Penolon recensioner

Review - Penolon

Penolon ganska vänligt med papper och mellan.

Som alla ägare av ett kallt rum panel, vi funderar på isoleringen vid tidpunkten för reparationen. Make studerat frågan. Jag hade läst om penolon och dess varianter. Det beslutades att limma penolon under tapeten på alla ytterväggar. Denna består av en bit av skum materialrullar på båda sidorna av papperet tejpade likhet. Enligt tillverkaren är detta bara för att garantera vidhäftning till väggarna och tapeter. Företaget försäkrade oss att under penolon inte behöver prokleivat papper, bara för att limma på lim för tunga vinyl och tapeter.

Tillverkaren utlovar en motsvarande isoleringsvägg i en halv tegel och ljudisolering. Även om detta kan inte uppskatta - vintern är bara framåt och jämföra speciellt finns det ingenting - vi är bosättare.

Från erfarenhet av limning papper och vägg papper på ett pappersbaserat att säga att det är bättre att limma fleece. Papper på penolone beter mycket dåligt - avviker sömmar. I vårt fall fanns plywood 2 rullar.

perfektionist när det gäller non-woven tapet på den inte särskilt gick bättre, men lyckades ändå att limma dem och kan inte se någonting. Åtminstone några luckor mellan bladen.

Vem plågas av frågan om svampen i penolonom. Efter klistra läsa att då materialet andas svampar tillhandahålls. Här sitter jag nu tror jag att det är värt att våga allt detta.

Men alla blommor i jämförelse med hur materialet uppträtt med en relativ, vilka är mottagliga för idén om isoleringen är också pokleit dem barn yttervägg. På denna mur antogs tapeter som är kända för alla papper. Så för att undvika vår historia med split sömmar beslutades att hålla sig penolon interlining - till exempel ett tunt genomskinligt material. Som är tänkt att rikta sömmarna av penolona och kommer inte Mural skingras. Efter torkning av fleece vi alla chockade över hur interlining "fly" och dra en penolon slet det från väggen. Bilden var hemskt. På något sätt skära längs alla sömmar penolona fleece limmad rygg. Men gapet som bildas mellan remsorna i penolona som hade att göra insatsen. Liksom alla ustakanilos samlade hänga tapeter.

Jag ska börja med det faktum att när kleish tapeter producerades ursprungligen skrynkliga men med tiden torka ut och jämnas ut. I vårt fall, tapeten fodrade bara hälften. och när det hela dosohlo (men aldrig planat ut), sedan kom ut precis som med mellanlägg.

Nedersta raden. alla frånskild. perekleit alla utan isolering. Förluster av cirka 10 TR plus och arbetande människor klistra. Jo och därmed humör. Och släktingar och vår. Eftersom du nu tänker "vad vi förväntar oss av våra väggar?".

1

Med tillverkarens vatten på en gås. Alla försök att på något sätt räkna ut en bra relation slutar inte där.

Jag skulle inte råda någon annan detta mirakel uppfinning. Så mycket plåga och sorg, plus en tvivelaktig effekt.

Olik_L inte rekommendera Penolon

Penolon och andra material med liknande egenskaper (det finns många sådana material) - är polystyren. Så lim det är nödvändigt att välja en lämplig, det vill säga för polystyren (i hozyaystv.mag -. Show), och de är dyra. Det är - att sätta på väggen. Och redan limmas själva materialet tapeter - det är en annan lim. Det kan komma - PVC. (Om ytan är så slät som plast, papper och utan att flytta -. Att göra en bit grov, till tapeten själva hålls)

Jag köpte isoleringen billigare än substratet under tapeten Penolon, men på grund av priset och mängden lim kvar tåget-to-the-x. Det kallas "Floor steg". Detta substrat för en golvbeläggning. Jag behövde en vägg så. Denna extruderad polystyren, brinner inte, inte ruttnar, ekologiskt rena, ljud och 22dtsb något annat många andra Huruvida polska eller tyska. - Jag minns inte.

Även om jag har hört talas om ditt val om Penolon det är bättre som ett alternativ för tapeten. Kanske du limma något som inte helt genomtänkt.

