Restaurering av möbel hemma med sina egna händer

Hur man återställer gamla möbler i hemmet: tips

Möbler - är inte bara de grundläggande behoven, men också ett sätt att skapa komfort och hemtrevnad. På grund av hennes missbruk utseende och färg är ibland ganska svårt att köpa en ny uppsättning. Men många hänvisar till lägre kvalitet på nya möbler i jämförelse med den gamla, och därför ingen brådska att en del med de vanliga möbler. Det faktum att det finns många effektiva sätt att ta itu med bristerna i den gamla möbler och restaurering av skadade ytor, känd för många. Dessutom kommer återhämtningen inte bara hjälpa till att rädda det välbekanta utseendet på insidan, men också i hög grad spara ekonomi i familjen. Och idag kommer vi att fokusera på hur man renovera gamla möbler i hemmet.

Innan du börjar att eliminera yttre defekter, bör reparera produkten. Kontrollera styrkan och närvaron av anslutningsfästelement, för att återställa stabiliteten. Om det finns ett sådant behov, sedan tillbringa limning spridda delar. Man bör komma ihåg att limmet härdar omedelbart. Därför den tid som behövs för att produkten sitter ihop och fastnar i spåren.

Uppmärksamhet bör ägnas också till staten av plywood. Med tiden kan små blåsor visas på ytan, och ibland till och med bryta bitar av plywood. Bubblor avlägsnas helt enkelt. Du behöver lim för trä och engångsspruta. Clay förfylld spruta och häll det i en bubbla. En del människor föredrar att ta itu med bubblor med hjälp av ett varmt strykjärn, som också är mycket effektiv.

Byte av avbrutna delen först måste anpassa kanterna, och sedan klippa den önskade storleken på en bit av plywood och fixa det med alla möbler lim.

Ganska ofta, gamla föremål producerar irriterande knarra. Rid din favorit stol eller skåp av denna brist mycket enkel. Du kan göra en trasa foder på storleken på platsen för fäst anslutningar. Lika effektiv är en het linolja impregnering av knarrande platser.

I händelse av att avge knarrande metallmöbler delar, måste de smörjas, och dra åt muttern åt. Under restaureringen av skåp du behöver byta gångjärnen. Om de gamla bon alltför skruvar lossas, bör de köra träpluggar med lim.

Förberedande arbete samtidigt som man eliminerar yttre defekter

Hur man återställer gamla möbler i hemmet? Först och främst är det nödvändigt att noggrant förbereda. Alla delar skall rengöras med varmt vatten, bör platser med tråd och mönster vara rena tvål borste. De mest envisa ställen renas med hjälp av sandpapper "nulovku9raquo;. Arbetet i detta fall är det nödvändigt att mycket noga, utan att trycka eller gnugga. Då måste ytan torkas av med en mjuk trasa och låt torka.

1

Radera gammal lack

Hur återställa möbler med sina egna händer? För att ta bort den gamla lack från möbler täcker en del framgångsrikt använda lacknafta. I vissa fall krävs det terpentin. Ämnet bör smörjas tills dess, tills du tar bort den gamla polska. Då måste du gå på ytan med sandpapper, utan att glömma att ta bort damm bildas som ett resultat. Då, på den rengjorda ytan grundas för möbler. Det kommer att ge jämn applicering av nästa skikt av färg eller lack.

I den gamla möbler över tiden, som regel, det finns sprickor och skrubbsår orsakade av yttre skador och sprickor i trä.

Hur återställa gamla möbler hemma och befria det av sådana skador? Det kommer att hjälpa vanliga tinktur av jod. De kan bara måla över fina repor, ändra färgintensiteten.

Djupa repor vit färg kan vara förklädd med hjälp av skokräm och tyg tyger. Och det är det enklaste sättet. Du kan också maskera skadan, med hjälp av kitt. Förberedelser är det ganska enkelt. Ta fyra delar bivax och tre delar av terpentin. Smält ingredienserna och blanda väl. Få kitt hällde scratch trasa och polera med en trasa. Flisas möbler kan elimineras med hjälp av samma vax mastix.

