Restoration träbord

Restaurering av bordet med händerna

Innan jag delar med läsaren information om sätt att återställandet av bordet med händerna, vill jag varna dig om du valt att blåsa nytt liv i ett ämne som har en viss historisk och materiellt värde, är det fortfarande inte är nödvändigt att göra detta. Reanimate antikviteter har proffs som är utrustade med kunskap och material. Och i hemmet, kan du göra en "apgreydy9raquo; Moderna föremål, bekvämt och kära till hjärtat, men förlorade bara sin forna överklagande. Metoder, förresten, det finns en hel del, och om du tar dem som grund, men ändå ansluta fantasi kommer slutresultatet vara utan tvekan bedövning.

Så, vad är detta förfarande som återställande av den gamla tabellen, vilka är de metoder och material som används för restaurering av sitt utseende? I allmänhet, hur man returnera frågan om det inre av sin ungdom?

När är återställandet av tabellen, ämnet inte bara återvände hans blick. Det är nödvändigt för att återställa och dess funktioner. Därför innan du fortsätter direkt till uppgraderingsprocessen, måste du noga kontrollera integriteten hos ett ämne: i vilket skick benen, om de inte bryts, om hårdvaran på plats. Och att tänka, om det är värt att göra det. Faktum är knappast uppdaterad skrangliga bordet, mousserande ny färg, ta tillfredsställelse till ägaren. Så den första omröstningen omfattningen av arbetet, tycker om deras lämplighet, och sedan, om att komma till ett positivt beslut, först och främst ta bort alla skador. Och sedan fortsätta att uppdatera utseende.

återställa skrivbord

Som regel med föremålet för interiören är inte mycket krångel. Vanligtvis är det på grund av sin skrymmande, är alltid på samma plats i hela lägenheten för att hänga gardiner eller ta bort spindelväv, ingen bär runt. Och lider från tid till annan större delen av sin arbetsbänk. Hur att återuppliva det? Det är väldigt enkelt. Restaurering av skrivbordet - Förfarandet är enkelt och kräver ingen speciell varken material eller fysisk ansträngning.

Först, leta rätt tapet som bäst uppfyller den befintliga inredningen. Sedan måla hela tabellen genom sin färg. Efter det torkar, klistra tapet över bänkskivan med hjälp av PVA lim och sedan täcka den med glas. Det senare kan beställas i butiken. I stället för tapeter, kan du ta en affisch eller göra en egen foto storlek bänkskivor, eller helt och hållet för att köpa en fin tjock trasa önskade färger och även klistra över sin yta. I allmänhet måste du fantisera. Restaurering av bordet - ett kreativt arbete, som skapar, uppfinna sina egna versioner.

Vad kan du göra med en gammal kaffebord?

Om möbeln, men billigt, men så älskad och bekväm, för att uttrycka det milt, inte särskilt attraktiva, arm för att uppdatera färg och pensel. Restaurering av tabellen genom att måla det - arbete är inte svårt. Men det sätt på vilket vi vill erbjuda, kommer att ta tid. Först måla bordet med vit färg. Detta är grunden. Då, när det är torrt, måla bords band av olika färger och av olika bredd. Att de gick smidigt, ytan gradvis och för att bestämma gränserna för varje användning tejp.

Restaurering av tabellen i tekniken med decoupage är perfekt för de objekt som inte är mycket frekvent kontakt med vatten. Det vill säga, det kan användas för att uppdatera det arbete som beskrivs ovan, och kaffe, samt ett toalettbord. För att göra detta, först markera objektet du behöver för att rengöra, färg och ge tid att torka. Och sedan limmas på ytan av bilden med vävnad eller specialpapper för decoupage användning av PVA lim. När bilderna är torra, måste hela ytan täckas med akrylfärg. Och det är önskvärt att inte en gång.

