PVC-plattor

Skummad PVC: Specifikationer. De skummade polyvinylklorid (PVC) bearbetningstekniker

Polyvinylklorid (PVC) - ett polymermaterial, som ofta används inom olika områden av reklamprodukter, i processen för reparations-byggnadsarbeten, utformningen av invändiga utrymmen.

En rik 30-årig historia av PVC-material när det gäller termoplaster är slående i sin unika. Tack vare sina utmärkta egenskaper och kännetecken, skummad PVC har en stor mängd olika tillämpningar inom alla områden av det dagliga moderna livet. Utgångsmaterialen för framställning av polyvinylklorid är råvaror som kol, olja och gas. I polymerisationsförfarandet av vinylklorid mellanprodukt sker slutliga PVC-material bestående av molekyler av koldioxid, väte och klor.

Talrika utvecklingar inom området för produktion, har förbättringen av formuleringar och bearbetningsmetoder visat att på grund av dess unika molekylstruktur, har ämnet en speciell plats bland andra typer av termoplaster.

Skummad PVC har många positiva egenskaper: drift hållbarhet, motståndskraft mot temperatur, mekanisk belastning, en variation av bearbetningsmetoder och utmärkt kemisk beständighet. God slagtålighet och möjligheten att använda utomhus uppnås med hjälp av olika tillsatser. Skummad PVC blad - den vanligaste typen av PVC-produkter.

Rysslands första PVC-plast produktionsbolag lanserade "United Extrusion" under UNEXT varumärke. Användning av modern högteknologisk utrustning gör det möjligt att tillverka produkter som uppfyller alla internationella normer. Genom att utnyttja de bästa råvarorna och unika recept, är PVC-skum UNEXT skiljer sig inte från sina europeiska motsvarigheter.

Sedan introduktionen på marknaden av plåtmaterial, skummad PVC-plast blev mycket snabbt till en allmänt användbara produkter. En mängd PVC typer plåt med speciella egenskaper gör det möjligt att använda materialet för att förverkliga idéer i de mest skilda områden.

Det finns flera typer av de vanligaste plastskivor av hård PVC:

 • inert skummad PVC sheet - är framställd med användning av den senaste tekniken. Som ett resultat, är den interna strukturen erhålles en likformig och porös, och den yttre ytan på båda sidor - en slät och glansig;
 • PVC-fri skumark - ljus från en solid plast polyvinylklorid, känne silkeslen yta och fin porstruktur;
 • Kompakt ark - har god slagbeständighet och hög stabilitet;
 • Kompakt transparent PVC-ark - transparent plast som har utmärkt ljustransmission och slagseghet;
 • vågig transparent ark - speciellt avsedd för takläggning, känne flamskyddsmedel;
 • PVC sammansatt ark - den inre delen består av svobodnovspenennogo plast, och det yttre skiktet är ett dubbelsidigt aluminiumbeläggning.

Arternas mångfald och hög teknisk tillförlitlighet av plast PVC ark gör mångsidig för olika applikationer: inredning av byggnader, konstruktion, montering av reklam- och informationskiosker, skapar det inre av affärer och marknadsplatser, mashinostroitelstvo och andra.

Skummad PVC: allmänna egenskaper

 1. Materialet absorberar inte vatten och fukt från luften, så att inga sväller och som ett resultat, inte deformeras under hela driftsperioden. Även när den placeras i vatten under en lång tid, inte ändrar utseendet på plasten och dess operativa egenskaper.
 2. En av de viktigaste fördelarna är dess PVC-folien Flamsäker - plast avser gruppen hindrande material, som inte stöder förbränning i luft.
 3. Skummad PVC har utmärkt ljusbeständighet.
 4. Material som används för att skapa komplexa former med hjälp av termoelement, pneumatiska och vakuumformiruyuschih metoder.
 5. Plast är resistent mot de vanligaste kemikalierna: rengöringsmedel hushåll och desinfektionsmedel, syror och alkalier.
 6. PVC hänvisar till miljövänliga material som inte innehåller tungmetaller och inte har en negativ inverkan på människors hälsa och miljön.
 7. Materialet kan lätt bearbetas och hand-bearbetas med användning av konventionella verktyg: lätt att skära, borras, sågas, böjd, limmas, fästas med spikar, skruvar och nitar.
 8. plastytan är idealisk för den självhäftande beläggning och laminering film, såväl som för tillämpningen av screentryck, screentryckfärger och fernissor.

