Primroses foto

LiveInternetLiveInternet

 • Photoshop (131)
 • Användbara tips för hemmet (37)
 • Användbarhet för dagboken (32)
 • Bilder med kod, kretsar (16)
 • Kreativitet (26)
 • Utbildning (20)
 • Skönhet i världen (18)
 • foto rapporter (18)
 • Konst (14)
 • Aforismer, citat (11)
 • dator (11)
 • Färgkombinationer (6)
 • vykort, hälsningar (5)
 • Humor (4)
 • Allt om Israel (2)
 • barn (2)
 • esoterik (1)
 • (1)
 • Video (21)
 • Stickning (8)
 • Hälsa (63)
 • Keramikfloristry (70)
 • Master-klass (40)
 • Tidskrifter för modellering (9)
 • Matlagning (74)
 • Mina verk (5)
 • Musik (9)
 • Musik (6)
 • Verser (21)
 • Blommor (60)
 • Rosor (55)
 • Blommor (609)

-Sök via dagbok

-Vanliga läsare

-statistik

28 allra första vårblommor med foto

Med början av de första blommorna i våra trädgårdar börjar våren. Dessa milda rörande varelser, som förekommer framför andra, fyller någon trädgårdsmästers själ med glädjande darrande. Jag föreslår ett urval av färger som är de första som vaknar efter en vinter sömn.

Denna blomma är bekant för alla från barndomen. Vem kommer inte ihåg sagan "12 månader"? Dessa opretentiösa blommande blommor med vita bellflowers är en av de första som visas på våren. Blommande snödroppar i ungefär en månad tolererar väl temperaturförändringar och är inte rädda för tidiga vårfrostar.

Stänket kallas ibland den blå snödroppen, på grund av den yttre likheten med den senare, och också för att den uppträder så snart som snön kommer ner. Faktum är att dessa är olika växter. Dessa blå eller blåa floretter skrämmer inte heller våren frost.

Namnet säger att det blommar i kylan. I söder blommar hellebore på vintern, i slutet av februari. Knappar och blommor är inte rädda för frost eller snö.

Dessa solguldblommor kommer att ge humör till en tråkig vårträdgård. Erantis blommar också på våren, i mars-april, och är inte rädd för frost och snöfall.

1

Det finns många sorter av denna växt, i kultur, bara en liten del av dem odlas. Primrose blommar i början av våren rikligt och kontinuerligt, i vissa arter är det möjligt att repetera höstblommande.

Medunitsa blommar i april-maj. Det växer bra på ljusa, välfuktade markar. Efter blommande bildar den en mångfald flerfärgade löv.

Ljusa låga blommor av krokus visas också tillsammans med den första våren värmen. Krokusblommor håller inte länge, bara 5-7 dagar, utan transplantation på ett ställe kan växa upp till 5 år. Det finns arter av krokusar som föredrar att blomma på hösten.

Evergreen periwinkle behåller sitt löv även under snö. Så snart jorden börjar tina, bildar den nya skott och i april täcks blöta blåblommor.

Ljust gul, som lilla solar, adonisblommorna förekommer i de allra första härliga vårdagarna. De föredrar väl upplysta områden och lätt bördig jord.

En vårrengöring visas omedelbart efter att snön har smält. Dess vackra gula blommor i full blom endast i den ljusa solen, det vill säga i mitten av dagen, och i molnigt väder och på natten - stängt.

Levervägen i folket kallas skogsmarken, för att den inte gillar öppna platser och växer bara i skogen. Hennes eleganta, ljusblå frodiga buketter är så trevliga att hitta i skogen efter en lång vinter.

Violett är doftande - fleråriga våren växt. Under blomman fyller dess doft hela länet. I söder, om en varm lång höst ges, kan violeten igen blomstra i oktober-november. Och det händer att dess blomning fortsätter under hela vintern.

Muscari eller mushyacint är en flerårig lövväxt. Dess små blommor, klockor bärs i vippor, blå, blå, lila eller vita, beroende på art. Det finns också tvåfärgade arter av denna växt.

Den vitblommiga våren blommar i april 20-30 dagar. Höjden på växten är 20-20 cm. Gröna eller gula fläckar är tydligt urskiljbara i ändarna av sina vita bälblommor.

Hionodox förekommer i början av våren, det kallas också en snöskönhet. Bladen på denna växt visas samtidigt med knopparna. Blommor kan vara ensamma eller samlas i små blomställningar. Hyonodox är vit, blå, blå eller rosa.

Pushkin -. Örtartad uppsvällda växt 15-20 cm Blommorna bärs i vippor, vitt eller blått. Blommar på våren.

En anspråkslös frostbeständig växtblomma i början av våren. På höjden av Corydalis når upp till 20 cm. Efter blomningen, dess bottendelen dör, då anläggningen inte rädd för någon mekanisk verkan, överskrida det eller trampar eller grävning.

Dessa små lökformiga iriser blommar i april och ger en trevlig doft. På en höjd av 10 cm växer de bra i soliga områden, men de tolererar en liten skuggning.

