Skötbord IKEA

Skötbord IKEA

Fortsatt serie artiklar om barnmöbler, vill jag göra er uppmärksamma på de skötbord från IKEA. De kan delas in i kategorier beroende på deras funktionalitet:

 1. Vånings skötbord (SNIGLAR);
 2. Tre-tiered skötbord (Sundvik Gulliver);
 3. Wall / overhead skötbord (antilop);
 4. Skötbord / byrå med skåp (LEKSVIK);
 5. Folding skötbord (SPOLING, antiloper);
 6. Skötbord, garderob (HENSVIK).

När du köper en skötbord bör beakta vissa punkter. Detta värde är i rummet där du tänker placera skötbordet, och dess syfte. Om du använder tabellen också som en plats att lagra ditt barns kläder och andra saker, stoppa ditt val på en flerskiktade bord eller köpa ett skötbord, garderob.

Det är värt att uppmärksamma de extra tillbehör för skötbord, speciellt uppfanns av konstruktörerna av den svenska möbeltillverkaren. Dessa tillbehör presenteras möbelöverdrag, linda sängkläder, container uppsättningar för skötbord, samt ytterligare bords för skötbord.

Låt oss dröja vid var och en av kategorierna skötbord, betonar sina fördelar och funktioner.

Sålunda är tudelad SNIGLAR skötbord en möbel höjd 87 cm, vilket är ganska bekväm respons. Tack vare den andra delen har skötbord ett praktiskt förvaringsutrymme för nödvändiga tillbehör. Alla saker barn kommer att vara till hands och du behöver inte lämna ditt barn utan uppsikt även för en minut. SNIGLAR skötbord är tillverkat av slitstarkt och miljövänligt massiv bok och täcks med akrylfärg.

Tre nivåer skötbord presenterade en modell som kallas Sundvik och Gulliver.

Sundvik skötbord kan användas för barn under ett år. Den har gott om plats för lagring av leveranser till följd av ytterligare två nivåer. Modellen genomförs i vitt, grått och brunt och svart och brunt. Längd, bredd och höjd på skötbordet Sundvik utgör 82 * 54 * 95 cm, respektive. Utöver serien Sundvik har möjlighet att skötbord, kombinerad med en byrå. Fördelen är närvaron av två lådor i stället för hyllor. Det här alternativet kommer att vara användbart för dem som håller babyutrustning på öppna hyllor av någon anledning inte gillar.

Ytterligare tre nivåer modellen skötbord från IKEA - GULLIVER. På grund av dess runda detaljer, det ser väldigt försiktigt och noggrant. Den övre nivån är dessutom utrustad med en ledstång för bekvämlighet och säkerhet. Detaljer av björk och MDF bänkskivan är extremt miljövänlig för barn. Denna modell är skötbord finns i vit färg och färgen på trädet.

För små utrymmen, och föräldrar som älskar extra funktioner speciellt utarbetat sådana modeller skötbord som antiloper och SPOLING. ANTILOP är praktiskt eftersom det är fäst på väggen om det behövs. Men för olika väggar kräver olika typer av fästelement. Detta bör ta hand i förväg, eftersom fästanordning medföljer inte. ANTILOP består av en stark stålram täckt med 100% polyester. Skötbord har ett borttagbart lock, som rekommenderas att tvätta vid en temperatur som inte överstiger 40 ° C.

En annan modell är en bärbar skötbord - SPOLING. Dess även möjligt att ta en lång resa. Det är bekvämt för lagring. En annan fördel är närvaron SPOLINGA locket och fickor för förvaring av varor (blöjor, flaskor, leksaker, etc.), Ett galler för lagring, vilket kan användas som en väska för tvätt.

1

De återstående två modeller - HENSVIK och LEKSVIK - perfekt "passar" i alla miljöer på grund av dess design. Designer Carina Bengs såg till att dessa skötbord var inte bara lämpar sig för barn, men också glädjande att föräldrarna. När barnet blir äldre, HENSVIK helt enkelt förvandlas till en öppen avdelning och LEKSVIK - i en byrå med två lådor. Tillverkaren rekommenderar att möbeln på väggen med den medföljande hårdvaran. Detta kommer att förhindra att den välter. Skötbord, Leksvik skåp lådor försedda med en propp, det vill säga att de inte flyttas helt och inte falla.

