Tak färg rullvideo tricks

Dekormålning taket roll: tricks och video

Roller för efterbehandling taket - det är ett enkelt och pålitligt verktyg för inredning efterbehandling taket - den stora scenen av reparation, vilket är ganska tidskrävande, särskilt om du genomför en komplex designelement i det. Men det är även en enkel måla taket ett fantastiskt tillägg till den övergripande designen, och tar inte mycket tid.

Vilket är bättre: en rulle att måla taket eller pensel

Dilemmat för val av instrument för att måla taket - den första etappen av reparation. Så vad skulle vara bättre att måla taket med en borste eller roller?

Flera egenskaper och fördelar med varje verktyg:

 • Om du har en stor omfattningen av arbetet, då det är bäst anpassade roller, som kommer att göra jobbet snabbare och bättre än en pensel.
 • Brush kan måla över lederna, men arbetar med det här verktyget är fysiskt svårt. Roller kan arbeta stående på ett ställe.
 • Brush inte kräver ytterligare underhåll och rullar bör hållas i en särskild behållare som skyddar dem från uttorkning och skador.
 • Takmålning kommer att bli lättare, eftersom det här verktyget (om kvalitativ) inte lämnar ludd på ytan och borsten är inte immuna mot detta.

Roller - ett universalverktyg för bearbetning av en bred yta, även om dess användning är praktiskt taget omöjligt utan en borste

Under alla omständigheter besluta hur man bäst att välja en rulle att måla taket, ska du fylla och ett par - tre borstar, som kommer att vara att måla fogarna, hörn och andra småsaker.

Så att måla taket i rull: processen steg för steg

Måla taket roll - inte alltför tidskrävande process, som kan genomföras skickliga strategi och förberedelse ut allt efterarbete i 2-3 timmar. Så att måla taket i rullen - Video och tricks målning ni kan se nedan, om du har beslutat att genomföra detta förfarande själva.

Färgning av taket, förutom rullen, inte kan vara utan dessa verktyg:

 • Måla önskad färg;
 • Rollern;
 • Borsta för efterbehandling;
 • Behållare för att blanda färg;
 • Wipes för rengöring.

Tak Målning av valsar är uppdelat i flera steg. Det första steget, för att korrekt genomföra takmålning rullen, rengör arbetsområdet själv, och torka torrt.

Den allra sista skiktet bör vara målade i den riktning i vilken ljuset tränger in i rummet

Nästa steg är som följer:

1
 1. Applicering av primerkompositionen, vilken har en transparent struktur och förbättrar tryckfärgsvidhäftning område av taket. Primern kan också appliceras med en rulle;
 2. Därefter kommer arbetet rullen för latexfärg för taket. Han doppade i färg, så borde det vara lite av en åktur på ytan att måla överskottet absorberas i själva instrumentet.
 3. Målning måste göras smidigt och utan onödiga rörelser för att rollern tak utan skilsmässa, det är mycket enkelt. Färgen appliceras i ett enda skikt, då är det bättre att torka och tillämpa en andra. Eftersom beläggningen är jämnare, och färgförbrukning är mycket lägre. Alla hörn är målade med pensel, eftersom det är mer praktiskt att utföra dessa procedurer.

Den viktigaste knep för att måla taket roll - varje efterföljande lager bör placeras direkt i rät vinkel mot den tidigare - så färgen kommer att ligga flackare och gemensamt utrymme kommer inte att vara så synliga.

Vilken rulle att måla taket latexfärg

Valet av en universell roller måla taket - det är inte lätt, och en mängd av dessa verktyg kan vara förvirrande alla. Tillverkarna har även uppfunnit ett namn på varje modell, en viss högen och klassificeringen av en roller för att måla taket.

 • Rollers universell typ;
 • Specialiserade rullar;
 • Rolls för enkla efterbehandling verk,
 • Rullar för en viss typ av färg.

Var och en av dessa rullar har både likheter och skillnader. Fackmannen kommer att ge dig ett svar på alla frågor.

Det första du måste bestämma - denna omfattningen av arbetet. Om du behöver för att måla ytan med ett stort område, är det bäst att välja en vals med en lång tupplur, som absorberar mer färg och gör det möjligt att göra processen snabbare. För mindre färgflöde och bättre dess fördelning i taket måste primas ytan. Efter det, använd en roller för att måla taket med en lång tupplur förfaranden kommer att bli mer rationell.