Kaluzhnitsa är mycket lik en renare, men det finns skillnader mellan dessa växter. Lövverk fortsätter till oktober, det här är den största skillnaden. Föredrar väl fuktiga myrliga jordar.

Denna växt kallas en anemon eftersom kronbladet hos de flesta arter faller lätt i vinden. Beroende på vilken typ av anemoner som kan blomma tidigt på våren, sommaren eller hösten.

Hyacint kan med rätta betraktas som vårens trädgårds favorit för sina spektakulära blomställningar och en fantastisk, lugn arom. Börja blomma dessa växter i april och vänligen en rik palett av nyanser av vita, blåa, orange, gula och rosa blommor.

En annan tidig vårväxt. Externt liknar denna växt en glans, men har större och långsträckta blommor. Det finns växter av vita, blå och rosa blommor. Blomstrar kontinuerligt, upp till tre veckor

Det är en mycket vacker, steglös, mångfärgad, bildande 2-4 blad omgiven av en blomma. Blommar i två veckor, sprider sig om en utsökt doft.

Gräsiga fleråriga med en höjd av upp till 40 cm. Denna anspråkslösa frostbeständiga växt växer bra i trädets skuggiga hörn. Blommor små, samlade i apikala blomställningar. Blomstrar i maj.

Vilda sorter av tulpaner, till skillnad från deras kulturella motsvarigheter, blommar mycket tidigare, redan i april. Totalt finns det mer än 100 arter av denna växt.

Denna fleråriga växt med ett stort antal sorter och hybridformer. Blommar från mars till juni, beroende på arten.

Flerårig lövväxt med stora blommor. Blommar på våren. Grouse namngavs likheten av färgning av blommor med fjädrarna av samma fågel. De mest populära är hasselnötet och kejsarens hasselnöre.

Bulbous perennial ephemeroid blommar samtidigt med skogen och snödroppar. Vita blommor av en stjärnformad form samlas i racemos eller corymbose apikala blomställningar.

Till alla som har tittat, en underbar vårdag och en solig humör!

Vårblommor: foto (25 st.) Och plantnamn för trädgården, blomsterbädd, bukett

Vårblommor foto och namn

I denna artikel kommer vi att beröra temat: vårblommor foto och namn. Tidiga blommor är de första harbingrarna av bra väder. De förekommer med den första solen och är i princip inte rädda för frost. Trots det bräckliga utseendet tolererar de fullkomligt dåligt väder.

Det finns flera typer av de mest primros, som växer även i frost. De är inte nyckfull och perfekt för att odla i trädgården: anemon, Galanthus, ringblomma, krokus, lungört, Julros, narcisser, blåsippa, Scylla, violett, chohlatka.

De första vårblommorna är deras betydelse för barn

Efter en lång och kall vinter är de tidiga blommorna av primroser nöjda med sitt utseende i första hand barn. De vittnar till början av våren och värmer hjärtat till vuxna, men speciellt en trädgårdsmästare. Det finns många klasser, låt oss titta på var och en av dem.

Galanthus eller i vanliga människor - en snödroppe. Detta är en kopia av allas öron. Han är inte rädd för frost.

Krokus eller saffran. Har en ljus färg, groddar i varma dagar. Kort vegetationstid. Det varar bara en vecka. Några arter behaga endast på hösten.

Scylla, en kammussla eller en blå snödroppe. Visas efter snöets fall är inte rädd för sena frost. Har en blå eller blå färg. Externt lik snödroppar har dock ingenting gemensamt med varandra.

Lungört. Vegetation förekommer från mitten av våren till dess ände, skiljer sig från utseendet av blommiga löv efter uppsägning. Föredrar lös och fuktig mark.

Narcissus. Långtids klass. Den har många underarter. Blommar i mars och fortsätter till början av sommaren.

Violett eller viola. Doftande stauder. Den vegetativa perioden börjar på våren. I de södra regionerna kan det blomma om höst och ibland hålla knoppar även på vintern.

Anemone. I det vanliga folket fick namnet - en rumpa, för att kronbladet faller i vinden. Det har olika arter som kan blomstra, både på våren, sommaren och hösten.

Khokhlatka. Låg, överstiger inte en halv meter lång. Det groddar i början av våren. Så fort blomningen upphör, dör alla löv.

Ringblomma. Det har likhet med en renare, men det har också en skillnad, vilket är att kalven håller lövverk fram till mitten av hösten. Föredrar ett träskligt substrat.

Pechonochnitsa. Det tolererar inte direkt solljus, därför växer det på de skuggade områdena. För detta i de vanliga människorna fick namnet - en glade. Kepsar med ljusblå färg.

Erantis. Visas i början av mars, är inte rädd för frost och snö. Gynnar trädgårdsmästarna ljusgul färg.

Primula. I naturen finns det ungefär ett halvt tusen sorter, men endast ett fåtal odlas. Visas på våren, i vissa exemplar är det möjligt att repetera under hösten.

Adonis. Har en ljusgul färg. Den visas på varma dagar. Det växer på lös, bördig jord. Han föredrar soliga blomsterbäddar.

Vårt rent. Visas så snart snön kommer ner. Han föredrar solen, därför, i gott väder, visas hattar, och i det dåliga vädret - knopparna är stängda.

