PVC-rör och rördelar för vatten

Vilka typer av armaturer för plaströr, eller att du måste köpa för vatten

Vid första anblicken är PVC-rör enheten inte så svårt - det själv rör och rördelar för att ansluta dem, är det bara viktigt att samla denna "designer". Det är en missuppfattning och orsakar onödiga utgifter, irritation och andra problem. I själva verket måste det rätta valet av komponenter, rör och "anslutningar" som korrekt kallas beslag, ta hänsyn till många faktorer.

Hur man avgör vad som krävs för installation av plaströr?

För att bestämma antalet och typen av erforderliga beslag är bäst att dra en exakt plan för den framtida pipeline i enlighet med omfattningen och bindning till terrängen. Så om det i stället för packningen finns något hinder, på grund av vilka kommer att behöva ändra riktningen av rörledningen, är det också nödvändigt att tillämpa planen.

Vid det färdiga mönstret kommer att vara lätt att bestämma antalet blinda ändelser korsningar röranslutning och i förbiledningsröret förgrening kommer att vara synlig. För vart och ett av dessa fall finns särskilda kopplingar, detaljer som vi kommer att förklara senare. Tja, om du planerar att omedelbart dela framtida pipeline i segment på grundval av en standard PVC rörlängder på marknaden.

Så var synliga områden som kräver direkta förbindelser. Till exempel, är rörlängden 3 meter, och ett rakt parti i schema - 3.5 meter. Det är uppenbart att det är nödvändigt att öka ledningen, knutna till det ytterligare segment. För sådana föreningar med användning av den enklaste typ av montering - koppling. Särskilt anmärkningsvärt är de platser där det är nödvändigt att ändra diameter av rörledningen. Det finns speciella beslag för att ansluta rör med olika diametrar.

 • Valet och installation av plaströr för avlopp tillägnad detta material.
 • Om användningen av plaströr för uppvärmning av bostäder berättas här.
 • Och denna länk finns information om kopparrör för uppvärmning.

Dessutom byggbeslag skiljer sig i material och metod för sammanfogning (lödning, den invändiga gängan och utvändig gänga).

Olika typer av byggbeslag för plaströr

Vinkel för anslutning av plaströr

Vinkel eller knä - en av de vanligaste typerna av beslag. Med den genomförs linje vänder. Vinklarna behövs för installationen av PVC-rör av alla storlekar - från vattenbadet i lägenheten till vattenförsörjningen av flerbostadshus.

För enkel installation finns med olika vinklar av knäledsrörskarvar - 30, 45 eller 90 grader, fästet tillåter rotation av någon grad av komplexitet utan svårighet.

Knä för plaströr utsatta tråd och i samband med rören genom lödning. Gängade armbågar används för rör av metall.

1

Pluggarna är monterade på ändarna av rörledningarna genom att begränsa återvändsgränder. Om så är nödvändigt, kan pluggen vara kopplad till en annan typ av montering, såsom den kan bidra till att omvandla spindeln tee (korskopplings nod i att kombinera tre rör), om det finns ett sådant behov.

Pluggar används inte bara vid installation av rörledningar, men också som skydd under transport i rör om det finns risk för att falla in i hålrummet skräp och damm rör.

Kors - Koppling för anslutning av flera vattensystem eller delar av ett större system. Varje finger korsar i rät vinkel i förhållande till två angränsande. Sålunda är tvär vinkelrät förena anslutningsledningar. Sammansatta system och delar av systemet är ofta förbunden med nödvändighet förenar rör med olika diametrar eller av olika material. I detta avseende kan föreningar korsningar framställda med lod eller gängade modifikationer existerar samtidigt arbetande funktioner adapter mellan rör av olika diametrar.

Tees installerade på platser grenröret, kan bekvämligheten för montering väljas utslags vars mittuttag är i en vinkel av 90, 45 eller 30 grader. Som de tvärprofiler är tillgängliga för någon av de föreningar såväl som modell-adaptrar finns.

Konturerna - en speciell typ av montering som gör det enkelt att ta sig runt i vägen för befintliga Vägräcke utan användning av flera stammar eller en annan uppsättning beslag. Konturer används på platser där de två rörledningarna måste passera, inte ansluter.

