Pvc panelstorlekar

Typer och storlekar av PVC väggpaneler

Väggplastpaneler - en av de mest praktiska och anspråkslösa material för efterbehandling.

De kännetecknas av låg vikt, är det mycket lätt att installera - inget behov av professionella verktyg eller speciella färdigheter är mycket olika i utseende och behöver minimalt underhåll. Byt ut dem om skador är inte svårt. Därför är de så ofta används för inredning.

Först och främst är det nödvändigt att skilja mellan PVC-produkter för tak och väggar. PVC-paneler används också för exteriör dekoration av huset.

I utseende kan ofta storleken på materialet inte skiljas. Men tak plast trim tunnare - 45 mm och mindre hållbara på grund inte utsätts för höga mekaniska nagruzkam.O väggar kan inte sägas, därför, väggpanelerna är tjockare och starkare.

Medelst metoden föreningar med varandra lamell materialet separeras i tre grupper.

 • sömlös - anslut spåret in i spåret och bildar en kompetent installation helt slät yta med oansenliga leder. På montering av en följd av kvaliteten av materialet starkt påverkar: den minsta deformation av panelerna gör fogen i en väl synlig oregelbunden söm.
 • präglade - sutur. Typiskt, simulerad destillation, som kännetecknas av en sådan förening. Sömmen tydligt och är en del av designen. Lameller av denna typ har en mycket hög styvhet och mycket motståndskraftig mot mekanisk skada.
 • alternativ avfasade - den typ av anslutning är sömlös material, men vid ändarna av den produkt som bildas genom det dekorativa spåret - avfasning, vilket gör plan yta lättnad.

Videon - storleken på väggpaneler PVC:

Färgpaletten och förmågan att simulera en mängd olika naturmaterial gör PVC lameller riktig välsignelse för designers. Emellertid, metoden för att skriva ut på en yta eller färgning påverkar kvalitet finish.

På grundval av detta finns det tre kategorier.

1

 • Pamela med Thermo - Det ligger till grund för den vita lameller, som är målade önskad färg. Sedan, med hjälp av en speciell rulle rullas på produkten termisk film. Den fungerar som ett utmärkt skydd mot fukt och mekaniska skador.
 • direkt utskrift - i detta fall, är en bild eller färg appliceras på ytan av artikeln, beläggs sedan med lack och torkades genom UV-bestrålning. Dekorativa möjligheter av denna lösning är rikare, men materialet är inte resistent mot fukt och relativt lätt att repa. På bilden - PVC-paneler för kök med ett mönster.
 • laminerad panel - färg och mönster bestämmer PVC-filmen, fixeras till ytan. På grund av att styrkan och tjockleken av filmen sådana lameller är mycket motståndskraftiga mot repning. Men det är mer begränsad färgpaletten.

PVC efterbehandling klassificerar och formfaktor, storlek och känne respektive form.

Lameller - eller rack, ofta efterliknar reglar, och så har motsvarande storlek. De ser ut som de vanliga efterbehandling styrelser:

 • längd - från 90 cm till 3 m:
 • bredd . Varierar 13,5-30 cm parameter beror på vilken typ av profil lameller spelar: ship timmer - enkel eller dubbel fiskbens och så vidare.

Tjockleken hos väggpanelerna för någon standardformfaktor, och är 8-12 mm.

Andra dimensionella parametrar hos en sömlös rack material:

Kaklade material - vanligtvis sömlös, eftersom den simulerar stenytor, gips och kakel. Designen är mycket varierande - från valfri färg till något mönster eller mönster som bildas kakel, som i rätt ordning.

De mest populära storlekarna är följande:

 • 30 * 30 cm - ofta i kombination: enfärgade och mönstrade, monokromatisk och imitera sten;
 • 98 * 98 cm - används för att skapa komplexa ritningar och målningar.

Sheet finish - har den höga upplösningen. För installation på väggen är det minst tidskrävande alternativ, som täcker ett stort område. Designen i detta fall kan vara en mycket original:

 • längd - från 98 till 244 cm;
 • bredd - från 50 till 122 cm;
 • tjockleken hos arkmaterialet är i allmänhet mindre än - 6,3 mm. Annars monteringselement - arket är alltför tung.

