Slå inte på gasvärmare

Orsaker och felsökning när tändningskolonnen

Situationen när släckt gejser, naturligtvis, obehagligt, men panik tidigt. Genom att följa enkla försiktighetsåtgärder, är det möjligt att självständigt identifiera och åtgärda problemet, ibland även utan hjälp av guiden.

Vid ett tillfälle, kan kolumnen inte tänds

I forna tider, människor värmde vatten ugnar och bar den i hinkar. Lyckligtvis modern VVS har löst detta problem, men även ledningen kan inte hindra tillfällig brist på tillgång till varmt vatten i lägenheterna. De rutinkontroller och ingen månads vatten, bröt röret och ingen att åtgärda det, och det finns inget vatten i veckan. Lyckligtvis finns det en stor väg ut, och - en gejser.

I princip en gejser ganska tillförlitlig enhet, opretentiös i sin verksamhet. Kolumn är mycket användbar i områden där en obligatorisk varmvatten, är viktigare än dess kvantitet. I genomsnitt kan kolonnen värmas ca 10 liter vatten per minut. Kolumn föremål för obligatorisk certifiering, och kräver regelbunden inspektion och underhåll. Om enheten operationen kommer att genomföras på rätt sätt och servas av proffs, kommer gasen varmvattenberedare länge.

Gas momentan varmvattenberedare har blivit en integrerad del av alla hem

Men, precis som alla teknik kan vatten värmeenhet fungera. Det finns tillfällen när allt verkar vara bra, gas vattenvärmaren inte tänds alls eller tänds men omedelbart slocknar. Orsakar skador på kolonnen kan vara både interna och externa faktorer. I alla situationer är det nödvändigt att förstå.

Så, du behöver inte ha tänt gejser, som är orsakerna till detta kan vara? Om inte antänds huvudbrännaren, kan orsaken vara ordentligt gjort upp röret. vattenvärmare är inställd så att om kolonnen har ett fel som förhindrar normal drift gasen helt enkelt inte. Därför är det nödvändigt att kontrollera den korrekta anslutningen av alla inmatnings- och utmatningsledningarna för att säkerställa jämnt flöde av vatten, ansluta rören fullständigt.

Den vanligaste och vanligaste orsaken till bristande tänd gas i kolonnen kan vara en brist på dragkraft. När kolonnen är igensatt flygstoft eller främmande föremål, är förbränningsprodukterna inte urladdas och släcktes brännare. Följaktligen utlöser det ett skyddssystem som automatiskt stänger av gasen. För att ta reda på om verkligen tilltäppta skorsten problem eller inte, är ganska enkel. Du måste på ett öppet fönster, lutad mot skorstenen handen eller en tänd match. Om tillräcklig dragkraft, flamskydds matcher avvisas och du kommer att känna doften av hans hand.

1

Ventilationskanaler måste rengöras då och då

Innan du ringer befälhavare de berörda tjänsterna, kontrollera att sätta någon på din skorsten antennen är förbjudet, eftersom hindrar den fria utgången av gaser. Om gaser inte är fria att lämna rummet, kommer de att komma in i lägenheten, vilket skapar en risk för kolmonoxidförgiftning, och det är mycket farligt.

Kolumnen kan tändas, men gå ut efter en kort tid. Anledningen till detta kan vara för känslig skyddsrelä. Fönster stängda, speciellt på sommaren speciell relä är överhettad och utlöste sitt försvar. I det här fallet behöver bara öppna fönstret eller fönstret. Naturligtvis är detta en tillfällig åtgärd, reläet måste bytas ut.

också, orsaken fel på enheten kan släppas ut batterier eller batteri, men detta gäller endast de kolumner som har automatisk tändning av batterier eller laddningsbara batterier. Trots att producenterna lovar oavbruten batteridrift i flera månader, som regel, kommer hennes makt till ett slut mycket tidigare.

Batteripaketet för antändning kolumnen

För att lösa detta misslyckande, behöver du inte en mästare. Du måste kontrollera knappen strömförsörjning (on / off) och byta batterier. Om orsaken är urladdade batterier, kommer detta förfarande eliminera den.