Någonstans läste jag även att den rekommenderade pre prokleivat tidningar lager. Men jag uttryckligen anges av tillverkaren - Jag fick höra - inte.

penolon under skriden - normalt?

arbetare köpas som ljudisolering penolon 10mm. Offline jag något

Jag hittade recensioner om det. knyta den under allmän stele?

materialet böjer med en ganska stor radie. eftersom det är på väggarna inslagna? i själva verket kommer att postoty i hörnen?

och på golvet i en hög av kablar rippel. Podlitye partiell lösning delvis öppen. vad man ska göra med dem?

knyta den under allmän stele?

inte ett enda ord på webbplatsen för tillverkaren att materialet kan användas i kompositionen av flytande överbetong ">

Tillverkarens webbplats är inte ett enda ord om

Väl shozh så när något

"vid konstruktion av alla typer av byggnader (A till B) för isolerande väggpaneler, tak, golv, rör; för isolering av rör, ventilationskanaler, luftkonditioneringssystem; för tätskikt av sanitära anläggningar, som ljudisolerande elastiska kuddar i betonggolv"

per telefon bekräftas

shumanet 100 alla skyllde nästan värdelös sak. Det minskar påverkan buller för grannarna. Du behöver inte lägga någon isolering eller brusreducering. Samtidigt, Stekloizol som inte har någon brand label "shumanet9quot; Varför står i hyper gånger billigare. Skilsmässa, kort sagt

Penolon under skriden vettigt att sätta ljudisolering, samt för värmeisolering. Detta material tillhandahåller också en bra vattentäthet, om överlappade, lod eller hårtork konstruktion.

Tunna ljudisolerande underlag under tapeten - de typer och funktioner i installationen

Kvaliteten på sekundära bostadsmarknaden och de flesta byggnader lämnar fortfarande mycket att önska. De oegentligheter i tak och väggar - på stone, med vad ansikts husägare. Om buller från grannar eller gator, och en slits som tränger genom väggarna, både genom pappersarket kan generellt komponera sorgliga sånger. Men efterfrågan har alltid framkallar ett förslag - på marknaden för byggmaterial verkade multifunktionella substrat under tapeter, installation av som enligt tillverkarna, löser en gång dessa problem.

Grunden under tapeten - funktion och material ↑

Bygg axiom - yta innan du avslutar måste förberedas noga - i praktiken inte alltid realiseras. Hinder blir om brist på pengar, eller ovilja att engagera sig i det smutsiga jobbet, men var som helst, pastan över den obehandlade väggen - bortkastat arbete. Alla fel verkade inte att radera fläckar eller sprickor kan uppstå under tapeter, särskilt om de är tunna och fullständigt förvränga deras utseende.

Rulle isolerande substrat

Det är här det kommer väl till pass, och substratet under tapeten - recensioner visar att det verkligen hjälper små inriktningsytan och dess färg. Sådana substrat finns det flera varianter, och de har alla sina fördelar och nackdelar:

 • papper - grunden för tjockt papper är särskilt användbart när det är omöjligt att ta bort den gamla bollen, men det är bräcklig och döljer inte det uppenbara brister ytan;
 • non-woven - liknar konventionella icke-woven tapet, ha samma fördelar (hållbarhet och enkel limning), och till deras nackdelar innefattar de höga kostnaderna för en dubbel yta;
 • Cork - som verkstäder används inte dekorativa kork och tekniskt, så det är billigare tyg, absorberar ljud bra, men kräver inköp och installation av fackmässighet typer av lim;
 • polyeten - är skummad polyeten, som på båda sidor anbringas två skikt av papper, förutom de maskerings ytfel, är värme-och ljudisolering.

Eftersom idén att montera en tunn isolering tapet väggar i lägenheten många verkar lockande, är det värt att överväga mer i detalj och nackdelar på exemplet med de mest populära material och recensioner om dem.

Rulle substrat 5 mm tjock

Bläddra populära termiska och ljudisolerande underlag ↑

Idén att använda polyetenskum som en billig isolerande packning är inte ny: polyeten - den vanligaste i världen av plast, som är i form av skum förhindrar effektivt värmeöverföring mellan de två utrymmena. Naturligtvis är den här egenskapen inte uppmärksammat tillverkare av värmeisolering och byggvaruhus nu ofta förekommer rull material, såsom EcoHeat och Penolon. Vilka är deras kännetecken?

Egenskaper och tillämpning EcoHeat ↑

"Ekoham" - ett ljudisolerat tapet för väggarna i lägenheten av ryska produktionen (JSC "Izhevsk plast anläggning"), tillverkad av fysikaliskt tvärbunden penopolietilenaIsolon500 och papper, svetsade på båda sidor. Sandwich av pappersskikt ger vidhäftning till substratet och väggen, följt av en dekorativ klippning. Tillverkaren har två storlekar av färdiga produkter:

 • Bakgrunds EcoHeat substrat under 3 mm, valslängd: 14 m, bredd 0,75 m;
 • EcoHeat tjocklek av 5 mm - längden på valsen vid 14 m och bredden 0,5 m.

