PVC golvbeläggning

Ägaren av de unika egenskaper - PVC golvbeläggning

Linoleum är vår tid - det är inte vanligt prov, som fram till för några decennier sedan placerades på golvet nästan alla Lägenheterna höghus. Idag PVC golvbeläggningar har en hög hållbarhet och ett brett spektrum av tillämpningar, såsom produceras av den unika tekniken av fasta och miljövänliga komponenter. Valet av sådana golvbeläggningar är förknippad med flera faktorer. Dessa inkluderar inte bara de egenskaper lokaler, men också behoven hos ägarna i läckerheter på inredning, tjockleken på sina plånböcker och så vidare. I denna viktiga roll som enkelheten vård för produkten och dess hållbarhet.

Texture beläggning PVC imiterar naturmaterial, inte bara dess utseende utan även vid beröring, vilket gör det möjligt att tillfredsställa de mest kräsna förväntningar kundkrav.

Den största skillnaden mellan PVC beläggning - är inte bara konsistens och utseende, men också dess storlek. Det bästa valet kommer att vara det aktuella provet i form av plattor.

Följande komponenter som används vid tillverkningen av materialet:

 • PVC med termoplasticitet;
 • mjukningsmedel, vilket ger produktflexibilitet;
 • färgämnen;
 • inerta fyllmedel;
 • stabilisatorer.

Golvbeläggningen består av följande skikt:

 • Nedre och mellersta - är tillägget av olika material med PVC.
 • Det skikt på vilket tryckning appliceras genom dragning.
 • Det sista lagret - en transparent PVC-film. Ju tjockare det är, är produkten slitstarkt.

Beläggningen kan ha en annan tjocklek från vilket beror till stor del på dess styrka.

Modern typ golvmaterial

Genom applicering område indelat PVC-beläggning:

1
 • I nationell - har det största antalet färger och hävdade i områden med hög trafik.
 • Commercial - har hög hållbarhet och lång period, som används på platser som besöks av allmänheten.
 • Semi-kommersiella - används i rum med en genomsnittlig belastningsnivå.
 • Special - passar där det finns speciella krav på golv, nämligen elektriska eller brand.
 • Modular - en nyhet på den inhemska marknaden, som lockar köpare snabb och enkel montering.

Golvbeläggningar av PVC på byggmarknaden som presenteras i ett stort sortiment. De är populära bland konsumenterna tack vare sina många fördelar. Bland dem:

 • hög hållfasthet;
 • hygien;
 • beständighet mot sönderfall;
 • en hög nivå av brusreducering;
 • ett omfattande utbud av färger;
 • lätt att transportera och lätt att stapla;
 • rimligt pris;
 • motståndskraft mot fukt;
 • hög nivå av nötningsbeständighet, nonsusceptibility deformering och mekaniska skador.

Sex i gymmet

Framväxten under de senaste åren av den ursprungliga designen mönster som efterliknar strukturen av naturmaterial, har lett till framväxten av populariteten av produkter som golv för bostäder. Utomhus PVC-produkter i form av plattor kan installeras i valfri ordning, kombinera olika färger, som också är värt att notera hur värdighet av materialet. Dessutom kan beläggningen lätt skäras, så att med en stark önskan, kan du även utföra komplicerade applikation av de mest slående kombinationer på golvet. Golv av PVC kan också användas som ett ytbehandlingsmaterial för väggar eller badrum dekorera möbelytor. Precis som alla andra material för golv, har PVC kakel vissa funktioner som bör hålla utkik efter:

 • Materialet är inte lämplig att stapla nära värmaren som den utsätts för höga temperaturer.
 • vård för beläggning bör utföras utan användning av verktyg som kan lösa PVC.
 • Om golvet görs på basis av vävnad, är det inte rekommenderat att lägga in luftfuktighet hög.

Jämfört med andra beläggningar för PVC-golv kakel är en av de mest ekonomiska alternativen.

Dess kostnad beror på storleken, variation och materialtillverkaren. Köparen kommer att vara lätt att jämföra pris och kvalitet. Inhemsk täckning kommer vara billigast, medan special - dyrt.

