PVC-membran takläggning

PVC-membran

Modern byggmaterial marknaden erbjuder ett stort utbud av polymermembran. De tillhör en ny generation av material och deras fördelar har redan uppskattat de inhemska fräsar. Så, vad är en PVC-membran?

Mjukad polyvinylklorid (PVC) - ett material som används i konstruktionen av taket för att skapa effekten av värme och tätskikt.

PVC produceras i rullar av 50-55 m ^ (men det finns också andra format). Kan ha mycket olika färg målning (och inklusive transparent).

PVC-membran har hög flambeständighet, flexibilitet, hållbarhet och frostbeständighet. Detta material användes för byggandet av nya byggnader av olika slag, och för återuppbyggnad.

Det mest effektiva och tillförlitliga sättet att montera PVC-membran är användningen av varmluft teknik, som kommer från en speciell svetsmaskin (är manuell och automatisk). Svetsprocessen sker under hög temperatur - 600 ° C. I det här fallet, sömmarna är mycket starka, så oroa dig inte att de på något sätt brista.

Det bör noteras att en utmärkande för dessa membran är deras stora bredd, vilket i sin tur gör det möjligt att välja den mest lämpliga storleken för en takyta. Detta minskar antalet skarvar till ett minimum.

värdighet

Vi har redan återkallade fördelarna med en del av takmaterial, men det är inte alla fördelar.

 • ekonomi. Det är bara naturligt att byggnaden - en mycket kostsam affär, men användningen av PVC-membran minskar kostnaden för taket arrangemanget. En rulle av membran ersätter den vanliga spolen 8 runt det bituminösa materialet. Det är också lättare än traditionella PVC flera lager taksystem. Det är viktigt att, om nödvändigt, kan användas reparation av beläggningar i membran fläckar. Det tar bara några minuter och att utföra sådant arbete kan vara, oavsett tid på året.
 • BRAND. Redan observerade brandegenskaperna hos membranet. Detta beror främst på det faktum att materialet är sammansatt av element som inte tillåter flamman att spridas över ytan.
 • miljö~~POS=TRUNC vänliga~~POS=HEADCOMP. ekologiska princip - en märkbar plus membran, eftersom materialet är giftfri och lätt att använda i återvinning.
 • estetik. En annan fördel - estetik membranet. PVC är lämplig för alla typer av tak, i färd med monteringsförband erhålles smidigt och snyggt.
 • Lång livslängd. Och, naturligtvis, hänföras till plus värt livslängd material - det är mer än 30 år. En utmärkt indikator.
 • Nackdelarna inkluderar det faktum att användningen av sådana material endast kan arbeta med högt kvalificerade.
 • Också känd nackdel - det är omöjligt att kombinera PVC med material som innehåller olja, tjära, fett, bitumen, lösningsmedel.
 • En sista nackdel: en ljus membran lätt blir smutsiga. Och det bryter estetik taket.

material~~POS=TRUNC

PVC tak svarar bra på värme och gidronagruzki. Deras styrka är inte ändrats, och tätheten ligger kvar på samma nivå.

I enlighet med sina egenskaper, metoden för installation, brandsäkerhetskrav och vikt av PVC-membran är bäst lämpade för konstruktion av tak.

Föreslås i Tabell egenskaper kan variera beroende på tillverkaren, vi lämna in en sådan utföringsform (Tab. 1).

1

G1 (ej tillämpligt)

G1 (ej tillämpligt)

Inledningsvis var det material som utvecklats för att anordna de platta tak, men i dag, kan membranet också användas för konstruktion av komplexa takytor. Detta blev möjligt på grund av den höga plasticitet PVC.

Membranet är idealisk för underhållsarbete, så det finns inget behov av att demontera den gamla beläggningen, vilket i hög grad förenklar beredningen.

Det bör också noteras att PVC-membran har ett brett användningsområde. Det material som används för vattentätning av takbeklädnader, fundament, terrasser, broar, tunnlar, grönare av tak, golv som för duschar och simbassänger.

Monterings PVC takmembran bör utföras endast under torrt väder, bör basen i sig också vara torr.

I fallet där PVC-membranet används på ett platt tak, måste dess banan vara fäst vid basen på mekanisk väg. Sedan placera lederna värms med hjälp av speciellt utformad utrustning för sådana ändamål, det varma flödet av luft, varigenom svetsning sker. De remsor av material som överlappade. Som ett resultat är materialet säkert fäst i marken, vilket ger en behövs för tak vattentätande egenskaper. Eftersom det gränsar inte för hårt, och därmed uppnå ventilation av taket, och utan efterföljande kondens. På platser där beläggningen är att läggas på catwalks och räcken, samt på platser för kälsvetsar och en speciell värmepistol används i behandling av svåråtkomliga ställen.

