Pvc panel Tile

Plast PVC-paneler för plattsättning: efterbehandling badrum och kök

Tile är den mest optimala för foder eller efterbehandling kök badrum förkläde. Åtminstone var det tills nyligen. I kakel många fördelar, men det finns nackdelar. Bland dem, de höga kostnaderna och komplexiteten i efterbehandling. På egen hand kan inte göra här. Kvalitativt kan sätta keramiska plattor endast vara en professionell.

Sedan dök både på marknaden av PVC-paneler för plattsättning problem för badrum dekoration budget pris har nästan försvunnit. Tilltalande utseende, lätthet och enkelhet i installation och, viktigast av allt, lågt pris gör detta material mycket konkurrenskraftiga.

Resultatet är mycket lik den ursprungliga kakel

PVC-paneler för plattsättning - kompositionen och egenskaperna

Paneler tillverkade av PVC (polyvinylklorid) - en efterbehandling material, som är gjord av hållbar plast på den mest moderna utrustning. Den senaste tekniken gör det möjligt att applicera något material på mönstret och ge den någon struktur. Top bilden skyddas av en speciell film, så det är garanterat inte att förlora sin utseende de närmaste 10 åren. Bland fördelarna med denna dekoration är följande:

 • fuktbeständighet;
 • hög hållfasthet;
 • beständighet mot temperatur;
 • miljösäkerhet;
 • låg kostnad;
 • en mängd olika texturer och färger;
 • enkel installation;
 • hygien;
 • Resistens mot svamp och mögel.

Tidigare uppfattning var att plastpaneler är skadliga för hälsan, eftersom utsläpp av skadliga ämnen. Hittills har produktionen av sådana produkter nått en nivå där man kan 100% säga att de är så gott som ofarliga. Skadliga ämnen frigörs endast under förbränningen av PVC.

Du kan plocka upp färg och en mosaik

Som ni kan se från denna mald tillräckligt proffs för att stoppa ditt val på det.

1

Hur man installerar panelen under kakel

Imitation kakel plastpaneler - processen är ganska enkel. Att dekorera väggarna på ett sådant sätt badrummet, finns det två sätt:

Limning av panelerna direkt på väggen med en speciell lim

Denna monteringsmetod är lämplig endast om väggarna i badrummet är perfekt i linje. Och detta är fallet, kommer du håller inte så ofta. För att klistra behöver plocka upp högkvalitativa lim. Ofta använder "Moment" eller flytande naglar.

De ytor som skall bindas skall vara torr och ren. Du bör noga läsa instruktionerna, som erbjuder tillverkare av lim och noggrant följa den. Då blir resultatet underbart.

En metod för att fästa plastpaneler svarvning

En sådan metod har flera fördelar:

 • Du behöver inte sluter väggarna;
 • Du kan dölja en mängd kommunikation;
 • låda kan göra på egen hand.

För att installera plastpaneler under kakel läkten denna metod för att välja den bästa metallprofilen.

Montering på lådan

Träribbor är inte lämpliga för rum med hög luftfuktighet, och hur är badrummet. De kan deformeras av fukt, vilket kommer att påverka beläggningskvaliteten. Vid installation av glespanel är viktigt att följa några regler:

 • fästa profilen 40-50 cm;
 • riktnings rack är alltid vinkelrät mot den yta,
 • bättre att välja en vertikal riktning av banden, så att vattnet inte kommer att stanna på lederna

Fäst plastpaneler under kakel till badrummet med små skruvar eller spikar. Efter montering av beklädnads installerat ytterligare element - hörn, golvlister, lister.

PVC-paneler för kök förkläde

Badrum - är inte bara rum i huset där dessa produkter kan användas. De är idealiska för reparationsarbeten i köket.

Lättskött och praktiska gör detta material ett utmärkt val för köket. Experter säger att med tillbörlig omsorg detta förkläde kan stå för mer än 10 år.

säker paneler är monterade på köksförkläde liksom för ett badrum. Panelen kan läggas på diagonalen - det kommer att ge ytterligare dekorativ effekt.

