Skär skum med händerna med hjälp av Nichrome

Maskin för att skära skum med händerna: hur man skär skum

Fråga uppvärmningen hus idag är mycket relevant. Beklädnad fasader av byggnader med skum - en av de mest populära typer av isolering. Och det är ganska motiverat eftersom bearbeta denna isolering enkel och intuitiv, och alla nödvändiga material finns det alltid fritt tillgängliga.

Men alla vet att limmet skummet är mycket bekvämt på en plan vägg. I någon metod för limning av skummet på en vägg: av adhesiv torra blandningen att skumma eller adhesiv-skum, alltid är mycket viktigt att skumarket tätt mot väggen och skapade inte luftspalter.

Om väggen är platta, då ingen frågor. Men tyvärr perfekt jämnhet av väggarna i de gamla husen är inte annorlunda. Och olika design av strukturer ibland skapa skillnader i planet av väggen.

Del av denna brist kan snivelirovat om skummet på ett tjockare skikt av klister. Emellertid den maximala tillåtna tjockleken för klisterskiktet ofta kan inte överlappa varandra värdeskillnader plana väggar. Dessutom alltför stora skillnader leda till onödiga överanvändning av lim.

Det återstår till nästa väg ut - trimning skumtjockleken. Men gör det med en bågfil, och mycket obehagligt för en lång tid, särskilt om du måste skära stora mängder skum. Dessutom, under det att skära en stor mängd avfall i form av skumpärlor. Och målet är grov och noggrannheten hos sådan skär är mycket villkorat.

För att snabbt och exakt skära skumma den önskade tjockleken, är det möjligt att använda maskinen för att skära skum. Denna anpassning kan göras oberoende av varandra, helt för hand.

Principen för driften av maskinen och en anordning för skärning av skumplast

Principen för driften av maskinen baserat på det faktum att skummet lätt smältes under inverkan av temperaturen. Om sålunda tag därpå en tunn uppvärmd tråd, är det lätt att skära och därmed forma en helt slät yta.

För tillverkning av maskinen behöver du följande komponenter:

1
 • LATR (laboratorieautotransformator) eller motor akkumlyator;
 • Nikrom filament;
 • Rack montering nikrom filament;
 • fjäder (1-2 st.);
 • bords;
 • koppartråd.

Den nikrom filamentet (spole) används som en skärande objekt. Eller det kan köpas i butiken eller hämta från äldre apparater i vilka de används som filament (hår, till exempel). Tjockleken av spiralen kan vara 0,5-1 mm. Den optimala tjockleken på 0,7 mm. Längden beror på bredden av skummet som skall skäras.

En viktig del av anordningen för att skära skummet är LATR. Men om inte, så det kan göras med den gamla transformatorn och en anordning för laddning av bilbatterier.

Det är även möjligt att använda en strömförsörjningsenhet, varvid tråden, vilket ger 12 W (gul och svart) används för att ansluta till en spiral.

Att driva en sådan maskin är tillräckligt att ha utspänningen från 6-12 watt.

Är det nödvändigt att korrekt justera längden och tjockleken av tråden, och det skulle vara förenligt med spänningen. Om tråden är för mycket för att värma upp, kan det brista. Tja, om tråden försiktigt upphettning sedan skära kommer att vara långsam.

Även i bilbatteriet kan användas som kraftkälla. Den kan användas under förhållanden när det finns ingen elektricitet i området.

Maskin för att skära skummet i fält. Anslutning till bilbatteriet.

För olika uppgifter kan göra annorlunda utformning av anordning för att skära skum.

I allmänhet kommer dessa enheter varierar helix längd. För att skära av skum på staplarna behöver lite spiral längd.

Du kan installera två spiraler och skär arket i flera stänger i ett enda pass.

Två spiral skuret ark i tre delar i en enda passage. På ett stativ full av guider för jämnt flöde av skummet.

Emellertid, i extrema fall, till barer, och skummet kan skäras med en bågfil. Mycket svårare att skära skumtjocklek, och till och med en given storlek. Därför anser vi hur man gör en maskin för att skära skum bredd.

Steg för steg instruktion på självtillverkningsmaskin och skumskär

Steg 1. Skörd bänkskivor. Som bords anordning för att skära skum med händerna, kan du ta ett stycke av spånskivor storlek. Den yta på vilken kommer att flytta skummet bör vara släta. Bänkskivan borrade hål för pelare. Som kuggstängerna är bekvämt att använda metallreglar med gängdiameter på 10-12 mm. Höjden av läktarna måste överensstämma med tjockleken av arken av skum plus fri höjd höjd. Tappen är fixerad med muttrar.

