Storleken på toalett cistern

Vilka är måtten på en toalett tank och hur man väljer den bästa?

En integrerad del av moderna hem är en toalett. Badkar, handfat, dusch, bidé, WC har länge varit en välbekant och nödvändiga sakerna för dagligt bruk.

Ofta tvättrum område är otillräcklig för att installera VVS, inte fokusera på dess storlek och område. Och i de stora garderober nya privata hem storleken på hela installerade VVS måste också beaktas för att länka alla delar av det inre av toaletter i en enda designer ensemble, vackert och bekvämt.

Mått toalett cistern kan vara mycket olika och väsentligt påverka utformningen och komforten i din toalett.

Trots olika former och mönster av sanitära anordningar har dykt upp under de senaste åren, ryssar föredrar att installera toaletter i "CD" i sina hem. Från själva namnet antyder att en kompakt objekt Det tar inte upp mycket utrymme. Och det är mycket viktigt för ägare av små lägenheter.

Dessutom är "CD" enkel att installera i ett rum utan att skada dramatiskt golv eller väggar badrum. En sådan "kompakt" tank och skål är formade i ett stycke. Det är mycket lättare och mer estetisk än att montera skålen på golvet, och tanken på väggen, gå dem ett rör eller en slang. Lär hur man installerar en toalettskål med händerna, av detta material.

Mått av alla typer av toaletter regleras av State Standard nummer 30493 1996. I Ryssland "CD" finns i två typer: med en separat hylla och rösterna. "Compact" storleken på gjutna 60,5h34h37 hyllan, och en separat - 46h36h40.

Dimensioner är i inches, höjd - längd - bredd. Utländska tillverkare producerar produkter som inte matchar storleken på de ryska gäster i en eller flera parametrar. Vissa ryska tillverkare också erbjuda "uppförstorade", så du måste noggrant studera alla storlekar när du köper.

Dessa toaletter skiljer sig från den typ av "CD" som skål och cistern enda stycke tillverkat av ett enda stycke av keramik. Denna konstruktion ger hållbarhet och styrka. Ansluta mekanismer mellan tanken och skålen inte är tillgängliga, vilket också påverkar den långsiktiga driften av "monoblock" utan reparation.

Sammantaget värdet av denna typ av sanitära enheter från olika tillverkare är olika. Den hänvisar oftast till tillverkare från utlandet, eftersom på ryska alla storlekar toaletter regleras av GOST № 30.493-96.

Med hänsyn till skillnaderna i standarderna, att förvärva den ryska marknaden "candy bar" kan dimensioneras: 36-37,5 cm bredd, 68,5-70 cm längd (djup) och 39-77,5 cm höjd.

1

Som regel är de som väljs av dem som vill spara på utrymme och älskar originella lösningar i konstruktionen. Att upprätta en sådan sanitär konstruktion av hörnet har gjorts möjligt tack vare triangelformat dräneringstank.

Allmänna parametrar beräknas utifrån längden på sidorna av vinkel, som är installerat VVS. Samma skålen har en gemensam storlek, bekvämt för en vuxen: 34-37 cm bred, 72-79 cm i längd (djup) och en höjd av 37-43 cm. Den enda nackdelen med vinkel modeller är några av komplexiteten i installationen.

Barns VVS installeras inte bara badrum för barn, men även i toaletter, där designers råda minimalism. Miniatyr toaletter, bidé, tvätta-stativ lämplig för både barn och vuxna i liten kroppsbyggnad.

Mått av barns toaletter, enligt samma nummer GOST 30493 1996, 29 cm bred, 40,5 cm lång och 33,5 cm i höjd. Vid utländska tillverkare, kan dessa parametrar variera från 29 till 35 cm i bredd, från 46 till 59 cm i längd (djup) och från 26 till 33,5 cm i höjd.

Toaletter med infällda cisterner får allt större popularitet bland köparna. I denna design finns det flera fördelar. Först har vattentanken inte upptar utrymme i rummet, och toalettstolen kan monteras i jämnhöjd till en vägg eller bakom.

