Quilt lapptäcke egna händer

Lapptäcke med händerna - de bästa designlösningar. Hur man gör ett täcke med händerna hemma

Vanliga och vardagliga saker kan förvandlas till mästerverk av designidéer. Även en vanlig filt efter några ändringar, kan ge mycket mer estetiskt tilltalande. Lägg till det inre komfort och värme i rummet, som ofta saknas.

Täcke egna händer: Funktioner

Det finns gott om alternativ för täcke. Skurna från olika material, är bitar av vävnad vald i förväg, och sedan sys ihop i hela banan. Använd inte gammalt material som kan sätta allt arbete för ingenting.

För enstaka täcken (1,5-2 meter) standardformulär kommer att behöva en hel del fläckar. Det är värt en hel del tålamod, eftersom även när du syr täcket med händerna ut stora bitar behöver en eller två dagar av hårt arbete.

Täcke egna händer: Material och metoder

Förbered en arbetsyta. Sy täcke behöver:

- ett stort bord, eftersom det är nödvändigt att lägga skurna bitar,

- verktyg: symaskin, järn, sax, tråd, myrkrypningar, måttband, en kartong mall;

- tyg i olika färger för det övre arket och det hela tygstycket till underväven;

- fyllmedel (sintepon eller vadd).

För att bestämma i förväg vilken storlek och form kommer klipp. Först framsidan gjort täcken. Välj tyg i färg och konsistens. De som fortfarande inte har erfarenhet av att skräddarsy denna filt, bör du välja samma material i strukturen, är det bättre om de är bomull (linne, calico, satin eller bomull).

1

Välj ett tyg som fördisk och proutyuzhte. Därefter förbereda mallen som du kommer att skära papperslappar. En mall utskuren från ett tätt material såsom kartong. I detta fall är det en kvadrat som mäter 10 x 10 eller mer. Bestäm själv vilken storlek är plåster och lägga en centimeter på varje sida. Denna försörjning, som krävs för tvärbindning mellan komponenterna.

Skära tyg mönster. Penna eller en bit tvål cirkelmönstret på tyget, och sedan klippa ut. Det är inte nödvändigt att skära trädkronorna eller fler vävnader samtidigt. Ta din tid och göra en bra bit.

Spridning innan skurna delarna är i strikt sekvens.

Sy flikar till varandra manuellt komplicerad söm och sedan prostrochite sömmar på en symaskin.

Squares häftas vertikalt. Du måste få band. Vidare är de sys horisontellt. Det är så det ser ut.

Sömmen bearbetade sneda sax. Denna speciella sömnad sax. Om du är ingen tillgänglig, kan du göra några nedskärningar i tyget enkel sax från kanten till sömmen, innan sömmen 1-2 mm.

Fick ansikts web kontakt med fyllnadsmedel och underfolien. För att göra detta, skär den önskade storleken på fyllnadsstycket och omedelbart skära av en bit av underväven. Sätt den första undre tyget hennes värmare och övre tyg filtar. Du kommer att få tre skikt, som sys ihop längs kanten av en enkel hand stygn.

Bärande ark och kant valt sin bomull. Normalt, ett material av samma färg, i kombination med den främre delen av täcket.

Söm beläggningsband diagonalt. Skära tyg för kantning, bör ha fyra körfält, vars längd är densamma som längden av duken och bredden av 5 cm. Wrap kanten och sys kantning på dess kant. Filt redo.

Denna stort band. Som regel sådan filt de var horisontell, men de kan göras, och vertikal om så önskas.

Bara ha alternativ täcken sydda från små band. Sydde det på samma sätt som täcker av lådorna, bara toppen av quilt patchar inte skära rutor och ränder. Adderas, häftas, och sedan kombineras med fyllmedlet och botten av filten.

Complex anses här ett sådant system för korslänkmönster av band. Det kräver skicklighet och exakt beräkning.