När fungerar som en bas stålplåt, som ofta finns i industriella och kommersiella byggnader, före installation av membranet på toppen av wellpapp, utförs skikt av kitt eller gummi-bitumenemulsion. Genom sådana åtgärder tak förvärvar ytterligare tätskikt.

Den kan delas upp i flera steg av dess komponenternas montering själva processen:

 • förberedande arbete. Rengöring extra strukturer (antenner, skyltar, etc.), sopor och rengöring av taket;
 • delvis nedmontering (I förekommande). Avlägsnande av den gamla tak, vilket eliminerar fukt och inriktning av takytan, patchning individuella portioner;
 • Arrangemang dräneringsskikt, bestående av fiberduk;
 • Takisolering extruderad polystyren eller basalt isolering med en densitet av mer än 180 g / m ^;
 • Installation i sig PVC-membran.
 • Det mekaniska fastmaterialet till basen på taket med hjälp av speciella "Roxy";

Möjliga sätt att fästa PVC-membran och monteringsalternativ

 • Fixeringen av membranet via de adhesiva lösningar;
 • Ballast metod implementeras genom återfyllning membranskiktet av krossad sten, grus eller andra lämpliga material.

De mest populära tillverkarna av PVC-membran

 • Alkor Draka, beläggning Alkorplan;
 • Protan AG - Protan;
 • Sarnafil International AG - Sarnafil;
 • Sica Trocal - Zikaplan.
 • Technonikol - Londzhikruf;
 • Ogneizolkrovlya - Ogneizol;
 • Stroyplastpolimer - Krovlelon.

Sammanfattningsvis erbjuder vi dig video av installationen av PVC-membran

PVC taktäckningsmembran: egenskaper och fördelar takläggning teknik

PVC takduk är den i särklass material gradvis vinna sin marknadsandel från mer traditionella takmaterial. Studier visar att andelen av tak, utrustad för membranteknologi växer stadigt - och det innebär att byggare och byggföretag kunder uppskattar fördelarna med membran tak.

Takmembran: egenskaper och fördelar

Och ändå - varför takläggning PVC membran och liknande material så populärt? Flera förklaringar till detta:

 • För det första, tak tillverkas med membranteknik har hög slitstyrka. Uppskattad livslängd, indikerar de flesta tillverkare (upp till 60 år med tekniken i allt och det finns ingen mekanisk skada) kan vara ännu mer undervärderad. Taktäckningsmembran tack vare dess struktur ger utmärkt motstånd tak, och därigenom - garanti hållbarhet.
 • För det andra, PVC takläggning membran (och också liknande det egenskaperna hos membranet och EPDM TPO) produceras av många tillverkare i ett brett spektrum av storlekar. Längden av membranbeläggningen av banan är upp till 60 meter, och bredden kan området från 0,9 till 15 m ett så brett spektrum av membranmaterial väsentligen passar valet av det material av vilket är gjort tak -. PVC-membran noggrant matchas "till storleken" inte kräver trimning. Följaktligen, på utgången erhåller vi ett tak med en väsentligen monolitisk belagd med ett minimum av sömmar och utmärkta vattentätande egenskaper.
 • För det tredje, har det polymera taktäckningsmembranet en hög prestanda. Membran för tak väsentligen oantändliga (högt brand) bibehåller sina egenskaper över ett brett temperaturintervall (köldbeständighet) inte förstörs genom exponering för ultraviolett strålning, vilket är mycket viktigt särskilt för takmaterial. En viktig fördel är också hög rivhållfasthet och punkterings, som spelar en viktig roll i utförandet av vattentätningsmembran.

Takläggning, investerat membranteknik

Dessutom kan du markera användbarheten av tätskiktet. En liten vikt (ca 1,3 kg / m 2 membranbeläggning) när membrantjockleken 0,8 till 2 mm, underlättar i hög grad lyftning av materialet på föremålet och manipulera dem.

Också odiskutabel fördel är den relativt enkel teknologi av taket arrangemanget av membranmaterial.

Om byggprojektet bygger på membran takläggning - kan membran användas mycket olika.

Tillsammans med de traditionella PVC-membran används också i dag EPDM och TPO membran. Nästa anser vi alla tre typerna med deras egenskaper, fördelar och nackdelar.

