pVC-ark

Skummad PVC: Specifikationer. De skummade polyvinylklorid (PVC) bearbetningstekniker

Polyvinylklorid (PVC) - ett polymermaterial, som ofta används inom olika områden av reklamprodukter, i processen för reparations-byggnadsarbeten, utformningen av invändiga utrymmen.

En rik 30-årig historia av PVC-material när det gäller termoplaster är slående i sin unika. Tack vare sina utmärkta egenskaper och kännetecken, skummad PVC har en stor mängd olika tillämpningar inom alla områden av det dagliga moderna livet. Utgångsmaterialen för framställning av polyvinylklorid är råvaror som kol, olja och gas. I polymerisationsförfarandet av vinylklorid mellanprodukt sker slutliga PVC-material bestående av molekyler av koldioxid, väte och klor.

Talrika utvecklingar inom området för produktion, har förbättringen av formuleringar och bearbetningsmetoder visat att på grund av dess unika molekylstruktur, har ämnet en speciell plats bland andra typer av termoplaster.

Skummad PVC har många positiva egenskaper: drift hållbarhet, motståndskraft mot temperatur, mekanisk belastning, en variation av bearbetningsmetoder och utmärkt kemisk beständighet. God slagtålighet och möjligheten att använda utomhus uppnås med hjälp av olika tillsatser. Skummad PVC blad - den vanligaste typen av PVC-produkter.

Rysslands första PVC-plast produktionsbolag lanserade "United Extrusion" under UNEXT varumärke. Användning av modern högteknologisk utrustning gör det möjligt att tillverka produkter som uppfyller alla internationella normer. Genom att utnyttja de bästa råvarorna och unika recept, är PVC-skum UNEXT skiljer sig inte från sina europeiska motsvarigheter.

Sedan introduktionen på marknaden av plåtmaterial, skummad PVC-plast blev mycket snabbt till en allmänt användbara produkter. En mängd PVC typer plåt med speciella egenskaper gör det möjligt att använda materialet för att förverkliga idéer i de mest skilda områden.

Det finns flera typer av de vanligaste plastskivor av hård PVC:

 • inert skummad PVC sheet - är framställd med användning av den senaste tekniken. Som ett resultat, är den interna strukturen erhålles en likformig och porös, och den yttre ytan på båda sidor - en slät och glansig;
 • PVC-fri skumark - ljus från en solid plast polyvinylklorid, känne silkeslen yta och fin porstruktur;
 • Kompakt ark - har god slagbeständighet och hög stabilitet;
 • Kompakt transparent PVC-ark - transparent plast som har utmärkt ljustransmission och slagseghet;
 • vågig transparent ark - speciellt avsedd för takläggning, känne flamskyddsmedel;
 • PVC sammansatt ark - den inre delen består av svobodnovspenennogo plast, och det yttre skiktet är ett dubbelsidigt aluminiumbeläggning.

Arternas mångfald och hög teknisk tillförlitlighet av plast PVC ark gör mångsidig för olika applikationer: inredning av byggnader, konstruktion, montering av reklam- och informationskiosker, skapar det inre av affärer och marknadsplatser, mashinostroitelstvo och andra.

Skummad PVC: allmänna egenskaper

 1. Materialet absorberar inte vatten och fukt från luften, så att inga sväller och som ett resultat, inte deformeras under hela driftsperioden. Även när den placeras i vatten under en lång tid, inte ändrar utseendet på plasten och dess operativa egenskaper.
 2. En av de viktigaste fördelarna är dess PVC-folien Flamsäker - plast avser gruppen hindrande material, som inte stöder förbränning i luft.
 3. Skummad PVC har utmärkt ljusbeständighet.
 4. Material som används för att skapa komplexa former med hjälp av termoelement, pneumatiska och vakuumformiruyuschih metoder.
 5. Plast är resistent mot de vanligaste kemikalierna: rengöringsmedel hushåll och desinfektionsmedel, syror och alkalier.
 6. PVC hänvisar till miljövänliga material som inte innehåller tungmetaller och inte har en negativ inverkan på människors hälsa och miljön.
 7. Materialet kan lätt bearbetas och hand-bearbetas med användning av konventionella verktyg: lätt att skära, borras, sågas, böjd, limmas, fästas med spikar, skruvar och nitar.
 8. plastytan är idealisk för den självhäftande beläggning och laminering film, såväl som för tillämpningen av screentryck, screentryckfärger och fernissor.

