PPR pipe

SPR typer av rör och deras egenskaper

Plaströr - en modern utbyte av gamla rör av heavy metal. Det var sådana ljusledare av plast inte så länge sedan, men snabbt fick de en stark position bland de övriga rören i den sanitära marknaden.

Att välja material för en rörledning, du säkert kommer att ge sina preferenser till plastprodukter, men att välja ett visst alternativ kommer att bli svårt, eftersom de kan tillverkas av en mängd olika material: polyetylen, polypropylen, etc. I den här artikeln kommer vi att diskutera för- och nackdelar med Polypropenrör, jämföra dem med jämnåriga.

Egenskaper hos polypropen rör

PPR pipe har flera särskiljande egenskaper, men främst bland dem - ljusheten av artikeln som är försedd med råmaterial - termoplastisk polymer med den lägsta densiteten (0,91g / cm ^ ..) Bland liknande material.

Den låga vikten på rören gör det lätt att installera även de mest komplexa vattensystem, till exempel installerar rör under taket, kommer du att stöta på en enorm fysisk ansträngning, eftersom det skulle vara under installationen av metallrör. Se även: "De funktioner och egenskaper hos Polypropenrör, typer av material."

Andra egenskaper definiera omfattningen av tillämpningen av dessa rör:

 • Driftstemperaturen hos polypropen rören är från -5 ° C till + 140 ° C, så att de är perfekt lämpade för organisationen av värmesystem, varmt och kallt vatten, men bara inomhus. Banar vattnet utanför, är det bättre att använda en förnätad polyeten rör, som inte deformeras vid köldknäppar till -50 ° C;
 • Plasten korroderar inte, vilket var ett stort problem av metallrör, dessutom, en plast vattenledning garanterat att pågå i minst 50 år;
 • Ppr rör har en slät innervägg, vilket i hög grad ökar deras kapacitet och inte tillåta dem att bli tilltäppt;
 • Plaströr är helt inerta mot de flesta kemikalier;
 • Polypropylenrör har ett brett spektrum av olika diametrar;
 • Installations rör SPR utförs med hjälp av särskilda kopplingar, även tillverkade av polypropylen. Rördelar svetsade i en speciell anordning, som du kan köpa till ett överkomligt pris.

Gynnsamma villkor för leverans och priserna på Polypropenrör Group erbjuder Agpayp företag. Https://agpipe.ru på bolagets hemsida finns ett brett utbud av hållbara, värmebeständiga, plaströr och monteringssystem från europeiska fabriker.

1

Det finns 4 huvudkategorier av Polypropenrör:

 • PPH - polypropylenrör med hög hållfasthet, men låg resistens mot låga temperaturer. Den viktigaste tillämpningen av sådana rör - installation en kallvattenledning i industriell skala;
 • PPB - polypropenrör för framställning av polyeten som dessutom används. Resultatet är en robust rör, resistent mot höga och låga temperaturer. Oftast används för att lägga golvvärmesystem;
 • PPR pipe Den är gjord av en speciell polymer som inkluderar etylen-molekyl. En sådan blandning medger att uppnå en särskild draghållfasthet, så att en sådan röret kan motstå stora trycktoppar. Rören är utmärkt för fodring varmt och kallt vatten, men vattnet temperaturen däri inte överstiger 70 ° C;
 • PPS-rören är motståndskraftiga mot höga temperaturer upp till 95 ° C. Ofta är sådana rör markerade med en röd remsa.

Blyrör (PPRC) - malorasprostranonnaya förkortning, kan du också hitta i butiken. Det är inte en separat klass av Polypropenrör, och endast deras fullständiga namn, som så småningom reduceras till PPR. Se även: "Typer och egenskaper PPRC rör - särskilt PPRC material."

Armerade polypropylenrör

En av de betydande nackdelarna med polypropen - en hög värmeutvidgningskoefficient. Detta är särskilt märkbart vid konstruktion av värmesystemet, där polypropen expanderas genom värme, så att deras installation är nödvändigt att installera de kompenserande slingor som ganska obekväma.

Tillverkarna har länge tagit hand om denna brist genom att släppa berikade polypropylenrör.

