PVC-golv kakel recensioner

PVC golvplattor: Läs funktioner

Hittills finns det en hel del av golvbeläggningar. Av de mer välkända, beprövade årtionden: parkett, linoleum, matta, keramiska plattor, etc. en relativt ung metod golv finish - Golv polivinilhroridnoy (PVC) plattor ... Låt oss anser att det utgör ett lock, dess funktioner, fördelar och nackdelar.

Vad är PVC-plattor?

PVC kakel består nästan av samma material som linoleum. Därför konventionellt kan det kallas linoleum plattor. Det finns kvadratiska och rektangulära former.

Strukturen hos sådana plattor är som följer:

 • basis;
 • skiktet är mönstrad;
 • skikt av polyuretanbeläggning;
 • skyddande skikt.

Tjockleken på PVC-plattor är 0,5 - 3,5 mm. Det finns också en enkelskikts vinyl plattor, varvid tjockleken av 1,5- 2,5 mm.

PVC kakel kan läggas på vilken som helst basBetong, laminat, linoleum, trägolv. Det enda villkoret för att lägga - Golvet måste vara jämn, ren och torr. Alla hans oegentligheter och ojämnheter över tid kan förekomma. För att lägga PVC kakel behöver inte vara en professionell byggare - limmade till golvet färdiga rutor för varje effekt. Det ser golvplattor som sådana sömlös täckning. Tillåts läggning av PVC täcka och "varma" system för jämlikhet. "

PVC kakel har ett antal fördelar:

 • låg kostnad universell golvbeläggning.
 • lätt att transportera material (jämfört med stora och medelstora valsbeläggning).
 • Lätt att installera.
 • PVC kakel erbjuder säker trafik för henne, eftersom hon inte är beredd att halka.
 • Olika färger och kompositioner. Plattor kan utföras som en enda färg täcker design och unik design.
 • Plattor polivinihlorida med måtta fast och elastisk.
 • PVC-plattor inte exponeras för fukt, korrosion; de inte spricker.
 • Denna beläggning ger bra ljudisolering.
 • Skador på en av plattorna kräver utbyte av hela beläggningen. skär helt enkelt den skadade kakel och ersätta den med en ny.

Det finns dock ett antal brister:

 • Eftersom PVC plattor gjorda av syntetiska material, sedan kalla det miljövänliga inte kan vara material.
 • Livslängden är relativt kort - upp till 10 år.
 • kakel skadad under inverkan av lösningsmedel, aceton och så vidare. d.

Initialt, är basen beredd. Gamla golvet tvättas, rengöras och sedan förberedas. Grundmålade golv behövs. Detta kommer att säkerställa hög hållfasthet adherend noder. Vidare, om möjligt, demonteras golv sockel.

1

Med roulette studsar mitten av golvet två vinkelräta linjer med skärningspunkten som börjar om. Vid behov kan mitt vara lite skift. Detta gör det möjligt minimera skärplattor, intill väggen.

På ytan av det kakel och applicerades med en tandspackel eller en vanlig PVA lim eller andra speciella lim. Tile trycks mot golvet, jämnas slät vals, rap med en gummiklubba. Använder svampar avlägsnas överflödigt lim. D. Med samma teknik ligger andra kakel rumpa först, och så vidare.

där självhäftande PVC plattor, om i vilket inte kräver användning av lim. Ibland, i stället för att använda ett lim dubbelhäftande tejp.

Cut kakel konventionell konstruktion med en kniv. Alltför tjock beläggning uppvärmd tork, vilket underlättar trimning.

Gå på brickan kan redan limmas två timmar senare efter slutförandet av arbetet, men det är bättre att vänta på fullständig torkning av limmet. Därför, när sockeln rekommenderas inte att montera.

Utföra om PVC Klinker önskvärd luft vid rumstemperatur (18 -20 ° C).

Vi plockade för ditt kök kvarts PVC kakel Art Tile, kostar 850 rubel / m2. Eftersom materialet var för tunt (5 mm), var det nödvändigt att anpassa den ursprungliga självnivellerande golv mix så att alla brickor inte upprepas oegentligheter bas. Beläggningen var beröring mycket varmare, än laminat. Dessutom är det mycket "tyst" - creaks, inte knacka, och så vidare. d. Good "vandalsäker" har kakel tillåter skydda den från trasiga rätter, spill och så vidare. n.

