PVC-rör för avlopp

Avlopp plaströr: diametrar priser

Varje ägare vill göra allt arbete i hans gård, inte bryta något, det var lätt att underhålla och installera. Och avlopp - är inget undantag. Det är nödvändigt att göra den så liten som möjligt kräver uppmärksamhet - mycket obehagligt, om den blir igensatt, men inte mindre obehagligt att rengöra den. Om du vill ha en problemfri system avledning avlopp, uppmärksamma plaströr för avlopp. De successivt att ersätta gjutjärn, och allt eftersom de kostar mindre, är monterade lättare, har ett stort utbud av produkter - olika diametrar och längder på sina släta väggar nästan inte bildar avlagringar och även livstid - ca 50 år. Hela denna massa egenskaper och bestämma deras popularitet.

Plaströr är tillverkade av olika polymerer och deras kompositioner

Typer av plast avloppsrör

Under namnet "plast" sålda produkter från olika typer av polymerer:

 • Polyeten (PE):
  • högt tryck (LDPE) - för interna ledningar drain;
  • lågt tryck (PAP) - möjligt om utanför dikena (ha större styrka);
 • polyvinylklorid (PVC);
 • polypropen (PP)

Och ett antal andra termoplaster, och kombinationer av dessa, men de är sällsynta - människor föredrar att använda redan kända material.

Material Plast avloppsrör väljs beroende på användningsområde. Till exempel för kabeldragning i hemmet avlopp eller flat polypropylen passar längre. Den har en högre arbetstemperaturområde - normalt bär mediet till 70 ° C, under kort - till 95 ° C. I närvaro av olika hushållsapparater, slösa varmvatten att stiga ned i avloppssystemet, kommer det att vara överflödig. PVC-rör som har ett lägre pris, är mer lämpliga för läggning utomhus avlopp - det finns vanligtvis redan blandat avloppsvatten så att temperaturen hos den undre och PVC kan göra dem utan att skada (arbetar till + 40 ° C, den övergående ökningen till 60 ° C).

EXEMPEL intrahouse ledningar avloppsrör av plast

Också, rör är slät och korrugerad. Dessutom kan bälgen vara inte bara böjar av sifon. Det profilerade rör för avloppsvatten med en slät inre vägg och en yttre ribba. De har en större styrka - bättre tål tryckbelastning (har förbättrat ringstyvhet) kan grävas till ett stort djup. Tillgängliga diametrar från 110 mm till 1200 mm.

Sewer plaströr, i motsats till vatten och gas, tillverkas i form av segment och en längd av 50 cm, 100 cm, 200 cm, etc. - upp till 600 cm maximal längd -. 12 meter, men vissa tillverkare i uppdrag att göra och längre sträckor. Vid läggning länge körs det är bekvämt - färre anslutningar, färre möjliga platser för eventuella problem (läckage eller blockering).

1

En annan viktig egenskap hos plaströr - tjocklek diametern och väggen. Märkningen, de är oftast nära: det finns siffror 160 * 4,2. Som står för: yttre rör diameter på 160 mm, tjocklek vägg 4,2 mm. Det är värt att komma ihåg att tillverkarna anger yttre diameter plaströr, och i många beräkningar och planering behöver veta insidan. Det är lätt att beräkna från den yttre subtrahera två gånger väggtjockleken: 160 mm - 4,2 mm * 2 = 151,6 mm. I beräkningarna, tabellerna och figurerna i allmänhet avrundade resultatet - i detta fall - 150 mm.

Parametrar avlopp plaströr

I allmänhet, producerar industrin plaströr för avlopp med en diameter av 25 mm. Den maximala tvärsektionen beror på typen av röret (korrugerad eller slät) och det material av vilket den är gjord. Till exempel, kan släta PVC avloppsrör vara upp till 630 mm i diameter och formas dubbelskikt - 1200 mm. Men dessa dimensioner är för villaägare och lägenhetsinnehavare till någonting. Inom den privata husbygge Används främst diametrar på 100-110 mm, sällan - upp till 160 mm. Ibland för en stor stuga med ett stort antal sanitära anordningar, kan du behöva rör 200-250 mm i diameter.