PVC-skumplatta är lätt utsätts för någon metod för bearbetning och sammanfogning. På grund av dess mekaniska egenskaper, inte plasten inte kräver komplicerad och dyr utrustning. PVC-plattor kan bearbetas med konventionella verktyg som används vid arbete med trä eller metall.

1

Skummad PVC ark mottaglig för manuell skärning arbete med skivan och bandsåg och sticksåg. Materialet kan skäras med en handsåg, utformad för att arbeta med trä. för metall sågar kan täppa på grund av den nära placeringen av tänderna. De optimala parametrarna för skärning:

Experter rekommenderar följande siffror tand vinklar: α = 5 - 10 ° - spånvinkel, B = 10 - 20 ° - Bakre vid steg tänder från 5 till 10 mm.

Skummad PVC utsattes för konventionella borr borrar utformade för att arbeta med metall. Den optimala effekten uppnås vid en hastighet av 50 till 300 varv / min och en matning 3,5-6 m / min. Vinklarna rekommenderas för användning med dessa värden:

För bearbetning PVC-plast, kan du använda en standard universal vertikala och horisontella fräsmaskiner. För att förhindra skada på ytmaterialet, fixerings användning plast eller trä distanser. Den optimala funktionssätt:

PVC-skumplatta kräver efterbehandling kanter. För dessa ändamål kan du använda planet, sandpapper eller annan utrustning som används för sågning av trä eller plast kanter. Om materialet undergår permanenta dynamisk belastningsoregelbundenheter kan hängsmycken till uppträdandet av fel eller sprickor. PVC-ark med en tjocklek av inte mer än 3 mm, kan skäras med en vanlig kniv.

Effektivitet av stans beror på flera faktorer:

 • plåttjocklek - plåttjocklek av 3 mm är lätt stansas. Om speciell utrustning och lämpliga tekniker används, kan enkla former stansas från PVC tjocklek på 4 till 6 mm. Observera att kanterna på arket sålunda lätt rundad;
 • arktemperatur - med lite material förvärmning stans kvalitet är förbättrad;
 • maskiner för stämpling - lämplig utrustning för stämpling kartong och andra skum;
 • bladvinkel - förutsättning stans kvalitet är platsen av bladet i en vinkel av 30 °.

För dessa ändamål använda standardutrustning för att böja termoplaster. Exakt böjning beror på en likformig temperaturfördelning och den förutbestämda konstanta uppvärmningszonen. Den optimala temperaturnivå - 115-130 ° C Om temperaturen är högre än den specificerade maximala, det finns en hög sannolikhet för bildning av sprickor och splittringar PVC cellulär struktur. Detta händer oftast när böjning tjockare ark. Vid otillräcklig uppvärmning av materialet kommer att utsättas för svår stress, och eventuellt återgå till sitt ursprungliga tillstånd.

När flexion skum ensidig uppvärmning är framgångsrik endast till en viss punkt, så att böjningsradie kan vara visuellt otillfredsställande. I detta fall, på den inre sidan av arket appliceras på V-formad inskärning. En förutsättning är fixeringen erhållna produkten tills den svalnat material.

PVC-skum rulle lämpar sig för olika typer av adhesivt bindemedel. Om det är nödvändigt att limma arken till varandra, är det möjligt att använda lim-upplösande eller kallsvetsning jet (andra) lim. För bindning av icke-porösa och icke-absorberande material som är lämpliga för följande typer av lim:

 • upplösning av pin - appliceras på båda ytorna i ett förhållande av 150 g per 1 m 2;
 • tvåkomponent polyuretan - täcks endast en yta.

Bindning av PVC och porösa absorberande material sker via vattendispersion lim eller ett tvåkomponents polyuretan.

Experter rekommenderar att utföra tester för varje fall, med beaktande av faktorer som kan påverka vidhäftningseffektiviteten: beständighet mot vittring och kemikalier, elastisk limfog.

PVC-plattor kan förenas med hjälp av varm luft. Under svetsprocessen måste uppfylla vissa kriterier: beredning och användning av svets rätt temperatur. Det viktigaste som du bör uppmärksamma - att säkerställa en enhetlig uppvärmning och samtidigt undvika lokal överhettning. Du kan använda en standard svetstråd, som kan vara förvärmd till en nivå 70 för bearbetning av skummad PVC - 80 ° C.