Att ta hand om alla skötbordet från IKEA är mycket enkel. Du behöver bara att torka av dem med en fuktig trasa och torka av med en ren och torr trasa. I fallet med mer allvarlig förorening bör du använda radergummit, sandpapper eller mild tvållösning. Det är också möjligt att använda medel som är lämpliga för bearbetning träprodukter.

Nästan alla skötbord, om så önskas kompletteras med möbler och inredning med samma namn. Det kan vara en barnsäng och babysängar, förvaringsmöbler, barnstolar, samt tillbehör för mer komfort och lagringsutrustning.

Bekväm skötbord: faktiska idéer

Bekväm och praktisk skötbord är säker på att bli en oumbärlig anordning, som kommer att vara glad för varje ny mamma för den dagliga vården av barnet varje ung mamma behöver barn skötbord. Det kan inte bara dölja barnet, men också för att ge honom en massage eller övningar. Pelenalnik mycket lätt att använda. Tack vare honom, är mamma inte ont i ryggen, och barnet har bildat korrekt hållning. Dessutom, under de olika förfarandena, är det helt säkert, eftersom tabellen är utrustad med höga sidor. Skötbord är indelade i olika typer, som skiljer sig i konstruktion och kostnad. Mamma har bara att välja det lämpligaste alternativet för henne och upp till vilken ålder det ska användas, då det bestämmer.

Praktiskt skötbord, byrå

När du väljer Lindutrustning bör styras inte bara av produktens utseende, utan även dess praktiska, liksom storleken på ett barns rum eller badrum.

Hittills har mycket populära och efterfrågade bland nya föräldrar står stilla skötbord i form av en byrå

Konventionellt skötbord kan delas in i två typer:

Bords byrå hänvisar till den fasta, så han installerade i rummet där blir barnomsorg eller simning. Det är en vanlig byrå, vars topp ligger linda styrelse med höga stötfångare. Dessutom kan denna tabell förses med hyllor, urtagningar eller fickor för hygien. När barnet växer upp, är styrelsen bort och pelenalnik förvandlas till en vanlig byrå.

En av de mest praktiska modeller för skötbord är "Stuva" från Ikea. Han kan pelenalnika omvandlas till en byrå, och sedan i skrivbordet. Ser enklare modell "Gulliver", minns hon whatnot, och i stället för lådor i hennes breda hyllor.

"Barnens värld" pelanatory säljs i butiken. Särskilt populära modeller: 3 till 1: spjälsäng, skötbord och skåp.

Kom ihåg att oavsett hur säker verkade inte design, barnet kan inte lämnas ensam vid bordet, även för några sekunder.

Hur man väljer en madrass på den förändrade byrå korrekt

Madrass för pelenalnika kan säljas komplett med ett bord, och du kan köpa det separat. Dess dimensioner väljs individuellt, men det måste stänga styrelsen, så att barnet kan skadas.

När du väljer en madrass för skötbord behöver nödvändigtvis ta hänsyn till dess storlek, kvalitet och det material som den är tillverkad

Allmänna kriterier när man väljer en madrass:

 • De material av vilka det tillverkade föremålet måste vara hypoallergena;
 • Det är bättre om en eller båda parter kommer att vara vattentäta;
 • Köp inte en madrass är för ljus eller ljus, eftersom ljus kan irritera barnet, och ljuset är för snabb för att vara bortskämd;
 • Tyget ska vara behaglig att ta och halkfria.

Om du har köpt en uppvärmd madrass, måste du ständigt övervaka dess korrekta funktion och att regelbundet kolla upp service av sladden och kontakten.

Skötbord fällbara: komfort och kompakthet

I en liten lägenhet är inte möjligt att installera fasta Lindutrustning, så att bistå en bekväm och kompakt fällbart bord. Det är så bekvämt förklädnad ett barn, liksom på bordet, byrå, men designen kan snabbt vikas och lägga undan, om det behövs. Denna tabell kan tas på resor till landet eller att besöka, eftersom det viks det tar liten plats.

Otroligt praktiskt och bekvämt är ett litet fäll skötbord

Dessutom kan klaffbordet förses med:

Om tabellen har ett hjul, kan den lätt transporteras i hela lägenheten, utan någon särskild ansträngning.

Man måste komma ihåg att det fällbara skötbordet endast installeras på en hård, plan yta. Ett hjul krävs för att fästas med en speciell mekanism.

