PPU egna händer

Hus uppvärmningen polyuretanskum med händerna

Tillhandahålla högkvalitativa hem isolering kan vara en mängd olika sätt. Ett populärt alternativ är polyuretanskumisolering huset. Användningen av denna teknik kommer att minska kostnaderna för räkningar för uppvärmning.

Att utföra arbete med skumisolering för väggar för att kunna sten, trä eller tegel ytor. Moderna beläggning samverkar väl med en mängd olika material, har en minimal vattenabsorptionskoefficient, inte smulas sönder eller deformeras under drift. Hur att utföra arbete på uppvärmningen, och att behovet av att - i vår artikel.

Tillverkare erbjuder flera olika typer av material. I grund och botten har två komponenter: polizotsianat och polyol. Enligt de grundläggande egenskaperna hos polyuretanskummet för isolering av väggar differentieras som en styv, halvstyv, och appliceras som en uppslamning till den behandlade ytan.

Efter skumisolering av väggar i form av plattor, stängd cellmaterial för att blockera rörelse av fukt. Dessa egenskaper gör det svårt material som polystyren eller basalt ull.

Presenteras halvstyvt material har en öppen, cellulär, tät struktur. Tack vare dessa egenskaper kan utföras med polyuretan skumisolering av trähus. Båda sorterna är mycket bra på ljudisolering uppgift.

Beroende på omständigheterna väggisolering som polyuretanskummet utförs från utsidan och från insidan. Bortsett från väggarna det används i sådana fall:

 • Monteringsplattor i källare eller källarlokaler;
 • med isolerings golv eller tak;
 • på grund av den höga graden av vattentäthet och värmebeständighet, används det för fundamentet isolering, tunnelbana eller yt rörledningar.

I produktionen av lätta skumblock med användning av granuler. Deras göra tekniken i en färdig lösning för att minska vikten på de tillverkade produkterna.

Som ett alternativ kan man använda skum för värmeisolering av utrymmet mellan väggarna. Denna metod, naturligtvis på de isolerande egenskaperna hos ledare, men i slutändan mycket kostsamt.

De mest populära är fyllning av håligheter eller spray skum. Detta resultat är mycket mer hållbara med hög verkningsgrad.

Material för sammansättning - flytande polymerer och CO2

1

För framställning av flytande komposition 2 användes polymer - polizotsinat och polyol blandas utan luft och skum vid tillsats av koldioxid. Appliceras på ytan av råämnen eller speciell sprutpistol (pistol). Det är en utmärkt isoleringsorgan, eftersom, för det första, uppvisar utmärkt vidhäftning, och för det andra, under expansions den fyller även små porer eliminera även helt potentialpunkt och köldbryggor.

Bidrog sålunda polyuretanskum och frystes i rätt område, det ger ytterligare styrka till varje ram inte tillåter fukt att tränga igenom väggar, skydda den från fukt.

Kompositionen kan isolera eventuella vertikala och horisontella ytor

Pris besprutas isolering med sina händer och med hjälp av specialister är annorlunda, men resultatet kommer att vara nästan densamma. Vid utförande av sputtring beståndsdelar i flytande form blandas i en fri miljö och under högt tryck. Det erhållna resultatet utfärdas till den preparerade ytan med användning av en speciell pistol, som är ansluten till behållaren med hjälp av en slang.

Bra skum lösning bildar en utmärkt koppling med någon yta belägen antingen vertikalt eller horisontellt, utan att skapa oönskad droppning.

Härdning av skummet passerar efter ett kort tidsintervall, eftersom det kommer att öka med flera gånger. Denna process gör det möjligt för teknikern eller ägaren av fastigheten, om sprutpolyuretanskum utförs med händerna så mycket som möjligt att exakt styra processen.

VIDEO: Teknik av 21-talet

Spray polyuretanskum med händerna kräver speciell utrustning. Teoretiskt kan det samlas in av befintliga system, men det finns vissa nyanser, i samband med operationen. Utrustning för polyuretanskum samlat sina egna händer kräver exakta inställningar till utgång högkvalitativ resultat. För sådana förfaranden kräver viss erfarenhet och praktisk erfarenhet av liknande installationer.

