuxit enormt mycket. Pelargonium knoppar kan monteras i en mycket magnifik eller blygsamma penslar har olika storlekar och färger. Det förekommer som normala tulpan sorter och frotté. Bildar knoppar kan vara nästan rund eller långsträckt.

Alla odlas inomhus pelargoner är indelade i två huvudgrupper: den kungliga och zon. Den första är mycket petiga, och den senare är relativt krävande. Följaktligen kan två tekniker försiktighet användas för att odla dessa färger. Zonal Pelargonium tulpan kräver mindre uppmärksamhet än de kungliga sorter av pelargoner. Men i detta fall produktionen har vissa nyanser. Senare i artikeln i detalj och ta itu med hur man korrekt vattna, gödsla, klippa och plantera växterna i denna grupp.

Var kan jag köpa tulpan Pelargonium - Frågan är inte alltför komplicerat. Mycket ofta är dessa växter säljs i specialiserade blomsteraffärer. Frön av några ovanliga sorter, kan du också skriva ut via Internet. Om hur man odlar Pelargonium tulpan från sådant utsäde material beskriver nedan.

Tulip sorter av pelargonia, som redan nämnts, det finns flera. De mest populära bland fans av krukväxter är:

Emma fran Bengtsbo.

Mycket ofta, odlare odlar också en attraktiv mängd Herma. När du väljer en viss typ av krukväxt älskare ser i första hand på förekomsten av en blomma. Någon som rosa Terry "tyulpanchiki9raquo;, någon röd, någon bra, och någon stor. Egentligen är han hand om alla dessa sorter är nästan densamma. Men vissa arter kan fortfarande vara lite nyck andra.

Det är mycket kompakt, opretentiös sort. Populariteten av hans Pelargonium Herma tulpan vann över en mycket kurviga stora blomställningar, som består av en spektakulär röd-orange knoppar. Värdet av detta slag är inte bara ett lyxigt utseende, men även i en lång blomning. Knoppar på växterna hålla från april till september.

Detta är en mycket trogen växt som kräver ständig kronbildning. När väl beskäras tulpan Pelargonium (foto som du kan se nedan) Emma fran Bengtsbo är helt enkelt förtrollande. Lämnar henne grönfärgade, glänsande, väl tyulpanchiki färgerna är mycket tilltalande för ögat ljusrosa nyans och en snygg avlång form. Denna art är något sämre än andra sorter tolerera brist på bevattning. Med en brist på vatten lämnar curl uppåt och anläggningen förlorar effektivt.

Det är också mycket effektiv klass. Dess fördelar innefattar en kompakt krona, förmågan hos brunns buskar, frånvaron av stora mellanrum. Blommande olika Lilian Andrea är mycket lång och riklig. Knoppar har bara haft en lyxig rik crimson nyans. Det är mycket vacker och mycket form av blommor, eftersom varje kronblad ovanpå en något spetsig. Bladen av pelargon grönt, något sammetslen.

Denna mångfald är många fans av krukväxter kallas okuvlig blond. "Tyulpanchiki9raquo; sin vita, något rosa nyans. I formen liknar de fluffiga ägg kapslar. Runda ljusa gröna blad av denna sort ser mycket snyggt. Liksom "Emma9raquo;, Pelargonium tulpan Mårbacka Tulpan - växter växte och kräver regelbunden krona bildning.

Denna art - en av de mest anspråkslösa, så populär bland fans av krukväxter tulpan sorter. Lämnar Red Pandora, tulpan Pelargonium har klassisk mörkgrön, och blommorna - röd med blont ränder. Form av knoppar ganska vacker - lätt rundad. Grade Red Pandora är oftast odlas samtidigt med rosa sorter. Tillsammans ser de extremt imponerande.

Formen på blommor i denna sort är enkelt, snyggt, klassiskt tulpan. Lämnar - glänsande med trasiga kanter. Värderas Pelargonium tulpan Patricia Andrea amatörer krukväxter främst mycket effektiv, karmin-rött, omväxlande mjuka rosa färgklickar av knoppar.