Utjämning stöd andra format eller laminerad folie avsedd för installation under parkett, laminerad kartong eller under systemet "varmt golv". Huvud purpose klistermärken grovbearbetning tapeter, vägg - och buller isolering effekt att isolera den som tillhandahålls av de fysikaliska och mekaniska egenskaperna hos polyetenskum:

 • nästan noll ångpermeabilitet;
 • låg (i området 0,031-0,034 W / m ° K) värmeledningsförmåga;
 • hög hastighet av brusreducering (ett specifikt värde är inte specificerad).

Egenskaperna hos polyetylenskum

Som en ytterligare fördel med att använda ett material tillverkaren visar:

 • hygienisk säkerhet och miljövänlighet - polyeten, faktiskt, icke-toxiska och inte orsakar allergier;
 • enkelhet och låga kostnader för installation - "Ekoham" tillåtet att hålla sig med en speciell lim för tunga tapeter, och med hjälp av konventionell konstruktion PVA;
 • universalitet - produkten placeras under alla typer av tapeter och för att förbättra värme, buller och ånga isolering av lägenheter, villor och kontorsbyggnader under uppförande samt på objektet som ska repareras.

Externt EcoHeat - är en lätt, flexibel i rullar material vit färg. kostnaden varierar beroende på leveransplatsen och mängden av i storleksordningen 1100 till 1950 rubel per rulle.

Penolon - egenskaper och syfte ↑

Tillverkade ljuddämpnings tapet med titeln "Penolon" ger kemiskt tvärbunden polymer, som kännetecknas av följande egenskaper:

 • hygien, elasticitet och lätthet;
 • beständighet mot aggressiva miljöer - syra, alkali, alkohol, bensin;
 • minimal kvarvarande deformation;
 • låg vattenångpermeabilitet och värmeledningsförmåga.

Scope "Penolona"

 • inriktning av väggytor;
 • öka mängden brusreducering;
 • eliminering av kall strålning från väggarna;
 • lätta bindning efterbehandling;
 • lösning gråtande väggar.

I butikerna kan du också se byggmaterial "Penofol" - är en analog av substratet under tapeten "Penolon" att recensioner tyder på att det är ett och samma material. Köp standardrullar kan vara ca 990 rubel.

Utbudet av ljudisolerande underlag under tapeten är inte begränsat till två varumärken. Producera liknande produkter och andra märken. För att bestämma skillnader är det nödvändigt att förstå klassificeringen av skum som helhet. Så det finns tre klasser av polymer:

 1. gazovspenenny inte tvärbunden ( "TEPLOFLEX", "vilaterm", "Porileks", etc ...);
 2. kemiskt tvärbundna ( "Penolon», PoliFoam);
 3. fysikaliskt tvärbundna (EtaFoum, HitFoum).

Inte tvärbundet polyetenskum - det billigaste materialet från alla tre, som tillverkas av en mycket enkel teknik. Dess styrka och isolerande egenskaper vid 25% sämre än ovanstående klass av polyetener. Därför är det inte överraskande negativa recensioner - tapet under tapeten från den icke tvärbunden polyeten gazovspenennogo inte ge explicit resultat och är kortlivade.

Tvärbunden polyeten skiljer sig från icke tvärbunden slutna celler

Fysikaliskt och kemiskt tvärbundna material, trots den annorlunda produktionsteknik, är praktiskt taget identiska i deras egenskaper. Avgöra vilket märke att ge företräde, rekommenderas att uppmärksamma de synliga vals egenskaper: färg (måste vara jämnt vit eller ljusgrå), bindningsstyrka hos papperet till substratet, brist på lukt, elasticitet (höger om snabbt återtar sin form efter att trycka på ytan av fingret).

Tillverkningsföretag tryggt konstatera att ljud- och värmeisolerande effekt av installationen under tapeten i lägenheten isolering för väggarna i skummet är jämförbar med effekten av det murverk tegel 125 mm tjock ( "halv-tegel"). Så om det faktiskt är möjligt att ta reda på genom att undersöka svaren från verkliga köparna:

Olga L., Saratov:

"Tänkande med min man om isoleringen i den kalla lägenheten prefabricerade hus. Det beslutades på alla ytterväggar inifrån pokleit bullerisolerande underlag under tapeten. Processen är enkel dekal var väntat, men krävdes hastighet - lim svarstid var endast 10 minuter (tagen reparation och monteringsakrylkomposition). Resultatet är inte uppfyllt genom 100%, eftersom det var nödvändigt att byta ut papperstapet flor (udda luckor bildas mellan papper). Rummet var lite varmare. "

Konstruktionsmaterial är väl cut kniv

Maria V., Moskva, Ivanovo .:

"Jag kommer att dela intryck av ljudisolering i lägenheten vägen: enligt oboiya klistras speciella substrat, inskriptionen på det löftet betydande minskning av bullernivåer. Att köpa och bära hem själva materialet, fördelen att rullen har ett bekvämt handtag, och de väger väldigt lite. Jag läsa recensioner och beslutade att limma isolering på PVA emulsion, stärka leder Maskeringstejp - är att de inte skingras. Toppa med konventionell tapetklister fast färgad bakgrund. Nu om resultatet: ett substrat berättigade förväntningar - grannskap tramp bakom muren blev lugnare ".

