skär skum

Skär skum med händerna hemma

När konstruktion och efterbehandling verk är ofta uppstår frågan, vad man ska skära skummet och göra det så att materialet inte falla sönder.

För dessa ändamål, använda speciella verktyg och tekniker som kan väljas beroende på storleken hos skumplattan.

I vissa situationer är det viktigt att säkerställa riktigheten av snittet. För att lösa dessa problem måste närma sig noggrant och konsekvent.

Detta unika i sina egenskaper till materialet genom 95% består av luft. På grund av denna struktur, var specifika vikten hos skummet mycket liten.

Om det behövs, skär materialet kan göras med sina egna händer vassa eller hårda föremål.

Skum har följande egenskaper:

Dess användning kan avsevärt minska kostnaderna för byggandet av objektet. Det är viktigt att understryka att materialet inte ruttnar och påverkas inte av mikroorganismer.

Det har höga akustiska isoleringsegenskaper. Oftast används som värmeisolering.

Med ett brett spektrum av positiva egenskaper har skummet också vissa nackdelar. Det första experter säger, att materialet inte är resistent mot en öppen eld.

1

I en sådan situation, i atmosfären av toxiska föreningar, som är mycket skadligt för den mänskliga kroppen.

En annan egenskap, som hänvisar till antalet negativt, är att skummet drar till möss.

Dessa gnagare med hög hastighet gör en skum hål i arrayen. Att undvika sådan kontakt, bör skummet vara säkert isolerad från yttre påverkan.

För närvarande är skummet ofta används i olika industrisektorer och konstruktion. Dess unika egenskaper gör det möjligt att skapa en hermetiskt tillslutna apparater för långsiktiga lagringsprodukter.

Hushålls hantverkare gör dessa kistor med sina händer. När uppföra de plattor av hus av skum som används som värme-och ljudisolering.

Materialet är mycket väl lämpad för förpackning av komplexa och ömtåliga instrument som uppfyller kraven för transport.

Vid användning, de vanliga skumplattor måste skäras till specifika storlekar och mönster. För att göra detta kan du använda en self-made maskin eller avstå från improviserade verktyg.

Varje dag erfarenhet visar att skära av skum i hemmet inte orsakar stora svårigheter guiden.

När operationen är nödvändig för att utföra en eller ett par gånger, är det inte nödvändigt att stam - bara ta en skriv kniv med utbytbara blad och skär arket till angivna bitar. Bladen behöver använda skarpa. I detta fall avfallet nästan inte hända.

På detta sätt, lätt och snabbt utföras skära arket till en tjocklek av 5 mm. Om detta värde är större då måste man använda en maskin eller annan enhet.

Annars är det mycket svårt att uppnå jämnhet av snittet. Detta skapar en hel del avfall och damm.

När det inte fanns någon tapetkniv på sidan är det inte förbjudet att skära plattan gungbräda med en bågfil. Arbetet kan vara på kort tid för att utföra med sina egna händer.

Om du såg en stor tand, kommer det att finnas en hel del sågspån och skärytan - grov. För att undvika ett sådant resultat är det önskvärt att hitta en såg med en fintandad.

Du kan använda kniven för att skära metall. I detta fall är skummet nästan inte falla sönder, men fint damm bildas.

Skärverktyget när man arbetar med skum väljs beroende på de uppgifter och produktionsvillkoren. Typiskt är blockskum skärs på balkongen eller i badrummet.

Om huset har en elektrisk sticksåg, kan den användas när det är absolut nödvändigt för att skära. Beroende på modell sticksåg längd är 10 cm.

Av detta tillstånd, den enkla slutsatsen att tjockleken för skumskivan inte bör överstiga detta värde.

Vid skärning ett pussel, måste du vara uppmärksam på möjligheten att den jämnhet snittet kommer att bli värre än kniven. Avfallsmängden ökar också.

Den största fördelen med en sticksåg skär är att se till att befälhavaren inte behöver utöva fysisk ansträngning. Men för att utföra skära bättre, kan du använda andra verktyg.

Som regel skär skum hus gjort i små volymer. Klipp ut några ark av material med händerna, kan du använda ståltråd.

