PVC-rör för vattenförsörjning

Typer av PVC-rör för vatten - och nackdelar monteringsmetoder

Livstid något vattentillförselsystemet bestäms av kvaliteten och tillförlitligheten hos de element som bildar det under installationen. Artikeln fokuserar på sådana arter som PVC-rör för vattenförsörjning: egenskaper, tekniska egenskaper, fördelar / nackdelar, etc.

Variationer och särskilt PVC-rör

Polyvinyl - en behörig kombination av kol, väte och klor, samt olika föroreningar sattes vid produktionsstadiet. Materialet är giftfri, det tillåter att dela med alla vätskor från dricksvatten till syror och oljor.

Numera finns det två varianter av sådana rör:

 • PVC - används för transport av kallt vatten;
 • CPVC - På grund av den ökade klorhalten och samspelar väl med varmt vatten (mer: "Properties CPVC rör och regler för deras användning").

När det gäller att transportera industrivätskor, drift vid förhöjt tryck och i icke-standardiserade miljöförhållanden krävs för att använda speciella stabilisatorer, ökar slagseghet och beständighet mot låga temperaturer rör. Standard vattenledningar som går från tryck PVC-produkter som sin främsta fördel är möjligheten att arbeta med indikator högtryck i nätverket.

Med tanke på märkning PVC-produkter hittar du följande sorter:

 • storlek: stor, medium, liten;
 • böjningsradie: stel, flexibel, mycket flexibel;
 • genom montering metod: extern, intern;
 • vid arbets typ tryck: tryck, med fritt flöde, till de utspädda vätskor.

Dragen av en del av dessa arter:

 • typ utomhus vattenledningar sammansatta av rörsektioner vid 9-63 cm från det maximalt tillåtna trycket är 6-10 atmosfärer;
 • system som är lämpliga för icke-tryck PVC-rör med en sektion av 11-63 cm, varvid man arbetar vid ett tryck av högst 0,16 MPa.

Genom standard PVC produktlängd är 1, 2, 3 och 6 meter, och diametern - av 1,2 till 63 centimeter. När du köper är det viktigt att inspektera rör för olika vägg råhet, ökad råhet, etc. Röret måste vara helt raka utmed hela sin längd.

1

Specifikationer PVC-rör

När du väljer PVC-produkter, måste du noga granska sina markeringar. På internationell nivå, beslutades att röret appliceras på streckkoden som visar information om de viktigaste egenskaperna hos produkten.

Informationen som visas på streckkoden:

 • SDR - värde på förhållandet mellan den yttre diametern och tjockleken hos rörväggen, och dessa två värden separat från SDR;
 • konventionell flotation rör;
 • nominellt tåla tryck;
 • ringstyvhet av röret;
 • det högsta tillåtna trycket i rörledningen.

Om vi ​​noggrant studera den normativa dokumentation, kan du hitta en mängd olika parametrar och krav som skall uppfyllas av vattenledningar av PVC, men de kan reduceras till en lista med gemensamma standarder.

Standard är följande parametrar:

 • livslängd - 50 år;
 • densitet - 1,4 gram per cm ^;.
 • brandmotstånd;
 • värmeledningsförmåga - 0,15 till 0,25 (W / (meter * grader Celsius));
 • beräknat linjär expansion - 0,07 (mm / (m * grad Celsius));
 • dynamiskt föränderlig rördimensioner vid uppvärmning - till 5 procent;
 • gräns flöde med ökande längd av röret diameter av mer än 1,2 cm - 49 MPa;
 • Brottöjning av rördiametern över 1,2 cm - 25 procent;
 • opacitet av materialet - upp till 0,2 procent. Se även: "De sorter av PVC-rör, fördelar och funktioner i bruk."

Moderna PVC-rör för vattenförsörjning ha en säkerhetsfaktor av 1,25 / 1,75 enheter för varmt och kallt vatten respektive. Utanför vattenledningar ges av värdet på SDR 41-17 och 16-6 bar tryck. Produkterna har en grå färg och av avlopp rörledningar är olika vyer av uttaget. Även på marknaden finns svarta rör PVC-rör som har samma egenskaper och kvaliteter (för detaljer: "Tillämpningar av svarta plaströr, särskilt produkter").

