Sängkläder i stil med Provence

Gardiner, sängöverkast och andra textilier i stil med Provence

Denna stil är land, alla kända och ganska populär. En person upplever cravings för alla fysiska, naturliga, i deras lägenhet eller hus kommer att använda den här stilen. Varifrån kommer namnet? Land - översättas som "byn", är att stilen i en by.

Hans stil har vunnit popularitet i slutet av 20-talet från engelska. De köper ett hus eller en herrgård utanför staden, ville ordna det i stil med "mormors hus". Spridning han fick i andra länder. Därför använder i sitt land ett främmande land stil, utsågs han etnokantri. Om du vill använda den rustika stilen i sitt hus, bestämma att funktioner och färgen på vilket land du vill ta.

Regenerering av ett särskilt rum måste du välja rätt och textilier. Han ägnat särskild uppmärksamhet åt. Gardiner gjorda av tyger av naturligt ursprung, såsom lin, bomull, chintz. När du väljer en färg, kombinera det med stil med den inre färgen. Vanligtvis färgerna är som följer: prickar, cell, blommor.

Fotot - Textil Provence stil:

Inredningen tillsätts som en krage, band. Det material som du använder för Windows, företrädesvis för dukar, kuddar, mattor. Mycket populära lapptäcke färdigheter som kommer att komplettera den övergripande stil.

Det viktigaste inslaget i lantlig stil - är dess förmåga att skapa trivsel, påminner om resten i byn med min mormor, skapa värme. De människor som arbetar hårt, kommer att använda denna stil kunna komma hem och koppla av själen. Organisera ditt utrymme i denna stil är ganska enkel, men inte spendera en hel del tid och ekonomi. Det finns flera typer av etniska land:

 • engelsk stil - en lätt, men samtidigt är lite stel. Begagnade färg och material karakteristiska för cellen i England. Huvud färger används: brunt, rött, grönt. På bilden - gardinerna i stil med Provence för sovrummet:

 • amerikansk stil - Möbler vidhäftningsförmåga huvudsakligen huden. Inredning kompletterar lapptäcke dukar och överkast. En matta som kan vara huden på djuret.

1
 • Italienska land - Interiören använder äkta trä och textilier är ofta bruna nyanser. All diskret och elegant.

 • French land - de använda materialen ljusa färger (blått, lavendel, gul), ofta med ett blommönster. En annan funktion - är användningen av material med bilder av fåglar och djur.

Blinds i lantlig stil kök

Att skapa komfort i köket med hjälp av lantlig stil, måste du fokusera på två komponenter: ett fönster och ett bord. Oftast är fönstren väljer korta gardiner. De skapar inte ett besvär att ta hand om: lätt att tvätta, lätt att ta bort, lätt att stryka. Vanligtvis köket fönster används älskarinnor, och därför kommer att störa långa gardiner. Om du vill använda långa gardiner, skulle det strida mot lantlig stil. Då måste du åtminstone välja tyget ljus och transparent. Tunga mörka material är inte lämpliga för den rustika stil. Här hittar du bilder på gardiner på köket i lantlig stil.

På bilden - gardinerna i stil med Provence:

Vilka färger råda? Ljusa nyanser av grädde, vit färg, alltid med ritningarna. Princip vald vävnad i en remsa cell eller en blomma. Här hittar du bilder från spikelets, husen i byn, husdjur. Denna så kallade jordbrukarnas motiv. Bilder av solrosor, höns, också är idealiska för den här stilen. Mörka färger som blått, är lila mycket sällsynt, vanligtvis i en cell eller remsa. Monofoniska toner används lite, om de används, de ljusa nyanser. Vilka alternativ är lämpliga gardiner för köket i lantlig stil:

 • Curtain cafe. Gardinlängd kort, bara längden på fönstret. De hänger på balken, som är fäst till mitten av fönstret. Denna gardin kan delas upp i två banor eller lämna en. Tidigare har dessa gardiner i byarna hängde på ett enkelt rep. Cirka 30 år sedan var det den vanligaste formen av gardiner. Denna typ kan kompletteras med lambrequins, som hängde från toppen av fönstret, eller med en konventionell blad pickup.