Hur man väljer en diameter för att ansluta Rörmokarartiklar

Enligt reglerna är det nödvändigt att göra beräkningen helt han är registrerad i SNIP 2.04.01085. Frågan är komplicerad, en hel del data krävs, så att mycket få människor verkligen tror det är nödvändigt. År av bästa praxis kommer att föra medeldiametrar av plast avloppsrör för varje Rörmokarartiklar. Det är säkert att använda denna utveckling - alla beräkningar är vanligtvis begränsad till dessa storlekar.

Som ni ser är det främst används plaströr för avloppsvatten 30-40 mm i diameter. Endast toaletten behöver en mycket större storlek - 100-110 mm. Detta beror på att verksamheten - måste vara på kort tid att ta ut stora mängder vatten. I detta fall måste röret förbli en plats för luft, annars kommer det att bryta vattenlåset till den andra VVS och "varianter" av avlopps komma in i rummet.

När enheten är nödvändigt att komma ihåg några regler:

 • Systemet bör inte göra rotationer 90 °. Om det finns ett sådant behov, dyker upp på två delar av 45 °. Skarpa svängar - problemområden, som ofta bildar blockeringar, liksom genom sådana vinklar dålig kabel passerar för avlopp rengöring.

Genomföras korrekt rotation

Det viktigaste - inte glömmer något

Men vi får inte glömma bort isolering eller värmeeffekten avlopp i ett privat hem. Vertikal sektion som går från terminalen till ingången av diket måste vara väl isolerade. Dessutom används ofta värmekablar för rör. I fallet med avloppsvatten i allmänhet läggs utanför, stäng sedan termiskt isolerande material.

Här, liksom alla. Några enkla regler, men om du gör de kommer att följa, allt arbete kommer att bli lång och problemfritt.

Funktioner installation av plast avloppsrör

Plaströr för avloppsvatten från en sidoände sockel in i vilken den tätande gummi. Anslutna segment är enkel: i sockeln sätts rak kant. Eftersom dimensionerna strikt ransone för tät anslutning som i princip tillräckligt. I praktiken ofta tätningsringen dessutom sanitets smord med silikon.

Jämförelse mellan olika sätt att ansluta avloppsrör

Vid installation av kloak plaströr ibland måste de skäras. Gör det bekvämt att använda handsågar bågfil - räfflorna är väl klippa och lämnade nästan rak kant. Du kan också använda en slipmaskin eller eletkrolobzik. I vilket fall som helst innan du installerar den beskurna delen, kanten bör behandlas sandpapper finkornig - för att avlägsna eventuella grader, för att göra det smidigt. För att hålla sig bitar kan fånga allt avfall fragment Som ett resultat på denna punkt kan bildas blockering. Så noggrant jämnas den plats jag sågsnitt.

När du skapar en avloppsnätet ofta krävs för att göra en filial i huset eller lägenheten. För att göra detta, det finns kopplingar - adaptrar med samma diameter, å andra sidan, utslagsplatser, vinklar med olika grader av rotation etc.

Beslag för plast avloppsrör

Egenskaper och installation av PVC-rör för avlopp

Varje bostadshus har avlopp och vattensystem, de tillåter det mest behaglig känsla i ditt hem. Huvuduppgiften för byggaren i det här fallet, att göra det mesta utrustade med kvalitet kommunikation och därmed förlänga användning. Ett utmärkt val för utrustningen av dessa system kommer rör gjorda av polyvinylklorid. De kännetecknas av höga nivåer av användning.

Hittills PVC-rör för dränering praktiskt taget ersatt stål och gjutjärn. Utbudet av byggmarknaden är ganska bred, så innan du köper bör vara bekant med egenskaper, fördelar och nackdelar med denna typ.

Avloppsrör av PVC för utomhus avlopp är multifunktionella, så perfekt att det nya arrangemanget av utloppssystemet och ersätta det gamla. Den här typen är avsedd för transport av avloppsvatten som kommer från den inhemska avloppsnätet. Det vet att den maximala temperaturen som kan motstå röret är 60 grader.

Bland designfunktioner att notera att icke-tryckavloppssystemet typ är utrustade med extra tillbehör. Förening utsvängda delar framställda genom förfarandet. Tätning och skydd utförs med hjälp av tätningsringar av gummi, vilka skall sammanförs med rören.

Röret av polyvinylklorid - objektet som produceras från legeringen av polymerer, är utsignalen ett hållbart material. Och han i sin tur tåla tunga laster under transport, installation och användning. I det senare fallet, det vill säga jordnära trycket på djupet.