PVC takläggning membran gjort från polymer plastiftsirovannogo -polivinilhlorida.

För att ge styrka PVC taktäckningsmembran förstärkt med en maskstorlek av polyesterfiber, och membranet att vara mer flexibla - en komposition vid tillverkningen av PVC sattes till 40% mjukningsmedel med hög flyktighet.

På grund av elasticiteten, vilket beror på att mjukgörare förvärvar PVC taktäckningsmembran blir mer hållbara och motståndskraftiga mot temperatur eller andra deformationer.

För att ansluta PVC-membran tak i en duk, kan du använda särskild utrustning, som svetsar tyget PVC varmluft.

Vilka är fördelarna med PVC-membran jämfört med andra membran takmaterial? Den första är höga nivåer av elasticitet, motståndskraft mot ultraviolett strålning, och - goda brandmotståndsmembran.

En extra fördel är ett brett utbud av färger (naturligtvis för membranmaterial!) - PVC-membran för takläggning är gjord i 9 färgvarianter.

Den huvudsakliga nackdelen med sådana membran är deras låga motståndskraft mot lösningsmedel, oljor, bitumenbaserade material. Dessutom bör man vara uppmärksam på den ekologiska kompatibiliteten med vilken PVC-membran "inte är smidig": de innehåller en stor andel flyktiga ämnen som gradvis släpps ut i den yttre miljön.

Bland de populära på byggmarknaden kan membranmaterial från PVC identifieras Krovlelon, Alcorplan, Sarnafil, brandsäker etc.

EPDM-membran är en hel grupp membrantäckningsmaterial, som ligger till grund för ett syntetiskt gummiark. Förstärkning av nätet med polyesternät ökar membranets mekaniska egenskaper, vilket gör det mer motståndskraftigt mot rivning.

Fördelar med membran baserade på EPDM - låg kostnad, hög elasticitet, lång livslängd. Till skillnad från PVC-membran är de absolut ekologiska och okänsliga för bituminösa material.

Den huvudsakliga nackdelen med sådana membran är behovet av limbindning och som en följd - minskningen (i jämförelse med den svetsade sömmen) hos styrkan vid membranets gränssnitt.

Membranen hos sådana utländska tillverkare som Firestone, GenFlex, Trelleborg, samt inhemska märken Epicrom, Elon och andra är de mest populära på hemmamarknaden.

En separat grupp består av kompositmembran baserade på EPDM, som har en flerskiktsstruktur.

Det övre lagret av sådana kompositmembran är gjord av syntetisk gummiduk och bottenskiktet är tillverkat av ett polymermaterial baserat på bitumen. Komposit EPDM membran förstärks med ett glasfibernät.

Fördelarna med ett komposit-polymertäckningsmembran är uppenbara - vid limning av ett EPDM-membran kan smält bitumen användas som ett limskikt. De mest populära EPDM-membranen tillverkas av Foenix.

Grunden för TPO membran för takläggning är termoplastiska olefiner. En betydande del av membranen baserade på TPO förstärks med ett nätverk av glasfiber, polyester eller glasfiber, men ett obränt membran kan också hittas.

Fördelarna med TPO membran är först och främst ekologisk kompatibilitet (membran innehåller inte flyktiga komponenter), hållbarhet, bevarande av elasticitet vid låga temperaturer. Anslut TPO-membran genom svetsning med varmluft, vilket ökar styrkan på stötsvetsarna avsevärt.

För elasticitet i sig är emellertid TPO-membran sämre än membran baserade på EPDM och polyvinylklorid.

Oftast i detaljhandelsnätet hittar du membran Genflex, Sarnafil, etc.

Teknik för takläggning från membranmaterial

Tak som stöds av ballast

När taket är monterat - fungerar PVC-membranet som ett vattentätande material, vilket innebär att det vanligtvis inte behövs ytterligare vattentätning.

Takmonteringen av sig själv med användning av membranmaterial utförs som regel ganska snabbt - och detta är ett annat argument till fördel för deras tillämpning.

Basen för membrantaket kräver ingen speciell förberedelse förutom torkning. Om ett PVC-membran används för beläggningen behöver taket inte ens ta bort lagret av gammal vattentätning.

Det finns tre huvudsakliga sätt att installera takmaterial på en membranbas:

 • Ballastmetoden är tillämplig på tak med en sluttning som inte överstiger 10 0. Vid installation av ett membrantakmaterial med ballastmetod läggs membranet på hela takets yta och är endast fastsatt längs omkretsen och på platser där membranet ligger i vertikala ytor (ventilationsstrukturer, skorstenar, parapeter etc.). För att hålla membranfodret på taket pressas det med ballast. Minsta vikt av ballast är 50 kg / m 2 takläggning. Som en ballast, grus, grus, betongblock, beläggningsplattor kan användas.