Muscari. Folk kallas också mushyacint. Perennial, multipliceras med hjälp av lökar. Den har olika nyanser från vit till violett.

Leucojum. Som du kan se har namnet en vit färg. Butonisering sker i april i trettio dagar.

Av Pushkin. Förökas av lökar. Nöjer med sin skönhet på våren. Överstiga inte en halv meter i höjd.

Hionodoksa. Kallas också en snöskönhet. knoppar och löv visas samtidigt. Har en rosa, vit och blå färg.

Iridodiktium eller iris mesh. Doftande och underdimensionerade klass. Gro i april. Längden inte överstiger tio centimeter. Den föredrar solstolar, en lätt skuggning väl tolererad.

Hyacinthoides. Sparar korgar under en lång tid, cirka tre veckor. Det ser ut som en Scilla, men skiljer sig från den av större korgar.

Brunner eller eritrichium. Tillräckligt stor genus i höjd upp till fyrtio centimeter. Hardy och krävande. Väl vana vid skumma blomster.

Tulip. Det har många sorter. Wild visas i april.

Fritillaria. Det fick sitt namn för likheten i färg med fågeln. Den vanligaste typen av Imperial och schack.

Bulbokodium. Även kallad brandushkoy. Mycket doftande exempel. Det är inte hejda, under växtsäsongen utgör upp till fyra knoppar. Process vegetation fortsätter under 14 dagar.

Tillåt dig att lägga till färg till trädgården efter vintern. Tänk bara hur skulle se vitt och blått bland buskarna fortfarande osmälta snö. Sådana fall ganska anspråkslös och härdiga och kan röra sig även nyfallen snö. De är inte heller nyckfull till jorden, men ändå föredrar en som låter fukten bra. Liksom soliga platser med ljus skugga och ofta njuta av sin skönhet innan sommardagar.

I kulturen av de vanligaste klasserna av vilda lök. De är bäst lämpade för transplantation och väl anpassat till en trädgård och odling inte orsakar alltför mycket besvär.

Galanthus eller gemensamt - snödroppe. Om planterade snödroppar i min trädgård, är det nödvändigt att skapa de mest likartade villkor för sin vistelse, det vill säga nära buskar och träd att våren är nästan inte ger skugga.

Var medveten om! Snödroppar har en mycket kort växtsäsong, och efter avslutandet av spirande dör hela ovan jord delen.

I naturen kan återskapa med hjälp av frön som behandlas myror.

Scylla, blåklocka eller blå snödroppe. Det visas efter snön är inte rädd för att sen frost. De har en blå eller blå färg. Externt liknar Galanthus dock ingenting att göra med varandra inte har. Inte krävande att lämna, men älskar lös och dränerad jord.

Vid plantering i området bör ha i åtanke att kulturen växer mycket snabbt och kräver ständig övervakning. Optimala förhållanden kommer att vara att skapa förutsättningar i naturen.

Muscari. Folket även kallad mus hyacint. Den långsiktiga ras, multiplicerar med glödlampor. Den har en mängd olika nyanser som sträcker sig från vitt till lila.

Anspråkslös instans. Snabbväxande och multiplicera. Det finns ett stort antal klasser, som skiljer sig från varandra i tiden för blomning. Frostbeständig och växa för andra månaden av våren. För att kunna växa hyacint tvål i deras område behöver inte utöva mycket ansträngning. Helt enkelt placera frukten på hösten, vid den valda platsen och allt.

Kom ihåg! Muscari glödlampa växer mycket snabbt och det är inte helt gräva ut små barn fortfarande i rabatten. Därför rekommenderas att använda djup plantering behållare eller korgar.

Erantis. Det verkar i början av våren, inte rädd för frost och snö. Glada trädgårdsmästare ljusa gula nyanser. Det kan inte stå som ett överskott eller brist på vatten. För att uttrycka det på skuggiga platser krävs helst under träden och buskarna, precis som i naturen. Det är bättre att kombinera med andra klass I, till exempel, Galanthus, bostäder och mesh med iris.

Krokus eller saffran. Den har en ljus färg, som visas i de varma dagarna. Vegetation är kort, bara en vecka. Vissa arter är glada färgrika lock på hösten.

Ofta används för trädgård dekoration. Lökar planteras på hösten, med hjälp av en stor korg, så att de inte fläckas av gnagare. Lämplig för behållare-avel. Det kräver inte en årlig transplantation. Detta sker när lampan är nödvändigt att dela vuxen.

Iridodiktium eller iris mesh. Den växer i april. Längden inte överstiger tio centimeter. De tål lätt skuggning. Det är dock bäst planteras i ett soligt område. Det ser bra ut i trädgården med andra lök. Vegetation sker från slutet av mars till april.

Kom ihåg! Anläggningen är ephemeroids, det vill säga efter blomningen, bladen dör.

Pushkin. Externt liknar Scilla. Men en delikat korg. Det finns två typer:

Narcissus. Populärt med trädgårdsmästare. Detta beror på den enkla odling. Dessa typer av lampor grävs torka en gång vart femte år. Och ingen anledning till oro, eftersom de är giftiga och gnagare de inte berörs av dem.

