Profilist för dimensioner av staketet

Mått på wellpapp för staket

Varje ägare av ett hushålls- eller förortsområde som planerar att bygga ett staket är främst intresserad av dimensionerna av profilplåten för staketet. Detta är nödvändigt för att inte bara beräkna mängden material som krävs, men också för att planera avståndet mellan stöden och fästa arket.

Huvuddimensionerna för wellpappen för staketet är höjden på trapezform- eller profilvågorna, metallets tjocklek och även längden och bredden av arket.

Mått på det profilerade arket för staketet, beroende på dess syfte och omfattning

Det profilerade arket, beroende på profilens form och höjd, är indelad i tre huvudgrupper. Detta är en väggprofilerad plåt, märkt med bokstaven C, med ett korrugerat ark, betecknat med bokstaven H och en universell metallprofil, märkt med bokstäverna HC.

Höjden på väggen av trapetspappret kan vara från 8 till 44 mm. Det ligger från profilens höjd att längdsstyvheten och bärförmågan hos det profilerade arket beror.

Lagerprofilering skiljer sig från väggen inte bara av trapezans höjd. Nedan för jämförelse ges utseendet och huvuddimensionerna för C44-väggprofilen och H44-korrugerad kärna.

Det framgår av figuren att den bärande wellpappen har en profil förstärkt med ytterligare ribbor av styvhet. Detta ökar signifikant dess bärkraft i jämförelse med väggprofiler med samma korrugeringshöjd.

Men till skillnad från takbeläggning är fäktningsstrukturer inte föremål för statiska statiska belastningar. I detta hänseende är byggnaden av staket oftast använd den väggprofilerade plåten.

Ett undantag är territoriet med stora vindbelastningar eller täta stormar. I detta fall kan en större tillförlitlighet användas och bär profilen.

Standard storlek av wellpapp för staket enligt GOST

Standarddimensionerna av profilplåten för staketet finns i GOST 24045-94 "Stålböjda profiler med trapezformiga korrugeringar för konstruktion". Av figuren nedan är det tydligt att standarden strikt reglerar alla huvuddimensioner av wellpappret för staketet, priset beror på stålkvaliteten, tjockleken på profilskivan för staketet och vad är dess skyddande och dekorativa beläggning.

1

Som framgår av tabellen ovan anger standarden alla grunddimensionerna för ett profilerat ark. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på att bredden på wellpapp för staketet visas i två kolumner. Dessa är två olika värden. En av dem kallas att arbeta, eller den användbara bredden på det profilerade arket för staketet, och det andra är bara bredden på arket.

Skillnaden mellan dem i överlappningen, som är nödvändig för att fixera profilarket. Därför är bänkens arbetsbredd mindre än arkets bredd med mängden överlappning. Samtidigt, som det också framgår av bordet, anges i alla konventionella noteringar av wellpapp den användbara bredden.

Bredden på det profilerade arket kanske inte motsvarar standarden. Många tillverkare producerar ett metallprofilerat ark enligt avdelningens specifikationer (TU), så bredden på det korrugerade arket för staket kan vara från 800 till 1850 mm.

Ett bredare ark gör det möjligt att avsevärt öka bredden på staketet från wellpappen, vilket allvarligt minskar kostnaden för att installera stödstolpar och minimera antalet leder och fästingar. Detta är praktiskt, men samtidigt finns det svårigheter att transportera och leverera ett liknande ark till byggarbetsplatsen.

Standarden reglerar också tjockleken på wellpapp för staket. I allmänhet kan det metallprofilerade arket tillverkas av metall, med en tjocklek av 0,35 till 1,2 mm.

Tjockleken på profilplåten för provtagning 0,35 eller 0,40 mm avser det lägsta prissegmentet. Det bör dock inte glömmas att staketets huvuduppgift är att skydda platsen från penetration av främlingar. Därför väljer de flesta utvecklare en standardprofil av metall 0,6-0,7 mm och väljer vilken tjocklek av wellpapp för staketet att installera på sin plats. En sådan profil är svårare att skada och det är omöjligt att böja vinkelrätt mot förstyvningen utan specialverktyg.

