Plough verktyg mikro

Hur man gör en hemmagjord plog verktyg mikro

Bearbetning av jord är den mest tidskrävande uppgift för sommarboende och landsbygdsbefolkning. Bearbetning av marken efter skörd och markberedning för sådd - dessa är de allvarligaste typerna av manuellt arbete. Kraftigt underlätta genomförandet av dessa verk kan hjälpa plog.

Plough - ett jordbruk verktygssats brett stålblad, som används för plöjning jorden. Förutom att arbeta i landet, är plogar används också för undervattensverksamhet, när du söker efter olja, för att lägga kablar.

I det inledande skedet av plogen som en jordbruksverktyg det är för människor sugen lite senare för detta ändamål började utnyttja boskap (hästar, bufflar), nu detta mödosamma arbete som utförs av fysiska jordbruksmaskiner - minitraktor eller skördare.

Huvuduppgiften för denna utrustning består i att vrida den övre delen av landet. Denna procedur frigör betydligt landet från ogräs. Under plöjning brutit rotsystemet av dessa växter redan har börjat stiga, men ändå mycket konsolideras. Dessutom samtidigt vrida över jordbildning är djupt in i marken frön har ännu inte odlade ogräs, vilket, naturligtvis, komplicerar deras efterföljande groning. Många ogräsfrön under plöjning och dör. genom plöjning jorden blir lös, smidigare och mjuk, som därefter gör fröet mycket effektivare och har en positiv effekt på tillväxten av kultur frön.

Sorter plogar, deras fördelar och nackdelar

Hittills gårdar används för behandling av olika typer av land plogar. Skillnaden mellan dessa jordbruksredskap för de två indikatorer:

Enligt den senaste indikatoranordningen kan vara hälften monterad, bogserade och monterade. Var och en av den beskrivna typen har sina fördelar och nackdelar.

Bogserade plog drivs endast med hjälp av transporthjulen. Idag är jordbruket används sällan eftersom den största delen av kompakttraktorer utrustade med ett gångjärnssystem monterat hydraulcylinder. Fördelarna inkluderar den faktor som som agronomer säga efter denna odling plöja åkermark blir jämnare och smidig. Nackdelen av plogen trailern är en ganska stor vridningsvinkel, som förhindrar dess användning i samband med till hälften monterad och monterade i ett enda hölje.

Monterad plog bara stiger med hjälp av traktorns dragan. Storleken och antalet av höljen varierar beroende på nivån av traktor utkast. Fördelarna med denna modell inkluderar låg vikt struktur, en liten rotationsvinkel, och strukturella delar däri mindre. Nackdelen anses att Minitraktorer inte kan plocka upp och i transportläget plogen med många byggnader.

Semi-monterade plog ligger i transporttillstånd med hjälp av en traktor ryck och ploghjulen direkt. Fördelarna inkluderar ett stort antal fall. Nackdelar: stora rotationsvinkeln, och ett ganska stort antal strukturella element och detaljer.

Genom plog uppdelad i plogar (för smidig plöjning) och icke-förhandlingsbara (Paddock variant av rörelse).

1

Strukturellt är plogen består av stödtransporthjul, arbetsorgan, ramar, trailer eller bilagor som du vill ansluta till, eller kombinera kompakttraktorer.

Bearbetning av plogkropparna är kultivator, moldboard plog-mekanismhuset, knivar, skummare (Skimmer).

Skrovformen är av grundläggande betydelse när man bedömer kvaliteten på plöjning. Genom design, det finns sådana typer av höljen:

 • plogbladet (används för att lossa marken i vetroerozionnyh och torra regioner);
 • dumpning (plöjning med att lossa och handel bildning);
 • en kultivator (för plogbladet plöjning podsolic, kastanj och tunn chernozem jord och samtidig plöjning försänkta nivå på 7-18 cm);
 • utskärning (till plogbladet plöjning jord med lite bördig säng och samtidig plöjning nivå försänkta till 6 cm);
 • skiva (för plöjning hård och tung jord med ett stort antal rötter av träd och växter, samt för plöjning mättad med vatten (vanligen odlade ris));
 • med överlappande biten (för plöjning kantas stenar och fasta tillstånd);
 • kombinerades (för tung plöjning jorden samtidigt lossa aktiv).

