Pelargonium zoner vård i hemmet

toNature.info

Pelargonium zoner vård i hemmet

Det spelar ingen roll hur levande mängd olika färger, dekorera fönsterbrädan, balkong eller en rabatt? För dem som ännu inte upplevt trädgårdsmästare, bör du välja en växt, är det lätt att ta hand om. denna oro Pelargonium zoner vård i hemmet som det kräver iakttagande av flera viktiga nyanser, liksom hela är mycket enkelt.

Pelargonium, eller mer allmänt, pelargoner, populärt bland älskare av blommande växter i huset. Särskilda villkor, inte kräver mycket blommor och en ljus, glad blomning mer än ett år, sällan utsatta för sjukdomar och skadedjur, vacker dekoration i rummet eller balkongen. Zonal Pelargonium har detta namn på grund av den speciella färgning av bladen - med en karakteristisk kant runt kanterna, dela hela ytan av två olikfärgade området. Blommorna kan vara av olika former, dubbel eller nemahrovye. Coloring - vit, röd, lila, korall, ljusrosa, orange, och andra. Växten växer snabbt och når upp till 60 cm i höjd.

Grunderna för vård i hemmet

Zonal pelargonia, som redan nämnts, är opretentiös. Det viktigaste du behöver göra - att skapa de nödvändiga förutsättningarna för det. Först av allt, för att rikligt blommande zonal pelargonia Care för det kräver en pott plats utomhus i varmt ljus. Solljus bör spridas. Framgångsrik placering kommer Pelargonium på östra fönstret. Möjligt och i söder, men vid middagstid nödvändigtvis pritenyat blomma, annars kan orsaka brännskador. Väl göra Pelargonium trädgård hela sommaren.

Jord, vattning, gödsel

Pelargoniums zonal lämplig näringsrika blandningen substanser. Till exempel, såsom torv, trädgårdsjord och sand (2: 2: 1). Du kan ta och andra: humus, torv jord, torv, sand, blandas i ett förhållande av 2: 2: 2: 1. I sådana blandningar, och kan Pelargonium frön planteras. Glöm inte om god dränering. Torv att vara försiktig - om du tar för mycket av jorden vattendränkt, och det skadar vår anläggning. För Pelargonium användbar för att lossa jorden från tid till annan för att tillåta mer luft till rötterna emot.

Zonal Pelargonium vattnas ganska rikligt under blomningen - våren och sommaren, en gång i veckan, men för vintern minska vattning. Blomman behöver inte spraya bladen, eftersom han är i stånd att samla fukt.

Feed Pelargonium måste våren och sommaren, under perioder av tillväxt och blomning. Fosfor eller kalium gödnings appliceras varannan vecka. Användbar för blommans alternerande mineral- och organiska gödsling. Ofta är den organiska gödselmedel används kycklinggödsel.

1

Transplantation, beskärning och viktiga punkter för vård i hemmet

Plantor transplanteras vartannat år eller en gång per år. Välj en kruka med liten storlek. När zonal pelargon nå 25-30 cm i höjd, i transplantatet hon inte längre behöver. Om transplantationen det ofta, kan det störa blom. Om du landar i buskarna Pelargonium rabatten bör avståndet mellan dem vara minst 20-25 cm.

Pelargonium våren buske ska klippas - ungefär en tredjedel, stimulerar den framtida blomning. Under hösten kan du trimma svaga skott. I början av mars, kan Pelargonium nypa punkter i tillväxt, kommer detta att ge mer förgrening. Om du har köpt stjälken, toppen av huvudet prischipnut behöver skrubba upp trevligt.

Villkor för blommande pelargonium zonal - ljus och temperatur över 12 grader. Under sådana omständigheter kan det blommar även på vintern. Men bra det kommer att ge det en vila, sätta på en sval (men inte skuggad!) Plats. Vattning gräns.

Under våren och sommaren, i direkt solljus blomman bör skyddas endast om det är bakom glas. Pelargonium i den friska luften, att de inte skadar. Anläggningen är rädd för drag.

Följ dessa enkla tips - och du kommer att uppskatta blomning och friska zonal pelargonia, vård som inte kommer att orsaka svårigheter.