Vilket är bättre att använda rullar för att måla taket med oegentligheter? igen här kommer till hjälp av en vals med en lång tupplur, som kan maskera små defekter på ytorna.

Måla taket latexfärg är bäst roller från fårskinn

Kort tupplur vals kan användas om bestrykningssmeten kommer att inträffa vid den tapet eller putsade, slät yta. I det här fallet, en plats att vara kort tupplur rulle som gör en färgskiktet tunnare.

Längden av tupplur valsen till ett tak - den viktigaste komponenten, vars val beror på kvaliteten av slutresultatet och jämnheten av applicering av färgen på taket.

Viktigt! Det är bäst att välja pärlor av naturliga material - de inte lämnar oönskade luftbubblor i färgen och inte strö villi, som kommer att vara synlig efter torkning.

rull längd takmålning väljas individuellt - den bredare och längre än rullen, desto snabbare lackeringsprocessen, men med ett kast på längd för nybörjaren arbete kommer att vara enklare - det är snabbare och mer lättrörliga glider över ytan, och det är lättare att justera presskraft, så att inte lämna skilsmässa och oegentligheter. Från valsen och ytkvalitet av analysen beror direkt på slutresultatet.

Målning tak akrylfärg rull: tricks och life hacking

Så hur kvalitativt måla taket en rulle och dra det så enkelt som möjligt för alla? Det finns några enkla, urgamla, tips som hjälper dig måla taket en vals utan onödig stress.

Det är inte nödvändigt att tillämpa färgen två gånger, även om du inte måla någon del av ytan

 • Det första du behöver veta - är detta en obligatorisk fördelning av roller. När du doppade den i färg, måste du rida den ett par gånger på någon av provytan, färgen blev djupare.
 • För det andra - är tillämpningen av färgen själv. Rörelser bör vara så slät och skapa en imaginär brev «W», och varje andra skikt måste överlappa det första vinkelrätt.
 • Allt det gemensamma utrymmet och snäva kurvor bättre att måla med pensel - det är snabbare och mer exakt genomföra processen.
 • Roller hålls bäst i en sluten behållare så att den inte torkas ut eller skadats. Efter användning bör rullen tvättas i en speciell lösning för att ta bort honom från färgrester.

Rätt vård kommer att bidra till att hålla rullen av hans många år och har med det är inte en reparation!

Tak rollern: trick (video)

Rullar har länge omfattas av reparation och stärka det som att måla med rullar gjorde två gånger snabbare och enklare. Måla taket - processen tidskrävande och exakt, så det är en vals - samma par - trollspö som hjälper dig att skapa otroliga utformningen av ditt tak - smidig och snygg, som kommer att glädja dig i många år framöver!

Så att måla taket i rull: experter rekommenderar

Vid genomförandet av alla reparationsarbeten är viktigt att välja rätt verktyg på rätt sätt. Det verkar som kan vara lättare att måla taket. Men de som först börjar att fungera som sin egen, är det önskvärt att bekanta sig med processteknik och välja rätt verktyg. Låt oss betrakta frågan om hur man målar taket i rullen, och utför färgkvalitet.

Val av roller och förberedelse för målning

Måla takytan kan vara en vals. För att avgöra vad som behövs kudde för taket målning, bör du vara uppmärksam på följande parametrar:

 • Kontrollera lint rullen. Om de är lätta att dra ut, då detta verktyg är inte lämplig;
 • snäva squeeze rullen. Om det är för mjuk, kommer färgen vara obekväm;
 • Var uppmärksam på längden på tupplur valsen. Ju längre villi, kan den mer färg tränger in i urtagen av takytan.

Innan måla taket en rulle, måste du utföra förberedande arbete:

 • ledigt rum från möbler, eller täck den med skyddskåpor;
 • stänga eller ta bort vid tidpunkten för belysning från taket;
 • försegla dem sedan med tejp om ytan av taket, det finns platser som inte kräver målning.