 • Marquis, kappa. Du kan ofta hitta detta alternativ gardiner som kappa. Det kan hänga som ett separat element eller ovanpå transparent tyll. Tyg för kappa användes i allmänhet i en blomma i en cell är väl lämpad monofonisk material.

 • Gardiner med pick-up. tyg enkel duk med pick-up fönster hängde på, kan deras längd variera. För en sådan utföringsform kan vara lämplig och bomull. Det används också linne, siden. Grabs för användning sidenband, spetsar, sladdar. På bilden - gardinerna i köket i stil med Provence:

 • Hissgardiner. I västvärlden har den här versionen delats ut, till skillnad från våra byar. Denna typ av gardiner är ganska enkelt att sy och lätt att ta hand om dem. Den vanligaste alternativet för köket - en tygremsa, helst ljus. Stort urval av romerska persienner presenteras i Leroy Merlin. På bilden - gardinerna i köket i stil med Provence:

För köket, kan du välja vilken typ av gardiner. Tyg välja enkelt nog: det måste vara lätt, ljus och äkta med typiska siffror för den här stilen.

Gardiner i Provence stil sovrum

Älskare av rustik lantlig stil gardiner till sovrummet är idealiska. Här är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att inte bara blind, men även filtar, bör kuddar vara i en färg. Ett bra val skulle vara material som bomull, linne och bambu. Bomull är perfekt för sovrummet. Detta tyg överför inte lätt, fuktbeständighet. Men efter tvätt, de skrynklas, måste de strykas. Lin är bra eftersom det inte krymper efter tvätt. Läs hur man skiljer linneduken av bomull.

Sovrum suit ljusa färg polka dots, blommor eller ränder. Det bästa alternativet skulle vara långa gardiner, som kommer att fylla komforten i sovrummet. Som ett andra gardiner är möjligt att använda tät vävnad, men de bör vara en neutral färg utan mönster, vilket kommer att framgå. Om du har ett sovrum tapetmönster, är det bättre att välja gardiner utan den, och vice versa.

På bilden - gardinerna i stil med Provence:

Gardiner med pick-up kommer att vara en bra lösning för ett sovrum. På natten är slåss släpps. Innehavare kan vara i form av en klibbig tejp. Asymmetri är också välkomna: en gardin kan plockas upp, och det andra är det inte.

En intressant variant lösningar för sovrummet blir läder gardiner i lantlig stil. Men här måste vi vara noga med att inte överdriva det med ett överskott av mörka färger. Det är bättre att använda en ljus hud.

För hörn bad kan välja ett tyg gardin.

Att skapa en design i ett barns rum i en lantlig stil, bör ägna särskild uppmärksamhet åt Windows. Du måste använda naturmaterial. Tyger med mönster multgeroya här inte exakt passform. Välj färg och mönster kan, med tanke på de preferenser barnet. Men om barnet är fortfarande ganska liten, väljer att din smak.

På bilden - gardinerna i stil med Provence i barnkammaren:

Om rummet är gjorda för tjejer, kan du välja en lätt tyg med blommor. Till exempel kommer tyget bomull i vitt eller rosa färg med små röda blommor ser bra ut på ett barns rum fönster. Lämplig för gardiner i barnkammaren flickor under fönsterbrädan. Om rummet är för en pojke, kan du välja en traditionell cell grön eller blå. Men detta betyder inte att vi kan begränsa oss. Tyger kan vara någon sak enkelt och naturligt.

du kan välja färg och tyg som kommer att gå bra med inredning för vardagsrummet. Landet är också kallas "bekväm" stil. Detta innebär att komma hem, kommer människor att kunna vila från alla ovidkommande tankar och känna sig bekväma. Välkomna gäster i ett rum är också ganska bekvämt.

På bilden: gardiner av linne i stil med Provence

I vardagsrummet gardiner passar med små fläckar på en solid bakgrund. Vit, turkos, grönt nyanser ger en känsla av komfort. I grund och botten, gardinerna göra lång tid att plocka upp. Om fönstren är små, är det möjligt att tillämpa en särskild tyg för Roman persienner. Bra kommer att se randig romerska persienner eller diskret cell. Material aging effekt kommer att se eftersträvas.

