Reparation av gamla möbler

Hur man återställer gamla möbler i hemmet: tips

Möbler - är inte bara de grundläggande behoven, men också ett sätt att skapa komfort och hemtrevnad. På grund av hennes missbruk utseende och färg är ibland ganska svårt att köpa en ny uppsättning. Men många hänvisar till lägre kvalitet på nya möbler i jämförelse med den gamla, och därför ingen brådska att en del med de vanliga möbler. Det faktum att det finns många effektiva sätt att ta itu med bristerna i den gamla möbler och restaurering av skadade ytor, känd för många. Dessutom kommer återhämtningen inte bara hjälpa till att rädda det välbekanta utseendet på insidan, men också i hög grad spara ekonomi i familjen. Och idag kommer vi att fokusera på hur man renovera gamla möbler i hemmet.

Innan du börjar att eliminera yttre defekter, bör reparera produkten. Kontrollera styrkan och närvaron av anslutningsfästelement, för att återställa stabiliteten. Om det finns ett sådant behov, sedan tillbringa limning spridda delar. Man bör komma ihåg att limmet härdar omedelbart. Därför den tid som behövs för att produkten sitter ihop och fastnar i spåren.

Uppmärksamhet bör ägnas också till staten av plywood. Med tiden kan små blåsor visas på ytan, och ibland till och med bryta bitar av plywood. Bubblor avlägsnas helt enkelt. Du behöver lim för trä och engångsspruta. Clay förfylld spruta och häll det i en bubbla. En del människor föredrar att ta itu med bubblor med hjälp av ett varmt strykjärn, som också är mycket effektiv.

Byte av avbrutna delen först måste anpassa kanterna, och sedan klippa den önskade storleken på en bit av plywood och fixa det med alla möbler lim.

Ganska ofta, gamla föremål producerar irriterande knarra. Rid din favorit stol eller skåp av denna brist mycket enkel. Du kan göra en trasa foder på storleken på platsen för fäst anslutningar. Lika effektiv är en het linolja impregnering av knarrande platser.

I händelse av att avge knarrande metallmöbler delar, måste de smörjas, och dra åt muttern åt. Under restaureringen av skåp du behöver byta gångjärnen. Om de gamla bon alltför skruvar lossas, bör de köra träpluggar med lim.

Förberedande arbete samtidigt som man eliminerar yttre defekter

Hur man återställer gamla möbler i hemmet? Först och främst är det nödvändigt att noggrant förbereda. Alla delar skall rengöras med varmt vatten, bör platser med tråd och mönster vara rena tvål borste. De mest envisa ställen renas med hjälp av sandpapper "nulovku9raquo;. Arbetet i detta fall är det nödvändigt att mycket noga, utan att trycka eller gnugga. Då måste ytan torkas av med en mjuk trasa och låt torka.

1

Radera gammal lack

Hur återställa möbler med sina egna händer? För att ta bort den gamla lack från möbler täcker en del framgångsrikt använda lacknafta. I vissa fall krävs det terpentin. Ämnet bör smörjas tills dess, tills du tar bort den gamla polska. Då måste du gå på ytan med sandpapper, utan att glömma att ta bort damm bildas som ett resultat. Då, på den rengjorda ytan grundas för möbler. Det kommer att ge jämn applicering av nästa skikt av färg eller lack.

I den gamla möbler över tiden, som regel, det finns sprickor och skrubbsår orsakade av yttre skador och sprickor i trä.

Hur återställa gamla möbler hemma och befria det av sådana skador? Det kommer att hjälpa vanliga tinktur av jod. De kan bara måla över fina repor, ändra färgintensiteten.

Djupa repor vit färg kan vara förklädd med hjälp av skokräm och tyg tyger. Och det är det enklaste sättet. Du kan också maskera skadan, med hjälp av kitt. Förberedelser är det ganska enkelt. Ta fyra delar bivax och tre delar av terpentin. Smält ingredienserna och blanda väl. Få kitt hällde scratch trasa och polera med en trasa. Flisas möbler kan elimineras med hjälp av samma vax mastix.