Svag vattentryck eller nej, kan också vara en anledning till att inte antända gasen kolumnen. Kontrollera vattentrycket i en annan kran inklusive kran med kallt vatten, och när det finns tryck svag, anledningen i det allmänna vattenledningsnätet, och om normal, anledningen mest kolonnen. Om orsaken till den generella ordningen är det nödvändigt att skjuta upp vatten behandlingar tills bättre tider, när trycket normaliseras.

Om orsaken till kolumnen, måste du ta reda på vad det kan vara? Det finns två skäl: ett igensatt filter eller membran är deformerad. Om vattnet är för hårt, kan det bli tilltäppta och vattenledningen och kan filter som dessutom installeras i olika modeller av gas kolumner. Eftersom kalk eller andra avlagringar skulle kunna täppa till filtret-metallgaller, som är monterad på röret innan vattnet matningsblockaggregatet. För att återställa den normala driften av kolonnen, är det nödvändigt att rengöra eller byta filtret alls i mixern.

Orsaken till felet kan vara ett filter i bländare

För att göra detta, helt enkelt tvinnas muttrarna och se hur allvarlig förorening. Om kalk är mycket, då blir det lättare att köpa ett nytt filter. Om en liten mängd kalk kan filtret rengöras med speciella rengöringsmedel eller traditionella metoder. Som praxis visar, precis rena nog att bara behöver lite arbete. Dessutom är det nödvändigt att rengöra kolonnen av sot och andra förbränningsprocesser.

Om detta inte hjälper, Vi måste undersöka membranenheten vattenpelare. Det ligger i kolonnen, så att komma dit måste du skruva bultarna behålla kolumnlocket. Inspektera gummimembran, bör det inte finnas några synliga sprickor och raster samt rätt form. Vid deformation eller skada, är det nödvändigt att bytas ut. Det är bättre att köpa en ny membranbaserad silikon. Silikonmembran ger en mer stabil yta, ett sådant membran är mer motståndskraftig mot extrema temperaturer, mer fjädrande och kommer att pågå mycket längre.

Installera membranet måste vara noga med att inte skada den under installationen. Fästskruvar måste strama åt, inte alla i ordning, och tvärtom, gradvis komprimera omslaget. Alla dessa förfaranden kan göras oberoende av varandra, men det är säkrare att ringa befälhavaren, som kommer att utföra en omfattande rengöring av kolonnen från all förorening, och kommer att bedöma tillståndet i hela enheten kan identifiera andra fel.

Det finns fall när gejser slocknar. Den främsta orsaken till denna händelse är att kallvattentrycket är starkare än varm. Bättre anpassa bekväm varmvattentemperatur för att inte späda ut det kallt. Inkludering av kallt vatten är aktiverad vid kolumn inte bara leder till utrotning av kolonnen, men också anses felaktig drift av denna enhet, vilket kan resultera i snabb skada det.

Dessutom kan vattenuppvärmningsanordning gå ut när du slår på, det kan bero på det faktum att inte är tillräckligt du har sedan länge tändningsknappen. I genomsnitt måste knappen hållas i minst tjugo sekunder om att hålla mindre - kolumn går genast ut. Det kan också gå ut och på grund av ett fel i sensorn av rökgas. I syfte att kontrollera om sensorn fungerar, är det nödvändigt att ringa, som förbinder de båda terminalerna, måste dess motstånd nödvändigtvis vara oändlig. Om inte, byt sensorn.

Enhet från tid till annan kräver underhåll inspektion

Avslutningsvis några ord om de enkla reglerna för drift, vilket gör att du kan undvika de flesta problem. Så vad är måste följas reglerna för drift:

 • Ge tillräckligt med luft med otillräckligt intag av syrekolonn körs inte. Öppna fönster och ventiler, medan maskinen;
 • Inkludera inte kallt vatten med varmt vatten. Om vatten, som levereras kolumnen är för varmt, är det bättre att justera temperaturen i vattnet än kall utspädd det.
 • Utför regelbundna inspektioner, förebyggande underhåll, kommer det att bidra till att snabbt identifiera problem och snabbt reparera dem;
 • Placera inte slangen över tre meter lång, kan det avsevärt minska matningstrycket som skulle leda till avbrott i kolumnen.