Rate, läs materialet 🙂

(4 utvärdering Medelbetyg: 9,75 10)

Pelargonium - en underbar växt, länge känt för alla älskare av blomsterodling. Den har många fördelar - från en vacker dekorativ form lång blomning till ett antal användbara egenskaper. Pelargonium är lämplig för odling inte bara hemma utan även på gatorna, i trädgården, i blomrabatter och stenpartier.

Den ursprungliga hemland Pelargonium - Sydafrika, där i början av 17veka, hon kom till Holland. Hon placerades i Leiden Botanical Garden. Pelargonium därifrån spridit sig till Frankrike och England. Snart Flower intresserade många trädgårdsmästare, botaniker och konstnärer och har vunnit popularitet.

Totalt finns det över 250 arter av Pelargonium. För att underlätta klassificering, de delas in i följande grupper:

Zoner pelargoner. De mest populära grupp, oftast odlade odlare. Det finns många varianter av denna art, av vilka det finns flera tusen. Olika robusthet och riklig blomning. Buskar upprätt, gustooblistvennye. Blad blad belagda fluff korta tätt växande hårstrån i utkanten av vågiga.

The Zone gruppen kan vara enkla, semi-dubbel och dubbla blommor. Formen på blomställning är uppdelade i:

 • tulpan - blommor som tulpan bud;
 • kaktusar - likna kronblad av krysantemum - förträngning och vridna;
 • hybrider Formosa - blomställning stjärnformade, blad blad kraftigt uppdelade i 5 delar;
 • stel - blommor liknar de femuddiga stjärnor;
 • rozebudy - blomställningar liknar inte riktigt lika avslöjade Rosebud;
 • Deacon - hybrid plyuschelistnoy och zoner pelargoner, är det mest utmärkande kvalitet mycket riklig blomning. Färg på blommor kan vara röd, rosa eller rött. Blomställningar själva är liten, kompakt buske.

  Zonal pelargonia, det finns många varianter av de mest populära är den typ av Alice

  Zonal Pelargoner är tvåfärgade, tri-färgad, spräcklig med färgade "fågel ägg" - på kronbladen ordnade fläckar av mörkare färger i form av ett ägg. Största av buskarna är uppdelade i mikrominiatyr växter (mindre än 10 cm i höjd), miniatyr (10-13sm), dvärg (13-20sm), normal (25-60sm) och Irene (upp till 80 cm). Bland de zoner pelargonia, det finns många sorter, den mest spektakulära och älskade Alice omfattar Angelica, Bev Foster, Bolero, Flamenco, Toscana, Connie, Diane-Louise, Fantasy, Fifi.

 1. Kunglig pelargonia. Andra namn - hem, engelska grandiflora, ädel, kunglig. Från andra arter kännetecknas av en nyckfull karaktär och krävande att underhålla. Royal Group Pelargonium krävs för att skapa en vinter vilande period vid en temperatur på 10-14 grader. Blomställningar stora, varaktigheten av blommande mer kondenserad än för andra grupper. De mest populära sorter av prinsessan av Wales, turkiskt kaffe, 5th Avenue, Christina öl.
 2. Änglar. Den andra namn på gruppen - violotsvetnye som blomställning liknar starkt penséer. De är en hybrid lockigt och kunglig Pelargonium. Den blommar hela sommaren, producerar hängande frodiga blommor. I storlek är kompakta arter, når en höjd av ca 30 cm. De vanligaste sorterna: PAC Angelys bicolor, Madame Laya, svarta natten.
 3. Plyuschelistnye Pelargonium. Ampelnoe grupp som bildar en hängande skjuter längdmeter. Olika små stjärnformade blad, mörkgröna färg som liknar murgröna blad. Blomställning en borste, kan blommorna vara frotté, semi-dubbel, enkel och liknar rosor. Färgning varierande, allt från mjölkvit till mörkt lila, nästan svart. De mest kända sorter är antik, Bernardo, Crokc-o-dag ökade Ice.

  Bland de mest populära typer av saftiga Pelargonium är kantig, köttiga, pucklar

  Saftiga pelargoner. Denna grupp är känd för tjock mycket grenade stjälkar, böjda på ett mycket märkligt sätt. De kan likna de märkliga fantastiska varelser, miniatyr baobabs och används därför för dekorativa kompositioner. Bland de mest populära arterna av Pelargonium är kantig, köttiga, puckelrygg, en annan, kortuzolistnaya, tolstostebelnaya och pushistolistnaya.