PPR pipe förstärkt också komma i en mängd olika kategorier:

 • PN20-rör förstärkt med glasfiber. Genom att göra de polypropylenrör, adderar tillverkaren glasfiberskikt som senare vpekaetsya propen i två intilliggande skikt. Sålunda erhållna förstärkt struktur, som används vid förläggning varmvattenledningen med ett stort antal anslutningar. Detta rör har också en nackdel - bredd gränsen diameter, den maximala storleken på vilket är 63 mm;
 • PN25 - polypropen, förstärkas aluminium. Principen liknar förstärkningen av den föregående, men här använder vi aluminiumprofiler och lakan. Tvärsnittet av sådana rör kan vara upp till 100 mm, men deras installation är svårt och kräver rengöring av aluminiumskiktet.

Specifikationer polypropenrör

Eftersom våra marknadsmaterial för installation av verktyg dök polypropylen rör och rördelar (PP-R), har det varit mer än 10 år. Under denna tid lyckades han få bort stålröret moderna vattenförsörjning och värmesystem, åtminstone i bostäder och administrativa byggnader. De viktigaste konkurrerande produkter PPR stål metall- och plaströren. Anledningen - de optimala specifikationer Polypropenrör med sina låga kostnader. Dela det är mer ändamål med föreliggande material.

Produkten dök upp i Europa på 80-talet, som ursprungligen var omfattningen av vattenledningsnätet. Senare fanns produkter som tål den höga temperaturen i vattnet, började de att användas i fjärrvärmenät, där tillåts av styrdokument. Varför gjorde PPR rör och rördelar var på första plats bland de andra material? Det finns flera skäl:

 • korrosionsbeständighet och hållbarhet. Denna typ av plast är absolut inte utsatt för korrosion och korrosiva föroreningar som påträffas i kylvätskan dålig kvalitet. Hållbarheten hos materialet beror på dess tekniska egenskaper och driftsförhållanden som definieras i sin livstid motivet är inom 25-50 år.
 • Lågt tryckfall. Plast väggar har en ytråhet inte som stål, så friktionsförlusten är obetydliga.
 • Överkomligt pris. För närvarande är kostnaden för Polypropenrör för uppvärmning, tillsammans med inredning - den mest tillgängliga av alla material.
 • Den enkelhet och snabbhet installation. Även metall och plaströr kan inte samlas in så snart som ett system av CPD. Du behöver inte befälhavaren på hög kompetens som svetsfogar av metall.
 • Miljövänligt. Kemiska egenskaper och materialegenskaper är sådana att miljön inte släpper skadliga ämnen.

Obs. Materialet avger inte skadliga ämnen under normala förhållanden. Om omgivningstemperaturen kommer att stiga till den plastiska flytspänning, t ex under en brand, är uppkomsten av skadliga föreningar oundviklig.

Och nu om de negativa egenskaperna hos rören PPR. Huvud gissel av plastprodukter är den höga temperaturen. Trots alla framsteg och modern teknik, kan polypropen rördelar och rören kan motstå kylmedelstemperaturen inte är högre än 95 ° C och har antändlighet. Detta begränsar deras användning i centraliserad värmeförsörjning nätverk av bostadshus och industrianläggningar.

Material även om det har en viss seghet, men med förbehåll för nedbrytning från yttre mekanisk påverkan, så användningen av rör och rördelar CPD faktiska i bostäder och offentliga byggnader. Det måste sägas att med åldern duktilitet minskar polypropenkomposition "torkar" blir spröd och ökar sannolikheten för skada från oavsiktlig påverkan.

Många tillverkare deklarera frost polypropen, varigenom när vatten fryser i väggen av produktsystemet inte är omedelbart brista. Detta kommer att förhindra en olycka när du startar systemet, men när det gäller kränkningar och svullnad förstärkningsskikt skadade området kräver obligatorisk ersättning, annars kommer det oundvikligen läcka.

En viktig nackdel med att påverka valet av rör och installationsprocessen - det är ett högt värde på termisk töjning. Vid uppvärmning av dimensioner polypropylenrör avsevärt, även i jämförelse med metallen, som visas i tabellen nedan. För information om hur man kan lösa detta problem kommer att diskuteras nedan.

Specifikationer polypropenrör

Typer och egenskaper hos rör och delar av BPD

Ange de grundläggande specifikationerna för Polypropenrör påverkar deras val för ett visst system:

 • arbetstrycket;
 • den maximalt tillåtna temperaturen hos den transporterade fluiden;
 • ytter- och innerdiameter;
 • förekomsten och arten av armeringen.