Standarden fastställer också längden på wellpapp för staketet. Mer exakt, inte längden på själva arket, men dess mångfald. Eftersom wellpappen är tillverkad av valsat stål, kan längden på dess ark nästan vara vilket som helst. Men standarden föreskriver att väggen wellpapp bör göras mätlängd från 2,4 till 6,0 m, med en mångfald 300 mm.

Denna längd av profilplåten för staketet gör det möjligt att bygga staketet på den önskade höjden utan mellanliggande fastsättning. Detta ökar styrkan på staketet och ökar också sitt livslängd avsevärt.

Det bör noteras att inte alla standardstorlekar, reglerade av GOST, är lika vanliga. Speciellt handlar det om längden på arket. Många företag föredrar att inte köpa ett profilerat ark med lång längd på grund av svårigheterna att transportera den.

Så var förberedd att om du behöver en 6 meter lång korrugerad plåt för staket, på grund av denna storlek kan priset per kvadratmeter vara större än för liknande lister av kortare längd. Dessutom är det svårt att köpa lakan av denna längd i butiker - sannolikt måste du kontakta tillverkaren direkt.

Hur man korrekt fixar wellpappret till staketet? Vilken typ av skruvar använder du? Hur ofta? Vad ska vara en överlappning? Svaren på alla dessa frågor finns i artikeln.

 • Stiftelsen för staket från proflista

  Typer av grund för stängsel av profilerad plåt. Hur man gör kolumnär, band och kolumnbandstämpel för staket från proflist i figurer och diagram.

 • Priser för staket från proflista

  Typer av grund för stängsel av profilerad plåt. Hur man gör kolumnär, band och kolumnbandstämpel för staket från proflist i figurer och diagram.

 • Webbplatsen oprofnastile.ru - aktuell och användbar information om professionell golv, installation och användning, råd från professionella och stegvisa instruktioner för dig.

  Alla textmaterial som publiceras på webbplatsen är verkligen skyddade enligt gällande lagstiftning, där det finns alla nödvändiga dokument, inklusive avtal.

  Ändå, om du vill dela material med dina läsare kan du skriva ut det igen. Då måste du tillhandahålla en artikel som är oskyddad från indexering med en hyperlänk till sidan på den här webbplatsen från var materialet kopierades. På en resurs kan du inte placera mer än 5 artiklar kopierade från den här webbplatsen.

  Välj wellpapp för staket: arkdimensioner och märkning

  När du uppför något objekt är det viktigt att du gör de ursprungliga beräkningarna på rätt sätt, gör en lista över nödvändiga material och verktyg, så att det senare inte behöver köpas. Felaktiga beräkningar kan öka kostnaden för leverans av flera tusen.

  I den här artikeln kommer vi att berätta om beräkningen av wellpapp: vi kommer att ange standarddimensionerna för profilplåten för staketet, kostnaden för material och andra kostnader.

  Original fästning av wellpapp

  Det profilerade arket har 3 typer av märkning:

  • H - används för takläggning;
  • C - används för stängsel, väggar, skiljeväggar;
  • HC - material med denna märkning är tillämplig för konstruktion av väggar och tak.

  Också ibland är det möjligt att uppfylla märkningen av ark med bokstäverna A och R. Endast A-profiler är lämpliga för konstruktion av inneslutningar, eftersom de är målade på en viss sida och inte har en vattentätning längs kanten.

  Den mest optimala metallprofilen för staketet är märkt med C10, C20, C21, HC35. Figuren efter bokstaven indikerar korrugeringshöjden i millimeter. Användningen av rekommenderade arter gör konstruktionen hård och billig.

  Förutom de standardsidiga beläggningarna är det fortfarande möjligt att använda dubbelsidiga och dekorativa "trädkantade" beläggningar för att belägga staketet.