Att stabilisera strukturen, är de undre skenorna fäst vid bordsskivan, som också kommer att tjäna till att säkra passagen av elektriska ledningar.

Steg 2: Anslut strömtillförseltrådarna. Nedan under diskhon trådarna är förbundna med en metallstav-ställningar: tråden är lindad på den nedre änden av tappen och skruvpressar.

Den andra änden av trådarna måste vara ansluten till en strömkälla, beroende på den valda metoden. Den bästa föreningen är den förening som genom pluggen som skall kopplas med sockeln laterit. Möjlig anslutning via Självkläm terminaler, såväl som med hjälp av vridning och lödning. Det beror på strömkällan.

I vilket fall som helst måste anslutningen ske i enlighet med arbetet med elinstallationer och apparater regler vara bekväm och säker att använda under drift.

Steg 3. Säkra nichrome spiral. Nichrome spiral är fast mellan de båda stolparna. Det fäster fjädern (det kan finnas två) Med ena änden av spiralen.

Spring behövs för att dra Nichrome filament under drift. Faktum är att vid upphettning Nichrome filamentförlängs och bottnar. Tråden i detta tillstånd kommer inte att ge klippkvalitet. Därför är tråden fäst i det initiala tillståndet för stress, så att fjädern är något sträckt.

För fastsättning av tråden på stiftkromnickeltvättar används med en inre diameter som är något större än diametern av stiftet. Brickan är ett litet hål för att fästa spiralen själv. gjorde också en liten skärpning till innerdiameter av storleksordningen att brickan kan fästas på trådstiftet.

I en bricka sätts in med en fjäder fäst vid den en spiral och klä henne för den första tappen. Andra mål satte det andra stiftet i det borrade hålet och gäng Nichrome spiral. Därefter drar det så att fjädern sträcks och fast.

Steg 4: Skär skum. För upplösning av skumskivan på två ark av en förutbestämd storlek, spiral uppvisar den önskade höjden. Det nödvändiga avståndet, mäta med en linjal.

Då maskinen är ansluten till en strömkälla. Glödtråden värms upp och kan nu skära skum, försiktigt trycka den framåt på bänkskivan.

skärhastighet beror på temperaturen av det filamentgarn, som i sin tur beror på den pålagda spänningen och tjockleken av själva tråden. Det är inte nödvändigt att försöka mata mer makt för att uppnå hög hastighet, eftersom detta kan leda till en snabb utbränning av glödtråden. Det måste vara empiriskt vald balans mellan spänningen och tjockleken på garnlängd. Tråden får inte perekalyatsya under drift. Vid uppvärmning blir det rött eller scarlet. Men det bör inte bli en vit - det står glöd överhettad och att spänningen är önskvärt att minska eller i denna tråd läget kommer att pågå en lång tid. Naturligtvis är kontinuerlig justering lätt gjort, om det finns laterit. Men om inte, då laboratorie strömförsörjning kan också göras från dator nätdelen, videon nedan har mer information. När du har dina händer har gjort denna maskin för att skära skum behov av att se till att maskinen är säker.

Vi måste komma ihåg att all verksamhet måste följa säkerhetsanvisningarna för att arbeta med elektriska apparater. Strömförsörjningen måste vara jordad, alla anslutningar måste noggrant isolerad. Allt arbete på montering av maskinen måste utföras på strömlös ledare. Maskinen är ansluten till elnätet endast när man arbetar med skum. Efter jobbet, måste det vara omedelbart stängas. Under drift, bör maskinen inte på de metalldelar och den mest nikrom filamentet.

Steg 4: Skär skum i en vinkel. Ibland måste man skära skummet så att den ena sidan är över och den andra under.

För detta ändamål, är spiralen in på en snedkultur med de nödvändiga parametrarna. är det således möjligt att erhålla skumarken enligt olika sektioner.

skicka svar

Bli först att kommentera!

Fasadisolering skum: välja ett skum

Bergvärmepump uppvärmning hem

Hur man skär skummet för att inte falla sönder hemma

Forma skär skum

styrofoam - en av de mest populära i vår tid byggmaterial. Det är allmänt används för ljudisolering och isolering av byggnader.

De viktigaste egenskaperna hos skummet, som ger honom popularitet är:

 • låg värmeledningsförmåga;
 • låg kostnad;
 • brandsäkerhet;
 • enkel användning.