Videon - Installation av väggpaneler PVC:

Tack vare stor lätthet av PVC-paneler kan monteras direkt på väggen, om det är tillräckligt jämn. I praktiken är denna metod inte så vanligt på grund av installation på ramen har fler fördelar: bättre värme och ljudisolering, finns det ingen anledning att anpassa väggarna ordentligt, tillåts inte att ta bort den gamla finish - tapeter, färg, och så vidare.

I hemmen, beroende på driftsförhållandena i rummet finns tre typer av strukturer.

 • trälåda - en bestämd plus det är enkelt att installera och lätt höjdjustering. Sålunda är det möjligt att neutralisera varje bas ytråhet. Minus - Schema rädd för fukt och förändringar i volym när temperaturen sjunker. I områden där klimatet är instabilt - altaner, kök, badrum, är trälåda bättre att inte installera. I vardagsrummet ram konstruerad av träbalkar, förbehandlade med antiseptisk. Lameller fixerade i steg om 60 cm i riktningen vinkelrätt mot stapelriktningen. När det gäller efterbehandling ark, inte riktningen ingen roll. Fastställande pluggar, chock skruvar galvaniserade skruvar - beroende på väggmaterialet.
 • plastram - används för tillverkningen U-formad profil. Fördelen med lösningen - större lätthet och perfekt okänslighet för fukt och temperatur. Dessutom kan den spårprofil användas som kavitet för elektriska ledningar. Minus - ram är inte avsedd för tunga laster, men eftersom vi talar om ljus väggpaneler, bristen på i detta fall är irrelevant. Säkrade profil i steg om 30 cm, hylsor eller skruvar genom ett m. En annan fördel hos materialet - i lätthanterlighet. Om du vill gå med profilerna, den vanliga Mitre får lika kvalitet nedskärningar i en vinkel på 30, 45 eller 90 grader.
 • metall svarvning - tillverkade av Udde och CD-profil. För läggning av väggpaneler används sällan, som regel, för rummen, dåligt uppvärmda - loggia, till exempel. För badrum och kök galvaniserad valda profilen, eftersom det är resistent mot fukt.

Volymen av material som krävs approximativt bestämmas genom att dividera arean av väggen i området för PVC-produkter - rack, platta eller ark. För att minska kostnaderna, ta hänsyn till stapling metoden - vertikal, horisontell, diagonal. Beräkningsresultatet ökade med 15% - fel i montering eller lågkvalitativ paneler i partiet är alltid möjligt.

Före installation, är det önskvärt att tillåta att materialet vänja sig vid mikroklimat av lokaler - stå i rummet för ungefär en dag.

Förutom paneler, behöver ytterligare element. Den inre hörnet - du behöver i alla fall, och även start och mål profil om installationen kommer att ske horisontellt. För maskering fogar mellan vägg och golv, vägg och taklister krävs.

 1. Installation startar från hörnet i öppningsriktningen - fönstret eller dörren. Den första att upprätta en inre hörn.
 2. Lamell kapas till längd plattor - beroende på installationsmetod.
 3. Plast plattor eller plattor in i hörnprofilen och fixeras på lådan. Du kan använda bygg häftklamrar, men det bästa alternativet är att klämmor - de måste monteras i botten av spåret och fäst utförs genom hålen i klämmorna. En sådan metod inte skadar panelen och ger en icke-stel fixering.
 4. Alla efterföljande lameller monterade på vanligt sätt - en nagel i spåret. Panelerna måste sammanfogas tätt, så om det är nödvändigt, använd en gummiklubba.

Seamless material kräver noggrann montering och kontrollera vertikalitet varje lamell. Annars sömmarna kommer att vara synlig.

Efter plätering hela rummet, skarven mellan golv och vägg lister mask. För tätning av fogen mellan taket och väggen används en dekorativ taklister. Men här är det allt om rummet design är möjligt att det kommer att ta samma finish.

PVC-paneler har ett relativt brett drifttemperaturområde, men inte universella. Övre gräns är + 40-50 C, så Cabin för paret, till exempel, inte längre lämplig. Lägre - -5 C: helt inglasad loggia eller balkong är fortfarande möjligt, men den öppna - nej. Läs också än limmade PVC-paneler till betong.

