polymerplattor

polymer Pavement

När det gäller att på något sätt ordna gården framför sitt privata hem, naturligtvis du vill välja ett material för spåret eller parkeringsplatsen inte bara tjänat så länge som möjligt, men också bli en extra dekoration av din trädgård. Det är för dessa ändamål har nyligen uppfunnit en ny typ av trottoarplattor, som är gjord av polymer-komposit och högsta kvalitet och ett brett spektrum av färger.

Hur polymerbetongplattor?

Polymerbaserad beläggnings kakel innehåller följande tre komponenter:

 • krossade polymerer, fungerar som ett bindemedel och som upptar ca 25% av den totala volymen (mest använda högdensitetspolyeten - LDPE, polypropylen, polystyren);
 • sand - huvudfyllmedel, som upptar approximativt 75 volym-%;
 • färgämnen (huvudsakligen oorganiska pigment).

Särskilda krav gäller specifikt till sand: det ska vara medelstora, väl skärmad, tvättas och prokalonnym vid mycket höga temperaturer.

I allmänhet, för produktion av beläggnings kakel, följande teknik:

 • varmpressningsmetod polymerblandning;
 • vibrocompression torr blandning;
 • vibrolito med att lägga mjukgörare.

Den andra och tredje metoder gör det möjligt att producera plattor med mycket låg porositet. Vid framställning av betongplattor genom varmpressning med tillsats av mjukningsmedel, i synnerhet högkvalitativa material erhålls med utmärkta fysikaliska och kemiska egenskaper. Den metod som används vid framställning av betongplattor polymerkomposit återkallelser varmpressning teknik och även gör det möjligt att skapa högkvalitativa produkter.

Det första steget vid framställning av denna typ av plattor är grundlig blandning av alla komponenter i biandaren för att erhålla likformigt färgat material. Sedan den beredda blandningen laddas i en extruder, där den slutliga blandningen av alla komponenter i blandningen av polymerkomposit, liksom dess smältning. Den resulterande utsignalen tillförs till massan av pressen, där den slutar med produktionen av polymerbetongplattor.

Egenskaperna hos polymera trottoarplatta

huvud~~POS=TRUNC fördelar betongplattor tillverkade av polymer-kompositen är:

 • Hög styrka och nötningsbeständighet;
 • Låg nivå av nötning;
 • absoluta fuktbeständighet (vätska tränger inte in i materialstrukturen, och dropparna samlas upp på ytan);
 • olje- och bensinbeständiga;
 • resistens mot låga temperaturer (upp till -70 °);
 • beständighet mot kemiskt aggressiva medier;
 • låg vikt;
 • enkel installation;
 • variation av färger och texturer;
 • hållbarhet.

Den enda nackdelen av polymerplattor - förmågan att expandera under inverkan av temperaturen, vilket är varför, under loppet av dess placering, är det nödvändigt att komma ihåg spalt 3 - 5 mm.

1

Teknik om betongplattor av polymer

På grund av de ovan nämnda fördelarna med denna typ av trottoarplattor om det är möjligt i stadsområden (trottoarer, parkeringsplatser), och på gården till sitt hus.

Princip polymer-lagd platta Det finns två sätt:

I det första fallet, när basplattan vara en normal torr sand eller cement-sandblandning, förutsatt att följande stadier av dess installation:

 • på plats delad för stapling brickor, är tjockleken på jordlagret avlägsnas 15-20 cm;
 • yta jämnas med hänsyn till lutningen och komprimeras;
 • på kanterna av filéer bildade litet dike, är botten av vilken även förseglas;
 • ett dike för installation trottoarkant hällde sand skikttjocklek ej mer än 5 cm, kasta vatten och igen kompakterad;
 • gränser är markerade linjen, och sedan drivs in i markpinnar och spanns lina eller rep;
 • botten av spåret fylldes med cement kuddar och installerade trottoarkanter;
 • på det kompakterade jordskiktet överlappning (ca 15-20 cm) överlappar varandra geotextilväv, vars kanter är fastsatta nödvändigtvis bygga tejp;
 • Fasas dumpnings sand producerade sekventiellt stänkte sandlager, som vart och hälls med vatten och sedan inriktade hänsyn till lutningen och komprimeras;
 • ett av två sätt som direkt själv brickor:
 • varje separat platta är placerad på ett avstånd 3-5 mm från varandra och i linje horisontellt med hjälp av en gummihammare.
 • på ytan av sanden som förstärkande mesh celler 50 x 50 mm. Producerade dumpnings skikt torr sand-cement-blandning (sand och cement är tagna i förhållandet 3: 1), som är lätt fuktad. Vid färdiglager ovanpå plattor.
 • den färdiga dynan hälls sand som fyller fogarna mellan dem.