 4. De enda. Hybrid lysande och kunglig Pelargonium fått mer än 150 år sedan. Har starkt dissekerade blad med en kryddig arom. Blommorna är stora, liknande den kungliga. Mycket dekorativt utseende, vilket kräver ökad mängd kalium att starta blomning. Popularitet fick sådana sorter som Ashby, Mons Ninon, Mistery.
 5. Doftande pelargon. Blad blad ristade, kraftigt dissekeras i 6-7 delar, så ser ut Terry. Denna grupp namngavs för stark lukt som avges av minsta beröring. Uppfödare tog sorter med smak av jordgubb, mynta, kokos, citron, muskot, barr, steg, lila, citronmeliss, ingefära och kamfer. Blomställningar små, lila eller rosa nyans. Bland de sorter fans återhämtade diamant (ananas lukt), choklad mynta, citronella, ingefära (ingefära lukt).

Varför torra tips av bladen har en krukväxt Nolin? Se svaret här.

Så, har du köpt Pelargonium och tog hem. Erfarna odlare först noga inspektera anläggningar för sjukdomar och skadedjur. Det rekommenderas vid tidpunkten för köpet att sätta i karantän, för att inte skada de befintliga färgerna i fallet om de hittar problem.

I allmänhet pelargonium i hemmet växer bra och gläder oss med en lång blomningstid. Men för att säkerställa den mest bekväma förhållanden, är vi skyldiga att följa vissa regler för dess innehåll.

Behöver jag plantera plantan efter köpet

För peralgonii lämplig ljus bördig jord

Första titt på den statliga blomman. Om det är i blomningen, vänta till slutet av processen och transplanterade 4-5 dagar efter avslutad.

Om inte Pelargonium blommar, ta en ny pott av lämplig storlek, eftersom växterna är oftast säljs i små transportbehållare och transplantera den blomma. Marken är också ersättas med en ny, eftersom butikerna använder i grunden en tillfällig ersättare, där anläggningen inte fullt ut kan utvecklas.

För Pelargonium lämpliga ljus bördig jord, är det bäst att blanda sand och torv arket jord och humus i förhållandet 1: 2: 2: 2. På botten av krukan är skyldig att lägga dräneringsskikt av expanderad lera, krossat tegel, singel eller andra kust småsten. Pelargonium extrahera försiktigt från den gamla tanken, utan att tvätta, och inte mycket borsta rötterna och placera den i ny jord. Strö marken, försiktigt stänga rotsystemet. Efter ingreppet, för att vattna blommorna.

I en efterföljande transplantation rekommenderas varje vår innan blomningen. Man bör komma ihåg att Pelargonium är inte särskilt förtjust i stor kapacitet.

Belysning och temperaturoptimum innehåll

Pelargonium krävande växt och rumstemperaturen under sommaren inom 18-25® det är ganska nöjd. Vinter pelargonium placeras i svalare förhållanden med 10-12® lufttemperaturen.

Titta på videon på denna anläggning.

För förlängd riklig blomning växt behöver mycket solljus. Det kan hållas på den östra, västra och södra fönster även i det senare fallet pritenit under dagtid. Shadow och Penumbra hon överlever, men färgerna är inte nöjda.

Pelargonium vattnas på sommaren är det ofta nödvändigt, rikligt och regelbundet. Bara en tid för att hälla vatten från facket och förhindra dess stagnation. Därför, i en kruka kräver dräneringsskiktet. Vatten för bevattning användning mjuk neizvestkovuyu svalt (18-22®). Du kan vidta för att försvara, kokt, regn eller smält.

Bibehålla hög luftfuktighet krävs inte, och sprutning och bad i duschen kan skada anläggningen.

Organiska gödselmedel är strängt förbjudet! Särskilt färskt. Pelargonium kan mata under blomningen och den aktiva växtsäsongen, med användning av mineral för blommande växter. Befruktning sker var 12-14 dagar. På vintern är det inte nödvändigt att mata under viloperioden.