Tillverkning av plast trim - processen av tekniskt enkel. I grund och botten, kostnaden för varor beror på storlek och inredning. Men det finns undantag, när det gäller särskilt material. Urvalet här är enorm.

 • Produktionen av de ryska fabrikerna TAGinterio Det är inte bara en mängd olika design, men också den höga ljudabsorberande egenskaper. Paneler är akustiskt material och används för dekoration, inte bara bostäder, men också musik studios och industrilaboratorier. Kostnaden beror på utformningen av plattor och ytterligare funktioner - micro perforering för bättre ljuddämpning, till exempel. Minimipris - 4500 s. per sq. m.
 • "Resource" Bolaget Det erbjuder ark efterbehandling material. Panel återge strukturen av natursten och trä, men också har den ursprungliga fina färger.
 • "Dekorpanel" Den producerar plast för väggar och tak av olika arter. Traditionell samling, imitera olika stenbeläggningar kompletterar den unika designen med ornament eller mönster. Den "Prestige" -serien erbjuder paneler surround ornament fick en kombination av prägling och aluminiumfolie. Pris - 935 s. per sq. m.
 • Decostar Det är en sömlös breda lameller som efterliknar kakel, tegel, dekorativ sten, trä och terrazzo efterbehandling material av något plan. Kostnaden för panelerna är helt rimligt - från 231 s. per sq. m.
 • "Europlast" Det är specialiserat på produkter tillverkade av PVC. Samling PVC-paneler för väggar innefatta en mängd olika dekorativa lösningar, som erhållits genom laminering, termisk, med en metallisk beläggning, och så vidare. Pris - 140 s. per sq. M. På bilden - väggpanel Evroplast:

Ett stort sortiment av väggpaneler tillverkade av PVC in till Leroy Merlin.

PVC panel inte förgäves anses vara en av de mest populära metoderna för ytskikt såsom vardagsrum och arbetsrum. En mängd olika utseende och rimligt pris gör det möjligt att uppgradera ditt rum, även med de mest blygsamma budget. Du kanske också är intresserad av information som är en del av MDF-skivor. Genom hänvisning beskriver efterbehandling paneler för inredning MDF. Läs också vad storleken på MDF-paneler är. Här kan du se fotovägg PVC-paneler för badrummet, här - en foto avsluta korridor väggpaneler.

Fru började en reparation och efter att ha läst online-forum och deras intelligenta artiklar, behagade att informera mig om väggpaneler där hon skarpt såg ett akut behov. Ärligt talat, jag är inte en person som åtnjuter och reparations frågor om dessa paneler är inte hört alls. Men nu, redan har gjort reparationer på slutet, jag förstår att det är-oumbärlig sak. Vi köpte paneler i Leroy Merlin.

Billigt och praktiskt material som kan användas inte bara på väggarna. Takpaneler trimmas i köket, riktigt bra, och är mycket billigare än undertaket eller aluminium rack. En av fördelarna - en mängd olika färger och enkel installation - hantera även nybörjare mästare! Det enda sak - inte skruvas i plast taket glödlampor över 40 watt, kan smälta!

Plast takpaneler, storlek och val av subtilitet

Vid reparation lägenheter oundvikligen väcker frågan - vad man ska göra med taket? Släta hade länge varit i mode och inte uppfyller dagens krav på reparation. takmålning kräver en helt plan yta, vilken i de flesta lägenheter är omöjligt att uppnå. Alla är bekanta med gungor och ett brett slarviga fogarna mellan plattorna i de gamla och ofta nya hem. Innertak och gipsskivor strukturer är dyra och kräver specialistkompetens för installation.

Lyckligtvis finns det ett praktiskt alternativ i alla avseenden - för att sy upp plasttaket. Han ser bra ut, lätt att montera, opretentiös i vården och ganska billigt. Transparenta takpaneler gjorda av plexiglas, polykarbonat eller polystyren är idealiska för att skapa inredning, eller färgade tak. För den genomsnittliga reparationen är bäst lämpad ogenomskinlig PVC.

