Rostfri diskbänk Kitchen

Sänkor av rostfritt stål - Översikt fördelar

Idag kommer vi att diskutera de främsta fördelarna med sänkor i rostfritt stål, kommer att tala om sina rutiner, samt ge dig råd om vad man ska leta efter innan du köper.

Rimligt pris - detta är bara den första vikten av deras värdighet.

Lägg till att den ökade hygien, tillförlitlighet, låg vikt, användarvänlighet, och du kommer att få den bästa lösningen för att uppfylla kraven i de flesta av dagens konsumenter.

Det återstår bara att välja den mest lämpliga modellen. Gör rätt val för att hjälpa expertråd, liksom studie recensioner och kataloger, kompletterat med detaljerade fotografier.

Modern diskbänk av rostfritt stål kan kallas en universell produkt. De passar harmoniskt in i utformningen av en mängd olika stilar, färger och riktningar.

Lätt att plocka upp en anständig alternativ för raffinerade klassiker, välplanerade high-tech, enkel, minimalistisk, mysigt land hem. Särskilt stor utsträckning återfinns i modern design linjer, kompletterat med ett överflöd av glas och metall.

1

Genom att lägga i stålet under dess framställning 18% krom och 10% nickel, metall begåvad avundsvärda egenskaper: absolut skydd från de korrosiva effekterna av väsentliga temperaturförändringar, mekaniska skador, ytan av produkten blir vacker glans.

På marknaden idag för det mesta representeras av rostfria diskbänkar i två varianter:

Präglat mönster gjord av ett enda ark av stål. Denna process eliminerar tillgängligheten av alla fogar som är en av de betydande fördelar.

Enkel produktionen har haft en positiv inverkan på bildandet av värde. Den enda nackdelen - den relativt lilla djup.

De flesta modeller producerade ett djup av ca 15 cm, vilket inte är lämpligt för hemmafruar som måste regelbundet diska eller ett stort antal frukt, grönsaker.

Att välja en stämplad bricka, ge företräde åt produkter godkända tillverkare, annars kan du stöter på en låg kvalitet produkter med väggar av jämn tjocklek.

På vissa ställen kan de vara mycket tunn, vilket negativt påverkar hållbarheten och tillförlitligheten i drift.

Högkvalitativa råvaror i kombination med strikt iakttagande av tillverkningsprocessen teknik - den centrala frågan om anständigt tvätt.

Svetsade modellen kommer att kosta dig lite dyrare, men för enkelhetens skull används, de är mycket högre deras stämplade motsvarigheter. Basen och själva skålen tillverkas separat, varefter de sammanfogade genom svetsning.

Dessutom, de är föremål för en slutlig slipning och polering. Sådana tekniska funktioner gör det möjligt att göra skal av olika form och djup.

Det bör också ge företräde åt pålitliga tillverkare så dåligt gjorda svetsen kan så småningom börja läcka, vilket kräver en snabb utbyte av produkten till en ny eller större reparationer.

Dessa sänkor kan vara matt eller blank. Författarens spegel rengöring ofta dekorerade med präglade bokstäver.

Tvättningar av borstad metall kan ha den ursprungliga strukturen på vissa textur material. Den sista - detta är det dyraste alternativet av alla möjliga, trots att deras driftsegenskaper kommer att vara densamma som för motsvarigheter.

