Reparera trägolv i lägenheten

Reparera trägolv med sina händer

I många hem fortfarande ligger de gamla golv som kräver reparation eller fullständig ersättning. Detta kan man se på Skip när man går eller böjning av golvytan. Men inte alltid, är vi redo att finansiera kostnaderna för en fullständig ersättning av trägolvet, så du bör lära sig att känna igen vilken typ av reparationer som behövs för att våra golv - mindre eller större. Dra åt med ett trägolv reparation är inte nödvändigt, eftersom ju längre fördröjningen reparationen, desto fler problem elimineras. Den bästa tiden att göra en liten reparation än att ta upp behovet av fullständig ersättning av trägolv.

Diagnos av nödvändiga reparationer

Trä eftergivligt material, är den känslig för svallning och krympning beroende på fukt och temperaturfluktuationer i rummet. Med tiden kan dessa processer leda till sprickor i golvet eller lossas fästelement. Det kan förekomma i styrelserna ruttna på grund av brott mot installation och skydd av trägolvet. Här är några faktorer som talar om för oss att det är dags att göra reparationer våningen:

 • Utseendet på sprickor i golvet - är ett resultat av tork brädor eller ändrar sin geometriska form.
 • Sviktande brädorna när man går - är nära anknytning till den första punkten, det är ett resultat av att torka upp golvbrädorna i samband med vilka de har en fri lek.
 • Ruttnande brädor - uppstår på grund av dålig tätskikt, ångspärr vid installation golvet.
 • Böjningen av brädorna under belastning - en följd av effekterna av svamp på golvbjälkarna och deras förfall.

För diagnos, till att börja med, gå igenom hela golvytan, utseende repor markerar platsen för sitt ursprung, för att inte ta hand om igen.

För att söka efter sprickor och flis i golvet beväpnad med en hård borste och en bra promenad det mellan skivor, rengöring smutsen. Om skivorna efterbehandling golvet, måste du arbeta för att undanröja luckor, men även om linoleum kommer alla spåren uppe på toppen av brädor behöver för att täcka upp.

Ta hammaren och awl prostuchite över hela golvet, men inte mycket. Klonk när prostukivanii kan tala om uppkomsten av röta, försöka hålla en syl till denna plats, om det kommer lätt att denna del av golvet bytas ut. Om det i vissa ställen, golvbrädorna böja, men de själva är i ordning, är det förenat med utbyte av golv lag, det vill säga demontering golvet och det är redan nära en större översyn.

När alla problemområden finns, kan det definieras med eventuella reparationer vara - större eller delvis.

Om du gör reparationen golvet, sedan överväga möjligheten att dess värmeisolering och ljudisolering, särskilt om du bor i ett gammalt Chrusjtjov, där hörbarheten är bättre än i operahuset kommer det inte att bli överflödig.

Och så alla problemområden identifierats, nu kan börja reparera trägolv med sina händer. Sekvensen av reparation, kommer vi att börja med att beskriva översyn golv.

Översyn av trägolv

När större reparationer kan vara fullständig eller partiell ersättning av golvbrädorna. Hela denna process kan delas in i följande steg:

 • Demontering socklar och täckfärg (om sådan finns).
 • Demontering av golvbrädor och eftersläpning.
 • Rengöring, golv förbereder sig för att installera eftersläpning.
 • Mellanrum horisontell våningen i framtiden.
 • Ställa in fördröjning nivån.
 • Uppvärmningen av golvet (om planerade).
 • Montering styrelser att släpa.
 • Golvpanelmaterial (om planerad).
 • Installation av täckfärg och installera golvlister.

Låt oss betrakta varje steg i detalj.

1

När man arbetar med att lägga ett nytt golv kan du behöva följande verktyg:

Om något i listan du inte fundera på vad du kommer att kunna ersätta dem.

Innan demontering, tar hand om var du kommer att göra det ackumulerade skräpet. Förbered verktyg som du kan behöva. Hammer, kofot, bågfil - minimi för nedmontering.

Rivning och förberedande arbete

Ta bort golvlister och täckfärg. Om den gamla trä sockel, rekommenderas att ersätta dem med moderna plast. Om du redan har en ny plastlister och vill lämna tillbaka dem till den plats installerades, nedmontering bör göras noggrant. Samma med topplack. Men även om du planerar att ändra ytfinish, att lägga ett nytt linoleum eller laminat, spara gamla, är det fortfarande möjligt priigoditsya vid stugan eller i garaget.

Demontering av golvbrädor och lag Det är också genomförs med hänsyn till behovet, onödigt. Om du vill spara en del av styrelserna, är det nödvändigt att räkna upp dem, så att du inte blanda ihop ordern. Om skivorna målades - kommer att behöva arbeta hårt och att ta bort all färg till rent trä. Gör det bättre och bekvämare att deras nedmontering. Med full ersättning av golvet är det möjligt att underlätta demontering av sågade brädor i flera delar på plats och först därefter dra bort dem från loggen. Nails från styrelserna för att dra bättre bara för att undvika skada under bära.