Men det finns också alternativ här är filtar av band som:

Staple principen är exakt densamma som vid tillverkning av quilt torg. Patchar sys första remsor i en linje, och sedan raderna är sammansydda.

En fantastisk utsikt över täcket kommer inte att lämna någon oberörd. Den är gjord av små fyrkanter dynor. Första kuddar gjort sig, och då de sys ihop.

För tillverkning av en dyna kräver två rutor, sys ihop. Måtten måste du välja själv. För små rutor av lämplig storlek på 10-10 cm och för stora filtar kuddar kvadrat storlek kan nå 25-25 cm. Täcke av stora kuddar så effektivt ser ut.

Antal kuddar filtar du bara välja och vraka baseras på den önskade slutliga storleken på den färdiga produkten. Vi kommer pad framsidan och botten. Lägre dold från ögonen och kommer att förbli inne i filtar, så välj en fin färgad duk på den främre delen och den nedre hemtrevlig.

Sy tre sidor av en kvadrat, och genom den resulterande fickan infoga stoppning polyester. Sedan behöver de återstående sidan bara sy. Du kommer att få massor av små kuddar.

Nu sy kuddar med varandra i en rad. Podgibayutsya kanten inåt. Därefter resulterar linjen och häftas till varandra i en rad. När den stora duken av kuddarna kommer att vara redo, kan du gå vidare till nästa steg.

I detta steg, vi väljer och skär underfolie för filtar. Skära ut en bit vävnad om storleken på den resulterande filt, plus en centimeter på varje sida. Nu har du ett val mellan två alternativ. Först - du kan sy en underfolie med toppen och du har en single-layer filt, och det andra alternativet - när den övre och nedre bladet placeras ett lager av stoppning polyester. I en andra utföringsform, filten kommer ovanligt varma och nästan viktlös grund av den lätthet syntepon.

Om du väljer att använda det andra alternativet måste en filler mellan skikten säkras, så att när du tvättar den inte går förlorad. Det räcker med att quilt stoppning polyester bärande ark flera tvärband. Det måste göras innan du börjar samla alla bitar tillsammans.

Lägga alla skikt på varandra, sy kant runt kanten på filten. Patchwork kuddar med sina händer ute redo.

Lapptäcke med sina egna händer: Tips yrkesverksamma

• Tänk noga på vilka färger skulle du vilja att kombinera med varandra.

• Rita på papper eller göra en grov bild av mönstret på den dator som du vill se på den färdiga produkten.

• Om du är ny och inte har erfarenhet av att skapa ett täcke med sina händer, de inte förstå precis utanför komplexa mönster eller texturer. Börja smått, till exempel, ta en bomullsduk och ett enkelt mönster.

• Arbeta med utyuzhennoy trasa, kommer det att göra en snygg jämna sömmar utan veck. När du syr filtar klaffar minsta fel i sömmen riktningen kan bryta utseendet på den färdiga produkten.

© 2012-2018 "Kvinnors åsikt." Vid kopiering material - en hänvisning till källan är obligatorisk!

Chefredaktör av portalen Ekaterina Danilova

E-post: [email protected]

Kontakta oss på: +7 (965) 405 64 18

Patchwork händer - systemet. Steg för steg instruktioner för nybörjare sy täcken från klipp

Ljusa, vackra, iögonfallande föremål, som samlats in från olika tygstycken skapa en varm och hemtrevlig. Patchwork teknik, känd sedan tiden för våra mormödrar, öppnar ett stort utrymme för fantasin, gör det möjligt att förbättra kreativa färdigheter. Patchwork saker kommer dekorera huset, kommer att tilltala vänner, särskilt barn.

Tillverkning av tygbitar saker - en spännande upplevelse. Sy täcket inte kräva betydande utgifter. Vävnadsbitar kan köpas i speciella kit för lapptäcke. Det andra alternativet - att använda vävnadsrester eller onödiga objekt som lagras i skåpet utan orsak. Så nedlagda kläder kommer att få ett nytt liv, kommer att fungera som en trevlig påminnelse om händelser i det förflutna.