Reproduktion hemma

Förökas Pelargonium på två sätt - genom frön och sticklingar. Båda metoderna är ganska lätt och inte kräver mycket ansträngning. Däremot kan Pelargonium från frö växa endast om den avser zoner gruppen. För alla andra arter är endast lämplig förökning genom sticklingar.

Den erforderliga temperaturen för groning av frön 20-25

Groende frön behöver ta en liten ruta och fyll i substratet. Lämplig ljus jord, torv, sand, perlit, vermikulit eller blandningar därav. Du kan använda den universella jord, som säljs i butikerna. Frön sås i rutorna på ett djup av 0,5 cm, försöker få dem sällan.

Underlaget måste vattnas och placeras i en ljus varm plats. Den optimala temperaturen för groning av frön - 20-25®. Fukt krävs för att ständigt hålla tid fukta marken. Plantor visas beroende på graden i 7-14 dagar.

Efter ytterligare ett par veckor till ett par skott visas första riktiga blad. Vid denna tid, är plantorna sitter på små enskilda krukor. Blommande sker inom 3-4 månader.

Förökning av Pelargonium sticklingar

groning temperaturen bör inte överstiga 22-23

livmoder frisk planta ut för denna metod för reproduktion. Det borde inte vara mycket förgrening, eftersom denna blomma från skotten kommer att ruttna, inte låta rötterna. Helst för beredning av givaranläggningen han fick inte blommar omedelbart avbryta blomman stjälkar bildas.

I mars förbereda sticklingar, skära av lämplig vasst instrument. Vid varje skott är avsedd för reproduktion bör vara inter 2-3, är den nedre delen rak, vinklad 90®. Bladskaft är kvar att ligga för vissnande i 8-10 timmar.

Plantering av sticklingar behöver att väta substratet (vermikulit, perlit eller sand), sedan täcka med en glasburk eller plastflaska halv. groning temperaturen bör inte överstiga 22-23®, annars sticklingar kommer att ruttna. Substratfuktigheten hålls konstant. Rooting förekommer i 1,5-3 veckor.

Plantor sitter i enskilda krukor med en diameter på 12-16sm. Om det görs på rätt sätt, de unga plantorna börjar blomma i samma år.

Skär av stjälken ovanför intern gör en lutning

Detta förfarande utförs för att erhålla en mer frodig bloom, föryngra växten och bildar en vacker buske form. Trim ska gro skott innan de blir för stora, det vill säga för att övervaka anläggningen måste vara aktiv under hela perioden av utveckling - från mars till oktober.

Verktyget tar slipas och desinficeras. Du kan använda sax, rakblad eller kniv. Skär av stjälken ovanför intern göra en sned skärning. Det är nödvändigt att följa riktningen av skott. De behöver för att växa i olika riktningar, men inte i mitten, så att de inte stör varandra.

Nypa att bilda ytterligare sidoskott kan göras genom att helt enkelt skära av topparna av onödiga rena fingrar.

Gulnade kanter av bladen av Pelargonium kan tyda på en brist på näringsämnen

Gulfärgning av blad blad. Orsaken kan vara att utveckla rotröta och bakteriella sjukdomar. Flower är nödvändigt att dra ur potten, kontrollera rotsystem och sätta i ny jord.

 • Nedre bladen gulnar kanten. Brist på näringsämnen, är den anläggning som behövs för att mata gödselmedel.
 • Rotting stjälkar, vissnande blad. Det står attacken stam röta. Minska vattning, trimma eventuella skadade skott.
 • Pelargonium inte blommar, gult, inte producerar blomknoppar. Det kan finnas flera - mycket varm luft, bristen på ljus, för mycket vatten, den ökade luftfuktigheten.
 • Växt stoppar tillväxt och utveckling kan minskas turgor, blomma trög även efter vattning. Problemet orsakas av felaktig surhetsgrad (mindre än 5,5), brist på kväve, den lilla storleken på potten eller skadedjursangrepp - kålfjäril eller mealybugs.
 • Se varför kan gulna och torrt utrymme spurge. Svaret är här.