Alla tekniska data speglar produkt appliceras på det markeringar Polypropenrör. Tryckenheter är uttryckta i bar (1 bar - är väsentligen en atm eller 1 kgf / m2) och specificeras av europeiska standarder. Till exempel, egenskaperna hos rören PN25 innebär att deras driftstryck är 25 bar, förresten, detta är den högsta siffran för produkter PPR. Det minsta värdet bland olika märken kan variera, men de rörledningar med ett tryck under 10 bar (PN10) är inte tillgänglig.

Kapaciteten rörledning bestäms av dess interna (villkorlig) passera. Det visas på etiketten i formen: "yttre diameter x väggtjocklek" värden är uttryckta i millimeter. Ha fastställt beräkningen nödvändiga bandbredden och storleken på öppningen (DN 10, 15, 20, 25, 32, 40, 50, etc), välja de verkliga inre polypropen diameter rör för märkning enligt följande: värdet av den yttre dimensionen subtrahera väggtjocklek, multiplicerat med 2.

Den maximalt tillåtna temperaturen för vattnet är också tydligt anges på etiketten till något rör PPR. Om det är registrerat temperaturen 70 ° C, därefter i du - en ledning för tillförsel av dricksvatten och varmt vatten, är den inte lämplig för uppvärmning. För detta ändamål produkter behöver en maximal temperatur av 95 ° C, förstärkt med olika metoder. Uppgiften att det förstärkande skiktet - motstå termisk töjning av röret för uppvärmning, annars blir det omöjligt att kompensera den på något sätt. För närvarande finns det olika typer av förstärkning:

 • med användning av aluminiumfolie;
 • inre lager av PPR, smält med basaltfiber;
 • samma med glasfiber.

Obs. Alla dessa data återspeglas på ett eller annat sätt på produktmärkning, det kan skilja sig från olika tillverkare. Till exempel, de inskrift FIBER BASALTEN PLUS PP-RST PN20 en utländska märken indikerar att denna polypropenrör PN20, basalt fiberförstärkt.

Allpolymerprodukter utan förstärkningsskikt anses vara de billigaste och används endast för kyla och varmvattenförsörjning med en maximal omgivningstemperatur på högst 70 ºС. Men i centrala nätverk finns det ofta tryckfall och vattenhammare som kan förkorta livet eller förstöra polypropen. I det här fallet är det bättre att ta rör med förstärkning och maximalt arbetstryck.

Den mest motståndskraftiga mot temperaturförändringar och termisk förlängning anses traditionellt vara en produkt med en aluminiumpackning, då är röret märkt STABI. Basaltfiber som förstärkare för plast är en relativt ny lösning, men det finns inga klagomål om det. Men rör, förstärkta glasfiber, många hantverkare inte en mycket bra rekord, eftersom det förlänger mer än aluminium stabiliserats eller basalt.

Tillverkare av polypropenrör

En av de mest populära märkena i post-sovjetiska rymden, vars produkter förekommit bland våra första, är den tjeckiska WAVIN EKOPLASTIK. Det är känt för att erbjuda produkter till ett demokratiskt pris och hög kvalitet. I vår marknad-säljs PPR pipe EKOPLASTIK, vars diametrar varierar från 2,7 x 16 mm (DN10) till 125 x 20,8 mm (DN80) för uppvärmning och vatten, och det maximala driftstrycket är 20 bar (PN20).

En annan lika välkänt varumärke - är en rysk-italienska joint venture VALTEC, producerar ett brett sortiment av material för installation av verktyg, inklusive - PPR rör och rördelar för dem ett arbetstryck upp till 25 bar (PN25). Storleksintervallet är från 20 till 90 mm (ytterdiameter). Produkterna i detta varumärke är av hög kvalitet, och därför är de efterfrågan trots den märkbara kostnaden.

Förutom ovanstående på byggmarknaden finns det många tillverkare av polypropylen rör, vars produkter är inte kända, men kvaliteten kan konkurrera med de ledande märkena. Göra urval bland dessa företag, är det bättre att förlita sig på inrådan av vänner eller mästare som tjänar som ledningar för en tid utan några klagomål.

När alla nödvändiga parametrar för kylvätskan är kända är det inte alls svårt att förstå PPR-rörens tekniska egenskaper. I regel registreras all data på etiketten och med ytterligare frågor kan du kontakta säljaren eller studera problemet på tillverkarens hemsida.