Oftast stödet används vid installation av större vägar hett vatten, eftersom de är konstruerade för styv anslutning av rörledningar som krävs i deras värmeutvidgning. Graden av expansion av en liten del av rörledningen inom det normala badrum är inte så stor att stödja ansökan var absolut nödvändigt. I en livsuppehållande kan vara användbart när du installerar det varma vattnet i huset eller stugan för fjärr placering av varmvattenberedare.

Koppling - pipe gå metod som kan spara även i de fall där den normala lödning inte kan användas för att eller andra skäl. Således finns fyra typer av kopplingar kännetecknas av funktionalitet:

 • För föreningar rör identiska diameter av samma material. Dessa kopplingar har inga trådar och ansluts till rör genom lödning.
 • För att ansluta rör av olika material. Dessa kopplingar kan ha olika variationer av föreningarna, i synnerhet, en av de vanligaste typerna är en koppling, vars ena sida är avsedd för anslutning till ett plaströr och fäst därvid genom hårdlödning, och den andra har en gänga och är ansluten till ett metallrör med en skruv. Bland kopplingar för anslutning av rör av olika material modifikationer existerar utformad för sammanfogning av plaströr med flexibla korrugerade ledningar, de emellertid oftast används vid installation avloppssystem.
 • Kopplings korsningar anslutningsrör med olika diametrar. Bland sådana kopplingar existerar som varianter för att förena plaströr, som är avsedda för tvåvägsanslutning genom lödning, och modifiering för att förbinda ett plaströr till ett annat rör typ som har å ena sidan tråden.
 • För hermetisk tätning. Sådan koppling kan monteras till röranslutningarna, som kan verka någon belastning, hårda förband - där viktiga anslutningar täthet och hög tillförlitlighet. Sådana kopplingar har speciella silikon ringar som när du sätter klämda från båda sidor av speciella nötter.

"American kallade universella hopfällbar och tät anslutning, som används för anslutning av VVS eller övergången till den gemensamma ledningsdelen problematisk. Ofta innan "American" set ventil som gör det möjligt att snabbt skära av den del du vill ta bort och sanitära anordningar för reparation eller utbyte.

Att ta sig till installation av plaströr pipeline, får vi inte glömma behovet av installation av ventiler. I synnerhet, i detta är ett system eller del viktigt att ställa in avstängningsventilen, varigenom vatten kan stängas, skära av en del av rörledningen för inspektion eller reparation.

Såsom beslag, kan ventiler har olika typer av föreningar ( "hårdlödning-lödning" eller "lod-gänga") med motsvarande krav för installation. För enkel installation av rörledningar är tillverkade raka och vinkelventiler, ventilerade adaptrar, anslutande rörsektioner med olika diametrar. Det är viktigt när man väljer ventiler för att ta hänsyn till den funktionella syftet med ventilerna. Sålunda finns det ventiler för PVC-rör, avsedda att installeras i gastillförselledningarna, värmeledningar för varmt och kallt vatten, och de är inte utbytbara eftersom de har olika resurser täthet och beständighet mot höga temperaturer.

Översikt över sorter av PVC beslag

Plaströr idag dominerar inom VVS kommunikation. Rör av polymermaterial är nästan helt tryckas ut ur stål relaterade analoger på grund av den mångfald av operativa fördelar - hållbarhet, låg kostnad och enkel installation via beslag, som kommer att diskuteras i denna artikel.

Du kommer att lära sig vad beslag för plaströr, som finns och hur de skiljer sig sinsemellan. Plast beslag kommer att övervägas under lödning och limning och ger anvisningar om installation av sina egna händer.

Omfattningen och funktionalitet

PVC beslag - beslag som används i VVS-installation för kommunikation:

 • VVS-anslutningar av individuella sektioner tillsammans;
 • övergång mellan rör med olika diametrar;
 • knacka arrangemanget av primärkretsen vattenröret;
 • Montering av roterande sektionen.

Med användning av förbindningselement tillverkade av PVC (polyvinylklorid) är tillåten i vattensystem, kylvätska temperatur som inte överstiger 60 grader (tillåten ökning av temperaturen hos det cirkulerande mediet till 100 0 under en period av inte mer än 2 minuter med det förbehållet att produktiviteten av akvedukten av mindre än 30 l / min) . I rörledningar för varmvatten produkter av detta material inte är tillämpliga, eftersom den maximala temperaturen för PVC är 120 grader, vid vilken den börjar att deformeras.