Typiskt, plogar allmänt ändamål inbyggda höljen där bredden är i området av 20-45 cm. Plogar speciella ändamål är vanligtvis utrustade med höljen som har gripbredd i området av 50-110 cm.

Det huvudsakliga syftet med bill - att skära markformationen och omdirigera det till soptippen. Plogbillen kastades snabb försämring, vilket resulterar i förlust av form och blivit slöa. Resultatet av detta är en avvikelse från den tekniska processen, ökning av bränsleförbrukningen och en ökning av verktyg mikrodragkraftsmotstånd. Återvinna plogbills smide metod kan vara för-värma det i en ugn.

Bladet skär en spårvägg av marken bildning, det deformeras något rör sig åt sidan och nedåt skift övre arket.

Och bill blad skarvlinjen måste passa tätt ihop (tillåtet avstånd - högst 1 mm).

huvud utnämning bill - skär det övre skiktet av jord gräsyta och överföra den till botten av fåran. Stark penetrering av detta element ökar motståndet för att dra direkt plogen, och gräsbevuxen jordformationen flyttas värre.

Kniven skär marken vertikalt över separationslinjen av bildandet av den totala uppsättningen av jord och vrid förbättrar bildningen inbäddning rester vegetation. Dessutom tillhandahålls det en slät vägg och botten av fåran, och plog stadiga framsteg. Som regel är plogblad upphängda framför sin extrema kropp.

Principen för driften av kniven är att, som rör sig i marken, skär plogen jordlagrets, plockar upp, falla sönder, är deformerade, wraps och övergår till den redan packad formation.

Hur man gör en mini-traktor plöja med sina egna händer

För att göra din egen plog, måste du lära känna några av de nyanser.

Höja jordformationen till en höjd av 30 cm, mottar kroppen en stor belastning, och dess yta är föremål för nötning. Därför är för de arbetande delarna av plogen önskvärt att använda en hemmagjord metall 6,4 mm tjocka.

Plogbill är önskvärt att göra en flyttbar (innan du använder den blir lättare att slipa). Från materialen bäst lämpade stål 9XC (tillverkad skivor för transportörer) eller stål 45.

Med tanke på allt det ovanstående, är det möjligt börja göra bladet. Den är gjord på tre sätt.

 • Den arbetande delen av bladet i form av en cylinder. Om det finns någon ark bockningsverktyg (t.ex. rullar), skulle för tillverkning av ämnen som krävs form krävas en hel del arbete. En metallskärämne (kan skäras med sax eller gas elsvetsade metall) matas snett i 21-24 ° på rullar eller listogib, båge och regeln mönster.
 • När bladet närmar sig röret (väggtjocklek av ca 6 mm) sektion av 50-65 cm. Från kartongen gör mallen anbringas på röret, smidig krets krita och skär gassvetsning. Om det behövs, ta med en hammare.
 • De mest tidskrävande alternativet, när arbetsstycket förvärmes i ugnen och är böjd över matrisen.

Plogen är tillverkad av metallplåt (punkt 3 -.. 10 v) inte mindre än 4 mm tjock.

Experter rekommenderar att i förväg göra alla detaljer i kartong och limma dem, bevara de nödvändiga vinklar. Om pappmodell kommer att tillfredsställa dina behov, kan du tas för tillverkning av metall plöja sina egna händer.

När alla delarna är tillverkade i metall, för den slutliga monteringen måste vara en stålplåt som mäter 500 x 500 mm och en anordning för svetsning. Genom att växelvis gripa arket (bibehålla den önskade vinkeln) svetsning av plogarna: sidopanelen (och arket, och Lemek) aktie. Med Lemek är passande bladet. Vid avvikelse vinklar, Bladet bringas till rätt läge med en hammare och efter lite svets prihvatyvayut till sidopanelerna och den bakre delen av billen.

