Riva övre tråd symaskin mås

Service Center 21

Varför symaskin sliter toppen eller botten av tråden?

Det finns inget värre för en sömmerska om den mest iögonfallande plats, det var kontrasterande dekorativa sömmar sker trådbrott. Ofta efter allt detta måste vi unpick och göra om igen. Även en enda öppen tråd gör sökandet efter orsaken, och om symaskinen sliter toppen eller botten av tråden flera gånger, är det här nödvändigt att vidta brådskande åtgärder - en "shite9raquo; inte som någon. Om du ofta inför detta problem, kommer den här artikeln hjälper dig att förstå varför en symaskin tråd tårar, så mycket som möjligt för att försöka lösa problemet själv, och i vilka fall måste du behärska reparation av symaskiner. Låt oss undersöka en efter en.

Innan du ringer för reparation symaskiner, försök att kontrollera något: kanske orsaken är lätt elimineras och du kommer att klara av det.

  • Trådspänningen. Försök att först lossa övertråden, till den grad att det blir en liten sicksack. Sedan gradvis åt vredet till önskad nivå. Omvänt förvirrar om alltför lös maskin tråden och bildar knölar på denna tråd för ivrig. Återigen, vi behöver spänningsjusterings.
  • Tråd för tjock för att st. Tråd med hög hastighet börjar fastna i ögat, Shaggy och tår. Det händer att den dåliga kvaliteten tråd, vridna eller tjocknat. Symaskiner är inte lämpliga kvalitet behövs.
  • Threading. Även erfarna sömmerska kan ibland göra ett misstag i gängning. Försök att göra det igen.
  • Needle. st måste passa trasa. Installera nålen kan vara fel - spåret av nålen måste möta nitepravitel. Ögla defekta nålar alltför skarp kant inne - han river tråden, så måste ersättas av en högkvalitativ nål. Nålen är trubbig eller avbrutna - de måste bytas ut oftare, helst efter varje sydda produkt.
  • Trådspänningen. Kontrollera att det finns tillräckligt med ledigt Dra sträng? För att göra detta, ta det till toppen, utan att dra spolen från locket. En liten skaka. Tråden bör nå 10-15 cm. Om den inte gör, då bladfjädern locket för hårt griper henne. Kan försvagas genom att vrida skruven med en skruvmejsel.
  • Tråden i spolen förvirrad. Detta händer om vinden undertråden på händer, inte i bilen. Den fria änden är fastklämd och svängar kan stoppas. Samtidigt, kontrollera om installationen av spolen i rätt locket.
  • Jag har inte smörjas mekanism. ständigt roterande och glidande mekanismer som är nödvändiga för att minska friktionen på grund av smörjning-kvalitet smörjolja. Detta bör göras regelbundet, då problemen kommer att bli mindre, inklusive klippor.

Brott som jag skulle fixa bara befälhavaren

Och nu är ni alla utcheckad ändrade nål, tråd ersättas av en mer lämplig, rengöras och oljas teknik men. resultatet är fortfarande densamma. Detta innebär att problemet med en annan ordning och kan vara flera orsaker också. Nedan följer en tabell över möjliga problem, men det är snarare som en provbeställning, och inte för dig att försöka lösa sina egna händer.

Orsaker till trådbrott i sömnadslinjen

Avbrott i övertråden i en sömnads stygn stygn uppstå av många anledningar. Men, av vilka den första, om starkt fastklämd mellan brickorna i trådregulatorn övertrådspänningen. Detta är den vanligaste och "oskyldiga" skäl. Det räcker med att lossa spänningen av tråden och tråden kommer inte längre tas bort. Men det finns flera andra orsaker till trådbrott.

1. För att justera spänningen på övertråden

Först av allt, lossa den övre trådspänningen så mycket som möjligt. Därefter, i etapper, gradvis öka spänningen att säkerställa tillgången korrekt, vackra linjer. Sammanflätning av den undre och övertråden måste vara inom malnings tyget snarare än över eller under.

Det är möjligt att använda en annan metod för att justera spänningen hos den övre tråden. Före insättning av tråden genom nålsögat, dra övertråden till hands foten sänks. Varje tråd måste passera med en synlig ansträngning, men inte för hårt.

