Reparation dörr entré järn

Reparation av entré metall dörrar med sina händer

Naturligtvis är metall entrédörren mycket säkrare träkonstruktioner. Endast i alla fall är det möjligt att samma eller senare behöver göra dörrar reparationer stål, tillverkade av metall. Och i detta fall är det önskvärt att se en specialist, men liten skada kan elimineras med sina egna händer.

Det vanligaste problemet som kan uppstå i de flesta - för att bryta upp låset. Om du kan hitta en liknande låsanordning krävs diameter, kommer det att byta ut hela mekanismen är tillräckligt. Med enkla lås, är allt mycket enklare, men om du ställer in ett bra lås, till exempel, med vertikala bultar, är det i detta fall krävs för att se en specialist.

Mycket märkbar defekt, så att det inte kvarstår utan uppmärksamhet ägare av lägenheten eller huset. Det finns flera orsaker till detta problem, av vilka en del kan tas bort på egen hand. Endast kostnader direkt bedöma sin egen förmåga och, om nödvändigt, är det önskvärt att ringa en professionell.

- Brott eller lösgörande av slingor. Detta händer ganska ofta, och ofta elimineras utan hjälp. Om gångjärnen är lösa eller trasiga, kan det sådana problem elimineras lätt för hand. Köp dessa objekt kan vara i någon särskild butik.

- Stor vikt dörren. Om dörren är mycket tung, är det nödvändigt att reparera entré metall dörrar kommer att göra med vissa intervall. Loops kommer att försvaga, inte bibehålla sin vikt. Den enda lösningen kan bara vara tålmodiga ersättnings gångjärn.

- Krympning av huset. Det mest obehagliga situation som kan hända, eftersom resultatet av ett sådant problem i de flesta fall är en fullständig ersättning av dörren och dörröppningen. Oftast detta händer i bostäder och monolitisk-typ block. Mindre problematiskt lösning på problemet kommer att vara ägare av småhus. Det finns fall där reparation av entrédörrar för att hjälpa speciell kil placerad under basen av dörrkarmen.

Dålig kvalitet färg, repor, kan små defekter i dörrarna vara orsakerna rost på vissa ställen. Den nedre delen av dörren är den plats där detta problem lätt kan bildas. Det enda sättet att eliminera - bedriva viss verksamhet, inklusive målning. I det här fallet, för att spara pengar, är det nödvändigt att göra reparationer dörren med sina egna händer.

1

De nödvändiga verktygen för jobbet:

- Medium och fina slipduk.

- metallborsten.

- Gips på metall.

- Primer och färg i burkar.

Åtgärder för att lösa problemet:

- Förberedelser dörren till att utföra reparationer av entrén metalldörrar. Det första steget är att demontera kopplingar och tätningar. Det är också värt att skydda innerfoder. I detta fall kommer assistenten vara en enkel film.

- Ta bort onödiga (för att förstöra färg) och rost. Först måste du arbeta grovt sandpapper och sedan använda en liten kostnad för att ta bort stora repor. Det bör också säga att det finns en dörr med smide och simulerade paneler. Det kommer att finnas en assistent borrmaskin med en speciell munstycke.

- Avfettning problematisk yta. Börja inte nästa steg i arbetet, om inte torka lösningsmedlet.

- Arbeta med kitt. Efter att bryta de ovannämnda stegen, är du redo att spruta spackel på problemet med metalldörren. Det är önskvärt att applicera åtminstone två lager, men det är nödvändigt att vänta med att få tid att torka lager däremellan. Först då kan du börja utjämna materialet.

- Aerosol primer. Detta ämne är nödvändigt att prima hela ytan av dörren.

- Tillämpningen av färg. När den är torr föregående lager, nämligen en aerosol kan appliceras på det första skiktet av färg. måla droppar inte ville, så dörren är önskvärt att sätta på golvet eller annan horisontell yta. När reparerade entré metall dörrar, för att inte röra runt golv och föremål, inklusive, är det möjligt att införa alla kartong eller andra hjälpmaterial.

- Det andra skiktet av färg. Detta steg utförs endast om det fanns en fullständig torkning av det första skiktet av färg. Även innan detta kan slipas bildas ränder.

När dörren förs in i ett önskat utseende, kan det läggas på en slinga.