Anti-sladd PVC StreetFloor

Lay PVC-golv är mycket lättare än någon annan. Men eftersom varje steg i konstruktion eller reparation, kräver denna process vissa färdigheter. Det är därför det rekommenderas att anförtro stack specialister med erfarenhet av denna typ av arbete. Eftersom endast vid professionell installation för att täcka förlänger tillverkarens garanti. Om du fortfarande har beslutat att göra allt själv, då följande steg följas.

Underlaget måste vara helt platt, torra, rena och hållbara. Det bästa justeringsalternativ - det är självutjämnande avjämningsmassa eller betong.

Det är strängt förbjudet att lägga ett nytt lock på den gamla. Dessutom är det omöjligt att fastställa PVC-material direkt på gamla färg eller asfaltgolv. Det är inte rekommenderat att använda en tätnings lock och olika värmare.

Vid påsättning av PVC-material är expanderad upp mönster. Om väggen är platt bör beläggningen läggas så att det är i direkt anslutning till den. I andra fall är materialet placeras med ett överlapp på väggen några centimeter.

Täcker poolen

För prirezki ytterhörn måste trycka golvbeläggningen att placera ett golv och vägg gemensamt, och sedan göra snittet med en liten "cross" längst ned i hörnet längs väggen till golvet och att upplösa materialet i handen. För prirezki innerhörn bör gradvis skära hörn diagonalt täcker stycke, parallellt med golvet så länge det inte ligger exakt i ett hörn. Om du vill beskära en kant, måste du trycka materialet för hand mot väggen, och sedan rita ett märke på kurvan PVC locket och sakta skära överskottet med en kniv, som håller produkten på väggen med en spatel eller en järnvägslinje.

Golvet serveras under en längre tid, ska vara helt limmas på grundmaterialet, oavsett golvyta. För att göra detta, så här:

Stänk golv

 • Faldigt en tredjedel av produkten och sprida limmet baskompositionen enligt tillverkarens instruktioner.
 • Sakta lägger locket på plats, titta att de återstående luftbubblor inte bildas.
 • Bär på ren yta beläggningsvalsen, trycka den att åstadkomma en jämn och enhetlig bindning.
 • I likhet med upprepa operationen för nästa blad kontroll justeringsmönster.

Idag, golvbeläggning av PVC utgör det mest fördelaktiga alternativet, genom vilken du kan glömma reparation och utbyte av material. Dessutom är installationen av denna produkt enkel och kräver inte ett stort antal verktyg, men också om du vill ta itu med denna typ av arbete, alla kan. Om du väljer att använda en sådan täckning kan du få akustisk komfort i alla rum, eftersom de unika egenskaper hos beläggningen talar för sig själva.

Läggning av golvbeläggningar av PVC

Nyligen föreslog byggmarknaden av PVC golvbeläggning för sin universal design, funktioner och priskonkurrensen etablerade ledare inom detta segment, laminat och linoleum.

I PVC beläggningar förbättrade egenskaperna hos linoleum och liknande i utseende keramiska plattor. Plastgolv limmas på betongfundament, trä och andra beläggningar, är det viktigt att slät och ren yta maldes. I PVC-golv finns det inga begränsningar i valet av färger för kakel genomfört olika designidéer.

Typer och egenskaper hos PVC golvbeläggningar

Plast golv tillverkas i form av rullar eller kvadratiska och rektangulära plattor. Strukturella produkter tillverkas flerskikts och monolitisk, single-layer, och i tillämpningen av plast golv är uppdelad i bostäder, kommersiella och specialiserad.

Förutom syntetiska komponenter i vissa typer av produkter gjorda av PVC-golv naturliga mineraler används.

Denna beläggning är praktiskt eftersom det är möjligt att kombinera brickor i olika färger och texturer

Inom PVC-baserade golvbeläggning för en golvskikt av polyvinylklorid med mjukningsmedel, tillföra den styvhet och duktilitet av plattan. Ovanför basskiktet är dekorativt skikt, färgat eller mönstrat, och ett skyddande övre skikt av laminerings polyester med hög slitstyrka.