Viktiga driftsparametrar:

 • kant sömmar PVC-plattor bör avfasad med 60 °;
 • optimal svetstemperatur 280-290 ° C;
 • under drift är nödvändigt att använda höghastighetssvetsmunstycke (3,5 m / min).

Skummad PVC kan dras eller böjas efter att ha upphettats till en viss temperatur. Men på grund av det faktum att materialet är ett två-fassystem, som upptar halv volym anordnad inuti luft, vissa begränsningar måste observeras. rekommenderas likformig uppvärmning sidigt ark bearbetning. Gjutet material ska vara efter det blir elastisk. Innan den termiska effekten måste avlägsnas från PVC-folien skyddsfilm.

På grund av sin struktur, är ytan av PVC-skum idealisk för applicering av screentryck och lackering. För detta ändamål lämpliga speciella vinyl-akryl färgämnen. Före applicering av trycklackytan och arket avfettas genom avtorkning med alkohol.

Omfattningen av skummad PVC

Grund av den höga prestanda akustisk, termisk isolering och fuktbeständighet, PVC-profil under många år som används i fönster och dörrindustrin, fungerar som den avslutande av balkonger och altaner. Transparenta och korrugerade ark av polyvinylklorid används i tak- och glassubstitut.

PVC-profil som skiljer sig från andra material för deras tillförlitlighet, hållbarhet, enkelt underhåll.

Kontinuerlig förbättring av metoder för bearbetning och tillverkningstekniker gör det möjligt för tillverkare att öppna upp nya tillämpningar av PVC-produkter. Matta PVC-skum används som en anti-sladd golvbeläggningar i badrummet. Den har en mjuk konsistens och inte absorberar fukt.

Väl lämpad för användning i miljöer skummad PVC. Priset för detta material är mycket lägre än andra typer av termoplast. Den är lämplig för reklam eller som en display. Plastark kännetecknas av god beständighet mot vittring och UV-strålar.

Skummad PVC, vars pris har en konkurrensfördel, i stor utsträckning används i reklam, bygg och industri. Denna lätta och hållbara material, med vilken du kan förverkliga någon design och färglösningar.

Tillverkare av byggmaterial erbjuder ett brett utbud av PVC-produkter. Allt detta är olika färger, tjocka skivor, egenskaper. Priset på ett enda ark storlek 2x3 m varierar 1500-4500 RUB miljoner (beroende på tillverkare eller andra egenskaper).

Eremin-nk

material

Polyvinylklorid (PVC) - är ett material som tillhör den grupp av termoplaster (termoplastisk - en plast, vilken, efter formning av artikeln bibehålla förmågan för återvinning). Ren PVC av 43% är sammansatt av eten (petrokemisk produkt) och 57% klor härledd från saltet. PVC allokeras som ett pulver. För framställning av fönsterprofiler, till PVC-pulver tillsättes stabilisatorer, modifieringsmedel, pigment och hjälpsubstanser. Dessa komponenter påverkar egenskaperna hos fönsterprofiler såsom ljusbeständighet, väderbeständighet, färgton, ytkvalitet, och svetsbarhet, etc.

1. Det vanligaste namnet PVC-ark

Polyvinylklorid, PVC-plattor, tallrikar skummad PVC, skummad PVC, styv PVC, styv PVC, styv PVC transparent, hård vit PVC, PVC (Eng.).

Polyvinylklorid ark skummat platta med en fast yta. Skummad PVC har en regelbunden finmaskig struktur och en matt yta.

Extrudering ark med homogen stel struktur och glansig yta.

3. Egenskaperna och gemensamma egenskaper (i början)

 1. PVC-ark är lätt (densitet av 0,5-0,7 g / cm3), enkel material;
 2. trots den låga vikten, skummad PVC har tillräcklig styvhet;
 3. ökad slaghållfasthet, goda mekaniska egenskaper;
 4. skummad PVC absorberar vibrationer;
 5. hög grad av värmeisolering, är värmeöverföringen reduceras (låg värmeledningsförmåga);
 6. enkelhet och breda möjligheter att bearbeta med användning av konventionella verktyg, fästskruvar, spikar och bultar;
 7. skummad PVC yta är idealisk för filmtillämpningar, screentryck, färgning;
 8. möjligheten att tillämpa färgen och tryckning;
 9. enkel bindning, vakuumformning av skummad PVC;
 10. Flamsäker, hög flamhärdighet (självsläckande material);
 11. lägre vattenabsorption;
 12. skummad PVC korroderar inte;
 13. hög kemisk resistens;
 14. skummad PVC perfekt andas, men är fukt;
 15. resistenta mot atmosfärisk påverkan;
 16. PVC-skum är icke-toxisk;
 17. Det ger god isolering;
 18. med mekaniska fäst plattor av skummad PVC användning utomhus måste ta hänsyn till förändringen i linjära dimensioner under påverkan av temperaturförändringar;
 19. färgade plattor för utomhusbruk kan så småningom ändra färg till en ljusare;
 20. grund av den extremt låga vikten, underlättar PVC blad hantering, transport och magasinering operationer.