Viktiga fördelar och nackdelar

Fördelarna med rostfritt stål sänkor inkluderar:

 1. En prisvärd. Även exklusiva designmodeller, utrustade med ökad funktionalitet och avundsvärd estetik, faktiskt köpa en mycket demokratisk summa.
 2. 2 Resistens mot korrosions influenser och mekaniska skador. Rostfritt stål är ett plastmaterial, så en minskning av diskning eller andra köksredskap är det sannolikt att förbli intakt. På ytan du aldrig kommer att se de marker, och andra liknande defekter.
 3. 3 lätt att rengöra. även aggressiva hushållskemikalier kan användas för rengöring och desinfektion. Hon kommer inte att lämna några spår på ytan, men eliminerar tillförlitligt patogener. Den totala avsaknaden av tvätt i porerna och mikrosprickor utesluter smuts och ansamling av bakterier.
 4. 4 Termisk stabilitet. Om det behövs kan du lägga den på ytan av varma grytor och stekpannor, inte rädd för att förstöra den perfekta utseendet på produkten. Rostfritt stål är tåla temperaturer upp till 14500S, men i hemmiljön med sådana parametrar du inte kör.

Sammanfattningsvis fördelarna, bör det sägas att de rostfria diskbänkar är utrustade med hög funktionalitet, användbarhet och enkelt underhåll, så att du kan spara tid, ansträngning och nerver värdinna.

Nackdelen är buller. Men om du är för nervös om ljudet av knackar vattnet eller slammer av rätter, föredrar dyrare tjockväggig handfat, skål som dessutom är utrustad med ett lager av ljudabsorberande material.

Här är några hemligheter som kan hjälpa dig att välja rätt skal:

 • Polerade sänkor äro utrustade med förbättrade estetik, men alla repor och spår av torkat vatten, som är svår att undvika i processen för drift, kommer att vara klart synlig för dem. Torka skalet efter användning. Men de flesta av föroreningarna med sin polerade yta är borttagna brainer. Med matt motsvarigheter hela vägen runt.
 • Kontrollera med en magnet kvalitet metall som har använts för dess tillverkning. Om det flyter på ytan, sedan innan du en kvalitetsprodukt. Vi märkte att magneten starkt följs stål, är denna produkt bättre att gå runt sidan. Det är värt att ha hört säljaren. I vissa fall kan magneten attraheras till böjning, på grund av nyanserna i processen.
 • Bestäm i förväg för sig sjunka konfiguration: normal eller kantig, en kopp eller två hus mixern om vingen, kommer att ha en extra kran för dricksvatten måste filtreras om installationen är planerad för dispense tvättmedel och fragmenteringsavfall.
 • Enligt försäkringar av experter, minsta djup av sink, som ger enkelt handhavande - 18 cm. Om du väljer en mindre modell, med diskvatten kommer att sprida sig och orsaka ytterligare besvär.
 • Genom att montera tvättmetod kan överlagras på och skär. Var noga med att hålla i minnet denna varning, eftersom om sändningen modell passar alla headset, måste du custom fitting instick hålstorlekar i bordsskivan direkt på plats.
 • Sträva efter att köpa auktoriserade återförsäljare. Det enda sättet kan du vara säker på originalitet, en avundsvärd kvalitet och tillförlitlighet av modellen. Tillverkare på sina webbplatser ger kontaktinformation sådana organisationer.

Ytterligare tvättning för köket kan utrustas med rostfritt stål filtrerat kranvatten, skärbräda, strukturen för torkning frukter och grönsaker (durkslag) såväl som behållare för dem, diskmedelsfacket, hållare för rätter, skedar och gafflar.

Om du planerar att regelbundet utanför skal fyllda med vatten stor kapacitet, titta på modeller utrustade med en speciell förlängning.

I vår marknad, har den ökade populariteten och efterfrågan förvärvat det tyska, schweiziska, italienska, nederländska och finska rengöring.

Varumärken som Blanco, Teka, Eisinger, Telma, Franke, Kohler, Schock, Reginox, Elleci, Plados, Elleci välkänd för många. Även på erbjudande kan hittas produkter av inhemska kinesiska och polska producenter. Valet är ditt.

Världens största tillverkare av diskbänkar i rostfritt stål under de senaste åren en hel del tid och ansträngning för att ge utvecklingen av ovanliga exklusiv design.

De experimenterar med konstruktionslösningar som utökar funktionaliteten hos produkten.

Resultatet av detta arbete är andra än triviala struktur produkter och extraordinära former som kan inta sin rättmätiga plats i ditt kök, eftersom de och praktiska inslag, och en verklig dekoration.

Vilka sänkor för kök i rostfritt stål: en beskrivning av vanliga typer

Diskbänk rostfritt stål anses vara en av de mest tillförlitliga och praktiska. Förutom en mängd olika former och former, från materiella produkter kännetecknas av lång livslängd, rimlig kostnad och enkel installation. Men de är lika bra som de beskriver tillverkarna?

För att förstå denna fråga är det nödvändigt att genomföra en grundlig analys av de funktionella driftsegenskaper i strukturen.

När du väljer bör först uppmärksamma materialet i tillverkningen. Han måste följa gällande regler. Vissa slarviga tillverkare använder rostfritt stål AISI 202 (12X17G8N). Den hänvisar till teknisk kvalitet, som påverkar dess hållbarhet och tillförlitlighet.

Därför innan de köper är det nödvändigt att undersöka produkten pass. Det bör preciseras livsmedelskvalitet rostfritt stål AISI 304 (08X18H10). Till skillnad från tekniska, beräknas den på följande operativa funktioner.

 • Konstant exponering för vatten inte orsaka korrosion.
 • Kontakt med livsmedel och inte kommer att påverka tillståndet i artikeln.
 • Matfrimärken har lägre magnetisk attraktion, vilket är användbart för att diska stål.

Om vad som bör väljas parametrar

För konsumenten viktigt utseende design, dess hållbarhet och användarvänlighet. Dessa är de viktigaste urvalskriterierna. För att det ska vara motiverat och vägde, är det nödvändigt att veta inte bara tillverkningen av material utan även har tvätt.

Tänk på grundläggande kvalitativa egenskaper som har en direkt inverkan på produkten.

Svetsade konstruktioner är mer hållbara, eftersom varje element är tillverkat separat. Därefter är de svetsade till varandra och korsningen rengöras noggrant.

Standard borstad diskbänken är vid första anblicken mindre attraktivt än sina polerade motsvarigheter. Men på ytan av den senare är synliga små droppar av vatten och repor. Därför, om det finns förtroende för att konstruktionen är lämplig vård - kan säkert få en polerad modell. Ur en lång bevarande av utseendet på tråkiga skal har fördelar jämfört med polerad.

Det kan vara en faktura eller instickslås. Det beror på vilken typ av sten, kommer det att installeras. Flush rostfri diskbänk för köket direkt monterad in i bänkskivan. För att göra detta, skär ett hål i den, bör vars storlek vara 2-3 mm större än storleken på koppen.

Fraktsedeln monteras på piedestal istället för bordsskivor. Denna konstruktion används oftast för modulära kök. Valet av en modell beror på vilken typ av köksinredning.

Oftast installeras rektangulär. Skriver fakturan kommer då att vara optimal, eftersom det i hög grad förenklar konfigurationen av installationen. Men utöver det finns det runt och vinkel tvätt. Trots de högre kostnaderna, jämföra de positivt med rektangulärt utseende. Valet av typ beror på den framtida utformningen av rummet, möbler och personliga konfigurationsinställningar.

Varför du bör ge företräde åt sänkor tillverkade av rostfritt stål med inbyggd eller yta design? De har ett antal obestridliga fördelar, som uttrycks enligt följande.

 • Lång livslängd. Detta beror på att egenskaperna hos rostfritt stål - de inte påverkas av exponering för vatten, mat och så gott som alla typer av rengöringsmedel. Det bör tilläggas mekanisk hållfasthet. Även med mindre stötar yta kommer att behålla sin ursprungliga form. Den maximala som kan hända - kommer det att finnas en liten deformation som inte påverkar integriteten.
 • Prisintervallet. Till skillnad från sänkor gjorda av konstgjord sten eller keramik, har ett ganska brett prisklass. Användaren kan välja ett alternativ inom ekonomi 1500 RUB eller lyx modell 40000 gnugga.
 • Förmåga att tillverka praktiskt taget vilken form som helst. För det första påverkar detta produktionskostnaderna - round rostfritt stål har ett pris är lägre än keramik. Den andra faktorn är möjligheten för en tillverkare att öka utbudet av produkter beroende på önskemål av konsumenten. Utseendet är en av de avgörande faktorerna för valet av en viss modell.

Trots det stora antalet så kallade "grå" producenter, jag vill lyfta fram en riktigt hög kvalitet varumärken. Tyvärr, men för det mesta de representeras av utländska företag. Men inhemska tillverkare började tillverka produkter, de flesta av dem kan konkurrera med utländska motsvarigheter.

Alveus. Frotté rostfri diskbänk från slovenska varumärke har en unik och igenkännbar design. Trots sin relativa ungdom har företaget lyckats uppnå betydande popularitet inom VVS.

Franke. Den huvudsakliga verksamheten i den schweiziska oro är produktionen av kranar och sänkor. Ett inslag i arbetet anses vara möjligheten att individuella mönster tillverkas på beställning.

Teka. Tysk kvalitet och ett brett utbud av produkter - det är vad som skiljer företaget bland hundratals andra. För närvarande Teka tog 2: a plats i världen när det gäller produktion av inbyggda köksmaskiner.

Blanco. Annan producent från Tyskland som noggrant syftar på valet av tillverkning av tvättmaterial. Bland de föreslagna raden av produkter är det värt att notera en serie artiklar har yta förbättrade egenskaper mot yttre påverkan - MicrotexTM.

Rigole. En av de få ryska varumärken, vars produkter kan lätt konkurrera med de ovan nämnda tillverkarna. Trots den relativt litet utbud, har Rigole en viktig fördel - dess egen produktion gör det möjligt att göra individuella beställningar.

Är det så tillförlitlig och hållbar rostfri diskbänk? Ja, men bara i det fall som ursprungligen valdes lämplig modell från en tillförlitlig och pålitlig tillverkare. Och det måste utgå från de geometriska parametrarna för köksmöbler och leta efter den bästa utsikten över de egenskaper som krävs.

Guide urval kvalitetsrostfria diskbänkar

Alla nyanser att välja en bra rengöring av rostfritt stål: expertråd, översyn av modeller och priser, verkliga bilder av sänkor av rostfritt stål köksinredning - i den här artikeln.

En bra rengöring av rostfritt stål - 9 huvud nyanser

Vad ska jag titta efter när du väljer att inte bli besviken på att köpa.

1. Som en del bör vara krom och nickel

Diskbänkar är tillverkade av krom-nickel-rostfritt stål. Det anses vara en bra rostfritt stål, som är sammansatt av 18% krom och 8-10% Ni (Leta efter markeringarna 18/10). De skyddar diskhon mot korrosion, stötar och temperaturförändringar, ge ytan en spektakulär glans och skydda den från fläckar. De stora producenterna av bestruket stålplåt, som samlas i vätskan omedelbart sjunker, och det är lätt att hålla ren.

Var uppmärksam på stålsort. Tja, om det AISI304 (aka 08H18N10). Billiga utföranden kan vara tillverkade av AISI204 - den mer böjlig i behandlingen, men det har mindre krom och väsentligen ingen nickel. Därför är dessa sänkor är sämre och kan lätt skadas. Om information om metallen på prislappen du inte kan hitta, be säljaren ett intyg om överensstämmelse.

TIPS: Kontrollera kvaliteten på stålet i butiken kommer att hjälpa dig magnet. För en bra tvätta den kommer att glida fritt. Om magneten fastnar på ytan av skalet kommer att tjäna dig länge.

Tjockleken av det rostfria stålet är annorlunda - 0,4-1,2 mm tjockare, så det är mer hållbart och dyrare. Insticktvätt Rostfritt stål är typiskt tunnare (modell väljer att inte mindre än 0,6 mm), ytan - tjockleken (1-1,2 mm).

 • stämplat tvätt Stainless "extruderade" från solid stålplåt, så de har inga fysiska söm. De är lättare att producera, så billigt för att diska ofta gjort detta sätt. Emellertid, det finns en annan sida av myntet: skalen är vanligtvis små och grunda, och därför obekväma. Speciellt om du inte har en diskmaskin, och ofta måste tvätta stora krukor eller kokkärl.
 • svets rengöring De är dyrare (ett genomsnitt av 10-15%), men också i kvalitet, och bekvämligheten med markant överlägsen stansad. De är tjocka, starka och "tyst". Väggarna och botten av skålen är tillverkad separat och svetsade till varandra. Därför väljer idealisk för dig djup, form och dimensioner i modellen kommer att bli mycket enklare.

Det viktigaste här - kvaliteten på svetsar bearbetning. Vårdslöshet kan leda till det faktum att över tiden sömmen börjar flöda. Så välja produkter välkända tillverkare med ett gott rykte.

TIPS: Den optimala djupet hos skål diskbänk - 16-18 centimeter. Mindre skal synd att vatten sprutas från dem på bordet och värdinnan. Alltför djup skål är inte bättre - kommer att skada tillbaka.

Det är polerad, matt eller strukturerad. Den största skillnaden mellan dem - utseende och känsla för repor.

 • "Satin" yta - helt slät och blank, men nyckfull i vården: på den polerade skålen kommer att märkas några repor och spår av droppar.
 • Sink med dekor linne eller Micro inte rädd för skilsmässa och mindre repor, men ta hand om den strukturerade ytan hårdare.

TIPS: Torka sink torr efter varje användning.

5. Vilken metod för installation som passar dig

 • overhead sänkor rostfritt stål 'slitage' på toppen av tabellerna utomhus bords istället. Det finns en sådan handfat billigt, och dess installation klarar även nybörjare. Ett bra val om du har en billig ekonomiklass mat från färdiga standardmoduler. Men var försiktig när diska: Vattnet bör inte strömma in i gapet mellan skåp - de kan svälla.

 • tapphål sink rostfritt stål har olika monteringsalternativ: Ovanpå bänkskivor, enligt den, eller på samma nivå med det. Det första alternativet är den mest populära, men om du har en plastskiva baserad på spånskiva - den enda möjliga (stötfångare skyddar plattan från fukt). Modeller för under bänk eller i nivå med det är betydligt dyrare. De lämpar sig endast för bänkskivor av konstgjorda eller natursten, och installationen är bäst att anförtro befälhavaren.

Exempel på olika monteringsalternativ, se bilden nedan:

Genom att studera katalogerna nätbutiker, inte titta på sig sjunka storlek, och storleken på skåpet där det är möjligt att bygga. Undantag - Faktura sjunka: längden och bredden bör helst sammanfalla med måtten av skåp.

Om tvättningen vänder, kommer du att kunna placera vingen på höger eller vänster sida - så att vara bekvämt, beroende på vilka funktioner dina köksskåp. I neoborachivaemoy detta inte är möjligt, så köp VVS endast efter köket ordning.

Var uppmärksam på om det finns ett hål under kranen eller bäddas in i en bänkskiva.

Stort minus billig rostfritt stål sjunker ekonomiklass - de är "högljudda", även om de har en speciell absorbera ljudet av rinnande vatten i koppen gummikudde. I de dyrare modellerna är metallen tjockare och bättre ljudisolering. Om du gillar fred eller du studio kök, kombinerat med vardagsrum, inte snåla på kvalitet - nerverna är dyrare.

Billiga skal har vanligtvis en 1-2 års garanti, även om de kan vara mycket längre. De mest imponerande garantitider från den holländska märket Reginox (livstid) och tyska producenten Teka (upp till 75 år).

Populära modeller av rostfria diskbänkar för kök

Optimala för en liten diskbänk av rostfritt stål vanligtvis odnochashevaya - runda, fyrkantiga, ibland en liten rektangulär eller oval. I de flesta fall, en miniatyr sjunka utan att tömma eller ett mycket smalt "beach" sida.

Om storleken på headsetet gör och du älskar att laga mat, den bästa vinsten - det är en dubbel eller queen size-diskbänk med en extra kopp, som på bilden nedan.

Diskbänk med en skål

Om nyanserna i valet av vinkel sänkor för kök har vi en separat artikel. Corner rostfri diskbänk lätt - vanligtvis på sidorna av sina två vingar, och ofta finns det en extra skål. Men de måste vara inbäddade i en särskild hörn står skåp i en trapetsform, och sådana tabeller är dyrare än vanligt. Sink sig också är inte billigt: ​​normalt vinkel modeller den dyraste.

Runda och offentlig sjunka - den mest kompakta och perfekt för små kök:

I nätbutiken hittar spektakulära rostfritt stål sänkor med en PVD-belagd. Det skyddar vidare ytan och ger en vacker färg - brons, guld, mässing eller gammal silver. Antik bra för köket i stil med klassiska, land eller provence, ultra - för interiören i stil med minimalism eller hi-tech. Det finns sådana modeller från 8-9 tusen rubel.

Annan mode trend i köket - diskbänk med en skål av rostfritt stål och härdat glas yta. De mest populära alternativet - vit och svart säkerhetsglas 8 mm tjock. Dessa modeller erbjuder alla de stora tillverkarna, men det är inte billigt. Till exempel Oulin kostar en modell av glas kinesisk tillverkare cirka 39-40.000 rubel. i den tjeckiska diskhon Zorg Priserna varierar från 20 till 50 tusen rubel, beroende på storlek och design och modeller från Blanco och Franke nå upp till 100 tusen rubel.

Diskbänk kan kompletteras med en kran för dricksvatten, skärbräda av trä eller härdat glas, durkslag, dispenser för vätskebehållare för grönsaker och frukt, bordstablett tvål.

TIPS: På rekommenderas inte rengöring av rostfritt stål för att sätta en stor och tung mixer - dess utformning inte är tillräckligt styv. De är mer lämpade för granit sänkor gjorda av konstgjord sten.

Stort sortiment av diskhoar av rostfritt stål med en mängd olika design, korrekt ergonomi och utmärkt kvalitet erbjuder italienska och tyska tillverkare. I europeiska märken (. Blanco, Franke, Schock, Alveus, Elleci, Reginox, etc.) är förmodligen en nackdel - de höga kostnaderna. Till exempel priserna på Blanco sjunker i butikerna i Moskva börjar på 5-6 tusen rubel för de mest enkla runda eller fyrkantiga modell utan vingar och 20-30 tusen rubel - är inte gränsen för modeller med två skålar och ett brett vinge. Mer prisvärda alternativ Zorg erbjuder tjeckiska fabriken.

Priserna på kinesiska (Oulin, Sinklight, Matteo, Ledeme et al.), Turkiska (Artenova, Oskar) sjunker betydligt nedan.

Billiga diskbänk rostfri ryska produktionen kostar från 2500 rubel. Men valet är ganska magert, med kvalitet också har problem.

Ett bra utbud av stålbrickor i olika storlekar och former har Ikea i Buholmen serien.

Bra modeller av många, det viktigaste - att välja en pålitlig tillverkare och noggrant läsa produktbeskrivningen: från stål och på vilket sätt det görs (ekonomiklass varumärken använder ofta den tunnaste metalltjocklek på 0,4 mm), som garanterar tillverkaren är villig att ge.

Gillar du? Rädda dig själv på länken och dela med vänner!

! (Betygsätt artikeln har redan röstat: 7)

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 7 =