Vägen ut ur denna situation är möjligheten att hyra de färdiga enheter och uppförande av polyuretanskum isolering med sina händer utan hjälp. Emellertid kan kostnaden vara ganska hög, vilket kommer att göra processen olönsam i ekonomiska termer.

Den mest prisvärda och effektiva metoden är således isoleringsskum hemma proffs. Kostnader det kommer att löna hög kvalitet och snabba resultat.

VIDEO: Nya material för isolering av väggar och tak

Även bruket att köpa färdiga mattor, som är pre-blåsa ut i det tomma, frysta och skärs i önskade storlekar. Kalla denna metod kan inte vara rationellt, eftersom de egenskaper han inte på något sätt sämre än Penoplex, och till ett pris nästan 2 gånger dyrare.

Oavsett vilken metod som väljs eller isoleringsskum med händerna, eller en inbjudan till experter från ägaren av egenskapen krävs för att förstå den invecklade proceduren;

 • processen för isoleringsskum (såsom i videon ovan) utförs både under byggandet av byggnaden, och efter dess slutliga erektion;
 • skiktet kan anbringas på den separata delen eller hela preparerade ytan;
 • fylla hålrummet kan borras genom de tekniska öppningar.

Förfarandet omfattar följande steg:

 • Innan ansökan skummet är nödvändig för att utföra förberedande arbete genom att rensa väggarna i den gamla dekorativa eller funktionella skikt, ta bort gips eller gammal färg.
 • Över det plan som bildas av ramen av byggnaden struktur från en metall eller träbjälkar. Tvärsnittet av balkarna är vald så att den hålighet som bildas inom den tjocklek som krävs för att fylla isolering.

 • Alla balkar eller profil på ytan fastställs av nivå och beacons att anpassa planet om den behövs.
 • Zapenivayut hålighet skum belagt med sina egna händer, eller det kommer att göra en gäst expert. Papperet använder en speciell pistol.

Utrustning för applicering av skum

 • Pre pistol genom justering och inställning av arbetsstycken för att uppnå den önskade utgångsintensiteten av strålen, som bildar ett likformigt skikt.

 • Typiskt, startar processen från en lägre nivå, kommer upp väggen mellan de fasta balkarna.

Arbetet fortsätter i skikt från botten till toppen

 • Värmeisolering av polyuretanskum som video, applicera ett tunt lager, vilket nästan omedelbart sväller, vilket ökar dess volym. Tillåtet att lägga spruta när du inte kan uppnå önskad tjocklek på första försöket.
 • Härdade vikt underskuren knivkonstruktionen till en höjd som inte överstiger tjockleken hos balkarna. När lättnad kommer att bli ett hinder för den yttre dekorativa beläggning.
 • Fodrade isolering kan putsas, sy foder, införa tegel. Innan du ansöker gips yta är nödvändigt att stänga armeringsnät. Dess fixerade på träbalkar eller metallprofiler.

Det är strängt förbjudet att lämna öppna den behandlade ytan i solen i mer än 3 dagar. Under inflytande av ultraviolett avdunstar koldioxiden och materialet förlorar alla sina egenskaper. Som du häller omedelbart måste täckas med dekorativa paneler - ytterväggar, paneler och andra.

Förutom ett stort antal positiva faktorer i polyuretanskummet har ett antal brister som måste beaktas vid utformningen:

 • materialkostnader beror på proportionerna och kvaliteten på dess ingående komponenter, inte gäller för budgetgruppen av värmeelement;
 • efter applicering av lagret på väggen, måste försiktighet vidtas för att skydda den från solens ultravioletta strålning;
 • Arbetet med sprutning bör utföras i enlighet med en hög grad av säkerhet i skyddsdräkter och masker, eftersom komponenterna är aggressiva kemiska stimuli som kan snabbt slå andnings, mag-, vision.

Efter stelning av materialet inte utgör någon hälsofara. Även då det upphettas den inte producerar kemiskt aggressiva ämnen.