"I allmänhet, jag rekommenderar produkter som Ekoham eller Penolon - Minsta ljudisolering av dem, men de håller värmen och släta väggar. Jag ville inte att isolera sina box-Chrusjtjov specialiserade metoder och hamna fastnat, polyetylenskum stöd under tapeten. Pris och materialförbrukning positivt överraskad: rummet på 17,2 kvadratmeter. m. Det tog 2 rullar. En gång i installationsrummet var att vara trevligare, även om buller på dörren (en vägg på gränsen till det) är fortfarande skönjas. "

Kompetent stödenhet under tapeten ↑

Som kan ses från recensioner, effektiviteten av värme och ljudisolering vägg i lägenheten under tapeten beror på om underlaget är ordentligt fastsatt. Det andra uttalandet att tillverkarna tillämpas vanligtvis varje rulle. dem monterings algoritmen består av flera steg:

 1. Rening av väggen och borttagning av den gamla beläggningen exfolierad gips.
 2. Eliminering av djupa gropar och sprickor.
 3. Märknings- och skärnings rullar med önskad längd.
 4. Limning bakgrundsbild till basytan och substratet.
 5. Limning av väggen av substratet vertikalt.
 6. Fullständig torkning bas för 72 timmar.
 7. Limning fodret enligt instruktionerna till det.

bör undanröjas djupa sprickor och chips

Förutom de arbetsflödes specificerar och klimatförhållanden, vilket är nödvändigt för att upprätthålla processen: lufttemperaturen inte är lägre än 10 ° C, fuktighet högst 70% och en maximal inget drag. Om du följer dessa regler garanterar tillverkaren livslängd 20-40 år av isolering, med gamla tapeter kan tas bort med vanligt vatten och på samma substrat klistra nytt.

I många recensioner klagomålet låter som torkar tapetfogar från varandra och bildar fula skarvar. För att förhindra sådana händelser och underlätta installationsarbetet, skickliga hantverkare erbjuda sina "folk" uttalande:

 • att stabilisera banorna och förebyggande av köldbryggor lederna kan limma papperstejp;
 • när tapetsering över substratet är bättre att undvika att lederna i både material lagras på varandra;
 • vävsubstrat i vinklar inte linda, och ställ in rezom dem noga;
 • Var noga med att hålla lämplig behandling vid minsta misstanke om svamp.

Det är dags att göra slutsatser: helt skydda huset från shumozagryazneniya använder endast ett tunt substrat kommer inte att fungera. Akustik ingenjörer utveckla detta ändamål ljuddämpande konstruktionen av minst 40-50 mm tjock. Å andra sidan, få konsumenter är villiga att offra till förmån för tyst plats, som väljer en fullständig ljudisolering.

När det gäller värmeisolering, då denna funktion grov tapeter klara sig bra - åtminstone stoppar den kalla vinden från väggarna. Slutligen, det sista argumentet för universella substrat - snabbt och en demon besvärlig anpassning av väggarna, med dock små defekter. Så, om du vill, efter att ha avslutat väggar får naturligtvis förutsägbart och långsiktigt resultat, en universell substrat under tapeten är ändå bättre att installera.

Det finns massor av originella idéer för utformning av ett kök. En av de mest framgångsrika - dekoration av arbetsområdet för grafiska paneler. De är inte bara mycket vacker.

kök inredning väggpaneler med fotoutskrifter: typer av fotopaneler och funktioner i deras installation

Kök - är inte bara smaker av färdiglagad mat, men en hel del föroreningar, inklusive luft och. Ett pålitligt verktyg i kampen för renhet kan vara.

Ventilationsrör för spiskåpa: typer och egenskaper hos anläggningen med sina egna händer

Bakgrund - den mest populära material för väggar, som används i lägenheterna av våra landsmän. För tapetsering väggarna, de flesta människor inbjudna.

Vare sig på den gamla tapetklister nya tapeter: tapeter beläggning trick

Underlaget under tapeten kan inte helt ljudisolerat rum. Även de dyraste typer kan inte garantera det. Men på grund av dess rimlig kostnad möjligt att uppnå ett bra resultat, och isoleringen blir möjlig.

Underlaget under tapeten i årtionden förhindrar uppkomsten av mögel på väggarna, inte tillåter kondensbildning och ger utmärkt ljudisolering. Och förutom detta är perfekt för utjämning ojämna ytor.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 2 =