piedestal sjunka

Fördelar och nackdelar med diskhon med en piedestal

Det finns många sorter av tankar för badrum. Valet av modell beror på storleken badrum, sin stil och användarnas behov. Före tillkomsten av marknaden för möbel skål inbyggda skåp, haft enorma popularitet "skal tulpan." Denna struktur består av två komponenter: koppen och ben på vilken den är placerad.

piedestal för hållbara monterings skal och dölja kommunikation. I vår tid, produkten fortfarande populära och det finns en förklaring. Överväga fördelarna med detta förvärv:

 • Den största fördelen med denna produkt är dess kostnad. Detta är det mest prisvärda alternativet för att installera diskbänken i badrummet. Den genomsnittliga kostnaden för en keramisk piedestal tvättställ är 400 UAH. I sin tur kommer skåpet kostar ungefär 1500grn.
 • Sockeln har en enkel men tilltalande utseende. Att etablera en liknande struktur kan vara i varje badrum, oavsett dess utformning.
 • Inuti stödet placerat alla rör, slangar och sifon. Installerad skål på en stam har ett estetiskt utseende. Se hur det ser ut piedestal, du kan på bolagets hemsida Colombo.
 • Vem det representeras av en hel del modeller, så inte nödvändigtvis är begränsad till klassiska piedestaler för handfat fajans. för någon tvättställ Du kan välja vilken ordning som helst ett stöd av samma typ och av samma material.
 • Konstruktionen är speciellt kompakt, vilket är anledningen till det är oftast installeras i små rum eller på offentliga platser. Nästan alla hotell är inställda just en sådan produkt.

Precis som alla objekt har piedestal sjunka inte bara fördelar men också nackdelar:

 1. Restriktioner för fantasi. Upprätta ett stöd, kan du inte placera några föremål i skålen. Se till att du i framtiden inte kommer att behöva för detta. Vanity tvättställ bra eftersom det kan rymma en hel del artiklar på sina hyllor.
 2. Välja sockel, anser funktionerna i skalet. Tung och övergripande skål av sten set kommer att vara mycket svårt och riskabelt.
 3. Sockeln är monterad på golvet, så du måste regelbundet spola ut alla fogarna mellan dem och golvet. Detta behöver inte ske med möbler produkter.
 4. Flesta lagren är gjorda av relativt spröda material (keramik, glas), så att de inte kan utsättas för fysiska stötar eller slag.
 5. För korrekt installation av tvättstället på det stöd som krävs en plan yta. Så glöm inte att ta hand om detta, rikta in golv och väggar med cement.

Diskbänk med en piedestal för badrummet: sätta sina egna händer

Och i badrummet inför arbetet slutförts. Upplevt Tiler remake av vattenförsörjning och avloppssystemet på ett sådant sätt att väggen kommer att vara synlig endast till matningspunkten. Om badrummet alls klart, hur man döljer slutsatsen avlopp under diskbänken? Denna fråga ställs en hel del. I själva verket finns det två alternativ för att lösa problemet. Den första - ett handfat med en piedestal, den andra - med en piedestal sjunka. I dag betalar vi särskild uppmärksamhet åt detta ämne VVS.

Diskbänk med en piedestal kan formas i ett stycke konstruktion och modulär. När du väljer bör vara uppmärksamma på nyanserna i följande:

 • Form linjer och diskbänken och piedestal måste matcha. Om det första elementet slät radielinje, och den andra är som skall exekveras i samma stil.
 • Närvaron av spill är nödvändigt att vid tidpunkten för transaktionen inte översvämma grannarna.
 • Det bör inte ta för lite skal, annars driften av vattnet kommer spraya att sprida över hela badrummet.
 • Närvaron av hål för biandaren. Om de är placerade på dold kabeldragning, gör hålet behöver inte, och måste köpa locket.

Handfat med en piedestal för badrummet kan vara:

 • Straight. Normal View. För sådana konstruktioner kännetecknas av kompakthet.
 • Corner. En intressant lösning i små badrum. Det tar upp minimalt utrymme.

 • Prefabricerade. Piedestal sjunka och gå på plats.
 • Solid. Designen är en monolit.