Om det finns någon isolering under golvet i form av expanderad lera eller glas (det används ofta under sovjettiden för värmeisolering av golv, utan hänsyn till dess skadlighet till människa), lagring av väskor och återvinna, om du inte planerar att använda den. Men betongblocket, förresten, är fortfarande ofta används för isolering av golv på grund av det låga priset, så att du kan lämna den för kostnadsbesparingar.

interims rengöring krävs, kommer det att identifiera de betongfundament fel och eliminera dem. Om det finns några sprickor i golvet eller botten av väggen - alltid måla dem med skum eller någon snabbtorkande lösning, kommer det att förhindra inträngning av fukt och drag under golvet i de nedre våningarna och gatorna, vilket är orsaken till mögel och mjöldagg. Efter rengöring och tätning alla sprickor primas betong antifungal primer det kommer att förlänga livslängden på ditt golv.

Efter att alla förberedande åtgärder för att gå vidare märkning den framtida nivån på golvet. Om du vill göra golvnivån i rummet med alla samma lägenhet, är den högsta punkten i nivå med angränsande rum golvet i dörröppningen. Denna höjd du måste flytta på alla väggar, kan det göras med alla medel tillgängliga för dig, men det är mer praktiskt att använda vatten eller en laser.

När alla bär märket måste sättas monteringshöjd på framtida sex lag, denna etikett anbringas av subtrahera summan av tjocklekar golvskivor, plåtmaterialet, vilket kommer att stänga brädet (om planerad) och toppbeläggning (om det är ett laminat, inte glömma om substratet under det). När bestämde höjden på installationsloggen, måste du definiera vad vi behöver dem i storlek. För att göra detta måste du hitta den högsta punkten på golvet och mäta hur mycket den är lägre än höjden på installationsloggen och välja storlek på den resulterande fördröjning något mindre storlek.

eftersläpning installation bör börja från golvet tätskikt till trädet är inte svullna ytterligare fukt för denna användning billig polyetenfilm med en tjocklek av 0,2 mm. Vid läggning körs på väggen ovanför golvnivå i framtiden, överlappande banor av minst 15 cm., Är det inte onödigt att försegla överlappningen av tejp längs hela längden.rådet innan lägger fördröjning som krävs för att behandla med antiseptisk, kommer det också att öka livslängden på det nya golvet. Med ett urval av antiseptisk hjälper dig i någon järnaffär konsulter.

för uppvisar en eftersläpning i nivån Du behöver definitivt prostavyshi, med vilken du kan justera höjden på stocken. För enkelhetens skull och mer exakt nivåkontroll många mästare använda plastkilar med klämmor. För att spara pengar för dessa ändamål kan du använda rester av gamla plankor, bitar av plywood eller MDF, som ska förbereda i förväg så att under installationen inte slösa tid att hitta dem.

Nästa steg fördela reglarna på golvet. Längs väggarna är vinkelräta mot läggnings eftersläpning besitter två mer loggar på ett avstånd av 1,5-2 cm från väggen. Alla andra eftersläpningar som med en viss stigning, vilket beror på tjockleken av plankorna och maximal belastning på golvet. Den genomsnittliga pitch är 40 till 80 cm. Om längden är mindre än eftersläpnings längden av rummet vilket gör deras docka tvättas ned i golvbalkar i ansiktet och fästa vid varandra med skruvar.

Två eftersläpning, som är staplade längs väggarna, sätta upp på tidigare gjorda markeringar på väggarna med nivån och beredd prostavyshey och fixerade till betongbasen. För att konsolidera användning eller plugg skruvar eller ankarbultar. Det är bättre att ge företräde åt den andra, eftersom de är mer tillförlitliga och pluggar pressas till bjälklaget med mer kraft. Antalet fästpunkter beror på tjockleken av reglarna. Vid fastställandet pluggskruvar i steg gör 60-80 cm, bärs på ankaret -. 80-100 cm för fixering borrar hål i betongen och baren. Hålet borrat distansstycke insatt dymlingar eller ankare och bultar eller skruvar är inskruvade

Användning av den beredda prostavyshi exponera de återstående reglarna i nivå med användning av ett vattenpass till önskad steg och fäst dem med dymlingar eller ankare.

Efter fixering alla stocken fyller utrymmet mellan värmaren om den är betongblock sprida det helt enkelt att lämna ett gap mellan den och brädorna vid 12 cm för ventilation. Vid användning av mineralull eller skum försökt att inte lämna luckor mellan reglar värmare och också lämnar en lucka för ventilation.

Komma golvbrädor på reglarna. Det är bättre att använda spårade skivor Om du planerar ovanpå brädorna att lägga en skivmaterial, brädorna kan köpa den lägsta klassen, med massor av knutar och harts kormashkov. Om korten efterbehandling golv, välj en hög kvalitet ombord, som efter bearbetning kommer att ge en vacker och harmonisk teckning på grund av dess struktur.