Efter det att plattan är svetsad på bottenplattan (här billen är svetsade vid hörnen av lagren) och distansbandet. Denna konstruktion noggrant undersöka och i avsaknad av felet, är plogen helsvetsad. Stålplåten, som gjordes och svetsaggregatet lösgörs från plogen klar med "grinder" eller mejsel. Svetsfogar nödvändigtvis trimmas och bill bladen slipa sandpapper.

För att bli en self-made självgående plog, det etablera ett tvåhjuligt tvåhjulstraktor. Efter att ha gjort plogen med sina egna händer, är det möjligt för lite pengar för att köpa en stark och pålitlig assistent i form av kompakttraktorer att bruka jorden på fältet, i trädgården eller på tomten.

Enkel plog verktyg mikro med händerna och hans teckningar

Många människor som är inblandade i att plantera grödan i områden som inte göra utan verktyg. Du kan göra en mini-traktor plöja med sina egna händer, som har ritningar på Internet. Han kommer alltid att finnas ett behov av plöjning. För att montera en sådan anordning, måste du använda en lite ansträngning, men det är det bästa alternativet jämfört med fabriks motsvarigheter.

För odling, sådd, utjämning sängar, och andra verk användbar hemlagad plog verktyg mikro. Köp inte dyra mekanismer i butikerna, så att de inte används så ofta. Enheten hjälper till att avlägsna överskott ogräs och gör sådd lätt sak.

Att Minitraktorer plöjer vidare med hjälp av monteringssystemet gör det möjligt att räkna med precision alla storlekar, justera djupet, vinkel och området fånga. Till alla nödvändiga uppgifter var korrekta, är det nödvändigt att ta hänsyn till kraften i enheten. Det hjälper också motorn för att undvika onödiga bördor.

En sådan anordning, som en plog för minitraktorer, bör bara göras från högkvalitativa material för att säkerställa hållbarheten användning. Även med hjälp av dra plogen verktyg mikro kan tänka i förväg fixering och montering av en mängd olika tillbehör för att avsevärt förbättra funktionaliteten på enheten.

Hemlagad monteringsverktyg på Minitraktorer har ett antal positiva egenskaper. De geometriska dimensioner bill bladet och kommer att uppfylla alla krav i behandlingen av jorden. Korrekt bladvinkel (valt experimentellt för varje del) kommer att förbättra effektiviteten, kvaliteten på arbetet och så vidare. D.

Följande material för att samla datastrukturer behövs:

 • en metallplåt på minst 3 mm tjocka;
 • stål 5 mm;
 • muttrar och skruvar;
 • av stålrör - 0,6 m;
 • organ för att skära metall och t. d.

Det mest lämpligt material för en liten traktor plog - legerat stål, vilket garanterar en tillförlitlig strukturell integritet, reducerar sprödhet och hjälper till att förhindra brott.

montering design funktionen beror på vilken typ av enhet är nödvändig för drift. För närvarande finns det flera typer av plog:

Det första alternativet är det enklaste att göra, men det har dålig hållbarhet.

Processen att göra enkelskrov plog

Figur blad tillverkat (böjda) av den nödvändiga utrustningen. Bockningsmaskinen kan uppnå hög precision tillverkning. I en typisk verkstad behöver använda en vice och ett städ.

Foton 1. Vecket av metallplattan för plogen.

 1. Vid det färdiga mönstret skär bit metall tjocklek av 0,3 cm, och sedan gradvis spenderar böjning. Detta bör göras så noggrant som möjligt, så att kvaliteten på arbetet var hög. För att förenkla användningen redan klar bit rör eller cylinder. Först måste det skäras, och sedan luckan (Fig. 1).
 2. För styrkan av bottensidan bör förstärkas bladet från ett metallband. Fäst den till dubbar hemlighet och sedan rengöra ytan och slipa.
 3. Å andra sidan för att fästa hållaren på stålbandet, är större än 40 cm. Det är också möjligt att göra flera hål för fastsättning att odla jorden med olika djup.

Bild 2, 3. Redo plog trailer.

