PVC-paneler för kök

PVC-paneler för kök

Dekorera väggarna i kök plastpaneler - ett bra alternativ till användningen av andra material (tapeter, kakel, gips). Tack vare den enorma mängd texturer och färger, överkomligt pris, och andra fördelar av PVC-paneler, de har blivit mycket populär för kök och populär material.

Variation av PVC väggpaneler för kök

Beroende på bredden av panelerna, de klassificeras enligt följande:

 • foder med en bredd av 10 cm, en tillräckligt praktiskt material, som kompenseras av ett stort urval monoton färgpalett;
 • Panel bredd 25 till 50 cm, är attraktiva av att efter monteringen de praktiskt taget obestämbar fogarna dessutom deras installation är snabbare;
 • plastark 80-203 cm i bredd, har en plan och slät yta, på vilken kan tillämpas på olika bilder, har de PVC-paneler för kök med ett mönster ökad hållfasthet eftersom de täcks ovanifrån med ett extra skyddsskikt.

Vilken av dessa PVC-paneler som är bäst för ditt kök - du bestämmer. De har alla utmärkt fuktbeständighet, enkel att installera och prisvärd, så är idealiska för kök väggar.

Köket kan endast utfärdas med plastförkläde, och du kan till fullo ta itu med alla väggar. Eller omvänt, för att dekorera väggarna med plastpaneler, och rampområde för att täcka med ett annat material - glas eller kakel.

Plast motstår fukt och är motståndskraftig mot hushållskemikalier. Ett stort utbud av texturer och färger för att göra det rätta valet för en harmonisk kombination av väggarna och resten av köksmiljö.

I allmänhet, dekorativ PVC panel för kök kan du översätta några designidéer och dekorera köket i en viss stilistisk riktning.

Fördelar och nackdelar med plastpaneler i köket

De obestridliga fördelarna med PVC-paneler är dess styrka, enkelhet och snabbhet i installation utan långa framställnings väggar, bra ljud och värmeisolering.

Väggpaneler av plast utmärkt klara uppgifterna - skyddsmurar från smuts, fett kondensat. De är väl tvättas, det är helt inte rädd för fukt. Det är också viktigt att de subtila fogarna är nästan inget damm och smuts, så att problemet med penningtvätt och skrapning lederna du inte kör.

Om du är rädd att i spisen området plastsmältan, deformeras eller orsaka brand, måste du förstå att den moderna plast tål mycket höga temperaturer - upp till 120 grader. Eftersom ingen direkt exponering för öppna eld, förblir han alltid trevlig och smidig.

1

Plast har många ansikten och variativen. Det kan simulera en mängd olika material - sten, trä, metall. Dessutom kan dess yta appliceras på en bild, inklusive 3-D-bilder. Naturligtvis har detta en direkt inverkan på kostnaden för material, men i gengäld får du en unik och otroligt dekoration köksinredning.

Bland de få nackdelarna med PVC-paneler kan kallas sannolikheten för slumpmässiga mekaniska skador genom att flytta möbler eller andra stora och plötsliga belastningar. Dessutom är det inte nödvändigt att tvätta panelerna slipande rengöringsmedel och borstar, eftersom repor kommer ytan. De inte bara förstöra utseendet av panelerna, men också kommer att bidra till en snabbare förorening i framtiden och komplicera tvättning.

En annan nackdel - en brandrisk. Låt inte närheten till källan av branden panelen, eller så kan vidta åtgärder för att ytterligare skydda plasten.

Kopiera information är tillåten endast med direkta och indexe hänvisning till källan

Plast PVC-paneler för kök: billiga och glada? fel svar

Reparationer i köket - det är ansvarsfullt och kostsam affär. Hur man gör det mindre smärtsamt för familjen och för familjen budgeten? Användningen av plastpaneler kommer att hjälpa dig att spara tid och pengar på kök remodeling.

Vad är det unika i materialet?

Seamless panel passa väl till varandra, är den gemensamma sömmen kvar synlig. PVC-paneler - universell efterbehandling material för inomhusbruk. Denna byggnad material är helt ny och har stadigt vunnit popularitet på marknaden för efterbehandling produkter.