Kom ihåg att gasanordningar kräver ett ansvarsfullt förhållningssätt. Om du inte är säker på sin förmåga, sedan ringa en specialist, problemet med gas kolumnen - ett mycket allvarligt problem som kan leda till katastrofala följder.

Varför inte antända gejser

Du behöver inte ha antände gasen kolumnen och du vill ringa befälhavaren? Vi försäkrar er att många misslyckanden och haverier kan klara på egen hand, utan hjälp av proffs. Och enklare gejser, desto lättare är det reparerade. I denna översyn kommer vi inte bara att berätta om felet, men också ge rekommendationer för att undanröja - då du kommer att kunna tända sin kolumn.

De vanligaste orsakerna till haverier

Låt oss börja gransknings misslyckanden på exempel på en enkel gas kolumner som Oasis eller Neva. Detta är en ganska enkel enheter, så reparationer kan hantera nästan alla man som vet hur man arbetar med verktyg och har en relativt raka armar. Här är en kort lista över möjliga fel och orsaker:

 • Frånvaro av dragkraft;
 • Otillräckligt vattentryck;
 • Otillräckligt tryck gas;
 • Tomgångständsystemet;
 • Förorening av vatten tilloppsrör och filtret;
 • Förorening av brännaren;
 • Fel membran eller gas enhet;
 • Grov blandning av kallt vatten i en bländare;
 • Fel elektronik eller sensorer.

Nu tittar vi på hur man kan eliminera orsakerna till misslyckandet och brist på tändningen.

För att testa grepp försöker använda en vanlig match. Föra den till skorstenen och bestämma när länken är, kommer lågan böjas vid sidan av skorstenen.

Om dragkraft är frånvarande, inte gas vattenvärmaren inte tänds och användarna kommer inte varmvatten. I många kolumner dragsensorer är installerade och om de visar en brist på dragkraft, kommer tändningen vara omöjligt. Det kan finnas situationer när lågan tänds och släcks omedelbart - på grund av det faktum att förbränningsprodukterna har ingenstans att gå, de kvar i förbränningskammaren och lågan slocknar på grund av brist på syre.

Bristen på dragkraft kräver inspektion av rökgasuppsamlaren och skorstenen själv. Om det finns träskor, kan de störa den normala passagen av förbränningsprodukter. Kolonnen uppfattar detta som en brist på dragkraft och tillåter inte att gasen kommer i brand (eller gasen torkar omedelbart efter att ha slagit på). Tyvärr kan endast en del av skorstenen kontrolleras av sig själv, vilket är synligt innan du kommer in i väggen - Det fortsatta arbetet bör utföras av specialister. Om huset är privat kan du försöka hantera skorstenen själv.

För att rengöra vattenfiltret, koppla bort kylvattentillförselröret. I stället för dess fastsättning ser du ett filter-nät, rengöringen hjälper till att återställa trycket.

Om du inte antändar gasskolonnen, och med utkastet okej, då finns det ett problem med vattenförsörjningen. Ett litet huvud leder ofta till att tändningen inte fungerar. Du kan försöka justera huvudet på kolonnen själv med hjälp av lämplig regulator - ibland hjälper det (även om regulatorn inte finns i alla modeller). också kolla filtret installerat vid ingången till kolumnen - han kunde göra poäng.

Om trycket inte ens är i kranen med kallt vatten, är det bara att klaga till de organ som ansvarar för vattenförsörjningen - trycket måste överensstämma med normerna i landet. Om ingen kommer att göra någonting, installera en tryckförstärkande pump - det ökar trycket till de tillåtna gränserna och hjälper till att tända gasen i din kolonn. Installera pumpen är en legitim operation.

Problem med otillräckligt gastryck

Kolonnen får inte tändas om det inte finns tillräckligt med gastryck i huvudlinjen själv. För att testa, försök belysa gaspannan - om gastrycket är mycket litet måste du ringa till bensinstationen och klaga. Tyvärr är oberoende reparationer i det här fallet omöjligt, problem med tillförsel av gas ska endast hanteras av specialister.