Den första kortet har ett krön på väggen på ett avstånd av 1,5-2 cm är en teknologisk gap för att kompensera för expansionen av träet. Extrema självgängande skruvar så nära som möjligt mot väggen, så att senare de stängt en sockel, alla efterföljande skruvar vridna i spåret av brädan i vinkel.

Om skivmaterialet kommer att resa tillsammans på toppen av brädor kan skruvarna spinnas direkt in i en planka, utaplivaja cap 1-2 mm.

Boards måste passa tätt till varandra, för att pressa skivorna kan utnyttjas genom deras skrot samma styrelse hammare.Om styrelsen är starkt skev, kan du använda hemgjord kil.

Således vi fixa alla golvbrädorna. Några huvudkortet dessutom fästa vid varandra med lim, promazyvaya spåren innan monteringen av nästa bräda.

Väldigt ofta när du installerar sista brädan det finns vissa problem, så dessa metoder används i sin installation.

När alla kort läggs, är du redo för ytterligare efterbehandling. Om du planerar att lägga linoleum eller laminat, är det nödvändigt att dessutom helt plant golv skivmaterial, såsom plywood, OSB, spånskivor eller andra, som en täckfärg kräver lägger endast på ett plant underlag. Att lägga sådana material är det nödvändigt med en spalt i väggen och ta bort skivorna på ett förskjutet sätt. Huvudskruvar bör vara försänkt i ett ark av 1-2 mm.

Innan lägga täckfärg inte glömma primas golv för att skydda den.

Kosmetiska reparationer trägolv

Ofta golvbrädorna är i gott skick, men vissa brister måste åtgärdas. I den del av artikeln grundläggande brister som kan åtgärdas utan behov av fullständig demontering golvet.

Den vanligaste, irriterande nackdel är sviktande brädorna när man går. Knarrande uppstår när fäst styrelser försvagats och de har en fri löpning eller styrelsen börjar gnida mot varandra och slipa. Eliminera en sådan defekt i det platta golvet i flera utföringsformer.

Efter att ha identifierat den plats där behov uppstår knarra träskruven till närmaste multipel av skruvar i en vinkel mot varandra, vari tätt trycker brädan att släpa.

Rulla så att alla gnisslande stolar kan tysta golvet.

Om brädor knaka från friktionen mellan dem och rätta till dem inte är möjligt, är det möjligt att använda olika smörjmedel, såsom talk eller grafit.

Eftersom driften av trä beläggnings ojämnhet kan uppträda på ytan därav, uppstår det på grund av ojämn torkning eller delar av golvet skillnaden motion. Beroende på storleken av differentialinriktnings följande metoder används.

Slipning (sprätta) våning. Gälla om det finns mindre oegentligheter. Bättre att använda verktyget för detta ändamål, som i manualen kommer det att vara mycket tidskrävande. Innan slipning är det nödvändigt att dränka alla hattar av spik eller skruv, att inte skada instrumentet. Efter polering granska hela golvet noga med avseende på förekomst av gropar och gropar och shpaklyuem deras speciella primer i färgen på golvet, eller med en blandning av lim och sågspån kvar efter slipning.

Med betydande gamla golvbackarna kan anpassa sina skivmaterial med stapla dem ombord.

Teknik står inte stilla, och varje år att ta fram nya material för efterbehandling. Hittills för trägolv släppa en hel del självutjämnande föreningar, som har följande funktioner: utjämning golvet, värme, isolering, förstärkning av golvet. Sådana blandningar snabbtorkande med fibrerna som gör den stark.

Sprickor i golvet kan uppstå på grund av många faktorer, den viktigaste av dessa är:

 • Bristande överensstämmelse med villkoren i golvaggregatet;
 • Torkning av skivorna och minskningen av sina linjära dimensioner;

Små sprickor närbild speciella kitt för trä, plockade upp i färg på golvet. Arbetet utförs med en smal spatel. Stället fyllmedel kan användas en blandning av PVAc och fin sågspån (rester genom slipning).

Stort gap filler inbäddad snart kan ge åter spricka, så att de begravdes träribbor av samma ras. Bar kapas till längd och i sitt plan bort kil, belagd med adhesiv och ett gummi eller träklubba försiktigt driven genom en slits så hårt som möjligt, då en plan eller en mejsel planet bort utskjutande parti i jämnhöjd med golvet.

Ofta krävs endast att ersätta en liten del av styrelsen, är processen mer tidskrävande än andra. För att utföra denna operation krävs för att visa tålamod och noggrannhet. Själva processen kan delas in i följande steg:

 • Kontroll av tillgängligheten av kommunikationer under det utbytbara delen.
 • Om ändringen är inte hela styrelsen, men bara en del av det, då genom spik eller självgängande skruvar avgöra vilka kommer från det skadade området och loggar ut Demontera naglar. Vi hålla linjen sektionen så att de var i mitten av eftersläpning.
 • Om styrelsen har en rak kant, kan du använda spik avdragare eller kofot vi höja den över bottenvåningen såg ut längs linjerna tillämpas tidigare. För att inte skada resten av golvet under klo bifoga en träbit. För att underlätta att höja ombord, är det möjligt att ytterligare sågas pussel mellan reglarna.
 • Ny styrelse tillskuret och fäst i stället för den gamla.
 • Om däcket ombord, notera att skära linjen på balkarna måste sågas planka längs säden att utvinna dess delar. Ny nedskärning storlek, ta bort botten av spåret kam införa säkra skruvar.
 • Efter byte alla de skadade områdena av färg i färg på golvet.