Positiva och negativa egenskaper hos PVC-produkter

Tryckrör av PVC har låg vikt och lågt pris i jämförelse med andra typer av ledningar. Monterad på rörstutsen en speciell ring för tätning av anslutningsleden, eliminera användningen av tätningsmaterial. Monterade produkter med varandra med hjälp av svetsutrustning och specialverktyg. Arbetet görs för hand och oftast speciella färdigheter som inte behövs.

Dessutom gör PVC-rör för vattenförsörjning inte ruttna och är likgiltig för korrosion, vilket gör det till en idealisk produkt för en dricksvattenförsörjning. Det material som används vid tillverkning av rör, inte vara intensiv förbränning. Inuti rören har en slät yta som inte orsakar ackumulation av olika fasta partiklar av saltavlagringar, etc. Allt detta ger rätt att erhålla livslängden gränsen i ett halvt sekel som anges ovan.

Om en dricksvattenförsörjning kan tillhandahållas en sådan viktig resurs i någon del av byggnaden på grund av att de multipla kopplingselement för montering rakt och för vridning av systemet i en vinkel. Om vi ​​jämför den med PVC-plaströr, sedan en annan betydande fördel är det faktum att i dricksvatten leverans av PVC skapar en ogynnsam miljö för bakterietillväxt. Ytstrukturen av PVC är resistent mot solljus och ultraviolett ljus direkt.

Brister i PVC-rör är inte mycket, men några av dem är betydande:

 • tillämplig i varmt vatten och värmesystem. Reservuppvärmningstemperatur (topp) kan vara upp till 65 grader Celsius, och det optimala värdet inte överstiger 45 grader Celsius;
 • om i miljön kan minska i temperatur mindre än -10 grader Celsius, är det nödvändigt att ta hand om värmeisoleringen kvalitet PVC-röret,
 • inget behov av omhändertagande av PVC-rör bränna eftersom frigjord i förbränningsprocessen klor;
 • den svåraste steget i installationen kan dockas med rör av andra material.

Regler för montering av PVC-produkter

BUY PVC-rör för vattenförsörjning kan monteras på följande sätt:

Självhäftande monteringsmetod kräver en anställd att i förväg kontrollera angränsande element (läs: "För att utföra installationen av PVC-röret - instruktioner för att lägga sina händer"). Rören helt enkelt in i rätt passande, om de passar ihop ordentligt utan att fastna, då kan du gå vidare till skärning av dem. När längden av produkten är anpassad, är det nödvändigt att rensa upp ändarna med hjälp av en fil och en speciell kniv, vilket fas. Produkterna blåses sedan och avfettas och bundna sektionerna är belagd med bindemedel.

Rören är införda i beslaget från att rotera runt fjärdedel av diametern av limmet för likformig fördelning. Då, är de anliggande elementen fastställts för ca en halv minut, och överskott av lim in omedelbart före dess stelning. Om rörets diameter är större än 5 cm, är det nödvändigt att i förväg köpa en stark fastsättning på skriden.

Om röret diameter av 5 till 11 centimeter, är det nödvändigt att tillämpa koppling. I analogi med beslaget är första behandlingen tas med införandet av produkter i rockärmen och uppmärkning och sedan skära ut. Beredda produkter och hylsan är belagda med lim och därefter fixering. Rören är införda i kopplingen 2/3.

Om vi ​​talar om fästet genom tratten, handlar det användningen av speciella silikon lim. Sockeln är införd i röret markerade förväg avstånd. Det är viktigt att placera element på en axel för att undvika snedvridningar under dockning.

Hur är hela vattenledning installation

kan du samla hela vattensystemet i etapper. Först ska utvecklas routing baserad på de platser av viktig utrustning och systemkomponenter. Det är viktigt att ta hänsyn till storleken och antalet objekt. Också i diagrammet indikerar riktningen och metod för att lägga rör.

När det gäller att ersätta föråldrade vattenverk system måste du stänga av vattentillförseln och ta bort alla rören. Sedan, förutom att PVC-rör behöver förbereda sax med skärvinkel styrsystem, renare platser för att ansluta med lim och borstar för honom.