Fördelarna med PVC-paneler för tak-

 • Praktiska - taket kommer att tjäna upp till 20 år och inte kräver särskild omsorg.
 • Estetiska - plast ger en helt slät yta, det ser snyggt och elegant.
 • Tillförlitlighet - plast takpanelen resistent mot både mekanisk belastning och för fukt, ljus, höga temperaturer.
 • Mångsidighet - plasten i taket som du kan installera i alla rum, från badrummet till vardagsrummet.
 • Lätt - PVC-paneler kräver inte superprochnogo ram.
 • Lätthanterlighet - lätt att skära med en vanlig kontors kniv, mottaglig för limning och svetsning.
 • Enkel installation - inget behov av att locka dyra specialister med installationen av taket i PVC du kan göra det själv.
 • Anspråkslöshet till marken - innan du installerar plast, inte behöver anpassa taket. Däremot PVC-paneler dölja alla sina brister.
 • Miljövänliga - PVC är helt ofarligt för människor och husdjur.

Dessutom kommer plasttaket vara för din lägenhet extra ljudisolering. Och i ett privat hem i den kan placeras och värmeisolerande material på ett sådant sätt att isolera rummet.

Det första du behöver veta när du väljer - plastpaneler är inte bara taket utan även väggen. De skiljer sig från varandra styvhet och vikt. Väggplastplattor för montering på taket är olämpliga just på grund av den högre vikten. Han inte bara komplicera installationsprocessen, utan även driften av den färdiga beläggningen.

Tak plastpaneler på marknaden i en mängd olika alternativ. Matte, glänsande, sömlösa (gör det möjligt att skapa en illusion av en monolitisk beläggning), perforerad, spegel, träimitation ... allt you name it. Du kan plocka upp lämpar sig för det inre av varje stil. Det viktigaste att komma ihåg när man köper materialet från olika partier kan variera i skuggan. Kolla in det tillbaka i butiken för att undvika problem under installationen.

Följande typer av paneler kännetecknas av typ:

 • Foder ( "EU") - lång panel, en bredd av 10 cm, med ett brett lås;
 • "Polka" - samma 10-centimeters väggpaneler, men med en smalare lås;
 • Starka beklädnader - skiljer sig från de två tidigare storlek (12,5 cm i bredd) och en dubbel profil design;
 • Wide panel - sömlös, utan lås,
 • PVC-platta - plattan kvadratisk form, liten i storlek, utan låset;
 • Ark - platta gjord av PVC, som sträcker sig i storlek från 80h150 cm utan ett lås.

Rätt val av den typ av paneler kan du inte bara förenkla processen för den nya takmontage, men också för att minska kostnaderna för material. Storlekarna på alla olika paneler som nämns ovan. Det är värt att räkna, du kan finna det billigare att köpa två skivor av plast istället för ett tiotal band "européer."

Dimensionerna hos plast takpaneler

Standard tjocklek paneler PVC - 8-10 mm. Det var under dessa dimensioner producerade de flesta av lister. Men det finns också en platta med 5 mm i tjocklek.

De är skörare och kräver mer vård under installationen. Dessutom finner lister för dem kommer att bli svårare.

Storlek paneler, beroende på vilken typ:

 • Gjuten - 10 cm vid 3:e.
 • Starka beklädnader - 12,5 cm till 3 m.
 • Breda paneler - från 15 till 50 cm i bredd, kan längden vara 2,6, 2,7 eller 3 meter.
 • Ark - bredd från 80 cm till 2,03 m, en längd av 1,5 till 4,05 meter.

Välj det bästa panelen så att installationen var ett minimum av skrot. Till exempel, om det rum där du vill installera plastlocket har en bredd på 1,5 meter, är det bättre att köpa tre meter panel. Skär dem på mitten och sätta den tvärs över rummet, rädda dig själv från onödigt slöseri och behovet av fogar i längd. Kort sagt, bör du välja plastpaneler vars dimensioner är multiplar av storleken på den framtida taket.