Alla trä beläggning behöver skydd. Som det skyddande lagret kan vara en färg, bets, lack eller speciella lim för trä.

måla golv kräver vissa villkor.

 • Peeling gammal färg.
 • Om du vill - hålla dekoration.
 • Städning, tvätt golv med varmt tvålvatten.
 • Primer könen, om så erfordras (t ex vid användning av alkydfärger).
 • Tillämpningen av färg i flera lager med mellanliggande torkning obligatoriskt.
 • Om så önskas kan den övre delen av färgen appliceras lackskiktet för extra skydd.

Med hjälp av färg och annan skyddsutrustning kan dekorativa har trägolv.

golv reparationer i lägenheten: full och partiell ersättning av golv. Instruktioner för att reparera golvet med sina händer

När fula lägenhet, shabby golv kommer alla intryck av gott skick eller vackra möbler förloras. Men sådant arbete - byte av golv - en mycket mödosam process, vilket inte är lätt att fatta beslut om. Men enkel förändring av en dekorativ beläggning resulterar endast kosmetiska renovering. Osynliga processer kommer att fortsätta och i slutändan kommer att behöva spendera mer ansträngning och pengar på restaurering av skadade beläggning. Låt oss betrakta i detalj algoritm golv reparationer i hemmet, ordningen på förfarandet på egen hand.

Hur att reparera betongfundament våningen

Om golvet läggs inte på reglarna och betongfundament, uppmärksamma råd från experter. Om golvet är slitna och behöver bytas ut, är det nödvändigt att utföra sådana manipulationer:

 • Oavsett materialet kan ha varit grund av kön, är det nödvändigt att avlägsna skadade bitar. Om det är linoleum, det är ett intressant sätt att göra en patch från den nya. För denna gamla pjäs bör fästas rullen och skär till gränsen av lappen.
 • Tile som rör sig eller lös, bör tas bort.
 • Platser där skadade bitar, måste du fritt från skräp, har damm tagits bort. Försiktigt med hjälpverktyg rengöra ytan av det gamla materialet.
 • Kanske substratet kommer att skadas, i ett sådant fall, är det nödvändigt att framställa en ny lösning och felsöka.
 • Efter torkning, kan betongen läggas patchar, vare linoleum, kakel eller annat material. För detta ändamål, är lim som används, lösningen eller blandningen är annan nödvändig.

Ibland händer det som kräver återupprättandet av alla betongfundament. I det här fallet måste du utföra slips. Om betongfundament ytan är ojämn, ojämn, är det nödvändigt att anpassa det, kommer det att påverka ytfinishen och förstöra det. Linoleum blir värdelösa och kan riva, upprepade böjningar av betong trottoaren, kommer plattor skakas ut - för en annan våningsplan.

Sätt att reparera golvet i lägenheten

För att undvika sådana problem är det nödvändigt att anpassa ytan av betongplattan, vilket är sängen golv. Gör det bör vara följande:

 • måste du först ta bort den gamla färgen, om någon, support, byggavfall och damm;
 • idealiskt - golvet måste vattentät, lade den överlappade och förstärkt väggar;
 • Om du inte använder vattentät, är det nödvändigt att ta hänsyn till en så viktig tid - bör hällas en konkret lösning på pre-fuktade yta, detta gör det möjligt för bättre "skhvatitsya9raquo; material;
 • Utjämning med ytan för att ge en stor planhet använder fyrar och byggnadsnivå;
 • efter torkning av betongytan, omfattas det av vilket material som helst.

Vid reparation golvbeläggningen av trä, är det nödvändigt att genomföra en revision av golvet och ta bort de skadade brädor. Området av golvet behandlas med speciallösningar mot svampen, de platser som är utsatta för fukt, skyddade från vatten med hjälp av speciella tätskikt material. Om resultaten av sprickor i trä bildat gap, är det nödvändigt att göra det här jobbet:

 • slipade ytan med särskild utrustning;
 • slit primas och ren;
 • nitrovarnish täcka ytan av golvet;
 • Efter torkning av lösningen belagd ett ytbehandlingsmedel.

Om du kommer i förfall laminat eller keramiska plattor, bör försöka maskera mindre skador. Vax krita kan återställa repor på laminatet. Speciellt utformade pasta mask mindre defekter. Om laminatet är svullen, skadad, måste den bytas ut. I bildandet av chips och sprickor på kakel, kan du försöka tillämpa cement mjölk och dölja defekter. Men om skadan är betydande, och påverkar det estetiska utseendet på rummet, bör plattorna bytas ut.