PVC-skumplatta är lätt utsätts för någon metod för bearbetning och sammanfogning. På grund av dess mekaniska egenskaper, inte plasten inte kräver komplicerad och dyr utrustning. PVC-plattor kan bearbetas med konventionella verktyg som används vid arbete med trä eller metall.

1

Skummad PVC ark mottaglig för manuell skärning arbete med skivan och bandsåg och sticksåg. Materialet kan skäras med en handsåg, utformad för att arbeta med trä. för metall sågar kan täppa på grund av den nära placeringen av tänderna. De optimala parametrarna för skärning:

Experter rekommenderar följande siffror tand vinklar: α = 5 - 10 ° - spånvinkel, B = 10 - 20 ° - Bakre vid steg tänder från 5 till 10 mm.

Skummad PVC utsattes för konventionella borr borrar utformade för att arbeta med metall. Den optimala effekten uppnås vid en hastighet av 50 till 300 varv / min och en matning 3,5-6 m / min. Vinklarna rekommenderas för användning med dessa värden:

För bearbetning PVC-plast, kan du använda en standard universal vertikala och horisontella fräsmaskiner. För att förhindra skada på ytmaterialet, fixerings användning plast eller trä distanser. Den optimala funktionssätt:

PVC-skumplatta kräver efterbehandling kanter. För dessa ändamål kan du använda planet, sandpapper eller annan utrustning som används för sågning av trä eller plast kanter. Om materialet undergår permanenta dynamisk belastningsoregelbundenheter kan hängsmycken till uppträdandet av fel eller sprickor. PVC-ark med en tjocklek av inte mer än 3 mm, kan skäras med en vanlig kniv.

Effektivitet av stans beror på flera faktorer:

 • plåttjocklek - plåttjocklek av 3 mm är lätt stansas. Om speciell utrustning och lämpliga tekniker används, kan enkla former stansas från PVC tjocklek på 4 till 6 mm. Observera att kanterna på arket sålunda lätt rundad;
 • arktemperatur - med lite material förvärmning stans kvalitet är förbättrad;
 • maskiner för stämpling - lämplig utrustning för stämpling kartong och andra skum;
 • bladvinkel - förutsättning stans kvalitet är platsen av bladet i en vinkel av 30 °.

För dessa ändamål använda standardutrustning för att böja termoplaster. Exakt böjning beror på en likformig temperaturfördelning och den förutbestämda konstanta uppvärmningszonen. Den optimala temperaturnivå - 115-130 ° C Om temperaturen är högre än den specificerade maximala, det finns en hög sannolikhet för bildning av sprickor och splittringar PVC cellulär struktur. Detta händer oftast när böjning tjockare ark. Vid otillräcklig uppvärmning av materialet kommer att utsättas för svår stress, och eventuellt återgå till sitt ursprungliga tillstånd.

När flexion skum ensidig uppvärmning är framgångsrik endast till en viss punkt, så att böjningsradie kan vara visuellt otillfredsställande. I detta fall, på den inre sidan av arket appliceras på V-formad inskärning. En förutsättning är fixeringen erhållna produkten tills den svalnat material.

PVC-skum rulle lämpar sig för olika typer av adhesivt bindemedel. Om det är nödvändigt att limma arken till varandra, är det möjligt att använda lim-upplösande eller kallsvetsning jet (andra) lim. För bindning av icke-porösa och icke-absorberande material som är lämpliga för följande typer av lim:

 • upplösning av pin - appliceras på båda ytorna i ett förhållande av 150 g per 1 m 2;
 • tvåkomponent polyuretan - täcks endast en yta.