Rummet är redo, men är fortfarande det viktigaste - förberedelse för att måla taket. utföra följande steg:

 1. bli av den gamla beläggningen (färg, rentvå) med en spatel;
 2. bred pensel rensa bort dammet;
 3. yta noggrant zashpaklyuyte;
 4. applicera ett primerskikt;
 5. pensel hörn och kanter, om tillgängligt. Detta eliminerar bläck sprids vid användning av en vals. Det är önskvärt att hålla borsten runt omkretsen för att underlätta för nästa fas av färgning.

Kvaliteten på arbetet är helt beroende på valet av kompetenta verktyg. För att korrekt måla taket en rulle, måste du veta vad som är verktyg sorter.

Bygg butiker erbjuder följande utbud av valsar:

Verktygsval beror på tillståndet hos den odlade arealen. Om beläggningen är grov och grov taket, behovet av att köpa rullen med fibrer längre, att måla över defekterna.

Att måla taket i rullen, är det nödvändigt att övervaka resultatet av att kontrollera färgen fastställas. Glöm inte att köras i rullfacket innan måla taket för att undvika att få för mycket av färgkompositionen.

Den slutliga slaget appliceras mot fönstret, och den tidigare behovet av att måla vinkelrät.

Extra för målning

Roller för att måla taket väljs. Men behöver mer avancerade verktyg och material:

 • måla;
 • borstar (små och stora) för målning svåråtkomliga ställen;
 • skum eller tyg.

Målningen börjar med målningen av dekorativa element (om någon), så om du planerar att dekorera taket - för att bestämma i förväg med sin installation. Paint dekorativa element bekvämare med en borste.

Vad färgkomposition kommer att vara mer fördelaktigt att titta på takytan? När du väljer, tänka på följande:

 • torktid;
 • ekologiska, luktfri närvaro;
 • Läs instruktionen, vilket tyder på vilken ras färg. Det bästa alternativet - vatten.

Det stämmer, kan du måla taket i olika typer av färg:

 • mineral innehållande cement eller hydratiserad kalk;
 • silikat. Om rum med hög luftfuktighet, är det bättre att välja ett annat alternativ;
 • akryl. Perfekt upprätthålls temperaturförändringar.

Valet beror på dina önskemål och finansiella möjligheter.

Metodik korrekt färgrulle

Optimala appliceringsmetod på takkåpan - färgning parallella ränder. Titta noga placerad under videon hur man målar taket i rullen.

Det finns en liten men signifikant nyans när du målar med en rulle. Försök att hålla en extrem band inte har tid att torka innan nästa smear. Färgningskompositionen appliceras överlappning, fånga några centimeter föregående remsa (10 cm). beläggningen kommer sålunda att vara enhetliga.

De som är för första gången inför en liknande typ av arbete, är det önskvärt att i förväg tåg på en neutral yta, försöker måla med en vals.

Försök att hålla arbetet i dagsljus. Så blir synlig alla fel som snabbt kan tas bort, utan att vänta på torkningen.

Att måla taket en vals, måste du gå igenom följande steg:

 1. förbereda verktyg och material. Kapaciteten hos den valda biten införa färger (latex eller akryl). När återbeläggnings stroke, måste färgen spädas;
 2. utelämna valsen i egenskap av färgkompositionen, så att färgen är helt täckt lugg (att hantera). Var noga med att bli av med överflödigt färg, rullade rulle korrugerad yta tidigare beredd pan;
 3. korrekt hålla valik- lutar med avseende på huvudet;
 4. måla bättre, från fönster eller dörrar. När dagsljuset är bekvämt att övervaka att beläggningsytan ningsblandningen;
 5. det första ordet är klar. Låt det torka i 10 timmar.

För kvalitativ färg ansökan roller, är det nödvändigt att måla med två eller tre lager.

Innan du börjar måla, ta en titt på videon som en roller tak.

Den mest prisvärda och lätt när takmålning metoden - rentvå. Se hur du rentvå taket i videon och använd följande riktlinjer:

 • inspektera arbetsområdet för sprickor och fettfläckar. Om det behövs, skölj den gamla ytan fuktad pensel eller roller, och först därefter börjar måla. Vätt yta scrape spatel och defekter zashpaklyuyte;
 • Om felet inte är, kan du gå med en dammsugare för att avlägsna damm.

I processen använder en respirator eller gasbinda. Ögon skydda glasögon.