Trä tråden i nålen och justera mer exakt dess spänning på en experimentell tygstycke så att "knut" var inne i vävnaden.

1

Mycket praktiskt för "fin" justering använder en kontrasterande tråd botten. Efter att ha ställt upp spänningen det bör ersättas med "arbeta" gänga.

Justera spänningen hos den övre tråden vid passage nödvändigt för att skräddarsy andra vävnader, tråd byter nål. Undertråden önskvärt justeras endast i de fall där man inte kan göra utan den. Till exempel när sömnaden är alltför tjocka eller tunna tyger. I de fall då mycket tunt eller mycket tjock hud. I alla andra fall, kräver hög kvalitet justerbar stygn övertråden.

2. Nålen får inte röra vid väggarna i hålet i nålplattan

Trådbrott inträffar när nålen kommer till nålen hålskivan eller hon håller fast vid den utskjutande delen av komponenterna i dess väg, inklusive fotsulan grov eller spärr på spolkapseln. Oftast detta sker i gammaldags symaskin Podolsk, Singer. Spring spole förlorat sina egenskaper, och spärren dras helt. Som ett resultat, klänger övertråden till det och raster. Se. Också sy maskin Seagull.

Försiktigt i lugnt naturligtvis följa den väg rörelseövertråden. Notera att när nålen går in i hålet i nålplattan. Hon borde inte röra väggarna i hålet, dess idealiskt läge - precis i mitten. Det är önskvärt att använda ett förstoringsglas. Som regel själv eliminera förskjutningen av nålen är svårt (med undantag av att ersätta nålen kurvan), men du vet, få dig att bemästra eller inte.

Du kan prova att polera dessa platser, som klamrar sig fast vid tråden eller byta ut delar med nya. Slipning är det nödvändigt att tillämpa en särskild pasta eller fint sandpapper. Men för att göra att det är önskvärt att en specialist.

3. felinställd av regulatorn fjäderspänningen

En vanlig orsak till en symaskin tråd tårar - felaktigt inställd i regulatorfjäderspänningen på övertråden. De breda varv på våren bör vara närmare kroppen av maskinen. Men ibland ställer det tvärtom. Demontera och montera spänn ibland som små barn, uppmärksamma det.

Kontrollera hur lätt är det går på våren regulatoraxeln (gängad stång). Kanske spåret av stången också fastspänd på kanten, och sedan spänningen inte kommer att justeras, hur mycket skulle du inte snurrar mutter justering. In en skruvmejsel i skåran och försiktigt glida kanten av det till våren mustasch promenerade fritt.

Ta nod övertrådspänningen mer uppmärksamhet för att kontrollera om den är monterad, och det finns ingen smuts eller rost på pucken och andra parametrar. Blånor tråden ofta igensatt mellan brickorna, vilket hindrar dem från att spänntråden. Tråden är för lös och symaskinen när det gäller öppen. Detta händer ofta i over som testats av spännen kilometer tråd, lämnar fina fibrer. Under årens lopp, vänder de in i klumpar, och vad som händer är, som nämnts ovan.

En symaskin kommer att bryta trådstygn sömnad linjer, om tråden är starkt vridna. Det enklaste sättet att lösa detta problem - att knyta maskinen normal underkläder elastiskt band och passerar under den "vridna" gänga. Men det mest tillförlitliga sättet är att ersätta den med en slät, jämn och elastisk tråd.

4. För lite spänning övertråden - orsaken trådbrott

Märkligt nog, men för svag övertrådsspänningen leder också till dess brott. På jobbet finns mycket stor slinga i skytteln viken och trassligt, trådbrott.

Den viktigaste indikatorn för kvaliteten på maskinen - detta är den korrekta bildandet av stygn, så se till att sömmen var perfekt. På detta beror resultatet och utseende tvärbunden kläder du. Och observera att järn är inte möjligt att rätta den felaktiga planterade stachivayuschy eller efterbehandling söm.

5. felaktigt hopsatta över trådspänningsregulatorn

Felaktigt hopsatta över trådspänningsregulatorn. Som ett resultat, symaskinen när toppTråden går. Vanligtvis barn älskar att ta isär enheten och efter monteringen av maskinen börjar arbeta dåligt.

