Plast profil för PVC-paneler

Ribba för PVC-paneler med sina egna händer

Ribba för PVC-paneler eller ramar är grunden för ytterligare efterbehandling tak och väggar av plastpaneler. Balk PVC-paneler kan vara gjorda av timmer, ett plastband eller metallprofil. Var och en av dessa byggmaterial har sin speciella tillämpning och installation. Val av material för ramen för efterbehandling PVC-paneler, som bör ta hänsyn till fuktigheten i rummet, storleken på skillnader i höjd till taket och ojämn vägg och som har ett arbete med de materiella färdigheter, av vilket det är planerat att bygga.

Trälåda för PVC-paneler

Träpinnar fördelaktigt att använda vid tillverkningen av ramen för plastpaneler, eftersom detta är de mest billiga och lättillgängliga material. Dock vara medveten om att byggandet av träramen är möjlig endast i torra utrymmen. Vi får inte heller glömma att för all enkelhet att tillverka en sådan ram bör valet av barer ske med extrem captiousness. Det är inte rekommenderat att använda en vriden, böjd och torkas av dåliga barer.

Ribba för PVC-paneler av plastprofil

Plastprofil är mycket lämpligt material för tillverkning av stommen. Den kan användas i rum med fukt. Dessutom plastprofil har en minsta tjocklek i alla material som kan konsumeras för svarvning. Därigenom minimera den oundvikliga förlusten av utrymme i efterbehandling av plastpaneler. Plast profil är mycket lätt att installera. Det har dock sina begränsningar. I - För det första på grund av sin flexibilitet, kan dess användning i rum där tak och väggar har en svag krökning och oegentligheter. In - det andra, och detta är den största nackdelen med plastprofil - det är dess närvaro på marknaden. Det vill säga i byggvaruhus och marknadsför plastprofil är mycket sällsynt.

Svarvning PVC paneler metallprofil

Metal profilera mest tillförlitliga material för grunderna för plastpaneler. Han utvecklades väl när den används i alla rum. Detta är det enda material som kommer att ställa lådan på väggarna med mycket stor krökning och tak med betydande förändringar höjd. Dessutom kan denna ram du ställa den inbyggda belysning. Men ribba metallprofil dyrare kostnad. Detta beror på den högre kostnaden profil, och även en högre konsumtion av material för monterings lattor. Förutom installationen av ramen mer tidskrävande och kräver skicklighet med metallprofilen.

Ribba för PVC-paneler - är ingen annan än remmen fäst till ytan, som trimplastpaneler. Beräkningen av det material som krävs för att bygga ramverket är att identifiera antalet stänger. Det bör beaktas att avståndet mellan dem bör vara i intervallet 35 till 40 cm för tak och väggar av 45 till 60 cm. Till exempel, för lattor i taket storleken 170 cm till 250 cm kommer att kräva följande antal PVC-profiler eller träbalk . Eftersom PVC-paneler mer ekonomiskt att placera längs den långa sidan av taket (dvs. 250 cm), behovet remmar längd 170 cm Deras antal definieras som följer .:

[Antal st] = Tak Längd cm / avståndet mellan lamellerna, cm + 1

[250 cm / 37,5 cm + 1] = 7 bitar.

7 erhålles splines 170 cm i längd. Sålunda bestäms önskat antal PVC-profiler och träbalk för chassienheten i taket. Vid beräkningen av antalet av metallprofiler som skall läggas till ovanstående beräkningssuspension - kvarhållande element på takkonstruktionen. De är i det här fallet kommer att behöva 2 st. på baren. Det vill säga det totala antalet - 14. Dessutom är styr - är U - formad metallremsa, fastsatt på omkretsen av taket. Det vill säga, den totala längden på 8,4 meter. Med tanke på att längden av metallskenorna - 3 meter krävs - 3 st.

1

Att beräkna det material som krävs för att montera ramen på väggen anser att remsor med samma längd som väggen. En däremellan rekommenderas inte avstånd större än 60 cm. I detta fall, antalet strålar, PVC och en metallprofil identiska. Det enda som installerar en metallram på väggen kommer att kräva metallhängare.

Ribba för PVC-paneler på taket

Installation för svarvning PVC-paneler består i fastställande stänger, PVC eller metallprofil för att den färdiga ytan. Dessutom bör fastställandet göras vinkelrätt mot installation av plastpaneler. Den mest tidskrävande är installationen av svarvning av metallprofiler i taket. För dess genomförande kommer att behöva följande verktyg:

- borra med en slagmekanism, men det är bättre stans;

- metallskär;

- nivå (laser, vatten eller normal längd på inte mindre än 60 cm);

- Skruvmejsel indikator för att bestämma en flush;

- borrskär eller betong;

Instruktioner för installation av ramen på taket

- Bestäms med installationen av inbyggd belysning. Deras användning är strikt en horisontell linje på ett avstånd av 7 cm från taket runt perimetern väggarna i rummet. Vid användning av externa fixturer avstånd kan minskas till 3 cm.

