prover gardiner

Design av gardiner för hall

Förädla gardiner gör rummet mer bekväm, vackrare. Korrekt valda utformningen av det inre av ämnet bidrar till att visuellt förstora utrymmet, ljusare eller mörkare rummet tvärtom gör det harmoni, säkerhet och ställa in en viss stämning.

Gardiner bör vara helt förenliga smaken av ägarna, för att understryka sin karaktär och stämning. Vid valet av konstruktionsparametrar och notera följande punkter:

 • fönsterstorlek - en indikator hjälper till att bestämma bredden på en trasa,
 • höjden av rummet - behövs för att bestämma längden av de Gardiner i rummet;
 • rummets storlek, färgsättning i hallen;
 • placeringen av fönster i sidorna av världen - till den södra sidan behöver mörkläggningsgardiner, låt inte ljuset gå norrut för lätta tyger;
 • stilistiska utformningen av rummet (de dominerande färgerna, texturen av mjuk möbel, vägg färg) - en direkt inverkan på utformningen av gardiner för hallen.

Om ditt vardagsrum är liten, väljer de mest enkla ljusridåer. Komplexa strukturer som väger utseendet på hallen, kommer att trycka sin volym, vilket minskar utrymmet visuellt. Vid låga tak utmärkt alternativ är att installera en taklisten. För ett rum med balkong är att välja medel gardiner, roller eller romerska persienner. De bör vara lätt att flytta och att inte skapa hinder för öppnandet av en dörr.

Ett stort antal varianter av ridån kan du välja ett utmärkt alternativ för alla stilar av inredning. Många är vana vid de klassiska gardiner - tyger, som är monterade på taklisten krokar placeras över fönstret. Moderna versioner är mycket varierande och funktionell, så är inte alltid nödvändigt att stoppa valet på standarden. Mode gardiner för hallen imponerar med sin design, originalitet och väl genomtänkta detaljer.

Förkortad gardinerna i vardagsrummet, kan du hänga upp om det finns ingen uppvärmning under fönstret batteriet eller det är dolt bakom en dekorativ panel. En annan sådan gardiner är bra, när nära ett fönster är en soffa eller skrivbord. Sorter korta gardiner: Franska, Roman, österrikiska, roller. Curtain "cafe" hängs upp i mitten av fönstret, den övre delen av öppningen förblir öppen. Det senare alternativet passar väl in i stil med Provence, land, eklektisk. Bambu prov - den perfekta lösningen för miljö stil, och personer som lider av allergier.

Horisontell ridå medlem som är monterad på toppen av basbanan är enbart dekorativ detalj. kappa längd är 1/5 eller 1/7 av längden av gardinen. Särskilt vanligt i sådana inredningsstilar: Renaissance, Art Nouveau, barock, Empire. Detalj gör rummet en touch av elegans design, rikedom, lyxigt boende. Den moderna inredningen i minimalistisk typ det också har en plats.

Kappa masker avsnittet av väggen mellan fönstret och taklisten, ofta gömmer sig under en avsats själv. Detta element kan sys av mjuk vävnad och ta en mängd olika former: en rak linje, välvd, vågigt. Kappa är också gjord av ett hårt material. I det här fallet har han en rektangulär form och är mer som en dekorativ panel.

Gardiner i rummet med draperi - denna duk, anges i veck. Denna konstruktion är lämpligt, om huvud gardin gjord av lätt material inte är alltför ljusa färger. Gemensam tyg - organza, siden, taft, batist, sammet, velour, etc. De vanligaste typerna av draperier:

1
 • Pelmets - de som redan nämnts ovan.
 • SMAD, zhaboty - veck vävnad, fast på båda sidor av taklisten. Ekologiskt titta i en klassisk inredning, nyklassicism, Art Deco, Art Nouveau, Empire.
 • Cascades - textilier, elegant dinglar mjuka vågor.