Det enklaste alternativet - bänkskivan vidhäftande pastan över ytan filmen, medan benen och sidoytorna målningsbar. Eller, till exempel måla dem i olika färger. Och uppåt dra åt vackra vaxduk och säkra den längst ner på häftapparaten. Om bänkskivan är redan helt falla sönder, finns det två alternativ. Ersätta det med glas och utrustade med en bakgrundsbelysning under den. Eller inte kasta, och införa en keramiska plattor, till exempel mosaiker. Och efter att noggrant försegla injekteringsbruk alla sömmar. I allmänhet, återställandet av köksbordet har en hel del alternativ som håller det på rätt sätt lätt definitivt inte vara.

Och vad händer om bordet är gjort av massivt trä, med tiden fått en ful utseende? Ta med den i ordning, också kan bara vara, naturligtvis, kommer processen vara tillräckligt lång. Om ditt bord var en gång bara en lackerad och har inga defekter, då förfarandet är ganska enkel. Precis tillräckligt för att slipa försiktigt (det är önskvärt att använda för detta speciella maskin) och därefter lackade flera gånger. Och spiken är nödvändigt att ta några nyanser mörkare än den ursprungliga beläggningen. Tja, om tabellen är bara att be om en deponi, men ändå kasta en synd, då måste vi förbereda för en lång renovering processen.

1

Vi bedriva utbildning först, som nämnts ovan. Vi tror inte om vi ersätter krossade ben färskt. Om ett positivt beslut, gå och köpa. - Om inte, behandla gamla på samma sätt som alla andra delar av bordet. Ta kvarn och försiktigt bort all gammal färg. Först arbetade som en skiva med en stor korn. När all färg eller lack kommer att tas bort, ta fina disk och utjämning ytan. Nu stänger vi upp alla fel, även de minsta. Vi utnyttjar gips på trä. När plåstren torka ut, rengör vi dem också.

Hela förfarandet bör prodelyvat mycket noga, eftersom även de minsta chips och repor kommer att märkas. Då avfettning alla ytor med en speciell sammansättning, som kan köpas på någon järnaffär.

Kom ihåg att varje steg tar tid, innan några av följande sammansättning är säker på att vänta på föregående torr. Efter avfettning Applicera primer. Och inte den första tillgängliga, och akryl. När primern är torr, slipa ytan igen, men för hand försiktigt och noggrant. Och du kan börja måla. Som täckfärg eller lack kan väljas för att stanna i färgen. Idag finns ett mycket stort urval av olika kompositioner, så länge de var av god kvalitet. Så lack eller färg endast köpa från pålitliga tillverkare, ska du inte snåla på täckning. Även noggrann inställning till valet av borstar. Dålig kommer molt och lämnar hår bakom den ytan skönhet inte exakt tillägga.

Det är önskvärt att applicera tre lager - med ett avbrott naturligt - lack eller färg. När alla elementen i tabellen helt torr, fortsätta med appliceringen av skyddande beläggningar. Generellt för dessa ändamål är vax. Det appliceras på en trasa och försiktigt gned in i ytan. För att uppdatera tabellen tjänat dig lång väntan för den slutliga stelning av vax. Det kommer att ta en vecka.

Som ni kan se tabellen restaurering - processen för kreativa och ibland tyvärr tillräckligt länge, men ändå tillfredsställande. Men inte bara. När allt kommer omkring, om det görs på rätt sätt, är det möjligt att befria er från onödiga utgifter för inköp av en ny interiör.

Hur återställa din gamla bord med händerna

Köp fina möbler, är det ibland dyrt. Om du har en gammal tabell som du inte använder, på grund av sitt utseende under årens lopp har försämrats, så visar vi dig några enkla sätt om hur man återlämna den till sin forna skönhet med sina egna händer, och kanske gör det höjdpunkten på din inredning.

Innan du dekorera ett bord, ett eller annat sätt, är det nödvändigt att utföra sin granskning med syfte att bedöma dess tillstånd, då - utföra nödvändiga reparationer med sina egna händer, och sedan för att förbereda ytan för dekoration.

