Solanaceae växter foto

Black Nights - en beskrivning med foto växter; dess odling och lagring; egenskaper (fördelar och nackdelar) av bär och deras användning i matlagning och behandling

Kalorier: 0 kcal.

nattskatta - en ettårig växt, en representant för familjen Solanaceae. Hem till växt forskare säger Australien, inträffar i Europa, Asien och Amerika.

Black Nights representerar en enda stam med grenar lila nyans, mörkgröna lansettlika blad och stora lila blommor (se. Fotot).

I Australien är växt som heter "känguru äpple."

Dess frukter inte äta djur, bara några fåglar, eftersom anläggningen är giftig.

Kända typer av anläggningar är följande:

 • Black Nights - ätliga växtarter är saften av denna anläggning används i stor utsträckning i ekonomin. Således anses det säkert färgämne, det används i konfektyrbranschen.
 • Nights Sunberry, även känd under namngivning av "kanadensiska blåbär." Anläggningen är en hybrid av svart Nightshade och andra växter i denna familj. Detta tålig växt som växer bra i förortsområden. Fame den fick på grund av stora bär är mycket välsmakande och hälsosamma. Bären konsumeras när de blir mättade antracit.
 • Bittersweet - den andra mer välkänt namn "Wolfberry". Denna art är utbredd i naturen, och det odlas som prydnadsväxt. Den blommar med ljusa färger, tilltalande för ögat då många bär, vilket kan inte ätas.
 • Nightshade pertsevidny - krukväxt, kan det också finnas i potten på gatan. I naturen, är anläggningen en vinstock större. Dessa buskar anses vysokodekorativnymi är evergreens.
 • Nights papillärt - buskig växt form odlas hemma eller i behållare. Namnet på anläggningen har fått tack vare utseendet: ljust gul frukt formad som en kons juver. Denna anläggning är också mycket populärt med trädgårdsmästare grund av den höga inredning och lättskött.
 • Zhasminovidny Nights - anläggningen är en vinstock, odlas som korg anläggning. Hans födelseplats är Brasilien, så det är termo, på vintern ska flyttas till ett varmt rum. Nights ser bra ut i hängande krukor: få människor likgiltiga längsta vinstockar, översållad med vita blommor.
 • Nights lockig - en prydnadsväxt är en vinstock, tätt prickade med blå blommor. Den här typen är idealisk för odling i hängande krukor.

Odla svarta Nights kan vara på deras sommarstuga. Ofta är växt som odlas för sina bär, och för dekorativa ändamål. vuxit så kallade Nights pertsevidny hemma eller som det kallas, "kubanska cherry". Importerad växten från Brasilien. Dess frukt är verkligen påminner om körsbär, men deras användning är farlig.

Alla typer av Nightshade familjen av prydnadsväxter har stora och långa blomning.

1

Det enklaste sättet att få unga plantor - planterar frön. För att göra detta, är fröna planteras i den förberedda jorden tidigt på våren. Grödor besprutas och täckt med en film, bör de första skotten visas efter 10 dagar.

vård av växter består av en vanlig gröda snabbt växande skott. Black Nights är också nödvändigt att vattna jorden bör alltid vara fuktig, men utan fukt. Anläggningen gillar fuktig luft, så det rekommenderas att utföra regelbunden besprutning, men det är bättre att överge besprutning under blomningen.

Nights är ljusälskande växter, de behöver solen när som helst på året. Kruka med anläggningen är bättre att sätta på en solig plats, men du bör undvika direkt solljus. Om det behövs, Nightshade matas in för att få en rikligare fruktkroppen. Han passade för att klä tomater eller prydnadsväxter.

Samla svarta Nightshade bär i augusti, gräset - under blomningen. För medicinska ändamål skördade frukter och örter. Torkade materialet i luft i skuggan. Lagras i trälådor och 6 år.

Användbara egenskaper nattskatta på grund av dess värdefulla komposition. Anläggningen innehåller vitaminer, mineraler, askorbinsyra, karoten. Gröna frukter innehåller ett farligt ämne, som är nästan helt försvinner när mognad. Om denna anläggning, skrev han i sina skrifter, Hippokrates.