Du behöver inte bygga hemlagad enhet, kommer att vara tillräckligt för att bjuda in assistenten. Att segmentera en ståltråd med en diameter av 0,5 mm på båda sidor är nödvändigt att säkert fästa handtaget.

Efter det ska det här verktyget bara klippa det på ett ark av skum tillämpats i förtid markup. I processen att skära tråden värmer och smälter kanten av kaminen. Som ett resultat, i kanten av en slät, stel, och det finns inget avfall.

Fånga reparation av gamla lägenheter eller en ny möblera, är det nödvändigt att skära skummet i stora mängder. I sådana situationer arbete tapetsering en kniv eller en elektrisk sticksåg irrationellt.

För att lösa dessa problem är det rekommenderat att använda en enkel maskin som är lätt att montera för hand.

För närvarande, maskinen för att skära skum dykt upp på marknaden. Befälhavaren en möjlighet att välja det bästa alternativet enligt deras överväganden.

Schema cutter skum: 1 - nikromtråd (spiralen av plattor), 2 - skruv med mutter och bricka, 3 - handtaget (PCB S 4 mm), 4 - Förening-5 - insticks 6 - gummislang eller vinylklorid.

Det är viktigt att betona att huvudkroppen hos arbetsmaskinen är en Nichromtråd, värms upp av en elektrisk ström.

Många recensioner specialister bekräftar att för närvarande hemlagad maskin med het tråd är bäst lämpad för att skära skum.

Följande punkter kommer att krävas för montering av maskinen:

 • nedtransformator med en utgångsSpänning 12 - 24 V;
 • nikromtråd eller fechral;
 • reostat.

För att ansluta maskinen till nätverket, förutom den här listan kommer att behöva koppartråd. Experterna vet att det inte är nödvändigt att värma tråden till en hög temperatur.

I detta fall kommer skummet att vara snabbt smältning, och snittet kommer att vara ojämn. Tillräckligt för att tråd rodnade.

Innan du skär skummet, är det nödvändigt att förbereda arbetsplatsen. Först av allt, kontrollerar den om maskinen fungerar som den ska.

Nästa steg är att säkerställa tillräcklig belysning av arbetsområdet och ventilation, som inte orsakar drag.

Sedan kommer tur utför markerings ark. Märkningen genomförs utan att misslyckas, annars snittet kommer sannolikt skeva - ett praktiken har det vid upprepade tillfällen visat.

För uppmärkning använder enkel, vass penna och en linjal. Linjerna på arkytan ska vara vassa så att de kan betraktas genom fönstret av glasögon.

Layouten för kapning skum kan göra i ett fall - när arken är förberedda för isolering av väggar och tak.

Eftersom mängden arket skum för detta ändamål är alltid stor, är skär utförs en kvarn eller en cirkelsåg.

Och han och den andra sättet är att använda den hårda mall. Maskin med en Nichromtråd är helt enkelt olämpligt.

Anledningen är enkel - krav kanter i byggprocessen med hög kvalitet visas inte. Viktigt att den formaterade ark av skum in i cellen svarvning.

Företag som specialiserar sig på produktion av skum, alltid redo att samråda med berörda parter på olika sätt att skära detta material.

Under det senaste decenniet, är skummet ofta används inom modellering av objekt och interiörer.

Skurna formade stycken av skum kan vara en speciell kniv med en upphettningsblad. En anordning av denna kniv liknar utformningen av lödkolven.

Detta verktyg för att skära oftast används inredare och modeskapare.

Varning! Allt material tillhandahålls enbart för info!

värmare

Bland de många typer av byggnadsmaterial värdig plats upptas av skummet - en universell medel med speciella värmeisolerande och ljuddämpande egenskaper. Den produktionsteknik av detta material innebär användning av skumplaster i form av tätt placerade gas håligheter. Skummet har en tillräckligt låg kostnad som tillåter dig att göra sina inköp i den mängd som är nödvändig för att utföra en given uppgift. Detta material används i stor utsträckning inte bara som ett värmeisolerande material, men också i design och reklam, där det skärs ut ur de tredimensionella figurer. I denna artikel kommer vi att fokusera på att minska skum hemma.

