Sink storlek kök

Översikt sänkor för kök: storlek och utformning

diskbänk är nödvändigt att välja dimensioner jämförbara totala storlek och utrymme i arbetsområdet i synnerhet Tvätt - viktig del av köksinredningen. Inbyggd bänkskivan, kan det ta ganska stor plats. Som en generell regel, vilar den på skåpet inuti vilken avloppet är belägen, så storleken på tvätt bör vara väl lämpade för storleken på tabeller. Dessutom populärt idag, diskbänk med två eller tre koppar eller hörn sjunker stor efterfrågan på stora och starka tummar. Stora rymliga sänkor avsedda för respektive lokaler.

Hur man väljer att rengöra djup för köket?

tvätt djup beror främst på storleken på piedestaler står under den. Generellt gäller att ju djupare desto bättre, eftersom en djup rengöring kan även sätta en ganska stor kastrull, och hennes sida kommer inte att stiga ovanför diskbänken, vattenstänk.

Å andra sidan, eftersom höjden på golvet sten på cirka 85 cm, då skulle det vara optimalt rengörings djup av 20 cm, eftersom den lilla skålen 16-17 cm opraktisk, kan de inte sätta en hel del rätter, och orent vatten ofta sprutas på väggarna och en man klädd , är värd i köket.

Den optimala djupet för huvud skål standard tvätt 15 - 20 cm

Tvättning kan utföras med ett steg, på vilket trådkorg för tvättning, till exempel, frukt. Detta görs för att inte sätta frukt på botten av tvätt smutsig fet. Dessutom långa kokkärl eller wok kräver djupa sänkor.

Stora storlekar kännetecknas främst för granit sänkor, eftersom de är ganska dyra och är avsedda för dyra möbler i det rymliga köket. I en sådan rengöring kan säkert skära gris mjölk eller hela gås.

Djupa sänkor är av det organiska nackdelen att när diska i dem har varit märkbart luta över diskhon. I allmänhet är en sådan hållning inte bra för ryggraden, och varaktig djup diskho kan bli sjuk av spinn. Så du måste på något sätt lyfta hela nedre nivån i köket möbler av 15-20 centimeter, vilket naturligtvis, är inte lätt. Medan å andra sidan, tvätta storlek är förknippad med en ökning av en person diska.

Hur man väljer rätt diskbänken för kök (video)

Vad bra djup diskho för köket

Djup skal - från 20 till 25 cm - bra som kan rymma inte bara ett stort antal smutsig disk i taget, men vissa mycket voluminösa föremål vilken typ av glas krukor för en mikrovågsugn, tryckkokare och wok, kastruller och grytor för matlagning i vindar skåp.

Djup diskho inte låta vatten sprutas på väggarna särskilt bröstet och står framför dem mänskliga. Djup diskho gör det möjligt att åtgärda dem snygga kranar med böjda högvatten, så att strålen inte sprutas på botten av diskbänken

Plugged djup diskho propp, kan du få tillräckligt med vatten bara för att göra ett bestånd eller blöta ett stort antal kraftigt förorenat vatten, lämnar henne i köket för natten (till exempel efter en lång julen med en rejäl måltid och drickoffer, varefter det inte finns någon makt att diska nu! ).

1

Det är mycket viktigt för ett stort djup diskbänk med en halvcirkelformad eller konisk botten, även om dessa tankar är relevanta mer för tvätt - eftersom de inte sätter ett stort antal rätter.

När du väljer en diskbänk djupt behov av att beräkna volymen av massan, fylld med vatten för att se till att denna belastning piedestal står. Dimensioner piedestaler måste vara sådana att rengöringskoppen inte nådde till kanten av minst 7 cm. Detta är användbart för styrka bänkskivan, varvid snittet motsvarande hål under koppen, och förhindrar även inträngning av vatten under sink.