Varje sömnad konstruktion maskin säkerhetsbältet övertråden har sina strukturella skillnader. Men principen om det arbete de har en och samma. Vid tidpunkten av kompletta höja ben måste fjädern vred försvagade högtryckstvättar, släppa spänningen på tråden.

Vid montering, demontering spänn notera att pådrivaren (nejlikor) för att stå i den tillplattade ratten axeln slot kant till dig. Lägg märke till hur brickan fläkten installerad, kan det vändas. Titta noga på själva kärnan, det för eventuella hack eller SPIL. Korrekt ersättning våren och upprätta den nödvändiga kraften hennes förhalning.

Nödvändigtvis, vid fullt lyft ben måste brickor packa en tråd och tråden måste vara fri att sträcka i slutet av arbetet. Ofta, särskilt i "Seagulls", inte den här funktionen fungerar inte. Fästa plastspännarhuset är fäst med en skruv spännare och upprullning i sitt bo, och han kan hoppa helt ur det. Ta bort det övre locket av maskinkroppen och finna en slut skruven som säkrar spännaren. Ta bort den och sätta den i kläm tunn bit av plåt.

6. dålig kvalitet tråd med knutar

Försök att inte använda en tråd av min mormors reserver. De tenderar att vara bomull och inte särskilt stark. Dessutom ofta på sådant NITC är noduler, som är svåra att observera under drift. Modern tråd är mycket starkare, tunnare och mer flexibel dem. Trådar nummer 40 önskvärt inte gäller. De är för tjock och sömmen vänder grov och ful. Och inte varje bil "älskar" dem, särskilt importeras.

Erfarna sömmerskor arbetar, oftast med samma typ av tråd som hade mindre att bygga maskinen.

7. En tunn nål fungerar på det tjocka materialet

Fin nål fungerar på tjocka material. Försök alltid att ändra nålen när gå till anpassning av olika tjocklek eller tyger.

Aktuella nålar som används för sitt avsedda ändamål.

Tjockleken (antal) av nålen måste matcha kvaliteten på tyg och trådar.

För olika typer av vävnad med hjälp av en nål av en viss typ. Detta är särskilt viktigt när du syr stickade tyger. Se. Nålar även för symaskiner.

8. Defekt nål leder till trådbrott

Defekt nål leder också till trådbrott, om det är för skarp kantklaffen (hål) eller om det finns andra defekter. Ägna mer uppmärksamhet åt nålar. Nålen ska alltid vara skarp och smidig. Kontrollera nålspetsen med ett förstoringsglas. Förvara inte defekta nålar, är det bättre att kasta en nål.

9. Nålen är felaktigt införd

Felinställd nål. Nålen måste sättas in hela vägen, den korrekta placeringen av nålen fällda kolven. Detta är ett mycket vanligt fel är orsaken till servicesamtal. Detta gäller särskilt för lockstitch maskiner Podolsk, Singer et al. Synålar i sådana maskiner i allmänhet anordnande, såsom visas i schemat. Men nålen kan strida i vissa modeller.

Ta bort stygnplåten och se vilken sida av pipen skytteln närmar nålen bladet. Om det behövs, vrid nålen så att pipen hålls intill fördjupningen på nålen, och en lång spår var baksidan.

10. Vid ingen utjämningsspänningen regulatorfjäder

På övre trådspänningsregulatorn offline ersättning våren. Spring snarare en viktig del av sömmarna. Utan fjädrar försvagas och övertråden verkar petlyanie tråd, och som ett resultat - en trådbrott.

Spänningen hos de kompenserande fjädrarna justeras beroende på symaskinen modell, och mest ofta väljs empiriskt. Överdriven fjäderspänningen kan orsaka brott på övertråden.

För att installera och justera fjäderspänningen kräver fullständig demontering av spänning justerings. Det bekvämaste sättet att ta bort den från maskinen montering och efter jobbet för att återupprätta.

11. grader på detaljer av maskiner "razlohmachivayut" sträng och mod

Orsaken kan vara en trådbrott och en tråd upptagningshålet (lång rocker drar tråden). Om symaskinen intensivt använts under många år i hålet i nålplattan kan visas räfflorna (cuts) som razlohmachivayut tråd och avslutas. Repair är möjligt genom att mala det runda hålet diamant nål filer.