Plast beslag kan användas för att montera både interna och externa rörledningar. När läggnings extern kommunikation används formade strukturer gjorda av speciella plaster modifiering - UPVC (ej mjukgjord polyvinylklorid).

Ett utmärkande drag hos ej mjukgjord PVC rördelar är ökad mekanisk styrka och följaktligen förmågan att motstå större tryck på transporterat medium, som tillåter deras användning i trycksatta vattensystem.

Klassificerings polymera kopplingselement utförs av följande parametrar:

Beroende på tillverkning av plast beslag teknik kan vara gjutna eller segment. Gjutna strukturer är monolitiska, de har inga leder, eftersom de framställs genom att hälla smälta polyvinylkloridformer av en given konfiguration. Segmentfittings är gjorda av PVC-rörstycken som är svetsade i industriella förhållanden - deras konstruktion har sömmar, vilket innebär att produktens mekaniska hållfasthet är något lägre. Alla NPVC-armaturer är gjutna, medan produkter för inlandsvattenförsörjning kan segmenteras.

Schemat för användning av PVC-beslag

På grund av formen utmärks följande typer av plastbeslag:

 1. Koppling - förbinder två parallella sektioner av vattenröret med varandra, längden på produkterna varierar inom 5-33 cm.
 2. Adapter (reduktion) - En koppling för att ansluta rör med olika diametrar. Det finns också kopplingar som används för att ansluta plaströr med gjutjärn eller metall.
 3. Tee - konstruerad för att installera en gren från de huvudsakliga vattenledningarna, produceras i vinklar på 90, 65 och 45 grader;
 4. Korset, som kan vara tvåplanet (separerar två rör vinkelrätt mot varandra) eller ett plan (utför en parallellgren). Vinklar av munstyckena - 45 och 90 0.
 5. Retraction - den används när det är nödvändigt att installera vridrörets vridande delar, det gör det möjligt att vrida i en vinkel på 90, 40 och 30 0.

Genom installationsmetoden är alla anslutningselement för PVC-vattenledningar uppdelade i lim och rördelar för lödning. Limbeslag är det föredragna valet när det gäller enkel installation. Denna anslutning kräver inte användning av specialutrustning (ett lödjärn, vilket kräver konstruktion för lödning) och erfarenhet av det.

När det gäller tillförlitlighet och längdlängd i fogen uppstår emellertid fittings för lödvinstförbindelse diffusion av kontaktytorna i varandra och efter stelning bildas en monolitisk struktur, stabil för mekanisk påverkan och högt tryck. Denna metod används för att installera externa tryckvattenförsörjningssystem från NPVC.

Bondning av PVC-rör och rördelar (video)

Limbindning kallas även kall eller kemisk svetsning. För att genomföra denna metod behöver du ett speciellt lim, vilket är en emulsion av lösningsmedlet och polymermolekylerna upplösta i det. Kallsvetsning av vattenröret ger en allt-i-ett-anslutning, efter stelning har den limmade foggen egenskaper som liknar anslutningen av rör och rördelar.

Det rekommenderas att använda lim "Tangit", Framställd av den tyska oro Henkel, och en avfettningsmedel från samma företag. Limet säljs i behållare med 120, 250 och 500 gram. Priset på ett 125 grams rör är 200 rubel.

Arbetets teknik är som följer:

 1. Röret skärs vinkelrätt mot sin axel med hjälp av en speciell rullrörskärare. Du kan använda en finkornig hacksåg eller en kvarn, men du måste följa klippets jämnhet, eftersom anslutningens tillförlitlighet beror direkt på den.
 2. Med hjälp av en ansiktsskrapa formas en avfasning på ändytan i en vinkel på 15 grader. Detta är en obligatorisk etapp, vars ignorering ökar risken att skrapa limet från kontaktytorna.
 3. Med hjälp av tejpmåttet mäts djupet på fästet, enligt vilket gränsen för posten markeras på röret.