För det andra, på grund av ljudisolering väggen, Töm och ställ in den är mycket tystare, än från en reservoar monterad direkt på koppen. Dessutom är alla rör också gömd i väggen själv eller på dess ram, som har en positiv inverkan på estetik toaletten.

Mer intressant information om valet av en svävande toalett och hur man installerar det, läsa denna artikel.

Parametrar toaletter med infällda cisterner också variera beroende på land - tillverkaren. I de flesta fall kommer bredden av dessa modeller vara 35-37 cm längd (djup) - 47-58 cm, höjd - 39-42 cm.

Att köpa rörmokare, måste du överväga inte bara storleken på ett toalettrum och det önskade värdet på toaletten, men också överväga funktioner och storlek utlopp. Gapet mellan toaletten och väggen i rummet beror på vilken typ av anslutning till de avlopp Rörmokarartiklar.

Särskilt i detta fall nyckfulla enhet med lägre typ frisättning. De kan inte montera med minimal förlust i väggar och golv. Kräver större ombyggnad. Därför när man köper en toalett är nödvändigt att beakta inte bara storleken på konturer, men också hur mycket utrymme det kommer att ta färdigmonterad.

Från material på vår webbplats kan du också ta reda på vad toaletten är bättre att välja baserat på andra parametrar - tillverkning av materialet, typ av konstruktion och så vidare.

Ungefärlig vikt beroende på tillverkningsmaterial

Vikt santehkonstruktsii beror på de material som den är tillverkad. Fallet i sig, dränering mekanism - allt som betyder något. Typiskt, sanitetsgods tillverkade av santehfarfora och santehfayansa. Lergods tyngre än porslin, så toaletten är gjort av det, kommer det att väga ca 26-31,5 kg. Porslin är något enklare: 24,5-29 kg.

Vidare finns det mönster av marmor, plast och rostfritt stål. Marble - den svåraste. De kommer att väga från 100 till 150 kg. Byggandet av "rostfritt stål" lätta och hållbara. Deras vikt - från 12 till 19 kg. Och ändå är de inte mottagliga för sprickbildning och flisning. Sådana anordningar är väl installeras i bostadsområden med hög trafik av människor.

Det enklaste toalett - detta, naturligtvis, plast. Produkten av några parametrar, gjord av plast, kommer inte väga mer än 10,5 kg. Men vikten av den sanitära apparaten påverkar inte bara det material som den är tillverkad.

Ofta valet av de mest enkla toaletten, köparen inte tar hänsyn till vikten av tanken. Och på grund av sin volym och det material av vilket är gjort dränerande mekanismen beror också på den totala massan av strukturen. Standard sex-liters kärl väger ca 11 kg. I enlighet därmed, med en mindre minskning av dess volym och den totala vikten av produkten.

Suspenderade modeller kommer att väga mindre än golvet, på grund av det faktum att deras produktion tog mindre material: för benen de har. sålunda, toalett vikt kan variera från 5 till 150 kg.

Beräkning av volymen av toaletten tanken

Spolcisterner från olika tillverkare och olika toalettmodeller har olika volym. Således, i den inhemska produktionen det oftast händer från 4 till 13 liter. Importerade toalettskålar är utrustade från 4 till 6 liter volym med dräneringsanordningar.

Nedstigning av vatten sker genom dräneringsmekanism eller den så kallade tömningsventil. Oavsett kapacitet urladdningskapaciteten, kan förstärkningen vara konfigurerad för att dränera en viss mängd vatten. Man tror att "stora" flush 3,5-4 liter vatten krävs för "små" - 1,5 liter.

Det finns modeller där mekanismen för enhetens utsläpp har två knappar för att justera vattenflödet. Dessutom finns det ännu sanitära anordningar med två skålar och följaktligen olika plommon. För fast och flytande avfallsbehållaren och det finns en separat egen avlopp med den erforderliga flödeshastigheten för vatten.

Dual-mode med frisättningen av tankar 3 och 6 liter (flytande och fast avfall, respektive) kan spara på ett år till 6500 liter vatten per person, jämfört med den gamla modellen modeller där det finns bara en tillfällig frigivning av volym 10-13 liter.

sålunda, en familj med tre för året kommer att kunna spara upp till 20 000 liter, om den finner i sin vattentoalett enhet med två slutarlägen.