Under basiska profilerad substratskikt, vilket ger en bricka stabilitet.

Termoplastisk polymer framställes i ett enda skikt utföringsform är det består helt av PVC med ett skyddande skikt av laminerings polyester. Coating PVC lagret är homogen och ändrar inte färg plattor med övre skikt nötning.

Kvartsvinilovaya kakel, består av 5 skikt, kännetecknade av närvaron av PVC-plattor som består av ett skikt av kvartssand med en bindemedelskomponent - kvartsvinil. Detta skikt tillhandahåller kakel styrka, akustisk isolering och fuktmotstånd och är 80% av massan av produkter.

Egenskaper som kännetecknar en produkt av PVC och kvartsvinila:

 • Materialets densitet är från 1,18 till 1,3 g / cm 2;
 • draghållfasthet från 10 till 25 MPa;
 • 6 tryckhållfasthet - 10 MPa;
 • statisk böjhållfasthet av 4 - 20 MPa;
 • Brinell-hårdhet av 110-160 MPa;
 • segheten 7 - 15 kg / cm 2;
 • värmeledningsförmåga 0,12 W / m * K;
 • En 0,0% fukt;
 • Dämpningen 19 dB;
 • 32 klass hållbarhet.

Förutom tillverkning av traditionella versionen PVC-golv plattpanel tillverkas för anslutning till varandra tapp spår system placerat på omkretsen av plattan och låssystem Klicka och Lås, liknande laminat kakel.

När det gäller kvalitet PVC-golv Outperforming linoleum och jämförbar med några av egenskaperna hos laminatet.

När du väljer golv, och samma höga kvalitet prestanda produktkostnaden blir avgörande.

Tillämpningsområden av golvbeläggningsprodukter kännetecknar används beroende på användningsfrekvensen och belastningen på golvet av PVC.

 1. Produkter för hushållsbruk; Dessa inkluderar enkellager och flera lager PVC-paneler med förbättrad estetik, men med låg intensitet drift: i ett bostadsområde i köket, hall och terrass.
 2. kommersiell användning av panelen; Dessa inkluderar polyvinylklorid och vinyl laminerade kvarts produkter med förbättrad skyddande ytskikt som ökar slitstyrka. Detta rum med en genomsnittlig operation rate: små affärer, nöjen klubbar, barnomsorg.
 3. Industriprodukter, Dessa inkluderar flera lager kvarts vinyl plattor med förstorad basskikt av kvartsvenila och ett skyddsskikt av polyuretan. Denna beläggning med ökad hållfasthet och slitstark mekanisk multi-tons last och absorberar buller och vibrationer. Det används i butiker, idrottsanläggningar, lager, konsertsalar.
 4. Kvartsvinilovaya kakel, tack vare miljöegenskaper, används i golv rum i bostäder och daghem för att garantera drift under minst 25 år.

Vid byte golvbeläggningen avgöra vad man ska göra med den gamla. Om den gamla beläggningen är i gott skick och inte skadar ytan är slät, är golv av PVC klistras in i den gamla, pre-renas från föroreningar.

Om det gamla golvet är bruten och geometrin av ytan är skadad, innan att lägga plastgolv krävs för att hålla basen av gamla golv av betong eller trä revision och sedan reparera.

 1. Isär gammal på en betongsockel golvbeläggning substrat och ett skikt av isolering.
 2. Kontrollera betonggolvet och skador på horizontality. Med liten avvikelse från den horisontella ytan av betongen och bristen på allvarliga skador att eliminera brister självutjämnande golv. Defekter som inte kan elimineras självnivellerande avjämningsmassa betong eliminera.
 3. På golvet som tillplattad betongfundament vattentäthet och isolerskivan som stänger ångspärr filmen. Top film montera undergolv av fuktresistent spånskiva.
 4. Vi lade på ett förberett basbeläggning polyvinylklorid.
 5. Trägolv kontrollera förekomsten av röta, sprickbildning, skevhet och genitala skenor eftersläpning. Brädor och reglar för att ändra felet, sedan en golv av brädor hopdragbara eliminera gapet. Efter utjämning av beläggningen prostragivaem bort oegentligheter och färgen. På den rengjorda och planade ytan primas.
 6. På det förberedda underlaget läggs med plattor gjorda av PVC.