Vid beräkning av mängden material inte bör gå till den andra ytterligheten - att köpa saker "rygg mot rygg". För det första finns det alltid en risk att panelerna inte matchar i färg (kommer från olika partier). För det andra kan den skadas vid montering eller transport. Bucklor på ytan av materialet vara ganska förstöra taket utseende. Och om du har en buckla på kanten, kommer det att försvåra installation - artiklar kommer inte att passa tätt mot varandra på det färdiga taket kommer att vara synlig för blotta ögat lederna. En vit plast kan maskeras med silikon. Men med tiden kommer kitt gulnar och blir märkbara. En färgad beläggning i en sådan situation skulle vara att återställa det omöjliga.

Inte värt risken. Det är bättre att ta en - två plattor i reserv. Återlämna dem till butiken, kan du alltid. Men om materialet är inte tillräckligt för att köpa det kommer att bli problematisk.

Installerar plasttaket

Innan du installerar PVC plattor i taket kommer att behöva bygga en ram av metallprofiler. För att göra detta, måste du profilera sig, hängare och ankare för att fästa den i taket, små skruvar för fastsättning av ramen.

Du kan antingen installera omkretsen av plastgjutning för att säkra de yttre panelerna. Om du oboshete omkrets metallprofil, behöver du en extra taklister att dölja leden nya tak och väggar.

Av de verktyg du behöver:

Sama taket installationen av plasten tar inte mycket tid. Och om du korrekt har beräknat mängden material och skräp efter installationen av taket kommer att vara minst.

PVC-paneler: format och papperstyper

Plastpaneler PVC - är en vacker, hög kvalitet och billigt dekorationsmaterial av PVC. De används för väggar och tak. Standardstorlekar om PVC-paneler innebär bredd på 24 cm och en längd av 2.7-3 meter. Med ett stort utbud av dekorativa plastprodukter och fästdon alla kan självständigt genomföra olika designidéer. PVC-paneler är ett alternativ till sådana konstruktionsmaterial: keramiska granit, keramiska plattor, konstgjord sten. Välja dem, bör du veta vilka olika sorter av topplack.

Variation av PVC-paneler för andra ändamål

Enligt överenskommelse PVC-paneler är indelade i två kategorier:

Wall plast lameller har hållbarhet, har en signifikant skillnad i vikt jämfört med takprodukter. Dessa modeller är inte utbytbara, eftersom mellan dem finns det en skillnad i storlek och i graden av styrka. Göra sitt bästa för avsett ändamål. Väggpaneler PVC dimensioner är följande: längd mellan 2,5 till 6 m, bredd 25-30 cm, tjocklek 6-10 mm.

Tak PVC-paneler kan vara matt, glansig, eller lackerade. Dessa plastprodukter i verksamheten inte utsätts för mekanisk stress, så att de är tunna och inte särskilt stark. Dimensioner PVC-paneler för tak: längd av 6 till 10 meter, bredd av 25-30 cm, en tjocklek av 4-5 mm.

Vid användning av plastprodukter som en efterbehandling material inget behov av preliminär beredning av väggar eller tak (anpassning, ta bort gamla tapeter, färg, gips). För att installera panelerna inte kräver speciella verktyg och färdigheter. Dessutom produkter ger ljud och värmeisolering, maskera elkablar. Panelerna inte kräver särskild omsorg. De kan torka eller våt rengöringsmedel torka. Skadade produkter snabbt och enkelt bytas ut.

Typer av paneler genom metoden enligt förening

De delas av den typ av anslutning till:

 • sömlösa;
 • relief;
 • panel med en dummy led (avfasad).

Seamless paneler av plast används ofta för att avsluta tak. De installeras i spåret av ett spår. När väl lägga ut ytan slät, jämn, nästan omärklig söm dockning. I föreningarna påverkar kvaliteten på sådana faktorer: egenskaper hos plast, regler följs lagring kränkningar av vilket leder till deformation av panelerna. Så var försiktig när du väljer material.

De vanligaste är rektangulära präglade mönster som liknar vid förläggning efterbehandling foder yta. Dessa paneler är dyrare, har en hög grad av styvhet och bättre prestanda. De har en bra plätering träväggar och andra problematiska ytor.

Paneler med rost har utseendet på sömlösa produkter, endast i ändarna finns det ett dekorativt spår - avfasning. De används för att slutföra olika rum.