4. De huvudsakliga tekniska egenskaperna hos skummad PVC-ark

draghållfasthet

draghållfasthet

Vicat mjukningstemperatur

Koefficienten för linjär termisk

B2, klass 2 M1, klass 1

B2, klass 2 M1, klass 1

1. tjocka PVC skumarken som används som bärare medier under neon.

2. PVC-skumarken enligt genomsnittlig tjocklek används oftast för framställning av:

 • små reklam står
 • arbetsområden pelare

3. Tunna skivor av PVC-skum används:

3,1. Handeln av tunna ark av PVC-skum gjort:

 • hylla montrar
 • räknare
 • inredningar
 • butiksutrustning
 • septa
 • element av dekoration av kommersiella lokaler

3,2. Annonsering av tunna ark av PVC-skum framställs:

 • Index
 • signage
 • pelare
 • informationstavla
 • volumetriska bokstäver
 • skyltfönster dressingar
 • utställningsmontrar
 • Pseudo bokstäver utan intern belysning och markis

3,3. I konstruktionen av tunna ark av PVC-skum används:

 • för inredning med hög luftfuktighet
 • i luftkonditioneringssystem och ventilations
 • värme- och ljudisolering
 • snickeri element av PVC
 • fönsterkarmar och sluttningar
 • element av fönster och golvlister
 • dörrpaneler
 • i elektroplatah och kabelkanaler
 • hyllor i olika utföranden.

3,4. Skummad PVC kan användas för att tillverka:

 • behållare
 • enhetshusen
 • Utrustning för fotolabb etc.

1. annonsering av styv PVC produceras:

2. Vid konstruktionen av styv PVC produceras:

 • septa
 • dörrpaneler
 • sandwich paneliPVH hårt (produktion av sandwichpaneler), PVC-plattor
 • ventilationselement

3. I branschen av hård PVC produceras:

 • maskinram
 • galvanoteknik
 • Laboratorium och fotoutrustning
 • tankar för den kemiska industrin
 • fläkt tillverkning
 • möbeltillverkning
 • elektroteknik
 • dekorationer Coldroom
 1. skärning
 2. tråkigt
 3. fräsning
 4. mount
 5. Tillämpning av utskrivna bilder
 6. lackering
 7. limning
 8. svetsning
 9. varmformning

Standard blad är enkelt och ekonomiskt och lätt hanteras av några standardverktyg och mekanismer som tillämpas på metall och trä.

Ark lätt att skära med en platt blad fintandad inställd på manuell, band, skivor, skiva såg eller bågfil.

Det är allmänt rekommenderat att använda små mängder av foder och de höga skärhastigheter. I särskilda fall, är det rekommenderat att kyla kapskivan med tryckluft.

Borra spiralborr med slipning för plast.

Begagnade fräs med slipning för plast.

Arken kan fixeras med skruvar, spikar och bultar. Att fördela belastningen på största möjliga yta av brickan rekommenderas att använda en större diameter.

5. Tillämpning av tryckta bilder

Goda ansökan silkscreen tryckningssilkscreen bläck för styv PVC, kommersiellt tillgänglig.

För beläggning av arkytan passform olika lacker PVC - akrylbaserade och tvåkomponents polyuretanlacker.

För att binda plattorna mot varandra primärt lösningsmedel lämpligt lim (för så kallad kallsvetsning), i vissa fall, ett reaktivt lim. Vid limning med andra, icke-porösa eller icke absorberande material kan användas i första hand med kontaktlim lösningsmedel, exempelvis, baserat på polyuretan. För limning av porösa eller absorberande material tillsammans med den ovan kan användas som en vattenhaltig adhesiv dispersionslim, och erfarenheten visar att på grund av den mängd av lim inte bör vägra de preliminära proven.