Universella materialegenskaper

 • För det första, kan PVC-plastpaneler för kök monteras horisontellt, vertikalt och i valfri vinkel.
 • För det andra, det material som används för väggar och tak och balkonger och loggia. Bland annat sluttar fönster i de flesta fall gjorda av plastfolie.
 • Tredje, är standardstorleken på panelen anses vara en tjocklek av 10 mm material, längden på 2700 mm, en bredd av 250 mm.

Höjdpunkter: där kvaliteten ligger?

Det är möjligt att identifiera de viktigaste skillnaderna mellan de tecken på plastpaneler:

 • Beläggningsmaterialet. På byggmarknaden finns blank och matt panel av polyvinylklorid. Gloss verkar genom att applicera lack på ytan av specialiserade material.
 • Typ utskrift på material. På ytan av PVC-material appliceras på olika typer av ritningar. Det tryckta mönstret på materialet appliceras färg, och folie - genom att på den främre ytan av färgfilmen med ett mönster. Detta är en fantastisk möjlighet att skapa en unik design av plastväggpaneler för kök med fotoutskrifter.
 • Efter typ av gränssnittsmaterial. På grundval av detta skilja sömlösa och sömstyckena. Sutur plastpaneler vid korsningen spalt bildas, vilken tillhandahåller dekorationsmaterial, och sömlös panel - passa tätt till varandra.

Gjuten eller väva - en "populära" namnet på plastpanelen sömmen leder och 100 mm bred.

Hur man sparar tid och pengar i köket efterbehandling?

Vid reparation köket är viktig, framför allt, graden av reparation, kunskap och erfarenhet av hur man lägger kakel på golvet.

Alla vet att drabbas av besvär på grund av reparationer 1-2 dagar och 2-3 veckor - detta är en mycket stor skillnad.

Därför plast PVC-paneler för väggar, tak kök och badrum och balkonger är mycket populära i reparationen av många skäl, de viktigaste är:

 • den relativa billighet av materialet;
 • snabbhet i utförandet slutarbetet.

För att sätta en vanlig kakel, är mycket tid på hur man stuva och anpassningen av väggarna. Dessutom måste du komma överens med en god herre, så som brickor utan att ha lämpliga kvalifikationer och erfarenhet - svåra, vilket kan resultera i skador på både material och misslyckandet med reparationer.

Också en hel del av den dagliga buller och smuts på plattsättning, inte har avbrutits. Denna situation är helt oacceptabelt i ett hus där det finns ett litet barn eller en äldre person.

Dekorera väggarna med plastpaneler kök gör värd att hantera på egen hand i en kort tid (för stapling krävs vanligtvis en dag) för att avsluta fastställande av panelerna i köket. PVC-paneler är inte bara lönsamt alternativ för prispolitik, men också i tid och arbetskostnader.

Väggpaneler (skinali) - detta är en annan nivå av både pris och kvalitet. Se illustrationer och bestäm själv vilken typ av material som du väljer för plattan.

Att välja golv - vattentäta laminat eller granit? Svaret är inte så självklart. Detaljer i våra artiklar.

I den här guiden kan du lära dig sina egna händer för att göra en två-nivå gips tak.

Monteringsram: lägga grunden

Renoverat kök med plastpaneler börjar med installationen av ramen. Det beror helt på hur smidigt väggen i köket.

Om väggarna är bra, ganska platt, är det möjligt att avstå från installationsramen.

Därefter titta på videon ramenheten för ytterligare installation av plastpaneler.

Om väggarna är långt ifrån perfekt, berget inför panelen, är det nödvändigt att montera och installera buren.

För att montera en ram för paneler måste reserveras av pluggar och skruvar. Nästa, med användning av fästorgan, fästa plastguide på ett avstånd av 40-50 cm från varandra på väggen och på taket i 30-40 cm.

Plast guider nödvändigtvis måste installeras i början och i slutet av panelen.

Materialet kan fästas på en metall, trä eller plast spjällåda. Dock föredrog att stanna på plaststyrningarna på grund av deras utmärkta egenskaper för att klara temperaturväxlingar. Dessutom har plast mantling en relativt låg vikt och extrem enkel installation.