Tyvärr har många dörrar, tillverkade av metallkonstruktioner, inte har bra ljudisolering. Naturligtvis leder denna situation till det faktum att alla de boende i en lägenhet eller hus på dagtid och nattetid förhindrar främmande ljud som kommer från gatan eller ingången. Den enda lösningen - reparation av entré metall dörrar med en ökning i skiktet av ljudisolerande material.

Producera självständigt arbete eller orsaka en expert? Man kan säga att det är ett tveeggat svärd. Om du har den nödvändiga erfarenheten att utföra reparationsarbeten av olika svårighetsgrader, kan du göra dem själv. Men ändå vara medvetna om sin komplexitet. Om du har någon erfarenhet, är det bäst att konsultera en kunnig person (det bara kan vara en hjälp i form av tips, och kan vara ett meningsfullt arbete).

Att tala om reparation av metalldörrar, är det nödvändigt att ta itu med reparation av innerdörrar. Det är i de flesta fall trä en del av lägenheten eller huset, dörrarna öppnas många gånger mer input. Baserat på dessa fakta, sannolikheten för misslyckande högre.

- Repor, skalar måla, och så vidare. N.

- Bruten låshandtaget.

- Förskjutningen av dörren och dörrkarmen.

- Knarrande gångjärn försvagning.

I grund och botten, dessa problem inte kräver ytterligare kunskaper och färdigheter, så att du kan göra det nödvändiga arbetet utan hjälp av en specialist. Detta kommer att spara tid och pengar.

Om du behöver reparera dörrar interiör och exteriör, alltid beroende på problemet och graden av komplexitet, kan du välja mellan självständigt arbete och hjälp av en professionell. Så inte omedelbart ringa verkstaden, eftersom du kan först bedöma sina egna styrkor och förmågor.

Reparation av metalldörrar inmatning: egenskaper

Såsom är väl känt entré metall dörr - detta är det element som permanent försämrar miljön. Således med tiden kan skadas. I slutändan kan de bilda olika typer av material skada, skorpor, förlust av utseende och prestanda. I detta fall finns det en skarp behov av reparation. Men hur man kan reparera den främre plåtdörr med sina egna händer? Därefter tittar vi på de största problemen med konstruktionsdelen och alternativen för sina lösningar.

Oavsett vilken typ av reparationer är planerade att vara, glöm inte om vad dörren är utformad. Och detta:

 • Ge skydd mot inkräktare.
 • Utförande av dekorativa inslag.
 • Och naturligtvis, vilket skapar en mysig atmosfär, samt bevarande av värme inomhus.

De grundläggande fel i ytterdörren

Med tanke på det vanligaste problemet som uppstår, bör det noteras:

 • slott uppdelning
 • Fel på extra hårdvara, i synnerhet dörrhandtag, loopar, etc.
 • Skador på dörrbladet och förlusten av utseende.
 • Fel i höljen, som ofta utsätts för maximalt.

Var och en av de nya utmaningarna kräver omedelbar verken. Direkt själva brott uppstår främst på grund av felaktig användning. Dessutom, effekterna av väder och som har en negativ inverkan, till exempel, under den brännande solen bleknar färg, eller kyla, snö och regn skadar strukturen.

Omedelbart reparera metallytterdörren med händerna medel är följande:

 • Byte av låsmekanismen och hela slottet.
 • Räta upp.
 • Att bli av med korrosion och utbyte av skadade områden.
 • Restaurering av bordläggningen och utbyte av armaturer

Överväga varje problem för sig.

Omedelbart processen för reparation och utbyte av låset beror främst på egenskaperna hos en viss typ av dörrar och utformningen av mekanismen. Den vanligaste alternativet blir cylinder och hävstångs låsmekanismer, som är ganska lätt att reparera. Låt oss tänka mer i detalj att ersätta var och en av de två arterna.

Cylinderlås och ersättas

Arbetena utförs med en liknande mekanism som följer:

 • Det första kommer ut av låsskruven. Den är belägen på stången mekanism, belägen vid änddelen.
 • Efter det sätter nyckeln och dra ut en liten rotation av kärnan i en låsmekanism.
 • Efter de framställda komponenter som kommer att installeras.
 • Infoga en ny kärna på samma sätt och fäst låsskruven, varefter kontrollera kvaliteten på det arbete som utförs.

Notera att egenskaperna hos det nya elementet måste matcha exakt med den gamla, eller ersättning kommer inte att kunna hålla.

Reparationsarbeten på den här typen av lås hölls ungefär samma princip som i den tidigare versionen.

