PVC-film för möbel

PVC-film för möbelfasader. Egenskaper och typer

PVC-film är gjord av vinylklorid och en termoplastisk polymer, och används som en yta dekor för möbelkomponenter.

Det används också som en beläggning för sill, sockel, fönster- och dörrprofiler.

Idag använder tre huvudsakliga sätt att inför delar av PVC-filmer.

lamine - processen för omslagsämnen från MDF under hög temperatur och tryck, den så kallade pappers-hartsmaterial. Med denna metod, är en likformig ytskikt erhålles, och produkterna har framställts med höghållfast vattenbeständig och liksom ingen rädsla för värme.

lamine~~POS=TRUNC. Vid användning av denna metod, är arbetsstycket förväg appliceras på det adhesiva skiktet, och vidare med användning av en vakuumpress under temperatur och tryck det är fast vidhäftad till MDF fasaden.

efterformning. Det används en skiktad laminat eller plast som tål vissa laster. En sådan metod för foder ger maximalt skydd och hållbarhet möbelprodukter.

Låt oss titta på hela processen för laminemöbelfronter steg:

 1. Framställning av ämnet. Skärning grovt plattor framställda MDF, är ytterligare produkt mals och bearbetas förutbestämt mönster slutar, efter vilken fasaden är polerad och rengjord från damm.
 2. På klisterskiktet appliceras på förformen och bibehålles för dess torktid. Ytterligare detaljer är placerad på maskinen för att den speciella foder, om flera produkter som är utvalda optimala tekniska klyftorna för trimning.
 3. Ytterligare, runt bordet hos maskinen filmen rullas av och fasta klämplattan.
 4. Efter att materialet över hela ytan upphettas till temperaturer av 140-160 C grader Celsius.
 5. Nästa avlägsna ett luftskikt mellan filmen och ytan av bordet, därefter vid utgången av 2-3 minuter det är fast vidhäftade till fasaden.
 6. Efter fullständig kylning av produkten, med honom på en väg skära av eventuella överskott, och kan betraktas - redo fasaden.

Till detta material är inte "skalade" och inte "poddiralas" och det finns inga vassa kanter, de skrivs över fint sandpapper.

 1. För att belägga ytan lindring av MDF produkter, malda bänkskivor, liksom för andra panelklädda ytor, med hjälp av en vakuumpressmaskin och en 0,3-0,5 mm tjock PVC, 0,25 mm mindre.
 2. MDF produkter för laminering film används, vars tjocklek är 0,3-0,5 mm, och hela lamineringsprocessen är i det speciella fanering maskinen. Dessutom är denna process som användes i chase produkter från material såsom plast, trä eller metall.
 3. Lamine plana ytor som inte har grafiken, applicera en film med en tjocklek på 0,25 till 0,3 mm, inte mer.
 • Ett stort sortiment av färger och dekorer (Glans, matta, slät, präglat, etc.)
 • slitstyrka (Resistent mot mekanisk och kemisk stress, temperatur, eller förlust av färg och inte försämras med detergenter)
 • Miljövänlig (så att säga producenterna 🙂

PVC-film har ett antal fördelar, men dess huvudsakliga fördel är att det är i stånd att kvalitativt coat volymetriska och yta reliefdelar, i själva verket, att det är ett stort problem.

1

Kopiering av material är endast tillåten med angivande av källan.

Material som publicerats utan tillskrivning eller erkännande av källan

möbler film

Under de senaste decennierna har möbeltillverkning genomgått en serie dramatiska förändringar. Det dök upp på marknaden en stor variation av träskivor, som ersatte trä. Därför finns det ett behov i lämpliga kapslingsmaterial. Befintliga vid tidpunkten skyddspapperet föråldrade och ersatts av dekorativa möbler film.

Film för möbler är bland de mest populära material inom tillverkningsindustrin. Det tillämpas på mycket olika ytor, undantagen är:

 • arbetar;
 • Termisk kontakt som överstiger åttio grader;
 • I kontakt med den kemiska substansen;
 • Kräver särskild hård beläggning.

Närvarande möbler film möjliggör för fodring djupa och komplexa profiler vakuumpressning. Mångfalden av detta material gör det möjligt att välja exakt de raser, teknik och prestanda som krävs för en viss typ av möbler.

Den vanligaste typen av dekorativ film för möbelpanel materialet är tillverkat med användning av polyvinylklorid (PVC-film). Mindre vanliga produkter vars produktion används polystyren, akrylpolymerer och liknande material.