Under applikationslagret måste ta hänsyn till att vid expansion den kan deformera fackverket systemet.

Och det sista vi får inte glömma. För gnagare, inte utgör ett allvarligt hinder. Polyuretanskum, naturligtvis, musen "lyubyat9raquo; inte lika mycket som skummet, men ett allvarligt hinder på vägen, kommer han inte.

VIDEO: Hur man sätta på sina egna väggar

Jag kör en andra gång på Phoenix-elegant. Jag förstår inte en sådan destillation varför hög temperatur? Fire.

 • 2018/01/15 "Hur man isolera väggen i lägenheten

  Pir-plattor, är det vettigt, om du behöver en privat hus snabbt klä isolering. Ingen lukt, nej.

 • 2018/01/14 "Best hembränt - hur man väljer och vad

  Hallå Varje år de förbättrade enheter, barn sår elimineras, är det lämpligt.

 • 2018/01/14 "Best hembränt - hur man väljer och vad

  Användbar artikel. Om du vill ha min åsikt kommer det att dela. Jag engagerade också destillering ,.

 • 2018/01/13 »Utopier Brownie

  1 Brownie var min första hembränt. Jag köpte den omedvetet reklam leddes. .

 • Spray polyuretanskum: teknik och pris. Hur man gör en spray polyuretanskum med händerna?

  Fråga värmeisolering av bostadshus är relevant i nästan alla regioner i Ryssland. Spraya polyuretanskum är en effektiv lösning på problemet. Denna varmare är en tvåkomponents komposition.

  Värmeledningskoefficient av materialet är mycket låg, är det endast 0021 W / m 2 Ett skikt av skummat polyuretan med tjockleken 0,05 m K. motsvarar de termiska ledningsegenskaperna av murverk 1,6 m. Dessutom, mycket lätt material. Allt detta förklarar dess utbredda popularitet bland byggare av olika profiler.

  omfattning polyuretan

  1. Konstruktionen av sandwichstrukturer på industriella och civila objekt.

  2. Skapa ett lager av ljudisolering i bilar och flygplan.

  3. Isolering sprutade polyuretanskum ytterväggar, fönsteröppningar, insidan av taket, dörrar och andra strukturella element.

  4. Rörisolering av kallt och varmt vatten.

  Polyuretanskum används även inom bilindustrin, elektroteknik och många andra områden.

  Fördelar med polyuretanskumisolering

  1. Låg värmeförlustkoefficienten av byggnaden.

  2. resistens mot ogynnsamma miljöfaktorer.

  3. Utmärkt varaktig vidhäftning till alla typer av skumbetong, tegel och gips.

  4. Inget behov av fastställande isolering fästen.

  5. Polyuretanskummet har utmärkt vattenavvisande förmåga prestanda.

  6. Möjligheten att ett monolitiskt material fördelning, det vill säga, utan synliga sömmar.

  7. Isolering Polyuretanskum sprutning kräver inte periodisk regenerering. Detta är till stor del sparar arbetskraft.

  8. Materialet består av celler som gör att den "andas".

  Nackdelar med polyuretanskumisolering

  1. till tillverkaren av det materiella livet av 15-20 år. Men i det femte år i drift av polyuretanskummet kan förlora upp till 30% av värmeisolerande egenskaper. Detta fenomen är inte så mycket med tanke på konstant låga temperaturer.

  2. Polyuretanskummet sprututrustning är ganska dyrt.

  3. Materialet har en låg brandsäkerhet.

  Man kan dra slutsatsen att fördelarna med materialet är mycket större än nackdelarna.

  spraya polyuretanskumtekniken

  Innan producera isoleringsskumPrutning är nödvändig för att förbereda ytan. För att göra detta, rengör den från smuts och torka väl. Med metaller är det viktigt att ta bort all rost och avfetta dem. Aluminium kräver nödvändigtvis en grundfärgsbeläggning med en hög grad av vidhäftning, att bidra till ökad vidhäftning till ytan av isoleringen.

