Restaurering av trämöbler

Hur är restaureringen av trämöbler?

Restaurering av trämöbler är lämplig för kvalitetsprodukter. I sådana saker satsade mästarna sin själ. Att spara det gamla och återställa sitt liv är en ära av ära för dagens herre. Återställa möbler från spånskiva, och till och med de kinesiska tillverkarna - det är bara ett slöseri med ansträngning och tid.

Nyttårs anpassning i Italien, som har funnits sedan urminnes tider, tvingar invånarna att kasta ut gamla saker, inklusive möbler, före semestern. Denna anpassning är kopplad till det faktum att människor i medeltiden försökte starta året utan skräp i huset. Men idag gör de mäktiga mästarna restaurering av trämöbler med egna händer. Efter denna procedur tjänar de uppdaterade objekten som mästare under många år.

För en bra mästare blir reparation och restaurering av defekt reparationsarbete till nöje. Oftast återställandet av föremål gjorda av värdefulla träslag, dekorerade med carvings. Om de visar spår av scuffs och repor av grunt djup kan du åtgärda dessa brister med speciella penna och markörer. De målar bara över de skadade platserna. Det här är de enklaste fel som inte kräver stora kostnader för eliminering och för inköp av specialverktyg och material.

Retoucheringsmarkören låter dig ta bort defekter från träets yta. Den består av snabbtorkande emalj. Färgerna är väldigt olika. Ingen ytterligare lack behövs. Texturpenna kan dra en detaljerad konsistens av trä. En tunn stav kommer att måla reporna. Penna rekommenderas att täcka med lackspray.

Den reella restaureringen av antika möbler utförs i följande ordning:

 • Målning av repor och scratch;
 • vaxvax;
 • kittning;
 • måla fyllning.

Resultatet av restaureringen av den gamla trästolen

Målning av skadade områden kan målas med någon färg för konstnärligt arbete. Färgen ska väljas noggrant, applicera färgen på ytan, täck med ett lager av möbler färglös lack eller lack för vård av naglar.

1

Djupa sprickor är förseglade med speciellt möbelvax. I föruppvärmd form gnides den i ojämnheter och poleras.

Chipped bort oönskade slag och jämnas. Putty, som har rätt nyans, appliceras i flera lager. Varje skikt bör torkas, behandlas med emeryduk, torka av damm och lack.

Skador på en blank yta hälls med flera lager lack. Varje skikt måste torkas väl.

Reparation av trämöbler utförs med hjälp av följande verktyg:

 • pensel;
 • duk;
 • bomullsull, stål;
 • renare beläggningar;
 • vaxborttagare;
 • fläcken;
 • lack på trä Vit ande;
 • sandpapper av olika storlekar;
 • handskar.

Master klass kan erhållas från exemplet att reparera ett antik bord. Den externa inspektionen avslöjade inte något arbete på restaureringen av snickaren.

Antik bord

 1. Restaurering av trämöbler med egna händer börjar med att lägga på skyddshandskar, dra ut lådor från bordet och ta bort gamla handtag från dem för att ge dem glans.
 2. Därefter måste du rikligt applicera städaren på ytan med en pensel och lämna i några minuter för att mjuka den gamla lacken. Ta bort det gamla lagret med stålull och spatel.
 3. Alla ytor måste försiktigt slipas och rengöras av smuts. En fläck av den önskade nyansen appliceras längs fibrerna. Överskottsfläckar avlägsnas med en trasa. Den kan appliceras i flera lager för en mer mättad färg.
 4. Efter en timme kan ett skikt av klar lack appliceras. Efter det har torkats appliceras följande skikt. En bra lack efter torkning är behaglig att ta på, ytan är jämn, inte klibbig. Det rekommenderas att applicera lackskikt vid rumstemperatur på 16 ° C eller högre. Varje skikt torkar i minst 8 timmar.

Ta bort det gamla lackskiktet

Restaurering av möbler kan göras genom metoder för decoupage och artificiell åldring. Du behöver:

 • lim för trä decoupage;
 • Akrylfärger;
 • saxar,
 • pappersservetter med ett mönster;
 • Crackle lack.