PVC-film har flera fördelar, de viktigaste är:

 1. Beständighet mot solljus;
 2. Hög duktilitet;
 3. Fuktbeständighet;
 4. Ånga och värmebeständighet;
 5. Beständighet mot låga temperaturer;
 6. Risken för enkel rengöring;
 7. En mängd olika texturer och färger;
 8. Låg kostnad;
 9. Lång livslängd;

Dessutom är det svårt antändbarhet avnötningsbara har hård konsistens, motståndskraftig mot mekanisk skada (chips, repor, etc), liksom icke-toxisk och ofarlig för bortskaffande.

PVC-film kan vara transparent, ogenomskinligt, glansig typ. Användning för fodring möbler produkter bildar aktivt material, är det möjligt att skapa en simulerad trä, marmor, natursten, liknande utseende (visuell perception), och vid beröring (taktil känsla) som inträffar när vidröra ytan. I det här fallet, inte bara det inte faner möbler fasader, men också dekorera insidor möbler produkter. Därför möbler med en dekorativ film, praktiska och hållbara.

Facing filmen har ett helt annat syfte och är uppdelad i flera kategorier:

Membranvakuum trycka

Denna typ av film som används i möbler panel vägg (präglad) yta: volym fasaden möbler dörrbladet, dekorativa element. För att utföra upprepas i det här fallet gäller en vakuumpress. Användning varvid filmen har en tjocklek av 0,3 till 0,5 millimeter, och kan vara antingen en monokromatisk eller mönstrad;

I detta fall kapslingen görs (kuverte) formade profilerade trä, plast eller aluminiumfolie möbelartiklar. Detta görs med hjälp av en speciell maskin, omslag profillister. För profilen av dörrpaneler med användning av två-skiktsfilm av PVC som har en akryltoppskikt som skyddar mot direkt solljus;

Denna typ av film används för att täcka plana ytor såsom PVC panel eller MDF, spånskiva. Detta görs genom laminering växter; I detta fall, ett något tunnare filmen - från 0,25 till 0,3 mm tjockt;

Det skyddar ytan av möblerna från mekaniska skador (bucklor, repor, fläckar och fläckar). I denna skyddande film kan anbringas både vid tillverkningen av produkten och under användning. Det ökar väsentligt livslängden av möbler och förbättrar dess utseende. Kan självständigt användas för att uppdatera gamla produkter;

Efterbehandling möbelprodukter kantfragment

Kant spånskiva panel eller MDF trim specialfilm (band) med en tjocklek av 0,3 till 3 mm. Den är tillgänglig i bandform, som har en mycket hög koefficient av flexibilitet. Denna indikator gör det möjligt att använda den för mycket olika former av produkter. Kanttjocklek väljs beroende på vilken typ av möbler och med tanke på att det inte bara skyddar produkten från tidig förstörelse, men också människor som använder dem mot skador.

Modern teknik gör efterbehandling kanter möbler produkter i en enkel process. Tejpen appliceras på en önskad yta, uppvärmd till de förutbestämda parametrarna och om nödvändigt skicka enligt komprimatorer, som ökar tillförlitligheten av anslutningarna.

Processen för att göra möbler film

Möbler filmer är gjorda av en liknande produktion av någon av polymerprodukten. Speciellt utvalda pulverformiga blandningen placerades i biandaren och är kopplad med den önskade färgämnet. Ytterligare upphettning av ämnet produceras och mata den till extrudern, och varvid det finns en förutbestämd tjocklek av film tillverkning, bredd och längd.

Nästa steg är framställning av mönstring den yttre ytan av PVC-filmen. I detta fall, den motsatta sidan av bandet till kanterna och som täcks av en annan särskild lim. Efteråt, när den upphettas, skapar det en stark koppling till ytan av möblerna tillverkas av valfritt material. Färdiga produkter är lindade och skickas till lager eller direkt till kunden.

Varje form av moderna PVC-filmer är svampdödande och antibakteriell behandling som inte bara gör dem hygieniskt säkert, men även förlänger deras livslängd.

Vad gör en film för akvaprinta?

 • polypropenfilm

 • Produktion av polypropenfilmer

 • © ProPolyethylene.ru 2014 - 2018

  Kopiering av material är tillåtet endast med aktiv länk till källan

  Typer av självhäftande film för möbelfronter

  Med tiden kan möblerna inte vara så attraktiv som det var efter köpet. I det här fallet, självhäftande film för möbler runt för att hjälpa och kommer att bidra till att uppdatera utseendet.