Tulpaner. Anses vara den mest populära. En skillnad är mer än tio tusen sorter. Även export tulpaner engagerade i Nederländerna, är hem till Asien. Börjar gro endast efter exponering för kyla.

Planterade i ett soligt område utan drag. Han gillar inte vattendränkt jord. Substratet bör vara neutral, med hög fertilitet och lös. Om marken är hård, läggs den till humus, torv och sand.

Hyacint. Favorit någon trädgård. Doftande kultur. Sedan april, tilltalande ljusa tofsar vita, blå, rosa, gult och orange färger. Inte tolerera lerjord. Därför, om substratet är tung det erfordras att lägga torv eller sand marken. Termofil kan inte tolerera drag. En glödlampa kan producera frukt i femton år.

Ornithogalum. Processen sker parallellt med vegetation och Proleski snödroppar. Korgar är som stjärnor, har sex kronblad. Det finns afrikanska och västerländska klasser. Den första odlas endast i växthus, den andra - väl tål kyla. Längden når nästan en halv meter. Liksom lös jord och soliga platser.

Under de senaste åren, mycket populära trädgårdsväxter odlas i krukor. Detta är bäst ljus och lök sorter.

Var medveten om! Att växa krukväxt från en glödlampa, måste den stödjas under en längre tid i kylan, kommer det att bidra till utvecklingen av tillväxthormon.

Tänk bara hur det kommer att se fönsterbrädan med ljusa tulpaner och hyacinter.

Den har ett stort antal underarter. Var och en av som skiljer sig från varandra inte bara till utseendet, men också kraven på vård. Födelseplatsen för kulturen är Asien, nämligen Tibet, Himalaya och västra Kina. Endast omkring trettio växer i den europeiska delen av kontinenten.

Vanligtvis anses det att Primrose växer företrädesvis inom skogs bälten, men några har slagit rot i bergen och ängarna i Alperna, liksom på stranden av floderna. Kulturen används mindre än hälften av alla slag, och en del inte kan överleva även i vårt tuffa miljö.

Men bland de olika klasser som kan uppfyllas och de som gror efter snön smälter. Och om du rätt plocka sorter som rabatten hela den varma årstiden, kommer att vara dekorerad med färgglada mössor. Följande typer används i ryska trädgårdsarbete:

 1. Spring. Den tidiga utseende av perioden börjar i april. Anläggningen är låg, inte mer än trettio centimeter i längd. Med fördel har en gul färg.
 2. Krupnochashechnaya. Knoppar visas i slutet av april och maj. Caps har en gul färg som ser ut som paraplyer. Högst fyrtio centimeter. Används i folkmedicinen.
 3. Tandade. Bush i höjd av ca en meter ut. Knopparna är bundna i april. Den har lila nyanser.
 4. Acaulescent. den växande Processen börjar vid samma tid som i första klass.

Julia. Låg växande växter. Det är inte mer än en meter. Den har en mild violett-rosa färg.

 • Siberian. Vegitatsiya börjar i maj. Det har färgen lila-röd, sällan vit. Inte överstiger en halv meter.
 • Ushkova. Knopparna är bundna i maj. En stor mängd olika färger.
 • Voronov. Liten storlek, når inte mer än tjugo centimeter.
 • Japanska. En ovanlig sort. Vegetativ period varar från början till slutet av sommaren. Korgar ljusa utgör varandras nivåer.
 • Palass. Knoppar fästs från maj till juni. På höjden av trettio centimeter. Kulturen har en delikat gul.
 • Avel och vård av gullvivor

  Reproducera använda frön och sticklingar. Den första metoden är tidskrävande, beroende på det faktum att den egenskap hos en liten frukt. Och groning av frön lagras för länge, så grödan är bättre att producera omedelbart. Men om de tas för att plantera Primrose frön, sedan sugga dem krävs i början av februari.

  Kom ihåg! Fröna måste genomgå stratifiering, det vill säga lång exponering för kyla.

  Du kan också prova temperaturuppbyggnad, anses det bästa sättet:

  1. För detta ändamål under dagen fröna ska placeras i en kall, då värme med jämna mellanrum. Detta kommer att hjälpa vissa sorter gro.
  2. Efter det kan du njuta fröna i en särskild anläggning, provocera tillväxten.
  3. Använd sedan en tandpetare att så varje plats i en separat behållare. I detta fall är det mycket bekvämt att använda torv tabletter.
  4. Det sista steget är att täcka behållaren med frön av filmen och sätta på fönsterbrädan. I framtiden kommer vi att behöva övervaka innehållet i substratet fukt.
  5. Groning groning kan ta flera månader, så oroa dig inte i förväg.