  Den maximala längden på arken kan vara olika för varje tillverkare. Den kan nå från 0,4 till 12-14 meter, men standardark har en höjd inom 2 meter.

  Var uppmärksam! Dimensionerna för metallprofilen för staketet och taket beskrivs i följande regleringsdokument: GOST 24045-2010 - beskriver kraven på profilark för konstruktion av galvaniserat stål.

  Vid tillverkning av profiler med zinkbeläggning måste materialets kvalitet iakttas enligt GOST 14918-80. Kvaliteten på materialet med en polymerbeläggning anges i GOST 30246-94.

  Profilens storlek för provtagning C8 (mm):

  • total bredd 1200;
  • användbar bredd 1150;
  • väggtjocklek från 0,4 till 0,8;
  • profilens höjd 8;
  • steg mellan ribborna 62,5.

  Storlek på wellpapp för intag av klass C10 (mm):

  • bredd 1155;
  • arbetsbredd 1100;
  • ribbens 10 höjd
  • steg av förstyvningsorgan 45;
  • metallets tjocklek är från 0,4 till 0,8.

  Profilblad C10

  Storleken på ett papper av wellpapp för intaget av C20 (mm):

  • bredd (full) 1150;
  • bredd (arbetar) 1100;
  • korrugeringshöjd 20;
  • Förstyvningarna ligger i steg om 137,5;
  • materialets tjocklek från 0,45 till 0,7.

  Dimensionerna på det profilerade arket för provtagning C21 (mm):

  • full bredd av valsad metall 1051;
  • använd bredd 1000;
  • höjden av kammen 21;
  • tjocklek från 0,4 till 0,7;
  • storleken mellan vågorna är 65;

  Utseende och grundfärger av profilerat ark C21

  Måtten på wellpapp för avlägsnande av HC35 (mm):

  • bladbredd 1060;
  • använd yta bredd 1000;
  • höjden på revbenen 35;
  • väggtjockleken kan vara 0,5-0,9;
  • steg mellan ribborna 70;

  Funktion НС35 är närvaro av spår på inre och yttre kanter som är avsedda för ett fast formarbete.

  Var uppmärksam! Vid installation av wellpapp kan det finnas ett problem i luckorna vid arkens leder. Detta beror på att en kant av revbenet är mindre än den andra. För att undvika ett sådant problem bör den mindre kanten överlappa den större och inte vice versa.

  På videon kan du se de vanliga fel under installationen:

  Nödvändiga material för byggande

  Standardmaterialet för byggnaden av staketet med egna händer består av följande element:

  • Bord av wellpapp.
  • Metallpoler eller rör med rund eller kvadratisk sektion. De installeras vertikalt med en indragning på 2,5-3 meter.
  • Korsrör som måste fixas i 2 rader (om inläggen är över 2 m, då kan det vara mer).
  • X-parentes eller svetsning för att fästa tvärstängerna.
  • Färg takskruvar eller nitar för fixering av profilerade ark.
  • Färgen och primer för att skydda metallytor mot korrosion.

  System av bygg staket

  Att utföra de beräkningar som är nödvändiga för att mäta längden på omkretsen området, fastställa vilken bredden och läget av porten. När du väl har lärt sig nödvändiga uppgifter och valt dina varumärkes plåtar, är det möjligt att beräkna materialåtgång, med hjälp av dimensioner ark wellpapp för stängslet, som vi har påpekat ovan (se även artikeln Beräkning av staket av wellpapp: kalkylator, beräkning och planering av systemet).

  Antag att vi bestämde oss för att göra ett staket, vars omkrets 100 m, och standardhöjd - 2 m följaktligen huden kommer att ta denna höjd. För att trimma staketet vi använder stålplåt C20. Polacker måste fastställas var 2,5 meter. Om du köper färdiga gate, sedan subtrahera bredden av omkretsen.