Om du vill hänga tyll för ett rum utan gardiner, välj den ursprungliga modellen på öglorna. Den övre delen av duken ringen sys (som ett alternativ - trianglar, kvadrater) av en viss storlek, de är uppträdda på avsatsen. Det visar sig attraktiva längd dragspel. Design av gardiner för rummen kan vara mycket olika, det ger en möjlighet att använda dem i alla stilar av inredning av små, stora rum. En viktig roll i den övergripande bilden är den externa vyn av taklisten och öljetter själva.

Bay fönster - en del av de lokaler, som är utskjutande från planet av fasaden. Ofta är denna sida helt glasad eller har flera fönster. Ägare är viktigt att avgöra om de kommer att hänga en målning på varje fönsteröppningen, eller föredrar en kontinuerlig gardin. Designalternativ många - från tunga gardiner till gardin-garn. Hörn övergångar väl ljusare:

 • Hissgardiner för rum - ser bra ut i klassisk, modern, etnisk stil;
 • Franska - bra för en liten burspråk, och ljusa rymliga rum;
 • Österrikiska - tunga textilier som hela hans utseende visar rikedom och lyx,
 • Japanska gardiner - optimal utformning av praktiska och funktionella rum.

konstruktions gardiner för hallen direkt ekar inredning. När du väljer ett tyg baserat på de allmänna riktlinjerna för den stil, anser modetrender. Råd - textilier måste gilla dig, leda till harmoni, att inte orsaka obehag. Gardiner i rummet inte nödvändigtvis överensstämmer med normer för endast en stil. Även om du lägger in dem något eget, har de inte förlora på detta.

Den föreslår att tunga tät väv - gardin. Sådana gardiner skydda mot starkt ljus, gatan buller, skapa trevnad. Classic är inte bara lämpar sig för hallen, men också för sovrummet (natten gardin). Familiar Decor - pelmets. I de kalla nordliga områden hänga väv av varma färger, men på den södra sidan av vackra och funktionella ljus gardin svala färger. Komplement gardiner är grabs, cystor.

De representerar ett brett vertikala remsor av tyg (panel utan veck), som är fastsatta på väggen eller i taket med hjälp av en speciell mekanism. Används i strama interiör, motsvarande minimalistisk stil. Japanska gardiner är tillverkade av naturliga genomskinliga tyger med mönster eller utan, om fönstren är på den soliga sidan, i kursen är opaka material, bambu sugrör.

Textil gardiner med horisontella stela stänger. Denna konstruktion är praktiskt taget utanför fönsteröppningen och faller inte under tröskeln. Med en speciell mekanism Hissgardiner höjs upp och bildar en tvärgående dragspel. Duken är optimal för rum som måste skyddas från den ljusa solen. Gardiner är inte tyngre interiör. Lämpar sig för en minimalistisk stil, land, japanska, etniska.

Lyx gardiner för rika människor som vill omge sig med lyx. Om du tittar på ett fotogalleri, kommer du att märka att detta tyg var samma designelement fönster i de kungliga slotten. Tyget är ekvidistanta vertikala korder är gängade. De dras åt och är halvcirkelformade voluminösa veck - draperier. De bästa materialen för franska gardiner i rummet - siden, batist, organza, tyll.

Ljus, färska, multi-rad. I många fall används de italienska gardiner syntetiskt tyg som definierar utformningen av den ursprungliga. Under skiljer tyg texturer, längder, stil. Skikten ovanpå varandra, det resultat som erhålls i den ovanliga ljus bild. Modellen är inte helt isär, och går diagonalt. Den övre delen av fönstret är stängt, och successivt expanderat till botten av synfältet av omvärlden.

Andra stilar och designalternativ

gardin design för vardagsrummet är mångfacetterad. Ibland kan man se de mest otroliga kombinationen, men de ser också ekologiskt om passar in i stilen på inredningen. Några fler designalternativ:

 • Österrikiska - vackra gardiner för hallen, som påminner om fransk stil. Den enda skillnaden - tyget krymper inte hela längd, och endast botten.
 • Rulla - det enklaste alternativet. De representerar rektangulär duk som täcker området i rutan. Med kedja mekanism materialet rullas runt den horisontella axeln.
 • Modern stil (minimalism, hi-tech) - kräver en tydlig form, jämnhet, praktiska och korthet i konstruktionen.