  Vårträdgård perenna blommor. foto

  Delas av flera typer:

  1. Liljekonvalj. Han gillar fuktig jord. Det rekommenderas inte att innehålla ett antal andra grödor, eftersom rötterna är väl utvecklade. Han älskar skuggning områden nära buskar och träd.
  2. Daisy. Den växtsäsongen äger rum i början av maj. Kännetecknat av att anläggningen håller knopparna hela vintern. Används som en gräns anläggning.
  3. Julros. Bara namnet säger allt. Vegetativt process sker i kylan. Det är inte rädd för snö. Det har många färger. Den optimala plats att växa - halvskugga med måttlig fuktighet. Förökas genom frön eller sticklingar.
  4. Periwinkle. Det är en vintergrön växt. När marken börjar tina växa nya skott, och i mitten av våren sprider blå mattan. Förökas genom sticklingar på sommaren. Föredrar lös, jord som är fukt väl. En plats för plantering bör skuggas.

  För det första, för de tidiga exemplar av behovet av att finna den optimala platsen för tillväxt. Detta bör vara en plats med lite skugga, med en lös och bördig jord. Du kan välja en plats framför huset eller på verandan. Efter sängen måste vara beredd att välja lökväxter kan detta innefatta: tulpaner, påskliljor, hyacinter, krokus, muscari, hinodoksy, ripa, Scylla, iridodiktiumy.

  När beslutet fattas, vill du välja för att dekorera blomsterrabatter prover som blommar med ankomsten av den värme: Förgätmigej viols, prästkragar. Det finns sorter av violas, som Blossom och höst. Och i slutändan, för grunden till långsiktiga sängar använda saker:

  Passar bäst glödlampor kultur. De ser bra ut ensamma eller i kombination med varandra. Det är bäst lämpad för buketter:

  Tidig kultur - det är ett mirakel. Särskilt de som växer i mitten av ett sätt otänkbara snöiga vidder. Antag att det är kortlivade, men dessa prover visar all den kraft och skönheten i vår natur. Mycket ofta daryatsya för semester och säljs på marknaderna.

  Vid försäljning finns det många tulpaner och hyacinter, som skapas för inhemsk avel. De ser bra ut på en fönsterbräda i en lägenhet. Det är allt som jag ville berätta om detta ämne.

  Video: de tidigaste vårblommorna

  Aubergine: odling och underhåll i det öppna fältet teknik

  Brahikoma: växa från frö när planterade och hur man sår i öppen mark

  Vad annat att kontrollera?

  Lägg till en kommentar avbryta svar

  © 2018 Om färger, allt och alla · Kopiera material utan tillstånd är förbjudet

  De första vårblommorna: bilder, namn och beskrivningar av gullvivor

  Vad är så muntra upp, som de första vårblommorna bryta igenom den frusna på protalinki, och några gjorde blommande i mitten av ett snöigt fält? Vet du en hel del blommor, gullvivor namn, eller dina kunskaper begränsad till en enda snödroppar - onekligen vacker, men inte de enda? Vad blommor först visas och hur de ser ut?

  De människor som kallas snödroppar alla vårblommor, gullvivor som blommar när snön ännu inte har smält. Men i botanik, det finns helt säker blomma med samma namn.

  Alla de första vårblommorna i trädgården och i skogen - och snödroppar och scilla och Pushkin och hionodoksa och Leucojum - särskilt akut uppfattas, efter en lång hård vinter, vilket skapar en glad, verkligen våren humör.

  De första blommorna efter snön är mycket anspråkslös, har en hög frostbeständighet, tål skuggning, snabb och lätt att reproducera. Dessa egenskaper gör de allra första vårblommorna oumbärlig i utformningen av trädgårdar, parker, trädgårdar och parker. De är lämpliga för att tvinga, bra vas liv och skapa en miniatyr kompositioner.

  Nedan presenteras för din uppmärksamhet fotot och namnet på den första vårblommorna, liksom deras beskrivning.

  De första blommorna i snön: Snödroppar

  Snödroppe (Galanthus) (familjen Amaryllidaceae). Det är med ett foto och en beskrivning av dessa blommor gullvivor, tenderar att börja botaniska uppslagsverk om de första våren växter. I naturen finns det 18 arter av snödroppar växer i Eurasien i ängar, skogsbryn, i lövskogar, på fuktiga bergssluttningar.

  Namnet på den första vårblommorna kända för alla från barndomen - tillräckligt för att påminna om sagan "12 månader". En art som snödroppe Bortkiewicz snödroppe lövträd, kaukasiska, Voronov, kabardinska, angustifolia, som ingår i Red Book i Ryska federationen.

  Detta är en perenn uppsvällda växt med linjära blad som visas samtidigt eller senare blommor. Blommor i alla arter Galanthus matt vit, singel, hängande, 2-3 cm långa, formad som en droppe faller. Blomman har 6 lober perianth arrangerade i två lager. De inre och yttre bladen är kortare, vanligen har en grön fläckar. Terry är mycket attraktiv form av snödroppe. Stjälkar 10-25 cm. Snödroppe höjd skiljer sig mycket tidig blomning, motiverar sitt namn. Blommor, kikar ut från under snön gnistrande i solen, är oförglömliga. Lökarna är avlånga, upp till 1,5 cm i diameter, med vita fjäll, mognar i början av sommaren.