Att välja kakel PVC beläggning börja studera egenskaperna hos materialet från certifikatet och få information om produkttillverkaren.

Vi väljer färger och mönster på golvpanelerna, i kombination med det inre utrymmet som ska repareras.

Vi räknar antalet paneler som krävs, baserat på golvet och plattstorlek. När man köper plattor beräknade volymökning av 10% för oförutsedda utgifter under monteringen av produkter och eventuell ersättning av skadade paneler i tjänst.

Innan du installerar kakel driver in i rummet där golvet utförs reparationer och stå en dag för acklimatisering.

tiling utföra enligt ritningar, från centrum av rummet. För att styra geometrin med användning av en laser. mitten av rummet finner vi i skärningspunkten mellan diagonal. Genom centrum hålla parallella väggar av två inbördes vinkelräta linjer, som bildar 4 rektanglar.

Först låg sida vid sida i centrum, och först därefter på kanterna av väggarna, där plattan kommer att skära

Panelen är placerad i serie i varje rektangel, gradvis fyllning av golvytan. Väggarna i golvet, om inte fullt frisk, trimmas kakel.

Panelen är limmad till dispersionen adhesiva föreningen. Lim appliceras till den tandade spatel med skär A1 - A2 på golvytan med en hastighet av 350 g per 1 m 2, 10 minuter för den adhesiva styrkan hos det adhesiva uppsamlades, som panelen.

Rektangulära paneler staplas på golvet längs långsidan av rummet och kvadratiska plattor - tvärs över rummet. Detta arrangemang gör det möjligt för produkten att dölja skarvarna i naturligt ljus och golvet ser monolitisk. För mer information om hur du installerar materialet på limmet se i denna video:

Plattor är placerade nära varandra utan ett gap, utan expansion gap lämnas mellan golvet och väggen, eftersom temperaturvariation av dimensionsändring inte inträffar i panelerna.

Plattor med klisterkant är mer praktiskt att installera

Efter stapling panelpackarvalsen från rummet centrum till väggen, trycker ut eventuella luftbubblor med överflödigt lim. Överskott extruderade limmet avlägsnas med en trasa indränkt i etylalkohol.

Golvbeläggningar produceras med självhäftande skikt i botten, vilket möjliggör stapling av paneler utan lim, vilket kraftigt minskar installationstiden. Den monteringsarbeten kan utföra den anställde har inga yrkeskunskaper, men det är viktigt att basytan förblev slät och ren.

Bindning av panelerna med en förening tappar spår förenklar monteringen processen. Det behöver inte trycka panelerna tätt mot varandra, och lasernivån behöver bara början enheten genom att tillämpa axiella könslinjer.

Efter montering den staplade beläggningsvalsen rullas och överskottet limmet avlägsnas. Golvbeläggning PVC, tillverkas med ett låssystem Klicka på Lås och monteras utan lim i en flytande plastmatta. För mer information om plattsättning i denna video:

Montering av locket startar från väggen mittemot ingången till rummet. Ett antal paneler passar tätt mot väggen utan ett gap. Efterföljande rader kommer att vara förskjuten från den tidigare till lederna av paneler i rader inte sammanfaller.

Golvvård av PVC återspeglas i reglerna för tillverkarens instruktioner:

 1. Daglig dammtorkning dammsugare med en mjuk borst.
 2. Daglig våtrengöring våt vakuum eller mopp trasa.
 3. I kommersiella lokaler daglig våtrengöring med hjälp av roterande maskin och neutralt rengöringsmedel.
 4. Periodisk rekonstitution med en speciell anordning för polyuretanbeläggningar glans glänsande beläggning.

