Reparation sovrum Chrusjtjov

Hur man startar en renovering i en två sovrum Chrusjtjov

Sedan mitten av förra århundradet och fram till 80-talet, hela unionens territorium fortfarande existerade, överallt uppfördes hus fick det populära namnet - Chrusjtjov. Från den nuvarande synvinkel var det byggandet av budgeten som kan ge ett stort antal genomsnittliga medborgare utan särskilda önskemål till enskilda bostäder.

Brick, panel, stora block- bygg-, låtsas bostadshus, har en mycket speciell funktion - plan. Lågt i tak, små och ganska obekväm arrangemang rum, långsmal korridor och har en mikroskopisk storlek kök och badrum.

Men står för en betydande andel av det totala bostadsbeståndet, lägenheter, dock njuta av en viss efterfrågan. Deras renoveringar är en grogrund för kreativitet när det gäller alla designer.

Reparation i en två sovrum Chrusjtjov - foto

Byggnader byggda på ett sådant sätt att praktiskt taget ingen i lägenheten interna partition är inte en bärande vägg. Här är där för att vända. Arkitekt - att visa sina färdigheter genom att utföra reparationer 2-rums Chrusjtjov. Grafiska formgivare - översätta din vision till konstruktion 4-rums Chrusjtjov, eller att omvandla en tvårumslägenhet i studion.

Ofta köpte vi den globala ombyggnadsprojekt i hela lägenheten. Kombinera kök med vardagsrum, hall, loggia. Eller maximal rena bryggor, skapa en enda utrymme för de nödvändiga delar av inredningen,

säger en ledande expert i Moskva arkitektoniska gruppen AvKube designer Svetlana Anisimova.

Med specialiserade ord i kategorin ihållande trend zonindelning vardagsrummet från köket baren. Att gå in i mode 7-8 år sedan, är denna teknik anses naiaktualneyshim och idag. I varje fall behöll det mode för stora, inte belastas med besvärliga möbler i rummet.

Trots allt besvär och dumhet av den ursprungliga planen, där en total brist på kvadratmeter där varje steg av lägenheterna i Chrusjtjov är helt föremål för ombyggnader.

områden blygsamhet, inte bara bostäder, men även deltid inte tillåter att manövrera med modern utrustning. Detta gäller särskilt i köket utrymme och badrum, särskilt om badrum och toalett är separata rum. Naturligtvis den största nackdelen, som översätter reparera Chrusjtjov 2 rum med kök, badrum och toalett, är en investering på ytterligare finansiering i nedmonteringen av väggarna.

1

Det är viktigt att veta att innan du börjar riva de inre partitioner, är det nödvändigt att samordna projektet och att legitimera ombyggnaden av sin lägenhet.

Typprojekt av ombyggnaden kopek pjäs, är att kombinera vardagsrum med kök och hall, som organiserandet av ett gemensamt område för att äta och få ordentlig vila. I detta sovrum vägg kan flyttas, och om sovrummet är utrustad med en balkong eller loggia, kan sitt område ökas genom att använda ytterligare meter lokaler. Tack vare en sådan mottagning i ännu ett relativt litet sovrum kan rymma ett omklädningsrum.

Reparation och ombyggnad i en två sovrum Chrusjtjov - foto

Dividera den frigjorda området i arbetsområdet, är det möjligt att utrusta ett litet kontor, som är skild från resten zon någon mottagning med hjälp av partitionering. Typiskt, i sådana fall, designers arbetar med transparenta partitioner, som rymmer ett akvarium. Men det är en fråga om smak av varje husägare. Varianten av användningen av skjutbara partitioner.

Den huvudsakliga arbets ögonblick då konstruktionen utförs 2-rum Chrusjtjov blir toalettutrymmet organisationen. Justera badrum med badkar och duschkabin inställning, släppt en plats i tvättmaskinen, som tidigare inte var i lägenheten utrymme och möjligheten att installera bänkskiva med lådor. Således andel av användbara området ökat kraftigt.

På den positiva sidan av detta projekt omfatta anordnandet av ett stort utrymme med omvandlings utrymmen och närvaron av en garderob i sovrummet.

Nackdelen kan vara en liten arbets kontor och kök, samt genom organisationen malovmestitelnaya sovrummet garderob.

Remodeling kanske inte är det enda alternativet att öka, om än liten, boendeförhållanden. Korrekt genomfört design room 2 khrushchovkas använder skjutdörr ökar utrymmet visuellt.

Den beräknade kopek stycke för två kan vara helt löser problemet med att kombinera vardagsrummet från hallen. Glidande partition sovrum, bildar en liten plantskola där barnet kommer att vara tillräckligt med utrymme att spela. Den resulterande utrymmet är indelad i zoner, och i korridoren du kan placera en annan skafferi.

Byggs badrum liten hörnbadkar i rummet perfekt placerat en tvättmaskin, toalett och handfat.

Tyngdpunkten i planeringen av denna typ av utbildning blir ett stort område för köket, som kan separeras från vardagsrummet genomskinliga skjutbara partitioner. Om det behövs, partitioner bort, skapa en enda hög kvalitet utrymme.

Sådana reparationer i 2 x Chrusjtjov rummet har en hög kvalitet positiv sida - köket och vardagsrummet för att öka den användbara området genom att omvandla utrymmet. I hallen finns ytterligare ett område för lagring.

De huvudsakliga nackdelarna med ett sådant projekt är närvaron av en smal korridor och endast en isolerat rum - plantskolan.