Linoleum i reparationen av sina egna, måste vi komma ihåg att för att reparera golvytan av ett material, det är möjligt.

Om linoleum svullen, spruckna eller brista, kan du göra så här:

 • anger lim genom en spruta in i skadan;
 • placera varorna och ge stå i flera dagar;
 • Om resultaten inte är tillfredsställande, byt ut mark till en ny.

Vid fel på mattan bör tillämpas reserv element:

 • skära ut den skadade sektionen, lim patch;
 • kanter behandlas med ett speciellt lim för att förhindra fransning;
 • idealt, bör ta hänsyn till det mönster och riktning av fibrerna.

För stengolv sådana åtgärder som behövs för att utföra:

 • sprickor, chips rikta sliptekniken, då den polerade ytan;
 • Polering bidrar till att göra beläggningen skyddas mot kontaminering,
 • göra sådana åtgärder kan leda till sprickbildning på ett djup av inte mer än en halv centimeter.

Om du väljer att byta ut golv i din lägenhet och även ändra materialet, uppmärksamma det nya i byggmarknaden - OSB-skivor. Substitutions varianter av brädor på golv av detta material är ganska praktiska resultat. Golvbeläggning av OSB förtjänar uppmärksamhet, eftersom golvet erhålls kvalitet, hållbara och praktiska. Ytan är inte rädd för vatten, och det inte samlas inuti. Med hjälp av plattan, är det möjligt att uppnå detta resultat:

 • perfekt plan yta, vilket möjliggör användning av något, även de mest ömtåliga och känsliga beläggning;
 • tillåter hög ljudisolering absorbera buller;
 • Två uppgifter utförs odnovremenno- isolering och tätskikt.

OSB kan användas både på cementgolvet och på reglarna. För att utföra beläggningsmaterialet är lätt. Paneler är lätt att skära till önskad storlek. För att använda instrumentet bör vara beredd:

Plattorna kan vara fullföljande yta eller underlag för varje material.

Fördelen med att använda OSB - plattorna är:

 • enkel användning;
 • en platta kan täcka ett stort område av ett rum;
 • hastighetsutläggning;
 • beständighet mot mekanisk påfrestning.

Instruktioner för golv reparationer i lägenheten

Efter beslutet att byta golvet eller renovering, är det nödvändigt att bestämma omfattningen av arbetet och planera underhåll. Om att tala om att ersätta golvet i lägenheten, bör det noteras att grunden för en armerad betong golvplattan. Sedan kan det finnas skillnader i några av lägenheterna som täcker ett golv ligger på reglarna i andra - läggs på betonggolvet.

Trägolvet är föremål för erosion och slitage. De första manifestationerna anses knarrande, "rasshatyvanie9raquo; Vissa skivor kan du känna lukten av fukt, gapet mellan fragmenten golv.

Porten kan inte bara toppbeläggning, men även skriden, särskilt om kvaliteten på arbetet var inte på högsta nivå. Det kan tyckas konstigt ljud när man kör, "gulyat9raquo; beläggning.

Komplexet visar visar på behovet av byte av golv.

Reparationsarbeten trä täcker

Förutsatt att beläggningsdefekter är små, kan ersättas av golvmaterial del:

 • Ytan rengörs av gammal färg eller lackskiktet. Gör det enklare med hjälp av speciella tehniki- kvarn.
 • Skadade skivor bör tas bort.
 • Därefter hela golvytan kontrolleras kvaliteten på fäst naglar. Dra ut den gamla, skevt, för att hålla en bra styrelse, är det rekommenderat att använda självborrande skruvar.
 • I närvaro av korta avstånd mellan dörrarna, är sprickor tätas med kitt för träytor kan beläggas förekomst place spikar i golvgrunden.
 • Om gapet är större i luckorna du kan fylla chips, även släta över kitt och torka platsen för restaurering.
 • Efter torkning spackelmaterial, golv slipas för hand eller med maskin.
 • När arbetet är slutfört, golvytan belagd med färg eller lack.

Reparation av golvet med händerna under golvbrädorna knaka

Återställa golvet i lägenheten, förutsatt att scrapie brädorna kan därför vara:

 • måste du först lyssna i vilket område i rummet hörs knarrande;
 • mellan plankorna och balkar måste göra mål kilar;
 • det bör ske försiktigt så att inte undergräva brädan;
 • Golv på plats för borrning av ett skruv, de snurrar i en liten vinkel och strålen;
 • dessa manipulationer kan bli av med irriterande gnissel.

Om du behöver återställa bara utseendet av beläggningen, kan det göras snabbt och enkelt:

 • Om du inte kan göra möbler och att utrymma lokalerna kommer renoveringsarbeten att utföras i två steg: först, på den ena sidan av rummet, överförs sedan till möblerna i rummet är renoverat och repar den andra halvan av rummet;
 • Nu måste du ansöka om en bil tsiklevaniya golv, att köpa utrustning för en gångs skull inte är vettigt, kan hyras under hela arbetet;
 • du kan göra detta arbete manuellt, men tillbringar en hel del ansträngning, tid och sandpapper;
 • efter införlivande av små leder och slutlig uppriktning gnuggas rena och torra golv lackerade;
 • användningen av två - tre skikt av lack, i förväg given tid att torka skiktet.

Partiell återställning av golvet i lägenheten kommer att bli av defekten och kostnaderna för dess avlägsnande av en stor del av tiden.

Ta bort den gamla golv

Innan arbetet påbörjas, måste du frigöra utrymme i sin helhet: att göra möbler, ta bort bilden, om möjligt lampor och ljuskronor. Arbetet är mycket dammig och om det genomförs i etapper, är det nödvändigt att ge en tillförlitlig och lufttät skydd mot damm till andra områden. Tja, om rummet har en dörr, men det är önskvärt att stoppa ytterligare fuktig trasa, placera den nedre dynan. Detta kommer att bidra till en lite för att skydda resten av rummet genom spridning av damm. Specialeffekt och det kommer inte att ge om lägenheten bebos av andra familjemedlemmar, under hela reparationsarbeten är det bättre att flytta till en annan plats.

Tillvägagångssättet för demontering golvet är som följer:

 • i rummet, från vilket gjorde möbler, demonterbara sockel, bör det göras noggrant för att inte skada ytan av väggarna, till vilken de är bundna till en del;
 • Efter demontering socklar vidare till avlägsnandet av den gamla golv,
 • om materialet valstyp (mattor, linoleum), läggas utan lim, sedan försiktigt rullas det, men de flesta av material avlägsnas från fragmenten av skriden, i vilket fall locket avlägsnas och de områden frisätter omedelbart det utrymme från skräp;
 • om materialet var fast och svårt att ta bort från basen, är det nödvändigt att använda ytterligare verktyg för att ta bort locket;
 • gamla parkettgolv, vilket inte längre är möjligt att skrapa och återuppbygga, pjäsen avlägsnas och utförs av lokalerna, om materialet flaggas för speciallösningar, kan parkett nedmontering processen vara svårt, är ett sådant fall också rekommenderat användning av extra hjälpmedel;
 • plattor avlägsnas med en hammare och mejsel, om det är möjligt att hyra en slagborrmaskin, nedmonteringen processen underlättas i hög grad;
 • om golvet består av träplankor, kommer den svåraste när du tar bort beläggnings avlägsnande första golvskivan, med en hammare, spik avdragare och fästingar kan avlägsnas trägolv kanske inte allt material kommer att utformas för att avge har parallellt slag.

Den vanligaste frågan som uppstår i återställandet av golvet, om det är nödvändigt att ta isär hela locket med splittrad fraktur av materialet. Om du startat en global verksamhet, måste du helt belägga. Kanske förfalla eller förstörelse process har påverkat alla delar av golvet, men än så länge är det inte visuellt märkbar. Det var inte nödvändigt efter en viss tid igen för att demontera locket, spendera tid och energi på en global återställning av hela lokalen.

Integrera ett jämställdhets reparationer i lägenheten med händerna kan även oerfarna builder. Steg för steg instruktioner i videon gör det möjligt att ta itu med begrepp som partiell eller fullständig ersättning lock för att utföra reparationer. Efter att ha sett videon kommer det att finnas frågor om rätt överlappning ersättning eller återställande av ytan.

relaterade artiklar

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

Sätt att reparera trägolv i lägenheten

Med undantag för en liten andel av byggnader av sekundär fond med träbalkar i flervåningshus används slab överlappning. Lade på reglarna eller golvbeläggning trall eller grov golvkantning ombord, OSB, gipsfiberskiva, en DSP, plywood eller spånskiva som andra ytbeklädnader (parkett, linoleum, PVC kakel, korkplattor, mattor och andra material).

Därför kan göras reparation av trägolv i Chrusjtjov per dag (byte av tungan), eller fördröjd för ett par veckor (lägger isolering, isolering, reglar och undergolv under golv).

Klassificering och reparationsarbeten

På grund av den komplexa konstruktion och flera lager av kakan reparera ett trägolv i lägenheten av mångfald, komplexitet och budget. När förlust av utseende decking ytan rengörs av befintliga skiktsbeläggningar, målade i flera skikt för att ge önskade estetiska uppfattning.

I alla andra fall är helt eller delvis demontering av locket eller undergolvet nära förestående. allmänt praktiseras stratifierat demontering lättare att hitta orsakerna till minskningen av rörelsefastigheter med strukturen:

 • för restaurering av trädäck golv eller parkettgolv måste plocka isär hela, att inte skada låsen på några av dess delar;

Reparation släpar i lägenheten.

Orsakar gnissel kan bli någon design element (golvskivan, eller släpa skruv) genom att lossa förregling med den andra golvorganet. , För att eliminera fogarna tillämpas därför olika metoder - genom att fylla luckor i golvbrädorna talk att ersätta alla eftersläpningar eller skruv styrelser att reglarna 45 - 60 grader till nya platser.

Orsakerna till gnissla blir bära delar av trägolv.

