Perenna blommor i trädgården

Perenna blommor för trädgården, inte kräver underhåll - det finns! Topp 10 perenner för trädgården: en vacker, opretentiös (foto)

Cottage - en plats för vila, som inte kan föreställa sig utan blommor.

Skapa en ljus och tilltalande blomsterträdgård, titta efter som inte kommer att ta en hel del tid och ansträngning, kan du använda härdiga växter. Naturligtvis finns det ingen färg, det är underhållsfritt, men det finns de för vilka det är minimal.

För att ge perfekt perenna blommor som inte behöver speciella odlingsförhållanden.

Vilken typ av blommor att plantera i området?

Prydnads perenner är många, de kan användas för att skapa inte bara en säng, men att dekorera ett spår och återuppliva trädgårdsdesign. Att välja rätt växter, kan du njuta av skönheten i blomning från vår till sen höst. Dessutom skugga-älskande prover kan ge en unik utsikt över även den mest avskild plats. På en säng måste vara närvarande härdiga arter som är väl tolererade negativ temperatur abrupta kylning och vindbyar.

Alla blommor odlas vid sin sommarstuga kan delas upp i flera typer:

• tidiga våren blommande perenner;

• långa blommande växter;

• för registrering av en gräns;

• för alpin;

1

• dekorativa lövfällande perenner;

• saftiga växter för trädgården.

Trots mångfalden av sorter, arter och okomplicerad växt, har ännu inte ta hänsyn till sammansättningen av jorden och klimatförhållandena i odling. Med denna metod kommer en rabatt glädja sitt utseende under många år.

Spring perenna blommor som inte kräver underhåll

Lökväxter är nöjda deras utseende redan med ankomsten av de första vårdagarna. Många typer av lampor kräver lite omsorg och är i behov av transplantation inte är mer än en gång med några års mellanrum. Dessa första blommorna sprida sina knoppar och påminns om uppvaknandet av naturen. Allt de behöver - avsaknad av gnagare, vilka förstör lamporna. Skydda växter är möjlig med hjälp av moderna landnings korgar som gör det lättare att ta hand om dem.

Grupp plantering tulpaner ser bra ut på sängarna, längs spåren eller i den steniga trädgården. Blommande tulpaner i starter ganska tidigt, vanligtvis i mars. Varaktighet av blomning beror på vilken typ och varar upp till två månader. Tulpaner är indelade i korta och långa slag. Det första växer upp till 10 cm, när den senare kan nå 50 cm i höjd.

Plantering alla typer av tulpaner i höst, någonstans i mitten av september. Blommor föredrar väl upplysta trädgårdsland utan vatten stagnation. Det är önskvärt att sommaren förblev torr jord, och på våren är måttligt fuktig.

Coloring botaniska tulpaner är mycket varierande, vilket gör det möjligt att förverkliga någon fantasi. Till skillnad från vanliga tulpan - botaniska inte kräver årliga gräv lökar, spretande bon ge dem ännu vackrare blir blomningen riklig.

Vanliga typer av botaniska tulpaner i trädgården:

Dvärg former av dessa färger är lämpliga i stenpartiet, gräsmattor och trädgårdar, naturliga stil.

Annat än växter som växer bra under lövträd, stenpartier och gräsmattor. Blomningstiden - April, i vissa regioner - i slutet av mars. För plantering bör välja en väl upplyst plats, utan vatten stagnation. Jorden bör vara väldränerad, anläggningen kan inte tolerera ens den minsta podmokaniya. Iridodiktiumy planterades i slutet av augusti. Höjden av vissa arter inte överstiger 10 cm.

Genom tidig blommande uppsvällda växtarter inkluderar:

Lång blommande perenna blommor till förortsområde

Krävande perenner är bra eftersom de inte kräver årliga plantering, växande plantor, och andra bekymmer. de expanderar och blir bara vackrare varje år. Dessa perenna blommor för trädgården, som kräver inget underhåll - en gudagåva för någon sommar bosatt.