Om PVC-rör har en stor diameter, är det nödvändigt att tillämpa skärrullen. Efter det att röret skärs, och tvärsnittet är anordnad vid samma ändar i rät vinkel till väggarna, är det nödvändigt att behandla dem med hjälp av en kniv för att avlägsna avfasningarna eller fil.

Innan du börjar piprensare förfarande limning bör användas, behandla dem leder. Endast en kombination av renare och lim kommer att fastställa den maximala, som interagerar, dessa formuleringar bildar en monolitisk leden är mycket hållbara och förseglas. Klisterrester på utsidan av röret som skall avlägsnas. Valet av lim är värt att göra med inrådan av tillverkaren av PVC-produkter.

Vilka beslag för tryck PVC-röret

Kopplingar PVC tryckledningar representeras av ett stort antal modeller och dimensioner.

Varje detalj för att utföra en specifik funktion och är valt enligt egenskaperna hos den speciella rörledningen:

 • kopplingar, monterade på de raka linjerna representerar en dubbel utflytning, ger hög kvalitet docka släta rör och rördelar;
 • reparation skjutmuffen - är en unik modifikation, som har de kanter urtag för läggning gummitätningsring. kopplingsstruktur gör det möjligt att glida genom rörledningen, vilket underlättar processen för reparationsarbeten på svåråtkomliga områden;
 • tees användas för avledning av rörledningen till en mängd olika enheter, eller till en annan grenledning. Tees tryck nätverk presenteras struktur med beståndsdelar socket;
 • rördelar behövs för sammanfogning PVC-rör med stoppventiler eller vatten-tillförselsystemet som använder rör av andra material. För sammanfogning rör med olika diametrar är nödvändiga övergångs rör;
 • Om du vill ändra riktning på transport av vatten, sedan använda knäet och armbågar. Utåt denna produkt på en sida slät och den andra att de har en klocka. Sadlar - används för att trycka PVC-rör i de andra linjerna.

Från det föregående, kan man dra slutsatsen att PVC-röret är mycket fördelaktigt och bekvämt i drift. En mängd olika metoder för deras installation och ett stort antal kompletterande produkter gör det möjligt att genomföra en mängd olika system för vattenförsörjning. Högkvalitativa material och tillförlitligheten i installationen begränsar livslängden på extremt långa.

Av alla typer av plaströr, för första gången för vattensystemet man har använt just PVC-rör. Den första vattenförsörjning av detta material byggdes i Tyskland 1934. Till denna dag, röret tillverkat av detta material är relevant för de externa nätverk vattenförsörjning. På denna sida tittar vi på de egenskaper och tillämpning av PVC-rör.

Polyvinyl - världens första syntetiska material som började bli populär i läggningen av vattenledningar i byggnaden. I de flesta fall detta material görs för att producera avloppsrör.

PVC-rör har många positiva egenskaper, när de används för vatten på väggarna inte bildas blockeringar, utväxter, de har god motståndskraft mot korrosion.

Vid änden den har tratt, vilket förenklar processen att sammankopplande rör. För montering användning kallsvetsning med hjälp av speciellt lim, bör det vara ett lösningsmedel basis.

Montering av VVS-rör PVC

Innan du installerar vattentillförseln är nödvändigt att göra systemet som röret kommer att placeras. Det bör övervägas, där kommer att ha ett badkar, blandare, toalett handfat, tvättmaskin. Du måste också veta var du kan köpa PVC-rör för vattenförsörjning. Storlekar och priser kan hittas direkt i butiken eller online.

Nästa steg - lägga den nödvändiga längden av rör, övergångar, beslag, liksom de nödvändiga avstängningsventiler. Du kan planera två alternativ ledningar pipe: internt och externt. För extern vattenförsörjning behöver köpa separata enheter för fastsättning, till exempel - klippet. För intern kabeldragning ska tränga strecksatsen för rör med kopplingar med stor diameter.

Observera att för fästelement med kallt vatten rör måste installeras på ett avstånd av ca 0,5 meter. För varmvatten - ofta på grund under uppvärmning av röret tenderar att expandera något. Att svetsa pipeline kommer att behöva köpa en speciell svetsmaskin.