De huvudsakliga fördelarna med att använda skum

Detta är en av de bästa materialen för värmeisolering av byggnader, och, både utanför och innanför;

 • kan användas som ett ytterligare tätningsskikt under transport någon av objekt;
 • tillverkare av dekorativa föremål för reparationsarbeten i ett brett spektrum är takbeklädnad med skillnader inte bara i färgton, men också strukturerad bild;
 • unik ljudisolering organ som separata rum och hela strukturen;
 • är ett miljövänligt material, eftersom det inte innehåller toxiska komponenter;
 • Det har en motståndskraft mot olika mikroorganismer, svampar, mögel, osv .;
 • grund av den låga vikten av produkten för att utföra installationen i källaren. Transport, omlastning och packning sker utan ansträngning.

Trots alla dess fördelar, som arbetar med skum ger för uppfyllande av nyanserna i drift av materialet. Många tekniska vätskor såsom aceton, lacknafta, bensin, etc, verkar på den destruktiva skummet. Det viktiga är att observera temperaturen i tillämpningsområdet för denna typ av värmare. När lufttemperaturen överstiger punkten + 500C, det finns en risk för destruktiv process den inre strukturen av skumplattor och söndersmulning.

Idag finns det flera kvaliteter av skum, vilket indikeras av ett särskilt märke. PSB-S - bespressovy självsläckande skum.

En tydlig bild och förståelse för värdet av en viss uppsättning siffror och bokstäver gör det möjligt att välja det material som bäst motsvarar den fortsatta tillämpningen av kraven:

 • PSB-S-15 - det har en låg densitet och är traditionellt används som isolering i områden där det inte är tänkt att mekanisk påkänning. Fuktsäkra och brandsäkra. Du kan utföra värmeisolering av containrar, vagnar, vindar. Denna kvalitet är inte lämplig för figurskärning av skum;
 • PSB-S-25 - en universell varumärke som är en prioritet. Ofta används vid isolering av väggar, både inom och utanför. Praktisk, hållbara, miljövänlig;
 • PSB-S-35 - isolering innebär för stiftelsen eller underjordiska kommunikation. Ganska ofta används i poolen arrangemanget områden för sport gräsmattor. Inte mottagliga för fukt, utveckling av svampar och mikroorganismer som är resistenta mot mekanisk påkänning;
 • PSB-S-50 - densiteten hos materialet är mycket hög, vilket indikerar möjligheten av dess användning som ett alternativt isolerings tak golv i flervåningsbyggnader, garage. Fuktsäkra, brandsäkra, hållbara. Perfekt för konst skärning och använda både inomhus och utomhus.

Vikten av skumdensitet

 • Densiteten av något material indikerar att produkten har en hög hastighet av resistens mot olika mekanisk påverkan. Skummet är inget undantag. Det finns viss regelbundenhet - ju högre densitet, desto större är vikten av material har. Detta i sin tur avgör möjligheten att använda skum i olika förhållanden, eftersom installationsprocessen spelar en viktig roll i valet av märke av materialet.
 • Tjockt skum kan stå emot belastningen och således åstadkomma en termisk isoleringsutrymme. Resistens mot uppkomsten av olika svampar, mögel och andra mikrober ger möjlighet att tillämpa det aktiva materialet i de särskilda villkoren. Indikator skumhållfasthet har ett direkt inflytande på prissättningen av materialet.
 • Låg densitet, och säger att skär av skummet kommer att börja falla sönder det och därifrån kan inte göras med en tydlig form skarpa konturer.

Detta material används ofta inte bara i byggbranschen, men också:

 • som förpackningsmaterial inom medicinen;
 • som ett medel för att tillhandahålla säkerhet i öppet vatten (bojar, flottar, fyllmedel västar, livpreservers it.d.);
 • i steg reparations kylskåp och andra klimat utrustning;
 • varvsindustrin som ett osänkbara organ (i stora och små kärl);
 • för att förverkliga designidéer i det inre av det yttre;
 • reklam (stora bokstäver).