För att korrekt rentvå taket rullen bör ytan primas med sammansättningen baserad på krita eller kalk. Det är således möjligt att spara på färgningslösningen.

Bestäm vilken typ av lösning kommer att användas och förbereda:

Kolla fasas roll rentvå taket i videon nedan och läs de föreslagna riktlinjerna:

 1. ta någon av skumrullen med ett långt handtag;
 2. doppvals i krita, tidigare hälldes i behållaren, och sedan rulla på ytan. Rullen bör vara helt impregnerad med färgämnet lösningen;
 3. att det inte fanns någon skilsmässa med fläckar, arbetsrulle kolvutmärkande rörelser;
 4. ett första skikt löper parallellt med väggen där fönstret är belägen;
 5. lämna det första skiktet för att torka innan nästa;
 6. Undvika drag i processen av arbete och kontakt med taket som täcker solljus.

Det finns små knep när måla taket roll:

 • på sina egna målning tak, använd borste för att måla hörnen;
 • rollern behöver en snabb takt, inte gör det möjligt att frysa den tidigare färgade mattan. Underlåtenhet att efterkomma denna regel kommer att vara fula fläckar och måla blåsor;
 • om i processen av del mark vände omålade, sedan lämna det upp till den slutliga torkningen av hela skiktet. Korrigera felet kan appliceras på nästa lager.

Se hur du använder stealth färg på taket rulla video så det blir tydligare färgning process.

I processen att måla roller kan ha svårt att elimineras på följande sätt:

 • Om du märkte efter färgning det första lagret av färg, inte försöka eliminera dem. Vänta för torkning, och sedan gå nästa lager - lämna fläckar;
 • bjöd in mig till sin assistent, som kommer att övervaka och inspektera redan målade området. Så snart du kommer att märka omålade områden och i tid för att rätta till felet;
 • Kontrollera lätthet och längd justerbar rulle handtaget till neutral yta. För att göra detta, innan färgning försöka hålla verktyget flera band på väggen, som då kommer att vara att hålla tapeten.

Måla takytan med en rulle kick. Det viktigaste för att plocka upp en kvalitetsinstrument, och observera sekvensen av arbetet.

Hur man korrekt och vackert måla taket i den vanliga rullen

Snabbt färgat eller bleka omfattande och jämn yta genom att använda en konventionell vals. Denna enkla enhet sparar inte bara tid, utan också förbättrar kvaliteten på arbetet. Roll kan göras som är sällan möjligt att göra en borste - för att skapa ett enhetligt homogent skikt utan ränder eller fläckar. Att veta hur man korrekt rollern tak, kan du glömma denna dyra verktyg som vapen. Budget köper en lång handtag måla sprids på är inte värre, non-marking och ger hög kvalitet och snabba resultat.

Utformningen av alla modeller densamma kan variera en bredd och tjocklek av arbetscylindern. Per cylinder sliten huden på ett mjukt material, som kan ändras vid behov. Industrin producerar alla tre typerna av skinn:

Skum är det billigaste, men för att måla taket, är de inte lämpliga, eftersom det lämnar spår. Anledningen är att en svamp absorberar perfekt vätska, inkluderande med den nymålade ytan. När färgen appliceras, skummet omedelbart absorbera det tillbaka och lämnar efter sig fula bubblor.

Samma "synd" velour skinn. De är mycket bra och jämnt fördela färg, men det är inte spridas på ytan, och sträcker sig bakom plattan. Skum och velour huden med rentvå. När man målar högkvalitativa resultat de ger ut bara i händerna på befälhavaren.

Pälsskinn - bäst. De absorberar lätt färg och fördela den över ytan, gjord av något material.

Rådet. Betong måste välja en hud med en lång tupplur, gipsskivor - smidigare. Generellt gäller att ju grövre ytan bör längre pälsen, eftersom högen måste kunna tränga in alla håligheter i betong.

När du väljer en produkt, måste du försöka att pressa hans hand - deformationen bör minimeras. Alltför mjuk verktyget inte värt att köpa, att måla dem för att vara obekväm. Sömmen på skinnen ska diskret. Synliga fogar och skarvar lämnar fula märken på färgen. Vi måste kontrollera oberedda skinnet högen fäststyrka. Det räcker med att något dra några villi - de behöver inte stanna i handen.