På polystyren producerar växt stora blad, som avsevärt kan skilja sig i sina dimensioner. Dessutom kan detta material har olika densitet, färger kornstorlek.

Den grundläggande operation görs på skummet - det skär. Det gör att du kan få stora ark av de materiella elementen i önskad storlek.

Skummet faktiskt skära även en konventionell klinga

Vanliga människor som kommer att göra sina egna reparationer, uppstår en naturlig fråga: hur man skär skum eller hur?

Alla metoder för skärning kan delas in i två huvudgrupper:

Hemma, det enklaste att producera mekanisk skärning, som genomförs med hjälp av enkla verktyg.

Den andra metoden är en termisk användning av speciella maskiner och utrustning.

Het elektrisk kniv för att skära paralon och skum (150W, 220V, blad 150mm)

De mest använda verktyg för skärning av skumplast:

 • knivar;
 • bågfil;
 • lödkolvar;
 • maskiner med en kromnickeltråd som arbetsdelen.

Att skära ut fabriks skum ark i separata bitar av önskad storlek i hemmet använder ofta improviserade verktyg för att skära skum. Dessa främst pappersvaror, boot-knivar, sågar för trä och metall med en fintandad kam. Sågning skum måste vara noga eftersom det under denna operation kan i hög grad vara rasat. Och ju mer spannmål, desto större blir sönder.

Knivar för att skära skum väl vässad - desto skarpare bladet, desto snabbare och mer exakt skärning kommer att utföras. Förutom brevpapper och skomakare används speciella knivar med speciell skum gummibeklädnad. Också, förutom skärpning, upphettas för att underlätta att skära ut bladet.

Endast raka snitt kan göras med dessa verktyg. Med deras hjälp kan endast element med raka sidor vara beredda: fyrkanter, rektanglar, trapetser, etc ...

Den största nackdelen med att använda skärkniven är att tjockleken hos arket inte bör överstiga 5-7 cm. Sågar och sågar med fina tänder och används även när tjockleken av utgångsmaterialet till 30 cm, men sektionerna erhölls grova.

Mekanisk skärning är alltid åtföljs av en hög nivå av brus, liksom uppkomsten av en stor mängd skräp.

Med Shape skär skum produceras skulpturer, figurer och dekorativa element

Figured skär skum är uteslutande termisk metod. För att göra detta, använd lödkolvar med speciella munstycken, samt maskiner.

Professionella maskiner för att skära skum produceras för de företag som är engagerade i tillverkning av formar för gjutning för metallurgi, dekorationer för teatrar och filmstudior. De tillåter dig att få objekt av någon form, med godtyckliga vinklar. I en sådan anordning kan tillverkas bollar, rundade element.

Professionella maskiner är mycket dyra, och det är ingen mening att använda hemma.

Munstycken för lödning har formen av en stålplatta som passar över termoelementet. Resultatet är en ständigt uppvärmd kniv, som tillåter dig att göra hål i bladen, och bladen skärs i bitar av någon form.

Hemlagad maskin med Nichrome gänga

Ritning Maskin för skärning av skum

Form skär skum kan göras på en hemmagjord instrument. Provisoriska maskiner tillverkade av improviserade sätt: gamla möbler, träbalkar, plywood, spånskivor. Använd material som är i direkt anslutning. Obligatoriskt element, vilket inte är möjligt att ersätta ett filament eller tråd gjord av en speciallegering bestående av nickel och krom.

Den största fördelen med att skära med användning av en specialmaskin med en Nichromtråd är möjligheten att skära ut, både längsgående och tvärgående.

I det första fallet, en vertikal montering av strängen. För tvärgående skärning med användning av ett horisontellt arrangemang av kromnickellegering glödtråd.

Tvärgående skära blad medger erhållande strikt förutbestämd höjd. Detta är mycket användbart när en bit av skum är tjockare än nödvändigt. Kapning får inte utföras med hjälp av kniv eller sabel, för det nödvändigtvis behöver ha en maskin med en Nichromtråd.

Om hur man korrekt att skära skum på en sådan maskin, en hel del filmer filmade, som är värt en titt innan du börjar.

Anordningen för skärning av skumplast

För att göra en hemmagjord maskin, material som behövs:

Av verktygen kommer att vara användbart:

Också laboratorie justerbar auto-transformator (LATR) kan användas. Det gör det möjligt att erhålla den erforderliga spänningen, vilket gör det lätt att skära skummet, men inte för att smälta det.