Huvuddelen är tillverkad av ett stålrör som har en gemensam eller rektangulär sektion. Dess tjocklek bör inte vara mindre än 3 mm. Längden hos kroppen kan vara 0,5 till 1 m, beroende på om maskinen är ett diagram (Fig. 2).

På en del av röret bör installeras fläns som fäster på ramen hos traktorn själv. På baksidan av de säkra drifts stora bultar.

När man försöker att plöja verktyg mikro sina insatser i en mer komplex version, ta hand om installationen av två hjul på varje sida: en stor och en minsta storlek. Den första hjulet ska ha en diameter på ca 200 mm och den andra är mycket mer.

De är belägna på mittlinjen och fäst runt basen av balansen och minska belastningen. Hjul stor storlek måste placeras på bladbredden, och små - på centrumlinjen på den bakre sidan (figur 3.).

För att skapa en fungerande enhet, måste du hitta en metall bas som ser ut som en cylinder. Därefter förbereda rack, sköld och alla nödvändiga material.

Metallplåten vid 45 ° hammar kilar utformade för monteringsfästen, vilka när de kombineras med skärmen bör skjuta ut utanför ytan av ca 1 cm. Därefter svetsn kombinera alla objekt tillsammans.

Enheten fungerar typ tillverkad av samma teknik som trailern. För lätt vänder normalt fastsatt vid en enda traktorns dragan. Använd detta utförande kan man vara säker på kvaliteten.

Mest intressanta är att för dess skapande är nödvändigt att ansluta alla 3 delar - en konstruktiv undre horisontell del av löparen och det främre planet hos tömningsplattan. I detta fall skärbladet sidan är anordnade något lägre än löpare, och deras kanter är helt identiska med varandra.

Vid slutet av konstruktionen av varje produkt som skall behandlas av speciella medel som skyddar mot snabb försämring.

Nu kan du förstå hur man gör plogen hemma. Efter att ha gjort det, kan du glömma det helvetiska arbete i sin trädgård.

Selhozinfo

Selxozinfo - i enkla ordalag om de viktigaste

Vi plöjer verktyg mikro egna händer

Det blev lönsamt jordbruk med hjälp av dagens teknik. Först växa och samla - att det verkliga syftet med bonden. Iakttagande av teknik, oändliga arbete - nyckeln för att få resultat.

Bland behövs, obligatoriska instrument är plogen, eftersom det tillåter dig att arbeta med olika kulturer, är det nödvändigt att varje god bonde. Riktigt bra bonde kan göra en mini-traktor plöja med sina egna händer, är det endast nödvändigt att göra en insats.

En bra plog för den privata sektorn

Bra plog behövs i varje sektor som hanterar mycket mark. Naturligtvis kan en sådan anordning köpas genom att betala någon liten summa pengar, men inte varje bonde har råd att vara så dyrt Inköp av. I det här fallet, att köpa en plog är inte särskilt rationellt, eftersom ägaren brukade vara mycket sällsynt. Naturligtvis är den fördelen att ett litet fält, kan du plöja och spendera väldigt lite pengar och bränsle, om vi inte har en stor minitraktor med en plog.

Om jordbrukaren inte har mycket kapital, skulle de troende och den rätta lösningen vara att göra bilagor till hans enhet med sina egna händer för den lägsta kostnaden. En man som vet hur man gör något själv, göra arbetet av detta slag inte kommer att bli svårt. Du behöver bara välja en bra och hållbart material som lämpar sig för denna typ av arbete, reservdelar till plogar och följ alla instruktioner och regler i allmänhet, inget komplicerat. De flesta människor tycker att det är mycket svårt och tidskrävande att göra plogen verktyg mikro äger. Misslyckade projekt - det är bara en dålig kunskap om enkel geometri av befälhavarna som börjar just hans väg. På bilden visar en ritning plan för beräkning av dubbelskrov plog på en minitraktor utveckling.