Hur man väljer PVC panel för keramiska plattor

Några viktiga punkter som bör ägnas uppmärksamhet, få PVC panel under brickan för badrum och kök:

 • Du måste noggrant kontrollera batchnummer. När du köper produkter från olika partier kan erhållas panel, något annorlunda färg. Det kommer att bli uppenbart, eftersom de är monterade rygg mot rygg.
 • Se till att produkten köpte är fri från defekter.
 • När böjning låskolven får inte deformeras.
 • Bättre att inte köpa den billigaste produkten - de verkligen gjort av återvunnen plast, och deras livslängd blir kortvarig.
 • Var uppmärksam på avståndet mellan partitionerna i bladen. Det bör inte överstiga 5-10 mm. Annars kommer denna produkt vara mycket känslig för stötar.

Som ni kan se, PVC-paneler för badrum och kök under plattorna praktisk och hållbar efterbehandling material och ett bra alternativ till plattor.

Videoinstallation och urvalspaneler för plattsättning

För att välja kvalitet bar - det är också en konst. Därför rekommenderar vi att se videon av panelerna för badrum och kök:

Paneler Badrum Tile - Foto yta

Alla dekorativa väggpaneler som används för invändig beklädnad av lokalerna med hög luftfuktighet och temperaturförändringar, är representerade av olika arter:

 • polyvinylklorid tvättbar panel;
 • träfiberskivor Vattenavvisande;
 • komposit spånskiva laminerade skivor.

Plast version är den billigaste och absolut fuktresistent, men kännetecknas av otillräckliga hållfasthetsvärden.

Vattentät vägg MDF paneler dyrare än PVC, men kännetecknas av hög hållfasthet. De tillhör den kategori av populära ljudisolering och värmeisolering material, olika hög brandsäkerhet och hygien. Denna finish är miljövänlig och helt säker för miljön.

PVC panel i badrummet efter montering

Att välja efterbehandling material i form av vattentåliga paneler, bör du bestämma dimensionerna av element:

 • rack paneler har en bredd av 12,5-30,0 cm med en längd av inte mer än 370 cm;
 • kakel har en maximal sidolängd av 98 cm;
 • paneler ark tillåter användning av ett element för att utföra beskärningsområdet 2,44h1,22 m.

Det är kaklat panel är bäst härma den keramiska ytan, så att de är ett bra alternativ till traditionella plattor och modern porslin stengods.

För en kvadrat kakel kännetecknas av en strikt form lämpligt att genomföra olika layouter, inklusive alternerande nyanser eller bildandet av ett ovanligt mönster som gör att du kan variera utformningen av badrummet.

Efterbehandling bad paneler blir alltmer populärt eftersom det är billigt, förutom materialet är hållbart. Vattentäta väggpaneler för badrummet - hur man väljer? Läs tips.

Vill du måla taket i badrummet? Om hur man väljer rätt färg, läs vidare.

Alla för- och nackdelar med gjutjärns bad med bubbelpool, läsa detta ämne.

Badrummet är ett rum, och inredning som bör inte bara estetiska, men också bekväm och praktisk när det gäller reguljär drift.

Det är av denna anledning som en del av de egenskaper hos det använda materialet för väggar, blivit en prioriterad:

 • Indikatorer på vattenbeständighet. Väggbeklädnad i badrummet utsätts för överdrivna mängder av fukt, så dekoration materialet inte blöt eller sväller vid kontakt med vatten.
 • Nivån av resistens mot temperaturförändringar. Ytan av väggarna lider regelbundet från någon ogynnsam förändring av klimat, inklusive plötsliga förändringar i temperatur. Därför kan tillräckligt stabila efterbehandling material deformeras.
 • Indikatorer hygien. Ytan på väggarna i badrummet är i direkt kontakt med ägarna till lokalerna i samband med vattenrening av dem, så möjligheten att upprätthålla en ren yta direkt påverkar hälsan hos andra.

Kvalitativt fodermaterialet kan motstå frekvent rengöring och regelbunden rengöring med användning av kemiska reagens. Begagnade yta bör inte producerar giftiga eller allergiframkallande ämnen som kan orsaka förgiftning och orsaka irritation i slemhinnor och hud.

Panelerna på väggarna

Bland annat val av material måste du noga inspektera ytan i rät vinkel mot panelerna, som kommer att upptäcka närvaron av även små defekter eller oegentligheter.

Vattenavstötande film på ytan bör inte ha gulhet, eftersom detta kan tyda på olämplig förvaring eller användning av panelerna under tillverkningen av dålig skyddande kompositionen.