Med sprickor slåss lite mer komplicerat, men det är möjligt också. Små sprickor rengöras med hjälp av hemma mastix, och med djup klarar kitt. Lämplig för detta ändamål och snickeri, och fordonsindustrin. Bara det är nödvändigt att ge önskad nyans. För att få önskad färg i kitt är nödvändigt att lägga till en lämplig möbler vattenbaserad färg.

Hur man återställer polerade möbler? Det största problemet i den gamla polerade bordet, till exempel, blir vitaktiga fläckar. De framgår av ett varmt strykjärn eller vattenkokare när något misstag levereras till ytan.

För att bli av med dessa fläckar är svårt eftersom de orsakas av en förändring i graden av insyn i lack. Om skadan är djup, är det tillräckligt för att gnugga fläcken med alkohol. När en djup skada kitt som används för att polera karossen. Lite pengar läggs på fläcken och gnid noggrant med en mjuk trasa. Del av mastixen slipmedlet bort det översta lagret är skadad, och fläck bivax polermedel.

Restaurering ytor vax pasta

Klistra in vax för möbler restaurering kan beredas personligen, men du kan köpas på specialaffärer.

Naturligtvis måste vi komma ihåg att mörka vax används för mörkt trä, ljus - för ljus. Om du vill kan du använda hem och vax tätningsmedel. Hur man förbereder det har vi redan skrivit.

Processen för vaxbeläggningen är följande: göra bollen av vax, som slås in med en mjuk trasa (av bekvämlighetsskäl) och rullas på dess yta som återställs. Vax i detta fall appliceras i ett tunt skikt. Då är det gnuggas med en mjuk trasa, ta bort överskottet. Och polera ytan.

Färgning och efterföljande lackering

Hur återställa trämöbler, om lack och måla på vissa ställen, eller hur? Innan vi går vidare till beläggnings lack bör själva bestämma frågan om vad du kommer att täcka den skadade ytan: bets eller färg. Både det material som presenteras i ett stort antal.

Den enda varning: när du använder färgen efter torkning av ytan ska vara igen försiktigt gå över den med sandpapper, ta bort ojämn. Experter rekommenderar att ta för att måla alkyd emalj eller akrylfärg. Materialet bör appliceras i två eller tre lager, vilket gör tidsintervallen för torkning.

Lacken är av två typer: matt eller blank. Följaktligen skulle slutresultatet vara annorlunda. Innan ansökan lacken något utspätt och appliceras på det första lagret. Torka och sedan revs med fint sandpapper. Igen appliceras nästa skikt och är helt torra.

Om så önskas kan du också använda färgen i sprayburkar, men denna process är ganska lång tid. Färgen bör appliceras åtminstone i tre lager, och intervall Mezhuyev rockar - är 10 timmar. Och om vi talar om var att återställa möbler på ett sådant sätt, då, naturligtvis, på gatan. Eller i studion, bara se till att rummet är väl ventilerat.

Restaurering av antika möbler

Hur återställa gamla möbler hemma, om det är värdefulla antikviteter? För att återställa antika möbler konventionella material är inte lämpliga. Här är det nödvändigt att välja medel för sparsam. I synnerhet en speciell olja. Det absorberas mycket snabbare och mycket lättare att tillämpa. Men mer klokt att anförtro restaurering av antika möbler proffs.

Återvunna sina egna händer interiör, som regel ägarna levererade en hel del glädje och estetisk njutning. Vi hoppas att bilderna återställs möbler och uppmuntrar dig för ett återupprättande av det gamla bröstet och dessa tips hjälper dig i detta.

Hur är återställandet av trämöbler?

Restaurering av trämöbler är lämplig för högkvalitativa produkter. De saker befälhavaren sätter sin själ. Spara gamla sak och returnera den till liv - det är en hederssak för hantverkare i dag. Återställ möbler från spånskivor, och även de kinesiska tillverkarna - det är bara ett slöseri med ansträngning och sin tid.

Nyårs anpassad i Italien, har funnits sedan urminnes tider, vilket tvingar invånarna innan semestern att kasta gamla saker, bland annat möbler. Denna sed är kopplat till det faktum att under medeltiden folk försökte börja året med ingen papperskorg i huset. Men idag påhittig guiden gör återställandet av trämöbler med sina egna händer. Efter denna procedur de uppdaterade objekten är värdar för många år.