Vissa tyg och färg för att ge företräde

Den norra sidan av kärlek ljusa, levande färger: orange, smaragdgrönt, beige, guld. De ljusa rummen är inredda med den södra ridå av blå, blå, nyanser av grått, vitt material. Färg kan väljas under tapeten, klädsel, golv, i samma ton till den största möbel. Om rummet är ljust, köpa monoton målning. en mer diskret färg gardin dekorera hall med en ovanlig design, att göra henne accent.

När du väljer tyger också styrs av kompass och inredningsstil. Rymliga mycket ljust rum ser trevligt tunga material - sammet, satin. I en liten och mörk - ljusridåer av bomull, linne. Naturmaterial är inte alltid bra, eftersom de kan sträcka ut och förlorar sitt ursprungliga utseende. Välja de gardiner, där andelen av naturliga och syntetiska fibrer identiska.

Var man kan köpa och hur mycket är gardinerna för vardagsrummet

Det erbjuder ett stort urval av nätbutiker. I dem kommer du inte låta oss röra händer och materialet kommer inte att se den verkliga färgen på gardinerna, men läsa alla egenskaper och eventuellt spara. I sin by söker gardinen med textilbutiker, specialiserade försäljningsställen, bygg stormarknader. Kostnaden för målningar är annorlunda - 600-32 000 (set).

konstruktions gardiner för hall, kök och sovrum

Gardiner utformning av det inre av de ledande designers. De olika modeller och alternativ för fönsterdekorationer i köket, i vardagsrummet och sovrummet. Beskrivning av de olika typer av gardiner, en kort översikt över modetrender och några användbara tips om användningen av olika modeller av gardiner i det inre.

Fönstret. hur underbart att titta på honom tidigt på morgonen vid soluppgången eller sent på kvällen på bleknande ljus och mystisk natthimlen! Hur obehagligt att titta på nakna fönsterkarmar, inte "klädd" i de vackra gardiner, som harmoniskt smälter med det inre av de mysiga rum.

Moderna gardiner konstruktion gör det möjligt att dekorera alla rum: anteckna högtidlighet hall, glamour sovrum, lägg till en riktigt hem komfort kök och vardagsrum på respektabilitet. Det är endast nödvändigt att titta på verk av de bästa designers och att ta hänsyn till ett par nyanser, och ditt hem kommer att bli en speciell charm och överklagande.

Visst, gör valet av gardiner måste vara medveten om den inredningsstil som råder i rummen, i lokalerna hos färger, men glöm inte om de funktionella belastningar, som utförs i gardiner eller andra rum.

Praktisk och vacker design gardiner för köket

Låt oss börja med köket - ett slags symbol för det moderna hemmet. Curtain design är viktigt här. Windows, hängde med konventionella persienner, i de flesta fall ser mycket torr, och en sådan återhållsamhet passar inte varje kök. Samtidigt, och den lummiga veck av pälsen-skört tyg som irrelevant till köket. Den lämpligaste design - gardiner av ljusa nyanser vanligt material, bra ljusgenomsläpp.

Ljusa genomskinliga gardiner utan onödiga dekorativa detaljer och komplexa former - praktiskt taget en idealisk lösning för kök med olika stilistisk orientering. Särskilt relevant är modeller för små utrymmen.

Sålunda bör gardinerna för köket vara funktionella, praktiska, väl-tvättar, tåla solljus och temperaturförändringar. Moderna designers erbjuder de mest praktiska och effektiva alternativ:

Se fler bilder av gardiner för köket.

Även den här typen ser tillräckligt attraktiva i jämförelse med resten av de listade typer av gardiner, men vissa hemmafruar föredrar persienner. För att bli av med känslan av kontorsmiljön, behöver du bara köpa persienner tillverkade av olika material eller målade i olika färger. Ännu mer attraktivt är foto persienner. Bild kväll i Paris eller landskap av mysiga gator bevuxen med gröna balkonger, varför inte?

