Saxar för rör

Contents

Saxar för polypropenrör: En översikt, typer, egenskaper och recensioner

Om det är nödvändigt att demontera rörledningen, använd lämpligt verktyg. För sådana behov använder specialister rörskärare, vilket gör det möjligt att utföra operationen med hög noggrannhet och noggrannhet. På marknaden presenteras detta verktyg i flera typer, som var och en är inriktad på en viss typ av rör och material. Så det finns speciella saxar för polypropenrör och PVC-skärning.

Konstruktionerna skiljer sig beroende på typ av verktyg. Traditionella modeller av denna typ är en spärrmekanism bestående av två arbetsdelar som bildar handtag och skärytor. Men bara en av delarna skär direkt, och den andra har ett urtag med en speciell form för att rymma röret. Också vanligt är den teleskopiska skjuvningsanordningen för polypropenrör, som kännetecknas av en trång kropp och närvaron av en drivrulle. På axeln på andra sidan finns en vagn med styrningar. Genom att manipulera de funktionella mekanismerna kan användaren noggrant justera verktyget till dimensionerna för ett visst rör och enkelt klippa. I detta fall tillhandahålls bladenes effekt när arbetsstycket roteras kring axeln.

Experter vid valet rekommenderar att man tar hänsyn till två huvudegenskaper: tillverkningsmaterial och diameterns diameter med vilken sax för polypropenrör kan användas i en specifik design. När det gäller minsta storlek kan den vara upp till 3 mm. Och här är det viktigt att tänka på att möjligheten att placera en diameter i en speciell urtag betyder inte att modellen är utformad för att fungera med den här storleken. Stora saxar kan deformeras för små i rörets tjocklek, så du borde noggrant jämföra verktygets egenskaper och arbetsstyckets egenskaper.

Den maximala diametern når 50 cm. Det här är redan en professionell sax för polypropenrör, som liknar konstruktion till industriella enheter. Inte mindre viktigt är redovisningen av materialet från vilket instrumentet är tillverkat. Vanligtvis, för arbetet med plast tillverkare erbjuder rostfritt stål modeller. I det här fallet är det värt att överväga den applicerade legeringen i detalj vad gäller förmågan att bevara skärytans kvalitet.

Klassificering av sax av denna typ förser deras separation i enlighet med operationsprincipen. Det har redan nämnts att enheter kan ha en rullmekanism, men det finns också precision och automatiska modeller. I det första fallet strukturen tillhandahålls av en spärrhake och tillåter hantera stora diametrar, och större än 30 cm. Om det behövs en mer effektiv maskin som kan skära och rör med en diameter av 50 cm, applicerades sedan till automatiska rör sax polypropen i en pistol. Detta alternativ är dyrare, men det har mycket stora fördelar. Först och främst är detta en mångsidig applikation, eftersom konstruktionen möjliggör skärning av även tjockväggiga produktionsdiametrar med stor diameter. En annan sak är att endast plast är tillgänglig för bearbetning. En annan kvalitet, som skiljer fördelaktigt automatiska rörskärare, är bortskaffande av användaren från onödig effektmanipulation.

Hur väljer man den bästa modellen?

Bruket att använda sax för plaströr har visat att kvalitetsverktyg kan säkert klara av sina uppgifter i någon design presenterar ger bekvämlighet och enkelhet i drift. Erfarna rörmokare rekommenderar att du uppmärksammar arbetsytorna. Till exempel noterar många ägare följande problem - på grund av den svaga fjädern och det tunna stålet sänks saxen skarvt. Polypropylenrör kan vara av vilken storlek som helst, eftersom arbetsbristen orsakas av utförandet av strukturen. Därför bör valet ta hänsyn till en sådan nyans som tillförlitligheten av den kraftmekaniska basen. Men naturligtvis, glöm inte ergonomi, vilket också påverkar klippkvaliteten. Prefekt ges till tjocka handtag, vilket ger ett bekvämt och fasthållande grepp, inte överbelastning av handflatorna.