  Titta på bilden av de första vårblommorna - de är riktigt bra:

  Snödroppar - de första blommorna i snön, växer de väl i lös, måttligt fuktig, bördig jord med neutral reaktion. Lökarna planteras i slutet av sommaren eller hösten, företrädesvis omedelbart efter att gräva till ett djup av 5-7 cm och på ett avstånd av 5-10 cm från varandra. På ett ställe kan de växa 5-6 år, medan de multiplicerade växterna inte kommer att förtrycka varandra. De återger inte bara lökar, men också själv-sådd. Plantor blommar i den tredje eller fjärde året. Galanthus väl göra utan gödsling och omsorg.

  Särskilt imponerande utseende grupp plantering av de tidigaste vårblommorna under buskar eller nära lövträd.

  Pritenenie dem även på sommaren är fördelaktigt eftersom det sparar jord och lökar från att torka ut.

  Vilka blommor blomma på våren i första: Scilla Difolia och Leucojum

  Här är ett par av namn och bilder på blommor, gullvivor, som förekommer i skogen och på trädgårdsland i början av våren.

  Scilla, eller Scylla eller blå snödroppe, Det tillhör familjen Liliaceae. I naturen finns i Kaukasus, Sibirien, Centralasien och Europa.

  Trädgårdarna är den vanligaste odlade Siberian squill. Denna uppsvällda ephemeroid med 3-4 i stort sett linjära blad. Blooms på våren, med start i mitten av april.

  Såsom framgår av bilden, de första fjäder blomma utgör från 2 till 4 polyedrisk, tillplattad stjälkar i höjd och 20 cm:

  Klarblå blommor klocka diameter 2-2,5 cm 4-6 stycken monterade i en något nedhängande borste. Mindre vanliga är vita och rosa Scilla Difolia detta formulär. Lökar små (upp till 1,5 cm i diameter), tät, äggformade, täckt med brunvioletta filmy skalor, mognar i början av sommaren.

  Om du redan har valt, som är de första blommorna som du vill växa upp på sin webbplats, måste du se till att passa prolesok måttligt fuktig, inte för lätta jordar. Plats valt partiell skugga - under ett tak av träd och buskar. Lökar planteras på hösten till ett djup av 5-7 cm avstånd mellan lökarna upp till 10 cm, såsom i ett ställe de kan vara 7 till 10 år. Bra binda frön, så att du kan föröka sig och så frön nyskördade. Kännetecknas av en rik självsådd.

  Scilla mest dekorativa i grupp planteringar på bakgrunden gräsmattan, blommande buskar, träd, är väl kombineras med vita snödroppar och gula krokusar, tulpaner Kaufman mycket tidigt och de första påskliljor. Liksom alla låga blommor, lämplig för diabilder och stenpartier. Används för destillering. Siberian Scylla bra i buntar.

  Du kanske tvivlar vad den första blomman på våren att växa i din trädgård?

  sedan betala uppmärksamhet åt tidig blåstjärna - de mest representativa blommande arter.

  Varje spik 10-15 (ibland upp till 20) stellate små blommor riktade uppåt, med stark honungsarom. Coloring lila-blå, ljusrosa, sällan rent vitt. Höjden på skaftet upp till 20 cm, men eftersom han är i den övre delen av den böjda, växt höjd inte överstiger 12 cm. Rysk blåstjärna blommar tidigare. Bloom är så riklig att gruppen bildar en kontinuerlig landning matta. Lök vit, ca 1,5 cm i diameter. Förökade dotter blomsterlökar och frö, ger en rik självsådd.

  Kanske den vackraste av prolesok - blåklocka Rosen. En ganska stor glödlampa, upp till 3 cm i diameter, bildar skaftet 2-3, 1-2, på vilken stora blomman med starkt krökta ljusblå kronblad.

  Diametern av blomman till 3,5 cm. Höjden på blommande växt av ca 25 cm. Bildar en liten dotter lökar, frön binda svag. Detta beror på dess liten spridning i kultur. Spectacular i små grupper i stenpartier och alpina diabilder på bakgrunden av vintergröna marktäckande perenner som fetknopparna, mandelblommor.

  Och vad kommer första blomman på våren och blommar i nästan samma villkor som blåklocka?

  Leucojum våren (familjen Amaryllidaceae). Motherland - Krim, Kaukasus, Medelhavsområdet.

  Om du inte vet vad de första vårblommorna visas från under snön, Leucojum mycket lätt förväxlas med snödroppe, även om han senare skulle blomma, själva anläggningen upp och alla kronbladen på en blomma av samma storlek. Stjälkar, når en höjd av 30 cm, bära 1-2 shirokokolokolchatyh vit blomma, 2,5 cm i diameter. Vid ändarna av kronbladen grönaktigt gula fläckar. Blommorna har en doft. Det finns arter, blommande under sommaren och hösten. Lökarna är ganska stora, långsträckta, täckt med bruna membranös skalor. Förökas vegetativt och frön. Lökarna planteras i början av hösten till ett djup av 8-10 cm. Anläggningen är opretentiös, kan växa i skuggan och i våtutrymmen. Leucojum dekorativa i grupp plantering av växter 10-15 och mer, kan användas för tidig skärning.