Produktion av PVC har en hög resistans när temperaturen sjunker. Diametern av produkterna kan vara i området 11-63 cm, beroende på mängden av utmatade avloppsvatten. Privata hem kräver rör med en diameter 11 cm. Vid en grupp av höga byggnader och tillämpa de största produkterna för hushållsavloppsvatten och exteriör.

På tal om produktens egenskaper, bör väggtjockleken noteras att ofta är 3-15 mm och en längd i ett stycke, kan det vara upp till 6 m. Färgfläck VVS-röret är orange, grå eller tegel.

Fördelar och nackdelar med PVC-rör

Bland fördelarna med dessa produkter experter säger:

 • Stabilitet under påverkan av en aggressiv miljö, varför sådana rör kan transporteras med en blandning av alifatiska koloxider, alkali och andra kemiska föreningar;
 • Överkomligt pris;
 • Beständighet mot mekanisk inverkan;
 • Stor styvhet koefficient;
 • Låg koefficient för linjär expansion;
 • Härdning temperaturskillnader;
 • Lång livslängd;
 • Den höga graden av skydd.

De huvudsakliga nackdelarna med dessa produkter:

 1. Ökad bräcklighet. Denna faktor gör det ganska komplex transport och om rören vid låga temperaturer. Under reparationsobjekt kan skadas vid demontering föreningar.
 2. Förlust av användning vid en hög temperatur över 60 grader.
 3. Dålig motståndskraft mot flera kemiska föreningar, samma som det organiska lösningsmedlet. Det fungerar även i små doser på material destruktivt.
 4. Rör av polyvinylklorid innehålla en stor mängd klor som en konsekvens miljö rekommenderar inte deras användning i bostadsområden.

Sorter av avloppsrör

Alla PVC-produkter klassificeras enligt hårdhet, storlek, destination, typ av ventilationssystem. Styvheten avgör möjligheten att lägga objekt på små och stora djup. Rör för utomhus avlopp är indelade i tre klasser av hårdhet: L, N, S.

Stor vikt har styvhet vid montering, i en initial deformation och sidostöd. Om den antagna långsiktiga deformation, inte faktorn egentligen ingen roll.

Efter storlek, är PVC-rör också delas in i tre typer: lätt, medeltunga och tunga. Den första typen är avsedd att användas i områden där trafikbelastning inte tillhandahålls, nämligen ett grönområde och en vandringsled. Den andra typen används i områden med måttlig trafik. Den tredje typen används för platser med stora trafikflödet. Rörinstallation tung typ kan ske på ett djup av 8 meter under vägen.

Genom utnämningen av röret är uppdelad i två typer: externa och interna. För utomhusbruk rör tillverkade av de mest hållbara polymerer, som också bör vara resistenta mot miljöpåverkan. Ofta sådana produkter har tjocka väggar.

Efter typ av urladdningssystemet skilja mellan tryck- och icke-tryckledningar. Tryckröret används i ett system med pumpstationer, som stimulerar rörelse av avfall. Icke-tryckledningar används i system med samotochnym dräneringsvätska. Det finns också en mångsidig rör som är idealiska för tryck- och gravitationssystem. De kallas wellpapp.

Läggning av PVC-rör under vattnet avloppet inte tar mycket tid och är inte en svår process. Installationen sker i etapper:

 1. Gör layout och montering av alla delar av systemet.
 2. Producera skära produkter krävs parametrar markerade med var och en av dem för att undvika förvirring vid montering.
 3. Genom att dra att kombinera alla element i ett system.
 4. Anslutningspunkterna för att använda speciella hermetisk lim eller gummiring.
 5. Vid fullbordande av stapling återkont ogenomtränglighet förbindelsedelar och rör.

För avloppssystemet under tryck rekommenderas för bättre tätning molekylär lim. Det fria flödet omslagssystem krävs inte, det finns tillräckligt gummiringar finns i anslutningsbeslag.

För utomhus avlopp experter rekommenderar att tillämpa ytterligare skydd, som som kan vara en lackbeläggning eller en slingrande material. Detta gör det möjligt att öka livslängden och minska de negativa effekterna på miljön.

PVC avloppsrör är utmärkta för detta avfall systemutrustning från utsidan och inne i byggnaden. När du väljer produkter bör fokusera på syftet och plats för användning.