Rekommenderas! Speciella självhäftande PVC-baserade lösningsmedel, snabbt och säkert sammankopplar PVC-plattor "Cosmofen" lim. Lim har god motståndskraft mot termisk stress, utmärkt motstånd mot UV - strålning. Limmet lämpligt för utomhusbruk.

Arken kan vara svetsade till varandra eller till andra ark av styv PVC med en standardutrustning för svetsning med varm luft eller en varm kniv. PVC kräver samma behandling som för andra termoplastiska material, såsom:

 • Ljud beredning anliggande ytor
 • Val av lämpliga svetstemperaturen
 • Rätt tryck eller tryckkraften under svetsning.

På grund av den slutna cellstrukturen, är arken sträcks något. Emellertid är de mottagliga för termoformning genom vakuumformning, tryckformning eller en kombination av båda metoderna. Konventionella verktyg som används för plast varmformning ark, kan användas för PVC ark.

För att förhindra överdriven nedhängning stora storlek ark under varmformning kräver tryck med tryckluft. Vid formning av en relativt enkla produkter, erhålles tillfredsställande resultat genom att praktiskt taget vilken som helst konventionell varmformningsutrustning. För mer komplexa former, som kräver djupdragna behövs dubbelsidiga värmeelement.

En termisk elasticitet intervallet 115-130 ° C

Material väl-sträckt, bildandet av produktprofilen är något begränsad, behålla den ursprungliga släta ytan. Den rekommenderade maximala sträckningsförhållandet H: D - ca 1: 1,25

B. Intervall termisk elasticitet 160-170 ° C Material relativt väl sträckt, bildar en mycket bra profil, förvärvar ytan en granulär struktur på grund av en dragaftereffect i ytskiktet. För att förhindra Byxhäng av arken av stora dimensioner kräver tryck med tryckluft. När en formningstemperatur av 160-170 ° C lätt missfärgning ark.

PET ark (produktion i Sydkorea)

PET-arket - genomskinlig material baserat på en termoplastisk polyester. Den har ca 90% ljustransmission. Sålunda, PET ark besitter en mycket hög slagseghet (högre än den för det transparenta PVC och är jämförbar med den fasta polykarbonat) såväl som hög draghållfasthet och böjhållfasthet. Annan obestridlig fördel är att PET-arket avser ett oantändbart material som inte stödjer förbränning i luft (brandklass B1). A-PET arken har en glansig yta på båda sidor, den skyddande polyetenfilm laminerad. Ytskiktet har en hög motståndskraft mot repor, det är perfekt applicerade filmen vidhäftande applikativ alla typer och ligger väl offset och screentryckmetoder. PET ark skiljer sig inte från plexiglas, polystyren och polykarbonat, för att underlätta bearbetning - fina sågat, skär (inklusive laser), borras, slipat, polerat, böjd i kallt tillstånd. Genom motståndskraft aggressiva media A-PET har en hög kemisk beständighet mot syror, alkalier, salter, alkoholer, paraffiner, mineraloljor. PET-ark kan limmas samt akryl, polystyren, polykarbonat

Metoder för bearbetning PET ark:

Prototyping Cutting kniv;

Bock på strängen (varmformning begränsad).

Applikations: PET-arket används för att skapa ljuslådor, backlit konstruktioner (med en låg upphettningstemperatur för att undvika deformation), säkerhetsglas, skydd av affischer och målningar på utsidan, tryckning, produktion av prislistor, skapa demonstrations bås, registrering av försäljningsställen etc.

Skummad PVC. PVC-skumskiva. ansökan

Polyvinylklorid, mer känd som PVC-plast är en vit färg. Detta material - termoplastisk polymeren av vinylkloridtyp.

PVC är ett polymermaterial, som har en massa av positiva egenskaper. Bland dem kan vi markera lång livslängd, motståndskraft mot yttre påverkan, liksom deformation. Vidare är detta material inte rädd för vatten. Den har en låg vikt och motståndskraftig mot solstrålning. Bl tål materialet alkalier, är inte rädd för det, och mineraloljor, såväl som ett stort antal lösningsmedel och syror.

Skummad PVC blad är inte brandfarlig, men dess brist kan skilja lätt frost. Sålunda, är tyget kan motstå ca -15 grader Celsius. Värm det inte är värt mer än 65 grader Celsius. Beroende på tillsats polyvinyl fullt kapabel att överföra stansar. Dessutom helt enkelt det bearbetas och skärning. Skummad PVC är ett plastark som får ett sådant namn på grund av att dess inre struktur är fylld porer. För att uppnå denna effekt var i färd med att extrudering produktion av målningar. Som ett resultat, är finmaskig struktur bildas, vilket innehåller ett stort antal små bubblor fyllda med luft. Varje cell är förseglad och stängas från de andra.