12. Gängan kan klamra sig fast vid skruven på spolkapseln

Tråden kan kopplas till justerskruven på spolkapseln. Speciellt är det ofta fallet när det är ständigt spinning är inte särskilt lämplig skruvmejsel, bryta slitsarna i skruvhuvudet. Det finns små hack eller när de passerar en tråd de skär henne med sina skarpa kanter. I detta fall är det bättre att ersätta locket, eftersom skruven är nästan omöjligt att plocka upp.

13. Stor storlek rulle kan orsaka brott

Ibland kan en stor trådrulle orsaka dess misslyckande, är det lämpligt att komma ihåg detta när vi letar efter orsaker till trådbrott.

För att kunna använda en stor trådrulle, du behöver ett spolstativ med en hög stolpe, som industriella maskiner. Det bästa sättet att eliminera denna defekt - använd inte på stora spolar av hushållsmaskiner.

14. Dra åt tråden i spolkapseln

Den enkla anledningen till att den nedre trådbrott - alltför starkt åtdragna tråd i spolkapseln. Lägre trådspänningen är justeras justeringsskruv på spolkapseln, skruvmejsel, den minsta storleken. Justerskruv kan inte vända bort mer än ett halvt varv, annars vibrationerna han kan få loss och gå vilse, särskilt i elfordon.

Om spolen tjocklek är större än vad som krävs, är tråden på spolen fastklämd tätt eller roteras inuti locket, vilket ökar spänningen och leda till brott.

15. Undertråd inuti tilltäppta feathered

Detsamma sker när undertråden fransar blockerade inne och smuts. Spolen bör enkelt och utan ansträngning rotera.

Lägre trådspänning kontrolleras enligt följande. Sätts med undertråden i locket. Sträcker sig från kanten av locket tråd, spole skarpa ryckningar hänger på en tråd. Det bör sprutar av 3-5 cm från locket. Om för lite dras åt, är tråden lindas kontinuerligt. För hårt - tråden kommer inte att dra ut helt.

Ett enklare sätt att justera den nedre trådspänningen. Om du drar i tråden med locket, bör det dras med en liten, knappt märkbar ansträngning, men med en tydlig känsla av ett litet motstånd. Denna förspänning inställning. Det slutliga beloppet av spänning tråd justera empiriskt.

Vi rekommenderar inte att använda den gamla, sovjetisk stil gäng №40. I en tid då butikerna har ett stort urval av kvalitets elastisk tråd, finns det ingen anledning att använda tunn, bomullstrådar.

Olika tyger, trådar, nålar kräver sin egen konfiguration och spänning båda trådarna. Försök att ändra inställningen på spolkapseln mindre. Först när det är absolut nödvändigt att ändra spänningen i undertråden. Till exempel, när man använder mycket tunna eller mycket tjocka trådar.

Trådbrott inträffar, om det är starkt vridna. Använd inte sytråden med en stark twist, de är mycket dåligt uppträtt under sömnad och kan orsaka luckor och pauser.

Spolen är alltför stor som tjockleken och höjd. Som ett resultat, kommer tråden i skurar och det visar sig ojämna stygn eller trådbrott. Bobbin klamrar sig fast vid kanterna inom spolen och tråden kommer ut i skurar, med ansträngning. Kolla in tråden lätt. Dra långsamt lägre gänga nålplattan, bör det inte komma ut lätt med jämnt tryck.

När du köper en ny spole, uppmärksamma dess storlek. De kan vara olika, både i tjocklek och höjd.

Orsaker trådbrott kan vara felaktigt installerad och även undertråden i spolkapseln.

Den nedre strängen av tryckplattan hoppade bobin.

Spolen är skadad, böjs eller bryts dess sida. Bobbin klänger taggiga vägg spolkapseln och kan vara lång tid att hitta orsaken till en dålig linje. Dessa spole bör inte användas, och även för att reparera.

Inställning främja vävnad

Orsak trådbrott i ett sy stygnlinje kan vara felaktig interaktionsmekanism framflyttning av tyget och nålen. Denna knut är svårt att hantera på egen hand, men om du har något annat val, prova. I den här artikeln, detaljer och visar hur du reglera skenan.