Material för tillverkning av tankar:

 • Porslin. Det är dyrt, men estetiska. Publicerar ringer klart ljud. När tänds, homogen struktur utan förorening.
 • Lergods. Det är ett alternativ för budgeten. Den avger en tråkig ljud, struktur porös och ojämn.
 • Granit. Denna nya kompositmaterialet, varvid en särskild styrka. Till skillnad från de två första, om du tappar något tungt, skal kommer inte att bryta och kommer inte att spricka.

Till skillnad från andra typer av utrustning

Vad är tvättställ med piedestal bad skiljer sig från de andra alternativen? Det bör överväga fördelarna med denna typ av VVS:

1
 • Framgångsrikt dölja kommunikation.
 • Stabiliteten hos strukturen. Sådan skal tål belastningen, eftersom de har stopp vid golvet.
 • Om väggarna i badrummet är svaga, piedestal handfat med den mest acceptabla, eftersom det finns en betoning på golvet i denna design.
 • Vacker estetiskt utseende.På en konventionell skal:
 • Communications synliga.
 • Du kan inte lita, eftersom det inte tål belastningen.
 • Denna typ av utrustning är inte lämplig för de svaga väggar.

Vid sink med en piedestal, i motsats till den betraktade utrustningen, finns det en betydande plus: under konstruktion bildas användbara område, som kan användas för förvaring av hushållskemikalier. Men det finns betydande nackdelar: det smala utrymmet mellan badkaret och handfatet är besvärligt att utföra städning, kommer du att bli en död zon. I små badrum, ser denna design skrymmande.

Vad ska jag titta efter när man köper?

Innan du köper bör mäta utgångspunkten för VVS, avståndet till badet öppningen. Det kommer inte att göra ett misstag med storleken och VVS inte behöva återvända till butiken.

Om godkännande av varorna ska:

 • Kontrollera kit. Du kan behöva re-buy en sifon eftersom det ofta tillverkaren monterar dess produkter tillräckligt billiga förbrukningsvaror. Som ett resultat, i stället för korrugeringarna genom böjning kan sätta rak, vilket ytterligare leder till utseendet på en obehaglig lukt från sink.
 • Kontrollera om diskbänken stadigt står på en piedestal. Fit bör vara släta, utan förvrängningar.
 • Du måste installera sockeln på en nivå plats och kontrollera med ett vattenpass.
 • Och, naturligtvis, för att se all utrustning avsaknaden av märken och repor.

Installera en piedestal sjunka med sina egna händer - en enkel process och kraften i varje. Först av allt, se till att golvet planhet. Den oregelbundna ytan resulterar i ett senare swing struktur. Det är nödvändigt att förbereda de verktyg och material:

 • Hålslag med en borr på brickan. Munstycket bör motsvara bultarna.
 • Skiftnycklar.
 • Hammer.
 • Byggnad nivå, en markör eller penna.
 • Preroll (fum tejp eller tåga).
 • Silikon.

Fästelement för skalet del av utrustningen paketet.

Tvättställ med piedestal byggs och installeras montering på plats. Visuellt kan du (om golvytan) för att anpassa den med hänsyn till kakelfogar. En idealisk mål skulle vara om utrymme för hålen sammanfaller med sömmar, eftersom felaktig borrning kan uppstå flis plattor. Om det inte sker, oroa dig inte.

Nivå kontrollera det. Om allt går bra, är borrhålen planeras. Detta görs genom sink monteringshål som finns på baksidan av utrustningen. Skalet avlägsnas och kontrolleras igen nivån av hålen i förhållande till varandra.

Borrade hål markeringar görs. Om de inte kom i sömmarna, bör fungera utan brådska och med ett lätt tryck på plattan var inte bildas på chips eller ännu värre - sprickan. Vidare är tapparna införas och försiktigt driven in med en hammare. Det är möjligt för större tillförlitlighet i hålet pre-fill bit murbruk (eller häftplåster).

Du bör kontrollera rum under piedestalen. Det ska vara jämn. Om det är nödvändigt, för att planet du vill justera. Tvättställ med piedestal skakar inte efter installationen.

Därefter måste du göra monteringen av hällelement enligt instruktionerna som medföljer VVS. Var noga med att använda den rekommenderade gummiförslutning. De måste installeras på båda sidor om centrum och med några luckor. Detta kommer att bidra till att undvika bildandet av en läcka vid tidpunkten för operation. Nästa, tvinnad maskfastsättnings skruva in i tömningshålet. Att suga förbinder utloppet från korrugering, som är monterad i en kloak utlopp.