För täcken från klipp behöver material minst 6 olika färger. Med hjälp av olika färger, mönster och mönster kan du skapa olika saker design - mjuk, mild och varm, eller omvänt, en ljus och galen. Element prisborennye i en viss ordning, ser imponerande, med tanke på volymen konsistens. Idéer och master classes tillhandahålla lapptäcke typ av handarbete

Vilken typ av tyg för att välja lapptäcke med sina egna händer

Lapptäcke med sina egna händer gjorda av bitar av material, samma tjocklek och struktur. Valet av färg beror på stilen av interiören, nyanser av väggar och möbler. Den kontrasterande kombination av olika tyger ser bättre om basbanan har en neutral, lågton tonen. Måttlig mångfald genom att kombinera material tilltalande för ögat. Innan lapptäcke filt stygn måste förformen expanderas till den underliggande vävnaden, flytta bort och utvärdera kombination. En realistisk vy från sidan i bra ljus gör det klart hur väl en kombination av färg och mönster.

Vilken är den bästa filler för filtar

Produkten består av tre lager - toppen av trim, värmaren och bottnen av dynan. Ta bort filler, är det möjligt att få locket. Som det varma skiktet används typiskt, sintepon. En av fördelarna hos materialet - ingen krympning efter kontakt med vatten. Detta innebär att filler inte kräver blötläggning innan arbetet, men behåller den ursprungliga storleken och utseende. Mindre material är att det är syntetiska. Denna egenskap är önskvärd, om en sak är ett barn. Baby filt lapptäcke bör vara att den maximala naturligt.

Alternativa sintepon innefatta fyllmedel tillverkade av naturmaterial:

 • Bomull isolering liknar en ljus batting, inte bundna tråd. Fyllnads har en mjölkvit färg, tjocklek 3,2 mm, inte striden. Det är viktigt att komma ihåg att bomull kan sitta efter tvätt med 5%. Innan arbetsmaterialet att suga försiktigt vrida ur en handduk och torka.
 • De andra alternativa syntet - ull fyllmedel som består av 100% naturliga fibrer. Ljus värmare har utmärkt värmeisolering, har med framgång använts i handarbete.

Element ansluter med sina händer i den totala lapp sammansättningen kan ha olika former: rektanglar, band, diamanter, trianglar. Delar skärs av kartong eller papper. Lapptäcke med sina egna händer det enklaste sättet att göra en större rutor. En sådan enkel grafisk uppskattar nybörjare mästare. Mer komplexa system för lapptäcke är inte nödvändigt att uppfinna sig själv. De kan köpas tillsammans med en uppsättning för handarbete i en specialiserad avdelning för att se i en tidning eller på webbplatser.

Som quilt lapptäcke på en skrivmaskin

Sammansatta filtskikten förhindrar distorsionsprodukter under användning, tvättning och rengöring. Neat stygn fungerar som en dekoration, hjälper till att dölja defekter, som bildas genom sömnad. Det finns två typer av anslutningslager - maskin och manual. Det första sättet att spara tid. Dessutom moderna bilar har goda möjligheter att utföra önskad söm. Täcke, vadderat med sina egna händer, visar det mildare.

Stitch täcke utförs efter sy fransar. Först krävs det att fixa lagren. Blanket är fel sida upp och tråckla händerna från centrum till kanterna. Förberedelse av produkten för att sy - avgörande skede. Utföra maskin sömmar på den dåliga prometannom filt kan reservera "bubblor" och montering som inte kan korrigeras. Pre Tråcklingssöm och kör från centrum till kanten för att undvika trängsel vävnaderna.

Till produkttillverkningsprocess var ordnat sätt kräver ett arbetsutrymme, såsom ett bord, som kan utvidgas strimlor. För att montera täcket med händerna behöver följande verktyg och material:

 • tråden i tonen eller kontrast;
 • templat;
 • trasa eller gamla kläder;
 • isolering;
 • foder;
 • inlägg, lämplig för färg;
 • en nål;
 • stift;
 • krita eller tvål;
 • saxar,
 • måttband;
 • symaskin;
 • järn.