Hur man hittar orsaken till symaskins fel

För att hjälpa dig att hitta orsaken till en viss fel, erbjuder vi en kort översikt av de stora fel och deras orsaker, liksom ett insamlingsställe artiklar som behandlar dessa frågor. De kommer att hjälpa dig att utföra reparationen av hushållssymaskiner med sina egna händer.

Sytråd, vilket är bättre?

Trådar är mycket viktigt att få en vacker och snyggt linjer. Dessutom kan trådar vara orsaken till olika linjedefekter: bruten gänga petlyanie övre och nedre tråd, maskor, etc utelämnanden

Varför linje vindar

Den främsta orsaken till "loop" i sömmen linje är att övertråden i vägen för följande sträcker sig mer än det borde. Orsakerna till detta kan vara många, främst bland dem - är inte korrekt justerade position skytteln.

Anledningar hoppade stygn på en symaskin

Byt nål ofta. Om nålen är tvinnad, ökar gapet mellan kanten på griparen och nålen och hoppas över sömmar visas i raden. Trubbig nål passerar, och bidrar också till trådbrott. Loop på nålen bildas för liten och näsan av skytteln inte fånga den.

Hur man fyller tråden en symaskin

hushållssymaskiner är bekvämt och enkelt avgiftssystem av övertråden. Många, även det finns tecken på kroppen maskinen, pekar ut var att dra strängen. Praktiskt taget milstolpar trådig over tankning schema griparna anordnade på en etikett som är fäst vid den inre sidan av en av locken.

Spännare övre tråd symaskin

Om linjen visas under slingan kan orsaka är övertråden spännaren. Om hur trådspänningsratten.

All rights reserved © / 2011 / Sewing-Master.ru / Hur att reparera symaskin hemma själv / MY-Projekt

Har du en symaskin, och du älskar att sy? Då är detta platsen för dig. Professionella Masters kommer att uppmana dig hur man utför mindre reparationer av sömnad, stickmaskiner. Erfarna tekniker kommer att dela hemligheter skräddarsy. Översiktsartiklar kommer att uppmana någon att köpa en sömnad eller stickmaskin, järn skyltdocka och många andra användbara tips hittar du på vår webbplats.

Tack att du helt översyn sida.

Kopiering och nytryck artiklar site "Sy Master" utan upphovsmannens tillstånd är förbjudet.

Symaskinen sliter den övre eller nedre gänga

En situation där symaskinsgäng tårar, inte alltid leda till allvarliga problem med tekniken, men de kan skapa en hel del besvär sömmerska, sömnad försämra kvaliteten. Maskinen är ständigt avbryts av den övre eller nedre tråd? Ring sammanslutning av privata mästare "Igolka9raquo; på telefonen 8 (495) 745-20-50. Vi är specialiserade på reparation av sömnad utrustning. Våra konsulter har erfarenhet av att inrätta, underhåll och reparation av modeller av olika märken. Vi åtar reparation av både hushåll och industriella maskiner, erbjuda sina tjänster till privatkunder och mindre sömnad företag. Vi utför reparation av sömnad utrustning på kundens hem, vilket ger en lämplig tid för honom. De flesta av de problem elimineras på samma dag.

Ett flertal trådbrott orsakar. Bland dem är helt ofarliga, eliminera dem utan svårighet kan äga. Det mest uppenbara exemplet - dåliga trådar eller för mycket roll. Tillräckligt för att ersätta spolen, och problemet kommer att vara helt löst. Några skäl till varför symaskinen sliter övertråden, se till att kräva ingripande av befälhavaren. Din bil riva tråd? Försök att förstå vad som orsakar ledde till felet. Om tråden kvalitet och nålen är korrekt, inte försöka eliminera skadan själv. Det är bättre att konsultera en specialist. De vanligaste orsakerna trådbrott är:

Felaktig spänning. Det är ofarligt skäl att i de flesta fall kan du lösa genom att helt enkelt justera dragkraften. Komplexiteten i situationen är att rätt spänningsinställning är inte alltid möjligt med hjälp av tillsynsmyndigheter. Ibland, för att justera linjen behöver vmeshatelsto i krokanordningen. Om försvagning av tråden med rattarna inte löser problemet, och maskinen fortfarande riva huden, är det lämpligt att kalla befälhavaren. Orsak misslyckande kan inte bara överdrivet, men en svag trådspänningen. I detta fall börjar maskinen vind, strängar trassla och torn. Om symaskinen och vindar riva övertråden, troligen den är ansluten med varandra problem.