Var uppmärksam! Vid justering av membrantaket med ballastmetoden måste man ta hänsyn till takets bärkraft och under inga omständigheter bör den överbelastas.

 • Om taket på PVC-membranet sätter sig på taket med en stor sluttning applicerar vi membranets mekaniska fastsättning. Den vanligaste metoden är svetsning med varmluft - den här metoden säkerställer maximal styrka i lederna. Kanvasens längsgående kanter är svetsade med en speciell svetsmaskin. Smältning, membranmembranet för taket är säkert fastsatt och vi får ett praktiskt taget monolitiskt takläggning - utan spänningspunkter, där läckor är möjliga.
 • För tak med komplex geometri använder vi en limmetod. Fästning av ett tak från en membranduk på grundval av ett tak görs med hjälp av speciella dubbelsidiga tejpband. Emellertid kan inte alla membranmaterial fixeras på detta sätt - och därför är användningen av exempelvis PVC-baserade membran för takarrangemanget av komplexa former begränsad. För att täcka sådana tak ska EPDM-membran eller andra takmaterial användas.

Var uppmärksam! Fogarna mellan takmaterialbanorna, korsningspunkterna mot vertikala ytor och överlappande kanter på taket ska limas av bästa kvalitet.

När ett epdm- eller pvc-tak skapas, fungerar membranet som ett vattentätande material som förhindrar läckage.

PVC-membran för takläggning Technonikol: egenskaper, installationsanvisningar

Takläggning anses vara det viktigaste strukturella elementet i en byggnad. Konstruktionens tillförlitlighet och graden av komfort inuti beror på kvaliteten på dess enhet. Inte minst rollen i detta fall är valet av takläggning. Byggmarknaden idag tillsammans med traditionella utvecklingsmetoder erbjuder utvecklare även nya modernare högteknologiska alternativ för membrantak.

Membranteknik gör det möjligt att få en sömlös beläggning. Denna metod är universell, den är lika effektiv för platt, tält eller annat tak. En annan fördel med denna teknik i avsaknad av behov av ytterligare fuktskydd. Ett av de bästa alternativen för sådana beläggningar är PVC-membranet för Tehnonikol-taket.

PVC-membranet, som ersatte den ganska krävda versionen av EPDM i sin tid, är ett elastiskt tak av polyvinylklorid. Det är särskilt starkt och pålitligt.

Takläggning pvc membran technonikol: fördelar ↑

Detta material möjliggör att takkonstruktionen och elementen uppvisar den nödvändiga graden av skydd. Byggandet av ett sådant tak har många fördelar:

 • Det finns inget behov av ytterligare vattentätning av konstruktionens yta, samt speciellt skydd av "farliga" områden.
 • enkel installation;
 • Användning av sömlös vattentätteknik gör det möjligt att få en enda hel yta;
 • biologisk och kemisk neutralitet, det vill säga att ytan inte behöver skyddas ständigt från svampformning, mögel och förstörelse;
 • motstånd mot ett stort antal plötsliga temperaturförändringar under driften;
 • möjlighet att lägga på vilken nivå som helst och höjden på det uppförda huset
 • Den resulterande beläggningen ger samma skyddsnivå både på ytor med olika lutningsvinklar och vid korsningar.
 • De är ånggenomsläppliga, så ackumulerad fukt kan lätt avlägsnas från taket. Detta innebär också att om en värmare finns i takkakan blir den inte våt och ackumuleras inte fukt i den.

Således är ett PVC-membran för takläggning en av de mest tillförlitliga konstruktiva lösningarna som helt uppfyller de moderna kriterierna som påläggs takmaterialet.

Dessutom är priset på PVC-membranet för Tehnonikol-taket extremt attraktivt, så det här materialet kan anses vara nästan det mest populära på den inhemska byggmarknaden.

Exceptionella kvaliteter av detta material tillåter användning av detta material med:

 • Arrangemang av platta tak av vilken typ som helst, inklusive utnyttjas. PVC-membranet från Technonikol för exploaterat tak av typen "grön gräsmatta" innehåller fungicida tillsatser;
 • utförande av reparationsarbete
 • restaurering av gamla tak.