Hur man gör uppvärmning av polypropen själv

Gamla stålrör i värmesystem förändras ständigt till nya. Men stål sällan sätts. Metaller mer förskjutna artiklar av polymermaterial: polypropen (kallad SPR eller mer PPR rör) eller metall-plast (MP). Och MP gradvis tappar mark - Polypropenrör vinner i priset, är inte värre än de egenskaper och i vissa lägen ännu bättre. Nackdel är behovet av att använda speciell utrustning för anslutning av rörledningssektioner (svetsanordningen), men sömmarna är av hög hållfasthet (material fuserad och skapa en monolitisk struktur), montering polypropen rören görs enkelt för hand även utan speciella kunskaper. Den inre diametern minskar inte under svetsning (till skillnad från metallplaster). Det ska också sägas att lära sig att använda utrustningen för svetsning kan vara några tiotals minuter, så att värmesystemet gjord av polypropylen med sina händer ganska verklig.

Systemet för värmesystemet av polypropen kommer inte att skilja sig på något sätt från samma, men av metall eller metallplast. Den enda skillnaden är att diametrarna kommer att vara olika. Innan du beräknar denna parameter finns det inga skillnader. Gör därför upp ett normalt projekt utan några speciella funktioner.

Systemet med uppvärmning från polypropenrör skiljer sig inte från systemet med någon annan typ av rör

Det som gör polypropenrör olika är det sätt de dockas på - de måste svetsas med en speciell svetsmaskin. Typ av apparater för svetsning av polypropenrör beskrivs här. En annan egenskap - på grund av deras höga elasticitet är de inte böjda. Därför använder man på alla ställen av varv och omfarter lämpliga beslag. Om vilka rör och rördelar som är tillverkade av polypropen, läs deras egenskaper här.

Beteckning av polypropenrör för uppvärmning

Inte alla typer av PPP-produkter är lämpliga för uppvärmning, men endast vissa kategorier. Följande typer av polymerer är lämpliga för upphettning:

 • Slumpvis sampolymer, som betecknas PPR, PPRC PP-slumpmässig. Polypropylen PR-R 80 används ofta i tillverkningen, vilket har ett lågt pris och bra egenskaper: hög kemisk resistans, materialets homogenitet, vilket leder till enkel installation och tillförlitlighet hos anslutningarna.
 • Speciell värmebeständig modifiering, som kännetecknas av hög termisk stabilitet - upp till 95 °. Produkter som tillverkas av detta material är märkta med PPS.
 • Tvärbunden polypropen, som betecknas PP-XMOD eller PP-X. Med detta material finns två Rehau- och Valtek-företag, kända för sina högkvalitativa produkter.

Det finns flera nya märken: PP - RCT-modifiering, vilket har ökat styrka och PPR-100. De tillåter att producera rör med mindre väggar med samma andra egenskaper, men används ännu inte vid massproduktion.

Vid tillverkningen av PPR används olika material

Polypropylenrör standardiseras inte av GOST-standarder. Det finns standarder för materialet. Detta är GOST 26996-86. Enligt detta dokument består materialets symbol av namnet "sampolymer" eller "polymer", följt av en uppsättning med 5 siffror. Den första - 0 eller 2 - indikerar trycket vid vilket polymerisationen ägde rum (0 - medium, 2 - hög). Den andra siffran anger typen av material: 1-polymer, 2-sampolymer. De andra tre är avkastningsstyrkan. Därefter tillsätts krypteringen av stabiliseringsformuleringen genom streckkoden. Vid färgning läggs färgnamnet och den tresiffriga färgformeln till.

En annan standard för GOST rörande polypropenrör

Tabeller med diametrar och väggtjocklek av polypropenrör, beroende på rörtyp

Generellt produceras polypropenrör i olika sektioner och diametrar. Sektionerna kan vara kvadratiska, ovala och runda och rader (eller dimensioner i fall med kvadratiska sektioner) från 20 mm till 600 mm. För uppvärmning används endast rör med cirkulärt tvärsnitt, vars diameter är i intervallet 20 mm till 40 mm. Dessa dimensioner är tillräckliga för ledningen av varje enskilt värmesystem.

Vad som måste beaktas vid valet är att när märkning är den yttre diametern indikerad snarare än den inre diametern. Det interna beräknas. För att göra detta subtraheras väggtjockleken från detta värde. Väggens tjocklek beror på typen av rör och typen av armering. Tabellen visar värdena på väggtjockleken beroende på diameteren för PPR-rören som används i PN20- och PN25-värmen.