Copyright © 2014 SantehKrug - Val, installation och reparation av VVS

Hur man väljer PVC avloppsrör

PVC avloppsrör är avsedda för installation av avlopp, dränering och vattenförsörjning. Populariteten av plast på grund av dess stora antal positiva egenskaper. Innan du väljer en PVC avloppsrör, är det viktigt att bekanta sig med sina tekniska egenskaper, fördelar och nackdelar, och styrkan kriteriet.

Rör tillverkade av polyvinylklorid har hög motståndskraft mot olika både alkaliska och sura korrosiva miljöer. Denna egenskap gör dem lämpliga för avlopp installation. Specifikationerna skall innehålla en hög smältpunkt - 120 ° C, men att användas för tillverkning av plaströr rekommenderas inte.

I hemmiljön, experter rekommenderar att inte överskrida en temperatur av sammanslagna vätskor över 70 grader, så det är att vara försiktig vid avtappning hett vatten in i avloppsrör av PVC.

Rör inte böjas - använd beslag

När man beaktar de styrkeindikatorer värt att notera tillräckligt hög koefficient men samtidigt kallat PVC spröda material, som är rädd för mekaniska skador. Försök att böja röret är inte nödvändigt eftersom de kan skadas inom ett år eller två efter operationen.

Vid användning av PVC-rör för avlopp installation pågår måste använda låda av tegel eller betong.

Hårdheten hos plast bestämmer den enda stora nackdelen av PVC-rör - buller under användning. Det kan irritera hushållen, men förekomsten av buller kan undvikas genom att göra ljudisolering rör.

Installation av PVC-rör

Den stora populariteten för plaströr för installation av ett avloppssystem på grund av förekomsten av sådana fördelar:

 • lång livslängd;
 • lätta element;
 • bekvämlighet och enkel monteringskonstruktion;
 • överkomligt pris.

Vid installation av avlopp plaströr är inte nödvändigt att använda sig av experter som alla processer är ganska enkel och inte kräver någon speciell kunskap. Alla komponenter i systemet (rör, fixturer, övergångar) är lätta i vikt, så under transporten inte kommer att ha några svårigheter.

Om monteringsarbetet kommer att utföras oberoende av varandra, är det nödvändigt att välja rätt storlek PVC-röret diameter, längd, väggtjocklek.

Dimensioner PVC avloppsrör

Moderna tillverkare PVC-rör indikerar när märkning ytterdiameter. Om så är nödvändigt för att beräkna den inre diametern ska gå tillväga på följande sätt: den yttre diametern av indikatorväggtjockleken ta (även anges i märkning).

Tömning av diskmaskinen

Det är innerdiametern spelar en viktig roll i installationen av avlopp eller dränering från apparaterna. Till exempel om arrangemang för en diskmaskin dräneringsrör med tillräcklig innerdiameter av 25 mm; för bad, duschar, handfat och tvättställ - 32 mm för ledningar i hela huset (lägenhet) - 50 mm. Om dränering anordnas utanför byggnaden, är det nödvändigt att ge företräde åt rören med den största diametern.

Ledningar av PVC avlopp

Väggtjockleken beror på diametern - än det är, ju mindre tjocklek, och därför vikten kommer också att vara liten. Enligt STATE plaströr kan vara av olika längd - från 1 till 6 m (pitch - 1 m). Detta gör det möjligt för kunderna att välja önskad rörstorlek.

Under köp av PVC-rör bör vara uppmärksamma på förekomsten av GOST, märkning, utvärdering av prestanda efter testet. Dessutom måste det finnas originalförpackningen.

En annan viktigt kriterium som måste beaktas när man väljer ett plaströr för organisationen av avloppsvatten och avloppsvatten, är klassen av styvhet. Således är varje typ av rör konstruerade för att utföra vissa typer av arbete under vissa betingelser. För att installera avloppssystemet inuti röret kan användas hemma med en lägre index av styrka och utomhusbruk endast den mest hållbara röret.

För att underlätta processen att välja den PVC-rör konsument tillverkare använder olika färgämnen. Hushållsavlopp är färgad i grått, medan den yttre - i brunt och orange färg.

hållfasthetsklasser

Vid läggning extern avloppsvatten tar också hänsyn till graden av lasten, till exempel, är SN2 klass lämpar sig för privat egendom, medan fordonet är tillgänglig - SN4, om det är en industriell anläggning eller väg - SN8.

Om du vill granska alla rekommendationer från experter på valet av rör för avlopp installationen måste du titta på videon:

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 8 = 2