Materialet består av tre lager, vilket säkerställer dess tillförlitlighet och ger elasticitet. Rullande element kan sprida sig över alla ytor och vara ordentligt placerade i en eller annan riktning.

 • Den övre är en flexibel bas på basis av PVC, ett material som är flexibelt för att motstå alla slags influenser. Förutom polyvinylklorid har dess beståndsdelar kemiska element, på grund av vilket dess motstånd mot höga temperaturer ökar. De stöder inte förbränning och förhindrar penetrering av direkt eld i efterföljande lager. I ytskiktet är en hög koncentration av UV-absorberare.
 • Medium-förstärkande. Den har en komplex struktur - de interlacedfibrerna av polymerer och filamenten bildar ett starkt nät som kan motstå under en lång tidsperiod de belastningar som skapas av snöets vikt eller en stor mängd vätska.
 • Det nedre gråskiktet av polyvinylklorid är nödvändigt för att begränsa påverkan på beläggningen av ytor eller konstruktionselement i kontakt med den.
 • ECOPLAST V-RP. Används för enheten av vattentäta takkonstruktioner. I detta fall används en mekanisk metod för fixering av basen. På ytan finns en speciell glidning, vilket gör det mycket säkrare att arbeta i regnet och när snö faller ut. Dessutom gör det möjligt att utrusta taket med lutningsvinkel, större än 10 procent.
 • ECOPLAST V-GR. Används för installation av vattentätningsskikt för ballastade plana tak och manövreras. De har ett ökat punkteringsmotstånd, tack vare förstärkning av glasfiber. Materialet är UV-resistent och innehåller antifungala tillsatser. Det förlorar inte elasticitet även vid temperaturer under noll.

 • LOGICROOF V-RP. Detta är ett premiumklassmaterial förstärkt med ett polyesternät. Det skyddas mot ultraviolett strålning. Det innehåller brandskyddsmedel och stabiliserande komponenter. Har en ökad elasticitetsnivå, vilket underlättar takets konstruktion vid låga temperaturer.
 • LOGICROOF V-SR. Denna oarmerad bana som används i apparaten av kontiguitet med olika typer av strukturer för rörs tak, trattar, räcken, och förstärkningselement. Material in i taket utrustning.
 • LOGICROOF Arctic - avsedd för användning i kalla områden. Den har en treskiktsstruktur, förstärkt med polyesternät polyester. Annorlunda absolut biostabilitet.

PVC-membran tak Technonikol: pris

Arbetet utförs i enlighet med den manuell installation av pvc-membran TekhnoNIKOL (cm. Vid slutet av artikeln). Notera de viktigaste kriterierna och steg liknande anordning strukturer.

 • ytbeläggningsmaterial som tidigare renades på smuts och fukt avlägsnas de skarpa hörn och typ av trunkeringar förstärkningselement och metallelement som kan skada beläggningen;
 • också nödvändigt att rengöra ytan på det svetsade materialet av olika föroreningar:
 • damm, smuts använda en fuktig trasa;
 • Bitumen, olja, klisterrester eller andra - renare för PVC TekhnoNIKOL membraner.
 • banan sprids likformigt, gradvis avlägsnande av luften mellan kontaktytorna;
 • Varje del sprids och de enskilda elementen till en enhetlig struktur;
 • termoplastisk PVC-membranet, så för deras anslutning och dockning teknik med användning av varm luft lödning. Detta gör det möjligt att utföra installationen tillräckligt snabbt som helhet över hela området;
 • beläggning bör fastställas i hela kretsen, såväl som övergången.

För fästpunkten inte stöds membraner fleece vid adjacencies enhet med hjälp av ett tunt skikt appliceras kontaktlim för PVC TechnoNICOL membran. Dess konsumtion, tack vare den speciella struktur, liten. När väl de mycket flyktiga lösningsmedlet avdunstar, stannar limmet vidhäftar till händerna. Detta förenklar förloppet installationen. En tydlig tätning på platsen för bindning. Limning kvalitet är fortfarande en avsevärd tid.

Att montera PVC-membran tak - video:

Riktlinjer för utformning och enheten till Rowell av polymera membran. Corporation TekhnoNIKOL (31,2 MiB, 203 träffar)

Teknisk dokumentation. Polymera membran Technonikol (7,6 MiB, 782 träffar)

Instruktioner för installation av en enkelskikts takläggning polymermembran (15,5 MiB, 203 träffar)

Läs mer på:

Bilderna publiceras på vår hemsida är tagna från öppna källor. Om du är författare till bilden, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret och vi kommer snabbt lösa frågan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 6 = 1