Som bas för self-made maskin kan verka antingen plant ark med en slät yta, som på det kan flyttas lätt skum. Lämplig plywood, spånskivor, wellpapp. Plast är inte rekommenderat att använda - under påverkan av temperaturen kan också börja att deformeras.

Grunden för de två självgängande skruvar skruvas så att du enkelt kan ändra sin höjd. På skruvar fäst nikromtråd med en diameter på 0,6 - 0,8 mm. I detta fall, å ena sidan göra det av en fjäder, som skulle motverka den termiska deformationen av tråden, som förhindrar nedsjunkning och försvagning av skärelementet.

Av den självgängande skruvar fästa tråd, som kommer att levereras ström. Hans makt bör inte överstiga 5-12 volt. Annars, skummet kommer i hög grad smälter och blir omöjligt att erhålla plana sidor - de kommer att bilda urtaget och Shcherbina.

Om frågan om vad man ska skära skum, ska alla svara sig, på grundval av vad storleken på originalarket, som dess densitet, en storlek av ett enda korn, och vilken form bör vara element i slutet.

Hemlagad maskin för skärning av skumplast

Designen beräkningskretsar

Värme- och ljudisolerande byggnadsmaterial på marknaden i ett stort antal, är det polyetenskum, mineral- och basalt ull, och många andra. Men för de vanligaste värmeisolering och ljudisolering, och är extruderad styrencellplast, på grund av höga fysikaliska och kemiska egenskaper, enkel montering, låg vikt och låg kostnad. Skummet har låg termisk ledningsförmåga, är hög ljudabsorptionskoefficient resistenta mot vatten, svaga syror, alkalier. Skummet är resistent mot omgivningstemperaturen, från 90 ° C till det minsta möjliga. Även efter årtionden av skum inte ändra dess fysikaliska och kemiska egenskaper. Skummet har också en tillräcklig mekanisk hållfasthet.

Skummet har en annan mycket viktiga egenskaper, är brandmotstånd (vid brand skum inte pyra som trä), miljö renhet (eftersom skummet är gjort av styren, och med livsmedel kan lagras i behållaren från det). På skum visas inte svamp och bakterier fickor. Nästan idealiskt material för värmeisolering och ljudisolering i konstruktionen och reparation av hus, lägenheter, garage och även förpackningen för att lagra mat.

Byggnadsmaterialet lagrar skum säljs i form av plattor av olika tjocklek och storlek. När behövs ofta reparationer skumskivor med olika tjocklekar. När maskinen för skärning av skum lager kan alltid skäras från en tjock platta skumarken enligt önskad tjocklek. Maskinen möjliggör även lockigt skum förpackning från hushållsapparater att förvandlas till en platta, som i bilden ovan, och framgångsrikt skära tjocka skumplattor för att reparera möbler.

Hur lätt skära skummet på en hemmagjord maskin, visar det videoklippet.

Om du vill göra en maskin för att skära skum och skum många slutar komplexiteten i organisationen av matningsspänningen för uppvärmnings nikrom strängen till den önskade temperaturen. Detta hinder kan övervinnas, om man tittar på fysiken av materia.

Maskinens konstruktion för att skära skumplast

Bas organ för skärning av skumarket fungerade som spånskivor (spånskiva). Storleken av plattan ska tas baserat på bredden av skumplattor, som är planerade som skall skäras. Jag använde dörren av möbler storlek på 40 x 60 cm. Vid denna storlek, kan basplattan skäras i bredd på 50 cm skum. Kan basen vara tillverkad av ett blad av plywood, bred styrelse, för att fixera strängen skär direkt på skrivbordet eller bänk.

Nikrom drar i snöret mellan två spikar begränsa lat handyman, så jag genomfört en enkel design som ger en säker passform och fininställning av höjden av strängen läge i skärprocessen på maskin basyta.

Fästa ändarna av Nichromtråd till fjädrar, klädd i de M4-skruvar. Sami bultar skruvas in metallhyllor, inpressade i maskinbasen. När tjockleken av basen 18 mm, tog jag metall rack längd 28 mm, beräknas till den fullständiga skruvning av skruven inte utöver bottensidan bortom basen och vid den maximala tillståndet vykruchennyh tillgänglig skivning skumtjocklek av 50 mm. Om du behöver skära ark av skum eller skum av större tjocklek, kommer det att vara tillräcklig för att ersätta skruvarna längre.