Med sprickor slåss lite mer komplicerat, men det är möjligt också. Små sprickor rengöras med hjälp av hemma mastix, och med djup klarar kitt. Lämplig för detta ändamål och snickeri, och fordonsindustrin. Bara det är nödvändigt att ge önskad nyans. För att få önskad färg i kitt är nödvändigt att lägga till en lämplig möbler vattenbaserad färg.

Hur man återställer polerade möbler? Det största problemet i den gamla polerade bordet, till exempel, blir vitaktiga fläckar. De framgår av ett varmt strykjärn eller vattenkokare när något misstag levereras till ytan.

För att bli av med dessa fläckar är svårt eftersom de orsakas av en förändring i graden av insyn i lack. Om skadan är djup, är det tillräckligt för att gnugga fläcken med alkohol. När en djup skada kitt som används för att polera karossen. Lite pengar läggs på fläcken och gnid noggrant med en mjuk trasa. Del av mastixen slipmedlet bort det översta lagret är skadad, och fläck bivax polermedel.

Restaurering ytor vax pasta

Klistra in vax för möbler restaurering kan beredas personligen, men du kan köpas på specialaffärer.

Naturligtvis måste vi komma ihåg att mörka vax används för mörkt trä, ljus - för ljus. Om du vill kan du använda hem och vax tätningsmedel. Hur man förbereder det har vi redan skrivit.

Processen för vaxbeläggningen är följande: göra bollen av vax, som slås in med en mjuk trasa (av bekvämlighetsskäl) och rullas på dess yta som återställs. Vax i detta fall appliceras i ett tunt skikt. Då är det gnuggas med en mjuk trasa, ta bort överskottet. Och polera ytan.

Färgning och efterföljande lackering

Hur återställa trämöbler, om lack och måla på vissa ställen, eller hur? Innan vi går vidare till beläggnings lack bör själva bestämma frågan om vad du kommer att täcka den skadade ytan: bets eller färg. Både det material som presenteras i ett stort antal.

Den enda varning: när du använder färgen efter torkning av ytan ska vara igen försiktigt gå över den med sandpapper, ta bort ojämn. Experter rekommenderar att ta för att måla alkyd emalj eller akrylfärg. Materialet bör appliceras i två eller tre lager, vilket gör tidsintervallen för torkning.

Lacken är av två typer: matt eller blank. Följaktligen skulle slutresultatet vara annorlunda. Innan ansökan lacken något utspätt och appliceras på det första lagret. Torka och sedan revs med fint sandpapper. Igen appliceras nästa skikt och är helt torra.

Om så önskas kan du också använda färgen i sprayburkar, men denna process är ganska lång tid. Färgen bör appliceras åtminstone i tre lager, och intervall Mezhuyev rockar - är 10 timmar. Och om vi talar om var att återställa möbler på ett sådant sätt, då, naturligtvis, på gatan. Eller i studion, bara se till att rummet är väl ventilerat.

Restaurering av antika möbler

Hur återställa gamla möbler hemma, om det är värdefulla antikviteter? För att återställa antika möbler konventionella material är inte lämpliga. Här är det nödvändigt att välja medel för sparsam. I synnerhet en speciell olja. Det absorberas mycket snabbare och mycket lättare att tillämpa. Men mer klokt att anförtro restaurering av antika möbler proffs.

Återvunna sina egna händer interiör, som regel ägarna levererade en hel del glädje och estetisk njutning. Vi hoppas att bilderna återställs möbler och uppmuntrar dig för ett återupprättande av det gamla bröstet och dessa tips hjälper dig i detta.

Snabb restaurering av möbler i hemmet med sina egna händer

Ägare av antika möbler objekt orsakar äkta avundade av alla fans sällsynthet.