De målade delarna av de restaurerade möblerna ska vara släta, för att de bör begränsas av tejp. Då ska den begränsade delen målas med akrylfärg av grön färg. Låt färgen torka. Applicera en lacklacklack på färgen. Låt lacken torka. Applicera ett lager av akryl ljus beigefärg till lacklacken. De ytor som ska målas ska placeras horisontellt så att färgen inte går av. Om allt gjordes korrekt börjar beige-skiktet att spricka. Som ett resultat ser möblerna ut som ett gammalt träd med små sprickor. Processen med åldrande åldrande sprickor kan accelereras med en hårtork. Sedan skärs ett mönster från servetten och färgskiktet separeras. Bilden är överlagrad på en knäckt bas och limmas på den. Så du kan klistra in något område. Möblerna är helt transformerade. Kommer bara att täcka hela ytan med en färglös lack.

Den kompletta restaureringen av möbler görs ungefär så här:

 1. Alla fästingar och slingor ändras. Gamla naglar ersätts med skruvar.
 2. Den gamla färgen avlägsnas från föremålet. För att göra detta, använd ett tvättmedel och spatel.
 3. Ytan tvättas med en ström av vatten och torkas för en dag - två.
 4. Hål från fästdelarna, djupa defekter ska sättas med tunna skikt. Varje lager ska torka väl. Det sista lagret efter avslutad torkning males med en sandpapper och torkas med en fuktig trasa.
 5. Du kan måla ytan i vilken färg som helst. Mest vanliga är följande nyanser: kräm, elfenben, persika, kaffe, rosa, svart. Färger bör väljas alkyd. Applicera dem med en borste eller ett stycke skumgummi, på stora ytor - med en rulle. Färgen appliceras i 3 lager.
 6. Lacken används som helst: blank, matt, silkeslen. Du kan använda billackar. De misslyckades fortfarande inte någon.
 7. Målningen görs vanligtvis i blom- och växtämnen. Men i vilo är några ämnen möjliga.

Målning på möbler

Möblerna är redo för ny operation.

Gamla möbler, särskilt polerade, har ofta fläckar av okänt ursprung på ytan. Restaurering av möbler i detta fall sker med hjälp av vanlig bensin, som torkar fläcken. Arbetsfaser:

 1. En fläck, fuktad med bensin, gnuggar en fläck av okänt ursprung.
 2. Om fläcken inte försvinner efter torkning är det värt att upprepa torkningsförfarandet flera gånger tills det försvinner helt.
 3. Rengjord yta ska torkas med en trasa för att skina.
 4. Polering kan återställas om den torkas med en blandning av denaturerad alkohol och linolja.

Fläckar från heta föremål avlägsnas med vodka eller alkohol:

 1. Den skadade platsen måste torkas med alkohol. Om fläcken inte försvinner, upprepa operationen flera gånger.
 2. Om denna åtgärd inte hjälper, torka fläcken med en blandning av alkohol och torka olja.
 3. Det återstår att polera brännplatsen med en blandning av denaturerad alkohol och linolja.

Så här återställs de gamla möblerna om det finns fläckar av olika ursprung på den.

Det händer ofta att i våra händer är en bit av trämöbler från ett tidigare liv. Det är synd att kasta bort det, men det kan inte användas, eftersom det har betydande nackdelar. I det här fallet kan du inte utan att trädet återställs. Du kan prova hemma med egna händer. För detta behöver du ha lite material och ett minimum av verktyg. Efter en liten eller större översyn kommer det att glädjas i många år. Restaurering av gamla möbler tar mycket tid, men resultatet är värt det.

Du kan ta bort den gamla färgen och applicera en ny, du kan använda decoupage-metoden, byt fästelement, gipsa hålen och flisas, byt ut huden. I varje fall behöver du egna arbetsmetoder.

Renoverade möbler ser alltid kreativa ut och är mycket eleganta.

Restaurering av trämöbler: beskrivning och metoder

Restaurering av trämöbler innebär både globala och mindre reparationer. Det enklaste sättet att arbeta med bord, stolar, skåpmöbler, eftersom den vanliga snickarens metod används. Trots detta måste restaureringen hanteras av yrkesverksamma inom sitt område, som sätter sina själar i det slutliga arbetet.

Den svåraste kategorin är antika möbler, för restaureringen kan inte utan estetisk smak och erfarenhet av att använda speciella material. Det är inte bara att antikviteter är så älskade av människor som vet värdet av kvalitet och vackra saker. Restaurering av antika möbler tar ganska lång tid, eftersom det är manuellt arbetskraftigt arbete på produkten, vilket är ett verkligt konstverk. Befälhavaren av restaurering av trämöbler undersöker noggrant alla objektets minsta detaljer och, i enlighet med handlingarna hos dem som gjorde det, väljer den bästa reparationsmetoden.