Tillgängliga skum är representerad i form av ark med en viss tjocklek. I processen för dess fastsättning är inte sällan nödvändigt att utföra kapning av det i mindre segment. Genomförandet av denna uppgift är inte så enkelt händelsen som det kan verka vid första anblicken. Skära skummet har en antal knep och nyanser, iakttagandet av som kommer att göra bearbetningen av material i en kort tidsperiod.

Maskiner för att skära skum

Ofta finns det en fråga, "desto bättre cut skum hemma." Faktum är att sätt att göra den här processen lite. Modellering utförs element med hjälp av följande verktyg:

 • gummi med en vass kniv fastsättning på spetsen;
 • lödning med en speciell anordning - en kniv munstycke;
 • Bågfil på ett träd;
 • sträng, etc.

Varje metod har både nackdelar och fördelar. Låt oss betrakta dem närmare.

 • Kniv för att skära skumplast Det måste vara mycket vassa. Den är lämplig för användning med små dimensioner hos materialet, dock i slutet av skärhuvudet hos patienten bör placeras ut av gummit. Före utförande av skärprocessen, är det önskvärt att fixera arbetsstycket i ett skruvstäd eller den andra enheten. kniv rörelse måste ha en riktning "från sig själva", eftersom det finns en möjlighet att dess halka, vilket i sin tur kan leda till traumatiska konsekvenser för befälhavaren.

 • För tillverkning av skumdelar, som kräver särskild precision skärning kan användas Lödning, som är försedd med en speciell munstycke - en kniv. I drift är lödspetsen upphettas gradvis. Det återstår bara släta långsamma rörelser flytta anordningen enligt skumytan. Det bör emellertid vara mycket försiktig, eftersom i skärprocessen under högt plasttemperaturen börjar smälta. Som ett resultat kan en droppe av glödhet plastmassan få på huden eller kläder. För att undvika detta problem, är det viktigt att skydda deras rörelse.
 • Normal stövel kniv kan skära skumarket tjocklek av 40 cm. Sålunda måste ett brett blad vara mycket skarpa och trubbig spets kvar. Varje 1,5 - 2 m är nödvändigt att slipa kniven. Därför bör vinpressen alltid vara i närheten. Naturligtvis kommer skärprocessen åtföljas av en specifik ljud - "vizgom9raquo;. Men detta kan undvikas genom att bära hörlurar.
 • Om du vill klippa ark av skum med en tjocklek av mer än 80 cm, är det nödvändigt att ta upp bågfil på trä med fina tänder. Detta är mycket viktigt på grund av värdet på tänderna beror på noggrannheten och likformigheten skärprestanda. Enkelt gäller i det här fallet är det inte nödvändigt. Samtidigt skador minimeras. Dock är denna metod relevant vid behov utföra en lång, rak skärning.
 • Med liten materialtjocklek kan användas för att skära normal kontors kniv. Trots det faktum att detta verktyg är tillräckligt skarp, han har också förmågan att växa trubbig över tiden. Det skulle vara trevligt att värma upp lite kniv styckningen var mer gradvis.

 • Skära skumsträng - det mest populära sättet i hemmet. Utförandet av en sådan process är ganska hög. Det är dock nödvändigt att bygga en speciell anordning, bör platsen där fastställas. Precisionskapning prestanda och hastighet av processen är ekvivalent med produktionen.
 • I vissa fall kan du även ansöka malare för skärning skumplast. Emellertid bör skivan väljas för metall minsta tjocklek. När detta arbete tillsammans med buller inte bara från skummet, men också av hur instrumentet. En sopor skall förströ i alla riktningar.
 • Skära skummet till den önskade storleken av segmenten kan vara inte bara vid utförandet av isoleringsarbeten, utan också att skapa en särskild arkitektoniska element av olika storlekar och konfigurationer. I industriell skala laserskär skum används för att skapa tredimensionella figurer, som verkar genom en särskild programvara. Dessutom genom användningen av ett tredimensionellt laserskärning kan utföras. Resultatet är en unik siffra behandlad inre och den yttre ytan ganska snabbt och effektivt.

De används i följande branscher:

 • inom metallurgi (för gjutning metallegeringar);
 • automotive (bil tuning);
 • konstruktion (för konstruktion av formsättnings, byggnader isolering och rör, olika arkitektoniska former);
 • reklam (logotyper, etc.);
 • teater dekoration.