Vid beräkning av PVC plattor som krävs för utförandet av golvet i hallen, inför följande problem. Vi beräknade lokalerna i kvadrat och köpte det nödvändiga materialet praktiskt taget "på näsan". När inbjuden att utföra installationsguiden. Men han omedelbart körde oss till "tillsats", med argumentet att detta belopp av plattor på våra golv är inte tillräckligt. Beläggnings butik med vår mönster fanns ingen - det visar sig, vi tog den sista. När kommer att medföra? - är inte känt. Kommer partiet som krävs för oss plattor? - en gåta. Mästare erbjöd sig att köpa ett par rutor i en annan nyans. Som ett resultat, är det vackert och harmoniskt kombinerat befintliga material, vilket leder till att våra golv verkade den vackraste och originella. Naturligtvis, ja, det hela slutade så bra. Men för mig själv i framtiden vi komma ihåg att dessa portar alltid behöver köpa med en marginal på några kvadratmeter.

Fine golvplattor vi låg under ungefär ett år. Grannar, första gången ser våra golv, länge beundrat och kunde inte tro att det inte är äkta trä! Lay PVC plattor med oss ​​i korridoren och i köket. Jämfört med laminat, som ligger i vårt sovrum "FaynFlor" starkt vinner - golvet är mjuk och bekväm, sömmarna inte avvika, den har inga repor och är lätt att rengöra.

Arton månader sedan, sprider vi en självhäftande plattor Group brantare. Monterings produceras mästare. Men när jag tittade, det var inget komplicerat - med det arbete jag kunde hantera mig själv. Tile till underlaget inte trycks alla hoplimmade lätt och enkelt. Allt arbete på om att utföra utan överdriven skräp och högljudda ljudeffekter. Vi köper en bricka för omkring 600 rubel per kvadratmeter. Det är också värt mödan och linoleum eller laminat av genomsnittliga kvalitet. Dock verkar det som om i sina tekniska egenskaper denna bricka är överlägsen sin "golvet" motsvarigheter. På golvet, vi flyttade möbler, utspilld vätska på det - och det hela illa till mods. Vi har inte ens tänka att vi för priset få ett bra resultat!

När du flyttar till en ny bostad inför problemet av golv slutar i köket. Å ena sidan verkar det vara de tidigare ägarna lämnade inget samtida bas laminat, och å andra sidan - golvet utplånades och skrapat på vissa platser. Eftersom vi ville hög kvalitet, snabbt och billigt fräscha. På rekommendation av experter fastnat i golvet PVC kakel marmor färg. Hela processen för installationen kommer inte att vara svårt, kakel ligga platt och slät. Men i slutet av det arbete vi står inför problem beskärning och uppriktning. Så de började "jaga" murverk från hörnet, sedan i motsatt hörn var tvungen att hålla små bitar av icke-standardiserade former. Först är det lite tråkigt, men problemet löstes genom att placera ett kylskåp i hörnet. Och först då insåg vi att den ursprungliga behov av att beräkna, och sedan börja arbeta. När allt kommer omkring, inte konstigt att folk säger: "titta innan du språng - klippa en gång ..."

Trots att PVC-plattor är nu ganska "unga" efterbehandling material, har det redan vunnit trovärdighet på marknaden för byggmaterial. Snabbt PVC kakel utbredd på grund av sin praktiska och billighet. Därför är det inte förvånande om under åren, kommer denna typ av golv ersätta andra, äldre och mindre praktiska typer av golv.

Kopiering av materialet är tillåten, förutsatt att installationen en aktiv länk till vår hemsida.

PVC-golv kakel recensioner

Tidszon: UTC + 10:00

Den begärda ämnet existerar inte.

Tidszon: UTC + 10:00

Webbplatsen administration är inte ansvarig för innehållet i reklam och information som användarna lägger upp.

Ansvaret för riktigheten av information, adresser och telefonnummer finns i reklam, är annonsörer.

PVC kakel - kundrecensioner

Användningen av PVC kakel inte garantera dig en palatsliknande lyx. Recensioner på denna mycket motsägelsefullt, men ändå tar han en värdig plats bland de olika typerna av golvbeläggningar. Närmast "syskon" polymera materialet är bandlackering - linoleum. Det har ungefär samma sammansättning, men inte berövas ett antal brister:

 • hindrad transport;
 • omöjligheten att ersätta täckpartiet när sliten eller skadad;
 • konsekvent utformning över golvet.