Om de flesta av familjen bor i en tvårummare, ska lösningen vara att det finns två separata rum. En av dem - sovrummet, och den andra - för barn.

Reparations 2-rum Chrusjtjov - foto

Denna reparation 2 x rum Chrusjtjov är att frigöra ytterligare ett område genom att kombinera ett kök och en korridor. Ett omfattande arbete på översynen är att flytta väggarna i sitt barn och platsen på 45º i förhållande till den andra väggen. I den nisch av väggen är ingången till plantskolan.

Dessutom är arbete som utförs i badrummet i hans försoning. I stället för ett bad set dusch liten som i huvudsak frigör utrymme för en tvättmaskin och ett rack med hyllor och en toalett.

Som ett resultat kan förändringar uppnås flera byggnader, bland annat två separata rum:

En positiv aspekt av detta projekt är alla samma två separata vardagsrum och luftiga badrum. Total yta omfattar närvaron av fyra sovrum och tre jobb på en relativt liten, men ett stort område.

För den negativa sidan kan innehålla en brist på lagringsplatser saker.

Detta är en kritisk fråga av alla små och medelstora rum. Hans upplösning är unik design och utsökt design förändringar med hjälp av de viktigaste elementen. Tyngdpunkten ligger på användning av flerfunktionella inredningselement.

En annan känslig fråga som kräver radikala lösningar - är en visuell förlängning av det lilla köket utrymme. Ofta lösa problemet gör en unik köksinredning 2 rum och kök Chrusjtjov.

Ofta hyresgäster är på rivning av väggar, inhägnad i köket från vardagsrummet, loggia, eller korridor eller skapa ett brett valv, vilket ger intryck av mer utrymme. Rivning kan inte vara bärande balkar, men de passar perfekt in i kupén.

Det är viktigt att veta att för den kombinerade köket behöver en stark kupol huva, som är i stånd att skydda textilier och möbler av absorberar matos.

Zonindelning köket från vardagsrummet utförs med hjälp av en mängd olika material, belysning, möbler, inredning och, naturligtvis, inte gå ur modet i baren.

Med tanke på storleken av de så kallade hallar i Chrusjtjov, och i själva verket långa smala korridorer, industri och privata företag erbjuder multifunktionella salar. Förutom garderober i möblemang inkluderar multi bänkar, stolar och ottomaner, medan anställda står för en sko. Hall möbler, oftast gjorda av lätta efterbehandling material för att ge rummet visualisering utrymme.

Tips designer Design köksfönstren

Sovrum på vinden - var du ska börja konstruktion

Nytt på webbplatsen

Drömmer du om ett sovrum där män kommer att drömmar bara ljus? Där du kommer verkligen slappna av utan att tänka på bröd? För att skapa en lämplig miljö är enkel - några regler och designtekniker kommer att hjälpa dig att organisera insidan av dina drömmar. 1. Färg och väggar Det första som behöver uppmärksamhet - en väggdekoration. inte

Design Chrusjtjov 90 bilder

 • en Remodeling
 • 1.1 ombyggnads idéer
 • 1,2 Foto omplanering
 • 1.2.1 Video: badrum remodeling i Chrusjtjov
 • 1.2.2 Video: kombinera kök och vardagsrum
 • 2 Utformningen av hallen
 • 2,1 Foto invändig korridoren
 • 3 Design vardagsrum
 • Design 4 sovrum Chrusjtjov
 • 5 Kitchen hruschevke
 • 6 Design Chrusjtjov foto

Tider då lägenheterna delades ut gratis, för evigt borta. Och inte så länge sedan, när landet började återhämta sig efter kriget, i en tid av stora panel konstruktion, sedan 1955, har vi försökt att ge skydd, om inte alla, många. Naturligtvis är dessa lägenheter i den gemensamma nonchalant kallas "Chrusjtjov", är långt ifrån perfekt: för tunna och ojämna väggar, lågt i tak, obekväm layout, ljud och värmeisolering är inte upp till märket. Men att bygga snabbt och dess uppgift Chrusjtjov fullständigt ifylld.

Bara 9 år gammal fjärdedel av befolkningen har försetts med bostäder. Och fortfarande Chrusjtjov utgör en betydande del av bostadsbeståndet. Ge vika för ett nytt hem är de bara i de centrala delarna av huvudstaden och andra större städer i provinsen med samma Chrusjtjov kommer att stå under en lång tid. Deras resurs är 50 år tidigare, var det över och ökade till 150 år som revisioner. Så tänk igenom innebörden av design Chrusjtjov och göra stora reparationer i det, naturligtvis.

Här är en sådan vacker inredning av Khrushchev med omdesign kan realiseras

Ja, under sovjettiden och sådana lägenheter var glada: låt det här huset, där endast 1 rum, och det lilla, men det egna. Bostadsutrymmena beräknades inte av bekvämlighetsskäl, utan endast med hänsyn till det nödvändiga läget för mänsklig fysiologi. Nu, när behoven har förändrats, vill Khrushchevägarna på något sätt förvandla sina hem för att uppnå komfort och funktionalitet.

Designalternativ Chrusjtjov faktiskt inte så lite, särskilt om de involverar omplanering, till exempel separation av obekväma lokaler med 2 rum, utföra olika uppgifter, eller expandera trånga och små utrymmen på grund av flytt områden. Vissa alternativ är mer framgångsrika, lite mindre, men en säkert, även en lägenhet i ett så litet område med lågt i tak kan bli ett modernt hem.