Detta är bara en liten lista som kan aktiveras eller skumprodukter tillverkade av det. För produktion av element efter form skärutrustningen är nödvändig för att säkerställa rätt programvara, såväl som den maximala automatisera processen med att mata råmaterialet. Enligt skissen, som i datorns minne, kan du utföra någon åtgärd av skärning av skumplast, oavsett projektets komplexitet.

 • För att minimera avfallet vid skärning skum är viktigt att exakt beräkna alla och med högsta precision för att utföra layout. Det är kvaliteten på den ursprungliga arbetsstycket påverka slutresultatet. Därför har skumarken måste ha en helt plan yta.
 • Placerad på maskinen för att skära formade skumskiva material matas för bearbetning mycket långsamt och försiktigt. Därför att fullfölja ordern, förväntas att använda flera utbildad personal som har kompetens att arbeta med sådana material.
 • Glöm inte den gyllene regeln "Mät två gånger och skär en gång." Eftersom skummet är i färd med att skära smular, sedan innan det önskade objektet för att skära, upprepade gånger kontrollera att dimensioneringen önskat format.

enhetstillverkaren för att skära skum med händerna

För att bygga en maskin, skum skärning med maximal effektivitet måste du ha:

 • en lång nål;
 • Nikromtråd;
 • nedtransformator (12 - 24 volt);
 • reostat, vilken kan justeras om så är nödvändigt;
 • elektriska ledningar.

 • Under inverkan av strömmen inträffar raskalivanie nikrom, det är, varigenom möjligt att utföra skärning av skummet med lätthet. I processen av skäreggar skär nikrom förseglat, vilket förhindrar förstörelsen av materialet.
 • Root skum kan skäras efter det att tråden är glödande tillstånd till rödaktig. Det är oacceptabelt att ta det alltför raskalivanie eftersom snittet webbplatsen är för bred. Dessutom bör det noteras att den uppvärmda tråden tenderar att sträcka. Detta visar på behovet av dessa enheter starka våren.

Varning! Det är viktigt att observera grundläggande säkerhetsregler i processen för att skära skum Nichrome metod eftersom materialet vid raskalivanii avges giftig rök. Det bör ta hand om närvaron av en skyddande mask för att utföra proceduren. Det är lämpligt att utföra allt arbete i ett rum som är väl ventilerat.

Skära skum Video

Det finns fortfarande bra

Det finns goda [url = http: //softelectronics.ru/page8480.html] verktygsmaskiner för skärning skum CNC [/ url] FoamCut 1000

© Building portal StrPort 2011-2016. Artiklar om reparation, konstruktion och byggmaterial.

Kopiera information från sajten är möjligt endast med tillåtelse av utgivaren eller en direkt hänvisning till källan. rättslig logik

Maskiner för att skära av skumplast: typer, verksamhetsprinciper. Forma skär skum

Maskiner för att skära skummet gör det möjligt att framställa polymerprodukter med olika former. Den senaste utvecklingen kan styras av en person, även via datorn, men när det gäller hemgjorda maskiner, de skiljer sig på tillverkning enkelhet, men mindre effektivt.

Generellt metoder för skumskär idag en hel del. Innan du väljer en viss utrustning eller enheter måste bestämma hur ofta du planerar att arbeta på att minska materialet. Om du inte har det fria utrymmet, och skummet du kommer att skära ut endast då och då, är det bäst att göra en self-made enhet eller köpa en manuell maskin.

Besöker de moderna butikerna i lämplig utrustning, hittar du verktyg för att skära skum av följande typer:

 • mobil;
 • för tvärgående och vertikal skärning;
 • numeriskt styrda.

Olika modeller av maskiner bygger på nästan identisk mekanism. Expanderad polystyren skärs ut ur den upphettade skärytan, under vilken ritning är tagen som utgångspunkt. Som ett resultat, skär en varm kniv materialet av principen om smör. Som en skäryta används ofta fiskelina. Enkla maskiner för att skära skum utrustad med en enda sträng. När det gäller hög precision modeller med numerisk styrning, kan de utöva flera Lesko, vars antal uppgår 6. Snittet är ren, inte kräva behandling.