Växt tål lätt skugga växer väl under buskar och träd mellan. Imponerande snidade blad och ovanligt formade blom lockar sommargäster med sin skönhet. Astilba knappast angripna av skadedjur, inte sjuka och kräver minimalt underhåll. Allt hon behövde - avlägsnande av torra blomställningar.

Vattning anläggningen bör vara sällsynta, i den regniga sommaren kan du göra alls utan den. Vissa arter på vintern behöver skydd, men det beror på klimatzonen för odling.

Astilben blommar från juni till september. Rhizomer planteras på våren, från april till maj, eller hösten. Växthöjd varierade från 20 till 120 cm. Flower svarar bra på införandet av organiskt material i jorden.

Växt en gudagåva för våtmarker och lerjordar. Älggräs växer inte bara kan solen, men i skuggan. Det enda villkoret - alltid fuktig jord.

älgört Blommande börjar i juni och varar till september. Tomter planteras växter i maj. På grund av sin storlek som lämpar sig för odling av stenpartier eller rabatok. Filipendula vanlig höjd varierar från 30 till 250 cm.

Det är omöjligt att föreställa sig en trädgård utan ett land med långa blommande växter, såsom:

• rudbeckia - och det ser ut som en solros blommar mycket prålig;

• Lavendel - en ört som hjälper till att bli av med skadeinsekter i huset och trädgården,

• världen blomma - en anläggning för bearbetning av dammar och våta områden;

• Geranium - en blomma för alla mark- och ljusförhållanden;

• blåklint många år - en anläggning för solenergi platser.

Vackra blommande perenner som inte kräver underhåll

Bland de många perenner, kan du plocka ut några vackra blommande arter som inte är rädda frost och övervintra väl utan tak över huvudet.

1. Delphinium - på ett ställe för att växa upp till 5-6 år.

2. Primula skog - fjäder gullvivor.

3. Phlox - krävande örtartade växter i olika färger.

4. Clematis - klättring anläggningen för att skapa häckar, staket dekorationer.

5. Pioner - ganska doftande blommor.

6. Kamomill - stora opretentiösa blommor för trädgården.

En vacker buske med stora sfäriska blomställningar, som bildas från vår till frost mest.

Hydrangea färg är ganska varierande och beror på surheten i jorden. Grown vit, rosa, lila, grädde och blå hortensia.

Hydrangea planteras i partiell skugga, som den ljusa solen bränna anbud blad och blomblad. De viktigaste ögonblicken i vården av en hortensia beskärning växter. Flower knappast påverkas av skadedjur, tål vintern. I vissa områden i behov av skydd.

Örtartade växter för soliga områden. Vid ett tillfälle att växa upp till 7 år, varefter plantorna behöver en transplantation. Blommande lång, minnesvärd. Färg och form av blommor varierade och beror på sort.

Anläggningen är opretentiös, behöver den inte frekvent vattning. tillräckligt bra för att väta jorden flera gånger i veckan. Inte benägna att sjukdom sällan påverkas av skadedjur.

Dekorativa lövträ perenna blommor till förortsområde

Dekorativa lövfällande blommor förtjänar särskild uppmärksamhet. De drar uppmärksamheten inte bara för sina blommor, men också skönheten i bladen. Många av dessa anläggningar som är nödvändiga för att skapa blomsterarrangemang i trädgården.

gå till alla sina favoritfärg i antal dekorativa lövträ härdiga växter:

Perenna dekorativa lövträd växter med silverfärgade blad passar bra ihop med rosa blommor, komplettera sammansättningen i blå toner är den perfekta bakgrunden för ljusa och färgglada blommor.

Vid framställning av kompositionerna i trädgården måste du överväga inte bara färgen på bladen, men också deras form. Kom ihåg att alla ska vara med måtta!

Ground täcker saftiga blommor som inte kräver underhåll

Företrädare för Crassulaceae används ofta i utformningen av alpina trädgårdar och som marktäckare. Fetknopparna och en mängd Euphorbia ser bra ut i steniga trädgårdar, vilket ger den mest naturliga sammansättning.