PVC golvbeläggningar, tack vare de positiva egenskaper: Styrka, hållbarhet, fukttålighet, ljudisolering och design innovation är erkänd av många konsumenter, och konkurrenskraftigt pris produkt bidrar till att öka den andel av golvmarknaden.

Om vinylgolvplattor

Valet av golv - en svår uppgift. Det måste vara tillförlitliga, hållbara, vackra, halkfria, hållbara. Det är också önskvärt att göra det enkelt att montera. Alla dessa villkor uppfylls genom PVC klinkergolv.

Vad som är PVC (vinyl) golvplattor

Inte så länge sedan dykt upp på marknaden är en annan typ av PVC-beläggningar - vinylplattor. Det är något liknande en bra linoleum (därav ett annat namn - linoleum), men produktionstekniken kännetecknas som en form av release. Detta material skärs i rektanglar eller kvadrater kan limmas eller utan en bas. Han har mer än ett namn - Tile LVT (LVT) - förkortning för namnet Luxury Vinyl Tile. Design eller konst kakel - det är också klart - ut kvadrater eller rektanglar skapar upphovsrätt golvbeläggningar.

Färger av PVC golvplattor mycket

Produktform var så bekväm, som snabbt vinner marknadsandelar. Det är lättare att montera, är mer ekonomiskt. Inte i fråga om pris - det är precis vad som är hög (i nivå med kommersiell kvalitet linoleum), men i den meningen att skrotet kvar åtminstone - mycket mindre än med linoleum. I detta och i den utmärkta prestanda är hemligheten bakom dess växande popularitet.

PVC klinkergolv består av vinylharts, till vilken tillsattes stabilisatorer, mjukningsmedel, ibland - fyllmedel (för att förläna specifika egenskaper eller speciellt utseende). Förvärmning blandningen pressades. Det resulterande materialet har hög densitet, men förblir flexibel och följsam.

PVC kakel består av flera lager:

 • Två grundläggande skikt.
 • Filmen är mönstrad.
 • Det skyddande skiktet av transparent PVC.
 • Ett slitskikt av polyuretan.

Strukturen hos de PVC-golvplattor

I kompositionen, finns det två typer av linoleum plattor: vinyl och kvartsvinilovaya (kvarts vinyl). Det andra alternativet är dyrare men är tätare, med hög slitstyrka.

Genom stapling metod är PVC klinkergolv självhäftande bas, är en vanlig (för montering av den andra typen kräver lim). Golvytbehandlingsmaterial av denna typ är limmad rygg mot rygg på en plan ren yta. Med denna metod för montering av en golvbeläggning bildar en monolit med en bas.

Det finns plattor med lås - mekanisk och lim. Elementen är inbördes förbundna med hjälp av lås, och själva beläggningen erhålls obesläktad till substratet. Denna variant kallas "flytande" golv.

Liksom linoleum, är PVC-golv kakel klassificeras efter graden av belastning:

 • Klass 23-31 är lämplig för rum med ett litet antal besökare. Det kan fortfarande kallas ett hushåll. Linoleum plattor i denna klass är de billigaste, har en tjocklek av 2 mm och inte mycket tjock skyddande skikt. På en sådan beläggning inte kan använda möbler på hjul.

Om du behöver en bra golv - vinylplattor ett alternativ

I någon av klasserna av färgval och texturer är mycket bred. Det är en imitation av naturliga material - trä, olika typer av sten, osv, det är vanligt, med dekorativa tillägg, och utan dem. rektangulär form uppstår oftare, och med olika längder av sidorna finns det rutor. Lådorna är gjorda "under trädet" är oftast härma eller parkett trägolv, men rutorna är vanligare vanligt. Av dessa samla intressanta paneler.

Vid val av klass skall samtidigt visa tjockleken av den skyddande beläggningen. Än det är tjockare, kommer beläggningen håller längre. Det optimala valet för hus och lägenheter - kakel tjocklek 3 mm, tjockleken hos det skyddande skiktet - 0,3 mm.