Som erbjuds till försäljning maskiner för att skära skummet produceras i en mängd olika modifikationer, men principen för deras verkan är densamma. Såsom nämnts ovan, passerar kanten genom skummet i en viss riktning. Om du vill klippa ut på hyvlade elementen, är det viktigt att vara uppmärksam på vad längden kommer att kunna övervinna maskinen. Som ett exempel, betrakta RPC maskin som använder skärstränglängd som är större än 2 m. I en passera utrustningen kommer att kunna skära cirka 15 löpmeter.

Figured skära skummet kan genomföras med användning av self-made maskin. För att göra detta behöver du en vass kniv, som har en gummispets på slutet, en lödkolv, bågfil och en sträng på ett träd. Använd dessa metoder kan vara individuellt, men var och en av dem har sina för- och nackdelar. När du väljer en kniv för maskinen, bör vägledas av det faktum att det bör vara så skarp. Du kan använda den för små bitar. Innan arbetet påbörjas förformstycket är fast i ett skruvstäd, eller annan enhet. Förflyttning av kniven ska skickas bort från dig, eftersom det annars finns risk för halka, vilket kan leda till obehagliga konsekvenser.

Figured skära skummet kan utföras genom lödning, som är utrustad med ett munstycke i form av en kniv. Förfarandet innefattar upphettning av arbetet munstycket, kommer masteranordningen bara flytta flytande rörelser på skumytan. Du måste vara mycket försiktig, eftersom processen att skära vid höga temperaturer materialet kommer att smälta. Fiery drop vikt kan tränga igenom huden. För att undvika obehagliga konsekvenser, bör du säkra sin trafik.

Om du ta upp frågan om vad man ska skära skummet kan du använda skomakare kniv. Det kan användas för att övervinna en tjocklek upp till 40 cm. Blades tidigare väl vässad, medan spjutspets förblir trubbig. Varje 2 m måste vässa en kniv, så slipstenen ska vara nära. Styckningen kommer att åtföljas av ett specifikt ljud, men du kan utesluta det, klädd i hörlurar.

Om du ännu inte bestämt vad jag ska skära skummet, kan du använda en bågfil på trä. Det kan övervinna en tjocklek upp till 80 cm, och bör ha en tunn pinnarna. Detta är mycket viktigt, eftersom storleken på tänderna beror på enhetlighet och noggrannhet skärning. Tillämpa för mycket ansträngning kommer inte att ha, och skador till ett minimum. Men denna teknik är inte relevant i samtliga fall. Med en liten tjocklek av skummet kan användas brevpapper kniv. Detta verktyg är tillräckligt skarp, men det blir tråkigt med tiden. Det bör vara upphettas till processen var mer gradvis.

Specialiserade maskiner och deras kostnader

Ganska ofta, är skummet inte användas för ändamålet att ljud- och värmeisolering, och för tillverkning av element för inredning eller reklam. Detta är möjligt genom användning av specialmaskiner, som är utformade för verkliga form häckar. Med användning av sådan utrustning är det möjligt att bearbeta en multi-view web. Om så önskas, kan den göras ganska komplexa element efter typ av miniatyrmodeller av bilar, schack, redskap, samt olika figurer och dekorativa ornament.

Bland annat följande markera skärmaskin skum "FER 01", som är mycket populärt på grund av sin enkla design och mångsidighet. Med användning av denna utrustning kan utföra per längdenhet element för isolering brädor, bokstäver och siffror för skyltning. Kontroll av enheten utförs av ett datorprogram som levereras. Enheten kan köpas för 115 000 rubel.

En annan modell av maskinen - SRP-K "KONTUR9raquo;. Den är avsedd för tillverkning av detaljer och fasad dekoration av formsättning. Kontrollen är manuell, men strömförbrukningen är relativt låg och uppgår till 150 V. När särdrag enheten sticker enkel transport.

För verkliga form häckande, kan du använda CSFR-2D-02.12.06, vilket är en maskin för 3D-cut skum. Den används för att skapa reklamskyltar vars höjd kunde nå 2 meter. Med enheten kan du skapa symboler och logotyper. Den maximala storleken på det behandlade arket är 200x1200x600 mm.