Vanligtvis är batterierna i gaskolumnerna i nedre högra hörnet, och deras byte kräver inte mycket ansträngning.

Ofta finns det situationer när gas levereras, trycket är normalt, och gasskolonnen lyser inte. Om du har en Neva-gasflaska eller en oas med elektrisk antändning, lyssna - finns det någon gnistgeneration. Närvaron av en gnista indikerar ett karakteristiskt sprickljud när kranen öppnas. Om sprickan hörs, men gasskolonnen inte tänds, försök byta ut batterierna - detta är en mycket vanlig orsak till brist på tändning (en svag gnista gör normal ignition omöjlig).

Ägare av kolonner med piezoelektrisk tändning måste verifiera tändarens funktion. Om den tänds ska kolonnen tända omedelbart utan tvekan. Om det inte finns någon flamma, försök att antända den med tändningsknappen. Om gasen i tändningen inte tänds är problemet i själva säkringen (i jet) - det måste rengöras. För att göra detta, demontera gaskolonnen, sätt till säkringen och rengör den med en ståltråd. Försök sedan tända kolonnen igen.

När det gäller hydrodynamisk tändning är det en kombination av en liten generator och en elektrisk krets som alstrar en gnista och matar några andra elektroniska komponenter. Om generatorn eller kretsen är i ordning, kommer gasskolonnen inte att tända. Självreparation här är endast möjligt om du har relevant kunskap och erfarenhet av att reparera elektronik.

Vid ingången till gaspelaren placeras ofta filter som filtrerar bort de små fasta föroreningarna i vattnet. Här sedimenteras också salterna och blir en barriär mot vätskans normala passage. Som en följd av detta upphör kolonnen att tända och behaga hushållet med varmt vatten. I det här fallet är det nödvändigt att stänga av vattenförsörjningen, skruva loss filtret och rengör det. Om filtret är mycket tungt är det lättare att byta ut det.

För att rengöra värmeväxlaren, suga den i en lösning av vatten och tvättmedel och häll citronsyran överst och låt den stå i en halvtimme.

Även under kolonnens drift kan rör eller en värmeväxlare vara igensatta i den. I det här fallet är det nödvändigt att kontrollera vattentankens patency och se till att värmeväxlaren är lämplig. Blockeringar elimineras genom spolning med speciella reagens - för att köpa dem, kontakta närmaste hårdvaruaffär. Efter tvätten kommer arbetskapaciteten hos din kolonn att återställas.

Tyvärr är brännarna i gaskolonnerna Neva och Oasis (som i många andra) benägna att träna. Oftast observeras detta mönster i modeller med piezoelektrisk tändning. Orsaken till blockering är ackumuleringen av sot. Det måste avlägsnas, för vilket kolonnen är demonterad och brännaren själv extraheras från den. För rengöring använder du några improviserade verktyg. Efter rengöring ska brännaren installeras på plats och kontrolleras. Om det behövs kan du omedelbart rengöra och värmeväxlare - dess igensättning leder till förlust av dragkraft och försämring av uppvärmningen.

Reparation av gasblock och membran

För att ersätta membranet, ta bort kolonnens vattenblock. Efter att ha demonterats kommer du att nå membranet.

Ibland tänds en kolonn inte på grund av skador på membranet - det reagerar på vattentrycket och kontrollerar ytterligare tändning. Om det är sönder, är driften av gaspelaren omöjlig. Reparationsproblem kommer att orsakas av det faktum att det är svårt att hitta ett lämpligt membran - till salu är de sällsynta, och priserna för dem biter. Förutom membranet måste du kontrollera hela gasblocket, eftersom det finns många delar som kan bryta ner.

Blandar kallt vatten i mixern

Många människor, i stället för att justera graden av uppvärmning på själva gaskolonnen, slår genuslöst mixern. Om du öppnar kallvattnet för mycket, kommer den upplysta kolonnen helt enkelt att gå ut. Om den då inte brände, kommer den inte att brinna ännu mer. Ta regeln att inkludera först leveransen av varmt vatten, och först då - tillförsel av kallt vatten. Och bäst av allt justera graden av uppvärmning med lämpliga regulatorer.