Installation av paneler i köket: 6 professionell rådgivning

Om du vill fortsätta du inte har några frågor hur man FÖRHYDA köket med plastpaneler och problem av PVC-paneler, vänligen gå råd från en professionell:

 1. Använd nivåerna för beläggning och bilda räta vinklar.
 2. Först lägga paneler från PVC-inlägget i de spårelementsmonteringsfäst smala hyllan produkter.
 3. Andra plastpanel måste sättas in så mycket som möjligt nära den första.
 4. Fäst panelen ska vara när du är helt säker på att det inte finns några mellanrum mellan dem.
 5. På liknande sätt, säkra allt material av polyvinylklorid. Den sista panelen måste reduceras med 6-8 cm. Materialet måste sättas in i spåret i fästelementet och spåret av den föregående panelen.
 6. Ytterligare material som krävs för svarvning vid fastställande framtida köks hyllor och skåp. Glöm inte det!

Om väggarna i köket smidig, sedan installera du inte behöver ramen, PVC-material, har du inga problem att fixa med hjälp av flytande naglar.

Dekorera köket med plastpaneler kan vara antingen fullständigt eller partiellt. Till exempel, plastförkläde panel för köket väl lämpad som ett alternativ till dyrare utföringsform - skinalyam.

Kitchen förkläde av plast: 10 skäl "för"

 1. Den höga slaghållfastheten hos materialet. Panelerna inte slåss och inte sticka mekanisk påverkan.
 2. God fuktbeständighet material.
 3. Färgskalan av paneler inte snedvrids med tiden.
 4. Enkel montering princip material.
 5. Hållbarheten av PVC-paneler (mer än 10 år av utmärkt drift).
 6. Material väl borrad konventionella kronor på trä.
 7. Det finns inga skarvar mellan elementen. Det är möjligt att montera en enda design till 4 m.
 8. Ett brett utbud av grafik, monograms, kompositioner.
 9. Panelerna är helt resistent mot aggressiva rengöringsmedel.
 10. Det kan vara möjligt att reparera material och ett partiellt avlägsnande.

Bekanta sig med de detaljerade rekommendationer, om du väljer att installera ett förkläde av plast kan i den här artikeln.

Tile mot panelen: som är bättre?

Om du fortfarande är osäker vad du ska välja: en panel av PVC eller keramiska plattor ger en jämförande beskrivning av de två materialen, som är huvudrätter på finish.

Mantlar kök plastpaneler - ett bra alternativ till plattan vid köks renovering. FÖRHYDA kök plastpaneler mycket lätt för sig själva, kan de lätt tål hög luftfuktighet och temperaturfall.

Den obestridliga fördelen är hållbarheten hos materialet, eftersom köket, spak plastpaneler, kommer att tjäna dig i 10 år. Ett brett palett av färger och mönster och monogram, ger varje ägare möjlighet att välja det material som är lik honom.

I motsats till de plattor, i avslutning kök plastpaneler kan vara möjligt att reparera material och partiell nedmontering. Otvivelaktigt är en betydande fördel, att materialkostnaderna och reparationer vid användning paneler tillverkade av PVC är 40-50% mindre än med klassiska plattor.

Om så önskas, FÖRHYDA väggarna i köket med plastpaneler behöver veta några viktiga detaljer. Allt detta kan hittas på videon användbar.

Läsarnas val

Och i den kompakta köket planeringsprocessen kommer att ge njutning

Granitgolv: kök och kommer att skina!

Hur att skriva sömmarna på en bricka med dina egna händer - beredning, bilder och videor av milstolpar

Ett visitkort varje hemmafru - snygga gardiner i köket

Plast PVC-paneler för kök: billiga och glada? fel svar

Free icke-kommersiellt bruk av materialen resurs

är endast tillåtet under förutsättning att upphovs och aktiv hyperlänk till platsen

I alla andra fall, skriftligt tillstånd av utgivaren

Dekorera kök PVC-paneler - ekonomiskt alternativ för att skapa ett kök design

Vilket material är oftast väljs för efterbehandling av köket? Du tror keramiska plattor? Det visar sig att under flera år handflatan för att hålla plastpanelen. Men brickor förlorar sin popularitet.

Detta beror på det faktum att PVC - ett material mer tillgängligt, praktisk och lätt att installationsplan. Med honom kommer att göra reparationer ett nöje. Låt oss titta på den viktigaste frågan - vad är fördelarna med plastpaneler och hur man kan trimma väggarna med sina egna händer.