  Vilken typ av blommor på våren blommar först: Pushkin och brandushka

  Här får du lära dig vad andra blommor blomma på våren först, och hur de ser ut.

  Pushkin proleskovidnaya (Lily familjen) i naturen växer i Kaukasus, Mindre Asien, Iran. Anläggningen är mycket lik den sibiriska squill.

  Blommor hängande, klockformade, upp till 2 cm i diameter, ljusblå, samlas i en lös borste 10-12 bitar. De blå blommorna förstärks av smala blå ränder på kronbladen i centrum. En av fördelarna med Pushkin är en behaglig doft. Lök vit, rund, till 3 cm i diameter. Från det i mitten av april, finns det två ark, smala linjära, mörkgrön, köttiga. Samtidigt finns det en höjd av 18-20 cm stjälkar.

  Om du redan vet vilka blommar först och bestämde sig för att växa Pushkin, är det bäst att sprida vegetativt det som växt binder en massa frön, det ger en rik självsådd. Lökarna planteras i början av hösten till ett djup av 7-9 cm. På ett ställe kan växa 6-7 år. Jord föredrar näringsrik, med god dränering. Plot vald ljus, men tål Pushkino och ljus halvskugga. Dekorativa i grupp planteringar. Intressant som en gräns anläggning i kombination med andra vårblommor. Lämplig för att tvinga.

  Om du inte vet vad som är den första blomman kan odlas på plats, leta efter brandushku.

  Brandushka eller bulbokodium (Familjtidlöseväxter). Detta är en av de bästa, "snödroppar". Homeland - Europa, Medelhavet. Vilda arter brandushka flerfärgade ingår i Red Book i Ryska federationen.

  Blommor i form och storlek liknar krokusar, men har en ovanlig ljust rosa färg till dem. Diametern av blommorna upp till 7 cm, höjden på blommande växt - 8-10 cm stamceller är praktiskt taget obefintlig, och blommorna ut som om ut ur marken .. Lampan ger några blommor. Livslängden för en enda blomma - upp till 10 dagar, fortsätter hela blomningen två veckor. Blossoms under andra halvan av april. Från var och en av lamporna växa tre smal linjär arket. Först de är korta, men fortsätter att växa och i slutet av blomningen, och nå en höjd på 25 cm. I juni bladen gulnar och lodge.

  Den kan reproducera med frön och lökar. Men plantor blommar i det sjunde året, därför är det att föredra vegetativ förökning. Årligen 2-3 brandushka ger barnen-lampor. plantera lökar tid - höst. Den optimala djup - 7 cm avstånd -. 10 cm är Lamporna inte grävas upp till fem år. Jorden bör vara fruktbar, väldränerad, fuktig. Bulbokodium föredrar en solig plats, men det tål skuggning, växterna kan planteras i lövträd.

  Brandushka vacker på en stenig kulle och i små grupper nära buskarna och under träden. Lämplig för vintern tvinga.

  Vilken blomma visas under våren det första: Corydalis

  Vilka andra blomma blommar först och blommar före sommaren?

  Corydalis eller koridalis (Familj dymyankovye). Det finns omkring 90 arter som växer i den tempererade zonen på norra halvklotet. Denna fördel ephemeroid rhizom eller rotknölar perenner.

  Växthöjd 10 till 50 cm. Löv starkt dissekeras, mild, ibland vid basen av skaftet har en fjällande blad. Blommorna är medelstora, med en sporre i utseende liknar hjälmen, som gav namnet på tävlingen (från grekiskans "Coris." - hjälm). Färgen på blommor varierade - vit, rosa, blå, magenta, lila, violett, gul.

  De samlas i apikala KLASLIKNANDE blomställning. Tuberös arter värderade för tidigt (april-maj) bloom, vilket sker när jorden temperaturen 3-4 ° C Blommande fortsätter tills 20 dagar. Efter blomningen, förlorar sin dekorativa effekt.

  I en kultur alltmer vuxit följande:

  Corydalis krupnopritsvetnikovaya (Tuber ephemeroid). Stammar 15-35 cm lång, saftiga. Bladen är ljusgröna, några. Blommorna är gyllengul, upp till 2 cm i diameter, som bärs i vippor av 15-20 bitar. Den blommar rikligt i april - början av maj. Krävande till mark och ljus, men lider av stillastående vatten. Det ger en rik själv sådd, förökas genom frön och knölar. Snabbt lägger sig, bildar en vacker tid av blommande gula fläckar.

  Corydalis solida (Perenn knölen) under blomningen når en höjd av 10-25 cm. Blommor mauve, 1-2 cm i diameter, monteras till en tät blomställning racemiform. Blommar i slutet av april till MAJ. Väl förökas genom själv-sådd, dotter knölar.

  sibirisk nunneört (Tuber ephemeroid) från andra hohlatok är stor - upp till 50 cm Bladen är komplexa, flikiga, ljusgrön .. Lös racemiform blomställning består av gul-orange blommor. Uppskattad för sin tidig blomning - i april. - krävande på jord - företrädesvis väl-befruktade, sandig lerjord eller lerig jord. Den växer bäst i halvskugga. Förökas genom frön och knölar. Frön sås i marken omedelbart efter provtagningen. De gror först efter ett år. Knölar planteras i september på ett djup av 6-7 cm, 10-15 cm mellanrum.