Rationalitet bara producera PVC vattenledningar monterade på anslutningspunkten till stig. Senaste gemensamma, är det nödvändigt att göra så för honom var det möjligt att lösa röret och montering minst 0,1 meter för enkel inmatning av lödkolven.

Fördelar och nackdelar med PVC-rör

Fördelarna med detta material är:

 • god kemikaliebeständighet;
 • inuti röret är bildade av olika typer av sediment;
 • kommer inte ruttnar eller korroderar;
 • livslängd på upp till femtio år;
 • rör används i stor utsträckning seismiska zoner;
 • har en hög brandbeständighet;

Men det är ingenting inte idealiskt, i polyvinylklorid har också nackdelar:

 • kan inte användas vid anslutning av trådarna, har detta material en låg koefficient av motstånd mot mekanisk skada;
 • när temperaturen sjunker under noll grader, PVC rör duktilitet sänks, kan det brista;
 • om temperaturen hos röret sträcker sig över 150 grader, är det nödvändigt att ytterligare isolera.

Tillverkare gör olika rördiametrar, kan yttre tjockleken vara från 12 till 1000 mm. Längden varierar från 56 cm till 6 meter. Därför är det nödvändigt att göra mätningar och avgöra vilken storlek som är rätt för dig.

Vid val av diameter om behovet av att utgå från användningsstället, till exempel i huset av lasten på röret kommer att vara mycket mindre än skolan. Om röret är att köras på objektet industrin, måste dess diameter vara ca 300 mm. Skolor, sjukhus och andra offentliga platser är PVC-rör med en diameter på 200 mm. Hem ska vara en maximal storlek på 150 mm, kommer det att vara mer än tillräckligt.

Fyrkantsrör typ av människor bara använder för att vattna trädgården.

Priserna på PVC-rör beror på många faktorer, såsom:

 • tillverkare;
 • diameter;
 • längd;
 • för intern eller extern VVS.

Tanke på den genomsnittliga avläsningen, värdet av den minsta diametern hos rörlängden 56 centimeter, är ca $ 100. Rör genomsnittlig diameter från 100 till 150 mm, längd 3 meter har hastigheter av storleksordningen 500 per styck. Den dyraste är röret, som används i stora industrianläggningar värda mer än 10 tusen rubel för 6 meter.

PVC-rör i stor utsträckning används i alla typer av byggnader. De kan variera i diameter, längd, tjocklek, tillverkare, men de har en sak gemensamt - tillförlitlighet. Dessa rör kommer att tjäna sina ägare i årtionden, de inte bildas i en mängd olika blockeringar de inte korroderar.

PVC-rör för vatten: programfunktioner och installation

Under de senaste åren, är PVC-rör för vattenförsörjning allt vanligare, eftersom när du skapar någon vattenförsörjningssystem spelar en speciell del av sin hållbarhet, ekonomi och hållbarhet. Det är dessa egenskaper är olika PVC-rör. Syftet med någon vattenförsörjningen är leverans inte bara teknisk vatten för bevattning, men också dricka. Följaktligen vatten som passerar genom rören bör förbli frisk och ren, så det är viktigt att välja rätt rörmaterial av tillverkningen.

PVC-rör används allmänt för montering av olika vattensystem

Specifikationer PVC-rör för VVS

PVC-rör (PVC) är en polymer struktur som är signifikant bättre än andra utföringsformer av analoger av ansökan och tekniska data. Den komplicerade strukturen hos polymeren har avsevärt förbättrat kvaliteten på rören, till exempel, för att öka slaghållfasthet och frostbeständighet. Vid tillverkning av rör inte använder giftiga ämnen, de har ingen märklig lukt, därför är de idealiska för dricksvatten och skapa en semester akvedukten i plaströr.

Plaströr är giftfri och miljövänliga

Viktiga funktioner i PVC-rör

Moderna verklighet kräver nya lösningar och metoder inom byggmaterial. Miljöfrågorna tvingar fler och fler människor utvecklar ett förortsområde. Stugbyar växer lätt på ögonen. Och om beslutet om att bygga eller köpa husbil är lätt att lösa, blir nästa fråga vital vattenförsörjning. Man bör komma ihåg att behovet av att leverans av vatten för att dricka och för regelbunden vattning.