 • Fullt skjut bulten, talar lite lättare, öppna låset och ta bort nyckeln.
 • Därefter skruva monteringsänden i dörren. Vanligtvis är ett par skruvar.
 • Då kan vi ta ut mekanism.
 • Montera de nya komponenterna.
 • Gång införd i kroppen lås på plats och fäst med skruvar.
 • Vi kontrollerar driften av mekanismen.

Observera att i vissa fall är det inte nödvändigt fullständig ersättning av slottet, eftersom vissa tillverkare förenkla processen genom att införa konvertering teknik. dvs ändra placeringen av spakar, vilket gör, utan att ändra mekanismen för att ändra nycklarna.

Felaktig inriktning av dörrkarmen, och hur man kan bekämpa den

I händelse av felaktig inriktning av dörrkarmen, problemet med svårt att inte uppmärksamma, eftersom det klart uttryckt, eftersom den visuella och mekanisk påverkan på dörren. I synnerhet den försämrade kvaliteten på isolering, är dörren stängd och inte dåligt prilyagaet tätt mot rutan liksom berör muttern. Tänk på orsaker och åtgärder för sådana problem lite mer i detalj:

 • Det första skälet blir tung vikt banor. Det är en massiv vinge och blir i de flesta fall, den främsta orsaken till skevhet. Om problemet sågs i det inledande skedet kommer reparation av främre plåtdörr med sina händer betyder beslag justerings i särskilt behov av att dra åt slingan och rätta till dem. Med förlusten av delar av sin form och egenskaper måste de bytas ut.
 • Ett annat problem är slitaget på gångjärnen. Det sker efter långvarig användning av dörrkonstruktioner. I detta fall, om gångjärnen är fixerade, snarare än svetsas de måste bytas ut. Omedelbart ny loop bör vara mer hållbara och av god kvalitet.
 • Och den sista rutan blir deformation som löses genom arrangemanget av distansorgan under basen.

I vissa fall finns det ingen deformation själv, men ändå stänga dörren att spendera mer ansträngning. Detta tecken symboliserar att tätningen behöver bytas ut.

Om dörrarna inte ger färg, kommer det rostfläckar och säregna röta över tid. I grund och botten en början det korroderar den nedre delen av dörren. I detta fall kommer reparation av dörrkarmen genomföras på följande sätt:

 • Det första steget är att förbereda allt material som kommer att användas. I detta fall kommer huvud ratten vara lösningsmedel, måla, roller, och borsta beläggning.
 • Som en del av det förberedande arbete som krävs för att genomföra avvecklingen av beslag, skyddar innerfodret och tätningsmedel.
 • Använda metallborstar ska vara ren och rost dekorativ beläggning runt den.
 • Då slipning och avfetta det skadade området.
 • Efter det, om det är nödvändigt, bör vara proshpaklevat yta och snovo slipning.
 • Därefter primer appliceras och tillåts torka helt.
 • Nästa steg är att applicera ett skikt av färg. Hela området runt dörren måste skyddas, t ex genom att använda polyeten, att de inte drabbas färgen.
 • Efter torkning av det första skiktet appliceras på den senare.
 • Det sista steget är installationen av alla element på plats.

Reparation av metallentrédörrar med sina händer när man bär foder

Innan utföra reparationsarbete bör noggrant undersöka ytan och bestämma rationalitet och nyttan av denna typ av reparation. I vissa fall, en fullständig ersättning av ytmaterial mer lönsamt än att reparera den gamla.

Så titta på de vanligaste sätten att inför och reparation.

Det här alternativet blir det enklaste och ekonomiskt. Med tanke på globalt denna process, kan vi säga att användningen av idag är mycket sällsynt. Förlusten av populariteten av denna typ av dekoration beror på en mängd olika mer prisvärda och intressanta behandlingsalternativ som blivit tillgängliga tack vare modern teknik.

Detta alternativ är också ganska billigt. Läderklädsel är ganska snabbt, blivit ett populärt sätt att dekorera ditt vackra dörr. På bekostnad av den stora massan av färger som finns på marknaden, använder detta alternativ mest efterfrågade.

Bland fördelarna med denna typ beklädnad bör noteras ytterligare förbättring i isolerande prestanda, d.v.s. skydd mot värme, fukt och buller.

På tal av nackdelarna, är det nödvändigt att nämna beläggnings skörhet och låg hållfasthet. Eftersom om husdjur bor i huset, inte en sådan beläggning inte länge.