För köket i lantlig stil passar persienner tillverkade av tunna träplattor, ganska lockande ser på fönsterkarmar. En annan naturligt material bambu användas för tillverknings persienner, kan blanda i köket, vars inre är tillverkad i japansk stil.

Det är inte känt om romarna verkligen blivit uppfinnare Design tunna strimlor och tyg. De som gardiner i förra gången är mycket populär tack vare sin enkelhet och bekvämlighet.

Tyg trasa med rena linjer, kommer att vika en enkel mekanism som är praktiskt taget universellt och lämpar sig för olika typer av mat. Trots den anspråkslösa formen, helt olika material som används för tyg gardiner, tillåter att plocka upp en ursprunglig lösning för små och stora kök.

 • Naturlig bomull.
 • Exotisk jute material.
 • Len grova och fina hantverk.
 • Materialet i bambu.

Hissgardiner skapas av naturmaterial, är det bäst passar in i rummet i stil med högteknologiska och retro. Ytterligare dekorationer i form av fransmönster och ge ännu mer uttrycksfulla utseende, iögonfallande till noggrant inramade fönstret.

Blinds i det inre av köket

Inte kännetecknas av en speciell design förbättringar och sådana gardiner. I de flesta fall, gardiner rulla Vanligt eller dekorerad med ritningar och fotoprint. Men detta inte förringa deras meriter, de perfekt skydda köket från nyfikna ögon av förbipasserande, förhindra inträngning av solljus och ganska lätt att ta hand om.

När köper blinds måste ta hänsyn till storleken på fönsterkarmar, Bobble ett par centimeter kommer att skada utseendet på fönstret som helhet.

Om du letar efter gardiner för köket med balkong, av dessa typer av "gardin" kommer att komma till hands. Bekvämlighet, koncisa, lättskött, plus en mängd olika modeller ger rummet måste vara i fokus.

Oavsett interiör eller rådde i huset, det finns gardiner i många rum, och inte bara av den klassiska typen. Perfekt lösning kommer att vara gardiner panel, om den används för att hjälpa visuellt utöka utrymmet små kök och skapa en intressant visuell effekt. Kombinationen av smala gardin kontrasterande färger med samma struktur skapar ibland en unik miljö.

Chic samma gardiner av flödande silke, överdådiga sammet, brokad och unika lättvikts muslin - partiet i vardagsrummet och sovrummet!

Gå till vardagsrummet!

Konstruktionslösningar - gardiner för vardagsrummet och hallen

Det var i vardagsrummet är trevlig kväll med familj, fester för att välkomna gäster som säkerligen kommer att uppmärksamma de eleganta gardiner.

gardiner val för vardagsrummet är så olika att det ibland en enkel uppgift för förvärv av "dress" för fönstren för att få mycket svårt. Med hjälp av olika modeller av gardiner och tyll kan vara fördelaktigt att betona fördelarna med rummet, att fokusera uppmärksamheten på inredningsstil och slutligen bara för att skapa en varm välkomnande atmosfär.

För mer information om gardinerna i vardagsrummet här.

Flera ganska breda remsor av genomskinligt luft tyg av olika nyanser, inte helt dölja den vackra naturen utanför fönstret, och särskilt inte att väcka uppmärksamhet, fyller hela rummet med ljus.

Tjockare gardiner till konventionella raka blad tack vare en intressant struktur eller färgade tyger kommer också att se bra ut, men helt enkelt på bakgrunden av hela kompositioner av olika färger och tyger, prydd med dekorativa element.

Vackra draperi, horisontella och vertikala element, pelmets, viktlös ädel organza och sammet vävning olika nyanser och texturer av tyg som finns i en rad olika intervall av gardiner för vardagsrummet. Ett stort antal av gardiner modeller som skapats av begåvade designers, omöjligt att lista, men att identifiera de viktigaste typerna av ofta används i vardagsrummet gardiner är ganska verklig.

