pVC laminat

Laminat PVC: de egenskaper, fördelar och funktioner i styling

Byggmarknaden erbjuder nästan obegränsade möjligheter för valet av golv: massivt trä plankor, parkett, linoleum, matta och andra. Men många av dagens utvecklare ge företräde åt laminatet. Hans popularitet i första hand, att ge utmärkt estetik, överkomligt pris och enkel installation. Kanske den mest populära är den i särklass PVC laminat.

Sin grund representeras av polyvinylklorid med oklanderlig hållfasthetsegenskaper. Innovativ utveckling som låg till grund för produktionen är verkligen unikt material, säkerställa dess felfri kvalitet, funktionalitet och hållbarhet. Positiv feedback från utvecklare, som lyckades se en hel del av historien om arbetet, bara bekräfta enligt tillverkarens specifikationer. I detta material kommer vi att utvärdera PVC laminatgolv, lämpligheten av dess användning, och har också styling. Gör inga misstag - vi kommer att ge en fullständig och objektiv granskning av den maximala.

Klassiska laminatet innefattar vanliga paneler. Han är naturligtvis utrustad med en rad fördelar, men den låga vattenmotstånd fortfarande begränsar omfattningen av dess användning. Konstant kontakt med vatten efter en tids drift leder till signifikant deformation av materialet, på så sätt undvika utbyte av panelerna i detta fall är det helt enkelt omöjligt.

I modern byggnad butiker kan hittas med en speciell skyddsbeläggningsskikt, men även en sådan variant är inte tåla regelbunden exponering för fukt. PVC laminatutföringsform skiljer sig från den konventionella hög fuktbeständighet. Nu är han inte rädd för att långvarig exponering för fukt, kan den moderna husmodern tvätta den nästan varje dag utan rädsla för svullnad och deformation. Detta möjliggör användning av ett plastlaminat i de områden där konventionella lameller låg strängt förbjudet.

Hög grad särskiljande egenskaper och kännetecken för ett plastlaminatmaterial försett med en flerskiktsstruktur. Grundval av konstruktionen är PVC panel, och på grund av luftkammaren det möjligt att ge utmärkta värme- och ljudisolerande egenskaper. Ett sådant golv kommer att värma även de kallaste vintern utan ytterligare uppvärmning.

Det stabiliserande skiktet fungerar som ett substrat för PVC laminat som eliminerar behovet izolona. Det dekorativa skiktet är täckt med en speciell skyddsfilm, i allmänhet spårad antislip yta. Tillsammans med de grundläggande skikten antar närvaron av ytterligare skikt som ökar prestanda hos materialet. Således, till exempel, vissa tillverkare erbjuder ett extra lager av ljudisolering, skydd mot ultraviolett strålning.

pressas alla lager tillsammans, vilket säkerställer likformighet i struktur och material som den nödvändiga hållbarheten.

Bästa PVC laminat - en som är gjord i enlighet med de grundläggande kraven. Endast på detta sätt kommer att kunna ge det fördelar. Medlemmar noterade sådana plus:

1
 • fuktbeständighet. Plastlaminat är inte rädd för fukt, och allt tack vare vattentäta basis av polyvinylklorid. Han verkligen inte sväller eller deformeras under påverkan av fukt, så det är lämpligt även för badrum.
 • Temperaturförändringar. Speciella beläggnings PVC tål extrema -20 till 60 grader.
 • enkel installation. PVC-laminat med en låsande anslutning förenklar installationsarbetet, som ger den nödvändiga tätheten och fuktbeständighet. Samtidigt lamellerna förblir mobil: vid behov kan golvet demonteras och flyttas till en önskad plats.

 • externa estetik. Paneler tillverkade av PVC är lika bra som den klassiska versionen. Ganska ofta moderna köpare föredrar täcker simulera naturliga massivt trä.
 • säkerhet. Särskild halkbeläggning är speciellt värdefullt för områden med hög luftfuktighet.
 • slitstyrka. Delad laminat 33-34 klass, som garanterar varaktigheten av dess drift samtidigt som den ursprungliga utseende.
 • kemisk neutralitet och beständighet mot heta föremål.
 • enkelt underhåll. Tvätta bort smuts, damm, föroreningar av något slag från ytan av laminat PVC är inte längre svårt.

Finns det några nackdelar med PVC laminat? Feedback från dem som var tvungen att arbeta med detta material, säger att brister kvarstår. Först och främst är det den höga kostnaden. PVC laminat med en spärranslutning i dyrare version av den klassiska, så låt den reparera sig själv i en lägenhet eller hus kan inte alla. någon farlig kontakt med gummi för material - det kan ändra dess färg.