Trycksensorn i gaspelarna ligger vanligen ovanpå. Det är fastsatt vid skorstenen.

Moderna gaskolumner har på sina bord många elektroniska enheter och sensorer - de är inte bara i de enklaste modellerna. Sensorer styr spänningen och flamans närvaro (joniseringskontroll), övervakar vattentemperaturen och justerar automatiskt värmeens grad. Om en av sensorerna misslyckas, kommer gasskolonnen att fungera felaktigt. Den vanligaste störningen är bromsen i dragavkännaren i avgasröret. Som en följd av detta kommer elektronik inte ge någon tjusighet till tändning.

Uppdelningar genomförs även av elektroniska moduler installerade i många gaskolonner. Och deras reparation kompliceras av det faktum att detta kräver särskild kunskap inom området elektronik och kretsteknik. Om du är säker på funktionsfel i elektroniska noder, men inte har den nödvändiga kunskapen, ringa djärvt mastern.

Nu vet du vad du ska göra om du inte har en kolonn upplyst. De flesta av de misslyckanden som du kan eliminera dig själv, genom att hitta instruktioner för montering och demontering av enskilda noder. Och endast i vissa fall behöver du hjälp av en specialist. Glöm det inteNär du utför en oberoende reparation, följ säkerhetsbestämmelserna och fungerar inte när gasförsörjningen är påslagen - det kan leda till brännskador och explosioner.

Varför gasskolonnen inte tänds när vattnet är påslaget: 8 skäl

För eventuella fel i gaskolonnen är det nödvändigt att ringa till en specialist. Gaskolonnen är en populär vattenuppvärmningsutrustning av flödetypen, som oftast används för att organisera värme- och varmvattenförsörjningssystem i privata hus och lägenheter. Liksom alla komplexa moderna apparater är gaskolonnen utsatt för olika uppdelningar, varav de flesta lätt elimineras på egen hand.

Slår inte på gaspelaren: skäl

Gaskolonnens utgång kan skadas både med yttre faktorer (till exempel mekanisk skada) och med störning av funktionen hos enskilda kolonnaggregat. Det vanligaste problemet för ägarna av gasvattenuppvärmningsutrustning är att enheten inte fungerar när vattnet är påslaget. Varför slår kolumnen inte på? Det kan finnas flera anledningar.

Den vanligaste och mest utbredda orsaken till bristen på gaständning i kolonnen är bristen på dragkraft

Sålunda kan gasskolonnen inte sätta på när vattnet är tillfört på grund av:

 • Lågt vattentryck. Detta är den vanligaste orsaken. Kontrollera huvudet genom att öppna någon kall vattenkran.
 • Svaghet i rörledningen. Lågt vattentryck kan orsakas av träskor i rören. För att lösa problemet borde du kontakta bostads- och hjälptjänsten. Det är bostadsverket som ska övervaka användbarheten hos vattenförsörjningslinjerna.
 • Fel i mottagarenheten för gasutrustning. Detta är ett nätfilter och membran, som ligger vid ingången till vattennodet. Filtret kan vara mekaniskt skadat eller krossat med kalkavlagringar.

Dessutom kan kolonnens tändning inte aktiveras på grund av otillräckligt ventilationsutkast. Detta kan orsakas av både försvagningen av luftvägskanalen och ventilationspassagen. Det första felet kan elimineras för hand. För att göra detta måste du demontera och rengöra skorstenen. Det andra problemet kan elimineras endast av specialister.

Vad ska man göra om kolumnen inte slås på

Om kolumnens misslyckande från arbetet orsakas av ett lågt tryck i vattentillförseln, bör det avgöra om detta fenomen är tillfälligt eller trycket i rörledningen minskar systematiskt.

Om trycket sjunker i systemet är vanligt kan du installera en pump i lägenheten som ökar vattentrycket eller byter kolonn med en modell som är mer lämplig för vattenrörets prestanda.

Det finns också modeller av gaspelare med en spak för styrning av vattenhuvudet. Denna modell kommer att vara användbar om huvudet i kranen är bra men inte tillräckligt för kolonnens normala funktion. Med hjälp av spaken kommer det att vara möjligt att "justera" kolumnen till befintligt huvud. Vilket alternativ att välja beror på den ekonomiska förmågan hos ägaren av lägenheten.