För god herre Reparation och återställning av arbetet med att åtgärda de brister förvandlas till njutning. Oftare än inte återställa föremål av värdefulla träslag, dekorerad med sniderier. Om de visar spår av skav och repor ett grunt djup, kan du rätta till dessa brister speciella pennor och markörer. De målar drygt skadade områden. Detta är den mest enkla fel som inte kräver stora utgifter för deras eliminering och för inköp av specialverktyg och material.

Marker retuschera eliminerar defekterna från träytan. Den består av en snabbtorkande emalj. Färg är mycket olika. Ytterligare lackbeläggning krävs inte. Textural penna i stånd rita den detaljerade strukturen av trä. Tunn stav måla över repor. Pencil rekommenderas lack-spray.

Denna restaurering av antika möbler utförs i följande ordning:

 • måla repor;
 • gnugga vax;
 • kittning;
 • måla fyllning.

Resultatet av restaurering av gamla trästolar

Måla det skadade området kan vara vilken färg för konstverk. Färg bör noggrant plocka upp, applicera färgen på ytan, täckt med ett lager av möbelpolish eller färglös lack för nagelvård.

Djupa sprickor tätas speciella möbler vax. Den upphettas då den gnuggas in i oegentligheter och polerad.

Flisas bort slarviga slag shpaklyuyut och linje. Drevning med önskade nyans avsattes flera skikt. Varje lager måste vara torrt, behandla med smärgelduk, torka av damm och lack.

Skador på en blank yta är fyllda med flera lager av lack. Varje lager måste vara väl torkas.

Reparation av trämöbler görs med följande verktyg:

 • Pensel;
 • duk;
 • stålull;
 • renare beläggningar;
 • vax remover;
 • fläcken;
 • lack på trä Lacknafta;
 • Sandpapper av olika storlekar;
 • handskar.

Mästarklass finns på exempel reparation av den gamla tabellen. Extern undersökning visade ingen finns inget arbete på återställande av snickeri.

antik tabell

 1. Restaurering av trämöbler med sina egna händer börjar med att sätta på skyddshandskar, dra ur lådan och ta bort dem från de gamla handtagen för att få dem att glänsa.
 2. Nästa du behöver för att generöst tillämpa renare på ytan med en borste och låt stå några minuter för att mjuka upp den gamla färgen. Sedan, för att med hjälp av stålull och spatel ta bort den gamla lagret.
 3. Alla ytor bör noggrant slipas och rengöras från smuts. Appliceras längs korn av den önskade fläcken färg. Överflödig färg avlägsnas med en trasa. Det kan appliceras i flera lager för mer intensiv färg.
 4. Efter en timme kan appliceras klarlackskikt. Efter torkning, appliceras det följande skikt. Bra färg är torr efter behaglig vid beröring, är smidig, inte klibbiga ytan. Tillämpa rekommenderade lackskikt vid en rumstemperatur på 16 ° C och däröver. Varje skikt torkar minst 8 timmar.

Ta bort gammal lackskiktet

Restaurering av möbler kan göras decoupage tekniker och artificiell åldring. Att arbeta krävs:

 • decoupage lim för trä;
 • akrylfärg;
 • saxar,
 • pappersservett med ett mönster;
 • krakelyurny lack.

Målnings delar av restaurerade möbler bör vara släta, för att de bör begränsas till tejp. Då måste man fylla en begränsad del av akrylfärg grönt. Ge färgen torka. På krakelyurnogo måla ett lager lack. Ge en lack för att torka. På skiktet av lack skikt av akrylfärg blek beige. Ytor som bättre placering i horisontellt läge, så att färgen inte droppar ner. Om allt görs på rätt sätt, börjar beige lagret att knäcka. Som ett resultat, tar möblerna i form av ett gammalt träd med små sprickor. Processen för bildandet av sprickor staryaschih möbler kan accelereras genom användning av en hårtork. Sedan tyget skärs och separeras färgmönsterskikt. Figur lagrad på basen knäckt och limmas till den. Det är alltså möjligt att klistra något område. Möbler helt förändrat. Det kommer bara att täcka hela ytan med lack.