Storlek på ytbehandling för bindning

Därefter är det nödvändigt att lämna den anslutna enheten för att limet ska torka. Torktiden beror direkt på omgivningstemperaturen: 5-10 minuter - om den är över 10 0, 15-20 minuter - vid en temperatur mindre än 10 0.

Fel i rörlimning

För lödning av PVC-rör och rördelar behöver du ett speciellt lödstryk. Det är nödvändigt att välja ett verktyg med munstycken som motsvarar de anslutna produkternas diameter. Alla lödstrykjärn för hushållsbruk har ett munstycke för rör med en diameter på 16-43 mm, om så önskas kan de köpas separat.

Lödning av PVC-rör och rördelar

 1. Lödstången är installerad på en plan yta och utrustad med munstycken av önskad storlek. Enheten är ansluten till elnätet och värmer upp till en temperatur på 280 grader. Uppvärmningstiden beror på enhetens effekt, i genomsnitt 10-15 minuter. Det bör noteras att det är nödvändigt att utföra lödning av PVC-rör vid rumstemperatur, arbete i frost är inte tillåtet.
 2. Med en rullrörskärare skärs röret i sektioner av önskad längd i strikt vinkel. Rörets ändparti och innerväggarna på fästet behandlas med ett avfettningsmedel och torkas i 2-3 minuter.
 3. Anslutningselementen sätts på uppvärmda lödstrykspetsar, där de hålls under en förinställd period. Uppvärmningstiden beror på diameteren och tjockleken på produkternas väggar, de specifika uppgifterna anges i tabellen.

Tid för svetsning av plaströr

De vanligaste misstagen vid installationen av fittings för lödning försumlar rengöringen av anslutningsytorna mot förorening, vilket leder till försämring av kvaliteten på den svetsade sömmen och felaktig placering av delarna under dockning.

Det bör noteras att tillströmningen av smält plast som bildas vid klyftan endast kan avlägsnas efter att föreningen har stelnat. Om du gör det direkt efter att du har satt in röret i fästet riskerar du att deformera fogen. Det är också nödvändigt att strikt följa den önskade uppvärmningstiden. Om röret är överhettat, på grund av den ökade mjukheten i materialet, kommer en inåtflöde att uppstå, vilket minskar vattenrörets diameter och försämrar dess flödesförmåga.

PVC-rör för vattenförsörjning: applikations- och installationsfunktioner

Nyligen används PVC-rör för VVS, oftare, eftersom när man skapar något vattenförsörjningssystem spelar dess hållbarhet, ekonomi och styrka en särskild roll. Det är dessa egenskaper som skiljer PVC-rör. Uppgiften för ett vattenrör är leverans av inte bara teknisk vatten för bevattning, utan även dricksvatten. Därför måste vattnet som passerar rören förbli fräscht och rent, så det är så viktigt att välja rätt material för tillverkning av rör.

PVC-rör används ofta för installation av olika vattenförsörjningssystem

Tekniska egenskaper hos PVC-rör för vattenförsörjning

PVC-rör (polyvinylklorid) är en polymerkonstruktion som väsentligt överstiger andra analoger när det gäller tillämpning och tekniska data. Polymerens komplexa struktur gjorde det möjligt att förbättra rörlighetens kvalitet avsevärt, till exempel för att förbättra slaghållfastheten och frostmotståndet. Vid tillverkning av rör används inte giftiga material, de har ingen speciell lukt, därför är de idealiska för dricksvattenförsörjning och skapar ett förortsvattenrör från plaströr.

Plaströr är inte giftiga och miljövänliga

De viktigaste egenskaperna hos PVC-rör

Moderna realiteter i livet kräver nya lösningar och tillvägagångssätt inom byggmaterial. Miljöproblem tvingar människor att utveckla fler och fler förortsområden. Sommarstugor växer precis före våra ögon. Och om beslutet att bygga eller köpa ett bärbart hem är lätt, så är nästa pressfråga vattenförsörjning. Det bör tas i åtanke att du måste leverera både vatten för att dricka och regelbundet bevattning.

HDPE-rör för vattenförsörjning, deras sorter och installationsmetoder. Vad är det, där de tillämpas, vilka är sorterna. Fördelar och nackdelar med polyetenrör och anslutningsmetoder.