På bilden - gardinerna i stil med Provence Land:

Lace tyger vanligtvis används för gardiner. Spetsgardinerna kan göras så tätare och mindre. Av spets tyg kan göras så Roman nyanser och gardiner med lambrequins och plockade upp. Ofta i bomull tyg spets infoga element. Ett linne gardin med hålsöm perfekt lämpad för vardagsrummet i ett hus på landet. Förutom alla sängkläder för att se lätt

Om bladet är helt spetsar, är det bättre att hänga den på ett fönster draperade veck. Sådana gardiner ger luftig interiör. Används ofta tillräckligt spets blomma kategori. Dessutom kan dessa gardiner hängas i vardagsrummet och i barnkammaren, och i sovrummet.

Provence stil skapades i Frankrike. Vi kan säga att detta är stilen på den franska landsbygden. Provence inkluderar en nyanser som rosa, vit, blå, gul, grön. Slöjan bör kombineras och kan tillverkas av samma material som gardinerna.

På bilden - täckt i stil med Provence:

Slöjan volanger dekorerade, snören, och det kan göra små fläckar av bleka färger (lapptäcke filt på sängen). Material: linne, bomull, säckväv välkomna. Vissa tecken i den franska landsbygden är en tupp. Hans bild kan användas på överkast.

Liksom för gardiner, kan du använda tyg spets eller linne med inlägg. Blommotiv och fält kommer att kombineras med andra delar av rummet. Särskilt vacker denna bordsduk provensalsk stil tittar på de runda borden. Duk av linne, calico, kommer bomull ser bra ut i ett rum inrett i en grov ton. Bra ser bordsduk fyrkantig form, som är på kanten trimmas med spets.

Dekorativa kuddar som låg på soffan, på stolarna skapa en komplett bild av rummet. Kan plocka upp en kudde till någon stil. Färgscheman kan vara mycket varierande. Blommönster, tecken, mönster - såsom kudde kommer att pryda varje interiör. Lacy lägga enskilda toner för varje produkt.

Fotot - prydnadskuddar i stil med Provence:

Och kudden kan vara av olika storlekar och former. Men i rummet bör det finnas en hel del. Varför? Eftersom provence innebär lugn och ro, och ett element som en kudde som är det som är ansvarig. Manuell registrering av kuddar är mycket viktigt. Du kan dekorera med broderi, frans, applikationer, volanger. Tyger kan kombineras. Fylla i dessa kuddar är oftast en nedåt, ull.

Plocka upp föremål till Provence eller lantlig stil, måste du ta hänsyn till alla små detaljer. Det viktigaste att de blandas med varandra. Det är viktigt att spåra genomförandet av en enda rad. Gardiner, överkast, dukar, kuddar skapar en speciell atmosfär av komfort.

 1. Alice

Jag älskar Provence! Som för mig den bästa stilen. Dessa blommor utskrifter, ömhet, lätthet. Den mycket privat sovrum stuga görs i denna stil, som för mig, det är mycket "girly". Speciellt bra det ser ut i privata hem, rymliga och ljusa rum. De lägenhetstyper är inte husen. Franska notera att höras i en stor pomeschenii.Po minst, detta är min personliga åsikt

Jag trodde aldrig att den franska Provence stil kan vara populär bland britterna. Franska på grund av deras urgamla fiender. För mig, som en historiker, är det dubbelt förvånande. Men titta på alla dessa ljusa färger, band, mönster, jag tror att engelska kan förstå. Charmiga stil, särskilt imponerad av sovrummet, fylld med andan.

Textilier i stil med Provence

Den ljusa och glada inredningen i en anda av franska landet spelar en särskild roll i stil med Provence textilier - romantiska och pittoreska. Från det kommer en känsla av unika, handgjorda och raid fransk charm, vilket ger interiören en provensalsk obeskrivlig charm.