Dessutom, att välja en cistern, är det nödvändigt att överväga vilken typ av utsläpp av vatten. För närvarande finns det tre typer: vertikal, horisontell och sned. Nya bostäder är utformade med horisontell eller sned release, bara bygga och land stugor. En vertikal utflöde kännetecknande för de gamla en- och flervåningshus.

Så hur du väljer rätt toaletten över en mängd olika former, storlekar, mönster och design? Förutom omklädningsrummet området och typen av kommunikation i hemmet, bör man komma ihåg också att till VVS var bekväm.

Därför, när en av de viktigaste punkterna för huset fästa avseende vid huruvida familjemedlemmar för att passa alla sina format. Tveka inte att ens sitta ner och sitta på den. Gjort rätt val ser till att din toalett är verkligen "med alla bekvämligheter!"

Inga relaterade inlägg.

Lägg till en kommentar avbryta svar

Moskva, en gata Yamskogo Fields, 9/13 +7 (499) 322-91-67

Dragen av olika modeller och dimensioner av toalett cistern

Toaletten är en standard sanitetsutrustning, som finns i alla badrum, och samtidigt med hjälp av människor kan tillgodose sina grundläggande behov enkelt och snabbt, utan att lämna hemmet. Idag, emellertid denna anordning presenteras i ett stort antal olika arter, som skiljer sig i material tillverkning, produktion, skålformade, särdrag och dräneringsanslutningar till vattenförsörjning, samt storlek. Mått toalett cistern anses vara en viktig parameter, vilket är nödvändigt i alla fall för att leta efter när du väljer en viss punkt. På detta beror bekvämligheten att använda utrustningen, samt hur väl det kommer att passa in i ett visst utrymme, liksom säkert att använda det kommer att bli.

Toalett grå

Hur man väljer en toalett, med fokus på dess storlek?

Inte alla människor i valet uppmärksamma detta alternativ eftersom det för dem det viktigaste är faktorer såsom hållbarhet, användarvänlighet och underhåll. Men om du väljer för liten eller en stor del, kan det leda till vilken nytta utrustning kommer att vara obekväm eller till och med farligt, och det kommer att leverera ett starkt obehag. Hur man väljer alternativet på dess storlek? För att göra detta, ta hänsyn till följande funktioner:

 1. Från dörren och väggarna i rummet till den sanitära apparaten vara den optimala avstånd som det inte fanns några som helst besvär under en rörelse i rummet.
 2. Framför toaletten bör vara ett avstånd av ca 60 cm, för annars fria att stanna på detta element helt enkelt inte fungerar, eftersom knäna kommer att vila mot antingen en vägg eller andra element som är närvarande i rummet.

Toaletten utan cistern

Vad dimensioner toaletten anses optimal?

Du kan välja specifika standardstorlek toalett cistern, som anses traditionella och bästa, och det är för dem i det förflutna skapade allt sådana sanitära anordningar. Idag kan du även beställa en viss produkt enligt deras egen storlek, men det är nödvändigt att göra en start från standardvärdena. Dessa enheter är riktade till personer med traditionella indikatorer på vikt och längd. Följande standardinställningar är:

 • Om toaletten är utrustad med en speciell tselnootlitoy hylla, är dess längd 60,5 cm, höjd - 35 cm, och bredden - 34 cm.
 • Om hyllan saknas kommer VVS anordning ha andra dimensioner, nämligen en längd från 33 till 46 cm, en bredd - 36 cm, och höjden kan vara 40 cm, och 35.
 • Vi bör också belysa de toalettskålar som är specifikt avsedda för barn, och de kan också ha standardinställningar som deras längd inte bör vara mindre än 28 cm och mer 40,5, men bredden varierar från 21 cm till 29. Höjden kan vara antingen 13 cm, och 33,5, och valet av vissa alternativ beror på hur gammalt barnet, som kommer att fungera som den primära användaren, och hur länge köpte enheten.