Att köra i stället i basen, är det först borrade hålet diameter på 0,5 mm mindre än ytterdiametern av stöttan. Att rack skulle lätt göra mål en hammare i marken, var de skarpa kanter från ändarna lyfts på sand kolonn.

Innan spinning in i ett rack skruven vid dess huvud spåret bearbetades till den nikromtråd vid justering inte kunde röra sig fritt, men höll det önskade läget.

För att genomtränga in i skruvspåret, först gängorna måste skyddas från deformation, bär ett plaströr eller lindade med tjockt papper. Håll sedan ned borrchuck, vrid borren och gör en smal nål fil. En minut senare, kommer spåret att vara redo.

Att eliminera sagging nikromtråd grund av töjning vid uppvärmning, är den kopplad till skruvarna genom en fjäder.

Var en lämplig fjäder från datorskärmen används för att spänna samman jordledarna på CRT. Våren var längre än vad som var nödvändigt, var tvungen att göra det till en två för varje sida av monteringstråden.

Efter att förbereda alla fästorganen kan fästas Nichromtråd. Eftersom den ström som förbrukas under drift avsevärt, cirka 10 A, för en tillförlitlig kontakt med ledningstråden Nichromtråd Jag använde en metod för att fästa en snodd med en minskning. Tjockleken av koppartråden vid en ström på 10 A är nödvändigt att ta sektionen av minst 1,45 mm 2. Välj trådstorlek för att ansluta Nichromtråd kan vara från bordet. I min hade före viraparti på ca 1 mm2. det var därför nödvändigt att göra var och en av trådarna i de två avsnitt av en mm 2 parallellkopplade.

Efter avlägsnande av isoleringen från ändarna av trådar på en längd av ca 20 mm, är kopparledarna lindas på strängen nikromtråd vid fästpunkten till fjädern. Sedan, under det att slingan av nikromtråd tänger tillverkade obvivka koppartråd nikrom ovivaetsya fria änden av den motsatta sidan.

En sådan metod för att ansluta den strömförande koppartråd med Nichromtråd ger större kontaktyta och de eliminerar den starka uppvärmningen av korsningen under drift av maskinen för att skära skum. Det bekräftade praxis, efter en lång skärning av skumplast, PVC jacket Ledningstrådar är inte oplavilas har koppartråd i anslutningszonen inte ändrat dess färg.

För att kunna justera klipp tjockleken av skummet på anordningen, är tillbakadragandet av strömförande ledare görs med en slinga. För att inte störa med trådarna under drift, är de passera genom hål i botten och säkras på den bakre sidan därav häftklamrar. På basen hörnen spikade samma klamrar såsom ben.

Bly ledningar, så att inte bli förvirrad mellan en svit. Vid ändarna av trådarna för anslutning till strömmatningsklämmor är lödda union.

Nikromtråd i utseende är inte mycket annorlunda än ståltråd, men den är gjord av en legering av krom och nickel. Den vanligaste tråd H20N80 varumärke innehållande 20% krom och 80% nickel. Men till skillnad från tråd stål eller koppar, har nikromtråd en högre resistivitet och kan motstå, med bibehållande av hög mekanisk hållfasthet hos uppvärmningstemperaturen till 1200-talet. Nikrom tråddiameter är tillverkad av 0,1 mm till 10 mm.

Nikromtråd används ofta som värmeelement i inhemska och industriella produkter, såsom en elektrisk tork, ett strykjärn, spis, strålningsvärmare, lödkolvar, och pannor även i kitteln. Och detta är inte en komplett lista. Så kallad typ värmare värmare också gjord av kromnickeltråd, men är placerad i ett spiral metallrör, som är fylld för isolering och värmeöverföringen från spiralen till väggarna i röret, kvartssand. Jag ledde listan över enheter är inte av en slump, enbart på grund av felaktiga värmeelement kan ta Nichromtråd för tillverkning av maskinen, naturligtvis, om hon inte bränna ut långa arbete.

Skär skum bearbetas smälts genom passage av dess linje, en uppvärmd kromnickeltråd. Smältpunkten för skummet är ca 270S. skummet smältes i kontakt med viran, dess temperatur måste livslängd flera gånger längre, eftersom värmen förbrukas inte bara för smältning, men också genom ledning absorberas av skum, sänka temperaturen hos tråden. Den mängd värme som absorberas av skummet kommer att bero på dess densitet. Den tätare skummet, desto större är behovet av värmeenergi.