På tal om denna metod är det möjligt att säga att dess användning kommer att ge maximal styrka, skönhet och hållbarhet av beläggningen. Samtidigt, sådana dörrar är lätta att rengöra, inte mycket förorenade, och totalt, lätt att underhålla och driva. Dessutom är ett sådant foder väl komplettera praktiskt taget någon dekor. Bland nackdelarna bör det noteras endast de höga kostnaderna för arbetet. Jämfört med andra typer och typer av foder det är ganska hög.

På tal om en sådan beläggning, är det nödvändigt att säga på en gång om sin hållbarhet och dessutom och goda egenskaper styrka. Inför denna typ maximalt motståndskraftiga mot skador och korrosion. Men observera att en sådan beläggning appliceras på hemma inte kommer att fungera. Utför restaurering och reparation av dörrar kan endast i specialiserade workshops.

Också ganska dyrt kapslingsmetod. Samtidigt är de höga kostnaderna lätt kompenseras av den mottagna kvaliteten. Som ett resultat av detta ser vi en vacker dörr, har höga hållfasthetsegenskaper, lång livslängd och enkelt underhåll. plätering resultatet du blir nöjd.

Denna typ av efterbehandling material i ansökan förekommer inte så ofta som också är inte billigt. Samtidigt, kan även de mest dystra dörren konfiguration för att skapa ett konstverk. Således dörren, trä, blir egendom och är stolt över att vara värd.

Och den sista problemet, som reparationer kan göras med egna händer, bör det noteras framväxten av ett knyst, som bör avskaffas. Detta sker på följande sätt:

 • Först och främst är det nödvändigt att lyfta dörren en aning.
 • Sedan behöver du att smörja gångjärn, för det är oftast används motorolja.
 • Det sista steget är att fördela smörjmedlet över slingorna, vilket görs genom att öppna och stänga dörren.

Således innan du börjar att reparera den främre plåtdörr med händerna måste först väga sin styrka. Om ändå kommer du att kunna reparera slottet, måste du ha tålamod. Endast i detta fall kommer att leda till. Dessutom erbjuder vi dig videomaterial som du kan hitta omfattande information om produktionen.

Reparation av entrédörrar dörren läkare och tips

När det inte finns någon möjlighet eller lust att byta ytterdörren, som kräver korrigering, är det nödvändigt att bestämma hur allvarlig skadan och problem och eliminera dem.

Mycket kan göras av dig själv, om du vill reparera ingången av dörröppningen, är det nödvändigt att uppmana befälhavaren. Men här beskriver vi dessa dörrar "sjukdom" som du kommer att kunna läka sig själva.

Input dörröppning är det främsta hindret för inkräktare, men det kan heller inte sättas i huset eller inte släppa det, och ägarna själva, om något går sönder eller deformeras i sin struktur. Därför bör reparation av dörr ingången inte vara ett problem för dig. I vilket fall som helst, de vanligaste problemen varje person har möjlighet att eliminera sig själv.

Låt oss betrakta i detalj korrigering av metall, trä och plast dörröppningar.

Det finns flera anledningar till varför du kan behöva reparera metall dörrar. Om deformerade dörrbladet själv, till exempel som en följd av den starka påverkan, inget annat val än att ta bort dörren från sina gångjärn och fördes till en verkstad, nej. Men det finns situationer som är fullt kapabla att hantera på egen hand.

Dörrlås reparation kan vara nödvändigt om ventilen bröt, föll av handtaget, hoppning cylindrar eller balkar skiftas. Ibland i låsknappen har fastnat och inte vill ha någon tur eller tas bort från låset.

I det här fallet, byt ut defekta delar eller hela slottet. För att göra detta, helt skruva det gamla systemet att ta bort den från dörren och att genomföra en revision. Om låset är inte föremål för korrigering, det in i dess ställe en ny, samma storlek och design.

Men inte bråttom att byta lås tills du är säker på att anledningen till det är i dem. Om de normalt arbetar med dörren öppen, och börja handla upp först när du försöker stänga det, då är orsaken till att förskjutning av lådan eller hängande i dörrbladet.

Försök med att justera gångjärnen, dra dem eller bär metallbricka på gångjärnsaxeln, och om det inte hjälper, är det nödvändigt att ersätta rutan.

Ibland låset öppnar tight på grund av det faktum att de felaktigt installerad tar emot kuddar. För att testa detta, spridning reglar slott krita eller markör, stänga dörren och försöker vrida om nyckeln. Om etiketterna inte sammanfaller exakt med plattan, då behövs inte den främre dörrlåset reparation. Du behöver bara ordna pad.