Således kan du fokusera på ovanstående alternativ när man väljer en viss toalett, men det är viktigt att komma ihåg att de är avsedda för vanliga människor. Om användarna är undermåliga eller hög, i vilket fall är det bäst att köpa en toalett med specifika dimensioner som är bekvämt och tillgängligt för specifika användare, eftersom i detta fall kommer att garantera säkerhet och komfort för att tillfredsställa grundläggande mänskliga behov.

Sorter toaletter och särskilt deras storlek

Dimensioner toalett cistern kan vara olika, men det är viktigt att styras ytterligare till andra parametrar för den sanitära apparaten. Det är viktigt att komma ihåg att viss utrustning bör vara att smaka användarna själva, och bör passa väl in i den befintliga badrummet och installera det ska vara enkelt arbete. Således vidare viktigt att komma ihåg att komfort vid användning av ett element.

Det finns flera faktorer som du behöver för att uppmärksamma när man väljer i första hand:

 • Release kan vara direkt eller horisontell och sned, och denna parameter är inte på något sätt påverka komforten vid användning av element, utan beror på vilka specifika funktioner har avloppssystem i en viss toalett. Rören kan ske i väggarna i rummet eller i golvet, och från detta val beror på frågan.
 • Skålen kan vara trattformad, visir eller en platta, och valet beror på preferenser av folket, liksom om det är ett problem för dem att det är svårt att rengöra eller förekomsten av stänk vid användning av sanitets apparaten.
 • Material från vilket gjorde skålarna kan vara helt annorlunda och det beror på hur lätt det är att ta hand om en del av exakt hur mycket han kommer att kunna tjäna, vilka faktorer som är förödande för honom, och hur attraktiv den är.

Vi bör också lyfta fram de inbyggda garderober, som är speciellt utformade för installation i en mängd olika nischer eller speciella urtag i badrummet, med resultatet att de upptar mycket litet utrymme, vilket anses viktigt för de små och medelstora rum. Tank, samt de grundläggande elementen i kommunikationen är dolda bakom väggpaneler, installationer eller infattningen, och toaletten tycktes hänga i luften. Mått på toaletten cistern i detta fall kan vara helt annorlunda, eftersom de är helt beroende av vilka parametrar har tillgängliga fördjupning där själva installationen utförs.

Separat är det nödvändigt att fördela sådana sanitära anordningar, som har en mycket liten storlek, så är oftast bekvämt för människor med liten kroppsbyggnad och känslig konstitution. Men de är en idealisk lösning för badrum som är små. Särskilt sant, de ser ut i rummet, som skapas i en minimalistisk stil. Bredden kan vara ca 30 cm och en längd av 50, medan höjden är typiskt mindre än 30 cm. Sådana anordningar är miniatyriserad och billig, men att de inte kommer att vara lämpliga för personer som är hög eller stor, som i användningen av detta element är kommer att uppleva betydande obehag, anses det inte acceptabelt.

Således rätt val av toaletten beror inte bara på dess parametrar och utseende, men också storleken.

Hur man väljer storleken på toalettstolen

När du väljer VVS rekommenderas att ta hänsyn inte bara form, färg och design, men också storleken på toaletten. Det är från detta alternativ kommer att bero på att underlätta för användarna av sanitetsprodukter. Hur man väljer storleken på skålen, och vilka är de standardstorlekar för olika typer av VVS-enheter, läs vidare.

Olika typer av sanitetsartiklar produkter

Urvalsregler toalett mått

Det första steget - bestämning av längden och bredden av toalettskålen. Att välja rätt storlek på toaletten, måste du först ta mätningar i toaletten och att fastställa

 1. bredd och längd av rummet. Det bästa är, om avståndet till väggarna av toalettskålen eller andra sanitära anordningar på minst 25 cm - 30 cm och kanten av skålen till den främre väggen - inte mindre än 55 cm - 60 cm;

Rätt placering av toalett på rummet

 1. typ avlopps ingång (vertikal, horisontell, snett) och avståndet från änden av avloppsröret till väggen. Det är på detta avstånd toaletten flyttas bort från väggen.

Bestämning av avståndet för att ansluta toaletten

Standarddimensioner av installationen för fixerings suspenderat toalett

Nästa steg krävs för att bestämma höjden av den sanitära anordningen. Den optimala höjd, så att användarna fritt fötterna på golvet. I detta fall bör benen inte vara alltför spänd eller hänga fritt.

Hur man väljer höjden på toalettstolen

Standardstorlekar av olika slag av toalettpapper

Alla toaletter är indelade i följande typer:

Squat toalett kan vara:

 • med en hel hylla där du installerar avloppstanken (toalett-CD);

Sanitetsprodukten med en hylla för montering av en tank

 • utan hyllor. I denna situation, kan tanken vara fäst vid en vägg eller monterad på väggen.

Sanitetsprodukten med en separat cistern

Ryska tillverkare producerar squat toalett för gäster:

 1. standardstorlek toalett CD:
 • VVS längd - 610 mm - 645 mm;
 • skål bredd - 345 mm;
 • höjd - från 370 mm till 395 mm;
 1. dimensionerna på toaletten utan hyllor, respektive, är som följer:
 • Längd - 435 mm - 460 mm;
 • VVS bredd - 360 mm;
 • höjden av toaletten från golvet - 355 mm - 390 mm.

Mått låg toalett av olika arter

Standardstorlekar toalett utländska produktionen är något större än en inhemsk och är som följer:

Mått VVS utländsk produktion

Nyligen mycket populära suspenderade toaletter, utrymmessnål och bekväm renrum toalettrum.

Tron hos många människor att de upphängda sanitetsprodukter är konstruerade uteslutande för "sköra" människor är falskt. Standard toalett tål en belastning på upp till 400 kg.

Mätningar av suspenderade toaletter som tillverkats av olika tillverkare variera inom följande intervall:

 • längd - 480 mm - 700 mm;
 • Bredd - 355 mm - 375 mm;
 • höjd - upp till 395 mm.

Standarddimensioner hos den upphängda sanitetsgods

Såsom nämnts tidigare skall valet suspenderade toalettstorlekar bör beakta dimensionerna för fästelementen och med korsningen av ett avloppsrör.

De flesta installationer kan justera höjden på den sanitära installationen av enheten själv. Hur man väljer höjd svävande toaletten, titta på videon.

För yngre familjemedlemmar bättre att upprätta ett barns toalett, som gör det möjligt att öka säkerheten och komforten användning.

Olika tillverkare har länge producerat specialiserade VVS enhet för barn som skiljer sig från vuxna VVS uteslutande dimensioner.

Barn toaletter har alternativ:

 • bredd av skålen - 290 mm - 320 mm;
 • Sitshöjd - 260 mm - 350 mm;
 • Seat längd - 460 mm - 550 mm.

Totalt parametrar toalett för små användare

Barn toaletter tar upp plats. Installera en separat sanitetsenheten är lämpligt om i toaletten tillräckligt med utrymme och ytterligare utrustning kommer inte att orsaka besvär. Annars kan barnet köpa speciella omslag på standard toaletten, som också ger maximal komfort.

Mått hörn toaletter

En mängd squat toalett VVS är specialiserade enheter som är installerade i hörnet bad eller toalett. Hörn toaletter kan spara utrymme utrymme och används ofta i kombination badrum.

Squat toalett installerad i ett hörn av rummet

Parametrar vinkel skål (längd och bredd) väljs beroende på den respektive storleken av vinkeln och de som närliggande rördelar. Alla regler ovan gäller även för vinkel VVS-enheten.

Standardstorlekar är följande:

 • bredden av de sanitetsprodukter - 345 mm - 375 mm;
 • toalett längd - 720 mm - 790 mm.

Vad är höjden av toaletten satt i hörnet? Denna parameter bestäms av standarder för golv toaletter och kan variera inom 350 mm - 400 mm.

De viktigaste parametrarna för vinkel VVS

Efter att ha valt storleken på toaletten är det rekommenderat att välja storlek och ytterligare enheter: toalett tank, sitt covers, installation och så vidare. Först när kombinerad toalett och alla andra komponenter i sanitär användning av enheten kommer att vara så bekvämt som möjligt för alla familjemedlemmar.

All kopiering av material är tillåtet med en aktiv länk till källan.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 1 =