Om kolonnen inte tänds på grund av funktionsfel i utrustningens vattenmottagare (skärmfilter, gummimembran), ska dessa element rengöras eller bytas ut

Membranet ofta deformeras efter förloppet av 2-3 års drift av utrustningen. För att ändra posten, i händelse av att den har mekaniska skador (t ex raster), långsträckt till formen i en riktning. Kan inspektera membranen genom att avlägsna locket från vattenintaget enheten. Ändra gummimembranet på kisel bättre: den andra har en längre livslängd.

För att förstå hur filtret är igensatt, är det nödvändigt:

 1. Extrahera avledning enhet av utrustningen huset;
 2. Att ta isär enheten genom att skruva av muttern;
 3. Inspektera filterceller för kontaminering.

Rengör filtret kan vara en power-shower. Innan utföra eventuella reparationer bör stänga av flödet av vatten och gas till utrustningen.

Slå inte på gasen kolumnen maskin: Felsökning

Gas vatten värmesystem - den utrustning där tändningen sker automatiskt när du slår på vattnet. Driften av en sådan kolonn internals försörjningen (batterier, batteri).

Den vanligaste orsaken till utgångs kolumner från operation närings är urladdat.

I motsats till tillverkaren livslängd näringsämnen sällan når år: det är nödvändigt att byta batterier ofta. Detta kan göras enkelt för hand. För att se till att batterierna eller batterinivån är låg, bör du kontrollera att det på och av-knapp. När du väljer batterier är bättre att använda tillverkarens rekommendationer.

Gas varmvattenberedare med automatisk tändning kan inte inkluderas på grund av den skadade nätkabeln eller ett piezoelement

För att byta ut batterierna måste du:

 1. Kontrollbehållare med batterier (ofta belägna i den nedre högra kolumnen), driver den undre armen och krokfingret behållaren;
 2. Ta ur batterierna och ersätta dem med nya, med hänsyn till polaritet;
 3. Sätt behållare på den tilldelade utrymme (buckla tills det klickar);
 4. Återföra spaken till samma position.

Gas varmvattenberedare inte tända Dion: definiera defekter

På det korrekta genomförandet av gasutrustning det beror på både komfort och säkerhet för alla passagerare i huset. En av de vanligaste orsakerna till brandsituationer är en brist på antändning i kolumnen. Samtidigt kan utrustningen ingå, men gå ut efter 2-3 minuter fungerar. I detta fall är problemet mest sannolikt relaterade till en brist på tillräcklig dragkraft.

Orsaken till misslyckande av gasen kolonnen kan vara täckt av de skyddande slitventiler, krånglar gastillförselventil eller igensättning av värmeväxlarrören

Dessutom kan kolumnen inte tändas om inte:

 • Trycket ovanför det kalla vattnet varmt tryck. I detta fall kommer det att vara tillräckligt för att hantera makt huvudet.
 • Brutna jonisering sensor. I detta fall kommer kolumnen fungera efter att några sekunder. Samtidigt kommer tändgnistan går tillräckligt ofta. Om kolumnen inte antänds Dion Av den anledningen måste du rengöra elektroden.
 • Under drift bärs magnetventil eller en servomotor. Om detta misslyckande kommer att signalera "pops" när högtalaren är påslagen. Om högtalaren inte startar av detta skäl elementen behöver bytas ut. Pre-ren tänd veken: problemet kan ligga i sin skräp.

Vad händer om gas varmvattenberedare slås inte på när du sätter på vattnet (video)

Gaspanna - en populär vattenuppvärmningsanordning, som liksom alla andra, är föremål för brott. Skälen för icke-arbetande gas vattenuppvärmningsutrustning, ofta visar sig ha samband med försämringen av elementen i vattenintag nod kolonn, svagt tryck i vattentillförseln, utsläpp av näringsämnen. Eliminera de flesta av de fel av detta slag är möjligt utan inblandning av specialister. Index - för att fastställa felet och utföra reparationsarbeten, pre inaktivera tillförsel av vatten och gas.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 2 =