HDPE-rör för vattenförsörjning, deras typer och metoder för installation. Vad är det, där de används, vilka är de sorter. Fördelar och nackdelar med polyetenrör och anslutningsmetoder.

Valet av material för ledningen är omfattande (järn, plast, polyeten). Och bland alla dessa olika höjdpunkter för dess oöverträffade tekniska egenskaper PVC-rör. Huvuddragen i denna typ av rör är som följer:

 • låg kostnad;
 • lång livslängd;
 • inte är mottaglig för skada genom vattenströmmar och ultravioletta strålar;
 • ingen rädsla för olika alkalier och syror;

PVC-rör är lätta att installera och har en lång livslängd

 • enkel montering vanliga uttags strukturer;
 • inte förstöras om vatten fryser inuti;
 • inte rädd för små jordbävningar (lägger i marken).

När du väljer PVC-rör, kan du vara säker på sin styrka och tillförlitlighet. Denna högkvalitativa pipeline kommer att tjäna dig i årtionden.

Klassificering och storlekar av PVC-rör

Det finns följande klassificering av PVC-rör:

 • tryck;
 • unconfined;
 • tjänstgör för destillation av den utspädda media.

Ibland ändarna av rören är installerade uttag för en tät anslutning till varandra. Installation hem eller stuga plaströr för VVS, ingen sådant element gjort genom att montera alla komponenter när du använder en speciell lim.

PVC-rör frigöra dess diameter 12-630 mm

Rören varierar i storlek:

 1. Längd: 1, 2, 3 och 6 m.
 2. Avsnitt diameter plastledning för vatten kan sträcka sig från 12 till 630 mm.
 3. väggtjocklek.

Drift av PVC-rör sker vid tre tryckavläsningar: 6, 10 och 16 atmosfärer.

Viktigt! Även om PVC-rör kan motstå temperaturer upp till 60 ° C, experter rekommenderar begränsa den maximala markeringen vid drift i 45 ° C.

Fördelar och nackdelar med plaströr

Som alla andra byggmaterial, användning av PVC-rör har sina för- och nackdelar.

Plaströr tål temperaturer upp till 60 grader

Fördelarna i följande avseenden:

 • ej explosiv;
 • låg toxicitet;
 • ökad motståndskraft mot olika kemiska påverkningar;
 • lätt vikt;
 • utmärkt bandbredd;
 • miljösäkerhet;
 • ingen korrosiva enheter;
 • icke brandfarlig;
 • lång livslängd (över 55 år);
 • god tolerans för tryckslag;
 • enkel installation;
 • en stor värmeledningsförmåga.

Användning av material med låg kvalitet i VVS-installation kan orsaka läckage

Men även med alla obestridliga fördelar, det finns också vissa nackdelar, såsom:

 • rädsla för värme;
 • behovet av noggrann uppvärmning på ett tillstånd med låg temperatur;
 • svårigheten att återvinning.

När du väljer PVC-rör för byggandet av vattenförsörjningssystemet bör ta hänsyn till alla aspekter, från regionen är bosatt till en diameter plaströr för vattenförsörjning.

Sommar landet vatten polypropen röret

Varje ägare av ett förortsområde vet att utan regelbunden vattning är inte nödvändigt att vänta på en god skörd. Det är därför arrangemanget förortsområde DC försörjningsproblem varje sommar bosatt avgör en av de första.

För tillfällig sommar vattenledning kan läggas på markytan

Sedan föra vattnet i hinkar av den intilliggande kolumnen eller reservoar är mycket besvärlig och svår fysiskt, är den mest effektiva lösningen förbättringen i landet av polypropen VVS rör. Naturligtvis kommer dess installation behöver adekvat finansiella kostnader och mindre fysiska färdigheter. Men som ett resultat kommer du att kunna systematiskt vattna sin trädgård.

Tips! Innan du börjar lägga vattenledningen, se till att dra en preliminär ordning, med hänsyn till placeringen av fruktträd, bärbuskar och rader av grönsaker.