Roman och rullgardiner, föreslås ovan som ett mångsidigt alternativ för köket, har också använts framgångsrikt i vardagsrum, skiljer sig endast den typ av tyg som används och storleken på bladen.

Dessa gardiner kommer att bli en livlina i ett litet vardagsrum. Stadigt positionerat för att fönsterkarmen lakoniska målningar kommer inte att ta upp värdefulla centimeter. Organiskt fit rullen och romerska persienner i inredningen av vardagsrum, inrett i jugendstil och minimalism.

Och eftersom vi talar om minimalism, japanska gardiner aktualiserats. Hela systemet med skärmar fästa på flera rader avsats tillåter tissuebanor för att röra sig parallellt med varandra. Utan skrynkling gardinerna kan vara en riktig konstobjekt, uppmärksammades av besökare på grund av den stora bilden på dukarna.

De klassiska gardiner är långa, breda banor som föll på golvet. Avlyssnade vackra pick-up chic tyg bildar veck som ger gardinerna en mer sofistikerad look.

Brittiskt gardiner kan vara antingen ett oberoende element att dekorera fönstret, och ett alternativ till konventionell tyll. Kan skilja dem på botten av rundade veck mjukpappersbanor halv typ.

Österrikiska persienner ser bra ut som en självständig del av inredningen, men inte mot företaget gardiner. Den nedre delen påminna brittiska gardiner, men den österrikiska enkel förflyttning lyfts, vilket visar frodiga rundade girlanger. Vid montering, de österrikiska persienner ser imponerande, visar lyx coattails. De är lämpliga i rummen, graviterande till stilar av barock, art deco och naturligtvis klassikerna.

Fransk stil gardiner konstruktion

Franska gardiner av okunskap kan förväxlas med den österrikiska och vice versa. Skillnader faktiskt en hel del franska är gjorda av dyra fina tyger, i ovikt skick finns många girlanger, coattails samlats i samma längs hela längd webben. Lika imponerande utseende och gardiner vikta och ovikta. Elegant draperier intressant form, kappa blir det perfekta komplementet till den franska interiör och fullständig bild av vardagsrummet, fylla den med utsökt lyx klassisk inredning.

Gardiner för sovrummet bör utföra komfort

Lyxiga material, spektakulära gardiner modell, är relevanta i vardagsrummet, är det knappast lämpligt för sovrummet. Lugn atmosfär, komfort och bekvämlighet - det är vad folk ska känna att komma in i mitt sovrum! Textilier som används i det här rummet, är av yttersta vikt. Korrekt monterade gardiner, säng gränssnitt med dekorationer, små kuddar och andra dekorativa element skapar en unik känsla av värme.

Ljusa flashiga färger inte bidrar till lugnande, vilket gör att hjärnan att vara aktiv, är det att föredra för sovrummet så använd dämpade toner sängar. Viktlös genomskinliga gardiner används inte för sovrum, de är inte troligt att skydda mot de ljusa solens strålar och det kalla månskenet. Ett mer hållbart alternativ - tät ridå i samband med viktlös tyll.

För älskare av elegans klassiska gardiner är mer lämplig modell, kompletterat med lambrequin, tofsar och vackra stift. Minimalistiska fans kommer att gilla japanska eller romerska persienner, distinkta former som kan mildra tunn genomskinlig tyll.

Valet av gardiner i sovrummet och det är på grund av den stilistiska riktning, och färgerna i inredningen, vilket faktiskt och valet av gardiner och gardiner i alla rum i huset eller lägenheten. En annan viktigt urvalskriterium är modetrender. Men inte köpa gardiner, guidade endast av modetrender, eftersom det är textilier ger rummet en speciell charm, med betoning på stil med interiören och passerar en allmän uppfattning om utformningen av rummet.

Mode mörkar - Favoriter 2017

Och när samtalet vände sig till mode, kommer beskrivningen av flera nya produkter som erbjuds av ledande designers vara precis i tid.