Det är den vanligaste typen av restaurering och bygger på att man tar bort sliten beläggning från ytan och applicerar en speciell lack. Inredningen är demonterad i delar, förutom de limmade elementen och basen. Färg, befintlig smuts och lack avlägsnas genom cykling. Om användningen är omöjlig (snidade eller ojämna delar) tvättas beläggningen. Efter reparation av de trasiga delarna av strukturen och eliminering av repor och marker. Om möblerna är mycket skadade krävs ytterligare förstärkning, först efter det kan montering börja. Den slutliga åtgärden är appliceringen av lack.

Sådan restaurering av trämöbler i form av applikationer utförs utan kostsamma material och åtgärder som kräver speciella färdigheter. Ofta används för mönster och ritningar i tre lager husdjursservetter.

Ytan rengörs noggrant med sandpapper, varefter en färg av akryl-typ appliceras i 1-2 lager.

Servetter skärs ut nödvändiga mönster och separerade toppskiktet, vilket kommer att användas för applicering. På ytan av möblerna appliceras ett mönster och prydligt täckt med lim. Detta kan vara ett speciellt lim eller en konventionell PVA. Den utspädda kompositionen appliceras med en borste, därefter planeras järnet för att avlägsna befintliga bubblor och veck. Efter den slutliga torkningen används en lack för decoupage som används som skyddande skikt.

Restaurering av trä målade möbler

Gamla heminredning och dekorerad med akryler och lack, varigenom de förvärvar nya intressanta utseende. Utföra målning kan göras på två sätt: med hjälp av schabloner och mönster eller manuellt.

Innan du börjar restaurering av trämöbler, det omges av en film för att skydda golvet. I närvaro av overhead poster, pennor och andra objekt måste tas bort. När det gäller skåp, då han tog bort lådor och hyllor, flyttbara handtag och speglar, varefter den placeras på stängerna till den nedre delen inte vidrör golvet.

Ytan rengörs försiktigt med sandpapper medium och fina gryn. Damm avlägsnas och appliceras terpentin. Ytterligare ändamål belagd med en speciell primer som har en komposition baserad på olja. Det måste väljas i enlighet med den avsedda färgen: primer bör vara två nyanser ljusare. I sin frånvaro, kan du använda vattenbaserade färgningskompositionen. Ansökan sker från ovan, med en gradvis fördelning av sidorna och botten. Efter torkning, är det material som bearbetas med hjälp av sandpapper. Den resulterande ytan gnides med terpentin och en mjuk trasa.

För att bilda ett platt plan utan några felaktigheter på primern distribuerade shellack, tidigare utspädd med ett lösningsmedel i ett förhållande av 1: 1. Därefter bearbetning av papper och terpentin.

Innan applicering av färgen kan spädas till flytande konsistens för en mer grundlig distribution. Efter att det har torkat ytan rengörs och täcks med den önskade sammansättningen.

Reparation och restaurering av trämöbler

Hemgjorda eller färdiga fyllmedel används för att behandla den separerade träfibrerna, sprickor och mindre skador. Kompositionen fördelas så att defekt är helt fyllda, så det hade ett litet utsprång ovanför ytan, vilket kommer att vara lika när den är torr. Vidare är reparerade området polerad. Vid tillverkning av självsammansättning kan det vara för ljus, löses detta problem genom att tillsätta pigmentpulvret. Särskild försiktighet vid val av skuggan av ett träd kräver objekt som har en lack klarlack. Det finns också många organisationer, vars profil är återställandet av trämöbler. Moskva har en ledande position i antalet sådana företag.

Restaurering av trämöbler med sina händer

Trä är en integrerad del av insidan och utsidan av våra hus och lägenheter. Och inte sällan finns det ett behov av att reparera trasiga träprodukt eller återfå gamla formen, men älskade, låt oss säga, soffan. uppträdande återställande av träprodukter med sina händer, inte en så svår uppgift som det kan tyckas vid första anblicken.

Innan den egentliga reparation av träprodukter, kommer att behöva göra en hel del förarbete. Att inte behöva reparera, vare sig det är möbler, dörrar, trappor, eller något annat, som tidigare med den produkt du behöver ta bort den övre luckan. Beläggningen kan vara, såsom färg eller lack, såväl som moss eller träspån.