Om du planerar att lägga ett rum med utsikt den soliga sidan, leta efter en modell med en speciell UV-skydd. Faktum är att själva lameller gjorda av PVC inte är skyddade från direkt solljus, så tiden kan förlora ljusstyrka den ursprungliga färgen.

Hur att styla PVC laminat? Denna fråga tas upp av många. I själva verket, genom att helt enkelt låsa anslutningen till hantera montage under kraft för varje människa - det inte kräver speciella kunskaper och dyra verktyg.

Inte alla golv i våra hem uppfyller kraven för att lägga laminat, så ofta utan en stabiliserande skikt helt enkelt inte kan göra. Eftersom det är möjligt att använda rullmaterial - izolon. Hans band som ska installeras i en riktning vinkelrätt mot den framtida placeringen av laminatpaneler. För sammanfogning av remsor kan användas mellan en vanlig tejpkonstruktion. För att förhindra deformation av materialet runt omkretsen av rummet längs väggarna måste sättas små kilar 1 cm tjocka.

Den allra första lamellen ska placeras i det bortre hörnet av rummet. För lastbalansering, bör varje efterföljande rad vara packad med en liten förskjutning av 300-500 mm. Rad efter rad du använda låsmekanismen att stapla panelen. Efter 2-3 timmar, får du redo en spektakulär golv.

Externt PVC paneler är inte mycket annorlunda än den klassiska, vilket är anledningen för sina handlingar lägger en enkel regel: För att dölja fogarna, åtminstone visuellt, bör panelen placeras parallellt med ljusflöde, vilket är varför du behöver ta för att arbeta på dagtid.

Har du hört talas om den flexibla lameller PVC laminat? Vi skulle vilja presentera dig för en hybrid blandning av hållfasthetsegenskaper plastlaminat och linoleum flexibilitet. Låt oss titta på de viktigaste egenskaperna hos en sådan levande nyhet att bygga på marknaden och efterbehandling material:

 • Obetydlig tjocklek. Tjockleken på mönsterkanalerna är endast 5-9 mm, varvid skär kan användas en vanlig byggnad kniv.
 • Inget behov av att bereda marken. Du behöver inte noggrant inrikta bas såsom täckning kan läggas direkt på det gamla golvet. Grundreglerna är desamma förpackningsmaterialet, men det är inte längre nödvändigt att använda ett substrat.

 • Närvaron av tejpen smart. Det används för seriell anslutning mellan panelerna. Nya lameller ska vara en vinkel på 45 grader för att ådra sig redan fast, och sedan försiktigt doppa, att fixa.
 • Med hjälp av en gummivals. När en rad av staplade material skulle vara nödvändigt för större tillförlitlighet på platser går lederna speciella gummivalsen.

Om du strikt följa instruktionerna kan du på kort tid för att få en helt plan yta.

PVC laminat - ett modernt material som har absorberat fördelarna med en traditionell laminat och de senaste innovationerna. Om du letar efter en spektakulär, säker och praktisk golv i ditt hem, behöver du inte vill ta itu med deformation lameller, ägna särskild uppmärksamhet av PVC-paneler. För att hantera montering varje människa kan äga, utan hjälp av proffs. Var noga med att besöka närmaste järnhandel och personligen bekanta sig med innovativa material. Vi är övertygade om att du kommer att bli glatt överraskad av en uppsättning klara och obestridliga fördelar.

PVC laminat

PVC laminatstruktur

Sista, den slutliga strukturen av botten-vinylskiktet inte bara fungerar som en länk. Han är också en typ av stötfångare, blanking chock.

Där placeras ofta PVC laminat?

 1. Vattenresistens kan du lägga den i vått och med risk för översvämning områden.
 2. Hög slitstyrka, hållfasthet och duktilitet tack vare vilken arter har möjlighet att separera den utan skada och sprickbildning motstå en belastning av 100 kg per 1 sq. cm.
 3. Ljudabsorberande förmåga gör det praktiskt taget tyst när man går, och föll till golvet objektet kommer inte att skapa rungande vrål.
 4. Det är inte hal yta minskar nästan till noll risken för fall.
 5. Frostbeständighet, låta honom om i ouppvärmda rum.
 6. Beständighet mot alkalier och syror.
 7. Krävande att temperaturen. Perfekt för att lägga på golvvärme.
 8. Enkel installation och demontering.
 9. Hållbarhet.
 1. Det är krävande att marken. Alla oegentligheter kommer att visas på ytan, och en användbar livslängd reduceras kraftigt.
 2. Icke-antändliga i luft, men det är i stånd att smälta med utsläpp av giftiga ämnen.
 3. Den lilla tjocklek - vid förläggning på en koppling kräver ytterligare isolering. Av denna anledning är det spärrar inte är tillräckligt tillförlitliga.
 4. När de interagerar med gummi bildade kan avlägsnas fläckar.
 5. Artificiell material, är det svårt att återanvändas.
 6. Den relativt höga kostnader.