2017, den dämpade nyanser av neutrala området - beige, sand, grädde och grått - inte lämna över sina positioner, och fortsätter att ockupera en ledande plats i utformningen av inte bara gardiner, men även andra delar av interiören.

De kan inte kallas en nyhet, liksom en kombination av svart och vit färg i grafiska figurer på dukarna persienner och gardiner, men ändå blir modellen inte gå ur modet, gradvis går i klassisk urladdning.

De senaste trenderna tyder på en mer levande färg målningar, på toppen av ära i alla nyanser av blått sort, glad och oförglömlig turkos himlen. Blå färg har en gynnsam effekt på det mänskliga psyket, men har sina egna egenskaper som måste beaktas, använder den i det inre.

Alla nyanser av grönt, lila och lila toner, aubergine, tegel rika brunaktiga toner - detta är inte en komplett lista över ljusa färger, att ansluta sig till kampen om en plats i de mest moderiktiga färger för gardiner i den aktuella säsongen.

Efter att ha fått reda på den grundläggande paletten som användes vid design av gardiner, är det överflödigt att påminna och om ritningar på ett tyg. Stora bilder och mönster är fortfarande på mode, en intressant nyhet är en viss vaghet av bilden, vilket påminner om akvareller som tvättas med vatten.

Efter att ha bestämt sig för gardinens färg är det nödvändigt att vara uppmärksam på deras form och allmänna utseende. Minimalism i design inte är en favorit av säsongen, så välkommen flerlagriga ridån design, intressant kombination av olika texturer och färger. Kontrast vävnader vanliga registrerings top web radiella veck eller "glasögon" dekorativa foder, volymeffekt och omfattande veck, säkert ge ett fönster sofistikerad och elegant utseende.

I ökande utsträckning erbjuder designers innovativa idéer och den aktuella säsongen - inte ett undantag blir trenden av draperi av tätt tyg med genomskinliga lätta material mycket populärt.

Hemskapande eller hur man syr gardiner med egna händer

Sortiment av gardiner, gardiner, draperier är enormt, du kan köpa dem i butiker och beställa i en bra studio för individuella skisser. Ännu mer intressant alternativ för kreativa naturer är att skapa unika gardiner med egna händer, styrd av modetrender och egen smak. För att göra detta behöver du:

 • duk
 • symaskin,
 • viljan att skapa den ursprungliga saken,
 • primära syfärdigheter.

Ibland behöver du ingen speciell skicklighet: den vanliga raka linjen som används för att syma underverk.

Mer information finns på videon, som ger en detaljerad beskrivning av arbetet och färdiga mönster av olika typer av gardiner.

Gardiner - en integrerad del av inredningen. Ju mer noggrant de väljs, alla kriterier beaktas och nyanser, desto mer organiska ser rummet ut som en helhet.

Gardiner till vardagsrummet eller hallen: Exempel på den senaste designen

Att välja gardiner i vardagsrummet är lika trevligt som det är en viktig uppgift. Skickligt valda skugga eller ritning gardiner, kan deras struktur och material förändra hur den färdiga inredningen i rummet, och förstöra det. Innan du börjar titta på ett antal fönsterdekoration alternativ, besluta vilket resultat du vill - om du behöver eller tyll gardiner var en total kontrast till paletten i vardagsrummet eller sammanföll med inredning i färg och konsistens. Vill du allt ingår i vardagsrummet i första hand uppmärksamma fönstret och inredning, eller som ett centrum för synpunkter attraktion har planerat ett annat ämne?

Det finns en allmän oskriven regel för alla typer av interiörer - om väggdekoration i rummet görs i monofoniska versionen kan gardinerna användas för att skriva ut, om du Wall dekorerad med tapet med ett mönster, respektive bör persienner eller gardiner vara en färg. Men som det är känt finns det undantag från några regler. Kunniga händer av yrkesverksamma kommer att kunna hämta alternativ för fönster drapering för alla tillfällen, för alla typer av rum.