1

De mest pålitliga, slitstarka och hållbara modellerna produceras av Valtec, KRAFTOOL och Jonnesway. Användare noterar att tillverkare noggrant närmar sig genomförandet av kraftmekaniska enheter och glöm inte om estetiken för utseendet på detta verktyg. Det är sant att företrädare för dessa familjer har en gemensam nackdel - hög kostnad. Initialsegmentet är huvudsakligen inomhus sax för polypropenrör, vars pris varierar från 2 till 5 tusen rubel. I synnerhet skiljer användarna från denna kategori modeller "Enkor9raquo ;," Zubr9raquo; och "SibTech9raquo; Ägarna noterar att produktionen av dessa märken, men inte annorlunda i förmågan att skära tjocka rör, men kvalitativt utför typiska uppgifter med bearbetning av små och medelstora diametrar.

Hitta ett kvalitetsverktyg idag är inte svårt. Det kommer emellertid att behöva betala en stor del för den. I de flesta fall utförs arbete med plaströr i samband med hushållsreparationer eller enkla byggnadsarbeten för renovering av sanitetsutrustning. Sådana händelser kräver inte alltid skärsaxar för polypropenrör, som har hög effekt och möjlighet att skära stora formatprodukter. Det är möjligt att begränsa oss till en universell modell värt omkring 5 tusen rubel. Om viktiga uppgifter ska utföras på offentliga lokaler med rör med stor diameter, kan man överväga möjligheten till en fullfjädrad manuell rörskärare, som har en automatisk mekanism. Denna lösning och befälhavaren kommer att rädda dig från onödig fysisk aktivitet och som ett snitt kommer inte att ge plats för alternativa verktyg.

Saxar för skärning av polypropen, metallplast och PVC-rör

Produktionen av rör idag har fått en solid omsättning. Bevis på detta - ett stort antal olika modeller som skiljer sig från varandra, förutom diametern, materialets sammansättning. Varje art kännetecknas av dess fördelar och nackdelar. Men enligt de flesta experter är det mest föredragna alternativet produkter gjorda av polypropen, metallplast och polyvinylklorid (PVC).

Saxar för polypropenrör - ett enkelt och bekvämt verktyg

Typer verktyg för skärning av polypropenrör

Polypropylenrör säljs av raka linjer upp till 12 meter långa eller vikar. Därför är det under installationen ofta nödvändigt att skära dem och svetsa sedan dem.

Som du vet, älskar de pengar. Med detta i åtanke ser det ut som om en persons önskan, som står inför ett sådant problem, är ganska naturligt att köpa kvalitetssax för att skära polypropenrör till ett optimalt pris. Det är viktigt att förstå en nyans. Om det finns en liten reparation, under vilken endast några segment av rörledningen kommer att tillverkas, kommer billiga saxar att göra. Deras blad är gjorda av stål är inte det dyraste varumärket. Därför blir de, i jämförelse med kvalitativa analoger, dumpade mycket snabbare. Men varför betala mer, om du bara använder sax några gånger?

Det är helt annat om du planerar att installera polymerrör eller reparera dem ofta (i ett stort hushåll eller på professionell nivå). Utan ett kvalitetsverktyg i detta fall kan du inte göra det.

I handelsnätverket finns flera typer av anordningar för detta ändamål.

Flera modeller av rörskärverktyg finns på marknaden

Precision sax för skärning av plaströr med spärrmekanism. De är ganska enkla, pålitliga och praktiska att använda, och deras kostnader ligger inom det genomsnittliga prisklassen (upp till $ 20). Tillsammans med skärverktygets kvalitet beaktas även diametern hos rören som ska klippas här. Om värdet på denna parameter inte överstiger 35-42 millimeter, kommer saxen att kosta mindre. När det är planerat att skära rör med stor diameter (63-75 millimeter), ökar priset på ett verktyg av denna typ väsentligt.