Kanske kan en intressant design i Khrushchev skapas endast under förutsättning att den kompetenta omplaneringen genomförs. Lägenheterna har inte ett stort område, men deras betydande nackdel är också att rummen ofta är smala, obekväma, med en passage, icke-funktionella korridorer. Eliminera detta problem endast genom att utnyttja ombyggnad.

Khrushchev byggdes under projekt av flera standardserier. De är ganska obetydligt olika, men de är förenade med ett - ett litet område:

 • Enrumslägenheter - 29-33 m 2,
 • Lägenheter med ett sovrum - 30-46 m 2,
 • Lägenheter med två sovrum - 55-58 m 2.

Att bygga upp ombyggnadsprojektet kommer att bli nödvändigt att lösa ett antal problem. Ett av problemen kommer att vara kopplat till legaliseringen av ombyggnad, eftersom inte alla designer "fantasi" kan implementeras lagligt. Först måste du få tillstånd att återuppbygga.

Demonteringen av väggarna måste legaliseras

Den första svårigheten kan uppstå med definitionen av lagerväggar. Lyckligtvis, i nästan alla Khrushchev, utför de inre avdelningarna inte en bärande funktion, men delar bara utrymmet i lägenheten i rum, så att de kan rivas utan hinder och gör stora reparationer. Men det finns undantag, i panelen hruschevkah du kan hitta och bära väggar inne i lägenheten. Bara i fallet är det nödvändigt att säga hur man bestämmer den bärande väggen i lägenheten:

 • Enligt planen i lägenheten. Du kan få denna typ av dokument i BTI. Du kommer att få en standard lägenhet plan med beteckningen av lager väggar och skiljeväggar.
 • visuellt:
  • Lagerväggen blir tjockare än partitionen. I Khrushchev kommer tjockleken på lagerväggen att vara minst 12 cm utan att vara klar.
  • Mellanliggande tak stöds alltid av bärande väggar.

Om väggen fortfarande är en bärare måste öppningen förstärkas med metall eller trästöd. Omplanering, som möjliggör partiell demontering av lagerväggen, kan utföras endast med tillstånd från bostadsbesiktningen, iakttagande av det godkända projektet.

Öppningen i stödväggen måste stärkas, t.ex. genom att använda en kanal

Även om de bärande väggarna i ombyggnaden inte är inblandade kan ett antal andra problem uppstå. Till exempel om ombyggnaden är förknippad med utvidgningen av "våtzonen". Enligt lagen kan ett badrum och en toalett utökas endast på bekostnad av lokaler, i.en. korridor, kök eller skafferi. Undantaget gäller endast för hyresgäster på de första våningarna, där dessa restriktioner inte gäller.

I Khrushchev finns ofta en liten liten funktionell korridor som förbinder korridoren och köket, varigenom det skulle vara bekvämt att expandera badrummet. Här står det på diagrammet:

Detta är en diskutabel zon, på grund av vilken processen för ombyggnad kan vara betydligt komplicerad

Faktum är att denna korridor, men planer för detta område betecknas som ett bostadsområde, så det återstår att antingen stå ut med det, eller att agera i två steg: först, för att separera denna del av partitionen och köra ombyggnad av bostäder i korridoren, sedan att få tillstånd för en annan omplanering - utvidgning badrum och utarbeta alla regler för dokumenten igen. dvs du måste först göra omkonstruktion av denna typ:

Detta är en preliminär ombyggnad för att legitimera den icke-bostadsrättsliga statusen för passagen till köket

För övrigt, vilket ökar badrummet på grund av passagen kommer att kräva ytterligare vattentätning.

Om du planerar att förena köket och vardagsrummet för att skapa ett rymligt vardagsrum / matsal, kan du möta en annan begränsning: att kombinera bostadsutrymme med kök i närvaro av en gasspis är inte tillåtet. Det finns två sätt att byta ut: Placera plattan till el eller placera en lätt glidande partition (efter att kommissionen kommer det kan demonteras).

Det är värt att tänka på lösningen av ett antal andra frågor som diskuteras nedan.

warming. Eftersom isoleringen i Khrusjtjov inte räcker - på sommaren är det varmt i dem, det är kallt på vintern, väggarna i hörnlägenheterna är ofta frusna - det är nödvändigt att stärka väggens värmeisolering. Och den inre isoleringen i Khrusjtjov är inte tillämplig, eftersom genomförandet av denna metod leder till att duggpunkten flyttas till väggarna. Väggarna som ett resultat börjar försämras, särskilt tegelstenar. Isoleringen är tillgänglig med ytterväggbeklädnaden med polystyrenplattor eller med en kasse och mineralull på de första våningarna i byggnaden.

Byte av glas. Gamla träfönster bör bytas ut med nya plastfönster. Här kommer du att stöta på några svårigheter. Först, i vissa hruschevkah (panel) finns det inga sållar, och för det andra kommer fönstret öppningen troligtvis att vara ojämn. Om du kontaktar ett företag med erfarenhet kommer det inga problem med installationen av fönstret, eftersom erfarenheten av att ersätta Windows i Khrushchevs har blivit uppnådd. Något du måste tänka på noggrant:

 • vilken bredd kommer fönsterbrädan att vara,
 • hur man gör ett fönster värme.

Vanligtvis försöker de göra fönsterbrädan bredare, så att det finns plats för inomhusplantor. I Khrusjtjovarna, där det inte fanns några fönsterbrädor från början, bör detta undvikas. Å ena sidan är stödet till det breda fönsterbrädan otillräckligt, vilket innebär att strukturen blir väldigt instabil, å andra sidan kommer en bred tröskel att orsaka ett brott mot värmeöverföringen. Förresten måste plåsterna helt demonteras.