Plocka upp madrass på utfällbara skötbord

Mått på madrassen får inte sammanfalla med storleken på bordet, att vara lite mer eller lite mindre. Huvudsaken är att barnet kände sig bekväm och skyddades från oavsiktliga stötar på stötfångarna. Om madrassen inte täcker hela utrymmet i tabellen, då det fria utrymmet du kan sätta krukor med pulver eller grädde.

I fallet av madrassen glidbordsytan undertill kan lägga en tjock handduk.

På ett fällbart bord uppblåsbar madrass modellerna är idealiska.

Fördelar med madrass på utfällbara skötbord ligger i det faktum att det är lätt att tvätta och flytta

 • Kompakt storlek;
 • Ljus tvättning;
 • Lätt att använda;
 • Tall och mjuka stötfångare.

Uppblåsbar madrass stöder positionen av kroppen, jämnt fördela belastningen på benet, och därmed går inte dålig hållning.

Hur man syr en föränderlig matta med händerna

Inte alla unga föräldrar har råd att köpa skötunderlägg. Du kan köpa billig begagnad / har en produkt på en speciell plats typ OLH eller sy madrassen själv. Detta kommer att kräva ett enkelt mönster, tyg och fyllning (stoppning polyester eller skumgummi). Utmärkt skötmatta även erhållas från en gammal filt.

Sy original skötunderlägg kan vara ganska ensam om det bestäms i förväg med sitt utseende och filler

 • Producera madrass rekommenderas endast från naturmaterial, för att inte orsaka allergiska reaktioner hos spädbarn;
 • Sömmar kan endast förekomma på kanterna av produkten, så att de inte kan gnida den känsliga huden på barnet,
 • Innan sy tyget är bättre att tvätta i varmt vatten, för att bestämma nivån på krympning.
 • På mattan är det rekommenderat att göra några löstagbar zip påse som kan tas bort snabbt och prostirnut.

För barn som är benägna att allergier, är det lämpligt att använda en vit omålade naturliga tyger (bomull, flanell, calico, chintz).

Hur bra är ett fällbart skötbord på väggen

I mycket små rum lämpliga installation av vikbara skötbord, som är en bred hylla med små hyllor för förvaring av grönfoder, baby gräddpulver. Dessutom kan du hålla fast nära honom en särskild behållare för blöjor. När vikta väggLindUtrustning ser mycket kompakt och passar perfekt in i kupén och inte stör passagen.

Den största fördelen med ett fällbart skötbord är att den kan fästas på väggen på varje lämpligt ställe

Rekommendationer för uppskov med tabell:

 • Fästa upphängnings bordet kan vara endast starka väggar av tegel, betong, aska block;
 • Alla fästen kontrolleras mycket noggrant;
 • Om barnets vikt överskrider de tillåtna normerna för tabellen, sedan använda det är nödvändigt att ge upp omedelbart,
 • På hyllorna måste vara hög sida till barnet inte falla på de punkter som ställs på dem.

Avstängd tabell bör göras av hållbar plast eller trä.

Enkelt och billigt: ​​Varor för mammor kull och styrelse

Styrelsen för byte kan ställas in på en säng, bad, tvättmaskin, skrivbord. Det begränsas av höga sidor och har en solid grund, så att dölja hennes barn är mycket bekvämt. Carry ombord kan vara i alla rum. Sålunda omedelbart omvandlar alla fast och slät yta i Lindutrustning. Det finns modeller där Lind styrelser redan inbyggda i spjälsängen.

Mycket populär bland unga mödrar mammor är kullen som lätt kan installeras på en barnsäng

När du installerar styrelsen på alla underlag, är det nödvändigt att se till att det inte glider på golvet.

Lindar postilka bara behöver för att snabbt ändra en baby i en klinik eller resa. Det är lätt och kompakt, så det kan bära, även för en promenad. Vanligtvis toppen av kullen består av ren bomull och botten - av gummerad väv. Det finns också uppblåsbara modell.

 • Kan tvättas i en maskin-gun;
 • Det tar inte upp mycket plats i lager;
 • Den har en vattentät bas.

Den idealiska skötbord: storlek, dimensioner och organisation

Ju större skötbord, desto stabilare konstruktion. Detta gäller särskilt bord, byråar och fällbara bord.