  I det här fallet är instruktionen om beräkning av material enligt följande:

  • Dela upp 100 m (omkretsen) av 1,1 m (bredd Användbar C20) = 90,9. Det är önskvärt att göra lager, så 92 kommer upphandla ark.
  • Nu räknar vi antalet poler. Dividera 100 meter av 2,5 och få 40 bitar, lägga till detta belopp, 3 polig för porten och grinden, får vi 43 bitar. Deras höjd beräknas enligt fördjupningar i marken till 1-1,5 meter.
  • För att beräkna eftersläpningen multiplicera helt enkelt den totala omkretsen av 2-serien, får vi 200 meter sidorör.
  • Fäst köpkurs av 8 st per kvadratmeter (ungefär var 12,5 cm). Beräkna denna mantling område genom att multiplicera höjden av sin längd: 2 * 100 = 200 m2. 200 * 8 = 1600 fästdon.

  Den slutliga kostnaden för konstruktion kommer att bero på valet av profilerad plåt, staket höjd, mängden fördröjning, metoden för fästpelare, grindar och grinden tillgänglighet. Bilden nedan visar den ungefärliga kostnaden för konstruktion, enligt vilken man kan jämföra kostnaden för olika utrustning.

  Jämför priser på staketet av plåtar

  Som ni kan se, mest billigt kostar förzinkning. Polymerbeläggningen kommer att kosta nästan lika bra, men dess utseende är mycket mer presentabel. Dubbelsidig polymerbeläggningen är dyrare än alla utom de mest skyddar metallen från korrosion, och förstärker skönheten i båda sidor.

  De data som vi har gett i den här artikeln kommer att hjälpa dig i förväg för att beräkna erforderlig mängd material och kostnaden för att skapa staket (se även artikeln Att bygga ett staket av wellpapp med händerna, sommar bosatt guide). Du kommer att kunna göra sin egen beräkning av byggmaterial, och för att komma till butiken med en färdig lista över nödvändiga inköp.

  Dimensioner korrugerade ark intags

  Nu en av de mest populära material för stängsel, hus, stugor och industribyggnader är profilerad. Skydd av stålplåt skiljer pålitlighet, hållbarhet och estetiskt utseende.

  Bent kallade kall böjd plåt, den sista priming passirovku, galvaniserad. Ibland material kan appliceras polymerskikt eller en beläggning av en plastisol. Varje blad har ribbor formade efter valsningen på specialutrustning. Höjden och formen på ribborna i olika typer av wellpapp är olika.

  Det optimala valet av material beror på typen av och syftet med wellpapp. Sålunda är kostnaden för ett enkelt material mindre jämfört med stålplåtar som har en polymerbeläggning. Men närvaron av beläggningen förlänger livslängden av byggoperationen, ökar motståndet mot mekaniska skador och andra faktorer.

  Materialet har en lätt installation och drift, möjligheten till kombination med andra material (trä, sten och tegel). På grund av de profilerade struktur stängsel har buller och ljudisolering.

  Vilka typer av wellpapp för staketet?

  Till skillnad från den material typ av beläggning

  korrugerade skivor av olika typ av täckning. Det galvaniserade standardmaterial, arket med hartsskiktet och plastisolen:

  • Enkla galvaniserad plåt täckt med ett skikt av varm zink 20-30 mikroner tjockt. De används i byggandet av kommersiella lokaler och golv i byggandet av skyddsrum. Materialkostnader är 40% lägre jämfört med andra typer.
  • trapetsplåt, behandlade polymerskikt plaster och syntetiska hartser, är skyddade från skador, har ljusa färger.
  • trall, belagda plastisolskiktet, mer resistenta mot olika mekaniska skador och påverkan från omgivningen, har den en tjocklek av upp till 200 mikron.

  Försäljningen kan hittas med standard profilerade parametrar ark, men utseende imiterar naturliga material (sten, trä). I jämförelse med andra arter av materialet pris profilen med bilden ovan.

  Skillnad märkmaterial

  När man väljer en professionell golv för stängsel behöver studera markeringarna noggrant där angivna typen, bredd, höjd av vågen och tjockleken av stål.