Tyvärr har inte alla de lyckliga kunna realisera värdet av gamla möbler, skåp, soffor, köksskåp, montrar och andra objekt som verkar ha överlevt sin användbarhet.

Fördelen är att förr i tiden fanns det ingen sådan teknik och material, som idag gör att du snabbt och billigt att bygga varje komponent eller ett headset.

Möbler av värdefulla trä, färger och lacker dissekerade av naturliga ingredienser och beslag som används för smidda komponenter. Moderna material - plast, MDF, masonit och spånskivor inte kräver specialkunskaper.

De är lätta och finns i bearbetning och restaurering av möbler i hemmet med sina händer inte ska ge problem.

Däremot har deras produkter inte har befogenhet, inte ge en känsla av värme och komfort, till exempel de som är gjorda för många år sedan för hand mästare, med hjälp av elementära verktyg eller maskiner.

Det är därför du inte bör skynda del med antika möbler, även om det inte begränsar samlare dröm.

Innan vi går vidare till återupprättandet av möbler i hemmet, är det viktigt att bedöma omfattningen av arbetet framåt.

Först måste du definiera vad exakt fel måste ta itu. Det finns flera typer av möbler skador som kan återställa sina egna händer:

 • Repor och skrubbsår;
 • Djup mekaniska skador - flis, sprickor;
 • fläckar;
 • Skador orsakade av insekter;
 • Frånvaro eller bära beslag;
 • Brott detaljer.

När den bestämda graden av skada, kan påbörja återställningsprocessen. Att påbörja den yta som skall rengöras från föroreningar, sköljdes med varmt vatten och rengöringsmedel, torkades vid behov.

Borttagning av repor och märken

För att ta bort repor på möblerna finns det massor av sätt att professionella och folk.

I möbelaffärer som säljer tillbehör och reservdelar, sålt en speciell touch.

Det är tillgängligt, lätt att använda: det räcker med att skaka ordentligt, sedan använda borste för att det skadade området. Om behovet av att göra flera lager.

Låt torka i 15 minuter, torkas sedan med en trasa eller viskos inriktningsytan.

Ett annat verktyg - möbelvax. Han är av två slag, mjuka och hårda. Tillräckligt mjuk för att gnida det önskade stället, den fasta förväg smält appliceras, får svalna och slipa.

Hantverkare har åtminstone enkla sätt att maskera små repor och skrubbsår.

Med hjälp av en valnöt, jod, motorolja, majonnäs, olivolja och vinäger, barns vax pennor.

En metod för användning i alla varianter är ungefär densamma: noggrant behandla det drabbade området, låt stå några minuter för att torka och blöta, gnugga med en mjuk trasa.

Du kan också laga sin egen pasta. Detta kommer att kräva:

Metallskålen för att smälta vaxet, terpentin lägga till, blanda och tillsätt alkohol. Trasa impregnerad med bensin, doppning i blandningen och försiktigt gnugga mastix tills glans.

Dessa var de metoder för att avlägsna maskerings och ytskador på den polerade träytan.

Nu överväga möjligheten att återställa en mer allvarlig skada.

Bli av med chips och sprickor i trä är mycket svårare än från repor.

Därför, om det inte finns någon osäkerhet skulle det vara möjligt att utföra reparationer i hemmet, är det bättre att vända sig till herre.

Om du väljer att göra det med dina händer, måste du fylla på ett nödvändigt minimum av verktyg:

 • Lacknafta (nagellacksborttagningsmedel);
 • Fläck önskad nyans;
 • Primer för trä;
 • Sandpapper fin fraktion (100, 180, 300, 800, 1200 och 3000);
 • Kitt för trä;
 • Maskeringstejp;
 • Rulle eller pensel.

Om restaurering inte kräver en fullständig analys på detaljerna, så är det nödvändigt att resten av ytan för att skydda maskeringstejpen.

Rengör det skadade området från lacken med hjälp av lacknafta, för att behandla trä primer, sedan spackel.