De grundläggande egenskaperna hos vinyl golvplattor, har vi samlat från recensioner mästare (och älskarinnor) av golvbeläggningen. Dessutom var det en hel del:

 • Enkel installation. PVC kakel för golv av något slag är lätt att montera, även en som limmas. Under installationen utan att behöva göra alla möbler ur rummet som vid läggning linoleum. Kan flyttas genom en halv, sedan överföra allt redan lagd.
 • Den höga hållfastheten hos beläggningen. Från 10 recensioner har bara en sagts att på ytan verkar små sprickor (när en sladd och ett kylskåp på en plats där det finns ett matbord).
 • Täthet och enkel vård. Var inte rädd för att vatten skjul - när det är rätt att lägga golv ordentligt. Wash kan vara på något sätt. Det enda som påpekades att avlastningsplattor (som inte bara härmar trädet ritning, utan även dess struktur) bör tvättas längs terrängen. Annars ett hack tilltäppta damm. Men det påpekades att vård PVC golvplattor är mycket enklare än för laminat och linoleum (mindre "stick" dammet).

Vinyl golvplattor ser presentabel

I allmänhet, nästan alla enhälligt förklara att PVC-golv det bästa som de haft hittills. Och "före" var laminat, linoleum, keramiska plattor, någon ens golv. Nackdelar är också samlats in från dessa granskningar. De visade sig vara inte så mycket:

 • Omfattar ny, så det är oklart hur det kommer att bete sig på lång sikt. Den äldsta Review - 5 års drift.
 • Kvartsvinilovaya plattor med god skyddsbeläggning kostar en hel del.
 • Täckning är fortfarande onaturligt.

PVC keramiskt för golvet, en av de varianter med en adhesiv lås

Som ni kan se, är det verkligen ett bra alternativ. Lämplig för alla områden - tekniska, bostäder, komplexa driftsförhållanden.

Egenskapen själv om vinyl kakel - inte en mycket komplicerad process, men kräver precision. Särskild uppmärksamhet till att lägga de två första raderna, som sedan stöds alla de övriga. Det finns också en skillnad i tekniken att limma vinyl kakelfix, självhäftande eller om med lås. Men det finns generella krav. Överväga alla frågor mer i detalj.

PVC golvplattor kan vara kvadrat

Att arbeta behöver en ordentlig uppsättning verktyg, men de är billiga, många har i ekonomin. Så du behöver:

 • Meter stål linjal. För henne med baksidan av pinnen några bitar av dubbelhäftande tejp. Det är nödvändigt att hon "inte gå". Och det bandet var inte mycket klibbiga, stänka med damm, etc. gisom
 • Brev kniv med utbytbart blad. Kniven ska vara bra och bekväm hållare för bladen bättre stål bladen själva - starka och skarpa.
 • Om du väljer linoleumgolvplattor, som måste limmas behöver en murslev med en fintandad. Verktyg för att lägga keramiska plattor kommer inte att fungera - "tooth" bör vara en triangel och några millimeter i höjd. Om detta inte hitta, köpa en vanlig, en fil på bladet för att göra de nödvändiga nedskärningarna - 1-2 mm.

Vinyl golvpaneler bör limmas på speciellt lim

En annan bra idé skulle vara att ha en hårtork byggnad. I svåra ställen - när korsar rör - brickor lättare att skära när den värms upp. Då är det inte svårare än att skära hushåll linoleum. En varm upp kan bara bygga en hårtork. Den uppvärmda kakel snittas, vira den runt röret, skär bort överflödig.

Även linoleum kakel tät, rak skär lätt. Om du behöver en klippa som inte kommer att förenas med kanten av kakel lättare. Bringar bladet stadigt på den främre sidan, böja den till snittstället, resten av dorezaete kniven längs vikningslinjen.

Passbit PVC-golv vanlig kniv, sedan bryta

Om snittet bör vara släta - för dockning med nästa kakel behöver uttala sig om band - att hon inte röra sig. I detta fall kommer det att behöva skära allt framifrån. För en gångs skull så inte sker, men linjen inte rör sig, kommer det att vara möjligt att hålla bladet två eller tre gånger.