Automatisk sax, formad som en pistol. Faktum är att de är nära släktingar till ovanstående produkter. Även om dessa sax för Polypropenrör och dyrare inrikes frågor mästare i preferens, eftersom de kan användas för att skära rör i alla diameter, även störst. Särskilt relevant är automatisk saks där det är nödvändigt att skära en sektion som löper på baksidan av väggen. Kraften som borsten applicerar på användarna under drift minskar.

Rullskärare. Det här verktyget är väldigt lätt att använda. Utformningen av den billiga varianten innefattar ett skivblad som avlägsnas eller approximeras till ytan som skärs med en gängad enhet. Det roterbara röret glider längs rullarna som ligger på den C-formade bågen. Den är monterad mitt emot bladet. En dyrare version av rullrörskäraren är framställd i form av sax, utrustad med en spärrmekanism.

Rullrörskäraren är utrustad med ett skivblad, med vilket det är mycket enkelt att skära röret

Elektrifierad rörskärare. Verktyget med elenheten representerar faktiskt den avancerade utformningen av manuell utrustning för skärning av rör. Den enda skillnaden är att en sax för kapning polypropylenrör inte arbeta från operatören av muskelstyrka, och drives av en elektrisk motor, ett styr giljotin och låsningsfästelement. Den tekniska processen är väldigt enkel. Vi sätter in röret i fixeringsenheten, tryck på "Start" -knappen, vänta tills giljotinkniven är klar och vi får en perfekt slät skärning. Och det är utan ansträngning!

Nackdelarna inkluderar elektrifierade fräs är dess oförmåga att arbeta med hårdvara, vars diameter är större än 42 millimeter, eftersom monterings storlek inte tillåter att fixera rör med ett stort värde på denna parameter.

Bra att veta! Skärare och saxar för plaströr är handverktyg. Detta innebär att muskelstyrkan hos den utövande personen leder till deras handling. Att utföra arbeten i stora mängder kan därför leda till stor utmattning.

Produkter av denna typ framgångsrikt kombinerar de bästa egenskaperna hos metallrör, medan den ovillkorliga dominans som har sjunkit i glömska, och plastprover. Komposition röret - är ingen annan än aluminiumröret, isolerad från insidan och utsidan av plasten. Det är, förutom polymeren, den har en mer slitstarkt material - metall.

Snittet röret med hjälp av sax få jämn och utan stora burr

Denna konstruktion gör ytterligare krav på saxen för att skära metallrör. Framför allt måste de vara utrustade med härdade blad, formade kilar. Dessutom finns det löpande funktioner i verktyget. Så, för att få ett bra resultat, samtidigt som skär sax måste vändas med samtidig komprimering av handtaget. Men tack vare rack, skära metall och plast är ganska enkel. Själva processen är mycket väl kontrollerad visuellt.

En annan uppenbar fördel är att användningen av speciella sax för att skära rör av metall - helt icke-avfallsteknik. Efter denna procedur kommer att skonas från att dra in smulor och kommer att kunna starta byggprocessen utan dröjsmål.

När du skär röret måste böjas vid övergången. För detta ändamål en speciell anordning - Bender. Utan ett sådant verktyg enkelt nog kvalitet att böja röret med sitt eget är osannolikt att lyckas. Försöker att göra det innebär en risk för skada på den inre aluminiumröret som tjänar också som ramen av produkten. Detta kommer att orsaka förtid av rörledningen.

Viktigt! Med hjälp av ett verktyg inte är avsedda för användning med plaströr, även fylld ge utlopp ojämn snitt. I detta fall, även om aluminiumkomponenten kommer att förbli i integriteten av förbindelseelementen hos röret läcker med alla de efterföljande konsekvenser.

PVC-rör är bland de mest populära material för avloppssystem. Sådant tillämpningsområdet beroende på deras motståndskraft mot aggressiva ämnen, som är högst närvarande i avloppsvattnet av hushålls- och industriavfall.