Efter torkning kitt utjämna ytan med sandpapper. Rengöras från damm med en fuktig trasa och tillämpa fläck för att uppnå önskad färg.

Det är viktigt att tillämpa fläcken på den enda kitt land utan att slå trädet. Annars trä ändrar färg, och sedan kan inte klara sig utan en omfattande översyn.

Tips: Det är nödvändigt att göra färgtonen ljusare, som om lackerade bets kommer att mörkna.

När den är helt torr kan lackeras. Lack bör appliceras med pensel eller roller, beroende på områdets yta.

Varje nytt lager kan appliceras först efter fullständig torkning av den föregående och pre-slipning med sandpapper fraktion vid 600 eller 800 enheter.

Det sista lagret att utjämna med den gamla sandpapper polering den minsta kornigheten.

Först 1200 och sedan 2500 och 3000. Vid slutet gnugga polish eller möbler vax för att erhålla en glansig yta.

Ofta på de polerade ytan fläckar från utspillt kaffe, jod, olja, vin, eller andra okända färgande vätska. De klarar bensin gnugga fläckar.

Om det behövs, upprepa proceduren flera gånger tills hela försvinnande. I slutändan, gnugga en blandning av denaturerad alkohol och linolja, kommer det att återställa finish.

Fläckarna av varma koppar, järn, vattenkokare avlägsnas genom ammoniak eller en konventionell vodka.

Återställning från skadeinsekter

Delar som är korroderade skalbaggar är bäst ut, eftersom densiteten av träet är bruten och vid låg belastning, är den skyldig att bryta ner. När det är omöjligt att ersätta möbler du behöver för att förstå.

Detalj rengöras av lack med ett lösningsmedel och en spatel, slipat, desinficera särskilda beredningar.

Fyll hålen efter insekter, täcka fläcken i samma ton och lackering.

Om gamla möbler är lämplig för vidare användning, kan det återställas. Till att börja med är det nödvändigt att ta bort möbler och helt demonteras för delar.

Sen måste rengöras från smuts, rost och färg.

För att underlätta reningsprocessen kan delar läggas i blöt i ättika, citronsyralösning eller en speciell kemiska lösningar. Om det behövs, sand med fint sandpapper, polska och GOI pasta.

Efter att alla manipulationer som krävs för att montera och fästa delarna på plats.

Baracker, smörj bättre - det kommer att skydda dem från ytterligare nya rost.

Saknas eller unrepairable hårdvara kan ersättas med en ny. Tillbehör någon design finns lätt i specialbutiker eller på specifika ställen.

Hur man limma den trasiga delen, eller delaminerad faner

Vissa trasiga delar inte nödvändigt att ändra, kan de limmas ihop hemma.

För detta behöver du en snickare lim eller PVA. Lim anläggningen måste rengöras, grovslipning med sandpapper för att behandla limkompositionen, låt stå i 5 minuter, och sedan ansluta kraftigt klämma.

För denna behändiga klämma.

Fram till torr måste vara minst en dag. När detaljerna har fastnat tillsammans måste limrester tas bort.

Det är dags att gå vidare till en kosmetisk restaurering - toning färgade och lackas.

Delaminerad faner och limmade PVA. Om du inte kan lämna det under trycket av järnvilja. Är det nödvändigt att applicera limmet till korsningen och låt torka ut lite, och sedan, pressning sig tungt, slät faner med uppvärmd järn.

Tips: För att skydda mot överhettning faner låg mellan honom och järnpappersark.

Med faner, kan du dramatiskt förändra utseendet på möbler.

Gamla och ganska slitna bänkskivan, trans och blir ett konstverk, om det är att dekorera en mosaik av faner.

klistra också över faner skåp fronter, och någon annan yta. Även produkter från billig trä, ser ut som god kvalitet dyra möbler, om du täcka dem med faner valnöt ek, körsbär eller björk.

Naturligtvis är inte alla möbler återställas.