  Fasader för möbel alltid dekorerade av tillverkaren. Yttre skönhet av möbler är lika viktig som dess kvalitet och värde. Det är därför många parametrar för att välja det lämpligaste alternativet. Dock kan även de mest vackra köksinredning och garderober för barn och vardagsrum skadas med tiden. När allt kommer omkring, under operationen som bara inte hända med luckor och skåp! Och många, förtvivlan, helt enkelt köpa nya möbler. Men beslutet kan kallas förhastat som möjligt för att förbättra situationen där. Det kommer att bidra till att undanröja alla brister enkel PVC-film, som är billig och mycket lätt att använda.

  Nästan alla typer av filmer för möbler skiljer attraktivt utseende och relativt rimlig kostnad. Skillnaden ligger vanligtvis i kvalitet och användning av vissa av nyanserna.

  PVC-film för möbelfasader används för dekorativa ändamål, så det är viktigt att de är av tillräckligt hög kvalitet under en lång tid behåller sina estetiska kvaliteter. Detta beror till stor del på produktionsteknik.

  Från budget alternativ kan identifieras klandirovannuyu film. Material som tillverkas av denna teknik, kan inte anses vara mest fördelaktigt med tanke på dess brist på hållbarhet, men det är billigare andra. Klandirovannaya film används i stor utsträckning som behövs efterbehandling stort område.

  Den dyraste, men också med den mest kvalitativa en är självhäftande formning. En ytterligare fördel med det tjänar en total brist på krympning, därför, en sådan beläggning kommer att pågå mycket länge utan att kräva periodiska uppdateringar.

  Formsprutning är det mest plastfilmen och kan användas för att dölja de skruvar och andra fästelement. Denna förmåga att sträcka kan skryta klandirovannaya film.

  I vår tid, är valet av PVC i butiker helt enkelt enorm. Utbudet av beläggningar kan tillfredsställa även de mest krävande konsumenter. Du kan välja mellan hundratals färger. Om så önskas kan du köpa eller holografisk texturerad film.

  Självhäftande film på möblerna varierar och kvaliteten på dess vidhäftande bas. Några av dem består av gummi, medan andra består av akrylbeläggningar av olika tjocklek. Material, jämn yta, som måste täckas med ett tjockt lager av lim som skall bearbetas. För kurvor och ojämnheter är bättre att välja ett alternativ med en liten mängd lim bas.

  Filmen för de olika typer av möbler

  Möbler film tillverkad i olika utföringsformer. För vissa typer av möbler beläggning med en holografisk effekt det kan användas som svämmar över vid ändring av betraktningsvinkeln. Texturerade dekorativa filmer till möbler tillverkas genom extrudering yta. Denna variant kan helt dölja vissa brister i fasaden av möbler. Om det behövs kan du hitta en film som kommer att simulera natursten, trä eller tyg. Också populära beläggning med en slät yta. och den transparenta filmen är lämplig för glasfasader, men matte alternativet bör användas endast på de platser där det finns tillräckligt med bra belysning.

  Mycket ofta PVC-film för möbler som används i barnens rum. Du kan välja locket med bilder av djur eller seriefigurer. Enorma popularitet av en enda färgad självhäftande, vilket kan färgas för att passa. Att göra det önskvärt att krita eller särskilda markörer, spår av som lätt kan raderas.

  Köket är bäst att välja en omslagsbild av frukt, grönsaker, eller vad vissa rätter. Det kommer också att vara lämpliga ljusa färger. Men för registrering av levande är bättre att välja något mer klassiskt - till exempel en film under ett träd, sten eller läder.

  När det gäller ett uppvärmt rum, i det här fallet skulle det vara lämpligt option på självhäftande. I områden där möjlighet till mycket låg temperatur och hög fuktighet, bättre visar sig gjutning film. Detta alternativ är relevant för kraftigt skadade fasader, eftersom filmen kommer att kunna dölja alla gupp.

  Experter rekommenderar välja exakt PVC-produkter, även polyetenbeläggningar är billigare. Bra show varianter med UV-skydd, vilket är mindre blekna. Med holografiska filmer för möbler för att vara försiktig, eftersom de är extremt känsliga för mekaniska skador.

  Tillverkare producerar tejp i rullar från 45 till 120 cm. Valslängd är vanligtvis 2 meter. Dessa mått gör det möjligt att välja lämpligt alternativ för att täcka fasaden på en gång - med andra ord, utan ytterligare sostykovok. Detta är mycket viktigt, eftersom vissa ritningar sömmar ser helt ointressant.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  13 − = 12