PVC-skum erhålls genom användning av en speciell gjutning teknik. Det kan användas en metod i vilken använda kemiskt eller fysikaliskt jäsmedel. Under arbetet med stöd av ett lätt tryck. Som ett resultat, att möjligt erhålla ett material som har låg vikt men signifikant styrka. Dessutom är tillverkningsprocessen avslutas i en kort tid. Det finns ingen anledning i detta fall för att skapa en klämkraft. Efter denna spänning är liten och banan inte deformeras. Krympning är helt frånvarande. Lätt längs av flöde av materialet.

Egenskaper hos användningen av fysikaliska agens vid framställning av PVC-skum

Skum PVC, som redan nämnts, är det möjligt genom användning av fysikaliska jäsmedel. Denna teknik kallas MuCellTM och inkluderar kväve injektion, som ibland används i stället för kolmonoxid. Ämnet kommer in i materialet hos den termiska cylindermaskin. Detta gör det möjligt att erhålla hög kvalitet bikakestruktur PVC.

Särdrag hos användning av kemiska jäsmedel

PVC-skum kan vara genom applicering av ett kemiskt medel och, när denna teknik kallas TSG och innefattar användningen av en speciell pulver. I rollen av alternativa lösningar används ibland koncentrat eller vätska. En av dessa komponenter tillsätts till materialet innan det ögonblick då den inte tas emot i cylindern materialet termisk utrustning.

Skummande PVC på olika tekniker

PVC kan skummas med hjälp av flera tekniker. Detta görs för att förbättra ytkvaliteten hos det färdiga materialet. Som regel är basen kvaliteten inte är för hög. Sålunda kan tryckreglerings metod appliceras för att lösa detta problem. Avdunstning används i processen för drift av jäsmedlet från smältan under insprutningen förhindras genom att tryckformrummet tills ögonblicket för injektion. Vidare finns det smält insprutas i formen genom styrning av trycket, och därigenom minska koncentrationen av jäsmedel i materialet. Nästa steg bildar formhåligheten fylls med material. Slutligen den efterföljande skumningsprocessen utförs på grund av volymkrympning som innebär intensiv stampen under kylning.

En annan teknik som kan förbättra kvaliteten på ytan kallas sandwich gjutning. Skummad PVC i rullar sålunda möjligt att erhålla en två-komponentprodukter, som innebär närvaro av en konventionell skalmaterial, under det att skummaterialet är beläget i det inre skiktet.

Användningsområde av skummad PVC

Skummad PVC idag lyckats få ganska utbredd på många områden. Idag är detta material används aktivt i reklam: den är gjord av alla typer av storlekar pelare, skyltar, dimensionella bokstäver, skyltar, informationstavlor, samt utställningsmontrar. Perfekta materialet för skyltfönster, samt tillverkningen av tredimensionella bokstäver, som inte har inre belysning. Material som används i handeln, där det används vid tillverkning av ställningar, hyllor Skyltfönster, mellanväggar och hyllor. Med tanke på styrkan hos skum polyvinylklorid används när man skapar kommersiell utrustning och delar av inredningen.

Kan inte göra idag utan material av den typ som beskrivs och området för konstruktion, är den gjord av delar av interiören. Således är dörren gjord av skummad PVC kommer perfekt manifestera sig i tjänsten. Om det finns ett behov av att rikta in väggarna i rummet, vars villkor kännetecknas av hög fuktighet, är det nödvändigt att välja exakt den skummade polyvinylklorid. Men detta är inte en uttömmande lista, så att materialet är perfekt för bildningen av luftkonditioneringssystem, för arbete på termisk och ljudisolering, är den gjord av dörrpanelerna och fönsterkarmar, ganska ofta används det vid basen av sluttningar och andra element i fönster och golvlister . Det ser ganska bra materialet vid basen av väggar och tak av balkonger.

Om du väljer att använda skum PVC, det pris du måste verkligen vara intresserad. Så när du köper kommer att få betala 1300 rubel per ark, vars storlek är lika med 3050h1560h2 mm. Medan större ark (3050h2030h2 mm) kommer att kosta 1400 rubel.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

46 + = 48