  En viktig plats i processen för sprutning tar den omgivande temperaturen och komponenter. För starkt skikt är nödvändigt att kompositionen var 10 till 25 ° C. Den optimala temperaturen för rummet är högre än 5 ° C. Arbetar i en kall miljö kan endast vara upphettas till det önskade tillståndet lösningen.

  Spraya polyuretanskum betyg som nästan alltid positivt, som utförs under ett tryck över 100 atmosfärer. Approximativt två sekunder efter sprayskumningsreaktionen äger rum med efterföljande stelning av kompositionen. Detta skikt ger utmärkt termisk och tätskikt.

  Stadier av polyuretanskum sprutning

  1. Blanda alla komponenter i kompositionen. Generellt är reaktantblandningen ansluten, brandsäkra kompositioner och isocyanat härdare. De sista två komponenterna måste förblandas separat och filtret i bildning av en fällning.

  2. Spray polyuretanskum från en speciell pistol med hjälp av en kompressor (skumgenerator).

  3. Upprepad ytbehandling (om nödvändigt).

  Den genomsnittliga kostnaden för att spruta polyuretanskum i Ryssland

  Som bekant kan priserna på olika varor och tjänster vara olika regioner i landet. Detta gäller även för att spraya polyuretanskum. Kostnaden för att spruta en m 2 beror på tjockleken och storleken på ordern. Ju mer odlade arealen, desto lägre pris per kvadratmeter.

  I genomsnitt, små mängder av arbete, är att upp till 200 m 2, spraya polyuretanskum är värt 550-630 rubel per 1 m 2. Med en ökning i området för behandling av priset per kvadratmeter är reducerad till cirka 500-600 rubel.

  Vid utarbetandet en uppskattning för sprutning av polyuretanskum priset kommer också att bero på höjden på väggarna. Normalt är dessa marginaler, uttryckta i procent av kostnaderna för tjänster. Till exempel, är behandlingsväggen höjd av mer än 3 m dyrare än 10-20%, och källare med låg takhöjd - 20%.

  Den slutliga kostnaden för polyuretanskum sprutning beräknas av specialister från företag som tillhandahåller dessa tjänster. Arbetare ser alltid de mest utsatta platserna att frigöra värme från rummet. Därför kommer specialister att erbjudas att behandla dessa ytor flera gånger.

  Idag, som arbetar med polyuretanskum och kan på egen hand. Detta kräver speciell utrustning och grundläggande kunskap om de deponerade komponenterna. Arbete är alltid bättre att spendera tillsammans.

  Utrustning för polyuretanskum sprutning sina egna händer

  I byggvaruhus säljer engångssatser för polyuretanskum spruta ett litet område. De flesta av dessa uppsättningar består av två cylindrar. I en av dem - polyol med Freon 134, en annan - isocyanat.

  Utformningen av den utrustning som tillhandahålls av blandning av komponenterna genom att trycka på avtryckaren på pistolen. Slangar med kompositionerna är anslutna till växeln. Tankarna är ständigt övervakas för tryck och temperatur. I händelse av brott av en av parametrarna hos materialet kommer att bli värre att ställa in, vilket kommer att leda till en ökning av dess konsumtion.

  Kostnaden för utrustningen för sprutpolyuretanskum med händerna

  Spridningen av bärbara enheter för självständigt arbete med polyuretanskum på grund av det faktum att när det gäller privata hem för isolering kan vara ganska liten. Brigade professonalnyh arbetstagare med dyr utrustning bara inte gå till sådana föremål, eftersom det inte är lönsamt. I andra fall är mycket dyrt små verk kostnad på grund av långa sammansättningsfabriker. Engångs kit är utformade för säker användning av amatörer. På de områden som är mindre än 20 m 2, de är lönsamma.

  Den genomsnittliga kostnaden för en engångs installation - från 16 till 30 tusen rubel. Det om en m 3 skum. Samma volym av sammansättningen, köpte i specialiserade företag kommer att kosta mer än 30 tusen rubel. Fördelarna med självständigt arbete är uppenbart.