- Väggen är strängt appliceras på ledningen för att fixera metallskenorna. Deras hårdvara är lämpligt att genomföra ankar - Nails mäter 6 av 40 mm. Vid borrning hål i väggen av pre-check indikator skruvmejsel ingen färg.

- De installerade styrinsatsprofiler och tilldela en frekvens av inte mer än 40 cm mellan varandra.

- Producera suspensioner fästelement till taket motsatta profiler med avståndet från 45 till 60 cm mellan varandra.

- Producera fäst hängare med profiler. Under denna operation regelbundet kontrollera horizontality av ytan av slaktkroppen med nivån. Extra veck upphängning till taket. Ramen är klar för installation PVC-paneler.

Svarvning PVC paneler metallprofil

Om du använder trä eller PVC-profil monterings läkt följer. Remmar är fästa på takytan hos ankar - naglar med en storlek av åtminstone 6 till 60 mm. Inriktning av träram i det horisontella fältet utföres genom att placera bitarna mellan dem och taket.

Ribba för PVC-paneler på väggen

Ribba för PVC-paneler på väggen och är monterad i taket. Skillnaden ligger i frekvens av profilerna eller stänger. Således mellan dem inte är önskvärt att göra ett avstånd större än 60 cm. I praktiken master profiler eller stänger fastsatta därvid. De är monterade på ankeln nivå, knä, bäcken och skuldra människans. Och i detta fall kommer om någon har att luta sig mot väggen av plastpaneler inte ske av deras böjning eller skada. Du bör också kontrollera nivån eller lod ramen är vertikal och bildandet av räta vinklar.

Kära läsare, jag hoppas de praktiska tips artiklar site kommer att hjälpa dig att korrekt välja material för tillverkning av ramen och lådan för PVC-paneler för att få en tillförlitlig och smidig.

Dela den här artikeln med dina vänner på sociala nätverk!

Profiler för montering av plastpaneler, lister för PVC-paneler

För montering skivor tillverkade av PVC, är det absolut nödvändigt att använda plastprofiler som efterbehandling anläggningar är omöjligt utan deras användning. Plastprofiler ofta också kallas komponenter, tillbehör, lister, lister och lister. Det finns flera typer av profiler, var och en med sitt specifika ändamål.

Denna artikel kommer att behandla alla kommersiellt tillgängliga profiler.

Olika typer av profiler för installation av plastpaneler

Således profilerna är av följande typer:

1. Den U-formade profilen (Starter, grundläggande). Denna profil är avsedd att täcka änddelarna hos panelerna och kan också användas när panelen angränsande till fönstret eller dörröppningar.

2. F-formad profil Avsikten är att alla tillgängliga ytor av ändorganen som leder med andra material, dörr- och fönsteröppningar, samt hörnfogar hade dekorativa avslutad.

3. H-profil (Koppla in eller ur profil) är utformad för att panelen skulle kunna anslutas till varandra, dvs för att öka längden av panelerna.

4. Vinkeln hos den yttre Vi måste stänga anslutningspaneler yttre (extern) vinklar.

5. Vinkeln hos den inre Vi behöver för att stänga anslutningen av panelerna, som bildades i de inre hörnen.

6. Dekorativ plast hörn (Angle universell Civil) avsedd att ansluta de externa lederna av paneler anordnade i räta vinklar. I butikerna hittar du hörnen med storlekar från 10x10 upp till 50x50.

7. Vinkel mångsidig. en sådan vinkel kan användas för att bädda in både ytter- och innerhörn. Det kan böjas i valfri vinkel, och därför är en mångsidig dekorativt lösning.

8. Tak sockel (filé) - stänger skarven och jämna övergångarna mellan panelerna och taket.

9. Vinkeln hos den yttre (extern) för tak socklar. Det måste installeras på platser där det finns utbuktningar på väggen, balkar och pelare.

10. Vinkeln för de interna tak golvsocklar nödvändigt där väggarna bildar de inre hörnen.

11. Anslutningselementet, avsedd för taklister. Detta element används för att öka längden på sockeln när det behövs.

12. Reiki, avsedd för backar och behöver påskynda och förenkla installation av paneler tillverkade av PVC. Sådana skenor är tillverkade av galvaniserat stål och plast. Att fästa skenan bar med hjälp av speciella fästklämmor, som ersätter de naglar och klamrar.

Naturligtvis är grunden för varje lägenhet en väl tak och vackert golv. Och en.

Våga sätta i huset av en keramiska plattor är inte tillräckligt för att köpa det och bara vara.

Bland moderna golv blir alltmer populärt laminat.

Keramiska plattor är den bästa lösningen för efterbehandling badrum och ett viktigt attribut.

Vi har redan valt laminatet som en praktisk och vacker golv. Själv.

Välja laminatgolv, i synnerhet, bör vara uppmärksamma.

Lämna dina kommentarer avbryta svar

Om du gör en garderob med händerna, kan det med rätta anses vara den mest funktionella.