För förberedande arbeten kräver en bricka med en slät yta, det genomsnittliga värdet av borsten, en förlängningshandtag för valsen, maskeringstejp (målartejp), en metallspatel.

Först och främst rummet har du att uthärda allt som är möjligt, och resten är något för att täcka upp till den allestädes närvarande färger eller droppar av kaustik kalkbruk är inte bortskämda fastigheten.

Beroende på materialets yta kommer att kräva olika förberedande operation.

Bör redan vara i linje, primas, spackel och slipas. Om det inte har att göra allt detta innan du börjar måla. Det enklaste alternativet, om taket är redan målade och behöver bara uppdatera - i detta fall inte kräver några förberedelser, annat än delvis kosmetiska podshpaklevyvaniya i defekta områden (om en sådan finns).

Viktigt! Var noga med att hålla ögonen öppna för den gamla, och ett nytt lager var förenligt material. Absolut kan inte appliceras på vodoemulsionku bortförklaring och vice versa utan att en fullständig tvätt det gamla lagret.

Ytan på denna typ inte har lång tid att förbereda, eftersom det är mycket välskött alla möjliga färger. Det är endast nödvändigt att uppmärksamma fogarna mellan plattorna och skruvarna som GCR är kopplade till lådan är inriktade i linje med spackel blad. Det är omöjligt att göra dem synliga. Dessutom bör hela arket redan slipas i ett enda lager efterbehandling kitt.

Rådet. På gips kitt är också nödvändigt att applicera en primer för att säkerställa dess bättre grepp med kartong. Sedan finns det en risk för att plåstret faller när du flyttar valsen.

Det sista förberedande steg är maskeringstejpen klistra de platser som inte behöver måla, såsom övre kanten av tapeter på väggarna.

Processen börjar med en målning borste avlägsna platser: taklister, friser, hörn, övergången mellan vägg och tak.

Du kan sedan fortsätta att måla falsning huvudutrymme. Färgen hälls i färgen diket. Roller doppad i sin helhet, fram till handtaget, överskottet avlägsnas genom att rulla på den räfflade delen av cellen flera gånger.

Arbetet börjar med området nära ytterdörren. Det första skiktet appliceras parallellt med väggen med ett fönster. Korrekt om lagret är vinkelrät mot det sista lagret av spackel. Om flera fönster väljs från dem mest ljus. Färgen appliceras på jämna rörelser i band om meter bredd, bör varje bil gå till föregående bit.

Det andra skiktet appliceras när den första helt torr. Rullade vinkelrät mot den första.

Viktigt! Det är omöjligt att använda samma färg kudde, som innan primern appliceras.

Att måla bubblor inte gå, är det nödvändigt under drift för att undvika drag. Ventilera möjligt tidigast en dag.

Om inte, var platser där bubblande färg, är att skylla för detta skum rulle.

Det händer att på den torra ytan blir mörka fläckar. Om du klättrar på stegen, är det tydligt att färgen i dessa områden som vitt som de andra. Roller och färg är inte att skylla på, det faktum att den defekta beredningen av grov taket, som lämnade områden, olika i konsistens. Det är meningslöst att måla mörka platser dessutom kommer fläckar visas igen. Det är nödvändigt att ta bort allt arbete, som visade sig bristfällig och återvända till scenen spackling. Du kan använda spackel nätet för enkel rengöring. Först när den grova putsade taket kommer att vara enligt följande, jämnt måla kan återupptas.

Det på ytan finns det inte färgade säten, har någon att korrigera rörelsen från botten arbetar på en stege, för när du tittar på en rät vinkel kan inte se allt. Skickliga hantverkare har alltid kommit ner för att söka arbete i rätt vinkel.

Om en del av taket har vänt mörkare (ljusare), därefter försenat processen. Det är också nödvändigt att bygga ett jobb att avsluta måla nästa lager högst en fjärdedel av en timme.

Varje skikt, och alla av dem kan vara upp till fyra, endast tillämpas på en torkad basis. På torr lämnar minst tio timmar.

Video tips från en professionell kvalitet färg för taket

Nu när du vet hur man rullar måla taket, kan du göra mycket professionell i deras livsutrymme, inte bara reparation, men också avslutar takytan alls "från scratch", och det kräver inte stora finansiella investeringar.

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 19 = 21