Och alla dessa "cons" är helt frånvarande i studien kontakt kakel.

PVC "kaka" - en skiktad struktur av plattorna

Trots den skenbara enkelhet hos materialet, är en polymer "kaka" består av flera skikt, som ansvarar för styrka, hållbarhet och flexibilitet av produkten.

Strukturen av kakel med ett undre skikt:

 1. Basskiktet ger ett fast substrat, vilket beror grov yta väl vidhäftar till golvet. Typiskt är basskiktet gjord av glasfiber eller återvunnen PVC.
 2. Nästa skikt säkerställer kakel styrka och anses vara den primära. För ökad flexibilitet i det olika mjukningsmedel och stabilisatorer för styrka (talk, kalcit, trämjöl). En del av tillverkaren, innefattar detta skikt färgämnen för att skapa en ritning eller enhetligt färgad yta.
 3. Det tredje skiktet av artikeln - en platta med tryckt bild, mönster eller andra vyer mönster.
 4. För att skydda bilden från nötning på redan "fick" pie "appliceras ett skikt av ett transparent slitstarkt PVC, som tål även intensiv användning av produkten i kontorsbyggnader och institutioner med ett stort flöde av besökare.
 5. Det sista skiktet, polyuretanbeläggningen har en hög resistens mot en mängd olika skador och motstå avsevärda temperaturförändringar.

Denna "kakan" har utvecklats från studien av mekanisk påverkan på golvet och som en följd av detta motstånd av materialet ökad belastning.

Trots den uppenbara användningen av materialet som golvbeläggning, kan den användas för väggar och tak. Och hur övertyga producenterna, kommer du inte bli besviken.

Vi vet mycket väl keramik, bekanta med dess fördelar och ingen brådska att ge upp sin traditionella användning i badrummet. Vi kommer inte att avskräcka dig, desto mer att materialet i fråga är inte en fullständig ersättning för dessa produkter, men det kan bli en kvalitet alternativ till kostsamma reparationer och kommer att spara mycket pengar och mänskliga resurser. Du kan vara säker på att en väl förberedd yta av väggen, garanterar korrekt genomfört stapling teknik du en mycket bra resultat.

2. På taket - lätt att limma, lättskött

Naturligtvis är andra typer av beläggningar högst kvalitet, att vara perfekt för ditt hus eller lägenhet, men kan inte skrivas ut och PVC plattor. Många situationer där du vill göra en snabb och budget reparation, uppdatera taket i "turboläge" och materialet är helt enkelt oersättliga.

Om du vill veta mer om de olika typerna av PVC-plattor och hur man monterar en mängd olika ytor, rekommenderar vi att du tittar på videon. Och exempel på en av tillverkarna för att fastställa de nödvändiga variantprodukter.

Tillsammans med det polymermaterial som har ett vidhäftande skikt som tillhandahålls av tillverkaren, användes artiklar, som är fästa till ytorna med hjälp av speciella lim: kontakt och dispersionen.

Det är en mångsidig struktur och används för bindning av metallprodukter, av plattor, linoleum, laminat och plastvidhäftningsmedel appliceras på baksidan av plattan och golvet. När den adhesiva kompositionen är torr, gör styling. Kontaktlim är bekvämt att använda på vertikala ytor och tak. Tillräckligt för att följa de instruktioner för användning och inte avvika från de rekommenderade tekniker.

Dispersionslim, till skillnad från kontakt appliceras endast på täckskiktet och kakel läggs på det bildade skiktet.

kakel klistermärken teknik tillhör inte den kategori av komplexa verk och att verifiera detta föreslår vi att du titta på video på de grundläggande kraven för installation av PVC-material.

Huvud kakel kvalitetsparameter, dess förmåga att uppfylla kravet på kunder är konsument recensioner. Det är de som redan har använt detta material för golv eller väggar, kan ge korrekt information om alla "proffs" och "nackdelar" för dess tillämpning.

Låt oss börja med de positiva saker som konsumenterna återspeglas i deras synpunkter på forum, där, som ni vet, folk inte dölja sina känslor.