Nights har en positiv effekt på nervsystemet, hjälper det med högt blodtryck, åderförkalkning, reumatism.

Våra förfäder använde den för förkylningar, ont i öronen, cystit. Mogen frukt rekommenderas att använda vid ateroskleros, hypertension, 6 stycken per dag.

Nights har länge använts för att behandla magbesvär, som ett lugnande medel, för att göra kompresser för huvudvärk. Black Nights diuretikum, BLODS, choleretic egenskaper. I forna tider har använts i verksamheten som anestesi. Mogna bär rekommenderas att användas i angina och juice begrava i kronisk rinit.

Berry växter kan användas för beredning av infusioner. För att göra detta, en handfull frukt hälla alkohol, insisterar i flera dagar och ta 20-30 droppar ett glas vatten. berry tinktur bidrar till att stärka immunförsvaret, lindrar obehagliga symptom på klimakteriet och lugnar.

I matlagning, använde svart Nights som en ingrediens i livsmedel. I Kaukasus, är de unga bladen äts i stället för sallad. växt frukter äts råa, och från dem att göra en fyllning för pajer, beredda sylt, gelé.

Bevarar framställt från mogna frukter: bär sirap hälles på 8 timmar och bringades till kokning, avlägsnades från värme, tillåts fortsätta under 6 timmar och sedan kokas igen tills redo.

Den kan även framställas pudding: frukten mals genom en sikt, häll saften. Frukter häll varmt vatten, bringades till kokning, filter, tillsätt stärkelse, juice, kokt minut.

Användningen av svart Nights och behandling

Användningen av växter kända folk och officiella medicinen. Beredningar framställda därifrån för behandling av reumatism, artrit, leukemi, astma, inflammationer, eksem. Droppar Nights hjälper till med smärta i öronen. Färsk juice används som en sömn stöd. Black Nights används för resorption hjärnmembrantumörer, öra, för att göra detta bandaget med färsk krossad växt.

Trots att alla delar av växten anses giftiga, de är ofta används för att behandla många sjukdomar.

Nights behandla angina, influensa, kikhosta, otitis media, lungtuberkulos, svamp hudskador, ascites, gulsot, njursjukdom. Black Nights också effektiva för hudsjukdomar såsom eksem, psoriasis, eksem. Pulver stammar rekommenderar användning för behandling av pankreatit: pulver tas 3 gånger per dag 15 minuter före måltid. Det är viktigt att analysera sina känslor. Om det i munnen direkt efter mottagandet fanns sötma innebär inflammation av en stark, men om sötma visas efter 15 minuter, då sjukdomen i en mild form.

I folkmedicinen används Nights i maligna blodsjukdomar. I denna sjukdom, fram buljongen ställdes: 1 tsk .. rå häll kokande vatten. Ansträngda buljong ta en timme. L .. Drycken kontinuerligt emot i 4 veckor, och sedan dricker inte några veckors behandling fortsätter vid behov.

Vid astma, kroniska hudsjukdomar är beredda buljong: 1 tsk .. örter kokades under 10 minuter. Ta till 2 timmar. L. på dagen för 10 dagar, sedan göra en paus i 10 dagar.

Harm svart Nights och kontraindikationer

Skador på kroppen kan orsaka en anläggning om du är överkänslig. Omogna frukter och örter är giftiga, de innehåller en farlig alkaloid solanidin. Innan du använder Nights i en bör rådgöra med en läkare som ett botemedel.

Kontraindicerat att använda anläggningen under graviditet, sjukdomar i det kardiovaskulära systemet.

Nights förgiftar tecken: snabb puls, andnöd, svåra magsmärtor, illamående, kräkningar, diarré, förlust av medvetandet.

Om det fanns några Nights förgiftning symptom en person är ett akut behov av att ta honom till sjukhuset. Som patient förbands rekommenderas att tvätta magen lösning av kaliumpermanganat. Om personen är medvetslös, måste den läggas åt sidan.

 • Ons, 2016/08/31 - 09:30

  Nights Jag älskar sedan barndomen. Jag älskar allt från Nights.

  Thu, 2017/02/16 - 10:31

  Ursäkta mig, men detta är nonsens och är inte en artikel, verkar författaren ha stött svarta Nights och dess varianter uteslutande på Internet.