  Överdriven vattning kan skada Pelargonium, kan anläggningen utveckla gråmögel sjukdom

  Gråmögel. Orsakas av en svamp, är det manifesteras genom bruna fläckar på bladen och stjälkarna av växter, särskilt i den nedre delen. Blommorna är fläckig. Alla delar av växten är täckta med tjocka grå patina. Det bidrar till sjukdomsutveckling överskott fukt och jord, en hög halt av kväve i marken. Vattning och gödsling rekommenderas att minska, spraya anläggningen vid tidpunkten för behandlingen är strängt förbjudet. Att förstöra patogenen använde systemsvampdödande läkemedel - fundazol, VitaRos, Rovral.

 • Stem och rotröta. Anledningen är en parasitsvamp som orsakar snabb vissnande och död av blomman. Rotsystemet är täckt med mörka gropar, då finns det sönderfallet av drabbade områden, och marken delen av anläggningen lodge. Provokatör kondenseras med landningar, överskott kväve i marken, de skarpa temperaturskillnader och luft jord, värme, stark fuktighet. För behandling med systemiska fungicider - Previkur, Ridomil Gold. Eliminera alla möjliga triggers, vattning och befuktning stoppas helt och hållet.
 • Stem och rot gissel. Det kallas parasitsvamp Phytophthora. Anläggningen börjar vissna och dö snart. Rötter och nedre delen av anläggningen är täckt med fläckar, dented inåt. Takako spotting snabbt kryper upp. Provokatörer är av samma skäl som har alla typer av gniley.Substrat ersättas av en ny, ljus och lös, med god luftning. Vattning och utfodring stopp, är en växt som behandlats med fungicider såsom Previkur, Ridomil, Profit Gold.
 • För fullständig information se till att kolla med videomaterial för Pelargonium krukväxt i den här videon Florist kommer att avslöja några tips på vård och önskar er trevliga visning.

  Pelargonium: vård, spridning och transplantation hemma

  Pelargonium - en växt av familjen Geraniaceae, är det allmänt känt som geranium. En infödd växt Sydafrika, som bebor de torra och blåsiga regioner.

  Geranium - en ört, subshrub eller buske. Tack vare sin anspråkslöshet och riklig blomning, är det mycket populärt för inomhus, balkong och trädgård växer.

  Love of Pelargonium näring inte bara den sovjetiska mormor, men också invånarna i Europa, det aktivt dekorera sina balkonger och altaner. Det bör noteras att växterna växer i stora krukor, krukor och "fri" jorden i trädgården, blommar det medium.

  Arter Pelargonium sorter

  Just Pelargonium genus har omkring 250 arter, enligt vilken i sin tur visade en hel del sorter.

  De mest populära och vanligaste typerna:

  1. Royal (aka grandiflora) - kännetecknas av stora blommor med kronblad zoner färgning. Middle, alltid mörk och sammetslen, och kanterna är mycket ljus,
  2. Plyuschelistnaya (eller sköldkörtel) pelargonium olika blanka blad och sammetslena kronblad av blommor. Stjälkar dess vanligtvis växa upp till en meter i längd, vilket gör den typ av sköldkörteln populärt för dekoration av balkonger och altaner,
  3. Zone - Kännetecknande för denna art är en zonal färgning av löv, kanten är alltid något ljusare centrum. Detta är en av de vanligaste typerna och bygger på det visade en hel del sorter;
  4. Angel olika doftande sina blad och blommor, som penséer. Den enda nackdelen är en gradvis minskning i höstfärger;
  5. Doftande Pelargonium växa ganska stora och används därför ofta för landskaps trädgårdar. Du bör dock vara försiktig, eftersom Den har en mycket bräcklig stammar som kan bryta i hård vind.

  Vård i hemmet för nybörjare

  I sig själv, att ta hand om Pelargonium enkelt, och det är perfekt för nybörjare trädgårdsmästare eller någon som inte gillar att röra runt med växter. Det viktigaste är att följa några enkla regler och övervaka status av pelargon. Om något går fel, till exempel glömma dig att vattna plantan, kommer allt att vara klart till utseendet.

  Pelargonium - photophilous anläggningen tål direkt solljus. Den bästa platsen för dess plats är söder, öster eller väster. Även det varma vädret kan pelargonium "kasta" nästan alla blad och blommor kvar bara.

  Därför, i regioner med varmt klimat, och i höjden på sommaren, är det bättre att ta bort växten från den södra sidan. Detta kan göras på ett säkert sätt, eftersom rörelse påverkar inte pelargoner.