Kapning av rör med stor diameter bör utföras endast med specialverktyg, inte en bågfil

Dessa produkter är tillverkade av plast. Med detta i åtanke, skär de kan användas av samma verktyg som för att arbeta med Polypropenrör. Därför "fyllde hans hand" på sådana produkter, är frågan om hur man använder sax för att klippa av plaströret i detta fall irrelevant. Men det finns en varning. Såsom nämnts ovan är röret av PVC används oftast för montering infällningssystem av humana aktivitetsprodukter.

Emellertid kraven i respektive Snip indikerade att avloppsvattenledningen måste ha en stor diameter. Men här inställningen spelar en roll nepervostepennuyu. Särskilt de som avser den sista etappen av skär: utan användning av sax PVC-rör i form av en skärrulle för att producera högkvalitativa trimning kommer inte att fungera. Därför oxiderad skorpa och så förbli, vilket kan leda till ytterligare utförda värdelöshet förening rörledningssegment.

I denna del av den moderna marknaden produkter från många tillverkare. Men de mest populära produkterna i följande utländska företag: Rothenberger, Reed och General. Information av sax produceras av dem för att skära armerad plast, polypropen och PVC-rör anordnad nedströms i den sammanfattande tabellen.

Efter skärning av plast rörsektionen ändras. För att återställa med hjälp av kalibrator. Den returnerar inte bara för att klippa en cirkulär form, utan även avlägsnar den inre avfasning. Detta verktyg införs i röret och roteras flera gånger.

Bra att veta! Kniv som ingår i strukturen av kalibratorn, reningsröret från avfasningen helt endast om snittet görs exakt vinkelrätt mot längdaxeln hos röret självt kalibratorn inte skev.

Välja verktyg för att skära rör, följa tillverkarens rekommendationer om diametern på skurna produkter, liksom deras rätt plats i förhållande till skärningslinjen.

Liksom saker? Dela med dina vänner!

Lödning Lödning polypropen rör - särskilt med användning av

Utrustning för svetsning polypropenrör

Maskin för uttaget och stumsvetsning av plaströr

Manuell och mekanisk rengöring av polypropen pipes: Verktyg och tekniker

Värmekabel för uppvärmning behov av avloppsrör

Bender för tunnväggiga plaströr, stål

senaste kommentarer

 • Jeanne Gorokhova inspelning Galvanis stålrör: fördelar och egenskaper
 • Jeanne Gorokhov skriva till rör med isoleringsskum OC: dimensioner och egenskaper
 • Andrew Vozhdayev inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Fire and Ice inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Snow att skriva Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • B. inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Andrew Vozhdayev inspelning Sandwich rör för skorstenen: storleken, design, råd om att välja
 • Olga inspelning korrugerat rör av rostfritt stål, för uppvärmning: programfunktioner
 • Dmitry Poshtarenko inspelning aluminiumrör. Ovala och runda tvärsnitt
 • Maximushka sugslang till inspelningen: typer, syfte och användning

annons

Användning av material är möjligt endast med aktiv länk till källan.

Hur man väljer och använder för att skära polypropylen rör sax

Polypropenrör är vanligast vid montering vattenförsörjningen i lägenheter och privata hem.

Vid deras installation med många olika enheter - genom lödning till styranordningen.

Sax för att skära polypropylenrör är ett nödvändigt verktyg vid montering polypropylen.

Tillsammans med detta, kan de användas vid skärning rör av metall, liksom andra verk genom att skära av plaströr och stavar.

Val av en sax. Prov storlek och utformning

Handverktyg för att skära polypropenrör

Typiskt, för polypropen pipe skär är manuell spakorgan av två delar - bladen och distansen.

Och blad och fokus drivs med hjälp av handtag som kan styras av en eller två händer, som en tång.

Bladet har en form och storlek som är lämplig för kapning av rör av en viss diameter.

Betoning - halvcylindrisk yta, på vilken röret vilar.

Städet är anordnad under bladet urtaget.