Fullständigt återupprättande av möbler är ungefär så här:

 1. Ändra alla fästen och gångjärn. Gamla spikar, skruvar ut.
 2. Bort med den gamla färgen objektet. För detta ändamål medel för tvätt och spatel.
 3. Tvätta ytan med vatten och torr dag - två.
 4. Hål på fästelement, djupa defekter behöver smör i tunna skikt. Varje lager ska torka väl. Det sista skiktet mals efter fullständig torkning sandpapper och torkas av med en fuktig trasa.
 5. Det kan målas i valfri färg yta. används oftast följande nyanser: grädde, elfenben, persika, kaffe färg, rosa, svart. Färger bör väljas alkyd. Använda dem med en borste eller en bit av skumgummi, för att stora ytor - en vals. Färgen appliceras i 3 lager.
 6. Lacken används antingen glansig, matt, silkeslen. Du kan använda bilens färg. De har inte låta någon ner.
 7. Målningen görs vanligen i någon kategori blommig-anläggning. Men på begäran av eventuella tomter.

målning möbler

Möbler är redo för en ny operation.

Gamla möbler, särskilt polerat, ofta på ytan fläckar av okänt ursprung. Restaurering av möbel i detta fall sker med vanlig bensin, som gnuggade plats. Arbetsmoment:

 1. Med en trasa indränkt med bensin, gned den fläcken av okänt ursprung.
 2. Om efter torkning fläcken har inte försvunnit, är det nödvändigt att upprepa tork proceduren flera gånger tills dess fullständiga försvinnande.
 3. Den rengjorda ytan ska torkas med en trasa trasa för att lysa.
 4. Polering kan återvinnas om att torka av den med en blandning av denaturerad alkohol med linolja.

Fläckar från varma föremål avlägsnas med vodka eller alkohol:

 1. Den skadade området bör torkas av med alkohol. Om fläcken kvarstår, upprepa operationen flera gånger.
 2. Om det här verktyget inte hjälper, torka fläcken med en blandning av alkohol och lacker.
 3. Vänster zapolirovat plats bränna en blandning av denaturerad alkohol och linolja.

Så det finns återställandet av gamla möbler i närvaro av fläckar på den från olika källor.

Det händer ofta att i våra händer är föremål för trämöbler från ett tidigare liv. Kasta det är synd, men kan inte användas, eftersom det har betydande brister. I det här fallet inte kan vara utan restaurering av trä. Det kan prova hemma med sina egna händer. För att göra detta, måste du ha åtminstone några av de material och verktyg. Efter en liten sak eller översyn kommer att glädja många år. Restaurering av gamla möbler kommer att ta bort en hel del tid, men resultatet är värt det.

Du kan ta bort den gamla färgen och tillämpa en ny, kan du använda decoupage metod ändrar fästhålet kitt och chips, för att ändra trim. I varje fall behöver sina egna arbetsmetoder.

Uppdaterad möbler ser alltid mycket elegant och kreativt.

Restaurering av gamla möbler med sina egna händer

Hem »hands" restaurering av gamla möbler med sina egna händer

Restaurering och reparation av gamla möbler händerna - processen är mycket komplex, men fascinerande! Ge nytt liv till din favorit soffa, som fyllde även när du var liten, att lysa gamla byrå, som rymmer många minnes hjärtat av saker - allt detta kan du göra, visar lite flit. Efter restaurering av familjen artefakter kan tjäna och behaga ögat under många år, hålla historia och traditioner i din familj.

Gamla mästare möbeltillverkare arbetar i vetskap om att en sak är köpt i generationer. Deras estetiska och konstnärliga smak av århundraden förbättras och så organiskt ta till sig själv och trender i vår tid. Eftersom gamla möbler växer snabbt i pris. Uppdatera gamla möbler - inte bara sparar pengar utan också en mycket kreativ och spännande process.

 • mark
 • vinklar
 • fäst storlekar.

Det är mycket viktigt: du måste ta bort fästena spårskruvmejsel, inte alltför smal eller bred, med en jämn, men med lite slicka spetsvinklar.

Först av allt, vi tar ut alla rutor och inspektera sina vinklar. Rundhet utan poäng - ett tecken på antiken. Stigma måste titta på den bakre väggen, bänkskivor undersida eller botten. Damm och spindelväv avlägsnades försiktigt med en mjuk borste eller dammsugare.