  I allmänhet bör belysning vara gott, helst dagsljus är 16 timmar. Med en brist på ljus stjälkarna börjar att förlänga och växten förlorar sitt utseende. Sommar pelargoner bättre stå på balkongen eller i trädgården, så att det är direkt under solen.

  När du väljer en plats och belysning, bör ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos arten, så doftande Pelargonium föredrar skuggade platser. Och för de kungliga oönskade arter från direkt solljus, så du bör undvika att placera på den södra sidan.

  Hur man kan bli av lukter i kylskåp kan hittas i vår publicering på webbplatsen.

  Om ordentlig vård cyklamen hemma, läsa denna artikel.

  Härifrån kommer du att lära dig att välja utformningen av kakel i badrummet.

  Temperatur och fuktighet

  Temperaturförhållanden för Pelargonium, företrädesvis måttlig. Hon tycker inte om det kalla vädret eller stark hetta.

  • sommar - +20 - +22 grader;
  • vinter - 16 grader;
  • Vissa arter kan motstå kort kylning (t ex pelargonium zonal motstå temperatursänkning till 1).

  När det gäller fukt, kommer det att passa de vanliga indikatorer. Ytterligare vätning (sprutning) pelargonium kräver. Ett extremfall, är det mycket torr luft under en värmebölja. Men mycket fuktig luft kan orsaka röta av rötterna och stjälkar samt uppkomsten av infektioner.

  Se också upp för luftcirkulation. Det måste vara ständigt. I den unkna stillastående luft anläggningen börjar göra ont. Detta är särskilt viktigt under vintern.

  De täta vattning pelargoner inte behöver. Vi måste styras som torkning av jorden. Men det finns några regler på sommaren marken bör alltid vara vlazhnovatoy (men inte blöt).

  Det bästa sättet att kontrollera tiden till vatten Pelargonium eller inte är att kontrollera marken vid beröring. Det övre skiktet bör torkas, men under den (ca 1 cm djup), har den mark vara vlazhnovatoy.

  När vattning krävs för att vänta på att vattnet rinna in i sumpen. Efter 10 minuter, avlopp vätskan och vänta tills den är helt slut. Vattning görs bäst i en kastrull och häll vatten direkt under roten. Detta är känt för de mest erfarna trädgårdsmästare och florister. Men även om vi gör alla de "vanliga" - oroa dig inte, det viktigaste sedan bort överflödig vätska. Denna regel gäller både på vintern och sommaren vattning.

  Med gödsling fortfarande lättare. Det är nödvändigt att göra blomningsperioden - ungefär från tidig vår till sen höst. Time lösning för blommande växter väckts i två veckor. Du kan välja vilken kväverik gödsel är det inte. Dosering, se instruktionerna för varje specifikt gödningsmedel.

  Transplantationen Pelargonium nästan inte behöver, det enda undantaget är att transplantera rotade sticklingar, men lite senare om det. Pelargonium växer ungefär tre år, så, vanligtvis, bara ersättning av matjord på den nya (en blandning som framställts på samma sätt som jorden i vilken plantan växer redan).

  Grödor bör vara årligen i början av blomningsperioden, dvs tidigt på våren. Vanligtvis rengörs alla de bästa löparna (mer kan användas i avel). Detta gör det möjligt att exakt trimma sido Pelargonium tillväxt och riklig blomning.

  Färg geranium, som redan nämnts, från tidig vår till sen höst. blommande formen - några paraplyblomställning. De kan vara helt annorlunda färg (beroende på typ och kvalitet). Blommor skiljer sig också i storlek (i vissa arter de är stora, som en kunglig, andra är mindre).

  Reproduktion hemma

  Pelargonium hem kan föröka sig på två sätt: genom frön och med hjälp av sticklingar. Den första gemensamma inte mycket när den odlas hemma, eftersom det är ganska svårt.

  För multiplikation med frö, på våren och förbereder en behållare fylld med lätt jord. Fröna såddes i jorden och vattnas regelbundet. Första gången Temperaturen bör vara 20-22 grader.

  I mitten av sommaren, är de unga plantorna transplanteras in i en blandning av löv och torv marken med fosfor och sand. I detta respekterade komponenter tas i lika stora mängder.