Saftiga växter måste planteras i ett soligt område, där det finns vatten stagnation. Alla arter föredrar sandjord, väl slå rot bland klipporna. Suckulenter inte kräver vård, inte kräver täta vattning, kan undvara naturlig nederbörd.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Perenn trädgård blommor, blommar hela sommaren. Kategorier och beskrivningar med foton

De som har läst min blogg vet att jag har en stor rymlig trädgård. Och jag, liksom många trädgårdsmästare försöker att plantera en perenn trädgård blommor, blommande hela sommaren. Nej, jag gillar dem också, annueller, färgglada, doftande, varje år kan du göra en permutation i trädgården, men jag var mer bekväm säng, blommande hela sommaren, så det inte behövde vara varje år på nytt.

Varför Blommande perenner

Här är vi lata och älskar så mycket trädgård perenna blommor;

 1. De behöver inte plantera varje vår.
 2. Vanligtvis övervintra bra utan vår medverkan.
 3. De ser dekorativa hela säsongen, nästan utan vår hjälp.
 4. Inget behov av att komma upp varje vår, vad läggs ...

De två första åren jag var tvungen att arbeta på odling av plantor, layout, redaktionella sängar. Nu är allt mycket lättare. Ibland, en gång i 2-3, och sedan fem år faller blommor sits. Men det finns också sina fördelar, eftersom de förökar sig så när omplantering, i princip allt. Det blir en rad av plantor som är glada över att ha en granne. så perenner växa ekonomiskt.

Bland perenner är olika i höjd, blomningstid och varaktighet, liksom för skugga-tolerant. Från detta antal arter kan göras vacker komposition eller en säng, som kan kompletteras om så önskas ettåriga.

Vad kan vara bättre än perenna blommor för trädgården, blommar hela sommaren. Semesterfirare kan inte alltid betala en massa tid blomsterträdgård, en perenn säng, som blommar nästan av sig själv, det är en bra väg ut. För att göra detta, en speciellt utvald dolgotsvetuschie krävande perenner.

Arter och sorter, klassificering av de vackraste perenna blommor

Den magiska värld av färger har alltid fascinerat. Jag gillar verkligen när mina blommor nära folk slutar att beundra dem. När allt kommer omkring är det deras avsedda syfte, att ge njutning. Om du lär dig att välja sammansättningen av tillväxten, om tidpunkten för blomning, färg och struktur blomställningar, du kan plocka upp en utsökt komposition som kommer att blomma hela sommaren, utan att upphöra.

Blommor för rabatterna, blommande hela sommaren, plocka upp är inte så svårt. Det finns alltid en mängd olika arter med olika blommande perioder. några blommar från juni till oktober och ständigt har ett dekorativt utseende.

Perenner för trädgården eller trädgården kan delas in i tre grupper:

 • Underdimensionerade, upp till 50 cm
 • Normal höjd 50 till 80 cm
 • Lång, från mätaren och ovan

Valet är mycket stor, de låga blommorna alltid används för första planerna, trottoarkanter, rabatter dekoration.

pansies, Blommor av min barndom. Föreställ er min blomsterträdgård ärvt från min mormor när jag var liten, det växte dessa vackra blommor, och nu, 40 år senare är de fortfarande kvar. Naturligtvis är det de andra sorter som planterats av mig, men de är söta blom hela sommaren, som erinrar sin barndom.

Armeria maritima - så härdiga och anspråkslösa blomma. hans höjd var ca 20 cm. Det kan också dekorera den alpina backen, och på den blommande rabatten kommer att se bra ut. Han är också bra eftersom det ger stora våra hårda vintrar.

blomsterlin, mild, söt fabrik i höjd upp till 60 cm. Var noga med att hitta en plats för denna blomma. Mycket anspråkslösa, blommar nästan hela sommaren. Ser med andra färger.

vintergröna, Tja, som utan den. Blått eller rosa, krypande mjuk matta, de blommar från tidig till sensommaren. Mycket anspråkslösa, de kan komplettera alla sofistikerade sammansättning.

flox även vissa lågväxande blommande blommor. Phlox sorter, når en höjd av 30 cm fantastiska överflöd av färger. Opretentiös, vackra, doftande flox kommer att glädja dig med sin skönhet hela sommaren.

gentiana dess blå klockor och dekorera en blomma säng och alpin bild. Det blommor från mitten till slutet av sommaren, i synnerhet moodiness inte syns.