  Blanda och alla staplade i en hög, det finns inget att ens kommentera.

  Bilder arter av Nights, hemvård för växter

  21 okt 2015.

  Nightshade (Solanum). Elegant vintergrön buske med långa lansettlika blad mörkgrönt, vågigt på kanterna. Dekorativa sorter av Nightshade bär är uppskattad för en ljus rödaktig eller orange färg, som bokstavligen är översållad med hela busken på vintern. Krukväxter dvärg arter av storlek är också populärt, liksom miniatyr nertera med ljusa bär, som presenteras vid jul och nyår semester till vänner, släktingar och nära och kära. Hemma vanligtvis odlas sådana krävande krukväxter arter som korallbär (korallbär) och Nights peppar eller pertsevidny (Solanum capsicastrum).

  Fitidesign. I bildandet av blomsterarrangemang, tillsammans med rums utsikt över Nights (. Se bilden nedan) kommer att bli intressant att titta på sådana prydnads lövträd växter såsom krukväxter ficus, hem myrten, miniatyr citron och blommande växter: puansetiya (julstjärna med ljusa högblad) Cyclamen Europeiska, geranium med ljusa frodiga knoppar.

  Foton av hans prydnadsväxter kan du skicka ett mail till: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste visa det du måste ha Javascript aktiverat Java - vi kommer gärna publicera dina fotografier i artikeln.

  Om du redan har erfarenhet av att odla denna underbara växt, vänligen dela i kommentaren med råd och rekommendationer för vård.

  Lista över växter av Nightshade familjen

  Företrädare för Solanaceae familjen, odlade och vilda, finns över hela världen. Detta örtartade och vedartade växter, vinrankor, annueller och perenna. De pollineras av insekter. Fåglar och djur kan delta i de tropiska zonerna i pollinering. huvud artrikedom är koncentrerad till Central- och Sydamerika.

  Många familjen Solanaceae, numrering mer än 2600 arter, spelar en viktig roll i människans liv. Växter har ett livsmedel, läkemedel, teknisk mening.

  Solanaceae grönsaker fördes till Europa från mitten av XVI-talet. Moderna sorter av köksväxter - resultatet av en månghundraårig arbete av en stor armé av jordbrukare och uppfödare.

  • Livsmedel, foder och industriell betydelse potatis strykas. Kultur är en av de ledande platserna i människans liv. Detta är den huvudsakliga stärkelse anläggningen. Beroende på sort, knölar närvarande i upp till 25% stärkelse. Det är den viktigaste råvaran för alkoholproduktion. En stor mängd C-vitamin, komplexa kolhydrater och fiber - gör potatis en viktig livsmedelsprodukt. Under åren av förödelse i 20- 30 år. det senaste århundradet i dessa områden, där den växer potatis, inte befolkningen inte drabbas av en epidemi av hunger.
  • aubergine i det vilda det växer i Indien. Varifrån den kom till Europa. Vid användningen frukt - blå bär, rikt på mineraler, vitaminer och pektiner. Särskilt uppskattad av dietister för sin höga halt av kaliumsalter, som är nödvändig för den normala driften av hjärtmuskeln.
  • tomat - genom utveckling av växthus, är denna värdefulla representant för Nightshade familjen närvarande vid vårt bord hela året. Den har ett stort näringsvärde. Användbart för gastrit, anemi, hjärt-kärlsjukdomar. Rekommenderas av dietister daglig avgift på konsumtion av tomater - 90-100 år.
  • peppar används i livsmedel som en söt och stickande. Frukter innehåller en stor mängd av vitamin C, P, salter av mineraliska ämnen som främjar blodkärlens väggar och kolesterolutsöndringen. Preparat på basis av spansk peppar används inom medicinen för slipning, som irriterande. Alkoholisten tinktur för triturering, är capsicum plåster används som en adjuvant behandling i radikulit, neuralgi, stukningar, kontusioner.
  • physalis South amerikanska och mexikanska inte så vanligt i nivå med populär grönsak Solanaceae. Mexikanska physalis avsluta med tomater i sina biologiska egenskaper. Genom den sydamerikanska gruppen ingår jordgubbs cape krusbär, vars bär luktar jordgubbar och peruanska. Bär Physalis peruanska sur-söt, med smak av ananas. Frukterna av Physalis inlagd, saltad, kokt sylt.
  • melon päron Den odlas i amatör trädgårdar. Ger söta frukter som innehåller karoten, järn och B-vitaminer grönsaker som lämpar sig för pickles, bevarar matlagning, äta rå.

  Medicinalväxter av Nightshade familjen

  Dessa växter är giftiga, så använd dem med stor försiktighet och i mycket små doser. Finna användning i folk och officiella medicinen. När man äter frukt kan bär eller frön av dessa växter förekommer förgiftning.

  • Bittersweet eller gojibär, har länge varit inom folkmedicinen används som slemlösande, urindrivande, cholagogue, hudsjukdomar, psoriasis. Från unga blad och stjälkar göra en tinktur.
  • Belladonna eller belladonnabär. Oftast använde rötter och blad. Som en vild växt vanliga i Krim, Kaukasus. Som en medicinalväxt som odlas i trädgårdar läkemedel. Det är en del av infusioner, gnugga, tabletter. Den har anestetiska, spasmolytiska egenskaper. Används vid behandling av magsår, Parkinsons sjukdom, kolecystit.
  • svart bolmört. Det mest värdefulla är bladen och oljan från frön av belladonna. Olja används vid behandling av reumatism, gikt, blåmärken, som ett smärtstillande medel. I låga doser av bolmört läkemedel verkar som lugnande medel. Överskott ökas doseringen upphetsning. bolmört alkaloider är del av "Aeron" tabletter avsedda för sjö- och luft sjukdom.
  • Datura stramonium. Från bladen är alkaloider hyoscin, som har en lugnande effekt på nervsystemet. Kramplösande effekt blad används för att ge läkemedel för behandling av kikhosta, astma.
  • Scopoli karnioliyskaya - medicin används rötter och rotstockar av anläggningen. Användas vid behandling av sjukdomar i ögat, lever, magsår och duodenalsår.
  • alruna - en perenn växt, flera arter som är giftiga. Typ av ger turkmenska mandrake frukter, ätliga i ett moget tillstånd. Rötterna från företrädarna för de giftiga arter av alruna har alkaloid skopolamin.
  • tobak - örtartade ettårig växt. Strukturen av dess vegetativa organ inkluderar alkaloiden nikotin (vegetabilisk gift), är mycket beroendeframkallande vid rökning. Används i folkmedicinen som en infusion av bladen vid behandling av hudsjukdomar. I traditionell medicin har inte funnit tillämpning.

  Prydnadsväxter av Nightshade familjen

  Prydnads Solanaceae växter uppskattad av trädgårdsmästare. Vines och buskar att klättra glädjande ljusa blommor och frukter i olika färger.

  • Petunia hybrid Den används ofta i landskapsarkitektur. Det är opretentiös, varaktighet och blommar rikligt. Stora blommor i olika färger kan vara bi-färg, med fläckar eller gräns. Den blommar under en längre tid - före uppkomsten av frost. Lämpliga som korg växt (en växt med flödande stjälkar) med vertikal trädgård.
  • ampelnye Calibrachoa - en av de bästa stora växter av Nightshade familjen. Cascades klockorna i olika färger kan du skapa kompositioner med dekoration av balkonger, terrasser och i trädgården.
  • doftande tobak blommar under en lång tid. De doftande - vit tobak. Blommorna öppnar vid solnedgången och i dåligt väder.
  • Bittersweet, tack vare vattenälskande, som används i landskapsplanering med landskaps dammar.
  • Nights falskt peppar odlas i krukor. Under perioden från sommaren till hösten anläggningen är dekorerad med röda sfäriska frukter.
  • Nights zhasminovidny ampelnye används i landskapsarkitektur. Den blommar vita blommor, samlade i kluster, från mitten av våren till mitten av hösten.

  Många och varierade familjen av Solanaceae. Utan favorit av alla grönsaker - tomater, paprika, aubergine och potatis, är det omöjligt att organisera en riktig kost. Medicinalväxter som används som råvara för framställning av läkemedel. Miniatyr av familjen fest för ögat för sin rika blomning.

  1
 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  − 5 = 4