Om du behöver en maskin för att skära skum CNC, är det värt att uppmärksamma modellen av PSA-112 "BAZIS9raquo, som har en självständig rörelse. De kännetecken är:

 • Industriskenor;
 • styv stålram;
 • Variabel längd av strängen;
 • Kilremsdrift;
 • Kontrollsträngar sönder.

Guiderna är i form av linjer. Längden på strängen kan ändras i området 1000 till 3000 mm, kommer den slutliga värdet beror på de mål. Ett sådant skum skärmaskin tillhandahåller automatisk styrning av avslutning av strängen, som ersätts när det behövs, vilket eliminerar stoppdrift. Ändarna på strängen rör sig oberoende, de är asynkrona rörelse.

Tomgångs säkerställas med en hög hastighet och når 120 mm per sekund. Vid behov kan överföras utrustningen från plats till plats och installera i alla rum. Lämplig apparat för 2d och 3d-skurna materialet, och som ett utmärkande drag är möjligheten till häcknings koniska element.

Maskinen för skärning av skummet har en stålram och arbetsområdet begränsas av följande parametrar: 1400x1400 mm. Setet kommer ett skärbord, minska antalet strängar är begränsat till en sak. Strömförbrukning av enheten inte överstiger 1000 watt. Ingår programvara levereras. För att köpa liknande utrustning du kan för 250 000 rubel.

Beskrivning String Machine SRP-3220 "Maksi9raquo;

Om du är intresserad av stränginstrument maskiner för att skära skumplast, då kanske du vill överväga en modell SPR-3220 "Maksi9raquo, som används för formskärning med hjälp av en uppvärmd strängar i 2D- och 3D-format. Denna version av utrustningen har utformats med syfte att öka produktiviteten i jämförelse med sina föregångare.

Klipp ut kan gjutna produkter, bland annat med hjälp av denna enhet:

Genom användning av en ganska långa strängar och möjligheten att upp till sex fräsar produktiviteten ökade med 12 gånger jämfört med den modell PSA-200. maskinen kan kompletteras om så önskas skivspelare med en diameter av 760 mm. Den expanderar för att skapa tredimensionella figurer.

Klämmor, som kompletterade utrustning tillåter stadigt fästa arbetsstycket på skivtallriken. Under programmet av automatiskt. Att skapa en 3D-formar den avgörande faktorn är noggrannheten av rotationen. På rundbord använt redskap, som möjliggör hög noggrannhet till 0015 ° C i ett steg.

Operationsområdet är begränsat till följande dimensioner: 1100x1100x2200 mm. Strömförbrukningen är 1500 watt, krafttransformatorn till strömförsörjning. Anordningen kan köpas för 176 tusen rubel., Som ett ytterligare element fungerar som ett vridbord, är priset 16 500 rubel.

Lasermaskiner för att skära skum säljs till olika priser. Till exempel, den modell som

Minimo 0503 kan köpas för 147 tusen rubel. Arbets fält har en storlek på 500x300 mm. Sändareffekt motsvarande 50 watt. Det är anmärkningsvärt att denna utrustning är försedd med en färgskärm och kontroll är ganska enkel, eftersom språket i interaktiv meny - ryska.

En annan anordning för att skära skum - Kamach 53, av vilka är kostnaden 190 000 rubel. Dess drifttryck och effekten hos sändaren förblir desamma. När det gäller utrustning veno 640, är ​​dess arbetsfält 600x400 mm. Användaren kan dra fördel av förmågan att ändra höjden på arbetsstycket, vilket är 150 mm. Desk är justerbar, kan det utelämnas om så önskas. Priset för denna utrustning är 289.000 rubel.

Varför välja lasermaskin

Laser utrustning för skärning av skum kännetecknas av hög noggrannhet och produktivitet. Med hjälp av dessa enheter kan utföra ganska komplexa tillverkningsprocesser. Skära ut material kan vara längs konturen, som ger den mest exakta skärning av delar och material, såväl som att utföra hög precision gravyr.