  Alla typer hohlatok måttligt giftiga. Prydnadsväxter i form av fläckar på gräsmattan, i mixborders, grupper. Den växer bra under tak av lövträd. De kan odlas i rokaryyah.

  De första blommorna efter snön: muscari

  Muscari eller mus hyacint eller muscari (Familj Liliaceae). Motherland - Sydeuropa och Kaukasus. I den södra delen den europeiska delen av Ryssland är sällsynta skyddade arter blå muscari.

  I tempererade klimat, muscari blommar i slutet av april och därefter lämna över stafettpinnen vårblommande hyacinter, påskliljor och tulpaner.

  Det finns cirka 40 arter och sorter, som skiljer sig i blomfärg, storleken på blomställningen stjälkar och tall. Muscari höjd varierar från 15 till 40 cm.

  . Blommorna är små, bochonkovidnye uppfångas vid halsen, samlas i den täta blommiga blomställning upp till 10 cm färg av blommor omfattar alla nyanser av blått - från ljus-blå till lila-svart. Dessutom finns det vita, rosa och även gula muscari. Blommorna har en märklig stickande lukt. Blom stiga över bladen och har en kort sträcka slås samman till en enhetlig färg fläck.

  Varje år landningen blir tätare på grund av intensiv uppfödning, men på grund av de smala bladen inte stör varandra i många år och inte behöver en transplantation. Bladen förblir grön under en lång tid. Muscari lampor i små, mognar i början av sommaren.

  Lökar planteras på hösten på ett djup av 7 cm vid intervaller av 5-10 cm från varandra. Planterade lampa blad kan bilda redan innan frosten. Alla muscari, utom frotté former snabbt förökas genom frön, ger en rik självsådd. Plantor blommar redan under det tredje året. Denna anspråkslösa härdiga växter som inte kräver gödsling och omsorg.

  Används i stora grupper, gränser, sten. Av muscari är möjligt att skapa multimeter blue "river" till stranden av de tidiga påskliljor och tulpaner. Muscari är bra inte bara i trädgårdar utan också i vasen livet. Mogna frökapslar - utmärkt material för torkade buketter.

  I dekorativa planteringar vanligaste tre arter Muscari.

  muscari Armenian Den har en ljus-blå blommor med vita tänder. De samlas i den täta ovala blomställning på en ganska hög stjälk. Det frotté form.

  blommor i muscari mosa lila med vita rundade tänder neponikayuschie, samlade i täta, kompakta knoppar, växt höjd upp till 10 cm.

  muscari aciniform Den har en höjd av 20 cm, uzkotsilindricheskoe blomställning består av ett flertal dymchatosinih hängande blommor. Det är en form med mycket vackra rena vita blommor.

  Den första vårblommor och foto: hionodoksa

  Hionodoksa snöig skönhet (Lily familjen) finns naturligt i Mindre Asien och Medelhavet. Denna låga lökväxter med flera spik, stiger över linjära blad. Spike har en liten borste, vanligen 4-5 blommor. Sex kronblad blommor, shirokokolokolchatoy bildar.

  För tempererade klimat lämpliga två arter som inte kräver skydd för vintern: hionodoksa Lyutsilii och hionodoksa jätte.

  Vanligast i trädgårdar hionodoksa Lyutsilii. Den blommar i slutet av april. På ett städat böjda Skägg 20 cm i höjd och är beläget 5 till 15 klarblå, uppåt blommor, diameter 1,5 cm. I centrum av blomman uttalas vit fläck. petals spetsiga ändar. Lökarna är avlånga, upp till 2 cm i diameter, med vita fjäll. Snabbt förökas vegetativt och frön. Det ger en rik självsådd. Det finns formulär med vita och lila-rosa blommor.

  Hionodoksa jätte Den har större blommor (diameter 4 cm), men vid en låg stjälk (10 upp till 12 cm). Blomställningen av en till fem blommor. De är ljusblå med en lila nyans, mindre ljus än de tidigare arterna. Vit fläck i mitten av blomman är svagt uttryck. Det finns belotsvetkovaya formen. Den blommar i början av april.

  Hionodoksy föredrar öppna soliga ställen, är det önskvärt att göra skugga under mitt på dagen. Jorden bör vara lös och bördig. Multiplicera kupoler-kiddies och frön. glödlampa sockets uppdelad i maj och omedelbart planteras. Möjligt och hösten plantering. Lökarna planteras på ett djup av 6-8 cm och på avstånd 10 cm från varandra. Vid ett tillfälle kan odlas växten under 5-6 år.

  Används för att skapa färgglada fläckar på våren trädgård kan planteras i den alpina bergen. Lämplig för att tvinga och skärning.

  statistik

  Copyright © 2008-2017 Bank färger. Alla rättigheter tillhör ägaren av materialet FlowerBank.ru platsen.

  Genom att använda material uppslagsverk, klickbar länk till källan: Encyclopedia of krävs färger.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  7 + 3 =