1. Pengar till golvet fungerade inte

Det fanns ett akut behov av att göra reparationer. Allt tillhandahålls. Och på väggarna och i taket och dörr fönster, men med golvet eller inte får välja materialet. Linoleum vill inte ens som ett alternativ till inte, laminat - trumma trumma och vatten är rädd. Och sedan min vän, skulle man kunna säga, knackade på ett äventyr - PVC plattor. Jag gick till pro shop och tittade på detta "mirakel". I utseende, som ett laminat, strukturen (bild) är liknande, nästan identisk storlek. Men hur klarar belastningen och andra hushålls glädje, fortfarande en stor fråga. Därför bestämde jag att det nu bara i korridoren och i badrummet, där, om något, du kan snabbt ändra golv. Enligt instruktioner som krävs jämn yta och, som väntat, kom det plywood. Jag gjorde inga förändringar, och lederna är klädda med kitt. Jag använde en kontaktlim, men namuchalsya med honom, men resultatet var uppmuntrande - är platt och ganska presentabel yta. Det brukade vara ett problem för rengöring smuts från hallen, som vi drar från gatan, nu torkas bort med en trasa, och återigen renhet och skönhet. Om badrummet och säger ingenting. I stället för en styv kall keramik vattentät beläggning utan risk för halka. Enligt spenderat pengar och ansträngning - resultatet är mer än hög.

Det är en ärlig och uttömmande granskning. Vi tror att detta val av material har påverkat inte bara inrådan av en vän, men också en oberoende jämförelse av fördelarna och nackdelarna med golv. Men för dig, vill vi erbjuda video där marknadsförare talar om fördelarna med PVC-plattor.

Anhöriga och bekanta långa vridna fingret till sitt tempel, när jag berättade för dem att klistras hela golvet i lägenheten PVC plattor. De neutrala uttalanden om "solid kemi", "absolut skadlighet" och "flat inte andas." Men dessa argument, jag avfärdas snabbt genom att bjuda in experter från ett laboratorium för att testa MPC i ett bostadsområde. Det visade sig att allt är normalt. Naturligtvis inte som i en by hut, men ganska anständigt. Förresten, "leverantör" av skadliga ämnen i luften var ... ett skåp som "stank" i sitt hörn och var inte som misstänkta. Tja, behovet av förpackningsmaterial ogenomträngligt för vatten och har bevisats i praktiken och i de mest fruktansvärda formen - Jag försökte översvämma grannarna. Det provades såsom vatten forsande från ett rör radiator hölls säkert på ytan av plattan. Tänk flödet av varmt vatten, en familj med en trasa och bassänger i väntan på en larmcentral och lugn från botten grannar som lärt sig om hotet att förstöra reparationer först efter en viss tid.

Ja, ägaren av lägenheten nöjda till 100%, och grannarna, och nu förmodligen ber på sin våning. Vilka andra konsekvenser tål modern material, kan du lära av följande video.

3. Precis. Perfekt avslutning på kort tid

Vi söker feedback på PVC kakel på Internet, men sane svar på våra frågor inte hittas. Bara gick till affären och köpte! Enligt tillverkaren av miljövänliga material, inte rädd för fukt och anständigt utseende. Som ett resultat fick vi en hel del positiva känslor. För det första ser till synes som ett laminat. För det andra är det mycket behaglig att ta ojämn yta. För det tredje läggs direkt på den gamla linoleum och ett minimum av ansträngning. I ett rum, som däckade Method "stripes" i det andra rummet mannens "har utvecklat en" designprojekt - Placera tyget "fiskbens". Nu gör vi inte "vattenkokare" och vi vet en hel del om golv!.

Det visar sig att vissa konsumenter att göra ett val av golv på ett infall, och redo att försvara sitt beslut motiveras av bevis. Mycket intressant uttalande om "Christmas tree", så vi vill erbjuda dig en video med fastställande av resultatet av plattorna klistermärken diagonalt.

4. Kontakta Adhesive - vagn med stor bokstav

Innan du fortsätter med installationen av kakel, har vi testat limmet på andra ytor testade sin styrka. Dagen min fru och jag har klistrat: handtaget till kylaren, gymnastiksko till plastpanelen på balkongen, handdockor till hennes huvud, och genom försumlighet, min fot i golvet. Som ett resultat av "huliganism", fann vi det en särskild styrka och förmåga att hålla golvet under en lång tid. Bagage hela dagen, utan erfarenhet och kompetens, men rummet pokleit utan brister.