Flikar skurna ur slut denim saker enkelt skapa en egen sak. Som fodret kan användas kraftig bomullsblad. Top tyg måste vara beredd att arbeta - tvätta, klappa, ta bort tjocka sömmar och förfallna områden. Denim quilt lapptäcke görs på följande sätt:

 1. Klipp ut mönsterdelarna i ämnet av utsläppsrätter.
 2. Tvärbindande rester: först - med 2, då - remsor.
 3. Ansluta element.
 4. Carve isolering.
 5. Skär fodret.
 6. Baste skikt.
 7. Följ quilting produkter.
 8. Behandla gränsregionen.
 9. Dekorera sak att passa dig, med hjälp av pärlor, paljetter eller fläta.

Quilt för en nyfödd med sina egna händer

Thing, avsedd för barn, är tillverkad av naturmaterial. Baby quilt är sammansatt av torg med bilder av blommor, djur, favoritkaraktärer av sagor och tecknade filmer. Det ser fin bild berättelse, utformad i form av ansökan. Produkten för spädbarn cribs bör skapa en atmosfär av värme och komfort.

Babyfiltar i lapptäcke med händerna för att göra det:

 1. Klipp ut detaljerna i ansökan, som kommer att ligga i mitten.
 2. Förbered önskat antal rektanglar för registrering omkrets filtar 82h103 se.
 3. Vik varmt foder och mitten - storlek 60h75 cm tyg.
 4. Lås skikt, köra parallella linjer.
 5. 4 sy remsor av rektanglar omkrets.
 6. Proutyuzhte Monterade sektioner.
 7. Sy remsor till den centrala delen.
 8. Rista liner något större för att bilda den övre kanten på grund av fållen.
 9. Skär en liten diamant.
 10. Fäst applikationen stiften för att skära del.
 11. Sy sicksackelementen på maskinen.
 12. Sydd diamant applikationer i mitten av produkten.

Hur man syr ett täcke från rester med sina egna händer med bilder

För att göra en bra sak rutor av vävnad som krävs för att ta hänsyn till pre-kretsmönstret. Täcken med sina egna händer för att göra det:

 1. Klipp ut mönstret önskat antal bitar.
 2. Lägga delarna på en plan yta.
 3. Sy fyrkanter remsor av filt bredd proutyuzhte sömmar.
 4. Ansluta de resulterande tejplångsidor.
 5. Vika den övre delen av den tvärbundna, värmeisolering och foder.
 6. Baste skikt eller låstapparna.
 7. Köra maskinen en linje längs längden av band.
 8. Kontrollera jämnhet av kanterna.
 9. Sy Bakey ansikte mot fodret.
 10. Ta gränsen ovanpå täcket.
 11. Vik inlägg kanten inåt.
 12. Fäst fållsöm.

Hur man syr ett täcke med sina egna händer

Quiltning - en utomordentligt vacker teknik, som lärt av våra förfäder. Idag är det också vanligt och är känd över hela världen, men nu bär namnet - broderier i "lapptäcke" stil. Textilier lapptäcke ser mycket ljus och vacker, men samtidigt utstrålar komfort och värme. Idag visar vi hur man syr ett täcke med händerna.

Vi bestämde oss för att sy en baby täcke, och för detta behöver vi följande material:

 • för ett tygstycke. Till filt såg ljus, bör du ta en trasa av kontrasterande färger och olika mönster. Men för nybörjare mästare enklare att använda två eller tre kontrasterande färger.

Vi kommer att sy en quilt storlek av 1 * 1 m, för denna nedskärning av kvadraten som mäter 10 x 10 centimeter klaffen 42. Du kan välja storlek på filtar och storleken på flikarna själva, kan det vara stora, små eller medelstora. I detta skede, det beror på din fantasi. Efter narezhete rutor, placera dem i den ordning i vilken kommer att häftas.