Populära tillverkare av PVC laminat

Idag har tillverkningen av denna typ av golvbeläggning varit ganska ett antal företag.

 • FineFloor - Hög kvartsvinilovoe beläggning med förmåga att motstå hög belastning, vilket gör den lämplig även för efterbehandling golvytan vid företagen;
 • Holtsplast - vinyl laminerad panel av denna tillverkare kombinerar perfekt överkomliga priser och hög kvalitet;
 • Vinilam -vlagostoyky laminat från Belgien, intervallet som har ett stort antal produkter som är avsedda för om på golvet uppvärmning;
 • Moduleo - långtidsdrift, fuktbeständighet och brandsäkerhet är kännetecknande för denna, imitera naturligt trä, laminat;
 • Alpine Floor - hög kvalitet, dyra, en certifierad internationellt golv;
 • Tarkett - den mest populära i den ryska tillverkaren, vars sortiment PVC laminat klarar ett mycket brett spektrum av konsumentmarknaden.

Att välja en PVC laminat: värdighet, installationsfunktioner

Byggmarknaden ger oändliga möjligheter att välja golv: solid styrelse eller parkett, linoleum och andra. Många utvecklare föredrar laminat, och inte bara på grund av de stora dragen i materialet: en mängd olika färger, bekväm storlek, olika egenskaper och kostnader, men också på grund av enkelheten i installationen.

En populära moderna material är ett laminat av PVC, som är baserad på polyvinylklorid med hög hållfasthetsegenskaper. Innovativ design som används i tillverkningsprocessen, vilket ger en unik kvalitet PVC laminat. Recensioner utvecklare om att ytterligare en bekräftelse. Golv av detta material som möjligt uppfyller kraven i den moderna konsumenten.

På marknaden för byggmaterial plastlaminat presenteras i ett enormt utbud av former och färger. PVC laminatgolv imiterar perfekt trä och bambu. Även experter ibland inte kan skilja detta från golvet fodrad med trä.

Beläggningen av konventionella paneler har förvisso många fördelar, ändå, en låg nivå av vattenbeständighet begränsar omfattningen av dess användning. Kontakt med vatten orsakar så småningom deformation av panelerna som därefter skall ersättas.

Försäljningen får också snittet har en speciell skyddsbeläggning med vattenavvisande. Jämfört med konventionella de är mer fukt, men även en sådan golvet under långvarig exponering för fukt kan kollapsa med tiden.

PVC laminat skiljer sig från traditionell egen prestation. Fuktbeständighet av den typ som beläggningen kommer upp till hundra procent. Detta gör det möjligt att lägga golv av PVC i sådana rum där bychnye lameller låg i allmänhet omöjligt.

Icke-standardiserade paneler har en flerskiktsstruktur:

 1. det översta lagret - genomskinlig texturerad, i synnerhet, anti-slip rafflad;
 2. ett dekorativt skikt;
 3. platta gjord av PVC, på vilken det finns luftkamrarna som ökar ljudet och värmeisolerande egenskaperna hos beläggningen. Det kommer att bli ganska varmt och utan enheten under "varmt golv";
 4. stabiliserande substrat under PVC laminat.

Förutom de väsentliga skikt det också kan tänkas förekomst av ytterligare skikt, som förbättrar prestanda för panelerna. Till exempel, vissa tillverkare inkludera ytterligare akustiska skikt som är beläget mellan plattan och substratet av polyvinylklorid eller skydd mot UV-ljus och andra.

Alla skikt "krusade" på specialmaskiner under högt tryck och förseglas uppvärmd vax.