Vid läggning av sand-cementplattor på styrkan krossad sten bas, måste du:

 • på samma sätt som beskrivits i det första fallet, för att ta bort ett lager av jorden, rikta in och försegla ytan; fördjupa gräva under kantsten mm fram till slutmontering ..;
 • rastplats avsatts för brickorna för att fylla grusfraktioner 20 - 40 mm. och komprimeras;
 • observera avsmalnande pour betong avdragare skikt tjocklek 50 - 100 mm;
 • 2-3-tums lager av sand och cement murbruk (i samma proportioner) eller fästmassa lay plattor;
 • att slutföra spill dyna eller torr sand sand-cementbruk, som sedan skriva över mellan plattorna med hjälp av en styv borste.

Om du använder sand och cementblandning, måste det rengöras från rester av alla brickor. Asfalt lekplats noga med att kasta vatten.

Omdömen av den polymer kakel

Jag försökte lägga en bricka av polymer-sand och cement-sand gartsovku, men av egen erfarenhet, insåg jag att, förutom vad som kakellim, är den här plattan annorlunda håller inte. Men vad exakt är det faktum att den här plattan är verkligen på många sätt överlägsen konventionell sandcementplattor: utmärkt slitstyrka, köldbeständighet, när nötning inte utgör cementdamm. I allmänhet, jag är nöjd.

Jag är mycket glad över att stoppas valet på en värmeplatta av polymer. Stack det - ett nöje. mycket stark - inte så hemskt, det kommer att spricka, och därför inte rädd för att knacka på den med en hammare. Det viktigaste är inte att glömma avståndet mellan plattorna, och på sommaren de är egentligen ganska förlängas. På vintern rengöras koll på snö och även is. Med plattor blev också ingenting. I ett nötskal, vacker och trygg.

Polymer lagda plattor terrass. Enda - sanden mellan plattorna snabbt städas upp, och allt är bra. Ständigt min henne att kunna gå barfota, som vår terrass var tänkt som en förlängning av verandan. För tvätt och användning vanligt vatten, och vatten med tillsats av något diskmedel. Ingenting plattor är borta. Verkligen gillar.

Kopiering av materialet är tillåten, förutsatt att installationen en aktiv länk till vår hemsida.

polymerplattor

Relativt nyligen finns det en annan typ av bana plattor - en polymer-bricka. Detta material är bra att den har en lång livslängd och en hög grad av styrka. Förutom dessa huvud kvaliteter av polymer-kakel består av ett stort antal färger. På grund av detta fick kakel dess popularitet bland köpare och byggare. Om du inte vet vad som är en polymer-kakel, kommer information om dess egenskaper, arter och annan nyttig information som presenteras i den här artikeln kan du lära dig mer om det här.

Polymer kakel består av komponenter såsom:

 1. Sand - den viktigaste komponenten. Han tar upp till sjuttiofem procent av den totala. Sand, måste en del av plattorna inte vara för stor, noggrant siktas och rengöras. Dess kalcineras i en ugn vid mycket höga temperaturer.
 2. Krossade polymerer - är ett bindemedel, har den fjärde kompositionen. Såsom polymerer är polyeten med hög densitet, polystyren eller polypropen.
 3. Oorganiska färgande pigment.

Polymer som framställes banar plattor på tre sätt. Det första sättet - blockera fattandet. Andra - vibrocasting. Den tredje tekniken - varmpressning. Block-making och vibrocasting plattor inte mycket porös. Genom att trycka på kan du få kakel med utmärkt kvalitet och egenskaper.

Oavsett vilken av polymer kakel tillverkningsteknik inte har använts i det första steget bör alltid utföras grundlig blandning av alla ingredienser. Detta ger en enhetlig blandning. Den resulterande blandningen ytterligare grundligt blandas och smältes i en strängsprutmaskin. Som ett resultat, är kaklat massa pressas och skär sig plattor.

Bland de funktioner som skiljer Polymer kakel från andra arter kan urskiljas:

 • Hög hållfasthet. Det sammansatt platta är anordnad, vilken förhindrar skada under transport, stapling och användning.
 • liv. Polymer kakel kan drivas över ett halvt sekel.
 • Beständighet mot låg temperatur. Tile tål vinter kallt väder, effekterna av snön. När snön smälter, på kakel inte visas pölar.