Valet av material till rörledningen är mycket omfattande (järn, plast, polyeten). Och bland allt detta sortiment särskiljas speciellt för deras oöverträffade tekniska egenskaper hos PVC-rör. De viktigaste särdragen hos denna typ av rör är följande:

 • låg kostnad;
 • lång livslängd
 • Utsätts inte för vattenströmmar och ultravioletta strålar;
 • är inte rädda för olika alkalier och syror;

PVC-rör är lätta att installera och har en lång livslängd

 • enkel montering av en gemensam vattenförsörjningsstruktur;
 • Kollaps inte om vattnet inuti fryser;
 • är inte rädda för små jordbävningar (ligger i marken).

Välja PVC-rör, du kan vara säker på deras styrka och tillförlitlighet. En sådan högkvalitativ pipeline kommer att tjäna dig mer än ett dussin år.

Klassificering och dimensioner av PVC-rör

Det finns följande klassificering av PVC-rör:

 • tryck;
 • unconfined;
 • servering för destillation av sällsynt medium.

Ibland finns i rörens ändar socklar för en mer intim anslutning med varandra. Installation av ett hus eller tillförsel av plaströr för vattenrör utan sådant element görs genom montering av alla delar med ett speciellt lim.

PVC-rör finns i diametrar från 12 till 630 mm

Rör varierar i storlek:

 1. Längd: 1, 2, 3 och 6 m.
 2. Tvärsnitt: Diametern på plaströret för vattenröret kan variera från 12 till 630 mm.
 3. Tjockleken på väggarna.

Användning av PVC-rör sker vid tre tryckvärden: 6, 10 och 16 atmosfärer.

Viktigt! Även om PVC-rör kan tåla temperaturer upp till 60 ° C, rekommenderar experter att de begränsar sig till det maximala märket vid drift vid 45 ° C.

Fördelar och nackdelar med plaströr

Liksom alla andra byggmaterial har användningen av PVC-rör sina fördelar och nackdelar.

Plaströr står emot temperaturer upp till 60 grader

Fördelarna är följande:

 • inte explosiv
 • låg toxicitet
 • ökat motstånd mot olika kemiska influenser;
 • lätt vikt;
 • utmärkt genomströmning;
 • miljöskydd
 • frånvaro av korrosiva formationer;
 • tänd inte;
 • lång livslängd (mer än 55 år);
 • God tolerans för hydrauliska stötar;
 • enkel installation;
 • utmärkt värmeledningsförmåga.

Användning av material av dålig kvalitet under installationen av ett vattenrör kan leda till läckage

Men även med alla otvivelaktiga fördelar finns det vissa nackdelar, till exempel:

 • rädsla för hög temperatur;
 • behovet av noggrann isolering vid låg temperaturreglering;
 • återvinningens komplexitet.

Vid val av PVC-rör för uppförande av ett vattenförsörjningssystem bör alla punkter från bostadsområdet till diametern hos plaströren för vattenförsörjningen beaktas.

Sommarvattenförsörjning på stugan av polypropenrör

Någon ägare till ett sommarboende vet att utan regelbunden vattning bör du inte vänta på en bra skörd. Därför är problemet med permanent vattenförsörjning för varje sommarboende en av de första när man bosätter sig i ett förortsområde.

För tillfällig sommar vattenledning kan läggas på markytan

Sedan föra vattnet i hinkar av den intilliggande kolumnen eller reservoar är mycket besvärlig och svår fysiskt, är den mest effektiva lösningen förbättringen i landet av polypropen VVS rör. Naturligtvis kommer dess installation behöver adekvat finansiella kostnader och mindre fysiska färdigheter. Men som ett resultat kommer du att kunna systematiskt vattna sin trädgård.

Tips! Innan du börjar lägga vattenledningen, se till att dra en preliminär ordning, med hänsyn till placeringen av fruktträd, bärbuskar och rader av grönsaker.