Sänkor för kök, rostfritt stål: storleken (video)

Standardtvätt för köket: 45 cm

I grund och botten är storleken på tallrikar och krukor att de passar smidigt i vasken linjära dimensioner 45 cm. Denna diskbänken är praktiskt eftersom du kommer att gå ner till nästan alla skåp headset.

45 centimeter bricka kan vara kvadratisk, cirkulär eller mer komplicerad form. Det mest praktiska runt diskbänken, som i hennes annat är lika stora passar större rätter

Det är ingen mening att göra i diskhon rektangulära som:

 • Vatten igensättning i hörn vyhlostyvaetsya utanför;
 • Vinklar vätes med vatten som är väsentligen mindre än i mitten, och vid hörnen ackumulerar smuts och fett;
 • Rund diskho är djup, eftersom det är bekvämt att få rätter;
 • Eftersom de flesta av modulära skåp i termer av den fyrkantiga, villkoren för estetiska uppfattning krävs i tillägg är en cirkulär form, eftersom det var inskrivna i en kvadrat.

Sink 45 cm helt täcker behoven hos en familj på 3-4 personer, med djup diskbänk, kan du lämna disken på natten. Bredd 45 cm är tillräcklig, med en marginal för att träda i alla skåp.

Ställa in standard tvätt i köket (video)

Mått sjunka i köket och deras olikheter

Standard diskbänk med en skål med 45 cm - är inte det enda alternativet, även om valet av just sådana sänkor störst. Det har länge använts för att tvätta extra skålar - med två eller tre skal förenas med plommon.

Storlek och konfiguration valda tvätt även när man planerar att bygga set. I fallet med standard möbler rengöring enklare pick

Sink skålar med många användbara eftersom:

 • Du kan tina kött och fisk i en separat skål, utan rädsla för att falla på hennes vatten när diska;
 • I ren skål, kan du sätta de tvättade rätter och anordningar för att länsa, i detta fall, är ingenting någonsin rengörs i skålen.
 • I en av skålarna kan starkt förorenade redskap, översvämmad tvättmedel sker diskning plats i nästa cup.

Naturligtvis är en sådan komplex tvättning stora, upp till 120 cm. Följaktligen är det nödvändigt att välja en dubbel skåp under den. I en sådan tvätt varje kopp kan vara ca 45 cm i diameter, och fortfarande om 45 cm storlek vinge - räfflad stålytan, som satte den tvättade porslin.

Vinkel tvättning, vanligtvis med en avlång skål belägen vid en 45 graders vinkel mot varje vägg, kan nå 70 cm i längd

Sådan tvättning är bra för dem som vill ta itu med de stora bitar av kött eller hela den långa Rybin. Hörn diskhon är avsedd för små kök med en L-formad arrangemang av möbler.

Standardstorlek (bredd eller diameter) av ett tvätt skål -. 45 cm med ett djup av ca 17 cm 20-25 cm Tvättning anses ha djupa, djupare än 25 cm tvättar inte längre ske. Av alla de former föredragna tvättar runda eller ovala tvättning, eftersom annars lika dimensioner har den högsta kapaciteten. Djuprengöring är bra för sin stora volym, vilket gör det möjligt att tvätta i ett stort antal rätter eller stora föremål, men det kräver ofta en vistelse på sin böjda tillstånd, vilket leder till problem med ryggen.

Vilken storlek bör vara diskbänken? Exempel foto

Din internet repost förändring 🙂

Mått för diska måste motsvara de mått som. När du väljer en modell måste du noggrant jämföra de linjära parametrarna för produkt- och möbelmodul för installation. I denna artikel kommer vi överväga olika sätt att montera och har insättningar, beroende på den specifika modellen.

Vid val av material, först och främst bör man uppmärksamma stil med ett kök och reparationsbudget.