Färger och textilmotiv i stil med Provence

Utmärkande för textil i stil med Provence bildades i den 19: e talet, då utvecklingen av fransk tillverkning erbjuder ett urval av lin och batist, gobelänger och ljusylletyger, spetsar och ädla topp. Provencal igenkännbart mönster - romantiska blommor röra pastell område cellen och band på en mjölkaktig vit bakgrund. Vit färg är ett överflöd av varma variationer - elfenben, grädde, krämig, vanilj, champagne, mjuk persika.

palett textil av Provence stil inkluderar alla nyanser av blommande ängar - sand och olivolja, rosa och rött, lila, gult och indigo. Den blommiga-växtmotiv i stil med Provence tyger återspeglas prakt den naturliga miljön - vävning oliv kvistar och örter, lavendel och solrosblomställningarna, blommande rosenknoppar, ros och vallmo. Blommor och örter kombineras ofta i buntar, men ibland är ordnade i ett tillbakalutat mönster. Blommiga kompositioner ofta upplivad av fjärilar och fåglar - budbärare lycka. En särskild historia för vävnad i en anda av den franska provinsen - pastorala scener i imitation av målningar av gamla mästare av landskapsmåleri.

Oliv gardiner, solig

Om vi ​​talar om textilier i stil med Provence, då först och främst är det värt att nämna gardinerna. Solar palett och distinkta luft grafik gardintyger vinner hjärtan vid första anblicken. Locket är frånvarande komplicerade draperier - tillräckligt för att bygga en naturlig topp, avlyssning på sidorna och solen, belysa utanför gardiner. Långa, på golvet, gardiner och dekorerade med en bred kant mjuka lambrequiner.

På rummet, dekorerad med vit puts, blomtextilmönster i Provence stil låter romantiskt och glad, och om väggarna är täckta med tapeter, de perfekt komplement till självfärgade gardiner. Provinsiella fransk charm textilier öppnade gardinerna kort - de dämpa middagshettan, liksom de romerska persienner i en anda av Provence ljus genomskinligt tyg.

Adeln av möbeltyger i en anda av Provence

Fantastiska franska väv - ett ljus i den lilla blomman, eleganta ränder eller pastorala scener inneboende möbeltyger land stil Provence, i vardagsrummet ger en känsla av god smak och elegans. Monokrom genrebilder med cowherd, blommor ornament och landskap dekorera textilier i stil med Provence, tolkade intresserad av de Jouy tryckt tyg. Det används i stoppning, och andra typer av textil dekoration. textilier har Jouy stil - elegant grafiska mönster i grått, olivgrön, korallröd, terrakotta eller blå färg på en ljus beige eller mjölkaktig bakgrund.

För läns design kännetecknas av mysiga duk täcker för soffa och stolar - långa som täcker ben med breda snören. Sådana textilier i den färgstarka stil Provence förvandlar rummet och gör det möjligt att regelbundet uppdatera interiören, från säsong till säsong eller en semester.

Sängkläder och filtar i stil med franska land

Inredningen av sovrummen uttalade handgjorda olivolja Essence textilier. Sängkläder och kuddar är i stil med Provence dekorerad med spets, vävda eller bundna sina händer, satin stygn broderi och volanger. Ibland säng dim pläd - i avlägsna platser som Provence färger i den franska flaggan, blått och vitt och rött och vit rutig. Men den klassiska filt Provence, stänga sängben, sy toppen av texture delikat krämiga rosa eller pärla färg.

Textilier i köket-matsalen i stil med Provence

En viktig egenskap, som visar bilder kitchen - ett stort utbud av textilier i stil med Provence. Förutom gardiner för fönstren och överdrag för stolar, kök gardiner är karakteristiska närvarande i utformningen av skåp och öppna hyllor dekorera. Detta bar, liksom köket spets bordsduk på matbordet, understryker läns kärnan i Provence.

Pittoreska byn välmående inredning i en anda av södra Frankrike bestämmer till stor del specialtextilier i stil med Provence. Korrekt utvalda mjuk inredning - löfte om att skapa en mysig och elegant inredning i en anda av den provinsiella franska land.

relaterade artiklar

Inredningen av trädgrenar med händerna - 48 bilder i lantlig stil

Idéer påsk dekoration i blå färg - 32 bilder i stil med franska land

Blomsterarrangemang för påsk med sina händer - 32 bilder i lantlig stil

Den ursprungliga idén för påskbordet 2017 - 35 bilder i stil med franska Provence

Påsk sammansättning med sina egna händer - 31 bilder påsk dekoration av grönsaker

Decor påskbord - 25 bilder av smycken från naturmaterial

Nya idéer dekoration för påsk med sina händer - 25 bilder i lantlig stil

Påsk interiör - 30 foto land stil Provence

Vårblommor för påsk - 30 bilder i stil med Provence

Koppar redskap - 37 foto redskap av koppar i stil med Provence

Påsk blomsterarrangemang - 30 bilder i stil med franska land

Idéer våren dekoration - 30 bilder i stil med den franska Provence

Påsk Cake - 30 foto med blomsterutsmyckning i stil med Provence

Vintage påsk kort - 30 bilder i vintagestil

Hur att dekorera en tårta till påsk mastix - 20 bilder

Hur kan jag göra smycken medan tomgång.

Hur man gör vackra hantverk - korg med ägg.

Vi erbjuder dig 7 alternativ som möjligt att göra passet.

linne Provence

Fina nyanser inspirerade av naturen och den varma södra Frankrike kustklimat, förkroppsligas i sängkläder uppsättningar. Linne Provence - är enkelhet, i kombination med skönhet och ömhet. Inkarnationen av denna speciella stil kommer att bidra till att skapa en unik färg och komfort till ditt sovrum.

Ursprung i en liten by i södra Frankrike, har Provence fått stor popularitet i många länder. Kombinationen av naturmaterial, naturliga lugnande färger och enkla former gör det ganska mångsidig. Förkroppsligas i ett hus på landet, stuga eller lägenhet, det skapar en känsla av närhet till naturen och den naturliga interiören.

Drömmande atmosfär på den franska romantiken har sina särdrag:

 • ljusa, pastellfärger;
 • färska blommor och blommönster i dekoration,
 • naturliga material, inklusive textilier;
 • frånvaron av syntetiska och konstgjorda material;
 • åldern;
 • Tappning tillbehör (porslinsfigurer, antik ljusstakar, ramar, etc);
 • smide.

Färgskalan dras till naturliga färger i varma kusten:

 • vitt;
 • alla nyanser av beige;
 • ljusblå, rosa och gröna färger;
 • fläckar av gult och lavendel;
 • ljusgrå och oliv;
 • brunaktig färg.

Ömhet Provence - det är inte bara ljusare nyanser, men också en harmonisk utformning av hela rummet - golv, väggar, tak, möbler. Som utskrifter, förutom färger, kan vara:

Det är också möjligt bild av trädgrenar och fåglar. Ibland skriver ut för semester kläder kan vara liknande utskrifter av vintage frimärken, kuvert eller frimärken.

B Provence - franska provincial område

Bed i stil med Provence - stora och bekväma, är mittpunkten i rummet, en av trä eller smidesjärn. Lätthet och komfort är papperstapet med en blommönster, ljusa möbler, bra belysning och ett överflöd av textilier.

Som om solen blekt färger - det är vad passar stilen. En stor vikt säng i stil med Provence - dess textilier. Det kan finnas ett tak, massor av kuddar, överkast, fallande till golvet.

När du väljer sängkläder spelar en viktig roll tyger och färger. Material, ges företräde till lin och god kvalitet bomull, inklusive zhatym vävnader. Färgerna kan också vara inte nödvändigtvis med utskrifter - perfekt vita sängkläder är också ganska i linje med stil med den franska söder.

Textilier i designen av Provence i sovrummen bör vara gott. Detta stoppade möbler och gardiner och sängkläder. Lång, sluttande ner till kjolar och volanger golv kan utföras både av samma material som resten av sängkläder i Provence, och varierar i färg och konsistens. Veckade eller rak, de lägger lätthet och elegans underkläder.

Provincial stil innebär enkla nevychurnye fästen på kuddar, täcke. De är tillförlitliga och funktionella. Det kan vara:

Kombinationer av färger, nyanser och lapptäcke

En uppsättning av sänglinne kan kombineras cell, prickar och blommig prydnad. Till exempel kan var och en av kuddar på sängen ha sin registrering. Färgskalan av detta bör vara likartade.

Annan utföringsform kan vara en kombination av flera färger i samma saker. Till exempel när en sida av påslakan i vitt och blå ränder, och en annan - The Blueprint på en vit bakgrund.

I stil med Provence, där det inte finns några skrikande ljusa kontraster blir linne symbol för utsökta ömhet. Kombinationen av färger bör vara mjuk, diskret:

 • vita, rosa eller blå;
 • mejeri nyanser med grå eller beige;
 • nyanser av mynta med vitt;
 • lavendel och vitt, etc.