Väggplastpaneler som används för att fodra utrymmen med hög fuktighet, har många obestridliga fördelar presenteras:

 • Easy självorganisering. Plast efterbehandling paneler är lätt monteras och händerna snabbt, utan inblandning av en kvalificerad kakel och dyra mästare. Plast kan monteras på alla ytor utan att utföra mödosam prekonditionering.
 • Rimlig kostnad ytbehandlingsmaterial och komponentelement. På grund av det låga priset på plast är en av de mest populära och särskilt budgetbeklädnadspaneler för badrummet.
 • Tillförlitlighet och praktiska garanteras. Plastytan är resistent mot fukt och fungala lesioner. PVC-paneler under brickan för badrummet är lämpliga för upprepad montering och demontering, vilket är bekvämt för återanvändning. Ytan är resistent mot blekning när de utsätts för solljus under en längre tid och behåller sin ursprungliga estetiskt utseende.
 • Ett brett utbud av texturer och färger. En mängd olika färger och nyanser kan du enkelt genomföra de mest originella mönster och djärva designlösningar. De flesta moderna plast härma perfekt konsistens av trä, sten, tyg eller läder;
 • Ökad fuktbeständighet. PVC väggpaneler är skyddade från deformation och sönderdelning enligt frekvent exponering för vatten.

Trots det mycket stora antal fördelar, välja plast som dekoration för väggar, måste du ta hänsyn till nackdelarna med en sådan inför material:

 • PVC-paneler inte hänvisa till antalet av miljövänliga material, vilket beror på sammansättningen av utgångsmaterialet. Vid förbränning av sådant material kan erhålla en starkt gift, så användningen av plast i boendet minst oönskad.
 • plast dekorativa paneler av låg kvalitet från dålig etablerade tillverkarna har möjlighet att släppa specifika lukter och inte har tillräcklig motståndskraft mot temperaturförändringar.

Plast väggpaneler imiterar traditionella plattor är ett utmärkt alternativ till keramiska plattor i badrum och toalett rum. Standardstorleken för de flesta vattenavvisande PVC dekorativa paneler för väggar:

Paneler som efterliknar kakel, kan användas för både vägg och tak till efterbehandling. Element monteras med spik eller flytande speciella plast guider.

Finish - imitation kakel

De främsta fördelarna med moderna plast beklädnad för badrum som presenteras:

 • hög nivå av färgöverföring;
 • realism avsatt på ytan av bildpaneler;
 • ökad motståndskraft mot direkt solljus;
 • ett brett urval av färger, mönster och ritningar;
 • visuell förlängning av ett litet utrymme.

badrumsinredning - ett intressant alternativ jury

Nivån på praktiska och högpresterande modern efterbehandling plastpaneler inte orsakar tvivel, och deras användning i foder utrymmen med hög luftfuktighet som kännetecknas av följande positiva aspekter:

 • låg vikt PVC-paneler enklare och snabbare installation av att hålla sina egna händer;
 • installation av dekorativa element inte åtföljs av ackumulering av stora mängder av konstruktion skräp eller smuts;
 • ett yttre skyddsskikt skyddar ytan hos de färdiga repor;
 • för dekorativa trim underhåll under operationen utförs med hjälp av de mest enkla och vanliga rengöringsmedel.

Traditionella badrum väggplattor - är inte det enda alternativet inför väggar. PVC panel för badrummet - prisvärt alternativ till kakel och när det gäller design lite sämre än dyrare material.

Om ditt badrum är omöjligt att fastställa en fristående bidé, elektroniska bidé fungerar alla ta över.

plast efterbehandling kostnad tillgängliga för ett stort antal konsumenter. Med rätt val av material och föremål för installation teknik plastpaneler som efterliknar täckplattor till stånd tjäna en praktiskt taget obegränsad tid, bevara den ursprungliga visuella intryck.