Bindning av PVC och porösa absorberande material sker via vattendispersion lim eller ett tvåkomponents polyuretan.

Experter rekommenderar att utföra tester för varje fall, med beaktande av faktorer som kan påverka vidhäftningseffektiviteten: beständighet mot vittring och kemikalier, elastisk limfog.

PVC-plattor kan förenas med hjälp av varm luft. Under svetsprocessen måste uppfylla vissa kriterier: beredning och användning av svets rätt temperatur. Det viktigaste som du bör uppmärksamma - att säkerställa en enhetlig uppvärmning och samtidigt undvika lokal överhettning. Du kan använda en standard svetstråd, som kan vara förvärmd till en nivå 70 för bearbetning av skummad PVC - 80 ° C.

Viktiga driftsparametrar:

 • kant sömmar PVC-plattor bör avfasad med 60 °;
 • optimal svetstemperatur 280-290 ° C;
 • under drift är nödvändigt att använda höghastighetssvetsmunstycke (3,5 m / min).

Skummad PVC kan dras eller böjas efter att ha upphettats till en viss temperatur. Men på grund av det faktum att materialet är ett två-fassystem, som upptar halv volym anordnad inuti luft, vissa begränsningar måste observeras. rekommenderas likformig uppvärmning sidigt ark bearbetning. Gjutet material ska vara efter det blir elastisk. Innan den termiska effekten måste avlägsnas från PVC-folien skyddsfilm.

På grund av sin struktur, är ytan av PVC-skum idealisk för applicering av screentryck och lackering. För detta ändamål lämpliga speciella vinyl-akryl färgämnen. Före applicering av trycklackytan och arket avfettas genom avtorkning med alkohol.

Omfattningen av skummad PVC

Grund av den höga prestanda akustisk, termisk isolering och fuktbeständighet, PVC-profil under många år som används i fönster och dörrindustrin, fungerar som den avslutande av balkonger och altaner. Transparenta och korrugerade ark av polyvinylklorid används i tak- och glassubstitut.

PVC-profil som skiljer sig från andra material för deras tillförlitlighet, hållbarhet, enkelt underhåll.

Kontinuerlig förbättring av metoder för bearbetning och tillverkningstekniker gör det möjligt för tillverkare att öppna upp nya tillämpningar av PVC-produkter. Matta PVC-skum används som en anti-sladd golvbeläggningar i badrummet. Den har en mjuk konsistens och inte absorberar fukt.

Väl lämpad för användning i miljöer skummad PVC. Priset för detta material är mycket lägre än andra typer av termoplast. Den är lämplig för reklam eller som en display. Plastark kännetecknas av god beständighet mot vittring och UV-strålar.

Skummad PVC, vars pris har en konkurrensfördel, i stor utsträckning används i reklam, bygg och industri. Denna lätta och hållbara material, med vilken du kan förverkliga någon design och färglösningar.

Tillverkare av byggmaterial erbjuder ett brett utbud av PVC-produkter. Allt detta är olika färger, tjocka skivor, egenskaper. Priset på ett enda ark storlek 2x3 m varierar 1500-4500 RUB miljoner (beroende på tillverkare eller andra egenskaper).

Skummad PVC. PVC-skumskiva. ansökan

Polyvinylklorid, mer känd som PVC-plast är en vit färg. Detta material - termoplastisk polymeren av vinylkloridtyp.

PVC är ett polymermaterial, som har en massa av positiva egenskaper. Bland dem kan vi markera lång livslängd, motståndskraft mot yttre påverkan, liksom deformation. Vidare är detta material inte rädd för vatten. Den har en låg vikt och motståndskraftig mot solstrålning. Bl tål materialet alkalier, är inte rädd för det, och mineraloljor, såväl som ett stort antal lösningsmedel och syror.