När du väljer en skötbord för barnet måste ta hänsyn till längd, bredd och höjd av den optimala

De parametrar som bör beaktas när man väljer en tabell:

Rekommenderas bredd är från 75 till 100 cm. Till mamma inte uppstår belastning på rygghöjden bör inte vara mindre än en meter. Längden kan vara olika, men det optimala anses inte vara mindre än en meter. På denna tabell är lätt att ordna alla nödvändiga faktorer för barnomsorg och kläder.

På en liten skötbord rekommenderas att lägga barnet på en diagonal.

Sorter skötbord (video)

När du väljer Lindutrustning bör överväga inte bara den finansiella kapacitet och andra faktorer. Till exempel kan en mor och barn tillväxt, tillgången på plats i rummet. Huvudsaken är att produkten tillverkas av miljövänliga och hållbara material. Det är bättre att köpa varor av kända varumärken från pålitliga leverantörer, medan hälsa och säkerhet för barnet inte kan oroa. Till exempel i IKEA varuhuset och Stokke presenterade bekväma modeller från kända tillverkare.

Barns byrå med skötbord - bekvämt för mamma och baby

En liten man, bara kom till, hjälplös och bräcklig, och det är bättre att dölja en speciell Lind brädor med brädor. Och bekväm och säker - bara inte kid falla oavsiktligt. Det är bara att hålla detta forum där det är nödvändigt, och det är liten. Därför är många mammor föredrar att köpa billiga barns förändrade byrå, den övre delen av som fungerar som en plats för att ändra barnet.

Dessa produkter kan ha en annan struktur från varandra, men totalt sett har de en - en plats för att ändra toppen. Som regel är den utrustad med stötfångare. Dessutom ingår ibland fäst madrass. Korrekt val och köpa en byrå, kan hållas på ett ställe allt du behöver för små blöjor, kläder, hygienprodukter. Tja, blöjor, förstås.

 • En föränderlig området är ganska rymlig, så det stilla och kosmetika för baby passform. Grädde, smör, pulver, kuddar och stavar bomull kommer att finnas på plats.
 • Snarare kompakta mått och låg vikt gör det enkelt att bröstet flytta den på rätt plats. Dessutom finns det ofta hjul för att underlätta denna process.
 • Dessa produkter ser snygg och vacker, välsittande i utformningen av barn- och kombineras med andra möbler. Som regel är de gjorda av trä, ger rummet en speciell värme.
 • När favorit barnet växer upp, kan den övre styrelsen vikas eller ta bort (beroende på modell). En byrå kommer att fungera länge ett barn: för leksaker, böcker, anteckningsböcker och läroböcker. Förresten, är IKEA en modell där styrelsen inte ens behöver ta bort - det förvandlas till en bekväm tabell för förskolebarn.

Nästa video lär alla att tillverka barns byrå med skötbord med händerna:

Översikt över tillverkare och modeller

I denna korta översyn kommer att innebära populära inhemska företag, producera högkvalitativa barnmöbler. Observera att det inte alltid är nödvändigt att köpa ett skåp, ibland kan det göras oberoende av varandra.

Barnmöbler fabrik, klädd i en mild flicknamn "Sonia", som ligger i Nizhny Novgorod-regionen. Det fungerar sedan 2004 och lyckades vinna erkännande av konsumenterna. Huvudriktningarna - barnsängar och föränderliga köksskåp, vilka modeller kallas "Sonia" och "Sonia-Butterfly." Till skillnad från den senare endast i det faktum att deras fasad är dekorerad med en elegant siluett av en flygande fjäril.

Företaget producerar en byrå med fyra eller fem lådor, längd 60 och 80 cm, höjd - 93,5 cm. Tabell för att ändra veck som en bok. Om det är expanderat, är dess längd 75 cm. varor ram - gjord av laminerade träpaneler och fasaden - från MDF. På kanterna på ramen är gjord av PVC, hygienisk, estetiska och förlänger produktens livslängd.

Ändra byrå Sonia fjäril

En annan tillverkare av Nizhny Novgorod-regionen - företaget "Antel" från Tonshaevo by. Det är specialiserat på konvertibla cribs och byråar med skötbord. De fick ett varumärke "Juliana", bekant för många unga mammor.

Gjord av laminerat trä, med en fasad gjord av MDF, byråar finns i vitt, liksom i färgerna wenge, elfenben, en lönn, bu, en mutter Ecco. Höjd produkter - 92 cm, bredd - 60 cm, antalet lådor - fyra. Modellen "Ulyana-6" är fem av dem - i stället för en stor översta lådan finns två små. Övre panel - ledad (dess totala längd 75 cm).