Tips! I primärläggnings trädäck som golvbeläggning fäst fast att släpa endast den första, fjärde och varenda rader material. Efter torkning i 3 - 12 månader brädorna gjorde upprepade sammandragningsgolv domkrafter, klämmor eller andra verktyg. Denna operation är inte ett golv reparation, underhåll avser beläggning.

När du använder en flerskiktsstruktur reparera trägolv i lägenheten blir nödvändigt när den bestäms vid förhandlingen och visuellt uppenbara brister, kraftigt minska komforten att leva. Med andra ord - på golv med gå tills du tröttnar på knarrande eller inte Användar ben.

Förebyggande inspektion är inte ekonomiskt lönsamt, eftersom det kräver att flytta alla möbler, demontera socklar, alla eller de flesta av golvbrädorna. Reparationer utförs som demontering, beroende på komplexiteten i speciella tekniker används:

 • fastkilande, sammandragningen av skivorna;

Krympning brädor från gnissel.

Eliminera gnisslande ytterligare fixering.

Viktigt! Efter en översyn av styrelserna förkastade olämpliga för fortsatt drift av styrelsen. Någon av dem är utskurna defekta delar (röta, svamp, mögel, varpning, tas bort genom knop).

Under sovjettiden, praktiserade underhåll av trägolv i Chrusjtjov och brezhnevki. Loggar staplas på pergament kantar träkilar. Decking dras samman en gång - under efterbehandling rum, om vad du behöver för att dra korten efter torkning återigen människor är vanligtvis inte varnade.

Anledningen är fogarna försvagar ömsesidig fixering av två eller flera strukturella element. Under belastning trafiken hyresgäster de böja, avger de karaktäristiska ljud.

För att eliminera gnisslande brukar använda följande sekvens av åtgärder:

 • knarrande detekteringspartiet fonetiskt, avgränsar dess krita;
 • antal tillgängliga fästelement (spik eller skruv);

Ytterligare varianter är möjliga:

 • befintliga naglar kan vara infällda i virket tansen;
 • självgäng gänga med full golv fast på en lämplig plats i förhållande till baren bjälklag;
 • självgäng gänga med ofullständig kan trycka hårt mot två trä golvelement med varandra, även när ett hål i golvskivan har ökat över tiden;
 • under golvplatta som hänger över en stock kil drivs in i polymeren;
 • Vid detektering förfallen, förvandlats till damm timmer klippa ut delar av sin ökande timmer / styrelse nya bitar som behandlats med antiseptiskt medel.

Boards i raderna belägna bort från väggarna, är det mycket svårt att demontera låset utan att bryta förbindelsen. Därför, deras rumsliga geometri och positionering av golvskivorna i förhållande till angränsande rader i de längsgående kilar styrda:

 • kil vystrugivaetsya av långa spånor;
 • Den drivs mellan raderna av brädorna;
 • förhindrar gardinbildning, eliminerar gnissel;
 • polerad plan med ytan av golvskivorna.

Likvidation gnisslande kil.

Efter det lokala färg defekta delen eller helt nytt målade golv.

Detaljer om kampen med svårighet finns i artikeln: Hur man tar bort knarrande trägolv.

I torra områden vanligtvis helt ersatt golv, eftersom förslitningen av brädor är identiska. I rum med hög luftfuktighet och ett överflöd av kallvatten kommunikation, avlopp, är varmt vatten oftare används återställande av enskilda webbplatser som påverkas av mögel, svamp eller röta på grund av läckage av rörledningar. I detta fall bör de faktorer beaktas:

 • bör noggrant undersöka loggarna och tillståndet för banden;
 • när dåligt skick utformningen av dessa element skulle vara billigare att täcka större reparationer, eftersom livslängden för den uppdaterade webbplatsen kommer att vara mycket högre än de befintliga skivor, som också snart måste ändras;
 • decking planka av standardteknik (fäst bjälklag till varje rad 4), efter 4 - 12 månader golv måste åter dra spärren till stockar redan brädor i varje rad;
 • sockel är enbart monterad till väggarna för att säkerställa hög underhållsbeläggning och rörlighet i den linjära expansions timmer (ca 0,15% för torr timmer).

Viktigt! Höjden av spåret / åsen modern timmer plats får inte sammanfalla med dessa lås som drivs plugg som utfärdats under Sovjettiden.

Därför tekniken för återställande av golv enligt schemat:

 • golv läggs på väggarna i slottet;
 • vid gränsytan mellan den nya golvbeläggningen med de gamla brädor monterade docknings bandet;
 • från ena sidan för att lämna en tunga och ett spår remsan spår skärs av den andra slitsbredden, säkrade i rasklin skruvar eller spikar utan lås med befintliga golvplankor som vid den nedre bilden.

Restaurering trall golv.

Tips! Du får inte använda distanser mellan bjälkarna och brädorna färdigt golv, eftersom dessa uppgifter blir en orsak till gnisslande i framtiden. Plast kilar bör läggas under reglarna, för att kontrollera det övre planet av barer från vilka de är tillverkade.