Om dörren gnisslar eller lösa en del av lådan är orsaken troligen bärs i slingor (se. Gångjärn för metalldörrar). I de fall där smörjmedlet inte hjälper dem eller justering bör gångjärn bytas mot nya, utan att behöva vänta tills dörren är helt fastnat.

Om reparationen av entré metall dörrar kräver bara på grund av förlusten av en presentabel utseende, bara du kan bestämma - ring befälhavaren, eller att försöka återställa sina egna. För mer information om hur du återytterdörren, kommer du att lära från andra material från platsen.

Varning! Tyvärr mer sofistikerade nedbrytning av metalldörrar kräver ingripande av specialister. Därför vid minsta misstanke om ett problem, försök att eliminera dem utan dröjsmål.

Trädörrar idag är sällsynta, men om du inte vill ändra dem till metallen, se till att täcka dem med utsidan av vattenavvisande - lack eller färg. Detta kommer att skydda dem från röta och kommer att bidra till att fördröja reparation av entrédörren.

Som metall kan trädörrar med tiden prosest grund slingor slitage.

Lösa detta problem på två sätt:

 1. Återställa den tidigare nivån av loopar, efter att ha lagt på sina axelbrickor. Smörj dem med maskinolja.
 2. Byt slingan på nytt. Du kan använda de gamla hålen för skruvarna, men skruvarna innan du skruvar ska smörjas med ett epoxilim.

Om du bara skvallrat skruvarna och gångjärn är i gott skick, de vrider den nya platsen. Förbättra ingångs trädörrar kan krävas i fallet om de är svullna från fukt och inte nära. I detta fall kommer dörren måste tas bort från sina gångjärn och podstrogat ändarna.

Sprucken trädörr också kan repareras själv. Dörrbladet måste rensas från den gamla beläggningen, ta bort den med en speciell lösningsmedel, avlägsnar sandpapper eller byggnadsuppvärmning hårtork och ta bort färg spatel.

Webben shpaklyuyut och måla igen. Samma åtgärder vid behov utföra med trim (se. Så ställer du in trim på dörren) eller box.

Ibland finns det en snedvridning av dörrkarmen, som också är fullt möjligt att rätta till.

I det här fallet, reparation ingången trädörrar kommer att vara följande:

 1. Ta bort dörrbladet från sina gångjärn.
 2. Rikta lådan med hjälp av ett vattenpass och fäst på plats med hjälp av rekvisita.
 3. Till höger och vänster rack på toppen av lådan och botten ta en punch hål genom att borra igenom dem och gå djupare in i väggen på 5-6 cm.
 4. Slå i smorda hål lim trästavar eller metallstänger av önskad längd. Om inte för lat för att dra lådan ut ur öppningen, kommer det att vara möjligt att fixera ankar pluggar.

Korrigering trä dörren, inte ens starta om de har börjat ruttna. Processen behöver du inte sluta, är det bättre att ändra dörren till det nya.

Ett kännetecken brott av plast dörrhandtag är problemet. För att ersätta den, är det nödvändigt vid basen av handtaget för att vrida dekorativa plattor, ta bort den och ta bort skruvarna. Ta bort en trasig handtag, i omvänd ordning, sätta ett nytt.

Om handtaget är i den öppna dörren inte stänga, kommer reparation av plastframdörrarna vara att justera låset håller ratten i fel läge. För att göra detta, på framsidan av dörren under handtaget finns en liten metallfliken och klicka på den samtidigt som du vrider handtaget till normalläge.

Om dörren inte är låst på spärren, kan detta bero på termisk deformation av dörren, som ett resultat av vilket låsplattan inte når den hoppassande delen. I det här fallet måste du skruva parningsplattan och sattes under det foder.

Den dåliga resultatet av handtaget kan vara associerad med torkningen av smörjmedlet. Förbättra plast entrédörrar i detta fall krävs inte, du behöver bara för att smörja alla rörliga delar av dörrmekanismen. Smörjmedlet kan användas som motorverktyget WD-40. För att eliminera hängande plast dörr nog att hantera slingan (se. Så att smörja gångjärn och plastdörrhandtaget), ta bort dem läkt.

Det är lätt att ta bort och bereder relaterad till lös passning av tätnings plast dörr. För att göra detta med hjälp av en insexnyckel för att justera de rörliga delarna på ramen

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 1 =