Lay vinylplattor på golvet kan vara på egen hand. Vad som är viktigt är att marken har ordentligt förberedd. Det måste vara slät, rena, torra och hårda. PVC golvplattor kan läggas på betong tie av någon typ, plywood, spånskivor, SSB, gipsfiber, och andra liknande material.

På betonggolvet och avdragare är en varning. Screed DSP är för lös och otillräckligt hård. Under vinyl plattor är bättre att anpassa självutjämnande blandning av gips-baserade. Det är lätt och inte mycket dyrt, men resultatet är utmärkt.

Tolerans för läggningsplattor PVC - 2 mm per meter vid

Vid läggning vinyl kakel på ett trägolv, dess dub 12-15 mm tjock plywood. Du kan använda GVL eller OSB. Alla fästen måste dränkas, hål täcks med jord päls. Även shpaklyuyut fogarna mellan skivorna (glöm inte att lekmannastyrelser Extension och hålla lederna 2-3 mm - för att kompensera för termisk expansion). För kitt skarvar är bättre att använda akryl gips - det är mer elastisk och smidig, det är bättre att limma plattorna hålls. Generellt på trägolvet är bäst att inte sätta fästmassa och flytande - alla typer av lås (mekanisk eller lim). Mindre troligt att någon vspuchilis beläggning på grund av skillnaden i storlek av termisk expansion.

Det sista steget av beredningen av stiftelse - impregnering lämplig mark. Basen kommer att bli ännu starkare minskning och planar ut absorptionsförmågan blir mindre klisterförbrukning.

En annan mycket viktig att marken var torr. Dess fukthalt bör inte överstiga 5%. Mät den med ett speciellt instrument, men det är inte närvarande i hushållet. Så det hade att göra med improviserade medel. Ta en bit av polyeten utan hål och maskeringstejp. Hermetiskt polyetentejp klistras till basen (kanten i flera lager) och patienten per dag. En dag kom loss och sonden på insidan. Om kondensat inte, allt är bra - golvet är torrt nog att börja om PVC plattor.

Vid läggning PVC plattor kommer att göras med egna händer och du använder en "planka" som efterliknar trä, erfarenhet med liknande material nej, bättre att börja med den enklaste systemet - offset. För denna installationsmetod är bättre, om förskjutningen är godtyckligt - inga synliga skarvar. Med detta schema är det bara viktigt att fogarna "plattor" var fördelade på minst 15 cm Denna läggningsmetod är också ekonomiskt -. Klippa bit från det sista elementet i serien kan vara startkolven nästa (eller en, om fogen erhålles närmare än 15 cm). Andra vanliga alternativ offset - vid 1/3 och 1/2 av styrelsen längd. I detta fall är en mer regelbundet mönster och fördelas över lederna.

De enkla, men effektiva sätt att lägga vinyl golvplattor

Med denna metod för layout har normalt remsor längs den långa väggen i rummet. Vid användning av oartikulerade PVC kakel, layouter startar från mitten. För att bestämma placeringen av start lane är i mitten av rummet. Sedan genom det, parallellt med väggarna, hålla linjen. Gör det med hjälp av färg sladd eller linjal och penna. På denna linje orienterad i läggningen av de första två raderna av vinylplattor, kombinera det med kanten av plattorna. Å andra layoutmetoder svårare - är det nödvändigt att beräkna, tomt, och det är inte lätt.

Använd en speciell lim - för limning av PVC beläggningar. Det finns två typer av kompositioner: lim och fixering. Vad är limmet vet allt, och det är om fastställande aktuell, men några. Denna komposition kännetecknas av att torkar till ett fast tillstånd. När det torkar, förblir ytan klibbig substans som liknar den som finns på bandet. Tja denna metod är att beläggningen kan följas för att dra bort upprepade gånger. Samtidigt, även han ser ut som en klibbig tejp sammansättning. Unstuck PVC kakel att fixa lätt, även efter en lång tid (flera år eller årtionden). I det här fallet rör locket planterade på fixering, kan du inte: den sidoförskjutning uteslutas. Misslyckades just när man ska dra kanten av kakel upp.