Skummad PVC blad är inte brandfarlig, men dess brist kan skilja lätt frost. Sålunda, är tyget kan motstå ca -15 grader Celsius. Värm det inte är värt mer än 65 grader Celsius. Beroende på tillsats polyvinyl fullt kapabel att överföra stansar. Dessutom helt enkelt det bearbetas och skärning. Skummad PVC är ett plastark som får ett sådant namn på grund av att dess inre struktur är fylld porer. För att uppnå denna effekt var i färd med att extrudering produktion av målningar. Som ett resultat, är finmaskig struktur bildas, vilket innehåller ett stort antal små bubblor fyllda med luft. Varje cell är förseglad och stängas från de andra.

PVC-skum erhålls genom användning av en speciell gjutning teknik. Det kan användas en metod i vilken använda kemiskt eller fysikaliskt jäsmedel. Under arbetet med stöd av ett lätt tryck. Som ett resultat, att möjligt erhålla ett material som har låg vikt men signifikant styrka. Dessutom är tillverkningsprocessen avslutas i en kort tid. Det finns ingen anledning i detta fall för att skapa en klämkraft. Efter denna spänning är liten och banan inte deformeras. Krympning är helt frånvarande. Lätt längs av flöde av materialet.

Egenskaper hos användningen av fysikaliska agens vid framställning av PVC-skum

Skum PVC, som redan nämnts, är det möjligt genom användning av fysikaliska jäsmedel. Denna teknik kallas MuCellTM och inkluderar kväve injektion, som ibland används i stället för kolmonoxid. Ämnet kommer in i materialet hos den termiska cylindermaskin. Detta gör det möjligt att erhålla hög kvalitet bikakestruktur PVC.

Särdrag hos användning av kemiska jäsmedel

PVC-skum kan vara genom applicering av ett kemiskt medel och, när denna teknik kallas TSG och innefattar användningen av en speciell pulver. I rollen av alternativa lösningar används ibland koncentrat eller vätska. En av dessa komponenter tillsätts till materialet innan det ögonblick då den inte tas emot i cylindern materialet termisk utrustning.

Skummande PVC på olika tekniker

PVC kan skummas med hjälp av flera tekniker. Detta görs för att förbättra ytkvaliteten hos det färdiga materialet. Som regel är basen kvaliteten inte är för hög. Sålunda kan tryckreglerings metod appliceras för att lösa detta problem. Avdunstning används i processen för drift av jäsmedlet från smältan under insprutningen förhindras genom att tryckformrummet tills ögonblicket för injektion. Vidare finns det smält insprutas i formen genom styrning av trycket, och därigenom minska koncentrationen av jäsmedel i materialet. Nästa steg bildar formhåligheten fylls med material. Slutligen den efterföljande skumningsprocessen utförs på grund av volymkrympning som innebär intensiv stampen under kylning.

En annan teknik som kan förbättra kvaliteten på ytan kallas sandwich gjutning. Skummad PVC i rullar sålunda möjligt att erhålla en två-komponentprodukter, som innebär närvaro av en konventionell skalmaterial, under det att skummaterialet är beläget i det inre skiktet.

Användningsområde av skummad PVC

Skummad PVC idag lyckats få ganska utbredd på många områden. Idag är detta material används aktivt i reklam: den är gjord av alla typer av storlekar pelare, skyltar, dimensionella bokstäver, skyltar, informationstavlor, samt utställningsmontrar. Perfekta materialet för skyltfönster, samt tillverkningen av tredimensionella bokstäver, som inte har inre belysning. Material som används i handeln, där det används vid tillverkning av ställningar, hyllor Skyltfönster, mellanväggar och hyllor. Med tanke på styrkan hos skum polyvinylklorid används när man skapar kommersiell utrustning och delar av inredningen.

Kan inte göra idag utan material av den typ som beskrivs och området för konstruktion, är den gjord av delar av interiören. Således är dörren gjord av skummad PVC kommer perfekt manifestera sig i tjänsten. Om det finns ett behov av att rikta in väggarna i rummet, vars villkor kännetecknas av hög fuktighet, är det nödvändigt att välja exakt den skummade polyvinylklorid. Men detta är inte en uttömmande lista, så att materialet är perfekt för bildningen av luftkonditioneringssystem, för arbete på termisk och ljudisolering, är den gjord av dörrpanelerna och fönsterkarmar, ganska ofta används det vid basen av sluttningar och andra element i fönster och golvlister . Det ser ganska bra materialet vid basen av väggar och tak av balkonger.