För det är det nödvändigt att älska plast 3 fördelar

Låt oss börja med de viktigaste - med fördelarna med PVC. Och det första vi noterar - detta överkomligt pris. Det anges reparationen, kommer du att välja det material som kommer att kombinera de två huvudkvaliteter - låg kostnad och funktionalitet. Egentligen kommer plastpanelen vara nöjd med sin prestation. Förutom kostnad, har materialet följande fördelar:

 1. Inte rädd för vatten, rengöring och hög luftfuktighet. Dessa faktorer är mycket viktigt, eftersom köket - en plats där det är ständigt hårt arbete, och så vidare fukt och säga nej. Vård av PVC-paneler är mycket enkla - torka, tvätta dem, och de kommer att behålla sin skönhet.
 2. Det spelar ingen ström. I köket kommer att vara alla typer av elektriska apparater och risken för en kortslutning finns här. Plast gör ingen elektrisk ström.
 3. Installera verktygsfältet kan du egna händer. Involvera specialister och spendera ytterligare medel behöver inte. Tillbringa renoverat kök och FÖRHYDA väggarna du kan äga.

Naturligtvis måste det sägas om utseendet på panelerna. Idag kan du välja en modell med ett mönster, fotoutskrift, blank eller matt finish. För förklädet området kan plocka upp och skinali - panel med ornament, abstrakta bilder. På bilden nedan ser på utformningen av köket, där PVC-paneler används som i den klassiska svartvitt eller i färg.

På bilden - taket i köket PVC-paneler.

Låt oss säga några ord om bristerna. Det enda som är rädd för material - denna extrema temperaturer. Om du väljer skinali för att dekorera köksrampytor, uppmärksamma de modeller som tål temperaturer på 170 grader. Om plattorna kan överleva höga temperaturer, PVC, tyvärr, är inte lika beständigt material. Inte heller är användning för rengöring av väggar och styva metallborstar för att förhindra skador på det övre skiktet.

Låt oss gå vidare till huvudprocessen - att installera panelerna på väggarna. Reparationer bör börja med utarbetandet av en yta. Oavsett om du kommer FÖRHYDA väggarna eller bara arbetar en del med hjälp av skinali behöva demontera den gamla saker. Förresten, en annan funktion i PVC-paneler - om plattorna kräver en perfekt jämnhet av väggarna, plasten kan installeras på gamla tapeter eller puts. Tack vare denna "förmåga" panel väljs oftast i stället för kakel.

Olika färger av PVC-paneler.

Så det första du gör med dina händer - det kommer att ta demontering.

 1. Skjut från väggarna i alla de utskjutande element - och måla naglarna på vilka de hängde, räcken, armaturer, etc.
 2. Om väggen du hade lagt kakel eller dekorativa kök bar, skytte gamla saker.
 3. Rikta ytan av väggarna. För att uppnå perfekt jämnhet är inte nödvändigt. Reparationer kan begränsa "inbäddning" av urtagningar, utsprång och sprickor. De måste kitt och låt ytan torka.

Det första steget du kan övervinna - väggarna är redo. För dem som först göra reparationer och efterbehandling kök verkar svårt, kom till hjälp av mer erfarna videokonstnärer (i slutet). Nedan ser video instruktioner som hjälper dig att förstå processen för att ta bort gamla kitt, och kakel.

Denna etapp kommer att vara den primära samt hur man korrekt att ställa ramen - ett löfte om styrka beklädnad. Ramen kan vara tillverkad av trä stavarna - mer ekonomisk variant eller metall - en mer tillförlitlig och robust metod. Och trä och metallskenor monterade på en och samma princip, så att deras händer det skulle vara lätt att göra. Förutom rälsen, behöver du:

 • roulette;
 • byggnadsnivå;
 • skruvmejsel;
 • borr;
 • kniv för skärning av plast;
 • metallhållare;
 • skruv och plugg;
 • penna.

Även ett litet fel i installationsguiden, som regel leder till skev design.

Vi övergår nu till märkning av väggarna. Det är en viktig punkt. Ramen kan installeras på två sätt: horisontell och vertikal. Origin gäller om dekoration panelen hålls vertikalt, och den andra - om horisontellt. Och skinali installation och beklädnad av väggarna kan vara vertikal ram fästanordning. Här kommer vi att överväga det.