För installation av PVC-golv med hjälp av en speciell lim

Oavsett vilken typ av lim du väljer. Det är viktigt att göra det passar för limning av PVC beläggningar, och inte har gått ut.

Lim appliceras jämnt på torr och ren yta längs remsan dras på golvet. Bredden av den adhesiva remsan - för stapling två plattor om de är långa och smala, längd - upp till rummet. Applicera limmet är det distribueras med en spatel med en fintandad. Det bör inte finnas några kala fläckar eller vattenpölar. Det är nödvändigt för att uppnå jämn fördelning. Om anvisningarna för lim, bör det ges tid att torka - framåt. Om inte - kan rättas till.

Hur ansöker limmet för att lägga PVC golvplattor

Den första raden av inriktnings sätta en kant av strikt enligt den ritade linjen. Vid tillämpning av lim, försök att inte smeta det, annars kan du sätta en krokig. Lade första plattan att stryka händer, driver luften ur materialet. Sätta foten på som kakel, satte följande, tättslutande led. För att nylagd planka limma en bit maskeringstejp ca 10 cm lång. På de staplade plattorna sticker omkring hälften, dra henne tätt koden och fixa tejp. Så det finns en chans att flytta plattorna. Fastställande det strukna, utvisa luft. Upprepa med nästa. När om den andra raden fastställa ett annat och sidor med användning av 3 remsor av adhesiv tejp.

Om vinylgolvfästmassa

Har som två rader ta trycket bar och mala dem väl staplade täckning. Så vi slutligen driver luften. Enligt den teknik nödvändigt att använda en tryckrulle som väger 50 kg, som rullas gröna tak. han inte är hemma, var tvungen att göra utbyte. Det finns ett annat sätt bra klibba linoleum plattor: efter läggning henne väl att utnyttja en gummiklubba.

Nästa två rader är placerade på den andra sidan av bandet. Efter beställningen är inte så viktigt, men avlägsna luften någon av metoderna är mycket önskvärt.

Sålunda Utseende vals för valsning

Varför fixeringen med tejp, eftersom det sällan används? Att ha lagt plattor är inte flyttas, och det är möjligt eftersom tiden för en fullständig lim torkning - 72 timmar.

Självhäftande PVC plattor för golv och monteras. Skillnaden är att det inte är nödvändigt att applicera limmet. Innan du installerar kakel bort skyddsskikt som kakel på plats, slät. Resten av proceduren är densamma.

Kakelfix på grundval av stapeln lättare

I detta fall kan remmen inte fixa bandet, eftersom ämnet på undersidan av limmet tillräckligt för att hålla skjuvning beläggningen omedelbart efter applicering. En viktig varning - pressade plattor är det nödvändigt att första sidoyta, hålla stången i vikt. När den är dockad kanten gradvis sänks täcker, försöker att vara så lite luft som möjligt.

Slott på vinyl plattor är en mekanisk och adhesiv. Den enda skillnaden i princip fixering. Resten av reglerna är desamma.

Den största skillnaden - om vinyl kakel slott startar från väggen. Remsor är ordnade så att låsen "såg" in i rummet. Den första raden är placerad kliva bort från väggen några millimeter - för att kompensera för värmeutvidgning. Detta spelrum kan säkerställas genom att sätta tjockleken av materialstyckena lämpliga eller att hitta en tjock kakel kors.

Hur man lägga PVC plattor med mekaniskt lås

Vid läggning PVC plattor med självhäftande lås måste först bli slut kombinera brädor kanten. Sedan docka lås på långsidan och bara då, redan sänka ribban helt. Kanterna av järn, kontroll av densiteten för uppträdandet av ett mekaniskt lås.

Följande video visar hur man PVC kakel läggs på golvet med ett mekaniskt lås. Vanligtvis är materialet en guide med bilder, men titta på videon för användbar.

Processen att lägga vinyl kakel med självlåsande visas i den här videon. Anslutningen är inte mindre tillförlitlig och täcker montering ännu enklare.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 2 =