Bungalow byggt med egna händer på platsen innan byggandet av huset. Dess huvudsakliga funktion.

Med utvecklingen av modern byggteknik, en mängd alternativ tak.

När en flicka når tonåren, föräldrar funderar på en förändring i det inre.

Du har beslutat att bygga ett hus med sina egna händer och valde detta skumblock eller gazoblok. Utmärkt! Faktiskt.

På senare tid, verkade idén om fri el fantastiskt. Men tekniken.

Genom att köpa flytande tapeter, vilka är i huvudsak en typ av gips.

Hopfällbar stol - perfekt för fiske, friluftsliv. Detta är absolut nödvändigt.

På senare tid har tapeter till dörren anses föråldrad teknik för att dekorera rummet.

Mycket ofta för deras hushåll vi förvärva transparent lim som kallas "Tsianopan".

Tillbehör för plast PVC-paneler

Hittills mycket populär på byggmarknaden är plastpaneler av polyvinylklorid (PVC). Detta kan förklaras av följande skäl:

 • estetisk design;
 • rimligt pris;
 • praktiska och enkel installation.

Webbplats PaneliGid ställdes en artikel om vilken typ av material och som komponenter av plast som PVC-paneler som krävs för installationen.

PVC-paneler kan vara av olika färger

Polyvinylklorid anses vara en mångsidig polymermaterial, eftersom det har en hög miljöprestanda. Därför har plast PVC-paneler visat sig vara utmärkt kvalitet bland varianter av konstruktion och efterbehandling material.

Fördelarna med PVC-paneler:

 • hållbarhet;
 • utmärkt vattenbeständighet;
 • beständighet mot mekanisk påverkan;
 • enkel installation;
 • ökad brandbeständighet;
 • enkelt underhåll;
 • under drift, inte avger skadliga ämnen;
 • ett brett urval av färger;
 • ett litet pris;
 • isolerande egenskaper;
 • ljudisolerade kvalitet.

Och det viktigaste - är att PVC-paneler och komponenter delar görs enligt GOST 19111-2001, vilket återigen bevisar sina säkerhetsegenskaper.

PVC väggpaneler är utformade för inredning, såsom lägenheter, kontor eller sjukhus. De kan FÖRHYDA insidan av garage och balkonger.

Vad hårdvara krävs för paneler tillverkade av PVC

Installation av PVC väggpaneler enkel sak. Det viktigaste materialet för att förbereda alla nödvändiga verktyg:

Du bör också köpa ytterligare tillbehör till PVC-paneler. Dessa inkluderar:

 • utgångsprofil (stänger ändpaneler gränser);
 • F-formad profil (används för dekorativa fullbordan änddelar av ytan);
 • kontaktdon formning (panel ansluter till varandra);
 • profil för extern och intern hörn;
 • sockel tak och golv (Stäng kontiguiteten paneler till taket och golvet);
 • Område milda mångsidig (kan användas för inre och yttre hörn).

För att fästa remmen, använd galvaniserad spik eller skruv. Från kanten av den bakre delen inte är mindre än 5 mm. Att välja tillbehör för plast PVC-paneler rekommenderas att färgen av panelerna själva.

Typer av profiler för PVC-paneler

Sådana detaljer kan lätt skäras med en kniv konstruktion. de är också lätt att fästa. Externa element av rördelar limmas till plattan. Det finns ingen anledning att trycka ner kraftigt dem till varandra, eftersom du kan skada plasten och så småningom få en buckla, som inte längre tas bort.

Användningen av komponenter under installations PVC-paneler

Installation av PVC-paneler börjar med skapandet av lådor på väggarna. För att göra detta, på väggarna gör markeringen. Efter det fäster träribbor på väggen med skruvar eller pluggar. För korrekt installation av skenor används nivå.

Nästa börjar plattorna installations själva i riktning mot öppningen. Den första säkrade inre hörnet, i vilket, efter det att panelen är insatt. Allt annat fortsätter att montera på principen om "tagg-spår".

Vid montering arken bör överväga några regler:

 • den vertikala positionen för den allra första panelen är nödvändigt att mäta nivån, på grund av dess släta och korrekt installation montering beror på resten av materialet;
 • under monteringsplattan måste tätas mot varandra för att bättre passform med varandra;
 • om du behöver skära extra del av PVC-paneler, använder en såg med fina tänder.

Den slutliga plattan innefattar ett hörn, eller kan ersättas av ändytorna av plast.

Som en följd av detta snabb hårdvara inte ens hitta

Avslutar installera allt arbete av andra komponenter för panelerna, nämligen en sockel i taket och golvet. Detta görs i syfte att stänga dockning en skiv och väggytor.

Processen att installera PVC och deras komponenter är enkla plastpaneler. Vi behöver bara veta var och när man använder profiler för PVC-paneler. Som ett resultat får du en plan yta med en vacker utsikt.

Video för användning av beslag för PVC-paneler

Videon visar en ansökan lektion plast tillbehör för efterbehandling väggar PVC-paneler.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 5 =