Av det ovanstående följer att, beroende på skumdensiteten är det nödvändigt att välja lämplig trådskärdiameter till Nichromtråd inte smälts av det värme som utvecklas i den. Ju högre skumdensitet, bör den större diametern vara nikromtråd. Det är värt att notera att den dator där trådskärning av tät skum med framgång och kommer att minska löst, bara för att främja det borde vara snabbare.

Längden av kromnickeltråd anordning väljs baserat på storleken av skumplattor, avsedda för skärning, och densiteten hos skummet är oberoende.

Summering av en följd av experiment, bestämdes det att en effektiv skär skum kraft som måste tillföras per enhet av kabellängd måste vara i området 1,5-2,5 W per cm trådlängd, för detta arbetssätt är bäst lämpad Nichromtråd diameter 0 , 5-0,8 mm. Det tillåter dig att avsätta en tillräcklig mängd värme för snabb kapning av skum i någon densitet, samtidigt som dess mekaniska hållfasthet. Därför nikromtråd 0,8 mm i diameter användes för tillverkning av en maskin för att skära skum.

Beräkning av effektmatningsparametrarna

uppvärmningstråden

Det bör noteras att kromnickellegering uppvärmningstråd maskin för att skära skummet är lämplig som en strömkälla AC och DC.

Med tanke på att centimeter trådlängd måste tilldela effekt som inte är större än 2,5 watt och 50 cm längd av tråden kan beräknas strömförsörjningskapacitet. För detta är det nödvändigt att multiplicera storleken på kraften fördelas till kabellängd. Resultatet är att värmetråden maskin för att skära skummet behöver en effekt av 125 W strömförsörjning.

Nu är det nödvändigt att bestämma strömkällan spänningsvärdet. För att göra detta måste du veta motståndet i kromnickeltråd maskin för att skära skum.

Resistansen hos tråden kan beräknas från resistiviteten (motståndstråden en meter). Resistiviteten av tråden av Nichrome varumärke H20N80 anges i tabellen. För andra märken Nichrome värden skiljer sig något.

Såsom framgår av tabellen, tråddiameter av 0,8 mm, en resistivitet av 2,2 Ohm därför nikromtråd 50 cm lång, vilket valdes för skärmaskinen av skum, kommer att ha en resistans av 1,1 ohm. Om den valda tråddiameter 0,5 mm, resistansen hos det segment av tråden 50 cm lång och 2,8 ohm.

Med användning av Ohms lag transformerade formler och Joule - Lenz erhålla en formel för beräkning av värdet på matningsspänningen för att skära skummaskin. Storleken på matningsspänningen är lika med kvadratroten ur produkten av effektförbrukningen och resistansen hos tråden. Som ett resultat av beräkning visar sig att vi behöver en effektmatningsspänning på 11,7 V. I detta fall kommer strömförbrukningen hos effekt vara 11,7 A. För att finna den mängd ström som krävs för att effektförbrukningen dividerad med mängden av spänningen. Dividera 125 W vid 11,7 V 11,7 erhålla nuvarande A.

Som ett resultat av beräkningar bestäms att kromnickellegering uppvärmningstråd maskin för att skära skum kräver en källa till växelström eller likström, matar ut en spänning på 11,7 V, och tillhandahåller en belastningsström av 12 A.

Genom att minska eller öka längden av tråd, kommer en kraftförsörjningsspänning proportionellt reduceras eller ökas i enlighet därmed nödvändig. I detta fall kommer det aktuella värdet inte ändras.

Fullbordande av beräkningen är en uppskattning eftersom den inte tar hänsyn till kontaktmotståndet vid anslutningspunkterna och motståndstråden strömbärande ledare. Därför kommer den optimala värmetråden läge så småningom att monteras direkt på skummet under skäranordningen.

Elektriska kraftförsörjningskretsen

maskin för att skära skumplast

Posta matningsspänning på nikrom filamentet maskinen genom att använda flera system för att skära skum.

Drivande maskin för att skära skum användning LATR

Den enklaste utföringsformen av strömkällan hos maskinen för skärning av skummet är en spartransformator med möjlighet till finjustering av utspänningen. Men detta system har en betydande nackdel är inte galvaniskt isolerade från elnätet, eftersom latro utgång är direkt ansluten till elnätet. Därför att när man använder latro nödvändigt att ansluta den så att den gemensamma ledaren är ansluten till nolledaren elnätet.

Kopplingsschema för nikrom spiral maskin för att skära skummet till latro.