 • Motståndskraft mot fukt. Materialet absorberar inte vatten och inte bildar vattenpölar.
 • Motståndskraft mot aggressiva och farliga kemikalier. Det är inte förlora sin styrka och andra kvaliteter när det inte påverkar syror, oljor och så vidare.
 • Resistens mot blekning. Under påverkan av sol och regn olika kakel inte förlorar sin ursprungliga färg.
 • Non-slip yta.
 • Lätt att rengöra. Plattor kan rengöras med någon rengöringsmedel, och bara vatten.
 • Miljösäkerhet. När de utsätts för en mängd olika faktorer materialet inte avger skadliga ämnen.
 • Cementugnsstoft bildas.
 • Vackert utseende. Denna funktion gör det möjligt att skapa en mängd unika design.

Polymerplattor görs både utländska företag och ryska. Bland inhemska tillverkare av de mest populära är "Prompolimer", "Namus", "SibTopProm-14" och "Polimerika".

 • "Prompolimer" producerar polymer efterbehandling material, såväl som metall och förpackningar. Produkterna från detta företag har kvalitetscertifikat och sanitets epidemiologichekie slutsats.
 • "Namus" - Tatarstan företag tillverkning av polymerprodukter, styrelser, hängrännor och så vidare. Tile representeras av grå, grön, brun och röda nyanser. Tile kan härma strukturen på golv, tegel eller helt enkelt vara slät.
 • "SibTopProm-14" - en ung producent från Tyumen. Polymer brickor från 'SibTopProm-14 'tillverkad i olika nyanser som liknar' Namoos".
 • "Polimerika" - den Yaroslavl företaget ägnar sig åt produktion av plattor och plattor gjorda av polymerblandning. Denna produkt uppfyller kraven på säkerhet och regelbundet genomgå olika kontroller.

Sorter och egenskaper

Beroende på de komponenter som ingår i plattan har följande typer:

Gummi kakel besitter sådana egenskaper som:

 • slip;
 • flexibilitet;
 • ljudisolering;
 • Beständighet mot låga temperaturer;
 • En mängd olika färger;
 • Lätthet av lagring;
 • Motståndskraft mot skador;
 • Lång livslängd.

Gummiplattor universell. Den kan användas för att placera små spår, och för stora områden. Oftast är den här plattan används för dekoration av lekplatser.

Tile är perfekt för pooler, fontäner och områden nära vattendrag. Fördelen med gummi kakel är att den kan installeras på nästan alla ytor.

PVC kakel är inte miljövänliga, vilket görs med tillägg av syntetmaterial.

En nackdel med sådana plattor är att den utsätts för en kemikalie. Den längsta löptid av sin verksamhet inte överstiger tio år. PVC plattor kan användas i både bostäder och lokaler. Stack detta kakel är bättre på ytan av gips eller cement.

Sådana egenskaper är inneboende fenolitovoy kakel som:

 • Hög hållfasthet;
 • Slitstyrka och skada;
 • Vattenfast;
 • Beständighet mot låga temperaturer;

Eftersom fenolitovaya kakel är inte rädd för aggressiva kemikalier, kan den användas i laboratorier och produktionsanläggningar.

Sammansättningen av sådana plattor innefattar formaldehydbaserade polymerer, härdare, kaolin eller trämjöl, färgämnen.

Kumaron kakel kännetecknas av följande egenskaper:

Kumaron brickor i varje fall bör inte användas i områden med hög luftfuktighet.

Denna efterbehandling material används oftast för att lägga golv i offentliga lokaler och industriområden.

Jag använde Polymer kakel i garaget. Planterade på limmet, är det mycket stadigt. På plattorna var fallande hammare och andra tunga, men ingenting hände med henne. Inga sprickor och chips har jag inte hittat. Vinter plattor ihållande också stor.

På inrådan av en vän köpte Polymer plattor för dekoration spår. Jag satte den på sanden. Plattor limmade bra, men jag tror att alla kredit tillhör limmet som att köpa speciella. I allmänhet är jag nöjd med kakel, inga klagomål. Alla positiva egenskaper anspråk av tillverkaren att vara närvarande.

Sätta kakel på sanden. Han var under påverkan av regn tvättas och plattor hålls fast. Och tvätta den med vatten och rengöringsmedel när den är smutsig. Och hon är så vacker och ren. Vi kommer att använda mer unikt.