Så är de viktigaste problemen med ombyggnad och reparation i Khrushchev angivna. Nu om specifika idéer för ombyggnad.

Det verkar som om du kan tänka dig att ha som källdata enrumskrushjov? Det visar sig att det är möjligt att öka badrummet och göra ett separat sovrum, åtminstone är det ganska möjligt att göra omplaneringen mer bekväm.

Typisk layout av ett rum Khrusjtjov

En typisk layout av en enrumslägenhet i Khrusjtjov är en korridor som leder till köket och en båge till vardagsrummet. I några serier byggdes "bågen", och passagen till rummet var belägen mitt emot ytterdörren. Ibland tillhandahöll projektet ett skafferi. I hörnet var lägenheterna på vardagsrumets långa vägg ett annat fönster.

Detta är en variant av ombyggnad, där "bågen" är uppbyggd och blir en normal dörröppning, ökar funktionaliteten i vardagsrummet i detta fall, som längs den längre väggen du kan lägga till, till exempel en soffa. Dörren till toaletten överförs också, på grund av krumningen i rymden blir hallen rymligare. Nu kan det bekvämt rymma ett hörnskåp. Köket är oförändrat.

Här kan du se att alla interroom partitioner, inklusive partitioner av badrummet, är helt rivna. Utrymmet är helt rekonstruerat. Badrummet expanderar på bekostnad av korridoren, nu finns det tillräckligt med utrymme för att installera en tvättmaskin. Handfatet, förresten, överförs till motsatt vägg, vilket kommer att kräva tillförsel av avlopp. Skiljeväggen mellan vardagsrummet och köket är demonterat, väggen mellan badrummet och köket förlängs genom att bygga en gammal dörröppning: du kan placera ett komplett kök. Nackdelen med ombyggnaden är att hallens yta minskas, men i vardagsrummet är det nu bekvämt att ordna en garderob, särskilt eftersom det finns plats för en hängare och hyllor för skor på korridoren.

Ett annat alternativ för att förvandla rymden genom passagen. I detta fall ändras badrummets orientering - det ökar något i området, men tyngdpunkten är på att öka kökets yta. Det är delvis kombinerat med vardagsrummet på grund av en bred öppning, där det är möjligt att installera glidpartier.

Många uppmärksamhet ägnas åt platserna för lagring, och det finns plats för en dubbelsäng, det skiljer sig inte från vardagsrummet men ligger i en mysig spjälsäng. Köket sitter i vardagsrummet, en separat nisch ställs in för kylskåpet. Du kan spela kök, vardagsrum och sovrum med hjälp av design. Var uppmärksam på badrummet. Ingången till den överförs från korridoren till passagen, så att dörren från den smala korridoren avlägsnas. Byte av badkaret på duschhöljet gör det möjligt att lossa utrymme och installera en tvättmaskin.

I denna variant, genom att överföra dörren till köket, utökas badrummet, eller hellre, badområdet, en del av väggen är avskuren, vilket resulterar i en komplett dörröppning till vardagsrummet. Köksutrymmet är inte signifikant optimerat.

Här skiljs skiljeväggen mellan hallen och vardagsrummet. Vid denna tidpunkt finns en garderob. Delvis finns det ingen mellanrum mellan vardagsrummet och köket. Distansens roll utförs av barräknaren. På grund av förskjutningen av matsalen från köket till vardagsrummet har köket blivit mycket rymligare. Köket i denna variant ligger med bokstaven "G" och upptar inte bara en lång vägg utan även en vägg med ett fönster. Kanske bör det noteras bristen på lagringsutrymmen och ett litet badrum, som inte rekonstrueras, utan istället för ett badmonterad dusch och tvättmaskin.

Även en sådan liten lägenhet som ett rums-rum, Khrushchev, kan göras tvårum om det behövs. Till exempel, på den här planen kan du se att i det övre hörnet av vardagsrummet fanns en säng och ett sängskåp. Sovrummet är åtskilt av en partiell partition för att ge tillgång till naturlig belysning, eftersom sovrummet är utan fönster. Köket och matplatsen förenas av en enda bordsskiva. Zonering med golvbeläggning utfördes. Det finns plats för förvaring både på hall och i vardagsrummet.

I hörnet Chrusjtjov, var i rum med två fönster, renovering fler alternativ, närmare bestämt från ett rum kan du göra två fulla ljusa rum med dagsljus. På detta avseende är det klart att skiljeväggen mellan köket och vardagsrummet rivas, men byggde en ny partition, som nu delar rummet i två delar. Resultatet är en stor lägenhet med separata rum: vardagsrum, matsal och sovrum. Area badrum remodeling påverkar inte.

Detta alternativ liknar den tidigare saneringen, men ingången till sovrummet - ett vardagsrum. Men i sovrummet, kan du beställa en stor garderob, som kommer att lösa problemet med lagringsutrymme.

Typisk layout av två sovrum Chrusjtjov ger fler möjligheter för design, särskilt om väggarna är inte bärande i lägenheten.