Hur man förbereder ytan av bordet?

Ytans förbehandling - obligatoriskt steg restaurering. Den är tillverkad i följande sekvens:

 1. Ta bort den gamla beläggningen. Lösningsmedel som används i detta fall rekommenderas inte, de kan korrodera trädet. Det är bättre att använda sandpapper med en stor säd och kvarn.
 2. För snidade benen också använda sandpapper. Med hjälp av en skruvmejsel eller en kniv för att rengöra ytan, kommer du nästan säkert förstöra trädet. I särskilt allvarliga fall kan exakt använda det fina trådtrådavfall, eller att använda ett lösningsmedel som orsakar dess lilla mängd till en bomullspinne.
 3. Efter att ha avslutat avlägsnande av den gamla beläggningen progruntuem yta. Primer kommer att ge ytterligare skydd för trädet och förbereda den för Shpatlevanie små sprickor och defekter.
 4. Putty rekommenderas att använda en speciell, för träytor. Den kan tillämpas när primern absorberas allt.
 5. Vänta på fullständig torkning av spackel, och återigen gå över bordsytan med fint sandpapper och sedan täcka med ett tunt skikt av primer.
 6. Nu kan du gå vidare till restaurering och dekoration av sina egna händer.

Alternativ 1. Beläggningen av färg och lack

sådan utföringsform perfekt för nybörjare, Det kräver inte att du någon särskild kunskap eller kompetens.

 1. Bringa en tabell reparation och förbereda ytan.
 2. Rör om färgen.
 3. Använd en pensel för att försiktigt applicera färgen längs fibrerna. Du bör börja med bänkskivor, och så småningom ner. Detta är nödvändigt för att undvika uppkomsten av läckt bläck.
 4. Applicera två lager av färg och vänta tills det torkar.
 5. På samma sätt med en lack. Lack kan vara från en till tre lager, beroende på vilken typ av glans som du vill få ett resultat.
 6. I stället för färg, kan du använda lösningar som ger möbelytor med guld eller silver.

Enkel återställning av bordet med händerna för nybörjare klar.

Och eftersom det en mängd olika tekniker för restaurering och ombyggnad av möbler, kommer vi att överväga andra alternativ.

om bänkskiva under drift Det var repad, eller på dess yta dök bucklor, kan du oblitsevat egna händer med mosaik, som kommer att dölja alla fel och åter bordet till sin forna skönhet.

För arbete, förbereda:

 • Mosaic i duken
 • sandpapper
 • Lim för plattor
 • måla
 • spatel
 • sax
 • Scotch tape
 1. Kontrollera om benen är välskötta. Vid behov, fäst dem, som det borde med självgängande skruvar.
 2. Avlägsna bänkskivans yta och ben med alkohol eller aceton.
 3. Sand och slipa ytorna.
 4. Platser som inte är mottagliga för slipning, zashpaklyuchte och sedan sand.
 5. Täck alla ytor med ett lager av färg. Låt tills det är torrt. För arbete är det bättre att använda färgen i en aerosol.
 6. Applicera ett gott lager lim på ytan av bordet.
 7. Klipp ut mosaiken och lim den ner. Pressa mosaiken och släta. Utsätt arbetet tills limet är helt härdat.
 8. Lim försiktigt de målade kanterna med scotch tape och gör inlägget på mosaiken.
 9. Torka av bordets yta med en fuktig svamp.
 10. På en dag torka bordet med en liten mängd vegetabilisk olja.

Vårt bord, kaklat med mosaik med egna händer, är klart.

Alternativ 3. Dekoration med ett mönster

Om Bordsskivan har inga uppenbara defekter, Det är ganska möjligt att göra med att dekorera ytan med ritningar.