Vid utformning av ett värmesystem med egna händer måste du korrekt beräkna rörens diameter. För detta behöver vi en värmekrets. Det ska visa kraften i radiatorerna i varje rum (värmebelastning) och värdet på den totala värmeförlusten för lägenheten eller huset (källaens aktuella eller förutsagda kapacitet). Baserat på dessa data och speciella tabeller väljs diametern på rören vid varje led av ledningarna. Detaljer om hur man väljer rörets diameter för uppvärmning, berättas här.

Vilka PPR-rör används för uppvärmning

I värmesystemet sätta armerade polypropenrör. I princip kommer produkter från slumpvis sampolymer eller PPS, och utan förstärkning, att klara de flesta värmesystemens regimer, men deras linjära expansion utesluter praktiskt taget denna möjlighet. Faktum är att vid en transporterad medeltemperatur över 60 ° C förlängs varje meter av linjen med 6-7 cm. Detta är synligt visuellt: med öppen läggning rörs rören. Med latent läggning i väggar eller golv behövs helt enkelt kompensatorer eller kompensationsslingor, och en viss frihet behövs också för att rören ska kunna omställas. Vid härdning är det en mycket svår uppgift. Därför används i sällsynta foder narmirovannye produkter sällan.

För värmning använd bättre förstärkta rör PPR

Tillverkare har hittat en mycket anständig utgång och för uppvärmning med sin ganska svåra temperaturreglering: de använder förstärkning, vilket skapar en stel ram, vilket gör att expansionen blir mindre när den upphettas. De kan förstärkas med glasfiber (expansionen är halva storleken) eller aluminium (termisk expansion är mindre än 4 gånger) och då betecknas de Stabi PN-20 och Stabi PN-25. Sådana produkter är lämpliga för varmvattenförsörjning och uppvärmning. Närvaron i titeln "Therm" betyder högt motstånd mot förhöjda temperaturer. Sådana PPR-rör rekommenderas för uppvärmning.

Folieförstärkning kan vara av två varianter: med placeringen av det metalliserade skiktet i mitten och närmare ytterkanten. Båda alternativen kräver bearbetning av klippet innan det går ihop, men behandlingen är annorlunda. Med folieens centrala placering är det nödvändigt att trimma med ett specialverktyg för varje rördiameter. Samtidigt tar detta verktyg - ansiktet - bort folien till ett djup av ca 2 mm.

Polypropylenrör är förstärkta med folie eller glasfiber

När folien är placerad närmare den yttre kanten krävs en avdrivning, vid vilken toppskiktet av polypropen och folielaget skärs till rörets inloppsdjup i passningen. Denna operation kräver också en speciell anordning för varje diameter. Man bör säga att lederna av rör med centralt aluminium är mindre tillförlitliga och ofta orsakar förstöring av rör, men dessa rör är två gånger mindre. Mer detaljer om varför detta händer läs i artikeln "Polypropylenrör för uppvärmning: förstärkt med glasfiber och folie. Vilket är bättre?"

Vid valet är det viktigt att känna till styrkan hos rören. För deras beteckning i märkningen finns symboler som anger det nominella trycket. Detta är det tryck som detta rör kan tåla i 50 år vid en transporttemperatur på 20 ° C. För uppvärmning, använd PN20 och PN25, som, under de angivna förhållandena, står emot 20Bar respektive 25Bar. Det betyder inte att de också kommer att fungera i värmesystemet i 50 år: med ökande temperaturer minskar livslängden betydligt.

Livslängd för PN-20-rör beroende på temperatur och tryck

Montering av polypropenrör med egna händer

Två typer svetsning kan användas för att ansluta PPR-rörsektionerna till varandra: rumpa och flare. Eftersom driftsförhållandena i uppvärmningssystem är hårda - förhöjda temperaturer och tryck - används en allmänt mer tillförlitlig metod för socketfusion med hjälp av fittings.

När du monterar uppvärmning av polypropen själv är det viktigaste att komma ihåg några viktiga punkter:

 1. Om röret inte sitter fritt i fästet utan fördjupning eller om fittingsna inte är lämpliga eller produkterna är av dålig kvalitet. Rör och beslag av polypropen är konstruerade så att rörets ytterdiameter är större än inredningens inre storlek och de går inte samman utan upphettning. Under svetsning pressas överflödigt material ut ur fästet och bildar en rulle, vilket är ett tecken på en bra förbindelse.