Om du väljer att använda skum PVC, det pris du måste verkligen vara intresserad. Så när du köper kommer att få betala 1300 rubel per ark, vars storlek är lika med 3050h1560h2 mm. Medan större ark (3050h2030h2 mm) kommer att kosta 1400 rubel.

Olika typer av plastskikt av PVC | Klassificering, priser och storlekar

PVC-ark används vid tillverkning av neonskyltar och reklam står, liksom i inredning med hög fuktighet (industrilokaler). Skyltar, skyltar - det är också ingår i en grupp av objekt, som i huvudsak är gjorda av PVC-plast.

Också detta material användes som en mellanvägg, vid tillverkning av sandwichpaneler.

Vid tillverkning av reklammångfärgade ark av PVC, som är den mest populära storleken på 2050 × 3050 mm och en tjocklek av 1 mm till 2 cm.

Ett skummat plastark som har en porös struktur och Den har hög värmebeständighet och fuktbeständighet, men dess styrka är något reducerad jämfört med konventionell plast arkstrukturen.

Skumplast produceras också i det höga intervallet av färg fläckar. Tillverkarna producerar material av alla färger och nyanser, så att du kan välja exakt vad du behöver för dina egna syften.

Skumskivorna som används vid tillverkning av reklamblock, displaystrukturer och liknande paneler och skyltar. Som regel används i byggnader för efterbehandling. För extern byggnadsarbeten är det nästan inte nödvändigt eftersom Det har en tendens att brinna i solen. Det brinner inte en bländande vit, som specifikt innehåller en tillsats förhindrar gulfärgning.

Ja, PVC-material kan vara transparent. Denna funktion ger sin fantastiska möjligheter när det gäller dess tillämpning. PVC - ett bra alternativ till de vanliga plexiglas.

Denna typ av transparent material har en massa på fördelar i jämförelse med analoger. Det brinner inte i motsats till plexiglas. Mycket mindre brytbart jämfört med polystyren och har en lägre kostnad.

Transparent plast PVC så gör reklam banderoller och står, skyltar och skyltfönster - det är allmänt används i reklambranschen och handel. Transparent plast är både matt och helt öppet.

Foto nedan handelsplats, medföljande transparent plast PVC.

Den mest använda plasttjocklek - 3mm. Denna tjocklek hos materialet tillåter arket att böjas ganska lätt, om nödvändigt, vilket ger tillförlitlighet och hållfasthet hos materialet.

Ark plast kan vara helt dekorerad med självhäftande film på glaset.

Plastark går också till tillverkning av plastfönster och fönsterbrädor, som oftast är gjorda av PVC. Bland alla typer av beläggning av plastfönster är laminerad täck simulerar någon typ av trä eller sten.

Storleken och priset på plastarket

Du kan se ungefärliga priser för PVC-plast ark olika tjocklekar.

Tyvärr den minsta storleken hos materialet om området från 1,5 till 3 meter. När du behöver hitta mindre bitar av plast är svårt.

Det finns skivor tillverkade av PVC, vilket i regel används ofta för att avsluta badrummet, tillverkade av plastfolie. Deras installation utförs är det inte svårt. För arbete behöver vi de grundläggande verktygen, till exempel:

 • skruvmejsel / skruvdragare
 • dymlings-nails
 • träribbor till 1 cm tjocka.
 • och naturligtvis, PVC-paneler

Panelerna kommer att monteras på en låda av trä barer / stavar, som pressas mot väggen med Plugg, naglar.

Se hur saker och ting görs i praktiken manteln kan vara i nästa video.

Framgångsrik du bygga! Om du har några frågor angående köp eller installation i samband med ett ark av PVC-produkter, skriv i kommentarerna - vi ska förstå.

Lägg till en kommentar avbryta svar

Material och deras praktiska tillämpning © 2018. All Rights Reserved.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 + = 30