I en typisk BR hruschevke kan avsevärt utöka badrummet på grund av passage organisera ett rymligt vardagsrum, matsal. Dessutom är en tvårumslägenhet faktiskt möjligt att göra en "tre-rubel not." Det finns tre vanliga typer av layout dvushek i Chrusjtjov, som fick älska namnet på folk: "bok", "spårvagn", "miniuluchshenka".

bundet

Den skiljevägg mellan badrummet och vardagsrummet just rivas. Utrymmet för den tidigare passagen är nu uppdelad mellan de tre lokaler: hall, badrum och kök. I en hall - en garderob i badrummet - tvättmaskin i köket - en nisch i kylskåpet. Dörren till lagret byggs. Den förvandlas till ett omklädningsrum med en ingång från sovrummet. Lägenhet.

Ett liknande alternativ. Skillnaden är att i hallen finns en nisch för en garderob, och vardagsrummet, mitt emot ingången, placerade på arbetsplatsen. Ingången till garderob är inte ut ur sovrummet och vardagsrummet, intill arbetsplatsen.

Här sanering rörde främst kök och vardagsrum. Väggen mellan vardagsrummet och köket revs, men i stället placerade ön diskbänk. Matsalen är nu i vardagsrummet: matbord ligger i anslutning till soffan. Bakom skjut skottet är dubbelsäng, som kunde komma in på grund av bygga en mur mellan hallen och vardagsrummet. Från sovrummet kan du gå till en rymlig klädkammare, gömd bakom en skjutdörr. Sovrummet blev en plantskola för två barn.

Nackdelen med denna omställning är synlig på en gång - det är för lång och smal korridor, men ändå, och det alternativet har rätt att existera. När allt kommer omkring, och hjälper dig att göra ett visst utrymme för att utöka badrummet på bekostnad av korridoren, att fördela lagringsutrymmet. Och sovrummet och vardagsrum dividerat med partiella skott som fungerar zonindelning utrymme, isolerad rekreationsområde.

I denna utföringsform är i stället för passagen gjort nisch enligt kylskåp, garderob. Partitionen mellan köket och vardagsrummet är bara delvis bort, bara för att göra en ny post. I vardagsrummet har blivit mörk, ljus kommer in bara genom transparenta insatser i partitioner. Men den nya sovrummet var mycket ljus och med en balkong.

Möjligt och detta alternativ ombyggnationer. En del av skafferi och sovrum blir ett gemensamt utrymme med ett vardagsrum, en skiljevägg mellan vardagsrummet och hallen flyttade djupare in i rummet, demonteras kök partition. Det ger ett mycket rymligt vardagsrum, ett litet sovrum och en hel garderob.

Kök och vardagsrum är inte eniga, som i de flesta tidigare versioner, men badrummet är också expanderar på grund av passagen. Partitionen delar rummet i sovrummet till två sovrum - ett med ett fönster, den andra utan. Väggarna är gjorda i ett sicksack sätt att lämna en plats i sidan och i det andra rummet för en djup inbyggda garderober.

Detta alternativ liknar den föregående. Sovrummet är också ordnas på ett sådant sätt att det erhålls från två separata rum, men badrummet är inte ombyggd, i gången finns nu ett omklädningsrum och utrymme för inbyggd garderob i hallen. Partitionen mellan vardagsrummet och hallen bedrivs - organiserad bekväm arbetsplats.

Ett intressant alternativ - diagonal Planera om, såsom ses i detta plan. Med detta tillvägagångssätt kan badrummet passa en hörnbadkar, att förena under ett gemensamt bänkskivan handfat och tvättmaskin. Köket är inte expanderar, men dess utformning är avsevärt förändras. För det första rivningen av partitionen. Tabellen är ersatt av en bardisk. För det andra överfördes tvättn till sidan av väggen med ett fönster. Den skiljevägg mellan sovrummet och vardagsrummet överförs till installera inbyggda möbler. Höjdpunkten i projektet - ett omklädningsrum, vars sidor kan placeras hörnskåp, skåp.

Även här diagonalen korridoren. Men sovrummet avsevärt förlängd genom vardagsrummet. I själva verket visar det sig med två sovrum, men ett litet vardagsrum och kök är skild från låg mur.

Ett liknande projekt, men hallen lite mer. Det finns en nisch för en garderob. WC ökat.

Ett sovrum Xruschevka på båda sidor. Rummen är angränsande. Och den viktigaste uppgiften är att få dem att separera. dörren flyttas från den smala korridoren på toaletten, och genom att minska den del av vardagsrummet är möjligt att göra plats för lagring eller omklädningsrum. Sovrum split genom rack, tack vare honom, inte signifikant minskad belysning, men utrymmet är planlagd i ett sovrum och vardagsrum. I stället för den tidigare vardagsrummet är nu ett barnrum.

De två sovrum Chrusjtjov ombyggnad problem minskar också på problemet med anslutande rum och ett litet område.

Typiska sovrum planering förutsätter ett litet kök och vardagsrum checkpoint, varifrån ingången till sovrummet, ett separat sovrum. Detta kan vara en typ av bok layout:

sovrum

Eller planering "spårvagn"

I detta avseende kan man se att ingången till toaletten flyttas och placeras vid korsningen av väggar, mellanväggar och kök hall demonteras. Store förvandlas till en dressing och något utökat passage.

I detta utförande, ingen partition mellan vardagsrummet och vardagsrummet. Badrummet kombineras. Delvis bort partitionen mellan vardagsrum och kök, men lagras framför badrum. Indata i ett av sovrummen och en garderob är anordnade i en halvcirkel.

Här görs stora och bekväma omklädningsrum, ingången till som utförs i sovrummet. I vardagsrummet -Special rundade nisch för TV, som har blivit en central del. och matsalen ligger i vardagsrummet.

Här kan du se köket i lägenheten, omvandlas till en studio. På väggarna finns familjefoton.