Antika möbler XVIII - IX århundraden

Fasteners - bultar, skruvar, vinklar - titta runt noga. Carving anpassade steg profil och simma - så gammal; Det klipptes för hand eller på en primitiv maskin med en fot eller bågformad ställdon.

Andas in andra liv har betydelse endast i det tjänade troget under många år. Vad det gjordes av mästare med en stor bokstav. Överens, kinesiska möbler tillverkade av spånskivor är osannolikt att repareras. Hennes öde - är återvinning.

Restaurering av den gamla matsalen

Först av allt måste du förstå, Jag vet inte fick er antikviteter? Sedan anser dig lycklig inte gör något för att utvärderingen! Museer och samlare restaurering avgift bara mästare, och alla initiativ minskar kostnaderna för saker dussintals gånger. Hur man bestämmer antika möbler eller inte?

Komplett renovering av möbler med en uppdatering och den nya inredningen omfattar följande steg:

 • acklimatisering;
 • demontering;
 • Rengöring och pomyvka;
 • Revidering yta;
 • Eliminering av defekter eller lackborttagningsmedel, beroende på dess tillstånd och ytterligare avsikter;
 • Eliminering av trä defekter;
 • Skott och stärka fixturer; faner;
 • Prokraska och primning av timmer;
 • Färgämnen och / eller målat trä yta;
 • Ytbehandling;
 • Med uppgifter om effekten av antiken;
 • Skyddslack;
 • polering;
 • ligt säten, kuddar, armstöd, om reparerade möbler;
 • Assembly.

Alla dessa arbeten kan mycket väl utföras hemma. Men innan beskriva arbetsmoment, ger en sammanfattning av de verktyg och material som inte längre kommer att vara utspridda och inte bli distraherad.

Gjutningen för sprickor i lacken

recept 1 - paraffin och färgad möbler 1: 1. Komposition, vald ton, gnuggas in i sprickor via polermaskiner för att värma från friktion. Rester avlägsnade luddfri (den gamla och väl sträckt) med en duk fuktad med fotogen eller terpentin. Lämplig för fogning av små sprickor i trädet.

recept 2, för mindre repor - linfrö eller kardborre olja och etanol 1: 1. Applicera bomullstopp av vit flanell eller flanell; genom torkning polera med en ren torr sukonkoy.

Ta bort repor och chips på möbler

Chips på en yta av trä.

Chips på en träyta är ett allvarligt fel, men ändå kan det rättas oberoende. Som vi har sagt, för att täta defekter som används hårda och mjuka vax. Men för att ta itu med hur mycket mer lämpligt val skulle vara kitt för trä. Företag producerar vatten kitt, nitro och polyesterbas. Detta material appliceras med en spatel och efter torkning den helt efterliknar timmer. Diktning samma valda färgen och kan blandas med fläcken.

Skador på färgfilmen.

Ofta på den belagda ytan av möbler eller golvpolish som bildas i kraft av förekomsten av en massiv objekt. I detta fall, för att återställa integriteten hos beläggningen är mycket svårt, de mest lämpliga material för detta ändamål är redigerade lack eller klarlack i flaskan med en borste inuti. Dessa material är valda för reparativ ytglansen. Men nivå ytan helt med lack kan inte, kan vi bara göra felet mindre iögonfallande.

Hög kvalitet faner sker i två lager: undersidan av fanér och trä näringsidkare - skivad faner av värdefulla arter. Tyvärr avskiljandet fanér båda lagren går ofta tillsammans, och de måste dela, men det måste ta bort faner från planet och fanerade det igen.

Gamla lim iden avlägsnas genom en strippa, men limning är särskilt:

 • Applicera ett blad av botten för slutlig limning, punkt 4 i föregående. lista, omedelbart utjämnade bubblor med en varmmyntad hammare: stor och långsträckt med en anfallare och små rundade med en sko.
 • Smoothed vid 45 grader i förhållande till fibrer av fanerplåt, dvs. växelvis i olika riktningar.
 • När bubblorna faller, stryks hela ytan med ett hett strykjärn.
 • Planet är täckt med polyeten, ett ark med tjock platta plywood appliceras och torkas i minst 3-4 dagar under kraftig förtryck.
 • Om efter bubblor finns bubblor, sprut emulsionen av PVA i dem med en spruta och upprepa utjämningen.
 • På samma sätt limma framarket.