Gardiner i en rustik stil.

Reparation för tonåring flicka rum här.

Video översikt av framställningen av polymerplattor

Polymerplattor - är en mångsidig och praktisk efterbehandling material. Dess styrka och elasticitet tillåter användning av plattor i en mängd olika områden. Varje typ av polymer kakel har sina egna egenskaper, men på samma gång de delar en hög grad av nötningsbeständighet, fuktbeständighet och frostbeständighet, lång livslängd. Välja Polymer kakel, uppmärksamma tillverkaren recensioner om det, och naturligtvis kvaliteten på tyget som säljs av dem. Genom att följa dessa enkla regler, kommer du att välja den perfekta Polymer kakel.

Mycket intressanta saker, om allt som är skrivet om det - detta är sant, och granit betongplattor kommer snart att försvinna från marknaden. Jag vill försöka lägga den i sin trädgård, jag tror att det kommer att bli mycket mer originellt betong eller asfalt. Lite förvirrad vad som ingår i den komprimerade sanden, och om pärmar med tiden kommer att hålla svagare, om han inte kommer att tvättas ur plattorna? Men jag försöker, priset är helt tillräckliga.

Polymer Pavement: typer, fördelar och nackdelar, metoder för stapling

Polymer betongplattor är ett relativt nytt byggnadsmaterial. Denna innovation har orsakat misstro bland köparna, men så småningom polymerbeklädnad har visat sin överlägsenhet över konventionella och kompakterade betongplattor.

Om du också har beslutat att använda erfarenheterna från majoriteten och att lägga en bricka i framför huset, rekommenderas att börja bekanta sig med sina viktigaste sorterna, fördelar och nackdelar. Det är nyttigt att mer information och vilka sätt att lägga där.

De viktigaste sorterna av polymerprodukter

Polymerbetongplattor kan klassificeras enligt olika kriterier. Till exempel produkterna skiljer sig i form och färg. Således kan marknaden finna traditionella rektangulära plattor och produkter med komplexa former. De skiljer sig i tjocklek och mer, samt storlek. Bland arterna ska identifiera det material som görs av olika tekniker, inklusive:

 • torr vibrocompression;
 • varmpressning;
 • vibrocast använda mjukgörare.

Torr packning och vibrocast möjligt att erhålla plattor med låg porositet och utmärkta egenskaper. Med tanke på Polymer beläggnings kakel, kan du se att det har en annan yta som kan mönstrade textur eller slät och smidig eller matt. Till exempel, för att spåra lämpligt mönstrade bricka som har minimal vattenabsorption och hög frostbeständighet. Det är viktigt att produkten hade en korrugerad yta och inte hala.

Polymer paving tile har fördelar och nackdelar, som alla andra byggnadsmaterial. Bland andra fördelar bör fördelas tillverknings. Montering av varor kan åstadkommas med användning plitoukladochnyh maskiner eller manuellt. Stapling utförs på kort tid, och att förbereda ytan finns det inget behov. Dessutom att de beskrivna produkterna använda mycket bekvämt. deras installation tekniken innebär att det behövs en spalt mellan plattorna, vilket tillåter fukt att sippra - smältande snö och regn. På ytan således inte kommer att bilda vattenpölar. Samma kakel inte behöver särskild vård.

Trottoarsten trädgård polymer minskar risken för skada, eftersom ytan inte är halt, så att materialet kan även användas för att dekorera poolområdet. Inte också nämna om ekologi. Även en betydande ökning av temperaturen inte påverkar det faktum att plattorna kommer att släppas ut i atmosfären cancerframkallande. Under drift, inte sticka ut och cementdamm, som kan vara farliga för människors hälsa.

En sådan finish för trädgårdsgångar och mer hanterbar. Om du behöver byta ut skadade området, kommer det att vara tillräckligt för att demontera produkten precis som sätta dem i deras ställe. Fördelarna med polymer trottoar plattor är fortfarande i duktilitet och hållfasthet. Produkterna inte bruten, de är svåra att skada. Tile är rädd bara akut och vassa.

Den är hållbar, och den kan användas om beläggningen är planerad att fungera i mer än 50 år. Spår och territorier En estetiskt tilltalande. Dekorativa materialegenskaper är höga. Plattor kan vara av olika färger, som med tiden inte förlorar sin ljusstyrka och inte blekna under inflytande av ultraviolett ljus. Form av plattor har en strikt geometri, så ser bra ut i trädgården eller på bilen parkeringen.