 • målarfärger
 • Putty och spatel
 • sandpapper
 • lack
 • borste
 • Scotch tape
 1. Den gamla ytan är slipad, slipad och shpaklyuem.
 2. Vi täcker bordsskivan med färg av basfärgen.
 3. Rita bilden. Du kan använda en speciell stencil, applicera asymmetriska mångfärgade stänk eller skildra en utsmyckad prydnad. Du kan göra mångfärgade ränder, klistra in tejpen med raka linjer på bordsskivan och färga randarna mellan tejpen.
 4. Den färdiga bordsskivan efter fullständig torkning av mönstret är täckt med lack och låt torka.

Ett bord dekorerat med ritningar av egna händer kan användas för sitt avsedda ändamål.

Alternativ 4. Tapet dekoration

En av de mest enkla, budgetmässiga sätt Restaurering av ytan av möbler - klistra tapeter med tapeter.

För att göra detta behöver du:

 • Matchande bakgrundsbilder
 • Naglar med en bred motorhuvud
 • lim
 • hammare
 • lack
 • måla
 • borste
 1. Avlägsna bänkskivan.
 2. Täck ytan med färg och låt den torka.
 3. Vi mäter och skär ut bakgrundsbladet enligt storleken på bordsskivan.
 4. Vi limar tapeten, försiktigt jämna för att undvika utseenden av oegentligheter och bubblor.
 5. Bakgrundens ändar är vikta under bordsskivan och limmade.
 6. På toppen av bakgrunden kan du valfritt lägga till en ram eller en ritning.
 7. Nails fixar bakgrunden på bakgrunden.
 8. Täck produkten med lack och låt den torka.

Dekoration av bordsskivan med bakgrundsbilder med hand är klar.

Decoupage teknik är vacker lämplig för restaurering gamla möbler. Till salu finns en stor mängd olika servetter och applikationer för decoupage. Med denna teknik kan du inte bara dekorera bordsskivan utan även sidodelarna och till och med benen.

Förbered dig för arbete:

Om dukarna för decoupage du kunde inte hitta, istället för att dra från dem, du kan överföra till bildens yta en bild från tidningar eller tidskrifter.

Tillvägagångssätt:

 1. Vi förbereder bordets yta.
 2. Vi överför med hjälp av lim bilden på bordsskivan och andra ytor. Vi väntar, medan allt kommer att torka upp.
 3. Vi täcker bordet med lack.

Det återstår att vänta på att helt torka och dekorera bordet i tekniken för decoupage är redo.

Alternativ 6. Vi återställer genom lackering

Om din bordet var inte alltför påverkat av tiden, Men dess utseende är inte så mycket, och lackering kräver utbyte, du kan göra det här:

 1. Vi förbereder ytan enligt ovan. Vi behandlar först ytan med en slipmaskin med stor korn och sedan med en liten.
 2. Bedöm benens tillstånd, om det behövs, byt ut med nya.
 3. Efter att shpatlevaniya-ytorna avfettar detaljerna på bordet med en speciell komposition.
 4. Applicera ett lager av akrylprimer och vänta tills den torkar.
 5. Mala ytan manuellt.
 6. Det går att gå vidare till lackering. För arbete, välj en högkvalitativ lack för ett par toner mörkare än den ursprungliga beläggningen och en kvalitetsborste.
 7. Vi applicerar tre lager lack med pauser och igen väntar vi på fullständig torkning.
 8. Nu är det dags att applicera en skyddande beläggning. Oftast serveras de av vax. Ta lite vax på en mjuk trasa och försiktigt gnugga den i bordets yta. Det tar ungefär en vecka att fullständigt stelna och absorbera vax. Vid denna tidpunkt är bordet fortfarande för tidigt att använda.

En vecka senare är vårt restaurerade bord färdigt.

Andra sätt att återställa gamla bord

 1. Stick ett klistermärke på bordets yta.
 2. Dra åt bordsskivan med oljeklädsel, spika den under bordet med en bygghäftare.
 3. Om bordsskivan inte behöver repareras kan du byta ut den med glas och installera en vacker bakgrundsbelysning underifrån eller täcka bordets yta med keramiska plattor.