Nål "bet9raquo; hålet i stygnplåten. Detta är anledningen till de två vanliga problem - bilen river upp undertråden och ständigt bryter nålen. Detta sker av följande skäl. Under passagen genom hålet i stygnplåten, håller fast tråden till de utskjutande delarna och raster. På "Chaykah9raquo; Detta problem är ofta förknippat med en försämring av spolkapseln som spärr upphör dras. När nålen flytta den ska gå i hålet i nålplattan exakt i mitten, om nålen rör sig, eliminera problemet kan bara mästare, eftersom detta kräver komplicerade justering av garnstyrmekanism. Självständigt lösa problemet bara i fallet om nålen är böjd. Definiera det helt enkelt. Installera en ny nål, om situationen inte har förändrats, ring befälhavaren.

Problem i regulatorn spänning. Med den här enheten kan anslutas på många olika problem. En vanlig orsak är felaktig installation av våren. Det bör ställa stora svängar till maskinen, samtidigt bör det föreskrivas fri lek i axeln. Om våren tendril inte kan gå i regulatorn fritt, kommer spänningen inte ändras oberoende av läget av justeringsmuttern. På ytan av de fjädrar, fjäderbrickor, bör axeln inte finnas några spår av rost eller smuts. Allt detta hindrar normal terminal tråd. Problemet kan orsakas av felaktig regulatoraggregat. Trots att principen om driften av denna enhet är densamma i alla symaskiner, kan konstruktionen vara mycket olika, även inom intervallet ett varumärke. Om noden är förstås, och det finns tvivel om riktigheten i sin församling, är det nödvändigt att söka professionell hjälp. Nästa i frekvens spännare problemet kan betraktas som en försvagning av sin infästning. Som ett resultat börjar noden att vandra i boet, i allvarliga fall - det kommer ut helt. Fäst spänn är inte svårt, men du måste ta isär skåpet. Det är bättre att anförtro utförandet av sådana arbets mästare "Igolki9raquo, annars en stor risk för att bryta tillhörande noder.

Fel val av tråd. Trådar av dålig kvalitet, med knutar slits nästan alltid. Även om förtjockning inte kan ses visuellt, betyder det inte att maskinen inte kommer att riva tråden. Det är nödvändigt att välja hög kvalitet tråd, stark, tunn, flexibel, använder samma formulär. Detta kommer att bidra till att konfigurera maskinen så lite som möjligt.

Fel nål val. Vid installation av en tunn nål för att sy tjocka material, ökar risken för inte bara bryta nålen, men också ofta trådbrott. Nål, tråd och tyg måste vara helt i linje med varandra. Problemen med brott på trådarna och bly Böjda nålar eller defekt, felaktig installation av en nål bar.

Grader på detaljerna i maskinen. Tandningar på ytorna kommer oundvikligen uppstår under kontinuerlig drift av symaskinen. De visas på kanterna av hålet i nålplattan, spolkapseln, tråd ta upp, etc. Under passagen av tråden razlohmachivaetsya hon och, som en följd, slits. Grader avlägsnas genom polering. I vissa fall är det bättre att ersätta den skadade delen. Till exempel ersättnings spolkapseln mer lämpligt än reparation.

Detta är bara de vanligaste orsakerna till symaskinen börjar riva den övre eller nedre tråd. Att felsöka möjligt endast om dess orsak är korrekt identifierad. Med hänvisning till Mästarnas Igolki9raquo, kan du vara säker på att felet helt kommer att försvinna. Efter reparationer som utförs av våra experter, syr maskinen på rätt sätt, utan att kräva justeringar och inställningar, under en lång tid. Ring befälhavaren på telefonen 8 (495) 745-20-50 eller lämna din förfrågan på webbplatsen.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 4 =