Sammansatta plaströr med koppling

Om ditt område har en brunn eller borrhål, då du kommer att kunna försörja sig själva och rent vatten att dricka. Det finns två typer av land vattenförsörjning:

 1. Hopfällbar. Rör läggs på ytan och anslutna på ett sådant sätt att vid slutet av säsongen vatten kan lätt demonteras i sina beståndsdelar och städa upp efter år. Fördelen är den låga underhåll, anslutning till någon vattenkälla och den momentana läckan detektering. Nackdelen är den årliga nedmontering av strukturen på vintern.
 2. Permanent. För att skapa den här typen av vattenrör är röret läggs i ett dike grävt till toppen täckt med jord. Fördelarna är bland annat möjligheten att använda detta vattenförsörjningssystemet, även under den kalla årstiden. Att hitta rören under marken garanterar deras säkerhet från tjuvar. Nackdelarna är mer arbetsintensiv möjlighet att hitta och eliminera läckage.

Schema monterings hopfällbar förortsvattenröret 1 - Område gängad, 2 - koppling gängat, 3 - adapter 4 - koppling av övergång, 5 - tee 90 grader, 6 - kopplings övergång, 7 - kran 8 - adapter 9 - mängd Pipe 10 - O-ring, 11 och 12 - oken 13 - vattning munstycke 14 - 25 mm rör

Innan du börjar bygga sommar vatten, för att bestämma i förväg sina åsikter, för att korrekt göra en uppskattning av utgifterna.

Packning förorts VVS rör av PVC

Att leva bekvämt i ett hus på landet, att kunna njuta av naturen, ren luft, lugn och välskött lokala området, måste du ta hand om villkoren för de livsuppehållande systemen vatten. Följaktligen är det nödvändigt vatten för att utrusta ett sådant sätt att dess prestanda och funktionalitet inte är beroende på väderförhållanden (snö, hagel, regn, värme). Korrekt utvalda material och skickligt lägga pipeline - är nyckeln till långvariga och pålitliga vattensystem.

EXEMPEL tie PVC-rör för akvedukt år i stålrör centrala vatten

Du bör börja med projektet. Du behöver inte vara en professionell ingenjör och korrekt rita linjer speglar korrekt nog på papper läge i huset, en sommar kök, trädgård blomma, trädgård. Det vill säga, de platser där, och bör vara en regelbunden vattenförsörjning. Efter det kan du ta mätningar och lite bättre Nabawi längd, eftersom en del av röret kommer att spenderas på beskärning och anslutning.

Rita en överblick över akvedukten försiktigt räkna alla varven av rören för att veta det nödvändiga antalet beslag. Beställning görs bäst en gång rör, kopplingar och kopplingar är av samma parti.

Innan om den underjordiska vattensystem, uppstår frågan alltid: hur djupt att begrava röret? Ägarna till trädgårdsland inte glömma att det kommande frost, och en del av vattnet blir kvar i rören. Enligt tekniska data, miniminivån för att lägga underjordiska rörledningar all gatan är 1,6 m.

EXEMPEL arrangemang förortsvattenröret med rörläggning jordiska

Denna parameter beräknades på grundval av olika mätningar av marken fryser. Därför är det bättre att inte riskera och gräva ett dike av nämnda djup. Detta säkerställer att ledningen drift under alla väderförhållanden. Om du inte kan göra så djupt dike, är det bäst att söka hjälp från en lokal byggföretag. Experter till centimeter nivå du kommer att kallas land frysning i ditt område. Naturligtvis för denna tjänst måste du betala.

Viktigt! Jorden på ett djup av 1,6 m aldrig fryser, alltid är positiv temperaturen vid denna nivå.

Om naturliga förutsättningar inte tillåter en sådan djup grop (sten sten, lera), måste du göra en förisolerade rör. Men också det inte bör ingjutit PVC-rör och för djupt. Eftersom trycket kan vara mycket stora, och vatten inte stå, kommer att spricka och läcka.

Vattenledningar som ska installeras under nivån för jord frysning eller ytterligare isolera

Efter full placeringen av alla förorts vattenförsörjning, är det nödvändigt att inspektera. Detta måste göras innan du somnar marken diket. Slå på vattnet först till en liten kraft, och sedan gradvis öka trycket. Hålla ett öga på det faktum att vatten är ingenstans att gräva och passera fritt inuti röret. Ta bypasstudsen över hela längden, med särskild hänsyn till tätheten hos lederna. Om du inte märker någon avvikelse från normen, gärna begrava diket. Processen att lägga vattenledning klar.