Alchemilla mollis Det har prydnads blad, som är färger utan dekoration. En delikat blommor, blekgul, bra. Den växer upp till 40 cm, ser bra ut i gränser och längs kanterna av rabatterna.

Nejlika-travyanka söt och festligt, skapa ljuspunkter bland rika grönska i trädgården. Bloom nästan hela sommaren, utan att kräva särskild omsorg. Den växer i höjd upp till 30 cm.

Anemoner och Anemone, vita blommor, med en diameter på upp till 5 cm är mycket imponerande utseende till de låga buskar. För krävande växt som kan sägas att växa på egen hand.

Naturligtvis lilja, eleganta och anspråkslösa, som kan växa i halvskugga ljus och solen. Efter att ha säkrat sig själv några sorter, kan du njuta av dem hela sommaren blomning. Färg från vit till ljusgrön gör det möjligt att hitta rätt sort. Transplantationer kräver vart 5 år.

daylilies. Mest opretentiös av alla. Även om han ännu inte är i blom, lyxiga bush smala blad pryder trädgården. Och vilka typer av blommor dragits tillbaka nyligen, och vilka färger, bara härlig syn.

flox, de som odlar dem vet, ett upplopp av färg i trädgården från tidig sommar till sen höst säkerställas. Krävande vård, de ser bra ut med några kompositioner. På ett ställe utan en transplantation kan bli upp till 10 år.

berg blåklint - upp till 60 cm, blommar hela sommaren ljusa blå blommor. Liksom de flesta perenner är opretentiös och inte kräver direkt.

irisar lämplig överallt, jag har dem att växa som en gräns. Välj några sorter blommar i olika tider och njuta av olika färger under hela säsongen.

rölleka, Vem skulle ha trott, pyshnotsvetuschy perenna helt enkelt fascinerande upplopp av färger. Förmodligen den mest anspråkslösa av alla blommor i min trädgård.

Astilba - en riktig skönhet, med hög Vippa ser vacker blomsterträdgård i bakgrunden. opretentiös, inte kräver någon särskild omsorg. Ibland når en höjd av 1,5 meter. Vacker även när den inte blommar.

rudbeckia - solig blomma, klargula blommor ger någon trädgård soliga humör. Blomman är också mycket krävande i vården.

Echinacea - relativ rudbeckia, överlever medicinalväxt väl i trädgården, blommor mjuka lila höga stjälkar med brun mitten av en mycket elegant utseende.

riddarsporre dess ljus kommer att pryda någon trädgård. De tyckte om att trädgårdsmästare för skönheten i de höga ljus och fogliga disposition.

stem ros - vad kan vara mer majestätiska höga buskar strödda frodiga blommor. Kraftfulla buskar upp till sex meter kan växa i någon del av trädgården.

Perenner, blommande hela sommaren

Alla ovanstående färger, krävande perenner, blommande hela sommaren. De är idealiska för att odla i landet eller i trädgården, även nära huset.

Med deras hjälp kan vara blomma på en säng, släppa bakgrunden vysokorastuschie, fasta sredneroslye underdimensionerade och slutfärger.

 • Om du inte gillar låten som du planterade på våren, plantera det kan bara vara för nästa år.
 • Inte sadite blommor för nära varandra, tänk på att vuxna perenner att växa varje år, lämnar sin plats.
 • Inte sadite nära blommor som älskar fukt och torktåliga, så att de inte tillfredsställa er.

Kombinera sammansättningen av färgen och växthöjd, då din blomman obvorozhitelen.

Blommande perenner. Namnet och foto

Gillar du? Dela detta med dina vänner!

Tittade upp video färger i barnkammaren och besviken i sin första bildspel med blommor från hennes förortsområde .. Jag och musiken är inte så ljusa, och det finns, och de ser oattraktiva färgnamn. Det kommer att bli nödvändigt att odla vackra blommor, göra högkvalitativa foton och sedan kan något bra händer.