Det bör noteras att vinkel diskbänk med en sockel är monterad på ett liknande sätt.

Ankare skruvas in i monteringsbultarna är inte upp till slutet, lämnar en lucka att låta dem sätta diskhon. Vi får inte glömma tätningsbrickor. Vidare är diskhon installerad. Bultarna bör strama upp försiktigt. Om mycket drag, kan kakel spricka. Podkruchivayut två varv växelvis varje bult.

Före detta, koppla bort vattentillförseln. Monterad blandare med flexibla slangar till abstinens vatten punkter. Oftast när plattsättning över dessa punkter gör avloppshålet, vilket gör det lätt att dölja alla ledningar i sockeln. Mixer tillhandahålls i diskhon hål teknik. För att ansluta slangar som används upprullning. Det hindrar vidare flöde, vilket garanterar en perfekt passform. Efter det satte under diskbänken piedestal. Att täta skarven skalet och väggen av tätningsmedlet används. Typiskt, det valda vitt. Installera diskbänk med en piedestal över. Nu kontrollerar funktionsdugligheten hos utrustningen.

Grundläggande fel under installationen:

 • Shell lutning indikerar att markup inte på nivån klar. Ett litet fel kan tas bort genom att justera ställskruvarna.
 • Läckande vatten och avlopp ledningar. Skiftnyckel för att dra åt korsningen vid behov passera tätnings lederna.
 • Gapet mellan sink och väggen. Det måste repareras med tätningsmedel.
 • Går bländare. Dra åt.
 • Sink svängande. Det kan finnas två skäl. Om detta är den ojämna golv, måste du ta bort bildskärmsfoten och utjämning. Det andra skälet - monteringsskruvar skalet. De måste skärpa.
 • Lämna inte vatten i diskhon. Detta kan inträffa om korrugeringen är vriden eller bildas böj. defekter måste avlägsnas och tillbaka montera.

Så hur man installerar en piedestal diskbänk med en kick, så kan det mycket väl genomföra ny till byggindustrin. Det viktigaste är att göra rätt förberedelser och observera installationsteknik.

Installera en piedestal sjunka med - hur man gör allt med sina egna händer

Installera en piedestal sjunka med en ganska enkel uppgift som kan utföras oberoende av varandra. Naturligtvis kräver VVS-arbete vissa färdigheter och är förknippade med risk för översvämningar grannar vid felaktig installation. Därför, om möjligt, är det bättre att bjuda in en expert från reparationsföretag. Men om du är nyfiken på att prova på egen hand - varför inte?

Det är trevligt när huset är något gjort med sina egna händer. Du kommer att spendera mer tid än en professionell, men en speciell atmosfär av komfort är värt att försöka. Låt oss inte glömma den sociala roll hantverkare. Reparera tank, få en tallrik borsjtj, en soppa om det lyckas, och vinna hjärtat av värdinnan - används taktik, i egenskap av inte mindre effektivt än en bukett av orkidéer och en bra vandring i caféet.

 • Lim tätningsmedel,
 • Borr-hammare,
 • Dubbar för fastsättning,
 • nivå för utjämning,
 • skiftnyckel VVS
 • och en hel del tålamod.

Viktigt. Innan du arbetar, ska vattentillförseln stängas av. Det är bäst att stänga av kranen innan räknarna.

Tvättställ med piedestal brukar kallas "tulpan". Vanligtvis handfat och "ben" är gjorda av sanitetsporslin. Varianter av porslin, konstgjord sten, glas. Det första vi är intresserade av att säkra en plats. Väggar och golv, VVS fynd avslutar avlopp.

Trots att de flesta av vikten av skalet vilar på en piedestal, är väggmontering också nödvändigt. Därför måste väggen vara stark. Inte gips eller plywood. Om gips ordentligt fastsatta vid ramen baserade och lita på honom en bricka, är detta alternativ en extra fäste är möjligt, även om mindre tillförlitliga. Ta hand om "helikoptern" - bultar för gipsskivor med en fördelad last. De måste användas i stället för skruvar.