Sammansatta plaströr med koppling

Om ditt område har en brunn eller borrhål, då du kommer att kunna försörja sig själva och rent vatten att dricka. Det finns två typer av land vattenförsörjning:

 1. Hopfällbar. Rör läggs på ytan och anslutna på ett sådant sätt att vid slutet av säsongen vatten kan lätt demonteras i sina beståndsdelar och städa upp efter år. Fördelen är den låga underhåll, anslutning till någon vattenkälla och den momentana läckan detektering. Nackdelen är den årliga nedmontering av strukturen på vintern.
 2. Permanent. För att skapa den här typen av vattenrör är röret läggs i ett dike grävt till toppen täckt med jord. Fördelarna är bland annat möjligheten att använda detta vattenförsörjningssystemet, även under den kalla årstiden. Att hitta rören under marken garanterar deras säkerhet från tjuvar. Nackdelarna är mer arbetsintensiv möjlighet att hitta och eliminera läckage.

Schema monterings hopfällbar förortsvattenröret 1 - Område gängad, 2 - koppling gängat, 3 - adapter 4 - koppling av övergång, 5 - tee 90 grader, 6 - kopplings övergång, 7 - kran 8 - adapter 9 - mängd Pipe 10 - O-ring, 11 och 12 - oken 13 - vattning munstycke 14 - 25 mm rör

Innan du börjar bygga sommar vatten, för att bestämma i förväg sina åsikter, för att korrekt göra en uppskattning av utgifterna.

Packning förorts VVS rör av PVC

Att leva bekvämt i ett hus på landet, att kunna njuta av naturen, ren luft, lugn och välskött lokala området, måste du ta hand om villkoren för de livsuppehållande systemen vatten. Följaktligen är det nödvändigt vatten för att utrusta ett sådant sätt att dess prestanda och funktionalitet inte är beroende på väderförhållanden (snö, hagel, regn, värme). Korrekt utvalda material och skickligt lägga pipeline - är nyckeln till långvariga och pålitliga vattensystem.

EXEMPEL tie PVC-rör för akvedukt år i stålrör centrala vatten

Du bör börja med projektet. Du behöver inte vara en professionell ingenjör och korrekt rita linjer speglar korrekt nog på papper läge i huset, en sommar kök, trädgård blomma, trädgård. Det vill säga, de platser där, och bör vara en regelbunden vattenförsörjning. Efter det kan du ta mätningar och lite bättre Nabawi längd, eftersom en del av röret kommer att spenderas på beskärning och anslutning.

Rita en överblick över akvedukten försiktigt räkna alla varven av rören för att veta det nödvändiga antalet beslag. Beställning görs bäst en gång rör, kopplingar och kopplingar är av samma parti.

Innan om den underjordiska vattensystem, uppstår frågan alltid: hur djupt att begrava röret? Ägarna till trädgårdsland inte glömma att det kommande frost, och en del av vattnet blir kvar i rören. Enligt tekniska data, miniminivån för att lägga underjordiska rörledningar all gatan är 1,6 m.

EXEMPEL arrangemang förortsvattenröret med rörläggning jordiska

Denna parameter beräknades på grundval av olika mätningar av marken fryser. Därför är det bättre att inte riskera och gräva ett dike av nämnda djup. Detta säkerställer att ledningen drift under alla väderförhållanden. Om du inte kan göra så djupt dike, är det bäst att söka hjälp från en lokal byggföretag. Experter till centimeter nivå du kommer att kallas land frysning i ditt område. Naturligtvis för denna tjänst måste du betala.

Viktigt! Jorden på ett djup av 1,6 m aldrig fryser, alltid är positiv temperaturen vid denna nivå.

Om naturliga förutsättningar inte tillåter en sådan djup grop (sten sten, lera), måste du göra en förisolerade rör. Men också det inte bör ingjutit PVC-rör och för djupt. Eftersom trycket kan vara mycket stora, och vatten inte stå, kommer att spricka och läcka.

Vattenledningar som ska installeras under nivån för jord frysning eller ytterligare isolera

Efter full placeringen av alla förorts vattenförsörjning, är det nödvändigt att inspektera. Detta måste göras innan du somnar marken diket. Slå på vattnet först till en liten kraft, och sedan gradvis öka trycket. Hålla ett öga på det faktum att vatten är ingenstans att gräva och passera fritt inuti röret. Ta bypasstudsen över hela längden, med särskild hänsyn till tätheten hos lederna. Om du inte märker någon avvikelse från normen, gärna begrava diket. Processen att lägga vattenledning klar.