Galina, inte bli besviken, eftersom det här är ditt första bildspel.

Misstag. Jag vet att iris blomma är inte hela sommaren, men bara i början, den första blom, tre veckor kan bara örter från dem .. riddarsporre blommar senare blommar inte mycket längre iris ...... ..

Jag vet också, jag har en hel del iris endast om planterade annorlunda, med olika termer av blommande, kommer de blommar hela sommaren.

Jag vill motbevisa yttrandet från iris. För två år sedan köpte jag en vit iris, sade säljaren att den blommar två gånger per säsong. Och det är ett mirakel blommat i september. Jag kommer att leta efter andra sorter

Min dröm till perenner att plantera hela trädgården. Men något fryser tyvärr något köpa mer, men helheten är fortfarande kvar. Half and Half jag gjorde det. Perenner och samma ålder.

Översikt av perenna blommor för trädgården med bilder och namn

Skapa rabatter på deras sommarstuga - trevlig och hårt arbete. När allt kommer omkring, noggrant bör närma sig valet av färger. Perenna blommor, blommande hela sommaren - perfekt och drömmer om varje odlare. När allt kommer omkring, sådana blommor lätt tål hårda vintrar och inte kräver årliga plantering.

Att ge blommor för att dekorera, kan du enkelt. När allt kommer omkring, det finns ett stort antal färger, som inte kräver besväret vid på- och omsorg. Det är nödvändigt att välja och att välja växter som kommer att betona originalitet och säsongs inslag på webbplatsen. Dream är möjligt, så att du kan beundra den vackra blommor från vår till höst.

Blommor - en dekoration för förortsområde, och stolthet odlare. När allt kommer omkring, de ljusa färgerna i blommande växter skapa trivsel och harmoni. Flower World slående mångfald. Välj färger för konstruktion förortsområde behöver några som kommer att glädja skönhet och harmoni i hela säsongen.

Vad perenna blommor att välja?

Vissa odlare föredrar årliga blommor, eftersom de är unika med dess färger. Men många väljer perenna blommor.

Fördelar med perenna blommor för trädgården:

 1. Det kräver inte en transplantation cirka två år.
 2. Tål lätt frost.
 3. Underbar vinter.
 4. Inte kräver särskild omsorg.
 5. Det ser bra ut under den varma årstiden.
 6. Den kan användas som en grund för skapandet av rabatterna.
 7. Väx perenna blommor är mycket billigare, eftersom under transplantation anläggningen kan delas upp i flera delar för att skapa nya rabatter.

Till blomsterträdgård fest för alla den varma årstiden, måste du ta hand om detta i höst. Höst - det är inte tid att tappa modet, måste du arbeta i trädgården, till blommande växter tilltalande för ögat.

Plantering perenna blommor kan vara av tre typer:

Kan planteras hela kompositionen, som inte kommer att kräva en förändring under de kommande åren.

Regler plantera perenna blommor

 1. Besluta om planen kommer att se ut som en blomma säng.
 2. Vi måste tydligt veta vilken typ av tillväxt och plantera blommor. Undermålig ska vara i förgrunden, en hög växt i bakgrunden.
 3. Kom ihåg att trottoarkanter placerade blommor längs stigar och spår.
 4. Tänk på färger, blomning och harmoni varje planta.

Perenna blommor som planteras på hösten

Tänk på perenna blommor för trädgården med bilder och namn till varje trädgårdsmästare kan plocka ut den blomma som ser perfekt i en säng.

Krokusar - det finns 4 typer, den mest populära - de holländska hybrider. Alla typer blommar vid olika våren, så alla växtarter.

Hyacinter - anläggningen börjar blomma i april. Det finns mer än 30 sorter, som skiljer sig inte bara i färg utan också i form.

Påskliljor - det finns många sorter av växter i olika färger och former. Glödlampa växter är underbara vintrar, så våren kommer att glädja vackra och eleganta blommor.