Polymer Pavement, vilka typer av vilka har diskuterats ovan, ger mer enkelhet, och lagring, och transport. Rimligt pris gör konsumenterna göra ett val i plattan. Pay per kvadratmeter kommer att täcka cirka 400-600 rubel.

Varför annars bör välja Polymer kakel

Polymer bana kakel, är priset som anges i artikeln, har många positiva egenskaper, bland annat:

 • hållbarhet;
 • hållfasthet;
 • Låg nivå av nötning;
 • olje- och bensinbeständiga;
 • beständighet mot kemiskt aggressiva medier;
 • enkel installation;
 • hållbarhet.

Fukt-bevis material. Vätskan tränger inte in i strukturen, och droppar uppsamlades på ytan. Produkter är mycket väl tolererad slag lågtemperatur: kakel kan fungera upp till -70 ° C. Den har en låg vikt och lätt passform och erbjudas till försäljning i en mängd olika texturer och färger.

Brister i de produkter som beskrivs är mycket få. Den viktigaste avser det faktum att plattorna vid höga temperaturer kan utökas. Vilket faktiskt något annat material. Om om tekniken inte har iakttagits, kan beläggningen deformeras, vilket inte heller kan betraktas som ett plus. Detta gäller särskilt under den varma årstiden. Därför en vägbeläggnings algoritm innefattar tillhandahållande av en spalt mellan plattorna inom 5 mm. I annat fall kan vissa delar börjar agera eller varp.

Produktion av polymera vägbeläggningsplattor involverar behovet att iaktta en viss komposition och tillverkningsmetod. Bland ingredienserna bör framhållas:

 • sand;
 • polyeten eller polypropen;
 • oorganiska färgämnen.

Beträffande polyeten, bör det ges in till en högtrycksmaterial. Den procentuella andelen sand råder, så locket och har fått sitt namn. Att slipa särskilda krav, bör fördelas bland annat:

 • behovet av kalcinering;
 • ledande tvättning och siktning;
 • medelpartikelstorlekar.

Produktion av polymera beläggningsplattor med användning av sand med önskade egenskaper gör det möjligt att erhålla produkter med en enhetlig komposition som inte har några inneslutningar och luftbubblor. Därför är ett sådant material som används under en lång tid. Producerade han var en av ovanstående metoder.

Baserade produkter inkluderar krossade polymerer. De spelar rollen av ett bindemedel och upptar cirka 25% av den totala volymen. Det kan användas inte bara hög densitet polyeten och polypropen, men också polystyren. Sand upptar 75% volym, och färgämnen är oorganiska pigment.

Platta polymer-stenläggning, vars pris har nämnts ovan, framställs enligt en specifik algoritm. Vid det första steget, är samtliga komponenter blandas i biandaren tills likformigt lyckas få färgat material. Den slutliga kompositionen placeras i en extruder där ytterligare blandning utföres ingredienser och deras smältning. Erhålls vid utgången av massan utsätts för press, där den slutar produktionen av betongplattor.

Läggning av betongplattor av polymer kan utföras genom en av flera tekniker. installationsmetoder produkt bör fördelas bland annat att:

Val av bas kommer att bero på vilken typ av jord och framtiden målplatsen. Till exempel kan en sandsäck användas i regenerering av gång- och trädgård vägar och trottoarer. Om webbplatsen böljande mark eller mark kommer att användas för parkering bilar, sedan kakel placeras på spillrorna. Betong avdragare utförs om plattan ska användas för mottagning av tunga fordon.

Arbetet med att lägga kakel måste börja med markeringen. Ytterligare jord avlägsnas från ytan genom 20 cm. Botten skall förseglas och för att bilda spår för gränserna. Vallgraven nasypetsya sand, fuktas och packas. På den komprimerade ytan läggs geotextil. Sedan en sand sängar.

Shortbread bas planat först när du kan börja packa. På den planade ytan hälls grus, som bör jämnas, som ansluter sig till backen. Läggs på toppen av en torr sand-cementblandning, bör utjämnas och packas. Ytterligare plattor läggs med en spalt på 5 mm. Varje produkt är i linje med en gummiklubba.

I slutskedet av arbetet med installationen av betongplattor ska fylla sömmarna. För detta ändamål den torra cement-sand-blandning. Den framställes i ett förhållande av 1 till 5 och fuktades därefter. Om de används som en bas grus, gör tekniken det möjligt att bilda en fast yta med förmåga att genomgå vikten av bilen.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 33 = 38