Den svåraste delen av att hålla restaurering av trämöbler med sina händer - Detta tar bort färgen. Det finns tre mest tillförlitliga sättet att bli av med färg eller lack på produkten:

Ta bort färg och lack från trä med speciella kemiska föreningar

Träbearbetning uppvärmd luft

Och nu mer om alla alternativ.

Figur 1. Restaurering av trämöbler med sina egna händer. Före och efter

1. Avlägsnande av lack och färg från trä med hjälp av speciella kemiska kompositioner

För detta en särskild metod med användning av en pasta, ett pulver eller en tjock vätska, vilket belagda produkten. Denna lösning mjukar gamla lager av lack eller färg till den tid då de kan avlägsnas med hjälp av vanlig spatel. En betydande nackdel med denna metod är dess skadlighet. En sådan process är skadliga för människors hälsa och bevarandet av naturen. Luften och jorden rikligt falla skadliga ämnen. Vid användning av denna metod är absolut nödvändigt att använda andningsskydd, handskar och annan personlig skyddsutrustning.

Figur 2. Ta bort polish med gamla möbler med en speciell pasta

Slipa trä är mycket mer tidskrävande process då återställande av träprodukter, men miljövänliga och pålitliga. försiktighetsåtgärder är samma som i moränen. För att utföra den här proceduren med hjälp av särskilda slipmaskiner. I sin frånvaro, kan undvaras konventionella sandpapper, finfraktion. Arbetet måste alltid vara i en respirator, som dammet lägger sig i lungorna och därifrån går hårt!

Figur 3. Ta bort den gamla beläggningen av trämöbler använda kvarnen

3. Trä bearbetning strömmar av varm luft

Bearbetnings strålar av het luft är mer lik den första utföringsformen och principen för avlägsnande av den gamla beläggningen, och skada processen. Det rekommenderas att använda personlig skyddsutrustning och att utföra arbete i det fria, som om luften är fylld med stickande lukt, som kommer att vara din följeslagare under en lång tid. speciella varmluftspistoler som används för sådant arbete.

Figur 4. Borttagning de gamla beläggnings träprodukter med användning av varm luft

Som ni vet, under återställande av träprodukter, borttagning av färg - en mycket lång och svår process, och på vissa ställen och ohälsosamt. Det säkraste sättet att ta bort den gamla beläggningen är dess manuell borttagning med sandpapper eller en slipmaskin.

Kapslad arbete lönar lätt för sig själv, eftersom den återställda objektet blåst nytt liv och du är fri att förfoga över det efter eget gottfinn. Vill du åter färg. Vill, täck med vax och lack för att exponera så mycket som möjligt av naturliga möbler.

Om du vill återställa produkten, men det är inte möjligt att ta bort alla lager, det spelar ingen roll, bara det översta lagret till powertrowel råhet, och ta bort damm och du kan börja lackering! Ja, är denna metod inte den mest effektiva, men mycket snabbt.

Vid utförandet av restaurering av trämöbler med sina händer ofta finns det chips och sprickor, måste de fyllas med en speciell kitt för trä. Andra typer av concealers inte passar, inte har tillräcklig seghet och dynamisk. På marknaden för byggmaterial en myriad av sådana massor av trä, så bristen på utbud, kommer du inte känner. Dessutom är vissa av dessa massor mer och dessutom limmat trä.

Natalia Wasilewska 2016/12/02 19:00:23 1914

Rekommendera artikeln till en vän:

Betyg: 4/4 röster

Se även:

Om du inte vill missa de nya materialen på vår hemsida, kan du registrera dig för uppdateringar.

Kopiering material på sina webbplatser är endast tillåtet med angivande av författaren (Natalia Wasilewska eller Dmitry Vasilevsky) och indexeras direkt länk till webbplatsen (http://lyagushca.ru)!

nya artiklar

Registrera dig för e-post, kommer du att få meddelanden om nya artiklar.

Prenumerera

Lägger till våra vänner och VKontakte grupp! Feedback om webbplatsen och lämna oss i vår grupp.

Lägger till vår grupp i Subscribe.ru

vår grupp

intervju

Vilken kategori avsnittet Trädgårds dig mest intressant?

intressant information

När det är klart byggandet av Vinterpalatset på torget fanns stora högar av skräp. Då kejsaren Peter III beordrade befolkningen att förklara att alla som vill kan ta kvadraten allt han behöver, utan att betala ett öre. Sedan efter några timmar hela området har helt rensas från skräp.

Copyright © 2015-2018 Dmitry Vasilevsky. All rights reserved.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 − = 43