Till exempel, ett sådant vardagsrum i coola färger behövde helt enkelt gardiner med varm skugga, en matt atmosfär tillåtet att välja ett tyg för fönsterdekoration med diskreta mönster. Ljusa kronor för gardiner, som upprepades idealiskt i bordslampans element, avslutade en levande bild av vardagsrummets icke triviala inredning.

Ögon är metall- eller plastringar som ligger i övre delen av gardinerna på samma avstånd från varandra. Gardiner med ögonlock passerar till kronhjulet, vilket resulterar i ideala vertikala veck i tyget. Denna typ av fönster drapering är lämplig för olika rum och i flera år har inte förlorat sin popularitet på grund av dess mångsidighet. I vardagsrummet ser sådana gardiner chic, speciellt om taken i rummet är tillräckligt höga.

Ett intressant sätt att dekorera fönsteröppningar vid gardiner på ögonen är kombinationen av tyg - överdelen av gardiner är gjord av monofonväv och botten av materialet med ett mönster. Eller som i detta fall - gardiner består av tre segment av olika, men nära varandra nyanser, upprepa färgerna som används i inredningen av vardagsrummet.

På ögonlocken kan du "plantera" och den tunnaste transparenta tullen. Resultatet är en mild och luftig fönsterdesign som passar nästan alla interiörer. Läshörnet i det här vardagsrummet kräver mycket naturligt ljus, men du kan inte lämna fönstren utan dekoration, så tulle har blivit ett perfekt alternativ för att skapa stora fönsteröppningar.

En liknande situation uppstod vid slutförandet av bilden av detta vardagsrum i varma beige toner. Transparenta gardiner av mjölkaktig färg ser bra ut på stålkronor med stora glänsande knappar.

Snövita genomskinliga gardiner på eyeletsna är utformade för att stödja vardagsrumets ljuspalett, och ge den ljushet, viktlöshet och till och med romantik.

Modern design av gardiner med lambrequins

Initialt blev lambrequinsna tänkt inte så mycket för dekoration, som för att drapera bristerna i fönsterramar och fästelement. Med tiden har dessa draperingselement bara en dekorativ funktion som lägger till individualitet och charm för designen av fönsterspalten.

Lambruck är fäst på ramen utan möjlighet till förskjutning, men det är säkert möjligt att ta bort det för att rengöra det. Sådana dekorativa element kompletterar bilden, vilket gör den verkligen kunglig.

I vardagsrummet med högt i tak ser detta fönsterinredning i neutrala nyanser helt enkelt lyxigt ut. Självklart, i detta vardagsrum är gardinerna inte huvudelementet, de kallas bara för att behålla färgpalett och lugn konsistens.

Modet för textilierna av färgningen på 80-talet återvänder igen, många gardindesigners tillgodoser några modifierade versioner av retrostil utskrifter. Bright. Färgglada materialgardiner och lambrequins kan återuppliva vardagsrummet och bygga en färgbro mellan olika nyanser i rummet.

Romerska och japanska gardiner eller tyggardiner

Denna typ av fönstertextil är en bred tygremsa som viks i platta vågräta veck med hjälp av en kedjemekanism. Tyget är fast på vilken nivå som helst som är lämplig för hyresgästerna och ligger precis i öppningen av fönstret.

Som regel används i tillverkningen av romerska gardiner ganska täta tyger - linne, bomull och deras konstgjorda motsvarigheter. På grund av den resulterande, när de lyfts upp, horisontella veck kan romerska gardiner inte höjas till takskenorna, men det pryder bara bilden av fönsterutrymmet.

Linjens skärpa när man lyfter gardinerna från romerska arten kan uppnås tack vare speciella plankor som sys vid tillverkning av en textilprodukt. I den rakade formen ser gardinerna enkla och lakoniska, vilket inte distraherar hyresgästens uppmärksamhet.

Bland tygtyperna är det även japanska gardiner eller paneler (skärmar). Dessa är plana dukar som rör sig längs fönstets öppning som dörrar i garderoberna.

Sådana gardiner är som regel gjorda av tyger av neutrala nyanser, ofta av ljustoner, men varianter med ritningar är också möjliga.