Utsikten från vardagsrummet. Lägenheten är en intressant design - en lek på cirkeln. Du kan titta på projektion av en cirkel på golvet och taket.

Processen att kombinera kök och vardagsrum. På taket är fortfarande synliga spår av de gamla murarna.

Matplats i vardagsrum kombinerat med kök

Sovrum utan fönster. Så det kan se ut ett sovrum i en studio Chrusjtjov

Video: badrum remodeling i Chrusjtjov

Video: kombinera kök och vardagsrum

Hall i Chrusjtjov har flera nackdelar:

 • liten storlek;
 • en lång och smal korridor;
 • "G" obekvämt layout i form av bokstäver.

För att undvika brist på utrymme, kan hallen förlängas med badrummet eller vardagsrummet, åtminstone för att ställa in garderob. Faktum är att även en smal garderob i en hall skulle vara olämpligt eftersom det ofta är situationen förvärras genom att öppna dörren till hallen badrummet. Om däremot öka utrymmet är inte planerat, skulle det ha att göra olika design knep för att undvika känslan röran korridoren.

Design tekniker som kommer att maximera lasta inrikes:

 • minimalistiska möbler. Detta gäller inte bara möbeldesign, men också dess kvantitet. Hallen ska vara bara de mest nödvändiga. Dessa är till exempel en plats för skor och kläder. Och du bör undvika utomhus galgar, eftersom även ett par uppsättningar av vinterkläder på det skapar förvirring effekt. Alla bör försöka avsätta utrymme för en garderob. Det kan vara ett litet hörn skåp med speglad dörr. I närheten kan du hänga en liten hylla för småsaker som måste vara nära till hands. I allmänhet bör kantig design och speglar användas i korridoren Chrusjtjov. Det är bara i dörren för att hänga en spegel rekommenderas inte av Feng Shui.
 • Utöka utrymmet kommer att hjälpa kompetent urval av interiörfärger. Det är känt att ljusa färger visuellt göra inredningen rymligare. Detta gäller även för hallen. Men om du följer dessa råd, välja material som kan tvättas. Till exempel, för väggarna kan det vara färg, golv kakel eller keramiska plattor. Undvik porösa material med struktur, i nära hall de är lätta att smutsig, men återfå tidigare form redan vara svårt. Från den trånga hallen distrahera färgaccenter, men överdriv inte - det bör inte vara mycket. När det gäller taket, måste de nödvändigtvis vara lätt, inga experiment med mörka nyanser i taket, eller en känsla av mycket lågt i tak.
 • belysning. Naturligtvis måste korridoren designen inkluderar utarbeta belysning. I hallen, som är a priori saknar naturliga ljuskällor är det oerhört viktigt. Det bästa alternativet skulle spänna glänsande tak med spotlights. Deras mängd bör vara tillräcklig. Till exempel, har ofta ljus längs taket i centrumlinjen eller omkretsen av väggarna i två rader. Du kan ge ytterligare vägglampor. Brytaren måste placeras så att innan den kunde nå dörren. Ganska obehagligt när den är placerad i mitten av hallen. Vi måste korsa en del av korridoren i de mörka smutsiga skor, som kommer från gatan, bara för att slå på ljuset. Förresten, om en lång korridor, är det lämpligt att installera entrén switch, med vilken du kan styra belysningen från hela korridoren.
 • zonindelning. I miniatyr hall zonindelning kommer förmodligen att vara på sin plats, men inte så på den långa korridoren. Vissa designers uppmanas att dela utrymmet i hallen i två, högst tre zoner med hjälp av bågar, kan användas och färger.

Ibland kan det hjälpa till och är oftast öppna hängare. En stor spegel på sidoväggen för att utöka utrymmet av en smal korridor

I ett extremfall, hjälpa de smala skåp

Om du tillåter bredden av korridoren, kan du sätta garderoben längs väggen

Håller med, mycket intressant är garderob i hallen med fotoutskrifter. Precis som sin uppföljare.

Corner klädkammare med skjutdörrar är användbart om det inte finns något utrymme för konventionell direkt garderob

Vid utformningen av vardagsrummet utformning kommer att ställas inför samma problem som i korridoren: lågt i tak, lite ljus. Dessutom är vardagsrummet ofta checkpoint, vilket är anledningen till en stor del av den inte kan utnyttjas fullt ut. En del av problemet är löst genom ombyggnaden, som nämnts ovan, kan en del lösas genom att använda kompetenta designidéer.

På väggen hängde TV ofta

 • slank design, inga utskjutande dekorativa element;
 • den minsta mängden av möbler,
 • neutrala färger kan du använda kontrasterande färger för att förvandla rumsuppfattning, men kräver ett professionellt förhållningssätt.

Kommer troligen att ha att beställa möbler till sin storlek, för att plocka upp något från den slutliga kommer att bli ganska svårt.

Av stor betydelse är rätt storlek möbler

Den mest korrekta kursen är att ersätta tunga gardiner för ljusridåer som kommer att maximera det naturliga ljuset flödar in i rummet. På kvällen den bör vara väl organiserad artificiellt ljus. Detta kan vara alla samma punktbelysning tillsammans med en glänsande ljus stretch tak, innertak av gipsskivor med urtagningar som är väl upplysta av omkretsen, eller så kallad flytande tak som genomförts med användning av en LED-bakgrundsbelysning.