Under reparation av den gamla trägolv kan behöva ersätta utslitna resurs golvet. Vid steg LAG tillfredsställande operativa laster, dessa element kvar, demonteras och ersättas med en ny undergolv endast trall.

Beroende på slutgolvbeläggning material kan användas:

 • Beskärande brädor - under gallergolv;
 • skiktade plywood - under någon beläggning, inbegripet självutjämnande golv, kakel, keramisk;

Byte av plywood undergolvet.

Verk som producerats av standardtekniker säkerställer naturlig ventilation i den underjordiska utrymmet.

Om trägolv har inga synfel, men dess yta medan ojämn, har repor och andra faktorer minskar kvaliteten på boendet, måste avveckla golv eller gallergolv fullt för att tillåta åtkomst till barer, som är monterad en golvbeläggning.

Före reparation loggar, bör göras en granskning av skriden kan ersätta isolering, tätskikt och akustiska material. I tjänade Sovjettiden isoleringskeramik eller sågspån, dessa material är mindre effektiva än polystyren, ecowool, basalt värmeisolator. Därför är de samlas i påsar och omhändertas.

Byte av eftersläpning som produceras av teknik:

 • horisontella laser ploskopostroitelem avvänjning för att hitta den högsta punkten;
 • ritning på väggarna horisontellt på en godtycklig längd;
 • stapling timmer nära väggen, med hänsyn till den horisontella nivån.

Eftersläpningar kan monteras på plastkilar eller speciella justerbara skruvar (systemet justerbar våningen). Stången bör vara säkert fixerat vid plattan (kopplare) förankrar att förhindra gnissel och rörelser under drift. Därför, när man använder långa kil ankare anbringas i en justerbar golvsystem stabilitet rumslig struktur geometri är försedd med metallstift:

 • de passerar genom stapeln;
 • är fäst vid basen;
 • höjd justerbar mutter, positionera reglarna på den nivå som krävs;
 • grinder dubbar skärs i nivå med änden av anpassningen i ett enda horisontalplan eftersläpning alla inomhus.

Byte av eftersläpning sänkbart golv.

Tips! Släpar har en viss tjocklek, men i trägolv (grov- och finbearbetning) underjordiska utrymmet visas som standard, vilket är nödvändigt för att ge naturlig ventilation. För detta ändamål reglarna måste göra nedskärningar och i hörnen av rummet, placera rack i golvet diagonalt golvet och golvbeläggning.

Trots det faktum att i den plana trägolv besitter ljudisoleringsegenskaper och minskar värmeförluster, kräver ofta ytterligare installation av isolerande material. Deras relativa position i kakan trägolv är som följer:

 • ljud-absorberande material - alltid som på avjämningsmassa eller golvplatta för att skära strukturell buller från botten av lägenheten;
 • isolering - är placerad över den akustiska materialtjockleken väljs enligt de specifika driftförhållandena;
 • ånga - företrädesvis ett membran lades över isoleringen under golvbrädorna eller golv svart trä täckning för att skydda isoleringen från våt ånga av fuktig luft från rummet;
 • tätskikt - appliceras på fodret eller på en kopplare smörjande metod eller golvplatta, i våta områden av det andra skiktet är tillverkat på toppen av tätskikt ett trägolv före installation av vattenbeständiga ytskikt (skydd mot läckage av avlopp, vattenförsörjning).

Pie trägolv i lägenheten.

Tips! Med alla dessa isolerande skikt är inte en förutsättning. Till exempel, kan plåttjockleken vara tillräcklig för att helt utesluta penetrering av betong luftburet buller. I det här fallet kan du göra utan en ljudisolerade material.

Färgning hänvisar till golvbrädorna ommålning. Före målning producerade följande verk:

 • Avlägsna skikt av befintliga bläck spatel eller speciallösningar;

Alternativ för färgning trägolv.

Efter det renoverade golvfärg i flera lager.

Samtidigt som bärförmåga ett trägolv element kan krävas för att återställa sin planhet av flera skäl:

 • board vissnade och skeva över tiden;
 • det gap som bildas mellan skivorna;
 • Tongue "välvd puckel" i tvärsnitt;
 • i vissa områden avtagit ombord.

Vid en tillräcklig tjocklek av tungan eller parkett, kan dessa defekter korrigeras utan översyn slipning eller slipning. för slipning utrustning är dyrt, är det sällan nödvändigt, så att utrustningen är mer rimligt att hyra vid tidpunkten för reparationen.

Slip tunga bandspelare.

Slipning kräver inte hög kompetens som krävs kunskaper som förvärvats efter behandling av 2-3 m² golvbeläggning. Skrapa bilen svårare att använda, det är så lätt att beställa tjänsten från kvalificerad personal.

Då arbetar i trägolvet lägenheten tillgänglig handyman reparationer på egen hand. Det enklaste sättet att anpassa golvplanet, bli av med sviktande brädorna och göra en målning yta. Översyn och utbyte av eftersläpning kommer styrelserna kosta mer och ta längre tid.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 5 = 5