PVC-rör och rördelar för vatten

Med användning av denna ram som polyvinylklorid ökade signifikant hållbarheten och användbarheten hos rör och rördelar för vattenförsörjning, vilket därigenom dramatiskt ökar efterfrågan på ett sådant byggmaterial bland ägarna av sommarstugor. Beslag - det är de uppgifter som är nödvändiga för anslutning av PVC-rör. De har också höga tekniska egenskaper, såsom:

 • hög kemisk resistens;
 • täthet;
 • på lång sikt.

För rör av olika diametrar med hjälp av olika typer av beslag

Viktigt! PVC-rör och rördelar är så säker i den ekologiska betydelsen att de har certifierats av de flesta europeiska stater.

Beslag är deservedly det mest universella kopplingsstruktur. De används i installationen, till det viktigaste väljer dem i enlighet med diameter PVC-rör för vattenförsörjning. Eftersom produktionen av materialet har en relativt låg vikt, kan dessa rör lätt transporteras även till avlägsna platser för bostad.

Ytterligare fördelar är enkel installation, vilket är kraften i absolut någon. Det är också värt att notera de stora budgetbesparingar. Spendera ett minimum av medel, kommer du att få din egen hög kvalitet vattenförsörjningssystemet i sin bakgård.

Föreningen av metall och plaströr med en gängad adapter

Hur man ansluter plaströr för vattenförsörjning

Det finns flera sätt att plaströranslutningar för att skapa ett vattenförsörjningssystem.

limning. Före start kontrollprocessen elementen kompatibilitet förening. För att göra detta, sätt in röret i beslaget - posten ska vara två tredjedelar. För exakt kapning av rör bör använda en kniv eller en skärrulle. Då ändsektionen slipas med sandpapper eller konventionell fil. Försiktigt bort spån och spolades röret. Skalade ytan avfettas.

Lim appliceras till den inre ytan av förbindningselementen. Först därefter försiktigt sprutas in i rörkopplingen och roteras 1/4 varv. Detta ger en jämn fördelning av bindemedel. Då, är föreningen fixerad i manuellt läge för att torka (cirka 25-35 sekunder). limrester avlägsnas med en servett.

Bonding - det enklaste sättet att ansluta plaströr

box joint. Denna typ av anslutning används, om röret diametern överskrider 50 mm. avsnittet Röret gå till en koppling, vilket gör korrekt layout. Lim appliceras till den inre ytan av röret och kopplingen, och noga säkrade i enlighet etiketter.

flänsanslutning. I denna metod, en gummipackning som ansluter gjutjärns flänsskruvar.

klockan. Först, alla anslutnings platser smorda med silikonkomposition (tätningsytan), och sedan införas i rörstutsen till motsvarande märke.

svetsning. Det säkraste sättet att montera. Rören måste mycket noggrant trimmas. Med speciella svetsanordningar rörändarna upphettas till den önskade temperaturen, och sedan ordentligt ansluten. Sådant anslutningsmetod används ofta för underjordisk rörledning.

Kopplingsmetoden används för anslutningsrören med en diameter av mer än 5 cm

Vattnet systemet kan använda någon av ovanstående metoder för fastställande av rören. Men före varje behöva genomföra en förberedande fas. Det inkluderar skära bitar i längder (se till att kontrollera att alla diametrar av plaströr för vattenförsörjning var samma), tar av det koniska trimning av rörändar och avfettning.

Konstruktion av vattenförsörjningssystem i trädgården av plaströr kan avsevärt förbättra levnadsvillkoren för dess ägare. Med hjälp av PVC-röret, kommer du att skapa en stark och hållbar vattenförsörjningssystemet som effektivt kommer att utnyttja vattenresurser.

HDPE-rör för vattenförsörjning, deras typer och metoder för installation

Vattenförsörjning av privat hem brunnen, särskilt monteringssystem

Rör avlopp avlopp: funktioner och specifika tillämpningar

Hand snöslungor: design funktioner och program

Måla för tapeter för målning, och särskilt dess tillämpning

Strukturfärg för väggar och funktioner för dess tillämpning

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =