Steam Generator ångbåt

Det är bättre att köpa ett hem - eller ånga ångbåt

Tiden för enkla strykjärn gradvis försvinner och ersätts av modernare utrustning för textilvård - ånggeneratorer och ångfartyg. Utan kunskap om skillnaderna mellan dessa enheter till varandra och vad deras styrkor och svagheter, att göra rätt val är svårt. Så, vad är dessa mirakel ingenjörs tanke och vilken av de två enheterna är bättre att stanna?

Ånggeneratorn - är en anordning som utgör en vattenbehållare, slang, och strykjärn. I andra modeller, i stället för järn vid spetsen av slangen kan bäras borste för rengöring eller koniska munstycke för att ta bort svåra fläckar.

Algoritmen av ånggeneratorn är enkel: kokande vatten i reservoaren omvandlas till ånga, som utmatas under tryck in i slangen. Innan du arbetar i rent vatten tank häll vända enheten och vänta 5-10 minuter. Under denna tid kommer det att skapa det nödvändiga trycket i tanken. Ånggeneratorn fram torr ånga, temperaturen varierar från 140 till 160 ° C. Denna ånga enkelt bort med tjockt tyg. Med hjälp av ånga kan ta bort fläckar från textilier utan att radera det, eller för att rengöra mattor, kakel, kakel, sanitetsporslin. Ånggeneratorn under kraften av ännu svåra fläckar såsom kroniska spår av rött vin, kaffe eller blod. Vissa erbjuds idag på marknaden modellen ger funktionen hos den vertikala ånga, som hjälper till att snabbt städa upp gardiner eller kläder utan användning av en strykbräda.

Ånggeneratorn - är en anordning som utgör en vattentank, en böjlig slang och järn

Utbudet är extremt breda ånggeneratorer modeller varierar i pris och kvalitetsegenskaper. Sålunda, ånggeneratorer varierar i effekt - vid 1,6 kW eller högre; storleken av tanken - 0,7-2,2 l; Prestanda ånga - 70-140 g / min; Ånga strömstiftet (speciellt läge kan en mycket slät tjock duk) - 130-360 g / min.

Steamer - är ett hem elektrisk apparat avsedd för snabba stryk poster av textilier. Våt ångaren producerar ånga, vars temperatur är omkring 98 ° C. Enheten är klar att använda bara en halv minut efter påslagning. Skilj manuella modeller och vertikalt.

Den första är oftast köps för resor eller att ta hand om kläder gjorda av lätta tyger. Vikt handen ångbåt inte överstiger 1,2 kg, är det överkomligt och mycket lätt att använda. Använd den för att snabbt järn kläder direkt på galgen, uppdatera och sanera stoppade leksaker, stoppade möbler ren och bli av med obehagliga lukter (mustiness, tobak), envis i olika typer av vävnad. Handen ångaren kan urskilja en relativt låg nivå av kraft och liten volym av vattenbehållaren (typiskt överstiger den inte 500 ml) av downsides.

Vertikal ångbåt är idealisk för användning med mycket tätt vävt, dessutom är det ett oumbärligt verktyg för rengöring av fönster. Hem vertikal ångaren väger 6-8 kg. Priset för denna enhet är mycket högre än den manuella motsvarigheten dock skillnaden i kostnad lätt förklaras av den större funktionalitet och prestanda vertikal ångbåt. Sålunda, i den vertikala reservoarmodellen rymmer några liter, vilket räcker för 2-3 timmars kontinuerlig drift, och kraftenheten når 1,6 kW. Nästan alla modeller kan vara självreglera effektnivån hos ångan beroende på vilken typ av yta som ska behandlas.

Hur tar man bort glansen från järn med kläderna?

1

Hur man rengör järnet med teflonbeläggning?

Hur att stryka efter tvätt tyll?

Välja vilket är bättre - eller ånga ångbåt - du behöver veta exakt vad dessa enheter skiljer sig från varandra och vilka är likheterna. Fattar ett beslut, hänvisas till jämförelsetabell - det kommer att hjälpa dig att stanna på den version som krävs.

readiness tid

Behovet av en strykbräda

Ja (nästan alla modeller)

Förmåga att skapa veck i tyget (kragar, manschetter, etc.)

Ja (manuell modeller)

I Garment Steamer ånggeneratorer och har sina plus och minus. Man kan inte säga vilket är bättre, det beror på vilka mål du bedriver. Så välja en strippa, om du behöver en liten enhet för snabb och enkel rengöring strykning enfärgade tyger, och köpa en allvarligare ånga, om du arbetar med en nyckfull tyger. För effektiv hemmabruk bäst lämpad hand ångbåt, för en stor familj eller företag (en butik eller klädaffär) - en vertikal ångbåt eller en stor ånga.

När du väljer en lämplig hushållsapparat för strykning och textilvård styrs enbart på deras behov och önskemål, mål och omfattningen av den planerade användningen av enheten.

Steamer eller ånga, vilket är bättre?

Under en lång tid har berövats strykjärn ånga generation funktion. Housewives av som fastställer på kläderna fuktig duk. Det hjälper imeysya å den nödvändiga mängden vatten. Det är inte förvånande att snart kom med en järnkonstruktion, utrustad med förmågan att frigöra ånga från stryksulan. Idag hål på minst 70. Nästa steg i evolutionen tvingas tänka, ånga eller ångbåt, vilket är bättre?

Generellt sett är den andra termen är försedd med historiska förtecken, inte gälla för första strykning. Bara lång tid att uttala token långt järn med en ånggenerator, skärande frasen bekvämt sätt.

anordning

Idén att hantera saker Ferry inspireras av professionella kemtvättar. Steamer i hemmet - en dammsugare. För lat för att dra luft pensel - kastar varm stråle planat tyg. En sådan anordning är bildad av de två följande delar:

 1. Hölje med ånggeneratorn.
 2. Vattentank.
 3. Ångslangen.
 4. Ring.
 5. Teleskoprör.
 6. Brush.

Teleskop hjälp hänga borsten på ringen i pauserna mellan arbete. Resten är lätt som ABC.

Kapacitet är fylld med vatten, sätts in i kroppen. Traditionellt sett flera lägen, har varje ett syfte. Handtag omkopplare väljer önskas. Förbi utloppskroppen, slangen, den heta strålen av ånga skjuter ur borsten kommer i kontakt med kläder, nivåer.

Likaså finns det ett rengöringsläge. Kapacitet ångaren klädd med en svag lösning av vinäger. Förmågan hos syran att lösa upp fetter fullständigt används för rengöring av apparaten banor. Steamer att helt bli av med smuts, låt verka i en halvtimme. Handy teleskoprör för att hänga borsten. Par att slå luften.

Efter jobbet, tom behållaren med användning av avtappningspluggen, blöda den återstående vätskan. Nu bildat rör, skott ringborste. Enheten är klar för lagring, i väntan på nästa gång.

Beskrivning av arbetsprocessen. Kvast försedd med en serie av ånga utgångshål. Den hårda kanten av högen samlar smuts. Steamer är utformad för att järn, men placerade renare. Ta bort enheten:

Det finns bevis: en del entusiaster använda ångbåtar, rengöring fönsterrutor typiska läge. Vid slutet av ytan torkas torr.

Underlätta arbetet för hemmafruar, ångfartyg utrustad med galgar och andra särskilda anordningar. Till exempel skelettet ramen, förenkla strykning byxor. Den största fördelen med möjligheter att arbeta i ett plagg ångbåt i vikt. Strykbräda försvinner helt enkelt. Professionell kemtvätt lätta saker ånga. Rynkor försvinner. Home annorlunda.

Steamer funktioner lättare. Övervakad ångtrycket inträffar. Undvik att röra saker, rekommenderas att hålla baksidan, upptill. Du kan köpa en speciell värmeskyddande handskar, göra något liknande själv. Att arbeta med ånggeneratorn är ull handske, bärs över gummihandskar. Tillåtet att skapa tre lager av smörgåsar. Hand till ångan brinner inte.

Faktiskt kallas ånggenerator är helt bör kallas: ett strykjärn med en ånggenerator. Enheten sträcker helt enkelt möjligheten för vanliga strykning apparaten. Bra värdinna hört termen ånga. Fenomenet involverar ökad frisättning av ånga. Konventionella strykjärn anses vara en direkt inverkan av ånga för ånggeneratorn - cruising läge. Vattenförbrukningen är låg, som man kan tro, reserverar tillräckligt med arbete i en halvtimme, ibland längre. Definierad struktur.

Till skillnad från ånga ångaren ovan beskrivna ändamål. För det första att järn, den andra - för rengöring de flesta objekt. Skillnaderna slutar inte där. För att göra det lättare att förstå, låt oss konstatera ångbåt liknar en vanlig dammsugare utseende. Ånggeneratorn järn är ansluten till en flexibel slang med en vanlig plastlådor.

På basis av de beskrivna egenskaperna, är den andra skillnaden inte svårt att märka. Steamer kan inte användas som en vanlig järn. Brush är en plastprodukt, ånga yttersula anpassad att använda strykbräda. En annan sak du kan göra utan den. Inklusive ånga på full, konvertera ånga i ångaren med ett undantag - ingen borst väl rent dammet. Därför pat sak händer, rensa bort - knappt.

Ånggeneratorn eller ångbåt, vad du ska välja? Svaret är uppenbart:

 • rengöring - ånggenerator;
 • strykning utan rengöring - ånggenerator.

Varför inte nöja sig med en ångbåt. Så bra strykjärn, rensar! Veck göra med det blir uppgiften arhitrudnoy. Steamer bra dub, ge kläder formen - detta mål är rätt för ånggeneratorn. Men hur länge arbetet kommer kraftgenererings ånga för ångan kvar. Bara perfekt för rengöring.

Naturligtvis kan du gå med en ånggenerator i händerna på järnridån, är enheten helt enkelt inte utformad för att utföra operationen. För att visa, låt oss föreställa oss hur man ska gå vidare med en ånggenerator järn eller steamer i den här situationen:

 1. Roll "dammsugare" kan enkelt anslutas till den plats där gardinerna hänger. Efter det är det bara nödvändigt att köra ångaren kunde röra sig från sida till sida med en pensel, det är gjort. Det finns ingen anledning att ta bort produkten från takfoten, tvärtom, kommer att se bättre trädkronorna.
 2. Tänk dig nu ingen ångbåt. Tung ånga sätta på ganska högt bord, försöker nå garanteras till varje hörn av gardinerna. Just i fallet, om produkten är helt ren. Annars är algoritmen mer komplicerad. Måste först tvätta gardiner, sedan klappa. Strykbräda är dåligt lämpad hög upplösning duk. Giant gardiner inte lyckas pat. Därför är produkten hängde tillbaka börjar en lång mödosam kryp med "järn" i händerna på bordet, som stod i närheten. Det är mycket bättre att använda ångaren, eller inte?

Det andra exemplet avser veckad kjol. Steamer kan bilda veck, men till vilket pris? Komplicerad process. Ångbåten skiljer sig från ånggeneratorn? Ständigt svävar i luften över en sak. Ta ett försök som nödvändigt att fastställa odezhku för strykning och att inte bli bränd av ånga.

En annan sak är ånggeneratorn. Försiktigt på ett naturligt sätt bringas att passera över veck veck, om nödvändigt, applicerar ånga förstärkande effekt. Säker framgång heta enda uppmaning yta. Ånggenerator, ångare, - två olika saker, exemplen beskriver fullt aspekt.

Ånggenerator - en anordning enbart för strykning. Stryk snabbt kvalitet att utföra veck pilar. Enheten gör det möjligt att återställa ordningen, omarbetning ett gäng kläder för en kort tid.

Steamer - för rengöring av apparaten. Sparsam hemmafru kan snabbt rensa upp föremål av tyg möbler, gardiner, mattor. Det är inte förbjudet att passera jackor, byxor. Det viktigaste att saken är inte rädd för höga temperaturer.

Ånggeneratorn och ångbåt - skillnaden är uppenbar. Den första anordningen är endast avsedd att järn, den andra - för att återställa ordningen och stroke parallellt.

Inom industrin, ånga kallad särskild enhet för ånggenerering, så officiellt bör inte använda frasen järn med en ånggenerator. Inom industrin, de genererade ånga-enheter, till exempel turbiner av kärnkraftverk. Enhet (ånggenerator) väger tiotals ton, och storleken på ett litet hus. Undvik raskidyvatsya termer tank.

I ljuset av den definition som beskrivs ånggeneratorn anordningen innefattar en sådan komposition. Därför tar division plats på hushållsnivå: lättare för människor att förstå diskussionen enheten.

Viktigt är de två ånggeneratorerna på strömbrytaren:

Därför är det möjligt att stryka saker i vanliga stil utan ånga, användning av produkten som en ångbåt. Det utesluter inte att det finns modeller saknar uppvärmning. Det rekommenderas att få en produkt med en silikonbeläggning för skonsam strykning.

Det finns en intressant modell - ånga-ångaren manual. Liten plast hår järn, som är fylld med vatten. Bask rymningar endast par av utgångar. Det fungerar endast i upprätt läge.

Steam Generator ångbåt

Hur man väljer: steamer eller ånga?

Garment vård kräver att applicera ett allvarligt försök, men på senare år en del av vården får en speciell teknik. Förutom de vanliga järn, dök upp på marknaden ångaren och ånga. Det är bättre att köpa? Vad är skillnaden mellan alla dessa enheter?

Ångaren är en elektrisk anordning som består av tre huvuddelar: en plast pannrör och den teleskopiska munstycke med den flexibla slangen. En kokande vatten "släpper" ångan som stiger och går ut genom behandling av tyget.

Ångkokare är indelade i två typer:

 1. Manuella modeller. De är kompakta och med låg vikt (0,6-1,2 kg), så perfekt för resande. Men den lilla storleken och låg kostnad - fördelar som "lysa" vissa brister. Bland dem:
  • begränsad effektnivån, som inte heller kan ändras. Som regel, hand ångfartyg klara väl med tunna tyger, men tjock tungt material - en omöjlig uppgift för dem;
  • "Modest" volym av behållaren. Standardvärdet - 200-500 ml, som varar ca 15 minuter av kontinuerlig drift.
 2. Vertikala modeller. Typiskt hemmet versionen: ångaren väger 6-8 kg och är jämförbar med fotavtryck av en dammsugare. Den största nackdelen med den vertikala anordningen - ett relativt högt pris, men anordningen kan "skryta" sådana fördelar som:
  • kapacitet tank - svämmade flera liter i genomsnitt varar i ett par timmar av aktivt arbete;
  • Hög effekt - siffran är 1,6 kW, varvid ångaren är klara även de svåraste vävnaderna;
  • möjligheten att ändra effektnivåer - kommer därigenom välja det optimala läget beroende på vilken typ av yta som skall behandlas.

Manuella modeller brukar få att resa: de är oumbärliga i tågen, vandrarhem i hyreslägenheter. Dessutom är dessa ångfartyg köps av människor som behöver regelbundet driva ränta saker är extremt lätta - tunna blusar, sommarklänningar, silke skjortor.

Att arbeta med tät vävnad är bättre lämpad vertikal enhet, jeans, gardiner, jackor, rockar - ångare lätt jämnar dem.

Vad är Steam? slingor

Det bör noteras på en gång - ordet "ånga" avser järn, utrustad med en ånggenerator. Denna förenkling är fast fastnat och används flitigt.

Förutom järn, antar design som behållaren för vätska och slangen, som ofta kan sättas på munstycket. I vissa fall, satsen ingår även en strykbräda.

Principen för driften av ånggeneratorn är mycket enkel: ett kokande vatten utvecklas ånga, som utmatas under tryck upp. Till skillnad från ångbåt är redan uppenbart i det här skedet. För det första, är ångan fuktigt och torrt; För det andra - det stiger "under tvång" och inte på ett naturligt sätt.

Bland de viktigaste egenskaperna som bestämmer kvaliteten av ånggeneratorn:

 1. Ström. Ju högre värde, desto snabbare strykning. Standardnummer - 1,6-2 kW.
 2. Storleken på vattenbehållaren. Valet görs baserat på förväntad strykning. För sällsynta "raser" med en eller två saker tillräckligt 0,7-1 L; Om du ofta leder till normal garderob hela familjen, är det bättre att köpa en modell för 1,5-2,2 liter.
 3. Performance. Förståeliga beskrivningen av ångtillförseln. Parametern varierar från 80 till 140 g / min. Ett högt värde indikerar en mer enkel och snabb strykning, men också att vattnet i tanken kommer att sluta snart.
 4. Steam. Det är ett speciellt läge som ingår i de svåraste ögonblicken av stryk när normal prestanda är inte tillräckligt. Det minsta rekommenderade värdet av 130 g / min., Även om utföringsformema presenteras i marknaden med indexet 90-360 g / min. Ju högre siffra, desto bättre att stryka tjock eller övertorkad tissue.

En av fördelarna med järn med en ånggenerator - förmågan att jämna ut multipla skikt (t ex sängkläder och handdukar). Denna enhet har möjlighet att snabbt ta itu med en massa saker, bland annat känsliga.

Vad du ska välja: steamer eller ånga?

Välja enhet för strykning - särskilt enskilt fall. Men innan du gör ett beslut som du noga bör undersöka skillnaderna mellan ånggeneratorn och ångan.

Vid ångaren och ånggeneratorn järn med liknande uppgifter, men dessa verktyg är inte utbytbara:

 • ångbåt nödvändigtvis förekommer i butiker och andra ställen där det krävs för att upprätthålla regelbundet och i gott skick mer än antalet "svåra" kläder - klänningar, pärlstav; stickad silke eller yllekläder; .. Tunga rockar osv ångaren ytterligare fördel - möjligheten att använda den i processen för rengöring;
 • ånggeneratorn är främst avsett för standard strykning. Det är nödvändigt om man vill ge saker en viss form, till exempel byxor med pilar eller kjol plisserad "duka" endast järn.

Som regel, är en god vertikal ångare dyrare järn med en ånggenerator. Däremot kan priset inte fungerar som det primära kriteriet vid val som en relativt billig, men inte lämpligt i det enskilda fallet, kommer en apparat fortfarande vara värdelös.

Det är bättre att tänka noga om planerade aktiviteter och gör ett köp redan tar hänsyn till dem. kläder hållare med dekorativa insatser och aktiva rengörings älskare gå för ånga, medan användare som i första hand är intresserade av hög kvalitet strykning följa järn med en ånggenerator. Det är enkelt.

Valet - anställning, där du måste acceptera. Men inte avvisar resultaten av den moderna världen: om hushållet rutin kan förenklas, varför inte ta en chans?

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =