Sängkläder dubbel storlek

Mått av sänglinne

Felaktigt valt sovande elementen är ofta orsaken till dålig sömn på grund av den obekväma positionen för kroppen. När parametrarna för arken mindre säng storlek, kommer tyget oundvikligen samlas i veck, utsätta madrassen. Det är viktigt att alla delar av strö plockades upp till höger och passar dig.

Typer och storlekar av sänglinne

Bestäm vilken typ av bäddset skulle passa dig, är det inte svårt: en del av dem namnges liknar storleken på sängen. För bekväm vistelse på en person är ensamstående apparater, med icke-standardiserade dimensioner sängen krävs en och en halv set. Alla dubbelsängar är oftast stora, för dem att välja lämplig uppsättning kläder, vilket kan vara en stor eller två små örngott.

Denna typ av sovrum uppsättningar finns nu på rea sällan på grund av spridningen av bredare sängar och andra typer av kuddar. Men för att hitta dem och om du vill. I motsats till en halv ett och är inte här variationerna i parametrarna. Uppsättningen presenteras ett fall för en smal kudde med sidor av 50 och 70 centimeter. Denna uppsättning har ett ark storlek 110x200, perfekt för en standard enkelsäng. Kompletterar kombination quilt parametrar 135x200.

Variationer i storlekar av produkter som ingår i satsen, ett fåtal. Som regel, tillverkare av dräkter seskvikarbonater sätta två örngott längd 70 och bredd 50 av 70 cm. Med avseende påslakan, inte deras längsta sida inte överstiga 220, men kan vara lite kortare. Tillåten bredd varierar från 145 till 160. Det lägsta värdet av en uppsättningar lakan seskvi - 150x200.

Dubbla leveranser uppfann speciellt för par som gillar att dölja en filt. Påslakan dubbla bredden inte redan 180 cm, höjden av produkten är åtminstone 210 cm. Dimensionerna på dubbelsäng linne blad bestäms, det måste exakt passa dimensionerna hos madrassen, eller vara något större. Mer vana rektangulära dimensioner, till exempel, 175x210 eller 210x230. Standarder för örngott: 50 till 70 och 70 till 70, men i ett separat sovrum uppsättningar kan hittas 60-60.

Europeiska standarder strö populär i vårt land. Euro size sängkläder för att se någon variation. Lakan kan vara av två slag: 200x240 eller 240h280. . Evropododeyalnika standardlängd 220 och bredden 200 cm Det finns två varianter i vilka dessa siffror ökade med 5 eller 25 cm Satsen innehåller två identiska örngott:., Rektangulär eller kvadratisk.

Familj uppsättning sängkläder för de par som är mer bekvämt att sova under separata filtar. Om parametrarna för örngott inte skiljer sig från standardvärden som finns i andra uppsättningar, påslakan som har parametrar 150x210. Den minsta längden av ark är 200, och når ett maximum av 260 cm. Bredden i detta fall sträcker sig från 180 till 250 cm.

Feature urval av tillbehör för barn är att lakan ofta tuggummi för fastsättning till madrassen. Måtten på standard baby sängkläder. En dyna Locket har en rektangulär form men ej mer än 40x60 cm ark var längd varierar magnituden av madrassen: minimisiffran bestämd bredd 138 cm - mindre än 120 cm från filt täck Parametrar 135h120 cm och mer baserade på barnets ålder ....

1

Sängkläder för bebisar

Välj sängkläder för ditt barn behöver, med fokus på storlek spjälsäng. Bredden på arket var ofta längre än den längd som det var praktiskt att tanka. Det finns alternativ som ark 110x140 och 150x120. Påslakan i de neonatala-apparater är vanligtvis kortare än 10 cm i längd. Örngottet är en rektangel 35x45.

Standardstorlekar av sänglinne - tabell

70x70 eller 50x70

70x70 eller 50x70

Hur man väljer linne i storlek

Bland de olika alternativ att välja rätt sängkläder är inte svårt. Mått dubbel linne, liksom andra arter varierar beroende på sängen storlek. Ta mätningar av madrass och kuddar, lägga till några centimeter podvorot. Att hitta rätt i tabellen parametrar kommer att hjälpa:

från 145x210 till 160x220

från 150x200 till 230x250

från 180x210 till 200x220

från 175x210 till 240x260

från 200x220 till 225x245

från 200x240 till 240x280

från 180x200 till 260x260

från 100x140 till 120x150

från 100x138 till 120x160

100x135 eller 150x110

110x140 eller 150x120

Huvud och nacke under sömnen måste placeras korrekt och bekvämt. Pillow valt varje person individuellt. Någon mer bekvämt att sova på rektangulär och smal, så att halsen är något under huvudet, medan andra mer fyrkantig kudde själ. Tillverkare sovrum uppsättningar kommer att träffa människor båda typerna: standard örngott finns för vuxna 50 värden av 70 och 70 till 70 cm.

Case för filt bör idealiskt som en filt insvept eller omvänt, hängande tyg, orsaka obehag vid vila. Storlek Double Påslakan ryska prov den största för upp till två personer och är lika med 180x210. Bredden av denna tillhörighet, som finns i familjen kit, 30 centimeter mindre. Europeiska samma normer och gör ger alternativ 200x220.

Ständigt krypa ut från under madrassen lakan, glider in i veck, kan inte vara irriterande efter sova på det inte är alltför bekvämt. Detta är på grund av felaktig urval av produkter. Av storleken på madrassen du behöver lägga till 10-20 centimeter. Längden av sängen bladet för en vuxen är 220 centimeter, och bredden kan variera från 145 till 225.

Lär dig hur vyglyaditvydvizhnaya säng för två barn, hur man väljer det.

Vilka är måtten dubbel sänglinne

Tyst och bekväm sömn - garanti för glädje och aktivitet för hela dagen! När du väljer en säng, är en prioritet, naturligtvis, bekvämlighet och kvaliteten på det material som används. Inte minst roll i ordentlig vila spelar och sängkläder.

Valet av sängkläder uppsättningar gjort size säng, är sängen vanligtvis av ergonomiska parametrar för personen och bestämma graden av komfort under sömnen. Normalt är sängen mellan 180 och 200 cm. Längd, ibland finns det ovanliga avlånga modell för långa människor, sådana sängar finns tillgängliga på begäran.

Varje storlek kan sänglinne

Kraven på kvaliteten på dessa produkter:

 • maximala naturliga material;
 • kvalitet sömnad;
 • fläckbeständighet;
 • Hållbarhet och livslängd av materia som används.

Bredden av bädden kan också vara olika och beror på syftet av sängen:

 • . 60 × 120 cm - barn från födseln till 3 år;
 • 70 x 140 cm - för barn från 3 upp till 7 år .;
 • 80 (90, 100) x 190 cm -. Standard enkelsäng är lämplig för barn över 7 års ålder och ungdomar, såväl som precis som en enkelsäng.

Klassificering av en och en halv storlek som sådan inte existerar. När du väljer exakt denna storlek sängar i första hand är de personliga preferenser och fysikaliska parametrar för köparen. Möjliga alternativ för att köpa dubbla minsta bredd på sängen: 120 och 140 cm för enkel rekreation av en man .. Bäddens längd kan vara från 180 till 210 cm.

En viktig förutsättning för valet av sängen: bäddlängden bör vara minst 20-30 centimeter lager. När det gäller bredd, behöver den också en tillförsel av båda parter, särskilt om sängen köps för personen som en liten volymökning.

Men vissa tyg för sänglinne används oftare. Det kan ses här.

Sängkläder för dubbelsäng

Dubbelsängar är tillgängliga i sådana standardstorlek: längd 120, 140, 160, 180, är ​​200 cm bredd typiskt 200 eller 210 cm säng modell är också viktiga: .. Den så kallade bed-podium eller helt enkelt med höga grönskande madrass sängar kraftigt öka de erforderliga storlek ark .

Vid tillverkning av möbler är två av det metriska systemet: den engelska eller amerikanska, men även europeiska, som också används i Ryssland och Ukraina. Och här är hur det ser ut linne Yaroslav, och hur väl den används, anges i detalj här.

Olika längdmått: tum, fötter, centimeter och meter, när översatta ge en liten avvikelse, så när man väljer en säng, bör madrassen också beställa de nödvändiga måtten på en metriska systemet.

Men det ser ut som linnelakan med ett gummiband och hur man använder det på rätt sätt, kommer att hjälpa dig att förstå informationen på länken.

"Normal" size dubbelsäng linne:

 • Duvet 175 × 215, 180 × 210, 180 × 215, 200 × 220 cm.;
 • arket 175 × 210, 175 × 215, 210 × 230, 220 × 215, 220 × 220, 240 × 260 cm.;
 • örngott 50 × 70, 60 × 60, 70 × 70 cm.

Många människor gillar att sova med maximal komfort och för att undvika att dra täcket, dölja den enskilde. För sådana fall, en så kallad familjesängkläder, komplett med två filt täcker en och en halv storlek, och bladen respektive dubbel. Även olika tillverkare erbjuder antingen två eller fyra örngott ingår. Alla dessa nyanser naturligtvis beaktas när man köper.

Sängkläder uppsättningar brittisk eller amerikansk storlekar är väl representerade i vår marknad och kallas "euro kit". Här får indelningen vara mycket mer omfattande, både på särskilda titlar och beteckningar.

I allmänhet ställer euro större än den vanliga storleken på vår sänglinne. Som redan nämnts är dessa skillnader manifesteras i översättning av olika mått på längd metersystemet: engelska och europeiska. Men hur bra det ser ut sängkläder Vioteks, kan du se artikeln här.

Skillnaden är vanligtvis upp till 10 cm. I en stor skala, såsom ett underplagg är stor för höga madrasser, avslutade med fyra kuddvar, ark ibland bjuds med valfri lås-gummi (titta på förpackningsetiketten «monterade blad»).

Du kanske också kunna vara intresserad av information om hur man ser polisatin tyg för sänglinne, och det finns några recensioner av detta material.

Klassificering av sänglinne "euro" standard

 • förkortning full 2 motsvarar storleken inställd säng, ca 5 cm längre än standarden på europeiska .;
 • extra lång enda, det är så betecknas med en och en halv uppsättning, är också lite större än standard;
 • Om du ser en inskription «Single», Denna utskrift av en enda uppsättning, men inte mycket utbredd på territoriet i vårt land och utanför dess gränser;
 • king-size detta är verkligen en stor dubbelsäng och en motsvarande bred sänglinne, ökad dubbel uppsättning;
 • familj, som namnet antyder, är detta den typ som diskuterats ovan dubbel kit, familj sängkläder.

Ibland används en förenklad terminologi:

 • 1-säng - ett sovrum uppsättning;
 • 1,5-säng - seskvihydrat;
 • 2-säng - dubbel underkläder;
 • barn - ett gemensamt namn baby sängkläder.

Men det är bättre att använda ett linne eller poplin satin, kan ses här.

"Europeiska" dubbel storlek sängar

 • Duvet 200 × 220, 205 × 225, 225 × 245 cm.;
 • arket 220 × 240, 240 × 280 cm.;
 • örngott 50 × 70, 70 × 70 cm.

Vanligtvis euro och fler av våra uppsättningar av 10-15 cm., Beroende på ursprungsland. Ägare av icke-standardiserade sängar kan använda två madrasser, så det finns ett behov av två ark, som också kan beaktas även icke-standardiserade uppsättningar av sänglinne. Ofta när det gäller måttbeställda möbler, kan den enda lösningen vara anpassade skräddarsy kläder på icke-standardstorlek eller konfiguration.

Viktigt! Observera att om tillverkaren inte ger fullständig information om storlek, sammansättning eller ursprungsland, kan du behöva vara försiktig och överge en sådan tvivelaktiga köp. Mycket ofta, så kan du köpa en dålig kvalitet förfalskade.

En av de sorter av bedrägeri kan vara en indikation på sängkläder med reducerade dimensioner, tillsammans med märkningen "dubbel". Således skrupelfria företag spara materia, med hjälp av okunnighet om de flesta köpare av de verkliga dimensionerna av Europeiska kit.

 • satin: just nu är den vanligaste tyg som används för sömnad linne. Särskilda väva bomullsfibrer skapar en stark bindning, förutom att ha en attraktiv estetiskt utseende. Den har god andningsförmåga och utmärkta termiska egenskaper. Med allt detta, ganska budgeten pris, vilket gör satin obestridda ledaren i försäljning. Men hur mycket bra tyg bomull för sängkläder, kommer att hjälpa dig att förstå informationen.
 • linne: Hög kvalitet, och viktigast av allt, naturliga råvaror för produktion av sänglinne. Den enda nackdelen med detta val kommer att vara relativt snabb förslitning av sådana kit, dock rent lin används sällan, föredrar kombinerade linne eller syntetiska fibrer. I detta fall kommer utmärkta termoregulering och höghållfasta egenskaper sängkläder uppsättningar också njuta av välförtjänt erkännande. Men hur man väljer material för sängkläder och vad som kan stanna under förutsättning häri.
 • silke: speciell, elegant och unik väv. Ofta används för exklusiva underkläder och är den bästa presenten för nygifta. Det höga priset är jämförbar med kvalitet och hållbarhet av silke sängkläder, men tyvärr inte är tillgängliga för alla. En bra analogi kan fungera som konstsilke, ger också estetisk skönhet, men till en lägre kostnad. Silke inneboende nackdelar såsom glidytan (i denna uppsättning, som ingenstans mer lämpligt elastiskt ark) och mild vård under tvättning och strykning. Allt detta är mer än väl fördelarna med silke sängkläder: hållbarhet, allergivänliga, temperaturreglering, liksom vetenskapliga visat särskilt milda effekter på vitala system i kroppen, huden och att förbättra människors hälsa. Det kommer också att bli intressant att se hur det ser ut linne och polyester och vilka är omdömen av detta material.

Att välja billigare, men onaturliga varianter av sängkläder, det finns en stor risk för exponering, särskilt eftersom vi tillbringar nästan en tredjedel i en dröm liv, så det är bättre att inte spara pengar på sådana saker.

Men det ser ut och vilken typ av tyg som muslin, kan ses här.

Valet av sänglinne - ansvarig yrke, och det är inte begränsat till valet av en lämplig färg. Det är viktigt att välja och storlek och struktur och materialets densitet. Föredrar kvalitet naturliga tyger, kommer du inte bara rädda dig från besvikelse och slöseri med pengar, men också att ge dig själv och din familj en fullständig, hälsosam sömn.

Jag föredrar att köpa sänglinne i butikerna, eftersom dimensionerna hos de mest trogna ryska. Flera gånger jag köpte en dubbel linne eller filt, men det är större än filt. Nu mäter jag omslag i centimeter och köpa dyra kläder, så att det inte behöver komma och ta i den. Den svåraste att fylla i för att matcha örngott ofta de inte passar på en vanlig kudde.

RU SingleRU DoubleRU EuroRU FamilyUS TwinUS Extra långa twinUS FullUS QueenUS KingUS California kin

Nu vilken typ av storlek.

Jag mest när man köper lakan, satin tyg. Han är inte särskilt dyrt, men praktiskt. Sov på det mycket trevligt, inte fastnar på kroppen, förhindrar svettning och suddig sak mycket väl. Nyligen köpte en present syster, hon var stolta över. Och för mig är det viktigaste är att sängen ark var stor för att kunna hålla sig till den inre kanten av madrassen och färg säker för ljus, ingen svart.

Standardsängstorlekar

Korrekt avpassat sänglinne dimensioner - en av höjdpunkterna när de väljs. Den avgörande roll i detta fall spelas av storleken på din säng och sängkläder: madrass, filtar och kuddar.

Som en allmän regel bör bredden på sängen vara tillräcklig för att inte hindra den fria människan under sömnen.

Baserat på detta kriterium, tillverkare av moderna möbler använda ett system av standarder, enligt vilken alla sängar för vuxna klassificeras efter storlek. Traditionellt så här:

 • Single (bredd inte överstiger 80-90 cm);
 • sesquioxides (med en bredd av 110 till 150 cm);
 • dubbel (med en bredd av 160 cm till 2 m);
 • sed.

Längden av bädden i standardutförandena säng vanligtvis varierar från 190 till 200 cm.

För var och en av dessa kategorier är valda motsvarande kit och madrasser.

I dagens värld finns det två parallella system av åtgärder - Engelska och metriska. Det engelska systemet används främst av amerikanska möbeltillverkare, metriska - europeisk. US möbelfabrik definiera standarddimensioner producerade sina sängar och madrasser i fot och inches, företag från Tyskland, Italien, Frankrike och andra länder i Europa och Ryssland - i meter och centimeter. Det är logiskt att vi har att göra med två mycket olika "standards".

Den 1 januari 2007 för första gången genomförts i Ryssland som en nationell standard Interstate standard GOST 31307-2005 "sängkläder. Allmänna tekniska villkor".

specificerade kraven i standarden stöds av nationella standardiseringsorgan:

 • azerbaijan;
 • Armenien;
 • Vitryssland;
 • Georgia;
 • Kazakstan;
 • kyrgyzstan;
 • Moldavien;
 • Ryssland;
 • tadzjikistan;
 • turkmenistan;
 • Uzbekistan;
 • Ukraina.

Inrikes reglerar GOST standardstorlek sängkläder och utarbetats med förväntningar om par. Tillverkarna enligt en standarduppsättning av medel lakan, påslakan och två örngott. Såld och ofullständiga uppsättningar av sängkläder.

Hela sortimentet av kläder, beroende på dess storlek traditionellt delas in i:

Mått uppsättningar av enheter i headsetet även ett namn kan variera, så du bör noggrant undersöka siffrorna anges på förpackningen.

Rysslands storlek sängar.

Avgörande vid valet underkläder uppsättningar har två storlekar:

Säng bredd avgör storleken anpassas till hennes lakan. Men strängt taget är den totala storleken på din säng av fundamental betydelse i valet av endast 1,5 sänglinne set. Jävel - Vas utföringsform, om bredden av bädd 90 till 140 cm, en bredd av duken 140 till 150 cm.

I händelse av att din säng bredare än 140 cm och du hennes höga memory foam madrasser, som är acceptabla alternativ att välja mellan:

 • familjepaket, innefattande en bredd av 240 cm och två filt locket 150 cm arkbredden.
 • Om du är redo att ersätta de två halva filtar på filten större storlek väljs enligt honom dubbel eller euro. Arken i sådana uppsättningar en bredd av 220 cm.
 • Eventuell tilläggsköpeskilling ark med elastiska band. Denna utföringsform är endast möjligt för sängar med en minsta bredd av 140 cm.
 • Ofta ägare av den breda "royal" bed används för en dubbelsäng inte en stor dubbel madrass och två enkel. Tvätta och järn sesquioxides underkläder passar är mycket enklare än fördubblas. När det finns två dubbelsäng madrass, kan du överväga att köpa två halvlinne.

Beroende på bredd filt sängkläder för vuxna är indelad i följande typer:

 • en och en halv: för breda filtar 140-150 cm;
 • familj Kit: två filtar bredd på 140-150 cm;
 • dubbel linne: filtar för bredden på 170-180 cm;
 • euro: 190-200 för filtar bredd cm;
 • euro maxi: För filtar bredd 210-220 cm.

Hittills har standardstorlekar kuddar inkluderar en längd av från 40 till 80 cm och en bredd av 30 till 50 cm. Storlek Euro kuddar Det motsvarar 40h80sm parametrar och har en långsträckt form. Således mäter örngott erbjuds textilindustrin variera inom dessa gränser.

Så beslutar att köpa från oss din favorit-apparater, är storleken på sängen och sängkläder bör först noggrant mäta.

© All text innehållet i denna artikel tillhör administrationen av webbplatsen, är all kopiering och användning av material strängt förbjudet!

Kopiering av information utan skriftligt tillstånd från platsen är förbjudet

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 − = 63