Täcken, sängöverkast och kuddar, som gjorts i tekniken med lapptäcke, aldrig kommer att verka tråkig. Utspridda på en ljus bakgrund blommotiv kan animeras ruffles av samma tyg eller liknande i texturen. Till exempel, kombineras i ett tyg, kvadrerar i vitt-rosa cell väl med blom ros klasar.

Särskilda romantik och ömhet förkroppsligas i den skenbara enkelheten i vitt. Krockkuddar kan kompletteras ruffles av samma tyg. Satin Bedding är tålig och slitstark. Något tillplattad och skön bomull - en av de bästa lösningarna för den vita färgen.

Slöjan i samma nyans av vitt som hela uppsättning av sänglinne, bör breda differentierade volanger gå ner till golvet. Denna konstruktion kommer att lägga elegans och komfort.

Mycket anbud och delikat kombination producera vitt och beige, kombineras till en uppsättning. White är mångsidig, går bra med alla nyanser av Provence, vilket skapar en romantisk luft kit.

Broderade lakan Provence - en delikatess och förfining, med betoning på stilen i rummet, vilket är fullt mått kan inte passera ens ett foto.

Broderier kan göras vit eller färgad tråd:

 • monogram;
 • blommönster broderas söm;
 • Blommor figurer Cross;
 • volym broderi inklusive band;
 • cutwork teknik, som ser mycket imponerande på sängkläder;
 • genombrutna av basbanan;
 • proshva;
 • broderi på gallret;
 • grams kombination med blom- vävar.

Ytterligare bomull spets dekoration eller dekoration proshvoy lägga vintage stil produkt. Och broderiet kan inte bara bilen, men också för hand. Blommönster kan omfatta både sammanflätade ornament och buketter av blommor eller blomhuvuden bild av trädgårdsväxter.

Traditionellt cutwork sker med vit tråd på vitt enfärgade sängkläder. Men det kan finnas trådar av kontrasterande färg, såsom grått eller beige. Så ytterligare fokus som kompletterar en uppsättning av sängkläder kommer att skapas.

Richelieu - en delikat broderi på den fria konturen kan ske både manuellt och på en särskild brodermaskin. Design motiv är oftast blommönster med långärmade tröjor och pico på den fria kanten. Ursprungligen var det ett slags manuell bearbetning, som utförs av mästare på duken med hjälp av en synål. Kombinationen av de skurna fragment med broderad kant skapar en känsla av lätthet, vilket är helt i överensstämmelse med andan i Provence.

Provence - det är en naturlig spets naturliga nyanser. Det kan fungera som en extra dekoration, till exempel när du gör en kudde. Eller frodiga volanger ner kanten på gardinen pryder hela uppsättningen av sänglinne.

Lace var ursprungligen endast manual noggrant skapade Lacemaker. Maskin spets verkade långt senare. Används för att dekorera heminredning, fick det popularitet i Frankrike och smälta in i stil med Provence. Spets i olika nyanser av mjölk, vit, beige eller ljusgrå med en touch av vintage, kan stå i fokus, som kommer att fördela sängar Provence publicitet bland apparater utan individualitet.

Lin linne Provence kan tyckas alltför enkelt. Men denna enkelhet förkroppsligas i stil och komfort. Kombinationen av oblekt linne med ljusblå eller ljusgrått harmonierar med praktiskt taget alla inredning i stil med Provence.

Komprimerad material och ljus, bleka nyanser så självständiga som vacker ädel enkelhet, även utan extra inredning. Utskrifter kan vara frånvarande eller mycket neyarkimi imponerande med bilden av rosor och blommor.

I stil med Provence täcker är lika viktigt som sängkläder. Kombinerar naturlighet och förfining, kan det täckas:

 • enformigt;
 • tyger framställda från kombinationer av flera färger;
 • täcken;
 • dekorerad med volanger, spetsar, broderier, band, etc.

Dessutom måste den övre luckan vara tillräckligt stor, väl skyddande säng.

Sängkläder i stil med Provence - det är förfining och komfort för en god vila. Detta är ett bra val för romantiker och de som uppskattar naturlighet av omgivande föremål.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 3 = 1