 • Rostfritt stål för modern inredning;
 • Keramik för klassisk inre;
 • Konstgjord sten (lämplig för modern och klassisk stil);
 • Metal vintage stil (åldrande effekt perfekt komplement till lands kök).
 • fraktsedel - den traditionella metoden för installation i vilken produkten ersätter bordsskivan. Den största nackdelen: mellan moduler headset kan komma in i vattnet och förstöra materialet. Overhead exemplaren överensstämmer med standarddimensioner tummarna. produktbredden kan vara i intervallet 500-800 mm (det mest bekväma storlek - 500 600). Längd 600 eller 800 mm, beroende på konfigurationen. När du väljer faktura skal, måste dess dimensioner stämmer exakt med moduluppsättning.
 • flush - detta alternativ är ganska lätt att installera, inte installationen inte behöver särskild behandling instick hål som tvättkant skyddar mot inträngning av vatten. För tillförlitlighet i lederna som behandlats med ett tätningsmedel, eller en speciell tejp. Lådor för inkorporering producera en bredd av 500 till 1200 mm och ett djup av 800 mm.
 • integrerad - denna metod anses vara den svåraste. I detta fall är det sjunka in i jämnhöjd med toppen. Kanten av det föremål som skall utföras på ett maximum exakt, i synnerhet om materialet valts som en konststen. Mycket uppmärksamhet ägnas åt tätheten av strukturen.

Den största fördelen med produkter som är inställda på ett sådant sätt - det djup.

Faktura rektangulära skal tillverkat av konstgjord sten.

Infälld montering metod.

Spola med ett bord monterat sten sjunka. Den integrerade processen dyrare emellertid bristen på lederna eliminerar tillväxten av bakterier och mögeltillväxt.

 • Avståndet mellan skalet och den främre kanten av bänkskivan måste vara minst 5 cm.

Om du flyttar till kanten av diskbänken så mycket som möjligt, kommer vattnet spruta ut och orsaka obehag under operationen. Men inte över skjuta sjunka djupare.

 • Sido stötfångare måste retirera från väggen med 5 cm eller mer.
 • Det minsta avståndet från plattan före tvättning bör vara 5 cm eller mer.

  Ett litet gap bidrar till det kontinuerliga ansamling av vatten, som är svår att torka. Om det fria utrymmet är tillräckligt, kan det lagras eller detergenter i den del bordsskivan monterad blandare. En sådan metod är relevant för, rostfritt stål, eftersom deras tjocklek är omkring 0,4-1,4 mm och monterade bländare kan inneha instabil.

 • 1. Round

  Longran Ultra ULS 510. Den runda formen och en liten diameter för det minsta av kök.

  Linjära ovala inställningar för diskbänkar: intervallen längd från 56 till 78 cm, kan bredden vara från 44 till 51 cm.

  Oval version i rostfritt stål med dränering.

  • Bekvämt att tvätta inte bara små men också stor skål;
  • På grund av konturen på bordet har mer utrymme, till skillnad från den rektangulära skal;
  • Inga vinklar där smuts kan samlas;
  • Olika material används för att tillverka;
  • Universal för alla inredningsstil.

  Denna form är klassisk. Men på grund av moderna material, sådana modeller är idealiska för det moderna köket interiör.

  De vanligaste storlekarna: 500h600, 600x600, 800x600, 1000h600, 1200x600 mm.

  Blanco Zia 40S Silgranit BL-516 923 (konstgjord sten).

  Diskbänk rostfritt stål med två skålar och drainer.

  De viktigaste parametrarna: vid den högre sidan av 900-1120 mm, den nedre sidan - 400-700 mm. För trapetshörnmodul kräver ett headset med måtten 900h900 mm.

  Fasad i det här fallet är rak eller rundad (konkav). Mått tabeller kan vara mindre, men det är bättre att inte göra det, eftersom dörren kommer att vara storleken på den minsta och operationen kommer att göra skåp.

  Den ovanliga formen används när utrymmet är begränsat eller om du vill arrangera ett icke-standardrum. Exempelvis med användning av en triangulär form som tar minimalt utrymme (införd i hörnen på modulen) och ett stort handfat, i form av upprepande månskäran, att ordern och göra en betoning i det inre av köket.

  För närvarande mycket populär modell med dubbla och tredubbla skålar. Närvaron av ytterligare tankar gör processen att rengöra och matlagning bekvämare. För att installera dessa produkter är det nödvändigt att tillämpa en dubbel eller trippel fälla, beroende på antalet koppar.

  parameter maximala längden är 1200 mm och bredd - 800 mm.

  Direkt sink kran flera skålar och vingen.

  Vinkel designen är icke-standard, så när man köper, vara mycket försiktiga och kontrollera de mått som anges i tvätt pass. Produktens mått bör vara mindre än den faktiska skåpet.

  Kostnaden för vinkel modeller över 20-30%, eftersom tillverkningsprocessen anses vara den mest tidskrävande.

  Varför är tvättstorleken för köket: hur man beräknar den korrekta

  Hur man väljer rätt storlek för diskbänken? Detta är en av de definierande parametrarna, som kommer att fortsätta att påverka graden av komfort. Därför är valet av en integrerad del av varje kök kräver en analys av de föreslagna modellerna. Men först måste du veta - vad är de typer och former erbjuda tillverkare.

  Det viktigaste kravet är mängden skal. Det bör vara tillräckligt rymlig och bekväm att använda. Dessutom bör standardstorlek för diskbänkar ger en bekväm rengöring av alla typer av rätter. En viktig faktor är förmågan att motstå relativt höga temperaturer och mekaniska hållfastheten.

  Du måste också uppmärksamma konfigurationen. För närvarande tillverkare erbjuder produkter från följande typer i enlighet med metoden för installation.

  • Falskt. Installerad i stället för en monter på bänkskivan köksskåp.
  • Tapphål. För montering urtaget i bänkskivan lämplig form.

  Vad är storleken på diskbänken för köket kommer att vara bäst? För att klargöra detta, följande riktlinjer produkter - bredd, längd och djup. För instick tar även hänsyn till den nödvändiga monteringshålet i bänkskivan. Överväga dessa alternativ, beroende på konfiguration och typ av konstruktion.

  Mått overhead sänkor är konstruerade för standardstorlek piedestaler. Detta beror på det faktum att de är inställda på toppen av headsetet.

  De viktigaste geometriska parametrar som är nödvändiga för att beakta följande.

  • Bredd. Den kan variera från 50 till 80 cm. Emellertid är den maximala storleken inte alltid bekvämt, eftersom det vid hög bänkskiva är obekvämt att använda en bländare. Därför är de flesta föredrar att köpa produkten bredd från 50 cm till 60 cm.
  • Längd. Det beror på konfigurationen. Tvättmaskin för ett mindre kök är ofta inte på sidan av fälgen. Därför kan dess längd vara 60 cm. För dubbla struktur karakteristiskt värde på 80 cm. Dessa samma dimensioner kan ha en produkt med en skål, men stora i kantområdet.
  • Djupet av koppen. Det kan vara 16, 18 eller 19 cm med ett maximalt djup modell mer bekväm -. Stänk vatten minskar under diskning. Men när man väljer ett behov av att överväga höjden på sifon. Han måste vara fri att placeras i skåpet.

  Fördelen med att använda de allmänna konstruktioner är deras enkel installation. Det är tillräckligt för att installera produkten på en trottoarkant. Socket dimensioner behöver inte ens extra hårdvara. Men det är inte alltid praktiskt att ta upp hela området av piedestaler. Därför för köksmöbler med en liten storlek är det rekommenderat att installera instick modell.

  Deras Skillnaden ligger i metoden för installation. Under valet av en viss modell måste ta hänsyn dimensioner koppen och kant.

  Det finns dock en viktig faktor - Monterings alternativ för skålar. Dem det kommer att sjunka in i bänkskivan.

  Närvarande tillverkare producerar produkter som kan installeras i skåp i bredd från 50 till 1200 cm. Kan Deras djup vara upp till 80 cm. Det bör vara liten efter tvättning installation belägen på ett minsta avstånd av 20 mm från kanten på socklarna.

  Minimi geometriska parametrarna för sådana strukturer bör vara 40 till 40 cm mellanrum Om koppen har en extra hylla disk -. Dimensioner kommer att öka. Djup diskbehållaren kan vara från 170 till 190 mm. Det finns modeller där parametern kan nå ett värde på 220 mm.

  Det bör också beaktas när man väljer i form av en skål sänkor. Måtten på bilden eller broschyrer ger alltid en exakt uppfattning om den verkliga storleken parametrar. Ingen specifik klassificering, men följande standardformulär som antagits.

  • Rektangulära. Smal för diskbänkar har geometriska parametrar av 332 * 365 mm. De faktiska dimensionerna för produkten är vid samma 350 x 400 mm.
  • Runda. Den minsta diametern av skålen kan vara från 200 mm.

  För instick modeller minsta tjocklek bänkskivan måste vara 25 mm.

  Särskilt populärt på senare år är modeller med dubbla skålar. Strukturellt är de liknar standard, men i stället för en behållare i vilken två tillhandahålls. Vad är det bekvämt dubbla diskbänken? Dess dimensioner är större, och närvaron av två skålar förenklar diskprocessen.

  Den maximala bredden av konstruktionen kan vara 1200 mm, med en längd av 800 mm. För dem är det viktigt att överväga möjligheten att installera dubbla sifon. Inte alla tabeller har motsvarande dimensioner. Kom också ihåg att de flesta modeller finns endast med en rektangulär form av skålen.

  För egen design inkluderar framförallt ett hörn sjunka för köket. Även i själva verket har formen av en trapets. Denna diskbänken är avsedd för installation i ett hörnskåp. Formen på skålen samtidigt ofta förblir runda. För sådana strukturer inte har standarddimensioner. Därför måste vi noga läsa information om databladet.

  För att välja lämplig modell, kan du använda följande algoritm.

  • Vi mäter dimensioner skåp. Är det nödvändigt att ta hänsyn till bredden och längden av bordsskivan (för tapphål), och avståndet mellan väggarna.
  • Genom att dra sina favoritmodeller för att kolla med tidigare data. Produktens mått bör inte överstiga de geometriska parametrarna i tabellerna.
  • För instick modeller bör ägna särskild uppmärksamhet åt diameter och djup skålen.

  Dock är kostnaden för sådana produkter 20-30% högre än motsvarande. Detta beror på arbetsintensiv produktion och hög konsumtion av material. Därför, för att spara det rekommenderas att installera dem bara när det behövs - för att skapa en individuell design kök, skåp eller guidade dimensioner.

  Förutom storleken på förvärvet måste beaktas och andra viktiga parametrar. Dessa inkluderar produktion av materialet. Oftast förvärva korrosion eller metall sänkor för köket. Deras dimensioner är helt i linje med ovanstående.

  För keramiska strukturen tjocklek är 11 millimeter. Tvättmaskiner av konstgjord sten har en maximal tjocklek - upp till 12 mm. Detta beror på att funktionen för att göra materialet.

  Nästa parameter som bör beaktas när man väljer en håldiameter för montering av sifon. För närvarande tillverkas mönster med två typer av storlekar -. 3,2 och 4 cm användes senast mindre ofta, eftersom de flesta modeller av armatur som utformats för installation suger med en diameter på 3,2 cm.

  Under valet är det viktigt att komma ihåg att tvättstorleken för köket ska matcha måtten av skåp där det kommer att installeras. Så först av allt du behöver veta konfigurationen av köksbänkar, baserat på denna modell att välja rätt rengöring.

  1

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  + 26 = 27