Men om det är synd att en del med hemtrevlig mormor skänk eller byrå klumpig farfar, ska försöka ge dem en chans för en andra ungdom.

Vill du få uppdateringar?

Prenumerera på inte missa nya publikationer

Hur återställa gamla möbler hemma

Restaurering av möbel av trä med sina händer: hur man skapar ett mästerverk

Vad händer om de gamla sovjetiska stolar och köksskåp är inte tilltalande för ögat och inte passar in i det övergripande konceptet av det inre av ditt hem? Naturligtvis är det enklaste sättet att kasta bort dem och köpa något nytt och modernt, men vad händer om du bli av med dessa länder, men kära till hjärtat av saker kan inte vara? I detta fall är det nödvändigt att återuppliva dem och vänder sig till huvud utsmyckningen av huset.

Vi berättar hur man gör det.

Sedan försiktigt kontrollera anslutningarna. Om du hittar en rostig spik eller bultar lossas, ersätta dem med nya. Alla sprickor och öppningar fyller nödvändigtvis med speciellt lim, som är avsedd för träprodukter. Förutom det, kan du använda en specialiserad kitt.

Fyllning och stoppning

Hur du uppdaterar trämöbler i hemmet: de grundläggande teknikerna

Inte nödvändigtvis för att måla en gammal stol, byrå eller skåp, kan du använda andra metoder för att genomföra sina idéer. De kan uppdatera objektet och markera sin sällsynthet, fyll aristokratin och adeln, svarvning nackdelar till fördelar.

Ett enkelt sätt att återuppbyggnaden av trämöbler: decoupage

Vackra bilder klistras på ytan och fixeras med lack, och kan förvandla ett bord och en garderob, och ett bord. Att förändra sina egna möbler, välja den mest lämpliga bild, sätta på sin baksida lite lim och binda till en yta av trä. Försök att släta ut applikationen för att förhindra uppkomsten av bubblor eller tomrum under bilden. Räkna med makt och inte riva mjukpapper. Låt det hela torka och säkra en transparent lack.

Artificiell åldring som grund för stil: craquelure

Denna metod kan kombineras med den tidigare. De grund cracelures är användningen av en speciell komposition som gör ytan knäckt och äldre utseende. Men inte oattraktiv och slarvig, utan snarare raffinerade och aristokratiska. Det är denna lack appliceras på något fuktiga ytor, hjälper dig att få the real thing i stället för den gamla antika stol eller pall.

Elegant och kreativ lösning: Målade färger

Måla möbler - den mest enkla och samtidigt en av de mest sofistikerade metoder för restaurering.

Som en professionell för att återställa gamla möbler: metoden fasad

Den svåraste och tidskrävande metod. På den gamla ytan appliceras ett nytt ark av fanér och väl anslutit sig. Som ett resultat får du en helt ny syn på saker och ting. Ofta händer det också att de gamla stolar och annat ser ännu bättre efter omarbetningar. Allt detta faner kan simulera olika träslag och slå en enkel pall gjord av spånskiva i en raffinerad, gjord av ask eller ek.

Några tips som hjälper dig bli av med mindre skador på fasaden av gamla trämöbler

Om du inte fullfölja målet att radikalt förändra utseendet på den gamla inredningen, men bara vill göra mindre chips och repor inte syns, då FOREST GROUP är redo att erbjuda dig några effektiva metoder för att översätta sina drömmar till verklighet:

- Försök att täcka upp en repa på möblerna enkla bruna jod. Sedan täcka området reparativ enkla färglös lack. Passar även de som målar naglarna (om felet är liten).

Som ni kan se, kan du förvandla gamla möbler på olika sätt: dölja brister eller att helt uppdatera sitt utseende. Återuppbyggnaden kommer att kräva att du inte bara konsten att tänka och flykt fantasi, men också tid, energi, färdigheter och förmågor. Tänka på hur man återställer en gammal stol eller byrå, inte glömma det.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 33 = 35