  Spray polyuretanskum med händerna

  Allt arbete måste utföras i bra väder. Hög fuktighet i gatan och i rummet vid denna tidpunkt kan vara något förstöra polyuretanskum. Spray dina händer måste utföra i flera lager. Detta är en av de viktigaste verksamhetsprinciper.

  Isolering polyuretanskum sprutmetod börjar med komplexa ytor: skorstenar, ventilationsluckor och rörledningar. I detta skede måste du stänga alla skarvar som går ut. Det första skiktet är önskvärt att applicera en tjocklek av ca 14 mm. Efter härdning är det möjligt att starta det fortsatta arbetet.

  Andra och tredje lagren applicerades på varandra med ett litet tidsintervall. Det optimala är att utföra allt arbete på en dag. Om detta inte är möjligt, eftersom varje efterföljande lager, måste du noga förbereda ytan. Med rätt planering kan arbetstiden för ett privat hus isoleringsmedium i storlek göras i 2-3 dagar.

  Den mest effektiva ljud- och värmeisoleringen anses vara den konstruktion bestående av tre skikt.

  Fördelar och nackdelar med själv besprutning polyuretanskum

  Arbetet med besprutningen utförs av experter med professionell utrustning snabbt nog. Allt arbete tar 1-2 dagar. Utför någon sprutning kan ta längre tid, eftersom du måste noga läsa instruktionerna och förstå utrustningen.

  Polyuretanskum, spraya händerna vilket är fördelaktigt endast för små områden, fryser nästan omedelbart oavsett designen. Detta visar att det inte finns någon skillnad mellan de professionella och engångs design.

  Således, i varje enskilt fall, beslut av en oberoende professionell eller hemma weatherization accepterade mästare.

  Omdömen av besprutning polyuretanskum

  De flesta av de ägare av småhus och lägenheter är nöjda med polyuretanskumisolering. En sådan metod uppvärmningen faciliteter är särskilt viktigt för byggnader med ett stort antal böjda valv och andra element.

  Spray polyuretanskum, recensioner av som är ganska många, populär för balkonger och altaner. Efter att ha gjort jobbet rätt i denna del av lägenheten blir så varmt att man kan gå tillbaka hem kläder även på vintern.

  Sålunda, spraya polyuretanskumisolering är ett effektivt sätt av privata hus och lägenheter.

  Värmeisolering av polyuretanskum händer - ekonomiskt, tekniskt, är tillgänglig

  Förbättra huset hos värmeledningsförmåga - ett problem som är välkänt för många, särskilt för husägare. Det stora antalet varmare komplicerar valet av lämplig universell materialet fullständigt. Därför bör den polyuretanskumisolering med sina händer att undersökas i detalj.

  Värmeisolering av polyuretanskum med händerna: materialegenskaperna

  Polyuretanskum (PUF) - ett slags plast. Byggnaden appliceras bildning hård uretancellplast. Som ett resultat av att sammanfoga två flytande beståndsdelar av en kemisk reaktion sker för att bilda en porös, att snabbt stelna substans som har en hög värmeisolerande egenskaper. Populariteten av material som isoleringen beror på rimlig kostnad och möjligheten att en oberoende applikation med hjälp av specialutrustning. Olika polyuretan tekniska indikatorer, applikationsområdet och beläggningsmetoden.

  Att välja en högkvalitativ isolering för väggar

  Denna metod används för värmeisolering av byggnader Hollow mezhdustennymi utrymmen som är fyllda med skum. Förfarandet enligt isolering redan drivs som följer.

  1. I väggytan för visning av häll vara gjort teknisk hålstorlek av ca 10-15 mm. De genomförs mesh sätt med avståndet till en 60 cm.
  2. Särskild utrustning tillverkad skumfyllning, med början från den nedersta raden
  3. Producerade en gradvis, poryadovoe, fyllning skum, hela kaviteten. Det visar fast, isolerande skiktet.

  Fyllning skum har många positiva egenskaper:

  • Grund av att vara i mezhdustennom utrymme materialet inte utsätts för skadliga effekter av miljön.
  • weatherization arbete kan utföras utan att demontera de befintliga beläggningar.
  • Fyll antar maximal fyllning av alla sprickor, springor, håligheter, även i avlägsna platser.
  • Stora, jämfört med andra metoder, den termiska ledningsförmågan.
  • Den minsta tid och ansträngning.