Tulpaner. Det finns många grupper av tulpaner, som skiljer sig i färg, form och kvalitet.

Vintergröna - Blomunderdimensionerad, når en höjd av 20 cm, blommor små, blå. Anmärkningsvärt växer i skuggan.

Amur Adonis - underdimensionerad växter. Blooms gult, rött och rosa med små dubbla blommor.

perenna blommor för trädgården, som blommar i slutet av våren och sommaren,

Daylily - tall blomma som har en mängd olika färger: rosa, orange, vit, och så vidare.

Penséer-anbud perenn blomma som fascinerar ursprungliga form och ovanliga färgkombinationer.

Pioner - en av de spektakulära höga blommor som ser bra ut, inte bara på deras sommarstuga, men i blomman buketnye kompositioner.

Höstflox - doftande, lysande, lång blomma som behagar ögat med dess mångfald.

Lily - mjuk och otroligt söt blomma. Knoppar är slående i sin skönhet. Nyckfull växt, mottagliga för sjukdomar. Men om man noga se efter honom en blomma ger vackra färger.

Blåklint - ovanligt späd planta. Det finns flera arter med vita, rosa, mörklila och lila-lavendel.

Astilbe - en perenn hög växt som blommar hela sommaren och behagar med ljusa färger. Blommor små anläggningar kan vara rosa, vit, lila. Anläggningen är resistent mot sjukdomar och skadedjur, inte kräver särskild omsorg.

Host. Blomman har stora blad, som kan vara av olika färger. Blommande stjälkar är långa, kan nå 125 centimeter.

Bell - om ordentligt hand om blomman, kan det blommar innan det kalla vädret. Den typ och färg av blåklockor olika, så att de kan hittas på nästan varje blomsterförortsområde.

Välj perenna blommor blommar hela sommaren, så att för dem var enkelt underhåll. För att skapa en blomma säng nära sitt hus, som kommer att blomma kontinuerligt inte svårt - det räcker med att sjunka med 8 till 10 sorter av perenna blommor som blommar vid olika tidpunkter. En sådan metod kommer att säkerställa oavbruten blomning älskade och vackraste blommor. Det är nödvändigt att tydligt definiera området och du kan börja.

Kom ihåg att nästan varje växt blommar under cirka tre veckor. Under denna period kan vara två eller tre blommande växter, vilket skapar inte åter blommar i rabatten bilden. Det finns många sorter av perenna blommor som är resistenta mot skadedjur, sjukdomar. Tack vare flerfärgade foto kan förstå i förväg vad kommer att blomma i blom. Det kommer att bidra till att skapa en harmonisk och blomsterträdgård eller blomster.

Föredrar perenner, blomsterodlare på lång sikt påverka utseendet på din webbplats. Inte att förväxlas med valet av grödor är det lämpligt att undersöka beskriver perenna blommor katalog med bilder och namn.

I världen av prydnadsväxter är oerhört stor. Men plocka blommor till dina rabatter, gränser och rabatok, nybörjare går ofta på om färgglada illustrationer och inte tar hänsyn till sådana viktiga kriterier som tidpunkten för blomning och storleken på en anläggning. Vilken typ av blommor att plantera i landet att blomma hela sommaren, var klart synliga, opretentiös och väl kombineras med andra "boende" i handlingen?

Tall trädgård perenner med bilder och namn

rabatter Planering börjar med att välja växter som kommer att äga rum i huvudgrödan. Om du måste bryta en blomma säng med runtomsikt "dess viktigaste hjältar" kommer att vara hög, en väl synlig färg. Ligger hemma eller ett staket blomsterträdgård är höga perenner också oumbärlig.

Det är också viktigt att de utvalda Garden perenna blommor inte bara är dekorerad platsen med ljusa färger, men har också ett dekorativt blad, som efter blomningen kommer att fungera som en kuliss lägre växter.

Olika sorter av Spirea blommar i början av sommaren. Lush borstliknande ljus, rosafärgad eller vita moln inte bara graciöst flyter ovanför snidade bladverk, men också avskräckas från området horseflies, knott och särskilt irriterande myggor vid denna tid på året. Växthöjd når en och en halv meter, kultur Hardy och även har läkande egenskaper.