Den nyaste modellen med en bredd av 80 centimeter kallas "Juliana-7." Det ser mycket elegant, framgångsrikt kombinerar två nyanser - mörker och ljus. Den har tre lådor med öppen hylla ovanför dem, fyra hjul botten och något ökat djup - 45 centimeter.

Foto Ändra barns bröst Antel Uliana

Detta välkänt företag, kan det tyckas det inte är nödvändigt - dess produkter har länge haft högt i kurs hos föräldrar och har blivit klassiker. Elegant byrå gjorda av bokträ och spånplattor, är resistenta mot starka ben och rygg är utrustade med två hjul. Det finns massor att välja på - modeller har en annan bredd och höjd (djup av 44 eller 45 centimeter). Tabell för swaddling gjort cabriolet, lådor - fyra.

Den smalaste dresser - "Aistenok mini". Dess bredd - 64 cm. Det kommer också i en smart version av "lyx". Lägsta Model - "Alexandra" (92 cm hög). Och ändå har fem lådor i stället för fyra (övre dividerat med två). Den största byrå - "Silvia Suite", med en höjd av 1,02 meter och en bredd av 98 centimeter. Ökad han och djup - upp till 48 centimeter. Bredd "Irishka" modeller "Aistenok" och "Alexander" - 84 centimeter.

Byrå med skötbord Gandylyan

Detta helt tillhör producenten av staden Volgodonsk. Denna IP Baryshnikov, erbjuda kunderna praktiska, vackra och bekväma köksskåp tillverkade av laminerad spånskiva. De kännetecknas av en intressant och en mängd olika färgnyanser. Förutom modeller under bok, lind, bok, al och andra trävaror producerade kul kombinerad produkt som kombinerar ljusa färger med blå, orange eller ljust grönt.

Köksskåp är ganska hög och djup - 103 av 48 centimeter. Deras genomsnittliga bredd - 78 centimeter. Tabell för swaddling veck. Nedan är polyuretanhjul, för att styra de teleskopiska typen lådor som används vid ändarna - PVC kant.

Ändra byrå Madagaskar

Ikea skandinaviskt företag erbjuder tre modeller för barn Lindköksskåp, där funktionalitet. De är gjorda av massiv furu, täckt med akrylfärg eller lack. Låt oss ge en kort beskrivning.

 • Modell "Leksvik" höjd av 94 centimeter och en bredd av 86 cm är utrustad med en löstagbar tabell för att ändra (dess djup - 78 centimeter). När barnet växer, får vi en vanlig byrå med två lådor.
 • Modellen "Sundvik" med en öppen hylla har en höjd 108, och bredden - 79 centimeter. Hennes bord för linda veck på gångjärn och lådor, som i den tidigare modellen, också två.
 • "Stuva" modellen har fyra små lådor och tre öppna hyllor (två - längst ner till höger, en - enligt Lind brädor, som inte bildas). Produkt höjd är 1,02 meter, bredd - 0,9 meter. När barnet växer upp, flytta nära byrå stol - det är du och ett skrivbord.

Modeller swaddle lådor från Ikea

Foton av lådor med skötbord

I detta avsnitt erbjuder vi ett fotogalleri där du kan se alla detaljer i olika swaddling kistor. Nå, då blir det lättare att välja en modell som de flesta kommer att gilla. Alla dessa barn linda kistor kan hittas i nätbutiker.

Exempel på lådor med skötbord

Veres-Bear De blå toner avlång Walter

Gillar du? Prenumerera på plats uppdateringar i VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus och Twitter.

Prenumerera på uppdateringar på e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln till din favorit sociala nätverk med hjälp av knapparna nedan.

Bättre dresser från skötunderlägg. Hur många av mina vänner köpte en byrå, efter ett tag insåg att den typ av toppen av det på detta sätt visar sig vara onödiga. Inte alla modeller av komfort station kan tas bort. Även under de första månaderna i barnets liv är mycket bekvämt

Klicka här för att avbryta svar.

relaterad information

kök

plantskola

hall

arbetsplats

News och trender

vi Vkontakte

morfar Shura

Cool! Det är hyllan bredvid sängen för glasögon, smart telefon, bärbar musikspelare.

Och jag såg en annan sådan variant: en säng med ett podium, mycket.

Tack för den värdefulla och detaljerad information! Mycket användbart exempel.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

− 1 = 2