Vad det är LATR och hur det fungerar

Industrin tillverkar laboratorieautotransformatorer, vilka kallas LATR (laboratorieautotransformatorn justerbar). De är direkt ansluten till en vägguttag 220 och beroende på vilken typ latro avsedd för olika belastningsström.

LATR är en toroidtransformator med en primärlindning av spolar som under rotation ligger på toppen handtag förflyttar grafit hjulet, vilket gör att avlägsna spänning vid någon del av lindningen. På detta sätt, kan utspänningen ändras latro mellan 0 och 240 V.

Ledare till latro ansluten via kopplingsplinten på vilken den är dragen kretsar och tryckta inskriptionen "Network" och "Ladda". Terminalerna "Network ansluter sladd med stickpropp för anslutning till hemnätverket. Terminalerna "Load" förbinder den produkt som du vill driva spänningen skiljer sig från ett vanligt eluttag.

Varning! En av kraftledningarna, de undre terminaler i bilden, är ansluten direkt till en av de lasttrådar. Sålunda, om utmatningen kommer att falla till bottenfasen trycker sedan till denna krets kommer att vara farliga för människor.

Därför, i fallet med användning av latro uppvärmnings nikromtråd skärmaskin skum utan en isoleringstransformator, är det absolut nödvändigt indikator fasen testa fas på den totala tråden. Om den fasa foder LATR ta bort pluggen och distribuera den 180 grader, återigen för in. Kontrollera igen nedre tråd för närvaron av fasen.

Vanligtvis latro paketet har en etikett, som innehåller uppgifter om sin bärkraft. På LATR, som visas i fotografiet ställer etiketten direkt på inställningsratten.

Från etiketten innebär att denna typ LATR skiner, kan utspänningen justeras i intervallet från 5 till 240 volt, den maximala belastningsström på 2 A.

Om en märkström av högst 8 A, då det kan drivas genom Nichromtråd LATR typ RNO 250-2.

LATR Detta gör det möjligt att ansluta lasten med en strömförbrukning på upp till 8 A, men med tanke på den korta varaktigheten av arbetsredskap för att skära skumplast, kommer det att stå emot lastströmmen, och 10 A.

Innan du använder latro som kraftkälla, för att kontrollera dess funktionsduglighet. För att göra detta, måste du ansluta till terminalerna i "Network" latro nätsladden och terminaler "belastning" eller multimeter dial testare ingår i mätningen läget växelspänningen på gränsen av inte mindre än 250 V. Set latro spänningsinställningsratten till ett minimum spänning. Sätt i kontakten i uttaget.

Latro långsamt vrida ratten medurs för att se till att utspänningen ökar. Latro handtaget nolläget. Ta bort pluggen från nätverket och anslut kablarna från nikrom filament klämmorna "Load". Sätt i kontakten i uttaget och fasen indikator för att kontrollera frånvaron av fas Nichromtråd. Ha behandlat med fasen kan sakta vrida vredet latro applicera spänning till nikromtråd. det är därför nödvändigt att överväga att tråden upphettas gradvis under ett par sekunder.

Varning! Rör aldrig tråden för hand för att kontrollera graden av värme när det sparade matningsspänningen! Temperaturen på tråden är mycket hög och du kan få en brännskada!

När tråden värms upp till en liten märkbar luminescens kan börja skära skummet i maskinen.

Drivande maskin för att skära skum användning LATR

Om den ström som förbrukas nikrom viramaskin för skärning av skummet är större än vad som kan ge LATR, kommer det vidare inkludera efter nedtransformator vid under visat elektrisk krets.

Som ni ser, i motsats till den tidigare ordningen, till utgången latro anslutna nätverk lindning transformatorn, nichrome spole är ansluten till sekundärlindningen av utgångstransformatorn. I detta schema, på grund av frikoppling nedtransformator, är Nichrome spiral inte elektriskt ansluten till elnätet och därför säkra att använda. Dessutom fanns det en möjlighet till finjustering av utgångsspänningen och således noggrann inställning bole skum skärtemperaturen hos maskinen.

Krafttransformatorn och spänningen över dess sekundärlindning är fattas på grundval av beräkningar som gjorts genom det förfarande som givits ovan. Till exempel, för konstruktionen av den föreslagna maskinen för skärning av ett skum med kromnickellegering tråddiameter av 0,8 mm och en längd av 50 cm, tjänade som en strömkälla med en utström LATR 2A aktiverat efter nedtransformatom makt 150 W med spänningen på sekundärlindningen 12 V.

Drivande maskin för att skära skum med användning av en nedtransformator med en uttagsförsedd sekundärlindning

För kraft nikrom spiralskärmaskin skum kan appliceras på en transformator kran i sekundärlindningen. Detta är det enklaste, säkraste och säkraste alternativet, speciellt om maskinen för skärning av skummet som skall användas regelbundet. Efter justera Nichromtråd uppvärmningstemperaturen är inte nödvändigt för att skära skummet på enheten. Temperaturen väljs en gång när inställning av maskinen. Därför undan önskade spänningstrådar från terminalerna nikromtråd löds till anslutningarna hos transformatorns sekundärlindning för alla.

Trots enkelheten och robustheten detta system, vanliga färdig gängade transformatorer, men fortfarande har den önskade spänningen. Vi måste hitta en lämplig transformator spänning och ström på sekundärlindningen och bakåt extra spolar. Du kan ta isär transformatorn och bakåt av sekundärlindningarna, sår det igen, men denna gång med kranarna. Men detta arbete kräver kunskap och erfarenhet.

Körning Maskin för skärning av skum

med hjälp av en nedtransformator och en ström-begränsande kondensatorer

Att etablera en stabil utström från transformatorns sekundärlindning genom att använda vanlig kondensator som ingår i transformatorns primärlindning.

Kondensatorn måste vara dimensionerade för minst 300 V och har en kapacitet beroende på typ av transformator och en strömförbrukning nikrom spiral kring 50 mikrofarad. På en sådan princip, stabiliserings strömmen i sekundärlindningskrets utformade mig laddare för bilbatterier. Transformatorn skall ha tillräcklig kapacitet och har en marginal spänning 10%.

Drivande maskin för att skära skum med användning av en nedtransformator och tyristor effektregulator

En annan, något ovanliga värmekretstemperaturregulator nikromtråd med en tyristor. Det liknar justera latro via en transformator, men liten storlek. Klassisk tyristor regulatorkrets är inte lämplig för denna krets, eftersom den förvrängda formen hos den sinusformade strömmen.

Därför en speciell tyristor regulatorkrets, matar ut den sinusformade signalen och utformad för att fungera med den induktiva lasten.

Kanske inkludering av en tyristor regulator liksom efter transformatorns sekundärlindning. I detta fall, urvalsstyrkretsen, notera att det bör vara konstruerade för den ström som erfordras för uppvärmning med nikromtråd.

Körning Maskin för skärning av skum

att använda några elektriska apparater

Om ingen av de ovan nämnda elektriska kretsar värme nikromtråd skärverktygs skum inte kan genomföras, då en anpassad krets det föreslår värmning.

När någon elektrisk apparat som förbinder förbrukar den från nätströmmen. Det aktuella värdet beror på kraften i apparaten. Ju större kraften är desto större är flödet av aktuella ledningar. Motståndet bit av kromnickeltråd maskin för att skära skum något högre än resistansen hos kopparledare och således införandet av maskinen i brott på en av trådarna i apparaten kommer inte att påverka dess funktion, och kromnickeltråd upphettas. Detta kan också användas.

När man använder den anslutande maskin för att skära skummet enligt detta system, se till att vara säker på att kromnickeltråd inte var ansluten direkt till elnätet fasledaren. Fysisk anslutning bäst uppnås med hjälp av en adapter, som den som beskrivs för att mäta strömförbrukningen.

Lämplig för användning i systemet av kontinuerliga elektriska apparater, såsom en varmare, dammsugare. Bedöma vilka förbrukar elektrisk ström kan vara på bordet på sidan på webbplatsen val delen av kabeltrådar för kabeldragning. "

Om inte känd elektriska parametrar av kromnickeltråd, är det nödvändigt att försöka att ansluta den första låg effekt apparater som t.ex. en glödlampa på 200 watt (ström kommer att flyta omkring 1 A), sedan till en varmare av en kW (4,5 A), och så för att öka kraften av de anslutna enheterna medan Nichrome viramaskin för skärning av skumplast upphettas till den önskade temperaturen. Elektrisk utrustning kan anslutas parallellt.

Nackdelar med den sista anslutningen kretsen nikrom hylsmaskin för att skära skummet bör omfatta behovet av att identifiera den korrekta fasen för att ansluta och låg verkningsgrad (effektivitet), kommer kilowatt el lämna värdelös.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 8 =