Som kan ses från praktiken tabellåterställningsprocess tolererar inte väsen. Mellan arbetets början och ett klart resultat kan mycket tid passera. Men om du närmar dig saken med all ansvar och grundighet, blir ditt bord inte sämre än det nya.

Hur återställer man ett gammalt träbord?

Har du haft ett gammalt träbord i garderoben eller på vinden i huset? Har du helt glömt honom? Men det kan repareras, återställas och det blir inte värre än det nya. Och som möbler görs blir det gamla bordet ännu starkare än det nya!

Från det gamla bordet kan du återskapa ett elegant bord för skrivning eller kök.

Ett exklusivt blick på moderniseringen av bordet kommer att ge en kontrasterande kombination av gamla träsniderier och glasplattor.

Restaurering av bordet börjar med att avlägsnas från bänkskivorna av gamla plattor, som tidigare infördes i ekkantningen, kring bordets omkrets. Kakel måste försiktigt avlägsnas med en spatel eller skrapa.

Om bordsskivan i ditt fall inte är dekorerad med en kakel, ska kåpan avlägsnas, med vilken den gamla bordet behandlas.

Sedan kommer vändningen av bordets kant - den behandlas kvalitativt med en slipbar. Detta steg går smidigt in i rengöring av allt trä med hjälp av våt slipning. Man bör komma ihåg att slipningen utförs strikt i en riktning - längs träets fibrer. Annars kommer över bordplattan att vara otrevliga risker, vilket bara kommer att urskilja det gamla träbordet.

Innan du fortsätter att lacka, är det önskvärt att öppna träet med fläck. Basen och färgen på produkten väljs med hänsyn till typen av trä, till exempel är lätta fläckar för alkohol idealiska för ek. Om träet är lätt fuktat före bearbetningen blir färgen mer enhetlig.

Trä är väl fuktad med fläck, överskott kan lätt avlägsnas med en pensel. Vid användning av en vattenlöslig fläck har träfibrerna möjlighet att räta ut, vilket kräver en finkornig sandpapper efter att slipningen har torkat. Applicera produkten på träbordet bättre med ett stycke skumgummi, för efter att borstfläckarna är kvar. När fläcken torkar, ska hela möbelytan behandlas med en genomskinlig primer eller ett lager av primerfärg applicerat på den.

Restaurering av träbordet är avslutat genom att applicera en mattlösning på lackytan med en tampong.

Sammanfattningsvis installeras ett glas av god kvalitet på bordsskivan.

Om bordsskivan är skadad kan den bytas ut med tjockt glas.

Du kan bädda in en mångfärgad bakgrundsbelysning under glaset på bordet. Titta, vilken skönhet!

Decoupage av det gamla bordet kommer att göra det till ett underbart arbete med hemmakonst.

 1. Sandpapper eller kvarn
 2. Akrylfärg
 3. Drev
 4. Akrylfärg
 5. Lak i burk
 6. Servetter, tapeter eller kort för decoupage
 7. Lim PVA
 8. Fil eller plastpåse

Det förberedande arbetet för decoupage är detsamma som för målning: demontering och rengöring med sandpapper.

Efter det är det nödvändigt att utföra putten, kompositionen som du kan köpa i vilken byggnad som helst. Glöm inte att torka produkten bra i flera timmar.

Du kan välja en ritning, göra ämnet tematiskt för ett visst interiör. Till exempel kan en stol klistras in med en karta. För inredningen av det gamla bordet är det perfekt för omslagspapper eller till och med tapeter. Det är möjligt att dekorera möblerna med pappersservetter, oftast i decoupage av gamla möbler, en blommig prydnad används, men det här är det enklaste sättet. Du kan göra decoupage, även med hjälp av gamla tidningar eller sidor av värdelösa böcker. I kursen kan man gå något: kort, vykort, tapeter, utklipp från tidningar, avsiktligt utskrivna illustrationer.