Bladet drivs av handtaget och fastställs av spärr. När röret är avskuren - klicka på kulisserna spärr saxar och tas bort kan delas upp i sitt ursprungliga läge.

Sålunda, sax - en anordning som liknar en liten handhållen jack, som arbetar genom att medelst en eller två händer med förmåga att gradvis skära även ganska tjockväggigt rör av plast, eller till och med en i ett stycke plaststav.

Saxar polypropen. Bruksanvisning

När arbetet på polypropylen skär iaktta en sekvens av åtgärder. Detta är viktigt för att inte förväxlas, och skärning utfördes rättare sagt.

Inledningsvis producera layout och kolla upp det. När markup är nödvändigt inte bara ta hänsyn till läget för beslagen och avståndet mellan rören, men även lägga till detta avstånd på lodet vid vardera änden av röret.

Bekvämt innan arbetet bara dra positionen för alla rör och rördelar mot väggen, cirklande sin markör, och sedan bara mäta avståndet av den resulterande markeringen för att lägga till en plats för att löda och kapa röret på längden som behövs.

Sedan producera skära rör. Sax driver är betoningen på röret. Bladet sänks till röret och börja göra rörelser med händerna tills röret inte kommer att kapas.

Om röret inte är mottaglig - göra små cirkulära rörelser runt axeln av röret, det hjälper att skära med mycket vass kniv. Ta sedan ut röret in i montering och kontrollera om allt var korrekt, om tillvägagångssättet avståndet till märkning görs på väggen.

Ansökan för kapning plaströr

Användningen av saxar

För plaströr kommer optimalt använda skärrullarna har kan varit sax något släta över metallförstärkningsskiktet i röret.

Vidare röret av metall helt enkelt böjas bort från väggen, är det inte lika tjockväggiga som en polypropylen rör.

Låt oss titta på hur man kan använda sax för att skära polypropylenrör med metallbearbetning.

Om du använder en sax, måste du redigera dem efter snittet med en speciell konisk insats.

Annars placera snittet kommer inte att vara cirkulär och elliptisk, kommer du att ha problem under installationen och sedan uppgångar kan orsaka läckage.

Kapning av röret för att vara i överensstämmelse med TB

Vid montering är det nödvändigt att saxen bladet har tillräcklig skärpa och saxar var i gott skick och har inte skadats.

Snitt med en sax kan vara ganska långa sektioner av röret, åtminstone två av dess diametrar.

Annars kan de bara hoppa.

Du kan inte använda fett eller andra vätskor som appliceras på röret.

De kan sedan skapa defekter i lödning.

Vid skärning bör inte vara något att lägga ett stopp, om saxen är inte lämpliga för rördiameter - bättre att bara köpa den andra.

Videon ger en översikt över sax för metall och plaströr:

Har du hittat ett fel? Välj den och klicka Ctrl + Enter, att låta oss veta.

nya artiklar

Den billigt dekorera fasaden av huset: en genomgång av de mest tillgängliga material

 • Hur man väljer en gaspanna för en villa: förfarandet i detalj

 • SNIP tak wellpapp: vad ska vara det material

 • Hur mycket sker på taket på huset: material, möjliga lösningar

 • Hur man ansluter en varmvattenberedare i lägenheten: rätt råd

  Hur man väljer en värmare till loggian

  Skär av taket på ett hus på landet: Vilket är bäst metall

  Glasade verandor polykarbonat: egenskaper och installation

  Fastställande virke till stiftelsen: Universal byggteknik, förfarandet fungerar

  Som används trä lister och vad deras fördelar

  Vilka är de standardstorlekar av metall: hur man identifierar dem

  Hur man förbereder ett laminatgolv i ett privat hem, spendera ett minimum av tid och pengar

  Beräkna laminatgolv för rak och diagonal läggning

  Hur många bitar av balkar i kuben: den grundläggande formeln för att beräkna

  Vi gör rätt innervägg isolering polystyren

  Copyright © 2015 - 2016 All rights reserved.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  33 − 23 =