För att uppnå goda resultat, vi behöver framför allt skicklighet och i ett hus någon sak vara svårt att göra, eftersom de inte alltid har de nödvändiga verktyg och material. Det finns också olika modeller av plogen, till exempel dubbla skrov, ström, roterande. För kräver att varje option en särskild ordning och väl valda material, är det också viktigt verktyg som du behöver när du arbetar på enheten.

Formen, som är inneboende i kompakttraktorer plöja

För korrekt inträde i jorden, detta Utrustning påhängs- av metall, är avsmalnande definitivt behöver komma i jorden runt hörnet. Plog för minitraktorer måste ha kommit överens om parametrar för det arbete som den är avsedd för. Gjort rätt, i enlighet med de regler och ritningar av plogen kommer inte att vara sämre än fabriken motsvarighet.

Sedan början av layouten som behövs för dess tillverkning kommer att plöja dra verktyg mikro, måste du göra en korrekt mall. Mönstret kommer mönster av kartong enheten för minitraktorer. Efter tillverkning av kartongbitar, kommer de att. Om konstruktionen är korrekt, korrekt, nödvändigt att göra systemet är densamma, bara förstås av metallen. Detta kommer att hjälpa tillverkaren att undvika fel i början av self-made enhet.

Vad krävs för tillverkning av ämnen plöja

Tillverkarna plöjer (processen) består av flera steg. nödvändiga material och utrustning för att skapa utrustningen:

Om du vill att modellera roterande plog verktyg mikro, sedan börja arbeta på det behöver bara efter att ha sett video vägledning eller råd från en kunnig person. För jordbrukssektorn de mest populära är: dubbelskrov, enkelskrov (roterande), förhandlingsbart. På bilden visar en modell av den roterande version, är det mycket enkelt och mycket sämre än andra jämnåriga enhet.

Först måste du göra den ovala formen av cylindern. Detaljer för montering: sidoplattan ställ, ett ytterligare blad plogbill. Att installera bill anger kilar till arket med en spetsig vinkel på 45 grader, då ytan av såbillen att anslutas med sidofliken, varvid den självblad plogbillen behöver sträcka sig under panelen 1 cm. Vidare måste bladet appliceras på bladet, då alla svetsar till plogen svetsning.

Växelplog verktyg mikro egna händer kan göras på grundval av släpvagnen. För enkelhetens skull, kurvtagning, har denna modell en grippy. Växelplog tillåter att göra kompakttraktorer rak fåra, med varje successiv passage inte behöver gå tillbaka till den andra änden av området, som en omkastning av plogfåra kommer att vända i den motsatta riktningen.

växelplog modellen innehåller tre delar:

• lägre horisontalplan löparen;

• Planet för det främre bladet.

Regionen, vilket kommer att minska, bör vara belägen under glid 2 cm, och kanten av plogjärnet och sidokanten av bladet bör konvergera. Vi behöver dela lutade utan mellanrum till soptippen, mycket snäva. Om en sådan modell komponera, är det möjligt att svetsa samman alla delar av design och djärvt att vara nöjd med resultatet.

Ställa plogen till kompakttraktorer

På Minitraktorer installerade klackar, gör det på fältet. Efter installation av traktorn inte glider på marken. Därefter en plog själv, nötter twist inte helt, vilket skulle göra hanteringen enklare. Sam enhet måste förankras i stift örhängen.

post navigering

Lägg till en kommentar avbryta svar

För att göra det lättare att hitta den optimala punkten för bindning av plogen, att det enklaste sättet att ta en stålplatta 8.6 mm tjock (eller ännu bättre kanal) storlek på 120x160 mm, för att borra en serie hål i det av 10 mm diameter och en platta svetsad till gryadilyu plogen. Figuren nedan visar justeringsplatta, som är fixerad till hjulenhet med en integrerad axel för hjulen.

Hej killar. Säg mig finns det några regler eller pravida installationsstödhjul på plogen? Mig intresserad tills avståndet från bakaxeln av traktorhjulen till referensaxel hjulet på plogen. Liksom i bilderna kan förstås att stödhjulet placeras på samma nivå som den första plogen. Tala om för mig okunnig.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 1 =