Naturligtvis kan du ringa och ett separat sovrum i Chrusjtjov, men om du inte vill donera fritt utrymme för placering av en dubbelsäng, som kommer att vara "död vikt", kan tillsättas som lösningar att välja möbler-transformator. Nu på försäljning är inte bara en säng som förvandlas till en liten soffa, kan hörnsoffor köpas i samband med vardagsrummet, som kommer att bli en fullfjädrad sängen på natten.

Bed-transformator - beslutet att Chrusjtjov

När det gäller stil, kan de enskilda stilelement arrangeras i nästan alla vardagsrum stil trender, åtminstone kan du använda när skicklig strategi. Här, till exempel, som bor i stil Shabby chic och high-tech:

Att bo i stil shabby-chic

Att bo i stil med högteknologiska

Sovrum layouter som "bok" och "spårvagn" smal och lång. Genom området, verkar det inte vara så liten, men funktionaliteten är inte vinner dem. Om sovrummet inte utförs sanering, behovet av att sträva efter att föra sovrummet för att bilda en fyrkant med hjälp av möbler. Det är lätt att göra om planering "bok". Du kan göra en rymlig klädkammare och en rymlig garderob. Med "spårvagn" mer komplicerat, men lösningen också. Såsom framgår ovan, med hjälp av omplanering kan kombineras i ett rum vardagsrum och sovrum.

Bedroom area i vardagsrummet

När det gäller belysning, val av möbler och färger, kan sovrummet tillämpa alla de rekommendationer som gavs till vardagsrummet och hallen. Vi bör också säga att i utformningen av sovrummet är bäst att undvika användning av kalla mättade färger i stort antal, dock och ljusa kontrasterande färger i ett stort antal här för olämpligt. Sovrummet ska behöva vila och lugn. Använd dekoration material och textilier huvudsakligen pastell ljusa färger sovrum, kombinerar färger. Du kan välja grundläggande, även vita, gjorde något i skandinavisk stil.

Sovrum i skandinavisk stil

Det finns speciellt utformade färgscheman för inredning som kan användas med framgång genom att välja färgen på möbler, finish och tillbehör.

Sovrum pastellgrönt skugga

Flavor interiör ger kontrasterande fläckar

Använd inte komplicerade dekorativa element med genomarbetade böjda linjer. Om mycket lite utrymme, begränsa en säng. Funktionalitet i sovrummet är en spegel, särskilt om det finns en plats för en liten byrå och en garderob intill lokaliseras. I sovrummet ofta hänga en ljuskrona. Det är bättre att överge den och att begränsa rampljuset, men om du verkligen vill och välj sedan en platt modell.

Chrusjtjov i köket för lite utrymme, bara inte vända. Det är nödvändigt att antingen göra ändringar, eller försöka förändra utrymmet så att det blev en funktionell och bekväm.

Huvudrätt - möbler på beställning. Liten punkt, men två eller tre centimeter här och där, ibland bestämmer sig för att "resultatet av slaget." Noga överväga placering av köksbänkar, eller snarare alla sektioner lådor och apparater kan bokstavligen genomföras i köket renoveringen Chrusjtjov. Bra service kommer att tjäna inbyggda apparater: mikrovågsugn, ugn, spis, diskmaskin, som kan vara liten storlek. Även kylskåp kan nu köpas infällda diskhoar: Show - skåp; men nej, öppnar du - kylskåpet.

Det är nu på modet att bära diskbänken till fönstret, så att hörnet kan placeras högt kylskåp. Vi måste mixtra med avloppsvatten, men beslutet värt.

Diskbänk fönster gör det möjligt att planera utrymmet mer bekvämt

Du behöver inte stå ut med diskbänken om du inte ser behovet av detta, men bara använde fönsterbrädan som en bordsskiva. Vissa ansluta en enda bänkarbetsområdet och bar, vilket gör interiören mer solid.

När det gäller textilier, sedan försöka att trimma i köket kort ljusridåer, och bättre och horisontella persienner, som ligger direkt på dörrarna av plastfönster - mycket bekvämt.

Det är inte precis bekvämt beläget i Chrusjtjov i köket avlopp och gasledningar. Gasröret kan överföras, om så önskas, genom att kontakta lämpliga myndigheter. Och du kan dölja dem med möbler eller plastlådor eller låda för att samla gipsskivor.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att utveckla dina egna ändringar och designa din favorit och infödda Chrusjtjov. Och slutligen, erbjuder vi ett urval av bilderna för att se mer Chrusjtjov design.

Sovrum Chrusjtjov: vad vi vill, och vad som händer ..

God dag! Mitt namn är Anastasia. Också beslutat att ansluta sig till alla, och att presentera vår lilla lägenhet med sin man, visar ungefär vad vi vill att det ska vara och att porten här just nu, och det kan ge råd! Och göra allt med händerna fulla, inte bara för att spara, men också för att Igor själv lite insatt i reparation och byggbranschen, och det vill inte lita på någon. Dessutom är han redo att ta ännu vad du inte vet, eftersom Internet kan du lära dig allt, och beslutsamhet och mod han håller inte! När han sade att vi hade tillsammans kommer att etablera sig och med fönster, och göra allt el, VVS, var jag rädd, men i processen när jag såg vad min make kan lugna ner sig och helt litade på honom. Alla mönster och layouter, tack vare min konstnärliga utbildning ligger på mina axlar, han har förtroende för mig, så här är vi ett väl samordnat team i denna fråga!