En riktig träinlägg - intarsia - är inte tillgänglig för oberoende utförande. Men det kan med framgång ersättas med en mosaik av trä - marquetry. Gör marquetry så här:

 • På en bit papper på PVA från bitar av faner, eventuellt tonad med fläck, samlar de i RIMNINGSBESKRIVNING en ritning.
 • När limet torkar, vänds bilden upp och ner och klistras på planet som en fanér.
 • Papper med limskikt avlägsnas med ett grunt 220-240 nummer, med en sandpapper på baren.
 • All marquetry är täckt med skyddande lack.

De enklaste och mest tillgängliga applikationerna för trä är decoupage. Färdiga uppsättningar säljs mycket, och tekniken är enkel: Fragment av färgat papper limes i basen av PVA eller akryl och täcks sedan med lack.

Decoupage av träprodukter

Många vill "bli gamla" sina möbler. De huvudsakliga metoderna är två: kräkning och patination. Patinering av möbler är inte alls skapandet av artificiell patina på metall; Den används inte bara för "åldrande" utan också för ytdekoration i provensalsk stil. Du ska veta att craquelure på patinerad möbler nästan aldrig lämpligt: ​​Patinir ofta en metall, och där alla när han såg brons eller silver i ett rutnät av små sprickor? Men låt oss gå vidare till tekniken.

Craquelure på möbler är samma lackfärg som i målning eller venetiansk gips. Krake appliceras för att fånga, men fortfarande våt, vilket ger en ljus nyans av färg. Frosset, slipsen dras ihop, drar en mjuk färg bakom den, och ett galler med små sprickor bildas på den. Craquelure kan täckas med skyddande lack.

Craquel effekt på trädet

Mötning av möbler är en konsekvent tillämpning på det av alla smulande lager av all ljusfärg, så simulerad oxiderad shabby metall. Varje skikt är skuggat. För patination under brons, applicera först akrylfärg guld metallisk, och på den - dess brons eller gnugga bronspulver. Patinering för silver, som i illustrationer med lincrusta, kan tillverkas aluminium, och sedan zinkpulver.

Patina på trämöbler

Huvudprincipen - patinering från fördjupningarna på konvexiteten, för att verkligen lättnaden raderas på toppen. Tekniken är som följer:

 • På ett hörn av en platt borste tar du en droppe färg av det första lagret, går in i den ihåliga och i svartfärgskuggan med samma borste.
 • När de griper med en ihålig, sammet eller en trasa skakar de helt mot buken och gradvis minskar tonen i bakgrunden.
 • Det andra lagret appliceras och, om nödvändigt, de efterföljande skikten.

Med extern enkelhet kräver patineringsteknik av möbler en seriös skicklighet och en solid hand, så du måste behärska det gradvis, träna på olika slags skräp och avfall.

För skyddande fernissning av möbler använder du eventuella möbellacker. Åldrig möbler för en vy är bättre täckt med oljelak, men den torkar länge och kräver regelbunden vård med polermedel med vegetabilisk olja eller vax med terpentin. Det bästa möblerlacket ska ändå erkännas som transparent eller tonad akryl. Den är lämplig för alla ytor, extremt slitstark och kräver lite underhåll.

Polering lack av "gamla" typer görs med en trasa, sammet eller filt, men akryl de gnuggar av dåligt, på grund av dess styrka. Akrylbeläggning, polerat ihåligt läder (så snabbt, men endast plana ytor) eller filt med GOI-pasta, bekant för varje man som tjänstgjorde i armén. På klischilfotogen droppar till märkbar fukt, gnugga sin GOI och polera sedan möblerna. Pastan lämnar lite: Om poleringen har gått fast, men GOI-gröna är fortfarande synliga på den ihåliga, dricker bara fotogen fortfarande. Fotspår av GOI på möbler tvättas lätt med trasor lätt fuktade med samma fotogen.

Förr eller senare finns det en situation när skåpmöbler förlorar sitt ursprungliga utseende. En köksuppsättning och samma bokhyllor behöver repareras. Det finns också små problem: handtag rast, lådor stänger illa. Men det finns inte alltid möjlighet att köpa nya möbler. Ja, och från gamla möbler, ibland, bara synd att bli av med. Det är nödvändigt att reparera möblerna med egna händer.