Sedan slutet av juni eller första juli kommer tids lyx stam-rosor. Lång, stark blomstjälkarna för att hålla de 20 stora enkla eller frotté kronor av alla nyanser av vitt, gult till lila.

Hollyhock eller som de kallas Grandi malva, anses värmeälskande växter, så inte alla regioner i Ryssland kommer att kunna säkert genom vintern. Dock kan de enkelt bytas ut. Till exempel har Ural blommar hela sommaren perenna blommor, med ett foto och namnet närmast föregående kulturen.

Det malva zebrina med prålig lila-lila blommor, dekorerad med karaktäristiska mönster av vener. Nekapriznoe örtartade växter bildar en lös buske 1,5-1,8 meters höjd och en stor grön bladverk och knoppar av 10-15 upprätt blommor.

Ännu mer härdiga och mindre dekorativa Ligularia, utmärkt växande och blomning i de tuffaste förhållanden.

Otroligt imponerande utseende tät upprättstående blomställningar digitalis. Kulturella variationer påverkar olika färger många blommor, klockor. Denna perenn blomma trädgård kommer att pryda platsen från juni till augusti.

I mitten av sommaren blomningstid det gäller en mängd olika arter och sorter av stevia. Lila, rosa, mössor vit eller rödaktig dess blomställningar ser bra ut i de öppna områdena, nära vatten, nära Rudbeckia dissekerade eller guld bollar, och samma opretentiösa alpina astrar.

Senaste kultur ganska låg, men nödvändigtvis måste ingå i listan över namnen på perenna blommor till Sibirien, norra Ryssland, Ural och andra områden där växter från erforderlig uthållighet (bilden ovan).

I ett litet område där trädgården ligger i anslutning till sängar och grönsaksland, på gränsen kan planteras jordärtskockor eller solros tuber med tjocka hjärtformade blad, hattar gula blommor och stjälkar, ibland överstiger höjden på 2-3 meter.

Perenna blommor för trädgården av medelstorlek

Central zon blomsterträdgård eller blomster blommande växter finns kvar i höjd från 40 till 80 centimeter. Denna katalog av perenna blommor för trädgården med bilder och namn är otroligt omfattande och för olika regioner i landet kan vara tiotals eller hundratals noter kulturer. Och i de flesta fall dekoration rabatter kan tjäna inte bara blommor, men också lämnar.

Till exempel, eftersom tidig vår från snö visas ludna, med intrikat dissekeras kanten av ljusgröna blad av persisk vallmo. Ett stort glorior av rött, orange och blå färger visas även under de första dagarna i sommar tillsammans med många olika typer av trädgårdskragar, Akleja, flerfärgad lupin och lyxiga iris.

Känd för hans foto och namn i Sibirien lång blomma hundtandsliljesläktet kommer också att vara intressant florist mitten band.

Bloom i april eller början av maj, är anläggningen stora mångfalden av rabatten med redan traditionella typer av krokus, hyacint mus eller muscari, samma känd för sin utmärkta uthållighet och överlevnad bortom Uralbergen.

Under huven är inte riktigt blommade träden och i skuggan av byggnader dålig känsla liljor. Deras blomning sker i maj och sedan, tills den andra halvan av sommaren trädgården är dekorerad med en tät ringmur brett lansettlika läderartade blad med ljusa kulor av röda frukter.

Under de senaste åren blivit allt populärare anemoner som blommar är inte särskilt lång, men det är alltid frodig och ljus.

Tillsammans med den traditionella, välkända för alla namn och bilder av blomsterlökar i trädgården och grönsaksland perenner har inte mindre spektakulära, men användbar. Det finns idag, fans av trädgårdsarbete perenna arter av lök med stora blomställningar-caps lila, rosa, vitt om grönaktiga toner.

Lika opretentiös och vackra sorter av konventionella Yarrow blommar i den första månaden av sommaren, och lämnar i stort sett under snön med blomställningar av gult, vitt, rosa och orange nyanser.