Polypropylenrör och rördelar

Nu direkt på hur svetsprocessen går. Förbered en plats för arbete, installera de rätta munstyckena på lödstången, anslut den till nätverket. Väntar tills det kommer till driftläge (kontrollamporna släpper ut), fortsätt till svetsning:

 1. Röret skärs med en speciell rörskärare med ett skarpt blad. Klippets riktning är strikt vinkelrätt mot röret självt. Den minsta avvikelsen kan leda till försämring av sömmens kvalitet. Klippet ska vara jämnt, utan gräs (om nödvändigt, smidigt med fint sandpapper med fint korn, men det är bättre att ändra bladet på rörskäraren och smidigt).

Klipp röret kan vara en speciell sax-rörskärare eller på det gamla sättet en hacksåg för metall, men det är nödvändigt att klara avskurets vinkelrätt

Vid användning av aluminiumförstärkta rör skärs eller skälls skjuven

Lödrör gör bäst med handskar - det finns stor sannolikhet för brännskador

Det är systemet och samlar hela rörledningen. Enligt erfarenheterna från de som redan har monterat rörledningen själva kan vi ge råd: träna innan du börjar monteringen. Gör några provsamlingar. Rörsektionen kommer att behövas för detta, liten, och rören för polypropenrör är inte mycket. Speciellt för träning, köp några extra bitar av de billigaste. Kopplarna är billigaste, men du kan köpa ett hörn, det faller på ett annat sätt i handen och huvudarbetet kommer att vara med hörn, tees.

Svåra platser i uppvärmningssystemet från PPR

Om det inte finns några problem med den vanliga förgreningen eller sammansättningen av två rörsektioner, kan det på vissa specifika ställen uppstå problem. Ofta orsakar frågor passager genom vägg eller tak och anslutning av värmeanordningar.

Passera PPR-röret genom en vägg eller överlappning

För polypropenrörtråd, genom en vägg eller överlappning, borra ett hål med större diameter i hinderet. Sätt in en hylsa eller en bit av ett annat rör i hålet. Hylsans längd motsvarar exakt bredden på hindret (mindre kan inte, mer kan vara, men utseendet i det här fallet, för att uttrycka det mildt, "inte så mycket"). Hylsans diameter är 5-10 mm större än den yttre diametern på röret som läggs. Den resulterande luckan är belagd med ett mjukt, icke-slipande material, vilket inte begränsar rörelsefriheten längs längdaxeln. Samtidigt är det nödvändigt att utforma systemet på ett sådant sätt att rören är intakta vid passagerna utan fogar och fittings.

Anslutning av värmeväxlare till polypropenrör

Nu om anslutningen av värmningsradiatorn till polypropenrören. Rörläggning kan vara öppen och dold. Om packningen är gömd från väggen, kan en stift eller en liten del av röret gå ut. För att justera värmeffekten hos radiatorer, använd termiska huvuden eller speciella nålventiler. Alla dessa enheter kan installeras i sektioner och ansluta rören då du behöver dem. Om inga ytterligare anordningar tillhandahålls används en koppling med en fackmutter. Den kan kombineras med ett hörn (se figur). Utsläppen av dessa anordningar svetsas sedan till röret, sedan förenar den motsvarande rörledningen med hjälp av tees eller hörn.

Ett av alternativen för anslutning av värmningsradiatorn till polypropenrör kan ses på videon. Titta samtidigt på hur man lödar rören.

Och den här videon demonterar den felaktiga anslutningen av radiatorerna. Om hur man gör det är det inte nödvändigt.

Uppvärmning från polypropen kan utföras av någon. Även en person som inte har färdigheterna. Svetsning av polypropen är en enkel sak, du kan behärska den på en halvtimme. Inte på professionell nivå, men i tillräcklig volym för framgångsrik installation av systemet. Med ett litet och inte mycket omfattande uppvärmningssystem kan du också komponera konstruktionen och beräkna värmebelastningen, samt beräkna antalet radiatorer och bestämma diametrarna på rören. Om detta stadium verkar komplicerat kan du beställa ett projekt och en beräkning i en specialiserad organisation. Och installationen av värmesystemet från polypropenrör kommer att ta från flera timmar till ett par dagar, beroende på mängden arbete.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 − = 28