Naturligtvis är det bättre att du inte gör reparationer om du inte är säker på dina egna förmågor. Det är bättre att anställa en specialist som klarar av uppgiften på kortast möjliga tid. Hitta det helt inte svårt. Det är nog att komma till World Wide Web eller att öppna en tidning med gratis annonser, och du kommer att se ett stort antal förslag om detta ämne. Glöm inte bara att riktiga mästare ska reparera, inte dilettanter i ditt hus hör hemma.

Torka de platser som har förlorat sitt marknadsförbara utseende med linolja. Den kan köpas på någon specialaffär eller på marknaden. Vänta tills ytan är helt torr. Ta en liten bit ren duk och polera ytan tills den lyser. I händelse av att lacken skadas allvarligt, är det nödvändigt att täcka skadaområdet med ett lager av vax. Välj rätt nyans och gå!

Om du hittar några fläckar på lacklacken är det bättre att först kontrollera deras ursprung. När detta inte är klart, torka fläckarna med en trasa som är fuktad i alkohol. Som du redan förstod, behöver du inte göra några fantastiska kostnader för att reparera möbler själv. Om fläckarna fortfarande inte försvinner, är det bättre att upprepa operationen.

Chipsna syns vanligtvis vid hörnen och representerar små fördjupningar av ljusfärg (DSP-färg).

Elimineringsprocessen består av flera steg:

 1. Framställning av klyvning. I detta fall måste mejseln bearbetas på ett sådant sätt att kanterna blir raka.
 2. Härdning av chipet. För att göra detta smälter hårdvax av lämplig färg med ett skrapmedel eller en lättare och appliceras på chipet med en liten marginal.
 3. Ytajustering. Efter att ha torkat vaxet med en mejsel, efter att ha arbetat på varje plan, skar försiktigt det överskott av vax som bildar en tydlig vinkel på ytan, producera en lätt slipande filtduk.
 4. Återställ textur. Subtila retuscher markör appliceras på klyvningslinje i enlighet med den allmänna strukturen, varje gång torkning med en pappershandduk för enkel smörjning av tydliga gränslinjer och större trovärdighet.
 5. Öppning med lack. För att fixera tätningen och för att ge den rekonstruerade ytan en karakteristisk glans, behandlas lackspray.

Ofta när du använder möblerna måste du justera eller återställa dörr gångjärn och hål för dem.

Tyvärr klarar inte spånskivan upprepad skruvning och skruvning av skruvar, men enkla reparationer kommer att rädda situationen. Det är inte svårt att göra det hemma, med ett minimum av verktyg.

Problemet blir som regel en skruv eller en skruv som rivs från möbelkroppen, som inte längre uppfyller sin funktion. Vad man ska göra:

Borra hålet med en 8 mm borr på träet och agera bra för att inte komma igenom.

Vi tar möbelhuggare 8 mm i diameter:

Och kasta in i PVA, vi hamrar in i vårt hål. Efter det att limet torkar skär du den utskjutande delen med en skarp mejsel.

Nu kan du borra hål med en tunn borr och skruva skruvarna på plats. Efter reparation kan en sådan slinga justeras många gånger utan några speciella konsekvenser - bock hårt trä och riva ut skruven är svårt, och dowel hålls fast av en större yta av vidhäftning och lim.

Restaurering av antika antika möbler

Museer och samlare betjänar restaureringen endast till betrodda mästare, och varje initiativ av amatörer minskar kostnaden för saker i tiotals hundratals gånger, ner till noll.

Vi rekommenderar starkt dig om du har antika möbler, försök inte att återställa det hemma, det mest korrekta alternativet är att bjuda in en professionell!

Restaurering av möbler med egna händer är svårt och mödosam men tacksam. Gamla möbler efter restaurering kan hålla mycket lång tid. Hon skapar en mysig, hjärtlig, vänlig atmosfär i huset och blir mer värdefullt. Restaurering av gamla möbler är möjlig hemma, men om du inte är säker på att du kan göra det ändå, kommer du att lita på de professionella bättre, speciellt om du behöver återställa antika möbler.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 1 = 5