PVC-rör och rördelar för vatten

Med användning av denna ram som polyvinylklorid ökade signifikant hållbarheten och användbarheten hos rör och rördelar för vattenförsörjning, vilket därigenom dramatiskt ökar efterfrågan på ett sådant byggmaterial bland ägarna av sommarstugor. Beslag - det är de uppgifter som är nödvändiga för anslutning av PVC-rör. De har också höga tekniska egenskaper, såsom:

 • hög kemisk resistens;
 • täthet;
 • på lång sikt.

För rör av olika diametrar med hjälp av olika typer av beslag

Viktigt! PVC-rör och rördelar är så säker i den ekologiska betydelsen att de har certifierats av de flesta europeiska stater.

Beslag är deservedly det mest universella kopplingsstruktur. De används i installationen, till det viktigaste väljer dem i enlighet med diameter PVC-rör för vattenförsörjning. Eftersom produktionen av materialet har en relativt låg vikt, kan dessa rör lätt transporteras även till avlägsna platser för bostad.

Ytterligare fördelar är enkel installation, vilket är kraften i absolut någon. Det är också värt att notera de stora budgetbesparingar. Spendera ett minimum av medel, kommer du att få din egen hög kvalitet vattenförsörjningssystemet i sin bakgård.

Föreningen av metall och plaströr med en gängad adapter

Hur man ansluter plaströr för vattenförsörjning

Det finns flera sätt att plaströranslutningar för att skapa ett vattenförsörjningssystem.

limning. Före start kontrollprocessen elementen kompatibilitet förening. För att göra detta, sätt in röret i beslaget - posten ska vara två tredjedelar. För exakt kapning av rör bör använda en kniv eller en skärrulle. Då ändsektionen slipas med sandpapper eller konventionell fil. Försiktigt bort spån och spolades röret. Skalade ytan avfettas.

Lim appliceras till den inre ytan av förbindningselementen. Först därefter försiktigt sprutas in i rörkopplingen och roteras 1/4 varv. Detta ger en jämn fördelning av bindemedel. Då, är föreningen fixerad i manuellt läge för att torka (cirka 25-35 sekunder). limrester avlägsnas med en servett.

Bonding - det enklaste sättet att ansluta plaströr

box joint. Denna typ av anslutning används, om röret diametern överskrider 50 mm. avsnittet Röret gå till en koppling, vilket gör korrekt layout. Lim appliceras till den inre ytan av röret och kopplingen, och noga säkrade i enlighet etiketter.

flänsanslutning. I denna metod, en gummipackning som ansluter gjutjärns flänsskruvar.

klockan. Först, alla anslutnings platser smorda med silikonkomposition (tätningsytan), och sedan införas i rörstutsen till motsvarande märke.

svetsning. Det säkraste sättet att montera. Rören måste mycket noggrant trimmas. Med speciella svetsanordningar rörändarna upphettas till den önskade temperaturen, och sedan ordentligt ansluten. Sådant anslutningsmetod används ofta för underjordisk rörledning.

Kopplingsmetoden används för anslutningsrören med en diameter av mer än 5 cm

Vattnet systemet kan använda någon av ovanstående metoder för fastställande av rören. Men före varje behöva genomföra en förberedande fas. Det inkluderar skära bitar i längder (se till att kontrollera att alla diametrar av plaströr för vattenförsörjning var samma), tar av det koniska trimning av rörändar och avfettning.

Konstruktion av vattenförsörjningssystem i trädgården av plaströr kan avsevärt förbättra levnadsvillkoren för dess ägare. Med hjälp av PVC-röret, kommer du att skapa en stark och hållbar vattenförsörjningssystemet som effektivt kommer att utnyttja vattenresurser.

HDPE-rör för vattenförsörjning, deras typer och metoder för installation

Vattenförsörjning av privat hem brunnen, särskilt monteringssystem

Rör avlopp avlopp: funktioner och specifika tillämpningar

Hand snöslungor: design funktioner och program

Måla för tapeter för målning, och särskilt dess tillämpning

Strukturfärg för väggar och funktioner för dess tillämpning

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

68 − = 65