  För vegetativ förökning av sticklingar tas en liten kruka (ca 19 cm i diameter). Att börja i botten läggs dränering, och hälldes sedan en blandning av torv och sand.

  Sticklingarna bör ha 3-5 bladpar, men inte mindre än 2. De skärs eller nod, eller lite under. Jag skär sticklingar bort nedre par blad lämnar naken "bar".

  Efter beredning sticklingar måste göra hål i marken nära kanten av potten. Placera sedan sticklingar tillbaka så att alla bladen är ovanför marken och lätt packar jorden.

  Nu måste vi vänta några dagar tills rötterna "brottats" med jorden. Först då kan vi vattna de unga plantorna. I mitten av sommaren Pelargonium transplantation i krukor större.

  Pelargonium men härdig växt, men också kan ibland vara sjuk, det är ofta på grund av felaktig vård.

  • gråmögel;
  • rost;
  • Verticillium Wilt;
  • ruttnande av stammen;
  • Andra patogena svampar, på grund av vilka blad och bladskaft visas olika platser.

  Om anläggningen har börjat utveckla gråmögel, då det lämnar, skott, stjälkar och även de viktigaste kronblad av blommor börjar dyka grå patina. Detta inträffar på grund av låga temperaturer, fuktighet och frånvaro av dess ventilations riklig bevattning.

  • observera regimen temperatur på vintern, som behövs för Pelargonium;
  • regelbundet ventilera rummet;
  • Placera inte växter nära varandra;
  • torr eller avlägsna sjuka blad;
  • inte vattnet mer än en gång i 10 dagar.

  Rost kan detektera koncentriska cirklar brun på den inre sidan av arket. På den yttre sidan av plattan kommer att vara synliga endast gula cirklar.

  Orsaker: fukt, dålig ventilation.

  Behandling: det är nödvändigt att skära av alla blad som påverkas och behandla växten med en lösning benlata hastighet av 1 g per 1 liter.

  Sjukdomen orsakas av en svamp som angriper den ledande Pelargonium systemet. I geranium gradvis blekna och bladen gulnar. Ingen behandling.

  Vid basen av stammen börjar dyka upp och öka svart fläck. Så småningom ruttnar stammen helt vid basen. Behandling - är frånvarande. Det mesta vi kan göra är att skära av stjälken från toppen och förebygga sjukdomen. Skälen: för mycket vatten.

  Insekter som påverkar Pelargonium:

  1. Vita flygare - en mycket liten vit fjäril. I stället har det lilla vita larver är på fabriken;
  2. Kvalster finns vid bottensidan av arket och deras närvaro kan detekteras genom en karaktäristisk tunt liv på plantan. Med nederlag kvalster lämnar gradvis blivit marmor på grund av förlust av näringsämnen;
  3. Minerarflugan - upptäcks av de karaktäristiska klumpar, som bomull, i axils av blad och stjälkar.

  Under förvärvet av anläggningen noga kontrollera förekomsten av whitefly och minerarflugan. Om du plötsligt fann tecken på skadedjur eller själva - ge upp köpet.

  Möjliga problem och deras lösningar

  Förutom infektion genom olika växtsjukdomar och skadedjur, och eventuellt mindre fruktansvärt problem. de brukar uppstå på grund av felaktig vård och behandlas med eliminering av orsakerna.

  Problem och lösningar:

  1. Om pelargonium bladen börjar att rodna, då temperaturen är för låg och det är nödvändigt att ställa in det önskade temperaturområdet;
  2. Inte bara blommor, men ett stort antal av blad - du gör en hel del gödsel, minska antalet, och det är bättre att tillfälligt stoppa matningen;
  3. Gulnande nedre bladen - bristen på fukt och bristande ventilation.

  Viktigt i vården av denna fantastiska anläggning - det är enkelt att följa alla regler och tid att rätta till situationen. Och resten av anläggningen inte orsakar obehag och behagar ögat med sin blomning.

  Några tips om att bilda en grönskande buske Pelargonium där i nästa video.

  Jag skär gror sticklingar av pelargoner, först in i ett glas vatten, så att de släpper in vatten rötterna. Då ska du slå rot pelargon i en pott vid plantering. Jag är i en lägenhet är det mest anspråkslösa blomma, med undantag av kaktusar.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  68 − 66 =