Design Alternativ badrum

Paneler under kakel - alternativ utformning

PVC panel: Ready Floor Tile

Fördelarna besatt av de PVC-paneler, bör omfatta sådana deras egenskaper:

 • fuktighet - materialet kan installeras i badrummet, det är förseglad, inte absorberar fukt, och missa inte det, även i samband platta. Vid förhöjd luftfuktighet vidhäftande basmaterialet bibehåller sin klibbighet;
 • brandmotstånd - som kakel, gör panelerna inte stöder förbränning. PVC börjar smälta endast vid en temperatur av ca 400 grader;
 • beständighet mot statiska och dynamiska laster - material används även för efterbehandling golvet, eftersom det har hög densitet, tolererar mekanisk påverkan;
 • kemisk inerthet - paneler inte interagerar med aggressiva kemikalier. Tillverkad av PVC-plattor är inte rädd för frätande rengöringsmedel och hårt vatten;
 • utmärkta ljudisolerande egenskaper - strukturella paneler absorbera buller, förbättra ljudisolering av golv och väggar;
 • hygien och miljösäkerhet - PVC inte innehåller ämnen som är skadliga för människan, och förhindrar även tillväxt av bakterier, mögel. Ännu bättre antiseptiska egenskaper har golvplattor som behandlats med vissa ämnen.

Tillverkad av PVC-golv representerade i olika färgvariationer. Materialet kan färgas i valfri färg, anbringas på panelen som ett godtyckligt mönster. Med denna självhäftande plattor har ljus design, perfekt för att lägga på ytan av golv och väggar.

Nyckel storlekar av plattor - 3000h250 mm 3000h500 mm 2700h250 mm 2700h500 mm 1035h500 mm, 300x300 mm. Materialtjockleken varierar från 4 till 8 mm. Panelen är tjockare, så att de är mer hållbara.

Självhäftande plattor PVC är lämplig för kombination med andra efterbehandling material. Till exempel på golvytan, kan den användas lika med linoleum eller laminat, och på väggarna - med MDF-paneler, trä, gips.

Det rekommenderas att kakel installation av PVC i byggnader. Under de första åren av driften av fundamentet av huset lägger sig, vilket resulterar i deformation av golv och väggar. I badrummet kommer korridoren och andra rum lim kakel vara ett utmärkt alternativ till dyrare material. När byggnaden lägger sig, kan den bytas ut.

Också PVC-paneler skiljer robusthet. Deras installationen utförs på kortast möjliga tid, och tiden tjänsten mäts i årtionden, även i badrummet och i köket.

Förberedelse för installationsarbete

Installation av PVC trim utförs på en plan, torr och ren foundation golv eller väggar. Först avlägsnande av oregelbundenheter med hjälp av kitt appliceras ovanpå det ett skikt av en akryl primer till självhäftande plattor kan säkert fästa. Om du vill använda rekommenderad blandning godkända paneler tillverkare.

Badkaret skall torkas alla ytor, som vidhäftande sidan av plattan under inverkan av vatten kan förlora klibbighet. Också det måste säkerställas att när materialet om rumstemperaturen inte är mindre än 15 grader. Annars klinkers dåligt ingriper med golvytan. Om materialet är fixerad med hjälp av skruvar, inte temperatur- och fuktighetsförhållanden ingen roll. Men mer anses acceptabla självhäftande plattor: skruvarna förstöra utseendet på beläggningen.

Installera paneler i badrummet kan utföras över en träribbor. Detta alternativ används om det finns betydande oegentligheter på väggarna. Att tillverka svarvning applicerade träbalkar med ett tvärsnitt 10.30 mm, installation som utförs på ett avstånd av 30 cm från varandra. I stället för skivor används ibland metallprofil. Om du installerar självhäftande golvplattor, kan underlaget vara någon - betong eller torr avdragare, en "flytande" golv.

Innan PVC kakel är fäst vid väggytan eller golvet, är det nödvändigt att förbereda en layout. För installation av panelerna på ytan av väggarna i badrummet och andra områden av styrfästena används - de använder självgängande skruvar och skruvar fästa på väggen. Vanligtvis tre guider - i taket, i mitten av väggen och intill golvytan. Staples är U-formad, de håller fast panelen och osynliga under finish. Om kakelfix är guiderna används inte.

hängslen också behöver inte installera panelerna på golvet. I det här fallet, även i badrumsgolvet fästmassa appliceras. Först appliceras provisoriska golvmarkeringar, då det bortre hörnet av rummet börjar om beläggning. Panelerna måste dockas med varandra så nära som möjligt, utan att lämna några luckor. Om golvbeläggningen elementen har en bild, måste du se till att mönstret de matchas. Eftersom PVC är lätt skivning kniv, kakel form för stapling och i de nischer bredvid utsprången kan ändras.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 1 =