Vad är vården av tulpan Pelargonium

Som redan nämnts, i de flesta fall, denna grupp av krukväxter skiljer sig anspråkslöshet. Men i alla fall, uppmärksamma deras tulpan Pelargonium fortfarande. Att ta hand om dessa växter innehåller följande procedurer:

Dessutom, för pelargoner kommer att behöva välja rätt plats och marken.

Mark för växter som tulpan Pelargonium (bilder finns på sidan, visar hur vackert kan vara ordentligt odlas exemplar) är lämplig endast bördig torv eller kompost. Dränering krävs i krukor. Det enklaste sättet att fylla i tanken blandning av sand, torv, humus och kompostjord i lika mängder. Sådan jord är perfekt, särskilt för unga plantor. Äldre Pelargonium bra känsla till en blandning bestående av kompost, torv substrat barrved jord och humus. Summer tulpan Pelargonium kan planteras i närheten av huset, på vanligt torvmarker.

Det är viktigt att se till att marken under färgen var inte särskilt tätt. För mycket torv i marken för att lägga till i alla fall inte värt besväret. Om på en säng eller i krukor stagnerar vatten, växternas rötter börjar ruttna.

Hur man väljer en behållare under rum Pelargonium

När växer dessa krukväxter är det viktigt att välja inte bara krukväxtjord, men krukor själva. Det är bäst lämpad för dessa färger lera eller trä behållare. Alltför stor kruka eller låda under Pelargonium tulpan inte bör ta. Annars anläggningen helt enkelt inte kommer att blomma. Plast och rekommenderas inte för användning i särskilt transparenta behållare under Pelargonium. Exakt förklaring till detta finns inte, men odlare har märkt att i dessa krukor, dessa växter börjar skada dåligt.

Naturligtvis bör behållaren inte vara för liten, annars blomman kommer att växa dåligt. Den optimala diametern på potten för en anläggning är 12-14 cm. Dessutom bör dess höjd vara 10-15 cm. Mycket ofta i en enda behållare krukväxter fläktar utfälldes 2-3 pelargonium. I detta fall är det bättre att ta en kruka med en diameter på 22-25 cm.

Förmågan att lagra vatten i stammar - är något annorlunda tulpan Pelargonium. Vård i hemmet av denna anläggning, vilket kräver överensstämmelse med noggrannhet när det gäller bevattning. Tulpan sorter som vatten mer än någon annan pelargon. Men perezalivat de kan fortfarande inte. Fukta marken under dem önskvärda när dess toppskikt (1,5 cm) torkar. vattning bör inte hålla sig upp med rötterna, och en pall. Den sista ska hälla vatten. Därefter placeras i en kastrull pott för ungefär en halvtimme. Vatten för bevattning bör vidtas för att rumstemperatur, pre-kokt eller fördelade under dagen.

Sommar marken under Pelargonium tulpan fuktas en gång om dagen eller två på vintern - inte mer än en gång i veckan. Ett tecken på överskott vattning kan vara utseendet på vatten kuddar på bladen av växter. Med en brist på fukt nedre bladen gulna.

Gödsla tulpan Pelargonium vanligtvis endast under de varmare månaderna. När detta används som mineral-och organiska föreningar. Dessa krukväxter är bäst Fed funds "Kemira9raquo," Tsirkon9raquo; "Ideal9raquo;" Mikrassa9raquo;. Om pengar inte vill spendera på dem, kan användas och hemlagad organiska gödselmedel. Detta kan till exempel vara, äggskal, sömn te, infusion nässlor eller ruttnade gödsel.