Användningen av laserutrustning gör det möjligt att minimera bredden på snittet. Nivån av termisk och mekanisk påverkan har låga värden. Dessa funktioner är viktiga fördelar med tekniken. Varje maskin är ett högteknologiskt komplex, som har en numerisk styrsystem. Enheten levereras med programvara. Lasermaskiner är mångsidiga, så att du kan använda dem för att arbeta inte bara med skum, men även med andra material, inklusive:

Om du behöver en 4-axlig CNC-maskin för att skära skumplast, då kan du uppmärksamma modellen ovan, som har en skivspelare 4 och samordnar åtgärder. Kulisser är tillräckligt små, kan operatören justera stränglängden till 3.500 mm. Denna maskin är utrustad med faciliteter av högsta kvalitet och tillförlitlighet, de levereras av företag från Italien, Japan och Tyskland. Designen har en ökad styvhet och styrka. Dessutom är systemet utrustat med en frässtråle. Fräs funktion kännetecknas av låga dynamik på grund av designen.

Beskrivning Manuell maskin för frigolit varumärke "Skat9raquo;

Manuell maskin för att skära skum kommer inte så tekniskt avancerade som ovanstående utrustning, men du kan köpa den för 44 tusen rubel. Operationsområdet är begränsat till följande dimensioner: 1320x380 mm. Konstruktionen använder en skär sträng vars längd är 1320 mm. Strömförbrukning enhet motsvarar 1500 watt.

Maskinen kan arbeta i ett av tre lägen, bland dem:

 • giljotin;
 • upplösning till ark;
 • upplösning på banan av variabel tjocklek.

Den första moden medger att skära skum med den önskade storleken. Res genom rörelse uppåt eller nedåt strängen med den medföljande uppvärmning. Satsen innehåller en anpassad distanser. Andra läge - till ark innebär upplösning av strängen fastställande på önskad höjd ovanför bordet nivån är arket förflyttas manuellt på en yta. Upplösning på banor av varierande tjocklek involverar fastställande strängen snett, medan själva arken förflyttas manuellt på en bordsyta.

Tillverkningsmaskin via en nikromtråd

Nikromtråd gör det ganska lätt att skära skum. Spånskiva Arket kan fungera som en bas av maskinstrukturen. plåtstorlek skall väljas baserat på bredden av skumplattorna som du vill klippa ut. Man kan även låna från möbeldörr, är lika med 40x60 cm storleken i detta exempel. Denna storlek medger basplattan snittet vars bredd är 50 cm. Basen kan vara gjord av plywood, och den allmänna kortet.

Strängen är fäst på en stationär eller bänk. Mellan två spikar kan dra i snöret om du inte vill att mixtra med maskinen. Nikromtråd är fixerad med hjälp av fjädrar som är placerade på skruvarna. Senaste snodd i metallrack som är inpressade i maskinbasen. Om tjockleken av fundamentet är 18 mm, bör stålet rack ha en längd av 28 mm. När den är helt inskruvad i skruv skulle inte sträcka sig förbi bottensidan av basen. Om du planerar att använda en skumgummi eller skum ark mer imponerande tjocklek, är det nödvändigt att byta ut skruvarna för att vara längre.

Trycksträvan vid basen av hålet som skall borras 0,5 mm mindre än ytterdiametern hos kuggstången. Att rack kunde betyg en hammare, bör skarpa kanter avlägsnas i sanden kolumnen. Innan dra åt skruven i racket i spetsen spår måste bearbetas till tråden inte rör sig när du justerar godtyckligt tas som önskad position.

För att skruva bearbetat spår, på gängorna skyddas från deformation medelst plast- eller tunga papper rör. Nichromtråd får inte sag - det är fast genom fjädrar. Det senare kan låna en datorskärm.

Den vanligaste metoden för att skära skum i hemmet fungerar som användningen av strängar. Prestanda i denna teknik är ganska hög, men kommer det att bli nödvändigt att bygga en speciell anordning, som är positionerat för att vara stationär. Noggrannheten och hastigheten av skär lika med produktionen.

Du kan även använda slipmaskiner. Dock måste skivan utformad för att fungera med metall och har en minsta tjocklek. Arbetet kommer att åtföljas av buller, inte bara från skummet, utan även på driften av verktyget, medan skräpet skall förströ i alla riktningar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 10 =