Inte alla användare är eniga om den höga kvaliteten på materialet. Så vi vill leda och negativ feedback, så att säga, hålla balansen och upprätthålla objektivitet.

1. dubeet, prominaetsya, scratch - konsument mardröm

Sätt kakel i köket ungefär fem år sedan. Först försökte ignorera de repor som uppstod "out of the blue". Vi flyttade pallen - fick märket. Min dotter tillbringade en gaffel på golvet - ett självklart resultat. Och när de började att flytta möbler för att sätta i köket, sedan förskräckt. Enligt bucklor kylskåp, under diskbänken, där vattnet läcker, blir ytan vitaktig. Testad och kitt, och även populärt sätt att fixa bucklor, en kastrull med hett vatten. Och vi beslutade att bli av locket och ersätta den med en traditionell laminat redan.

Vi noterar i sin tur att skrapförsök PVC gaffel inte tillhör standardmetoder för produkttestning. Gräva på internet, fann vi att faktiskt de bästa testare golv är bara barn. Titta på den här videon, där den lilla artist testar sin nya markörer direkt på golvet.

2. Den platta resistenta kemiska lukt

Omedelbart efter kakel klistermärken i lägenheten verkade resistenta kemisk lukt. Jag hänvisar till tillverkaren via responsblanketten på deras hemsida. De första började "synd" i kontaktlim. Jag testade denna hypotes gäller lim på papperet och gav honom tid att stelna. Lukten var inte i början av processen eller efter. Återigen, kontakta tillverkaren. De skickade mig till affären, förutsatt att jag har sålt eller nekonditsiyu eller falska. Som ett resultat av kampanjer visade det sig - från fabriken började säljas frank äktenskap. Vi släppte en hel sats görs med kränkning av tekniken. Och var nu gå dessa kvadratkilometer PVC? I daghem, sjukhus, vårdcentraler? Det är oro för konsumenternas hälsa! Pengar för varorna tillbaka, men din tid och dina nerver kommer inte stå.

3. För golv budget

Tidigare bara vem hört att PVC kakel förstör utseendet på lägenheten. Vem kunde, så snart som möjligt, bli av med de ålagts lösnings byggare. Och nu återigen på alla sidor av reklam om dess tillförlitlighet. Konspirations producenter och säljare? Girlfriend "leddes" till tomgångs argument marknadsförare och klistrat in "plast" i ett stort rum. Det är bara hemskt! Rummet förvandlades till ett statligt institut med en specifik lukt och lämpliga omgivningar. Endast tog sex månader av försöket, besluta att riva av kakel och ersätta den med en ädlare material.

Vi försökte ärligt att hitta på internet videomaterial som beskriver PVC kakel problem, men hittade inte att liknande. Kanske är det verkligen är en konspiration tillverkare?

4. Dispersion adhesiv eller prövning

Har du någonsin försökt att limma tapeter på hemgjorda lim? Om ja, då du är bekant med alla mitt uppe i skapelsen. Bakgrunds halka, glida och faller av vid minsta beröring. Samma sak vi upplevt när du använder dispersionslim för plattor. Först ville han inte torka materialet och "seglade" på sin yta utan att fastställa möjligheter. Limma frös och ingen jag ville inte "återuppliva", även vid upphettning. Utmattad skandalöst bortskämd golvet, nerver och lyckades falla ut tre gånger. Nu dem göra löntagare - vi passerar.

Det är svårt att svaret på denna "röst" störda personer. Kan verkligen låta experter fungera bättre

Summera Recensioner

Så att du på rätt sätt kan bedöma möjligheten av plattor, avgöra behovet för dess användning, presenterar vi en tabell med "ins" och "outs" av materialet. Du har rätt att välja sin egen golv, men vi bara samla in fakta och konsument recensioner.

Vi började artikeln med egenskaperna hos PVC kakel tvetydighet, och vi vill att detta ska sluta. Beslutet om tillämpningen av golvbeläggningen är i direkt proportion till dina förväntningar och önskemål. Det är inte nödvändigt att överväga det här en fullständig ersättning av andra golvbeläggningar, men kan inte förneka sina uppenbara fördelar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

48 − 47 =