Behållare med Pelargonium alltid inställd på maximal ljusa rum. Ultraviolett dessa anläggningar är mycket förtjust i. Men låt direkt solens strålar faller på bladen, gör det inte. Annars kan de bero på bränning. Tulip Pelargonium förutom vid ultraviolett överskott kan "sportanut9raquo;. Det vill säga, de kommer att vakna upp föräldra gener och deras blommor kommer att utvecklas helt. Naturligtvis, i detta fall, tulpan Pelargonium förlora sin originalitet. Om detta inträffar måste sportanuvshuyu borste skäras bort. Annars kan sådana grenar helt score tulpan sort.

Under de varmare månaderna krukor av pelargoner brukar ta till balkongen. Detta kan göras omedelbart efter utomhustemperaturen har värmts över 15 grader. I stjälkar av sorter bör fastställas höga pinnar-rekvisita. Annars Pelargonium kan bryta vind. På vintern bör växterna hålla så långt som möjligt på en sval plats (11-15 grader).. Om rummet är för varmt i den kalla årstiden, kan sommar Pelargonium inte blommar. Med en kort fotoperiod på anläggningen rekommenderas att hänga en lysrör.

I mycket våtutrymmen, dessa blommor inte känna sig alltför bra. Pelargonium bör installera i torra utrymmen. Av samma skäl, anläggningen aldrig besprutas. Också de inte gillar Pelargonium utkast eller luft stagnation.

Gör Pelargonium tulpan vackra, frodiga och kompakt på två sätt: klämmande eller beskärning. I det första fallet helt enkelt bort tillväxt punkt. Detta framkallar utvecklingen av unga skott. Pelargonium tulpan blir förgrening och frodig. Spenderar kläms ut i februari eller mars kl 6-8 blad.

Omskärelse teknik som används främst för vuxna plantor. Denna metod gör det möjligt att radikalt ändra formen på Pelargonium. I det här fallet Bush skär helt enkelt ut de gamla och alltför stora skott. Vid varje stjälk lämnas i ca 5 njurar. Göra en sådan behandling i början av våren.

Kläm utföras med rena händer och beskärning - gned alkohol verktyg. Alla sår nödvändigtvis bearbetade grön färg eller kol. Du kan också använda en del svampmedel. Efter skärning anläggningen som krävs för att mata.

Därför kommer vi att räkna ut hur genomförs i en spektakulär anläggning som Pelargonium tulpan vård. Som ni kan se, är det relativt lätt. Enkel procedur är annorlunda och reproduktion av dessa växter. Som plantmaterial som vanligen används tas från moderplantan sticklingar eller frön. I det första fallet är växter skärs vertikala skott med två eller tre blad. Separera dem bättre plats med en växande lista. Blomställning med sticklingar avlägsnade. Landing producera ett par timmar efter kapning. Dela pre-doppad i krossat kol. Oftast unga pelargonia tulpan planteras i plastmuggar. Den sista platsen på södra fönstret och göra lite rostochku pritenyayut. Efter att ha fyllt kopp rotsystem unga plantor överfördes till en konstant kapacitet.

Frön planteras tulpan Pelargonium krukväxter i januari eller februari. De placerades på jordytan och lätt strö. Nästa ruta täckt med glas eller film. Pick utförs efter uppkomsten av unga plantor med 2-4 blad. Planterade pelargoner samtidigt bär på samma djup där de växte i en låda. Efter 6-8 veckor plantorna placeras i ett permanent kapacitet. De balkonglådor de sitter på ett avstånd av 20-25 cm beroende på sort.

Pelargonium tulpan - en anläggning ganska härdig och kravlös. Ill dessa krukväxter är sällsynt. Oftast Pelargonium slående gråmögel och tidig gissel. Behandling i båda fallen utförs via system fungicider. Det är möjligt att använda, till exempel "Fundazol9raquo;.

Bland insekterna kan dessa blommor påverkas av bladlöss eller kvalster. I det första fallet Pelargonium tulpan behandlat sådana medel som "Akarin9raquo; eller "Detsis9raquo;. Mot fästingar använder "Zolon9raquo; eller "Ditoks9raquo;.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 6 =