Inledningsvis när vi gifte två och ett halvt år sedan har vi varit tvungna att leva med bror hennes man, det var verkligen inte bra (förutom förde vi omedelbart en katt, en stor hund och papegoja), men sedan kunde vi köpa ut sin andel, och slutligen ifred, och vår vilda djur! I allmänhet, vi ville från början att sälja vår Chrusjtjov och köpa en bostad i ett nybyggt hus, även bokat en lägenhet, men ödet skulle ha det att vi inte har lyckats sälja Chrusjtjov (staten var verkligen inte henne, och till och med mellanväggar extra högen upp till från sin bror inhägnad) och beslutade först att leva här och göra små reparationer mer till salu än för sig själva. Men under reparationen så skilde sig i sina idéer som har upphört att rädda budgeten och energi, och satte sitt hjärta och själ i det! Jag kan tillägga att vår reparera sooo kompliceras av det faktum att vi lever här! Inga dörrar, inga möbler, högar av saker täckta med byggdamm, smutsiga djur, göra reparationer och dröm, och när detta är över.

Så här är hennes ursprungliga plan enligt dokumenten, den totala arealen av 43,8 kvm.:

Cross märkt skördas tidigt väggen, röd rand ny mur, är grön den nya ingången till rummet

Min man och våra rum (rum)

Korridoren till köket, som gjordes dörren till vårt rum

Rummet där mannens bror levde

Reparationer började med rivningen av onödiga nagorozhennyh väggar, men vi har dem revs för att fira omedelbart den dag då hennes makes bror flyttade)) och ockuperade badrum.

Vilket gör plasttaket

Taket är klar, den nya taklampa

Guiden, tror sig mycket bekväm, allt kommer tillbaka, det är inte nödvändigt att staket kapslingar.

Köpte alla nödvändiga små saker för badrummet

schematiskt (blå är spegeln) ..

Kitchen Project (oh, hur jag perenapridumyvala dessa alternativ, men mer eller mindre bodde densamma):

Utsikt från väggen (det är inte rivas, gömde jag helt enkelt i programmet för synlighet)

View from the door

Här kan du se hur bra jag vill placera en spegel

Visualisering av vägg speglar

Wall med isk.kaminom och TV

Typ av den motsatta väggen från fönstret

Projektet är ett litet rum (sovrum):

Detta rum kommer vi att göra det senaste numret (som en balkong). Medan en viss idé är det inte. Vet bara att den bortre väggen mitt emot fönstret exakt glidande garderob över hela bredden. Först trodde jag att göra podiet som att placera en madrass och min man stödde min idé, men nu är jag rädd att det kommer att röran i rummet och ändå njuta av garderob kommer att vara mycket obehagligt för vissa. Dessutom är det okänt om vi kommer att stanna en längre tid i lägenheten, plötsligt kommer det att vara barn, kommer vi att frigöra detta rum för dem och sedan måste göra om allt igen här. Skulle det inte vara klokare att bara sätta här sängen mot väggen, driver det lite från skåpet, vilket lämnar utrymme för synen på det? Även som tur Igor så inställd på podiet att sängen nu kan jag inte övertyga! I allmänhet, som reshit- jag vet inte, men nöjd med röst! Men vad jag vill isolera sängen gardin, jag vet)) är här ett sovrum med ett podium (från "Fråga") jag först trott:

Men i allmänhet, så länge allt är reparationsprocessen i full gång, ladda upp bilder av vad som händer hemma nu och lite om hur man gör för att visa omfattningen av vår ångest levnads i leran)) A plågade oss tillräckligt länge, sex månader eftersom göra reparationen är möjlig endast på helgerna.

Chockerande! Och alla dessa saker är i dammet!

Rev ner väggen i hallen

Ny vägg hall, bara för att få toaletten i jämnhöjd med väggen

Fönster bokade höjd över eftersom längs fönstret kök

Demonteras dörren

Vy över entrén

Det finns en öppen spis

Vår Dust Collector och Volosovkazhdomugluotkladyvatel)))

Jag träffade personligen med kitt!))

Uppfördes eldstad designen ..

Mellanväggen mellan de två kommande soffor

Tak ljus kaffe färg, mycket lämplig för färgen på tapeten.

I köket, stretch vit satin tak

Ett par plattor vid fönstret i köket hade ännu inte anges, bara sätta ännu för foto

Blanka plattor i korridoren

Min målat glas, från början inte ville göra en sådan färgstark, men det visade sig))

I stället för kall-ka i nischen kommer att byggas garderob med redskap

Det finns tapeter

Så, för de få, men inte mindre viktigt efterfrågan lägga diagrammet (ritning för hand, så det kan bli lite roligt) och några bilder som gjorde taket i hallen:

Tidigare bloggar och projekt

Förbestämd

 • Hej kära vänner och kamrater. Under de första raderna vill jag.

  Hej min kära ukrashateli liv! Låt mig gå.

  utställningar

  • Två olika berättelser: Barn pojke och flicka37
  • Stil: en gammal man. Del 4.75
  • Är det möjligt att lagligt byta badrum med toalett?5
  • Vårt land "ekoloft" 9 rutor32
  • Nästa ändring eller möbler till våra vintage stugor26
  • God dag! Prompt vad förkläde och bords välja köket (foto inuti)4
  • Treshka för en familj på tre.1
  • Människor utan fantasi behöver råd)))5
  • Dödläget: Hjälp Board71
  • Resultatet av åter St Petersburg lägenhet127

  Webbplatsen administration ansvarar inte för uttalanden och handlingar av användare av webbplatsen på alla sidor på webbplatsen, liksom riktigheten av den information som ges av dem.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  29 + = 39