De varma sommarmånaderna - tidsluft barnets andetag bloom, ömhet rival med sådana "stjärnor" i trädgården som Astilbe, är det bäst att inte känna under den brännande solen och i skuggiga hörn.

Sedan augusti, avslöjar färg hatt över mörkgröna bladverk flox, daylilies ljusa glorior på listan över namnen på blommande hela sommaren, som på bilden, perenna blommor för Northwest. Samtidigt, det kommer en tid bitmapp växtfamilj.

Ovanför ljusa rosetter av blad stiger blomställning doronicum, melkotsvetkovyh härdiga krysantemum, perenn Gaillardia. Lila, rosa och vita färger ljusare buskar perenna astrar.

Undermålig perenna blommor Garden med foton

Frontblomster planerar ger låga växter, skapa effekten av en kontinuerlig matta. Om man tittar på katalogen med bilder och namn på perenna blommor för trädgården, kan ett sådant resultat uppnås genom fetknopp olika arter, hela sommaren behålla dekorativa grönska och fräschör.

Utmärkt, ljuspunkter i deras bakgrund ser täta kuddar våtarv och dvärg rosa.

För öppna ytor i områden med en lätt kolsyrat jord kan planteras arabis. Denna anläggning snabbt ta den tilldelade platsen för det andra året kommer att vara nöjd med högar av rosa eller vita blommor.

Den grupp av lågväxande perenn trädgård innehåller blommor kallas dyusheneya. Dekorativa jordgubbar bildar vackra gröna locket belagd gula blommor på Mete som senare verkar rött, men tyvärr, oätliga bär.

Dekorera stugan perenner, måste du vara noga med att skydda dem från kylan, som är mer benägna att drabbas av lökar, liljor, clematis och prydnadsbuskar. Deras kostnader för vintertäckkompostblandningen, torv eller torra löv, och sedan skyddas med en icke-vävd.

Blommor perenner för trädgården - Video

Om du har en fråga, kan du be den i kommentarerna till denna artikel nedan!

Våra experter svarar på din fråga inom en snar framtid (1-2 dagar), registrera dig för kommentar i tid för att få meddelande om svaret!

En bra inledande artikel och foto valt vacker. Mycket mycket jag älskar blommor, blomma säng arrangemang tillbringar mycket tid. Nästan alla av dessa blommor, som nämndes i artikeln, jag växa. Först Jag har hört bara om växter som Astilbe och värd på bilden, de ser mycket trevligt. Mycket förtjust i hyacinter, irisar, påskliljor och gladiolus. Även gladiolus, förmodligen gäller inte perenna växter, de behöver för att gräva efter vintern. Lökarna lagras i en sval mörk plats (men det är inte fryst), och återigen på våren är planterade i marken.

Hustru stort fan ordna sängar i territorium ett hus på landet. Jag vill göra henne en gåva i form av frön eller plantor av vackra växter och blommor. Här är jag bekant med de artiklar, söker information. Tack för din intressant och informativt och jag skulle säga en trevlig artikel. Tack igen.

Mycket intressant artikel, är allt klart och färgstark. Jag är en nybörjare trädgårdsmästare, och här jag hittade en hel del användbar information. Tack.

spasibo.poznavatelno och hjälpsam. Beauty sparar själar män, världen och jorden.

Men Pressbild:

Jag vill veta namnet på anläggningen

Men Pressbild:

Du har en fantastisk blommig vinstockar kallas passions. Det kallas också Passion. Utseendet på blomman är mycket lik en av dess varianter - blå passions, som kallas stjärnan i kavalleriet.

Jag hittade inte i den här artikeln som sökte, nämligen vita perenna blommor av medellängd med parbladiga blad. Bloom nu och mer kommer att blomma under en lång tid. Förra veckan plantan från en granne att vittna, men hon inte kunde komma ihåg namnet.

Beskriva alla blommande perenner i en artikel är omöjligt. För att göra detta måste du skriva en bok. Om du bifoga ett foto, vi försöker att avgöra namnet på anläggningen och berätta mer om det i efterföljande publikationer.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 66 = 69