Den ovanliga utformningen av fönstret blev bara en del av det ursprungliga mosaiken, vilket är inredningen i detta icke triviala vardagsrum fyllt med designerfynd och kreativa lösningar.

Modern gardin design på buktfönstret

För att dekorera bukfönstret krävs en speciell glitter, som är gjord för att beställa eller vika den färdiga metallramen i form av ett karmfönster.

Draperiet, draperat med tunga gardiner med ett mönster, ser ut som ett litet skede.

När det gäller att dekorera bukfönstret med en tunn genomskinlig tulle ser den här lösningen ut både i det klassiska interiören och i ett modernt rum med progressiva dekorelement.

Erker skapar en liten nisch, utformad som ett rekreationsområde, och gardiner av varma, ädla nyanser kompletterar den lyxiga bilden av denna ensamhetsplats.

Silvergråa gardiner i denna vik fungerar som en utmärkt bakgrund för snövit bordslampor och kompletterar perfekt vardagsrumets ljuspalett.

Ett litet fackfönster bildar en nisch för en mjuk soffa i ljusgråtoner, samma nyanser används i textilierna i fönsterspalten. Den ljusa glansen av trasa gardinerna echoer med spegelformade dekorativa element och glittrande glas i ljuskronan.

Innovationer i utformningen av fönstertextilier för den öppna kronkanten

Det vanligaste alternativet för att dekorera fönsterutrymmet är gardinerna som placeras på kronhjortet, vilket inte gömmer sig från våra ögon under nischer eller lambrequins.

Enkelhet och kortfattad registrering är ansluten till nåd. Nyligen har de mest populära stålgardinerna för gardiner, som, om så önskas, kan kompletteras med knoppar i temat för inredningen.

Användningen av flera olika segment i gardinens bild tillåter inte bara att överbrygga broarna mellan de olika utflödena som används i vardagsrummets utformning utan också att diversifiera textilens utseende.

Uniform nyanser av neutrala nyanser kommer att vara lämpliga om själva fönstret är ganska komplext, ovanligt, uppdelat i sektioner.

Även vanliga textilier utan tryck kommer att vara lämpliga i vardagsrum, som redan är fulla av inredning, olika kontrasterande kombinationer av färger och texturer.

Ljusa färgstarka gardiner på den öppna takkanten kommer att se bra ut i ett rum med en ljus yta på väggar och tak.

Mörkgrå gardiner av tät vävnad har blivit ett utmärkt komplement till en harmonisk klädsel, som uppgår till en stor allians som arbetar för att skapa en allmän atmosfär av en mysig och bekväm vardagsrum.

Design av fönstret inredning med hjälp av en sluten kant

Det här sättet att drapera fönsterutrymmet kommer aldrig att gå ut ur mode. Cornice kan "gömma sig" tyget av gardiner, utforma en speciell nisch eller en barriär, som kommer att knytas till taket, ta bort den för taklister.

För många mönster av moderna fönster är den här lösningen det bästa alternativet för att skapa ett enkelt och koncis fönsterutrymme.

En uppsättning tunna genomskinliga tulle och solida monokroma gardiner är en traditionell teknik för att dekorera moderna vardagsrum.

Klipp och grepp för gardiner är fortfarande i trenden och används ganska ofta för interiörer av vardagsrum klassiska eller nära det stilar.

Gardiner gjorda av organza, samlade i många veck, ser ut som en kunglig i nästan vilket interiör som helst och upprepar helt nyanserna av paletten som används i vardagsrummet.

Transparenta tyger används också för att dekorera fönstren med "osynliga" takfoten. Det verkar som en mycket tunn gardin ned direkt från taket i rummet.

Den mest intressanta posten på temat:

Dessutom kan du

Nu modern livsstil domineras av enkla gardiner, men jag föredrar fortfarande ritningen, även om resten av den moderna stilen mycket

Först av allt, är interiören värderas framför allt individualitet, kan du ofta en blandning av stilar, även om allmänna riktlinjer bör notera

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 5