Nästa vi måste göra alla rutor. Så gör inte röra upp, först de kan ansluta till varandra med stift eller göra enkla stygn trådar.

För ökad bekvämlighet, rutorna är först vertikalt, så som så småningom skulle vi komma hit är remsor.

Quilt tolererar inte några felaktigheter, om snett ska sys en ruta, du kommer så småningom "go" alla och bryta symmetrin, så vara mycket försiktig i processen. Efter montering flikarna till att alla sömmar behöver trycka på den, är tyget inte sträckt.

När vi har alla sydde remsorna tillsammans för att börja foder filtar. Vi använder produkter för värmeisolering stoppning polyester. Skär exakt samma bit av stoppning polyester, liksom vår toppen av filtar, och omedelbart skär tyget på undersidan webben. Sätta den första bottendelen och den övre sedan sintepon övre delen. Produkt vi fånga stift eller trådar, är tyget inte "borta".

Vi syr vår filt prostrachivaya genom honom diagonalt.

Nu fortsätter vi till kant. Skär fyra remsor 110 centimeter långa och 5 cm breda, vikta i halvor och att sy på framsidan av duken såsom visas i fig.

Sedan vikta kanten mot avigsidan, vi fånga den och sys på en tråd inuti.

Det är allt original och vacker quilt är klar. Vi hoppas att vår verkstad har inspirerat dig att skapa en sådan produkt.

Vi har sammanställt ett urval av foto täcken, hoppas att de kommer att inspirera dig till dina egna kreativa experiment.

Nedan är ett foto täcke, sydda av små fläckar. Den ursprungliga kretsen aggregat i form av en romb, ett vackert ljus frans runt kanterna och ljusa, kontrasterande färger på täcket, gör det en verkligt oumbärlig del av inredningen barnsäng.

Stor quilt - det är otroligt färgstark och snygg modell som kommer att bli en stor filt för sängen. Den kan också användas som en mantel på en soffa i landet, eller ta en picknick som bekväma sängar.

En duk på bordet av klaffarna med bred bård av blommor och vackra prydnad är ett perfekt komplement till rummet inredning. Denna duk vars centrum också sys från en mängd olika fläckar, kommer att vara en ursprungliga utseende på ett land bord.

Baby täcke med bilder - ljus och mycket intressant filt med applikationer av djur kommer inte bara att värma ditt barn, men också att utveckla sitt tänkande. På grund av en sådan filt kan du spela med ditt barn i spännande spel "Hitta de små djuren."

Filt med en ovanlig prydnad i pastellfärger Däremot höjde fläckar av olika former, men samtidigt allt ser symmetrisk och intressant. Det är verkligen en elegant accessoar för ditt sovrum.

Babyfilt med monster av den tecknade är mycket ljus, med en pälsfoder. Denna produkt kommer inte att lämna oberörd något barn. Under denna filt barnet vill sova säkert. Och gör denna produkt mycket enkelt att ansluta huvud fantasy.

En annan ursprungliga idén täcke. Här hans ovanliga är att i varje ruta sys ytterligare 3-4 mindre kvadrat. Denna teknik kan skapa en vacker objekt med ett ovanligt mönster. abstrakt konst fans kommer att uppskatta denna del av inredningen.

 1. Irene

Bra artikel och en super idé !! Perefotkala nästan alla dina prover filtar och dukar: vi skapar med dochey.Kazhetsya jag äntligen hittat arbete för alla. Tack så mycket !!

Lägg till en kommentar avbryta svar

För varje familj, planerar att skaffa barn, viktigt.

Trikomonasinfektion (trichomoniasis) - en sjukdom i urogenitalsystemet.

Pyelonefrit - en smittsam inflammatorisk sjukdom i njurarna.

Synovit - en deformation av fogen synovialmembranet.

Yoga - det är en fantastisk andlig, mental och.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 3 =