 1. Att börja göra layout av väggar och på ett avstånd av 50 cm, horisontella linjer. Att erhålla platt linje användning hastighet.
 2. Nu tar vi metall hängslen och placera dem i linje med en stigning på ca 60 cm. Vi fixa konsolen med pluggar och skruvar. Staples väljs baserat på bredden på lamellerna.
 3. Staples måste placeras på omkretsen av väggarna - upptill och nedtill. I "återvändsgränd" vägghållare är böjda med bokstaven "P".

Om nödvändigt, kan isolationsskiktet placeras mellan profilerna.

 • Sedan tar rack och sätta i mitten av fästet. Fixa med skruvar.
 • Fäst sedan skenor på nivån observera planet.
 • Så beredare väggdekoration. Även detta steg är viktigt och, med dina händer du kommer att kunna bygga ramen. Om du är rädd för att göra ett misstag och vill reparera genomfördes med maximal kvalitet, titta på videon de mer erfarna hantverkare. Klargöra alla aspekter och detaljer av hjälp och fotoram installation.

  Vi fortsätter nu till den sista etappen - kommer att stärka panelen på väggen. Här, förutom att paneler av PVC, behöver du ytterligare komponenter - profiler, som bidrar till att upprätta förteckningar. Profil Det finns flera typer:

  • L-formade - måste börja och sluta med foder;
  • profilen F - hjälper till att blockera hörnfogar. Den används också för att start och mål;
  • H-formad - Universal profil krävs för panelförband.

  Du kommer fortfarande till hands sockel hörnet och yttre profil. Avsluta med händerna börjar med profilen exakt.

  1. Först tar dig - är L-formad. Den är kopplad till skenorna längs omkretsen.
  2. Härnäst kommer du att behöva en hörnprofil (F-formad) - den är inställd att "vända" väggen.
  3. Nu göra mätningar mellan styrningar (deras yttre sido). Från den erhållna SVINDLA 5 mm.
  4. Det börjar avsluta med köksdel. Så du minska förbrukningen av material. På en träpanel skenor monteras med en häftapparat. Om häftapparat till hands är inte, kan du använda små spikar eller bygg-lim. På metalliska PVC lameller monterade med skruvar.
  5. Varje följande panel är införd i slitsen av den tidigare och således röra sig längs hela väggen.
  6. Den senaste plastfolie måste trimma bredd. För detta behöver du en kniv för att skära plast. Den sista panelen införas först i hörnprofilen, och sedan in i spåret av föregående ark plast.

  Det är renovering klar och väggar redo. Sedan kan du ställa dina händer på den nedersta raden av sockelpaneler. Om du installerar bara skinali sitt bästa för att fixera med hjälp av en häftapparat för naglar inte förstöra utseendet. Skinali även kan limmas på ramen. Dock är denna lösning inte annorlunda styrka. Med tiden skinali i arbetsområdet kan deformeras. Inte ha några fler frågor, titta på video, som bar avsluta väggarna med skivor av plast.

  Och ett annat tips. Om du väljer att rama träribbor, behandla dem med en speciell antiseptisk, och först därefter fäst på väggen. Nu när du känner till alla detaljer i installationspanelen och kan säkert överge dyra plattor till förmån för en praktisk och mångsidig PVC.

  Artiklar om temeDrugie intressanta artiklar

  Vad ctenovye panel för köket finns och vilken som är bättre

  Typer av förkläden för köket - välja den optimala

  Vilken panel är bäst för köket: tips om att välja

  Beklädnad plastpaneler cuisine: val av konstruktions- och installationsmetoder

  Ring för köket: ett billigt alternativ till keramik

  Förkläde Kitchen plast - billig och trevlig

  Jag rekommenderar inte att installera PVC i köket, eftersom det är rena syntetmaterial! Vid upphettning kommer den att smälta i köket samtidigt hemsk dofter, var försiktig.

  Jag mantlad med plast och det finns inga lukter. Och du har ett kök i plast? Du är så säker på att säga att köket luktar hemskt, du kanske någonstans smält ledningar

  Åh, tvivelaktiga besparingar uppnås. Naturligtvis, de är lätta att tvätta, men hur bekväm rummet, panel med plast, är?

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 53 = 56