Om du vill lägga till ljusa delar i bilden, rita med akvareller och penslar. Du kan inte bara markera några element, men också skapa skuggor och volym för ritningen.

Du kan också dekorera ett träbord med PVA lim och färg. I det här fallet får du ett konstverk i stil med Shebbi-chic. Med dina händer kan du göra en vacker och ovanlig möbel. För att göra detta, blanda limet med färgen för att få önskad nyans, primetuyte förberedd yta på bordet, applicera en färg och torka bänkskivan med en hårtork utan att vänta på torkning. I processen kommer du att se hur på ytan börjar bli sprickor i stil med Shebbi-chic.

Den gamla bordet, stol, byrå, sängbord, förvandlat i decoupage-teknik, kommer att vara den främsta dekorationen av ditt interiör!

Fur-tree av papper i tekniken av "vytynanka"

Snart det nya året! Vad är det nya året utan julgran? Vi kommer att ha minst ett papper, men fortfarande ett julgran!

Applique på en affisch eller foton

De föreslagna arbetena är så lätta att utföra att du kan göra dem tillsammans med barnet. De kommer att bli en påminnelse om semestern. Läs mer ...

Våren kommer snart! Alla försöker fly från stadens rörelse till huset eller ett hus där du kan bo i en stämning och lugn.

Lantgården har många aspekter i organisationen, en av dem är täckningen av territoriet.

Om hur man väljer en bra och korrekt belysning av ett lanthus och tomt, skapa komfort och trivsamhet som du hittar i artikeln nedan ...

Din kommentar

Prenumerera på vårt RSS-flöde för att få nyheter om webbplatsen. Var alltid i kontakt!

 • En enkel metalldetektor med egna händer - 170 700 visningar.
 • Enkel och pålitlig metalldetektor med egna händer - 168 651 visningar.
 • Reparation av mikrovågsugn med egna händer - 165 179 visningar.
 • Laddare från datorns nätaggregat. - 139 114 visningar.
 • Bil laddare. Scheme. Princip för verksamheten. - 121.836 visningar.
 • Ett enkelt och pålitligt schema av en termostat för en inkubator är 109 797 visningar.
 • Den självtillverkade enheten med egna händer - 105 272 visningar.
 • Hur kan jag ändra USB-kontakten? - 87 110 visningar.
 • Hantverk från plastflaskor - svanar till trädgården - 86.209 visningar.
 • Modernisering av kultivatorer "mullvad" - 66,769 visningar.

Följ oss:

Cog mästare. Alla med sina egna händer! - är en plats för dem som vill göra, att reparera, för att skapa sina egna händer! Här hittar du gratis guider och program.

Den plats som valts enkla system, samt tips för nybörjare DIY. En del av kretsen och reparationsteknik som utvecklats av författarna och vänner på webbplatsen. Resten av materialet tas från öppna källor och används uteslutande i informationssyfte.

Gillar du mixtra, gör hantverk? Skicka oss ett foto och en beskrivning på vår hemsida e-post eller genom formuläret.

Program, system och litteratur - helt gratis!

Om du gillade webbplatsen lägger till favoriter (Ctrl + D), och du kan prenumerera på RSS och alltid få nya artiklar på bandet.

Om du har en fråga om systemet eller handgjorda artikeln? Välkommen till vårt forum!

Vi är alltid glada att hjälpa till att sätta upp system, reparation, tillverkning av hantverk!

Nytt på webbplatsen

60W rörförstärkare med sina händer

Enkla verktyg för radioamatörer

Automatisk nattlampa för säkerheten

Hörlursförstärkare med händerna

Enkel FM-radio med sina egna händer

Laddaren till batteriet 12B, 7a-h

Solar batteri för ventilation toaletten!

senaste kommentarer

När du kopierar en aktiv länk till materialet - Mästare Cog - ett måste! (Periodvis markerad). I civillagen Artikel 1274. För mer information om kopiering.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

95 − = 92