I storlek är detta byggmaterial uppdelat i tre standardvarianter:

rektangulära eller kvadratiska plattor;

PVC-paneler (dimensioner, bilder visas nedan), som kallas foder, har en längd av 3 m, en bredd på 10 cm eller 12,5 cm med en dubbelprofil. Alternativet "European9raquo;, med ett brett lås, är mer efterfrågan än" polka9raquo; med ett smalt lås.

PVC-paneler, vars mått är 260, 270 och 300 cm i längd och 15-50 cm i bredd, har inga sömmar när de sammanfogas, till skillnad från foder.

Rektangulära eller kvadratiska plattor för dekoration av väggar är mycket populära. Deras storlekar är från 30x30 till 100x100 cm. De är lätta och lätta att installera.

PVC-paneler, vars dimensioner har en standardbredd på 80-203 cm, en längd av 150 till 405 cm, en tjocklek av 0,1-3 cm. Det övre lagret av dem kan vara slätt och stötdämpat.

Hittills är sandwichpaneler av plast det populäraste ytmaterialet. De är vana vid att dekorera fönsterhöjder, skapa skiljeväggar i lokalerna. Detta material är av hög klass och av utmärkt kvalitet. Rummen är eleganta, respektabel.

De tillverkar vanliga PVC-sandwichpaneler, vars dimensioner är 3000 x 1500 mm, 3000 x 1150 mm, 3000 x 900 mm, tjocklek - 10 mm, 24 mm och 32 mm. Parametrarna hos ytterförbandet är från 1 till 2,40 mm.

Fördelar och egenskaper hos plastpaneler

PVC-paneler har många positiva egenskaper, så de är så populära:

 • Mångsidighet. PVC-paneler, vars storlek är olika, kan installeras vertikalt, horisontellt, under olika backar.
 • Estetik. Med rätt val av färger kan du skapa en intressant, attraktiv inredning.
 • Ekologisk kompatibilitet. Paneler från PVC avger inte giftiga ämnen, de är säkra för människors hälsa.
 • Stabilitet. Detta material har en ljus och fuktmotstånd. Och även motståndet mot effekten av aggressiva miljöfaktorer på den.
 • Styrka. Panelerna har utmärkt mekanisk styrka, vilket är mycket viktigt för sin lätta vikt.
 • Hållbarhet. Den tekniska livslängden för plastprodukter är 20 år.
 • Lättvård. Paneler ska torkas med en fuktig trasa eller en servett.
 • Enkel installation. Monteringsarbete kan ske självständigt utan att involvera specialister och specialverktyg.
 • PVC-paneler har bra värme och ljudisolering.

Hur man självständigt bestämmer panelernas kvalitet

För att bestämma kvaliteten på plastpanelen du köper:

 • Inspektera produkten, uppmärksamma ytan. Lamellorna måste vara helt släta, smidiga, utan förvrängning. Lumen från yttre ytan på förstyvningselementen som finns i produkten är otillåtna. Tjockleken på panelernas ytterväggar är också viktig. Speciellt handlar det om framsidan.
 • Delta i flera lameller, samtidigt som du uppmärksammar sömmen och lätthet att gå med. Högkvalitativa produkter samlas praktiskt taget utan spår och utan stora svårigheter.
 • Kontrollera materialet för hållbarhet. För att göra detta, pressa kraftigt på panelen. Det ska inte spricka eller starkt deformeras.
 • Kontrollera plasten för böjning. Hjörnet bör böjas 4-5 gånger. Om materialet inte spricker och inte bryts är produkten av hög kvalitet och kommer att fungera länge.

Användningsområde för plastpaneler

PVC-paneler är miljövänliga ytbehandlingar. Det används ofta för att avsluta väggar och tak i bostadshus. Ofta kan plastpaneler ses i kontor, affärer, restauranger. De används också för plätering av väggar i idrottsanläggningar, medicinska institutioner, skolor.

Så att veta vilka storlekar av PVC-paneler är, vilka är deras sorter, fördelar och egenskaper, hur man väljer rätt produkter, vad gäller tillämpningsområdet, du kan köpa materialet och fortsätta till den oberoende inredningen av tak och väggar i huset.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

61 − 53 =