  (. Murverk med en luftspalt kolodtsevoy murverk etc.) när värmeisoleringen är gjord i steg ihålig konstruktion hälls i skumstrukturen under uppförandet av varje 1 - 1,5 meter. När den svällande skum tillförlitligt fyller möjliga volym.

  Metoden gör det möjligt att producera isolering från inuti och utanför byggnader. Denna isoleringsmetod har ett antal fördelar som skiljer det från alla andra:

  • PPUen klibbar fast vid vilken yta som helst, oberoende av materialet. Det spelar ingen roll om ytan är geometrisk.
  • Ingen preliminär beredning av sprutobjektet krävs. Det räcker att ta bort smuts och damm.
  • Inte rädd för säsongsvariationer.
  • Ej utsatt för atmosfärisk utfällning.
  • Materialets lätthet innebär att det inte finns någon extra belastning på objektet, vilket möjliggör sprutning av PPU överallt utan några begränsningar.
  • Denna version av isoleringen förstärker strukturen ytterligare.
  • Frånvaron av sömmar och leder, som kan sänka värmeisoleringsegenskaperna.
  • På grund av tekniska egenskaper krävs det inte extra transportkostnader.
  • Hög miljöskydd.

  Spruta PPU är tillverkad med hjälp av specialutrustning. Det finns många sorter av liknande byggnadsutrustning för användning i produktionsskala och för personligt bruk.

  Utrustning för isolering av polyuretanskum med händer

  Det finns flera sorter av sådana aggregat. De skiljer sig åt i prestanda, driftsprincip, mått och kostnad. Det finns inhemska och importerade växter, samt hemmagjorda apparater. Många positiva recensioner och höga tekniska indikatorer (till ett mycket rimligt pris) gör det möjligt att speciellt lyfta ut utrustning från amerikanska tillverkare.

  Klarlackat kit för sprayning av polyuretan "Skumkit"

  Ett engångssystem för värmeisolering av PPU, Touch * n Seal Foam Kit tillverkad i USA presenteras i följande kompletta uppsättning:

  1. 2 cylindrar, tillräckliga för privat användning av volymen, fylld med polyuretanskum.
  2. Slang - 4 m.
  3. Förstärkaren är en "pistol".
  4. Munstycken. 8 stycken - 4 vardera, för platt och rund huvud.

  Till cylindrarna sluter slangarna, ett lämpligt munstycke sätts på pistolen, pistolen är monterad på slangen. Flera engångsfästanordningar gör att du kan ta pauser i arbetet. Satsen är lämplig för användning i en månad, från första öppningen. Skiktet fryses i 1 till 2 minuter. Överskott avlägsnas efter stelning.

  • Uppvärmning av lägenhetshus, verandor, vindar, vindar. Lämplig för väggar och tak.
  • Tätning av alla nödvändiga byggytor (fogar av väggar och tak, luckor vid montering av fönster och dörrar etc.)

  En viktig faktor vid arbete med polyuretanskum är omgivningstemperaturen: inte mindre än +10 - 15 ° С, i luft och inte under + 10 ° С, ytan av förstoftning. Vid lägre hastigheter uppstår otillräcklig skumning, materialförbrukningen ökar och ytbeläggningen minskar.

  Processen med att spruta polyuretanskum själv kan du titta på videon.

  Vänd mot husets botten: vilket material är bättre - gips eller kakel?

  Hur man väljer ett material för värmeisolering av väggar från insidan: populära och praktiska sorter

  Undrade vad för att isolera huset från utsidan? Översikt över alternativ

  Lämna en kommentar Avbryt kommentar

  Prenumeration på nyheter om webbplatsen

  Om du gillade webbplatsen och du vill vara den första som lär dig om nya artiklar, prenumerera på vårt nyhetsbrev:

  Om oss

  Vår adress: Moskva, Nakhimovsky utsikter, 24, kontor 408a

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 1 = 2