  Tillverkare erbjuder följande typer:

  • H - bärande trall som används vid konstruktion av golv och tak;
  • C - väggmaterial som används vid konstruktion av staket och väggar av kommersiella anläggningar;
  • NA - Universal trapetsplåt som lämpar sig för alla arbeten och uppförande av staket.

  Också, det är A och R. märkning arkformning endast bokstäverna A-profiler kan användas inom bygg- staket, som inte har någon hydrauliskt lås och målade på en sida.

  Att samla de mest lämpliga varumärken är C10, C21, C20, NS35. I denna figur betecknar höjden av korrugeringarna (mm). Användningen av dessa profiler kan du utforma till en låg kostnad och den nödvändiga styvheten.

  Indikatorer för de vanligaste typerna av trapetsplåt

  Mått och andra egenskaper hos wellpapp

  Varje tillverkarens maximal tjocklek av arket kan variera. Dess hastighet kan variera från 0,4 till 14 mm. Standardtyper har en höjd av 2 m.

  Profilerad C8 märke har följande parametrar:

  • Användbara bredd 115,0 cm;
  • 120.0 cm full bredd;
  • 8 mm höjdprofiler;
  • 62,5 mm delning mellan ribborna.

  Detta är en budget version av den profil som har goda arbetsförhållanden parametrar, hållbara, pålitliga och enkla att installera.

  För mer information om den här typen av trapetsplåt - Video:

  Profilerad mark C10 har följande egenskaper:

  • arbetsbredd lika med 110,0 cm;
  • den totala bredden av 115,5 cm;
  • steg förstyvningar 4,5 cm;
  • plåttjocklek av 0,4-0,8 mm;
  • ribbhöjd 1,0 cm.

  Intag proflist mark C21 har följande egenskaper:

  • arbetsbredd 100,0 cm;
  • den totala bredden av 105.1 cm;
  • tjocklek 0,4-0,7 mm;
  • höjd krönet 2,1 cm;
  • avståndet mellan vågorna av 6,5 cm.

  Materialet har en trapetsformad profil. Standardlängd av arket 2, 3, 6 m. Application märke C21 minimerar kostnaden för drift på grund av den lilla bredden av arken överlappar varandra.

  Dimensionerna hos metallplåtar C21

  Profilerad mark C20 ark har följande mått:

  • arbetsbredd av 110 cm;
  • total bredd av 115 cm;
  • korrugering höjd av 2,0 cm;
  • 13,75sm avståndet mellan ribborna;
  • plåttjocklek av 0.45-0.7 mm.

  Profilerad varumärke NS35 har följande egenskaper:

  • arbetsbredd 100,0 cm;
  • den totala bredden av 106,0 cm;
  • väggtjocklek av 0,5-0,9 mm;
  • avståndet mellan ribborna av 7,0 cm;
  • 3,5 cm höjd av ribborna.

  Om du är intresserad av hur man gör porten wellpapp med händerna, läs det här.

  Detaljerad information om hur man installerar polerna för ett staket av wellpapp - i den här artikeln.

  På val och installation av staket gjorda av metallprofil kan läsas här.

  Val av profilerad plåt på staket drivs enligt de villkor och önskemål sin ägare. Till staket inga strikta krav på tätning, så att materialet är vanligtvis valda 0,5-07 mm och en liten flexi slang (C8, C10, C20). C8 är inte lämplig för områden med betydande vindlaster.

  Trots den lilla tjocklek, C20 kan kallas det bästa för byggandet av staketet. Det är tillförlitlig, hållbar och har en hög ljudisolering.

  Om huset ligger i ett hårt klimat, är den bästa lösningen för att installera stängsel, plastisol trapetsplåt, motståndskraft mot mekanisk stress.

  När du köper på staketet av wellpapp bör vara uppmärksamma på dess kvalitet och tjocklek. Styvt ark inte böja, inte finnas några repor, ha en lämplig tjocklek och dimensioner.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  62 − 57 =