 • Golv laminat av PVC enligt absolut fuktsäker, tack vare den vattentäta basen tillverkad av polyvinylklorid. Vattentät laminatgolv för ett badrum eller kök laminat PVC idag är inte ovanliga. Han inte sväller när den utsätts för fukt, ingen deformation, kan inte sägas om lamellerna på grundval av HDF träfiberplattor.
 • av PVC-beläggning har förmåga att motstå temperaturförändringar inom plus minus 20˚ 60˚ och inte deformeras.
 • Anslutningarna förenkla avsevärt golvbeläggningen, och gummipackningar ger täthet och vattenbeständighet. Denna konstruktion är mycket mobil: det kan vara lätt att montera och lika lätt att ta isär.
 • Estetiska utseendet på vinyllaminat är inte sämre än en konventionell utföringsform.
 • Anti-slip ytkvalitet, särskilt värdefull för våtutrymmen.
 • Den höga slitstyrka, som regel, är 34-43 klass. Dessa figurer, som slaghållfasthet säkerställer närvaron av mineralkvartsspån eller sand.
 • Hög motståndskraft mot aggressiva medier, i synnerhet, kemisk neutralitet och låg adsorptionskapacitet.
 • Ökad värmebeständighet, det vill säga heta föremål tappas på golvet så ingen skada inte kommer att orsaka honom.
 • Vatten och fukt, vilket gör det möjligt att använda PVC laminat för badrum, kök och så vidare. N.
 • En liknande beläggning lättskött, med det kan du enkelt tvätta bort all smuts och damm.
 • Livslängd på över 25 år.

Det bör noteras vissa brister, även om de inte är så lätt att identifiera.

 • Först av allt, priset på PVC-laminat med en låsande anslutning, vilket är betydligt högre än kostnaden för andra golvmaterial.
 • Färgförändringen vid kontakt med gummit.
 • Med tiden finns det ett förtydligande av golvet, som är i direkt solljus.

Apparaten innebär användning av ett golvstöd. Band stabiliserande beläggning framtid låg i en riktning vinkelrätt arrangemang av paneler och bindas med tejp.

 • Först måste vi se till att ingen deformation av beläggningen vid temperaturen sjunker. För detta ändamål är väggarna läggs på kilarna 1 cm tjocka golv.
 • Den första lamellen anordnad i det bortersta hörnet av rummet.
 • Bland dem är placerade med en förskjutning av 300-500 mm. Detta är nödvändigt för att fördela belastningen jämnt.

 • Ytterligare operationer vid installation golvelementen med låsning anslutning helt sammanfaller med den teknik standard monteringspaneler med ett låssystem Klicka.

PVC-paneler kan användas som en "varmt golv".

Flexibel PVC laminat

Denna typ av hybrid lameller laminat och linoleum PVC. Läggning av golvet liknar installationen av den första golvbeläggningen, och den flexibilitet och tjockleken av elementen - för en sekund.

 • Materialet har en tjocklek av 5-9 mm, därför är det möjligt att använda en vanlig vass skärkniv.
 • Basen i den inte kräver noggrann inriktning - till exempel täckning kan läggas på det gamla golvet: trä, parkett, keramik och andra. Som redan nämnts, de grundläggande installations reglerna är desamma som i enheten liknar hårda beläggningar. Men i detta fall finns det inget behov av ett substrat.
 • Flexibla lameller sticker ut bortom tejpen smart. När föreningen av brickan till den redan lagda i en vinkel på 45˚ och gradvis sjunker, vidhäftat till det smarta tejpen utskjutande lateralt.
 • Efter att ha lagt hela serien, de platser slat anslutningar är en speciell rulle.

Om du strikt följa reglerna för stapling, kommer den resulterande ytan bli mjuk och smidig.

De mest populära märkena

Vi noterar ett antal välkända tillverkare på den inhemska marknaden av golvbeläggning:

 • FineFloor. En av de bästa samlingar av den holländska tillverkaren av PVC lamin Best Floor Design. Den största efterfrågan är ett alternativ "under trädet", imiterar trägolvet. Hög kvartsvinilovye panel motståndskraftig mot fukt. Beläggningen är lätt att montera på grund av den låsande lamellerna föreningen.

 • Moduleo. Castle laminerad PVC Flexo belgiska tillverkaren lätt modul och ser ut som en riktig styrelse. Kännetecknas av långvarig användning, fuktbeständighet och brandsäkerhet.

 • Balterio. Köp dessa paneler köps till ett mycket överkomligt pris med hög kvalitet golvbeläggning. Nära passform lameller ger ett monteringssystem ClickXpress kunnande Balterio.

Inte mindre vanliga produkter från tillverkare som Holtsplast, Tarkett, Dumaplast, Alpine Floor, Aqua, Parcolys och andra.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

71 + = 72