Golvet måste vara jämn, måste sockeln vara fritt och smidigt. Försök att plocka upp designen utan bindningar och notera att du kan förhindra det. Sockeln bör inte vara ostadig, bör sjunka inte luta. För att rikta piedestalen är bekvämt att använda silikonkuddar, de är tillräckligt täta och inte glider. Det är bättre om fodret materialet inte kommer att sticka ut från under piedestalen. Om förspänningen är stark, måste anpassa golvcementblandningen.

Under rättegången installationen skal, gör märken på väggen och golvet, notera placeringen av varje del. Nu strukturen kan demonteras och sätta åt sidan.

Var uppmärksam! markeringslinjer bör vara släta. För att anpassa design med passande användningsnivå. Var noga med att markera platsen för fastsättning.

Om du fick "djup" piedestal, som helst bör passa icke-ideala väggen och slutsatser kategoriskt inte samma under avlopp, kan du säkert försöka att lämna "benet" kvarn med en diamantskiva. men sannolikheten för fel på pallen är tillräckligt stor. För att undvika problem, är det bättre att plocka upp VVS direkt under nuvarande storlek. Om VVS är inte lämpligt, är det nödvändigt att gå tillbaka till butiken.

Installation Shell: väggmontering

Komplett skal måste vara en speciell bilaga. Om de inte gör, pluggar och bindor för montering diskhon du behöver köpa, efter att ha gjort noggranna mätningar av hål för fästelement. Också vara säker på att köpa bindor för montering av diskbänken. Monteringssatser vanligtvis säljs in. 2 pluggar, 2 skruvar, 2 installations.

Det finns också en modell i vilken skalet är fäst som vanligt, är monterad på konsoler och piedestal uppbär en dekorativ funktion, som omfattar sifon. Detta kan läsas i artikeln om hur du installerar skalet på konsolerna.

Förberedande arbete har gjorts, uppmärkning förenas nu gå vidare till installationen. Borra hål i väggen och doliv vidhäftningshållfasthet för att släppa och sätt i plugg.

Installera sink, för in i hålen för montering av skruvar med bindor och försiktigt skruva fästankare i likformigt åtdragning av bultarna. Försök inte att dra åt skruvarna för mycket skal inte knäckt. Sink bör passa väl mot väggen, med några luckor.

Med hjälp av nivå, se till att diskbänken är nivån. Om tanken inte kan installeras utan en lucka och väggen är ojämn efter installationen är klar, kan du fylla gapet med tätningsmedel. Nu är det inte nödvändigt. Skalet bör vara lite "walk", inte åt ända till slutet.

Med flexibel podvodok ansluter biandaren. Dra åt beslagen, med användning av en isolerande tejp för att förhindra läckage. Om möjligt, försök att omedelbart verifiera systemets integritet.

Nu installera diskhon avloppet. Det är viktigt att komma ihåg att ansluta till systemet spill hålet. Det måste finnas en särskild bilaga med ett rör som sträcker sig till en gemensam avlopp och enklare att fixa sin tätningsmedel.

Dränerings sink sätta mesh, skruv för montering av sifon, har en dyna och försiktigt skruva-skruv, bifoga en sifon. Silikon packningar är oftast inte tillräckligt tillförlitliga och läcker vatten.

Böj avloppsrör med bokstaven S och utgång nedstigningen ner i avloppet.

Det återstår en hel del, bara lyfta diskbänken, skjut piedestalen enligt markeringarna på golvet som du gjorde innan du börjar placera insidan av sockeln och sifonröret. Om sockeln har en skiljevägg inuti, kan det inte vara det lättaste.

Piedestal monterad blandare ansluten, avlopp härledd, är det fortfarande en liten twist skruvar, inriktning av diskbänken i enlighet med nivån. Slå på vattnet, omväxlande varmt och kallt, se till att allt fungerar bra, inte läcker det inte något.

Vid en viss tålamod och omsorg, med installationen av diskhon hanterar någon. Viktigt. Glöm inte packningen när du installerar diskbänken, glöm inte bindor i och utanför skalet när du installerar sifon, se till att utföra tätskikt fodret vid installation för att kranar. Tätningsmedlet kommer att hjälpa, men har en liten massa bogsera gör inte ont.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 20 = 25